🌀 آیا انسان باید بهدنبال راحتی باشد یا نه؟
🔻 #چگونه_آسودهتر_زندگی_کنیم؟-#جلسه_اول
⭕️ آیا اسلام با راحتی انسان مخالف است؟
⭕️ اولین تکلیف مادر، مدیریت راحتطلبیِ کودک است
⭕️ کسی که اسیر شهوت میشود، قبلاً در برابر راحتطلبی خود تسلیم شده
⭕️ بسیاری از گنهکارها مشکل اعتقادی ندارند، مشکلشان راحتطلبی است!
__
💠شاید اولین و مهمترین خواستۀ غریزی انسان #راحتطلبی باشد. لذتجویی و پرداختن به انواع شهوات(شهوت مال و مقام) همه در مراتب بعدی هستند.
💠راحتی اولین درخواست طبیعی انسان است. اگر کسی بتواند تکلیف خودش را-بهویژه در دوران کودکی، نوجوانی و آغاز جوانی- با راحتی و راحتطلبی مشخص کند، تکلیف او با انواع شهوات هم مشخص خواهد شد.
💠اگر راحتطلبی خودت را مدیریت کنی، شهوترانیِ تو هم مدیریت خواهد شد. کسی که اسیر شهوت میشود، قبلاً در برابر راحتطلبی، مشکلات ذهنی خودش را حل نکرده و موضع صحیحی نسبت به آن نگرفته است.
💠البته راحتطلبی بهسادگی قابل کنترل و مدیریتکردن نیست. بسیاری از افراد-حتی کسانی که علنی گناه میکنند- مشکل اعتقادی ندارند؛ یعنی هم به خدا معتقدند و هم به معاد. پس چرا اینقدر مرتکب گناه میشوند؟ چون از عهدۀ خودشان برنمیآیند و نمیتوانند راحتطلبی خود را مدیریت کنند.
💠دینداری فقط به اعتقادات نیست! در برخی مدارس مذهبی، مدام اعتقادات نوجوان را تقویت میکنند اما با راحتطلبی او کاری ندارند و او را در برخورد با راحتطلبی، قدرتمند نمیکنند! میدانید نتیجهاش چقدر شوم خواهد شد؟ او تبدیل به انسان مؤمنی میشود که ایمان و دین خود را در خدمت توجیه راحتطلبی خودش قرار میدهد. چنین کسی از آدمهای چاقوکش هم خطرناکتر است! از بین چنین افرادی، بدترین دشمنان دین در میآیند!
💠مادر باید بداند که اولین تکلیفش، مدیریت راحتطلبیِ کودک است. گاهی اوقات مادران محترم، از سرِ مهربانی و دلسوزی، بچهها را راحتطلب بار میآورند و بعداً دیگر نمیتوانند این بچۀ راحتطلب را جمع کنند.
💠معمولاً خانوادهها وقتی یکمقدار امکانات پیدا میکنند، به راحتطلبی بچهها میدان میدهند. و بچهای که راحتطلب بار بیاید، حتی اگر انسان مذهبی و مؤمنی هم بشود، هیچوقت به اوج معنویت نخواهد رسید. و اگر هم درس بخواند، هیچوقت دانشمند نخواهد شد.
💠میدانید چرا زندگی ما خراب شده است؟ چون به راحتطلبی تن دادهایم و بلد نیستیم راحتی را چطور بهدست بیاوریم؟ مشکل اینجاست که ما نمیتوانیم راحتطلبی خودمان را مدیریت کنیم، لذا مدام ناراحتتر میشویم.
💠مثلاً کسی که نگاه حرام میکند، میخواهد لذت ببرد، درحالیکه اگر میخواهد بیشتر لذت ببرد، اتفاقاً نباید لذت حرام کند، در این صورت، لذت حلالش کاهش پیدا میکند، و چون سهم لذتش را کامل نبرده، اذیت میشود. و برای رفع این ناراحتی، راههای حرامتر برای لذتبردن را دنبال میکند و باز هم بیشتر اذیت میشود. یعنی دومینویی شروع میشود که هرچه جلوتر میرود اعصابش بیشتر خُرد میشود. آیا ما در تبلیغ حجاب، ربط حجاب را با اعصابخُردی آدمها و آسودهتر زندگی کردن توضیح میدهیم؟!
💠حالا اگر بخواهیم به راحتی برسیم؛ باید چهکار کنیم؟ از امام صادق(ع) پرسیدند: راه رسیدن به راحتی چیست؟ فرمود: در مخالفت با هوای نفس است(أَیْنَ طَرِیقُ الرَّاحَةِ ؛ تحف العقول/ص370) اگر با هوای نفست مخالفت کنی، راحتتر زندگی میکنی. مخالفت هوی در مقابل مخالفت با خدا است. متابعت از هوی هم در مقابل متابعت از خدا است. آدم با یک ذره گذشتن از راحتی، کرور کرور به خدا نزدیک میشود.
💠البته ما باید راحتطلبی خودمان را مدیریت کنیم، نه اینکه آن را نابود کنیم! آرامش و راحتی گمشدۀ امروز بشر است، همین بشری که راحتطلبی بدبختش کرده است! این انسان، هم راحتطلب است و هم راحتیهایش را از دست داده، چون نمیداند چطور باید به راحتی برسد.
💠آیا انسان اصلاً باید بهدنبال راحتی باشد یا نه؟ آیا اسلام میگوید «دنبال راحتی نباشید!» در پاسخ باید گفت: یک راحتی مذموم داریم، و یک راحتی ممدوح. راحتی ممدوح بیشتر راحتیِ روحی و فکری است. راحتی مذموم هم بیشتر-نه مطلق- راحتی جسمی و راحتیهای نابجایی است که نتیجهاش بدبختی است. اسلام نهتنها با راحتی مخالفت ندارد، بلکه برای رسیدن به راحتی، راه نشان میدهد. چون اگر میخواهی رشد کنی، باید آسودهتر زندگی کنی. و چون، خیلی از سختیها، ما را بیدین میکنند!
💠اصلاً آدم باید دنبال راحتی باشد تا بهتر بتواند به بندگی خدا بپردازد. فلسفۀ راحتیِ ممدوح و خوب، همین است. در روایت هست که خدا از هرکسی خوشش نیاید، اینقدر گرفتارش میکند که وقت نکند به ذکر و مناجات بپردازد(أَمْلَأْ قَلْبَكَ شُغُلًا بِالدُّنْيَا؛ کافی/2/83)
✨✨✨
@ba_khodabash1
✨✨✨
16.02M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ماجرای لاتی که نمازشب خوان شد...!😊
لاتی که به وسیله آیت الله قاضی ره نمازشب خوان شد و بجایی رسید که مردم نیم خورده غذایش را به عنوان تبرک برمی داشتند...
ماجرای لاتی که نمازشب خوان شد...!😊
لاتی که به وسیله آیت الله قاضی ره نمازشب خوان شد و بجایی رسید که مردم نیم خورده غذایش را به عنوان تبرک برمی داشتند...
🍁
✨✨✨
@ba_khodabash1
✨✨✨
🔵 پاسخ آیتالله بهجت(ره) به یک شبهۀ فراگیر(۱)
🔴 چرا بعضیها آسودهتر از ما زندگی میکنند و کمتر رنج میکشند؟
آیت الله بهجت(ره):
🔸هر کسی کاسهای از ابتلائات دارد که مطابق وجود و استعداد اوست و کاسههاي اشخاص از بلايا پر شده است، ولی خدا که همه را دوست دارد؛ آيا در برابر طوفانهای حوادث، ما را در وسط کشتی رها کرده است؟! و يا همواره به فكر ماست؟!
🔸درست است که بعضی از افراد در ماديات و ثروت از تو بالاتر هستند، اما آيا عمر او، صحت او، توسعۀ او از لحاظ اولاد و... از تو بيشتر است يا اينکه تو در اين امور و ديگر نعمتهاي ظاهری و باطنی از او برتر هستی؟!
🔸همهچیز را منحیثالمجموع(بهطور کلي) باید نگاه کرد، خداوندِ علیم و حکیم همۀ بلاها را با عدل و ترازوی مساوات تقسیم کرده است؛ «أَلْمَصائِبُ بِالسوِیةِ مَقْسُومَةٌ بَینَ الْبَرِیةِ» (الدعوات، ص۲۸۸)
🔻در محضر بهجت، ج۲، ص۳۸۰، نکتۀ۱۲۱۴
✨✨✨
@ba_khodabash1
✨✨✨
🌀فلسفۀ رنج در زندگی انسان چیست؟
🔴اگر فلسفۀ رنج را بفهمیم، آسودهتر زندگی خواهیم کرد
🔻#چگونه_آسودهتر_زندگی_کنیم؟-#جلسه_5
⭕️ رنج با انسانبودنِ ما همزاد است
⭕️ انسان مجبور است از برخی علاقههایش جدا شود و جداشدن از علاقه یعنی «رنج»!
⭕️ انسان همیشه در حال انتخاب یک علاقه و جداشدن از علاقههای دیگر است، پس زندگی بدون رنج ممکن نیست
⭕️ انسان طوری آفریده شده که «ارزش افزوده» بیافریند؛ برای تولید ارزش، باید از بین چند علاقه، یکی را «انتخاب» کند و از علاقههای دیگر جدا شود
⭕️رنج و مصیبت بهصورت مساوی بین مردم تقسیم شده است و این باعث میشود آدم راحتتر مصائبش را بپذیرد
__
#علیرضا_پناهیان:
💠برای اینکه آسودهتر زندگی کنیم باید فلسفۀ رنج را بدانیم و بتوانیم رنجها را مدیریت کنیم. باید بدانیم که برخی از رنجهای ما، نابجا و ناشی از مشکلاتی است که خودمان پدید آوردهایم و میتوان این رنجها را از بین برد. اما برخی از رنجها حتمی است؛ باید با این رنجها، درست برخورد کرد. با مدیریتِ رنج، میتوان از رنجها بهره برد؛ «مثل مدیریت آبشار برای تامین انرژی» که در این صورت، رنج میتواند به عاملی برای رشد و لذتِ ما تبدیل شود.
💠اولین قدم برای رسیدن به زندگیِ آسوده، این است که بپذیریم رنج قطعی است و جرء لاینفکّ زندگی انسان است؛ بلکه رنج، اصل زندگی انسان است! اما فلسفۀ زنج در زندگی انسان چیست؟ اصلاً چرا باید رنج بکشیم؟
💠رنج اساساً با انسانبودنِ ما همزاد است؛ انسان یعنی رنج! چرا؟ برای اینکه انسان طوری آفریده شده که بتواند ارزش تولید کند؛ نه اینکه مثل فرشتهها از همان اول، خودش خوب و ارزشمند باشد، یا مثل حیوان، بهخودیِ خود، همینگونه باشد و در همین سطح بماند. انسان تنها موجودی است که میتواند با انتخابِ خودش، ارزش بیافریند.
💠برای اینکه کسی «ارزشِ افزوده» تولید کند، باید چهکار کند؟ راهی جز این وجود ندارد که باید یک انتخابهای برتری انجام بدهد. انسان برای اینکه ارزشمندترین موجود و اشرف کائنات باشد باید «انتخاب» کند! اگر در انسان یک علاقه باشد و سر راهش مانعی نباشد همیشه همان را انتخاب میکند، در این صورت زندگی او با زندگیِ حیوان یا فرشته فرقی ندارد، چون آنها هم یک علاقه دارند و همان را دنبال میکنند.
💠تعریف انسان چیست؟ تولیدکنندۀ ارزش. برای اینکه انتخابِ ما ارزش پیدا کند، باید به چند چیز علاقه داشته باشیم و مجبور باشیم یکی را انتخاب کنیم؛ وقتی هم یکی را انتخاب کردیم طبیعتاً باید از آن علاقههای دیگر، جدا شویم و جداشدن از علاقه، یعنی رنج! پس انسان یعنی رنج. خدا میفرماید: «لَقَدْ خَلَقْنَا الْإِنْسانَ فی کَبَد» (بلد/۴) پس چون انسان شدهایم باید رنج ببریم.
💠یک فلسفۀ رنج، همین است: تعریف انسان این است که از یک علاقه صرفنظر کند و دیگری را انتخاب کند. انسان همیشه باید با یک علاقه مبارزه کند؛ مثلاً علاقۀ به جاه، علاقۀ به مال، علاقۀ به سلامتی و... ارزش انسان به همین است، این مطلب را باید حسابی برای خودمان جا بیندازیم.
💠اگر از خدا بخواهیم رنجها را کلاً برطرف کند در واقع یعنی میخواهیم بمیریم! چون رنج را نمیشود از زندگی حذف کرد، لذا باید به استقبال رنج رفت. طبق روایت، مؤمن رنج کشیدن در راه خدا را دوست دارد. البته اگر علاقۀ برتر را بشناسیم خواهیم دید که گذشتن از علاقههای کوچک چندان رنجی هم ندارد.
💠یک شبههای دربارۀ رنج هست که میگویند: «چرا بعضیها آسودهتر از ما هستند؟! چرا زندگیِ عدهای سختتر است؟!» این تصور اشتباه است، چون همه به یک میزان رنج میکشند؛ یعنی خدا همه را مساوی رنج داده است.
💠علی(ع): «الْمَصَائِبُ بِالسَّوِيَّةِ مَقْسُومَةٌ بَيْنَ الْبَرِيَّةِ» (تحفالعقول/۲۱۴) یعنی رنج و مصیبت بهصورت مساوی بین مردم تقسیم شده است نه بهصورت «عادلانه» که بگوییم: هر کسی بر اساس شایستگی خود رنج ببیند! همۀ انسانها در رنج، با هم مساوی هستند و این به خوبیِ و بدیِ انسانها هم ربطی ندارد! خدا در این زمینه، هیچ تفاوت و تبعیضی بین انسانها قائل نشده است.
💠آیتالله بهجت(ره) دربارۀ روایت فوق میفرماید: فقرا در کمبودها و فقر و ناداری باید صبر و شکیبایی داشته باشند و بدانند که آنها هم از نعمتهای دیگری برخوردارند که اغنیا برخوردار نیستند. ثروتمندان بلاها و ابتلائات و گرفتاریهایی دارند که مستضعفان و محرومان ندارند.(درمحضر بهجت/۶۸)
💠قرآن میفرماید: اگر میخواستیم، کاری میکردیم که کافران خوش بگذرانند و به آنها خانههای با سقف نقرهای میدادیم (زخرف/۳۳) ولی مردم نمیتوانند این را تحمل کنند، لذا خدا لطف کرده و به همه، مساوی رنج داده است و اِلا ایمانی برای ما باقی نمیماند! تقسیم مساوی مصائب بین مردم باعث میشود آدم راحتتر مصائبش را بپذیرد.
✨✨✨
@ba_khodabash1
✨✨✨
#پرسش_و_پاسخ_مهدوی
آیا قیام مسلحانه از شرطهای امامت امام است .
وَأَعِدّوا لَهُم مَا استَطَعتُم مِن قُوَّةٍ وَمِن رِباطِ الخَيلِ تُرهِبونَ بِهِ عَدُوَّاللَّهِ وَعَدُوَّكُم
هر نیرویی در قدرت دارید، برای مقابله با دشمنان، آماده سازید! و اسبهای ورزیده برای میدان نبرد، تا به وسیله آن، دشمن خدا و دشمن خویش را بترسانید!
آمادگی برای حراست از مرزهای فیزیکی و فرهنگی یک تکلیف و واجب الهی است .
#اللھمعجلݪوݪیڪاݪفࢪج 🌹
💥کانال حوادث آخرالزمان و علائم ظهور].
╔═.🍃.════╗
✨✨✨
@ba_khodabash1
✨✨✨
12.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ #استاد_شجاعی
✘ نقش من توی این دنیا چیه؟
✘ من برای چی به دنیا اومدم؟
✘ چه رسالتی بعهدهی شخصِ من هست؟
※ امام صادق علیهالسلام در یک وصیتنامهی معنوی به این سؤالات ما، پاسخ دادهاند.
✨✨✨
@ba_khodabash1
✨✨✨
9.02M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺معتادِ استرس
❗️بعضیها معتاد استرس و اندوه میشوند!
➕حکایت عجیب از دزدی منزل آیت الله حقشناس(ره)
این کلیپ از جلسۀ نهم مبحث "#آخرین_گام_رهایی" تهیه شده است
#تصویری
#اللھمعجلݪوݪیڪاݪفࢪج 🌹
✨✨✨
@ba_khodabash1
✨✨✨
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 این مدل حزباللّهی نوبره!
🤔 این رو دیگه چه کارش کنیم؟!
#تصویری
#اللھمعجلݪوݪیڪاݪفࢪج 🌹
✨✨✨
@ba_khodabash1
✨✨✨
💢سختی و #مشقت_دوران_ظهور
✅ عموما ما فکر میکنیم، همین که امام زمان(عج) #ظهور کنند، با یک دعا یا معجزه همه #مشکلات بلافاصله حل خواهد شد، در حالی که روایات میگویند در دوره ظهور سختی و #تلاش_شیعیان و یاران حضرت بیشتر از قبل خواهد بود.
🔹به ابی جعفر (ع) عرض کردم:
آنان می گویند که چون مهدی #قیام کند همه کارها از برای او به خودی خود درست شود و به اندازه #حجامتی خون نمیریزد.
فرمود: هرگز چنین نیست سوگند به آن کس که جان من بدست او است اگر کارها به خودی خود برای کسی درست می شد هر آينه برای رسول خدا درست می شد آنگاه كه دندانهای جلوی آن حضرت شکست و صورت مبارکش زخم برداشت... نه، هرگز، #سوگند بآنكس كه جان من بدست او است تا ما و شما عرق و خون بسته را پاك كنيم و سپس پيشاني اش را - بنشاني علامت - مسح كرد.
📚غیبت نعمانی باب 22 ص 378
#اللھمعجلݪوݪیڪاݪفࢪج 🌹
✨✨✨
@ba_khodabash1
✨✨✨
🌸🍃🌸
🍃🌸
🌸
🍃 #کفــــــاره_گنـــــاهان
🌸✨روایت شده از امام صادق علیه السلام که رسول خدا فرمودند :
خدای تبارک و تعالی میفرمایند:
🌸هیچ بنده #گنهکاری را وارد بهشت نمیکنم ، مگر اینکه اورا به #مرض و بیماری مبتلا میکنم تا #کفاره گناهانش باشد
و اگر گناهانش با آن بیماری پاک نشد
و زیادتر از آن بود ، کسی را بر او مسلط میکنم که بر او ظلم کند تا #کفاره #گناهانش باشد، #رزق و روزی اش را کم میکنم تا کفاره گناهانش باشد .
و اگر این نیز برای کفاره گناهانش کافی نبود جان گرفتن او را #سخت میکنم و یا در قبر بر او #سخت میگیرم تا وقتی که بدون هیچ گناهی نزد من آید و اورا وارد #بهشت کنم ، و اما کسی را که میخواهم وارد جهنم کنم ، او را #صحیح و #سالم میگذارم ، و رزق و روزی اش را زیاد مى کنم و جان دادن او را آسان می گردانم تا وقتیکه نزد من آید ، هیچ حسنه ای نداشته باشد ودر همان وقت او را وارد #جهنم کنم✨
📚مسندالرسول ج1 برگرفته شده از بحارالانوار ج 6 ص17
🕊🌿🕊🌿🕊🌿🕊🌿
#اللھمعجلݪوݪیڪاݪفࢪج 🌹
✨✨✨
@ba_khodabash1
✨✨✨