💬پاسخ نویسنده نزدیک به طالبان به روزنامهنگار اسرائیلی: پیمانکار این بازی اسرائیل است
🔹ایدی کوهن، روزنامهنگار اسرائیلی که به دشمنی با مردم ایران شناخته میشود، در واکنش به تنش اخیر مرزی ایران و افغانستان در توئیتی دعا کرده که خدایا ظالمین را با ظالمین مشغول کن.
🔹مصطفی حامد به او پاسخ داده: پیمانکار این غائله اسرائیل است.
🔹مصطفی حامد نویسنده کتاب «غوغایی بر بام جهان» و از نزدیک ترین افراد به امارت اسلامی است.
5.32M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 چرا قانون سقف افزایش اجارهخانه رعایت نمیشود
🔹با اینکه دولت مصوب کرده که میزان افزایش اجارهخانه در سال از یک سقفی بالاتر نزند، هیچکسی آن را رعایت نمیکند. ایراد کار کجاست؟
افزایش ۲۰ درصدی مبلغ یارانه در کالابرگ الکترونیک
🔹رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به آغاز اجرای فراگیرِ کالابرگ الکترونیک در روزهای آینده برای سه دهک نخست درآمدی جامعه گفت که افزایش ۲۰ درصدی مبلغ یارانه برای خرید ۹ قلم کالای اساسیِ مشمول طرح کالابرگ الکترونیک و امکان استفاده از یارانه ماه بعد برای خرید کالاهای مشمول این طرح هر ماه اعمال میشود.
موافقت فراکسیون اکثریت با وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش
«عمویی» سخنگوی فراکسیون انقلاب اسلامی:
🔹صبح امروز جلسه فراکسیون برگزار شد و صلاحیت وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش آقای رضا مراد صحرایی مورد رایگیری قرار گرفته شد.
🔹اعضای فراکسیون با ۷۲ رای موافق، ۲۵ رای مخالف، ۴ رای ممتنع با صلاحیت و برنامههای آقای صحرایی موافقت کردند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
افشاگری درباره مافیای دستمزد کارگران
🔹«خدایی» نماینده کارگران در شورای عالی کار: یک مجموعه مافیایی در پوشش موسسه خیریه اقدام به دخالت و نفوذ در جلسات تعیین دستمزد کارگران میکند.
بند ۱۵ بود که دل همه رو آزرد از اینجا اومده...این دست رو شدن هارو به فال نیک بگیرید...
🔰 گزارش روز
♦️ قولنامههای شفافیت گریز و فسادزا
امروزه از اساسیترین راههای کاهش فساد و بالا بردن ضریب امنیت سرمایهگذاری، ایجاد شفافیت اقتصادی در همه ابعاد است. دولت سیزدهم از ابتدای آغاز به کار، مبارزه با فساد و شفافیت را به عنوان یکی از وعدهها و قولهای خود به مردم در نظر گرفت و در این مسیر گامهای خوبی را نیز برداشته است. انتشار اسامی ابربدهکاران بانکی، انتشار صورتهای مالی بانکها، بیمهها و شرکتهای دولتی، صدور آنلاین مجوزهای کسبوکار و ساماندهی ۱۹ میلیون درگاه پرداخت و کارتخوان، برخی از مصادیق این اقدامات هستند.
📍 گزاره خبری:
در جهت توسعه شفافیت اقتصادی، وزیر اقتصاد در نامهای از مجمع تشخیص مصلحت نظام خواستند تا اعتبارزدایی از قولنامهها را تصویب کنید. ایشان همچنین در نامه جداگانهای به دبیر شورای نگهبان، خواستار تسریع این شورا در تأیید طرح مالیات بر سوداگری و سفتهبازی شدند.
📍 گزارههای تحلیلی:
1️⃣ قراردادهای قولنامهای در خودرو و ملک، یکی از راهکارهای مالیاتگریزی است و این قولنامهها، متأسفانه سندیت قانونی دارد و طبق اعلام اتحادیه مشاوران املاک، نزدیک به ۲۰ درصد قراردادهای نقل و انتقال املاک، را به خود اختصاص داده است. این پدیده قانونی عجیب، سبب گردیده تا اجرای قانون مالیات بر خانههای خالی و مصوبه مالیات بر سوداگری را با مشکل مواجه کند. چرا که وقتی اسناد عادی معتبر باشند دوطرف معاملات ملکی، خریدوفروش خود را بدون ثبت در یک نهاد معتبر، انجام میدهند، و همزمان مالیاتی نیز نمیپردازند. برخی برآوردهای نشان میدهد یکی از عوامل عدم شناسایی خانههای خالی، همین قولنامهها میباشد. طبق گفته مدیرکل دفتر امور مالیاتی تهران، در سال ۱۴۰۰ فقط از ۱۳۷ خانه خالی مالیات گرفته شده است. ضعف دیگر چنین قراردادهایی این است که دولت نمیتواند داراییهای افراد را شناسایی کند و مطابق با این داراییها، به توزیع عادلانه خدمات بپردازد.
2️⃣ جنبه دیگری که اجرای خواسته وزیر اقتصاد را ضروری میسازد، مطالبه مردم و رهبری در کاهش فساد است. بدیهی است شفافیت اقتصادی گام نخست مبارزه با فعالیتهای اقتصادی زیرزمینی و فسادهای موجود میباشد و به تبع آن میتواند با کاهش جذابیت از بخش نامولد اقتصاد، موجبات حمایت از تولید را فراهم آورده و زمینه رشد اقتصادی را از طریق اطمینانبخشی به سرمایهگذاران فراهم کند. قابل ذکر است که در حیطه تحقق شعار سال نیز ضروری است تا شفافیت اقتصادی در بالاترین سطح اجرایی شود.
3️⃣ پرواضح است که وضعیت مالیات ستانی در اقتصاد ایران به عنوان یکی از ارکان شفافیت، مطلوب نیست و از یکسو اختلالی و تبعیضآمیز میباشد و از سوی دیگر محدودکننده فعالیتهای مولد و تشویقکننده فعالیتهای نامولد است. لذا حکومت نیاز دارد که برای اداره درست اقتصاد، اطلاعات صحیح و بههنگام و دقیقی از جریان پول و بازارها داشته باشد. از این منظر نیاز به زیرساختهای قانونی برای نیل به اهداف مورد نظر، ضروری است. چرا که قوه اجرایی بدون زیرساختهای لازم که باید توسط قوه مقننه طرحریزی شود، قادر به حکمرانی مطلوب نیست.
👈 نکته پایانی؛ ماندگار شدن چندین ساله قوانینی با این درجه از اهمیت، در پیچ و خم اداری نهادهای قانونگذار یا تعلل نهادهای مسئول برای اعطای اختیارات قانونی لازم به دولت، جای تعجب دارد. البته باید اذعان نمود که مسیر اداری و تودرتوی نهادی کشور که یکی از نمودهای آن در همین نامههای وزیر افتصاد مشهود است، آفات بسیاری را برای همه دستگاهها ایجاد کرده است و باعث کندی سیستم و تحلیل منابع شده و باید برای رفع این معضل فکری کرد.
✍️ #علی_محمدی
🔰 حرف روز
💠 پیام سفر سلطان
سلطان عمان در سفری دو روزه عصر دیروز وارد تهران شد و از سوی مقامات کشورمان مورد استقبال قرار گرفت. سؤال از چیستی اهداف و انگیزههای این سفر، محور اصلی رسانهها و تحلیلگران در بازتاب خبری و تحلیلی این سفر بوده است. مذاکرات و دیدارهای دوجانبه میان مقامات دو کشور در کنار نشست مشترک هیئتهای عالیرتبه در جریان این سفر اجرایی خواهد شد. همچنین مقرر شد تا ایران و عمان به امضای چهار سند همکاری در حوزههای تحکیم روابط اقتصادی، حل مسائل بانکی و برداشته شدن موانع توسعه تعاملات تجاری، سرمایهگذاری و انرژی میان دو کشور بپردازند.
عمان به عنوان میانجی سالهاست که روابط بسیار خوبی با ایران دارد و سفر سلطان هیثم به ایران نشان میدهد که او هم مانند سلطان قابوس علاقهمند به پا در میانی در مسائل بینالمللی است و این موضوع را مزیتی دیپلماتیک برای کشورش میداند. عمان همواره تلاش کرده است تا در منطقه مهم خلیجفارس مبتنی بر یک سری اصول حسن همجواری، از امنیت و آرامش و صلح در این منطقه راهبردی و حساس مراقبت کند.
✅️میانجیگری برای برقراری صلح و امنیت همواره در دستور کار عمانیها بوده و آنها در کنار مسئولان یکی دو کشور دیگر منطقه همانند قطر، در زمینه مذاکرات بین ایران و برخی از کشورهای عربی و غربی به ویژه در مسائل هستهای و برجام هم با جلب اعتماد طرفین نسبتا عملکرد موفقی داشتهاند و اگر منجر به نتیجه نشده عاملش عهدشکنی آمریکاییها بوده است. ✅️آزاد کردن دیپلمات ایرانی که با صحنهگردانی رژیم صهیونیستی در بلژیک محکوم شده بود و در مقابل زندانی بلژیکی در تهران هم آزاد شد، از آخرین اقدامهایی بود که عمان در آن نقش داشت.
✅️به نظر میرسد سفر بن طارق میتواند بر رخوت حاکم بر مذاکرات برجام که از سوی آمریکاییها به دلیل تحلیل اشتباهی که از اغتشاشات پاییز 1401 داشتند متوقف شد، تأثیر بگذارد. البته نباید این موضوع را همانند برخی رسانههای متمایل به غرب در داخل که معتقدند تا اکتبر که برجام به زعم آنها وارد دوره تهدیدآمیز اجرای مکانیسم ماشه میشود باید کاری کرد، تحلیل کنیم؛ چرا که اساسا بین آمریکا و اروپا بر سر نحوه مواجهه با ایرانی که همه شرایط لازم برای احیای برجام را دارد اختلافنظر وجود دارد و آمریکاییها به دلیل انسی و الفتی که با تحریم به مثابه ابزار جنگ در دوره صلح پیدا کردهاند و نمیخواهند یا نمیتوانند تحریمها را تعیین تکلیف نمایند برجام تاکنون بیفرجام مانده است. ضمن این که آمریکای امروز آمریکای دیروز نیست.
✍️ #فتحالله_پریشان