eitaa logo
برگ زیتون🌿
12.5هزار دنبال‌کننده
849 عکس
151 ویدیو
45 فایل
✨کانها کوکب درّی یوقد من شجره مبارکه زیتونه لاشرقیه و لاغربیه 💌من آن درخت مبارکم، فاطمه(س)شاخه آن و علی(ع)پیوند آن، حسنين(ع) ميوه‌های آن و شيعیان ما برگ‌های آن🌿 ✍یادداشت‌های یک زن مهندس دانشجوی خانه‌دار صاحب‌کسب‌وکار عاشق تاریخ 📢تبلیغات: @tab_zeitoon
مشاهده در ایتا
دانلود
11.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
اینو حتما گوش بدید! خیلی سوالاتتون برطرف میشه
🔹طرفدارای پهلوی چندین سال با انتشار این عکسا، میگفتن ببینید چقدر خوب بوده! چقدر ایران پیشرفته بوده! 🔹این روزها، پوشش بعضی زنان این روزگار هم تو خیابون این شکلیه! ❔آیا میشه نتیجه گرفت پس خیلی اوضاع خوبه، خیلی پیشرفته‌ایم و آزادی زیادی تو جامعه هست؟ ✅اگر بله؛ پس چرا التماس ترامپ رو میکنید تا نجاتتون بده و اوضاعتون رو‌ خوب کنه؟ ❌اگر نه، چرا این استدلال رو برای پهلوی میکردید؟ چرا با دیدن این عکسها نسبت به پهلوی حس خوبی پیدا میکردید؟ 🤝با خودتون و نه در جواب به هیچ‌کسی، فکر کنید!
تا قسمت قبلی درمورد بودا گفتیم حالا ان شاالله امروز میخوایم درمورد خود بوداییت و موضوعات مهمش بگیم. توی بوداییت ۴ اصل کلی وجود داره و چند مفهوم؛ اما دو مفهوم اصلی بوداییت تناسخ و نیروانا هستن! درمورد تناسخ قبلاً صحبت کردیم حالا میخوایم ببینیم نیروانا چیه؟
🔹بوداییا میگن شما هی تناسخ پیدا میکنی تا اینکه روحت تکمیل بشه. از رنج‌ها و غصه‌ها رهایی پیدا کنی و به «نیروانا» برسی! 🔹اونجا دیگه اون چرخه‌ی بی‌انتهای تناسخت شکسته میشه و به زندگی برنمی‌گردی،‌ بلکه دیگه کامل میشی. - قبلاً گفتیم تناسخ منطقی نیست و در اسلام هم کفرآمیزه عقیده بهش. یکی از دلایل منطقی ردش هم اینه که وقتی کسی زندگی گذشته رو یادش نمیاد عذاب شدن بخاطرش معنی نمیده باعث رشد و کمال هم نمیشه.
حالا بودا می‌گفت نیروانا چیه؟ میگفت نمیتونیم بگیم و غیرقابل توصیفه! فقط باید بهش برسیم و اگر بهش برسیم از همه‌ی رنج‌ها رهایی پیدا می‌کنیم! بالاترین نقطه‌ی آرامش و حال خوبه! نیروانا جاودانه و باقی ست و بقیه چیزا همه گذرا و فانی ! از جمله اسامیِ نیروانا، شونتیاناست! یعنی غیرقابل توصیف!
🎈معنای تحت اللفظی نیروانا، میشه فرونشاندن و کُشتن! میگن یعنی تو باید خودتو بکشی و امیال و احساسات و نفس خودتو بکشی! 🎎حالا این به معنی مرتاض شدن نیست! بودا میگفت باید در دنیا زندگی کرد، نباید مثل جوکی‌ها (همین مرتاضهای هندی) خودمونو از همه چیز محروم کنیم. 🥩جالبه بدونید ثبت شده که خود بودا گوشت میخورد و تو بوداییت هم گوشت خوردن نهی نشده! اما امروز راهبای بودایی گیاهخوارن و این به صورت یک اصل بینشون دراومده در حالی که تو دینشون نیست!
تو بوداییت، به انسان ایده‌آل میگن آرهت! کسی که تو دنیا زندگی میکنه، براش تلاش میکنه اما بهش دل نمی‌بنده! به نیروانا رسیده و امیال خودشو مهار کرده!
می‌بینید چقدر مفاهیم شبیه اسلام داره؟ نیروانا غیر قابل توصیفه و باید بهش رسید ما هم میگیم خدا غیر قابل توصیفه و باید بهش نزدیک شد! باید در دنیا زندگی کرد و بهش دل نبست مرتبه فنا فی الله داریم، مفهوم انسان کامل در اسلام داریم و اینجور چیزا! اما همونطور که میدونیم بوداییت تحریف شده تا اینجا که خوب بود هرچیزی شنیدیم! پس تحریفاتش چیه؟
اولیش اینکه بوداییتی که امروز د‌ر جهان وجود داره، چیزی به نام خالق نمی‌شناسه! درمورد اینکه کی دنیا رو آفریده و اداره میکنه، کامل خاموشه! با اینکه نیروانا خیلی شبیه مفهوم خداست، اما اونا خدا رو نمی‌پرستن. مجسمه‌ی بودا رو ساختن و اونو می پرستن! به درگاه بودا دعا میکنن، براش معبد ساختن، ازش حاجت می‌خوان و این چیزا! خیلیم زشته مجسمه‌ش😅
نکته‌ی دوم اینکه عملاً بودا معاد هم نداره! میگه که بعد از رسیدن به نیروانا از رنج‌ها خلاص میشیم اما چیزی درمورد بعدش نمیگه! از اساس نیروانا رو یه مفهوم سلبی و برای‌ فرار از رنج مطرح میکنه نه ایجابی و برای دستیابی به چیزی.‌ این به لحاظ فلسفی، درست نیست. این وسط، بوداییت فردیت انسان رو هم خیلی به چالش میکشه و تا حد زیادی انسان رو در ساحت فردی و شخصی، نابود میکنه.‌ اینطوری که شخص تو مهم نیستی و فقط جامعه مهمه. یک انسان به خودی خود ارزشمند نیست. + بوداییت شاخه‌ها و مذاهب مختلفی داره. بعضی از اونا در ادامه عملاً با جادوگری قاطی شدن و فرقه‌هایی رو بوجود آوردن که با جنیان مرتبط شدن. کلا هند و چین، سرزمینایی هستن که بسیار با جن پرستی گره خوردن. فرقه‌هایی از بوداییا هم به اینا گره خوردن بعداً.
🔹عدم اعتقاد به خالق و خدا، پرستش بت، نداشتن یک ایدئولوژی منسجم برای اداره‌ی جهان و همچنین عدم اعتقاد به معاد، باعث شده بوداییت، دین مورد علاقه‌ی نظام سلطه و سرمایه‌داری باشه. 🔹امروز بوداییت دین چهارم دنیاست و جالبه هیچ تبلیغ منفی‌ای علیهش نمیشه که هیچ، در رسانه‌ها خیلیم تبلیغ میشه! 🔹مثلاً تو فیلم world war z (فکر میکنم این بود) نشون میدن که کل دنیا نابود میشه، اما راهبای بودایی در آرامش و راحتی یه گوشه نشستن و باقی میمونن. در واقع، انسان بهرحال نیاز به معنویت داره! نیاز به پرستش داره! روحش اونو به این سمت سوق میده و نمیشه دنیا رو کاملاً تهی کرد از معنا و سراسر نگاه ماتریالیستی رو به انسان غالب کرد. یه طوری باید این نیازش رو ارضا کرد و بی‌خطرترین روش، همین بوداییت تحریف شده‌ست.
حتی ممکنه اسمش‌ رو نیارن ولی تعالیمش رو استفاده میکنن. مثلاً تو اینستاگرام کلی شنیدید میگن مراقبه کنید! یوگا کنید! تاجرای بزرگ دنیا میگن ما یوگا میکنیم مراقبه میکنیم و فلان! چون بهرحال انسان به معنویت نیاز داره.‌ نمیشه هم به آدما بگن برید معنویت رو از اسلام و دین الهی و یکتاپرستی بگیرید! پس نیازش رو به صورت سطحی با این تعالیم مثل یوگا و فلان - که واقعاً هم از بودا نرسیده - تأمین می‌کنن.