🇮🇷
📝#یادداشت_کوتاه | #وظایف_شهروندی ما، در قبال چالشها
🍃🌹🍃
❌ قسمت چهارم | #دشمن_شناسی
🔻آیه ۱۱۲ سوره انعام، تصریح میکند که همه پیامبران، دشمنی از جنس شیطان انسی و جنی داشتهاند که درصدد انحراف ِمردم از مسیر حق بودهاند «... كَذلِكَ جَعَلْنا لِكُلِّ نَبِيٍّ عَدُوًّا...». لذا امام علی (ع)، در ضرورتِ دشمنشناسی فرمودهاند: کسی که از دشمنش غافل باشد، حیلههای غافلگیرانه دشمن، او را از خواب بیدار میکند! (تصنيف غررالحکم و درر الكلم، ص: ۳۳۵).
🔹در یک نگاه کلی، دشمنان اسلام و مسلمین، در سه گروه (شیطان، کفار و منافقین)، طبقهبندیشده است.
1️⃣ شیطان: شیطان، دشمن ایمانی (معنوی) انسان است که او را به انحراف و گناه فرامیخواند (سوره ابراهیم/۲۲).
2️⃣ کافران: کافران، بر اساس معیارهایی، به گروههای مختلف دستهبندی میشوند، ازجمله کافر اهل کتاب (یهود، مسیح و...)، غیر اهل کتاب و مشرکان که دشمنان خارجی بهحساب میآیند. از میان کافران اهل کتاب، قرآن کریم، «#یهود» را سرسختترین دشمن مسلمین معرفی میکند (مائده/۸۲).
3️⃣ منافقان: «نفاق»، طبق فرمایش پیامبر اکرم (ص)، هرگونه دوگانگی ظاهر و باطن را در برمیگیرد (مصباح الشريعة، ص: ۱۴۷) به همین علت هر فرد دو رو را در هر مقولهای میتوان منافق نامید. این گروه در ردیف دشمنان داخلی و دشمن واقعی بوده (منافقون/۴)؛ و خطرناکترین دشمن، بهحساب میآیند (بقره/۲۰۴)؛ زیرا شناختشان برای عموم و حتی خواص، بسیار دشوار و در مواقعی غیرممکن است (انفال/۶۰).
🔺نتیجه: یکی از عوامل اصلی ایجادکننده مشکلات در جوامع اسلامی، دشمناناند که باید با هوشیاری به مقابله با آنان برویم و برای حل مشکلات با مسئولین همکاری کنیم.
✍️علیاکبر صیدی
#روشنگری | #ثامن | #جهاد_تبیین
درباره موضع اخیر رهبر انقلاب:
فارابی، قزاقستان و ایران تاریخی؛ بزرگ فکر کنید
فرهیختگان: آیتالله خامنهای در دیدار اخیر با رئیسجمهوری قزاقستان به پیوندهای عمیق تاریخی و فرهنگی میان ایران و قزاقستان اشاره کردند. ایشان تاکید کردند: «فارابی بهعنوان یک فیلسوف و دانشمند اسلامی که اصالت قزاقستانی دارد و در ایران هزارسال درباره آثار او تحقیق و مطالعه شده است، میتواند مبنای همکاریهای فرهنگی و تشکیل یک کمیته مشترک علمی میان دو کشور باشد.»
پس از طرح مساله «اصالت قزاقستانی»، برخی تلقیهای اشتباه درباره این سخن رهبر انقلاب پیدا شد؛
اهل فن بهخوبی میدانند که ایران فرهنگی و تاریخی غیر از ایران سیاسی است و این دو مفهوم اگرچه مصادیق مشترکی دارند اما نمیتوان از تفاوتهای آن چشم پوشید. از این حیث در مواجهه با اصالت و تابعیت متفکران و دانشمندان باید میان ایران تاریخی و سیاسی تفاوت قائل شد.
اشاره رهبر انقلاب به اصالت قزاقستانی فارابی درواقع یک تذکر هوشمندانه در راستای سیاست نگاه به شرق است. بهرسمیت شناختن هویت مستقل یک کشور با تذکر به تاریخ و فرهنگ مشترک که از قضا مربوط به دوره شکوفایی تمدنی آن سرزمینی است که پیشتر بهلحاظ سیاسی و جغرافیایی نیز متعلق به ایران بوده، هم به کشور ثالث اعتمادبهنفس میدهد و هم تشکیل یک تمدن واحد بر مبنای مشترکات تاریخی و فرهنگی را تمهید و تدارک میکند.
🔰مخالفان جمهوری اسلامی
🔶در شرایطی که مخالفان جمهوری اسلامی با پشتکاری ستودنی و تلاشی خستگیناپذیر به فعالیت علیه نظام و کشور میپردازند و علیرغم ناکامیهای 44سال اخیر، همچنان بر اهداف خود اصرار میورزند، به نظرم ارائه یک دستهبندی از مخالفان جمهوری اسلامی ضروری است؛ سعی میکنم در این یادداشت به معرفی 3 دسته از این افراد پرداخته و توضیح مختصری پیرامون هرکدام از آنها ارائه دهم؛ البته ناگفته نماند که شاید بتوان دستههای دیگری نیز به این تقسیمبندی اضافه کرد، بخوانید؛
1⃣پهلوی طلبان
مخالفت این دسته با جمهوری اسلامی بر خلاف دو دستهای که در ادامه میآید برخاسته از ناآگاهی است؛ این اشخاص در اغلب اوقات نه علم محور بلکه اطلاعات محور میباشند و بیشترین تاثیر را از رسانهها میپذیرند؛ تصویر گذشته -نه واقعیت گذشته- را با واقعیت حال حاضر مقایسه کرده و نتیجه میگیرند که وضعیت کشور در گذشته بهتر از زمان کنونی بودهاست! این افراد به حکم «آنچه رفت از عمر یاد آن به نیکی میکنند» همواره حسرت گذشته را میخورند درحالی که اغلب آنان خود از مخالفان سرسخت شرایط گذشته محسوب میشدند؛ وارد نمودن این گروه از افراد در زمره مخالفان جمهوری اسلامی، خالی از تسامح نیست؛ چرا که این افراد با یادآوریِ تنها گوشهای از شرایط کشور در زمان پهلوی از نظر خود برگشته و حداقل این است که دیگر حسرت دوران پهلوی را نخواهند خورد.
2⃣غرب طلبان
این گروه در حوزه اندیشه، لیبرالدموکراسی غرب را به رخ جمهوری اسلامی کشیده و معتقدند مسیر پیشرفت و تعالی کشور از غربستان میگذرد؛ این گروه که در مقایسه با دسته اول از اطلاعات بالاتری برخوردارند ترجیح میدهند نسبتبه دوره پهلوی موضع مبهمی اتخاذ کرده و تمایل ندارند وجاهت و اعتبار علمی خود را با دفاع از دوران قبل انقلاب مخدوش کنند؛ لکن تلاش میکنند با تحریک گروه اول در جهت تمجید از دوران پهلوی و تخریب انقلاب اسلامی، ماموریت خود را در ضربه به جمهوری اسلامی انجام دهند؛ ناگفته نماند که در دفاع از لیبرالدموکراسی غرب نیز آنچنان موفق نیستند؛ بهطوریکه وقتی در مباحثه با آنان اشکالات و نواقص کشورهای غربی و وضعیت مرارت بار حقوق انسانی گفته میشود بهراحتی از موضع خود بازگشته و میگویند: «ما با آنها کاری نداریم و میگوییم کشور خودمان باید اصلاح شود!!» اگر در گفتگو با این افراد به این نقطه رسیدید بدانید که باید گفتوگو را به اتمام برسانید.
3⃣خلأ طلبان
دسته سوم از مخالفان جمهوری اسلامی که بهنظر زیرکتر از دو دسته پیشین هستند، راهبرد هوشمندانهتری را برای معارضه برگزیدهاند؛ این گروه با اطلاع از واقعیت دوران پهلوی و وضعیت لیبرالدموکراسی غرب، هیچ کدام از این دو را در مقابل جمهوری اسلامی مطرح نمیکنند بلکه با ترسیم یک #شرایط_موهومی که در هیچ کجای دنیا وجود ندارد، فاصله کنونی جمهوری اسلامی با آن وضعیت را پر ناشدنی معرفی کرده و معتقدند جمهوری اسلامی نمیتواند به آن شرایط برسد؛ در تفاوت دسته سوم با دو دسته اخیر باید گفت که دو دسته اخیر با #جهت حرکت جمهوری اسلامی مخالفت کرده و این دسته نه با جهت حرکت که با #سرعت حرکت مخالفت میکنند! ذکر این نکته نیز ضروری است که صرف انتقاد از سرعت حرکت به سمت آرمان ها امر نامطلوبی نیست و شاید کسی که بیشترین انتقاد را به اینموضوع دارد خود رهبر انقلاب باشند لکن تفاوت در نتیجهای است که از این انتقاد گرفته میشود؛این گروه معتقدند جمهوری اسلامی علیرغم برخورداری از آرمانهای صحیح و انسانی، قابلیت و استعداد رسیدن به آن اهداف را ندارد و لذا باید با یک نظام دیگر جایگزین شود!
✅و در پایان به نظر میرسد هر زمانی که انسان نسبت به تداوم و پیشروی انقلاب اسلامی دچار تردید شود، مروری گذرا بر مختصات و خصوصیات مخالفان جمهوری اسلامی، شک و تردید را از وی خواهد زدود؛ شاید وجود چنین مخالفانی از الطاف خفیه الهی نسبت به جمهوری اسلامی باشد.
# ایران
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇮🇷
🎥 #استوری_موشن / روز بسیج اساتید
🍃🌹🍃
✔️ ۳۱ خردادماه، سالروز شهادت دکتر مصطفی چمران و روز بسیج اساتید گرامی باد.
#روشنگری | #ثامن | #جهاد_تبیین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 غفلت به سود دشمن چگونه اتفاق می افتد؟
#سواد_رسانه
🔺ماجرایی که رهبر انقلاب به آن اشاره کرد را در کلیپ فوق ببینید.
👆 رهبر انقلاب: " #نیروی_انتظامی تعدادی دزد را در ۴۸ساعت پس از دزدی دستگیر میکند؛ خب باید تشویق بشوند. در #رسانه_ملی خود ما جوری حرف زده میشود کأنه سرزنش میشوند! مسلما عمدی نیست اما غفلت است این غفلتها به سود دشمن تمام میشود."
🔹اینجا مجری خیلی بیمحابا و واقعاً زشت، پلیسی را که به وظیفهاش عمل کرده، محاکمه میکند. این اسمش مطالبهگری نیست. این طرف ماجرا صحیح نیست. این همان افراط است.
🔸دقت کنیم هم آن سکوت و بی تفاوتی صداوسیما نسبت به مسائل و دردهای مردم غلط است(تفریط و کم گذاشتن و کم گفتن از مشکلات مردم)، هم این مدل برخورد در زمانی که مجموعهای به وظیفهاش عمل کرده.
🔹افراط و تفریط همین است. عدهای محافظهکار و توجیه کننده معضلات میشوند و عدهای در وقتی که باید از یک کار خوب حمایت کنند آن کار خوب را تخریب میکنند.
5.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇮🇷
🎬 #کلیپ / غارتگران قرن
🍃🌹🍃
🔗دریافت با کیفیت اصلی👇
https://basirat.ir/fa/news/338142
#روشنگری | #ثامن | #جهاد_تبیین
🇮🇷
📝#یک_خبر_یک_تحلیل (۲۲۷)
خبر: چندین ماه از جنگ اوکراین و روسیه گذشته است و امروز برخی از تحلیلگران سیاسی سیاستهای حاکمان و نخبگان سیاسی اوکراین را عامل اصلی وضع کنونی این کشور میدانند. حرکت به سمت ارتجاع، باعث تحریک روسیه برای حمله به اوکراین شده است!
🍃🌹🍃
🔸گزارههای خبری:
1⃣ ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه در خصوص دلایل حمله به اوکراین گفته است: «آیا ما موشکهای خود را در نزدیک مرزهای آمریکا قرار دادهایم؟ اگر ما موشکهای خود را در مرز بین کانادا و آمریکا قرار دهیم، واکنش آمریکاییها چگونه خواهد بود؟ این یک مسئله امنیتی است».
2⃣ رهبر معظم انقلاب در دیدار رئیسجمهور قزاقستان، در خصوص مسائل مربوط به اوکراین فرمودند: «در قضیه اوکراین مشکل اصلی این است که غربیها درصدد توسعه ناتو هستند و آنها هر جا که بتوانند برای گسترش نفوذ خود تأمل نخواهند کرد».
🔹گزارههای تحلیلی:
1⃣ مطابق با قوانین ناتو، هنگامیکه یکی از کشورهای عضو این سازمان مورد تجاوز قرار بگیرد، باید همه به پشتیبانی از کشور عضو مورد تجاوز بشتابند. طی سالهای اخیر برخی از جمهوریهای سابق شوری نظیر لیتوانی، استونی، لتونی نیز به این اتحادیه پیوستهاند. اوکراین در سالهای اخیر تلاشهای زیادی برای پیوستن به اتحادیه ناتو انجام داد؛ بهنحویکه چندین تمرین نظامی مشترک را با ناتو به اجرا گذاشت و همچنین یک تسلیحات نظامی از آمریکا و ترکیه نیز دریافت کرد.
2⃣ ارسال تجهیزات نظامی توسط اعضای ناتو به اوکراین، حمایت اطلاعاتی امریکا و حضور تروریستها و جنگجویان بینالمللی در اوکراین، باعث فرسایشی شدن جنگ شده است. «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو در این خصوص اظهار داشت: «ما باید برای این واقعیت آماده شویم که ممکن است جنگ سالها طول بکشد. ما نباید از حمایت از اوکراین دست بکشیم». در این روند فرسایشی جنگ، بیشترین ضربه اولاً به مردم وارد میشود که تاکنون بیش از 6.5 میلیون اوکراینی از جمعیت ۴۴ میلیونی این کشور، وطن خود را ترک کردهاند؛ و در ثانی به زیرساختهای اقتصادی اوکراین وارد میشود که بر اساس پیشبینیها، اقتصاد اوکراین در سال جاری ۴۵ درصد کوچک خواهد شد.
✍ فرهاد کوچک زاده
#روشنگری | #ثامن | #جهاد_تبیین
👆 #اینفوگرافی/ ۸ حمله سایبری فلج کننده به رژیم صهیونسیتی در ۳۶۵ روز گذشته؛ آیا پای ایران در میان است؟!
-1839653117_903237512.mp3
2.82M
🎙 بشنوید | صوت کامل بیانات رهبر انقلاب در دیدار دستاندرکاران کنگره شهدای جامعه عشایری کشور
🔴🔴 بسیار مهم/روشی که حضرت آقا در برابر بنی صدر به کار گرفتند
♦️امام خامنه ای: در دوران انقلاب هم اگر كسى دچار يك سختى شد، بايد به ياد بياورد كه نگهداشتن ايمان، مثل نگهداشتن آهن تفتيده در دست است؛ يعنى واقعاً سختى دارد. حالا اگر اين سختى داشت، اعتراض بر آنكه اين سختى را به وجود آورده، وارد است؛ اما اگر من تسليم اين سختى بشوم، بر من هم اعتراض وارد خواهد بود؛ اين را واقعاً قبول كنيد.
♦️ در زمان رياست جمهورى بنى صدر، وقتى مأيوس شديم از اينكه امام حرف ما را در باره ى آقاى بنى صدر قبول بكنند، خدمت ايشان رفتيم. ما يكى يكى مى رفتيم، چند نفرى مى رفتيم، نوشته يى مى گفتيم، زبانى مى گفتيم. من يكبار خدمت امام رفتم و صريحاً گفتم من به اين نتيجه رسيده ام كه چون ديگر نمى شود با آقاى بنى صدر برخورد بكنيم، من به همان روش قبل از انقلاب بايد عمل بكنم. ما قبل از انقلاب حرفهايى مى زديم، كه وقتى كسى در آن حرفها مى انديشيد، موضعى نسبت به آن دستگاه پيدا مى كرد. من به ايشان گفتم مجبورم الآن حرفهايى بزنم، كه وقتى كسى در باره ى آنها انديشيد، موضعى عليه آقاى بنى صدر بگيرد. امام نگاه كردند و تبسمى كردند و هيچ چيز نگفتند.
♦️در آن زمانها، گاهى مى شد كه من با دل پُر خدمت امام مى رفتم؛ اما وقتى مى آمدم، به رفقا مى گفتم كه امام دستى به سر و صورت ما كشيدند و لقمه ى حلوايى با لطف و نگاه خودشان در دهان ما گذاشتند، ما را رها كردند؛ بعد كه مى آمديم، باز در سخنرانى خودشان مى گفتند: آقاى رئيس جمهور، آقاى بنى صدر! يعنى همان، همان بود! ايشان مصلحت مى ديدند؛ چون بالاخره ايشان حكيم بودند. امام يك حكيم به معناى واقعى بود؛ يعنى واقعاً پشت ديوار و پشت حجاب را مى ديد، كه ماها قادر نبوديم آن را ببينيم. ايشان چيزهاى خيلى ريزترى از آنچه كه در حد ديد ما بود و هست، مى ديد.
♦️ ما وقتى در آن شرايط قرار مى گرفتيم، چه كار مى توانستيم بكنيم؟ نمى شد كه ول كرد. بعضيها بريدند. اين اسمش بريدن است. آدم كه نبايد ببُرد؛ بايد بالاخره بايستد. دشمن دارد ما را مى بُراند؛ از انواع و اقسام وسايل هم استفاده مى كند. اگر ما هم بريديم، به دشمن كمك كرده ايم.
🔶 (04/ 09/ 1370) بيانات در ديدار با جمعى از هنرمندان
┈••✾•🌿🌸🌿•✾••┈
@b_hkhadije