بافتار
🔹 ما اهل کوفیه هستیم ۱۰ اثر تجسمی با محوریت چفیه فلسطینی 🔺رسانه بافتار 🆔https://eitaa.com/joincha
بیل وکلنگها، آن گوشه باغ کِز کرده و منتظرند؛ منتظر مردان و زنانی با دستهای پینهبسته، با چفیههایی بر صورت که برگردند و دوباره درخت بکارند و صدای پرندهها و بچهها همهجا را پر کند. سالهاست که مردم فلسطین برای برگشتن به آن روزها، چفیههای خود را بر کمر بستهاند تا وطن خویش را از غاضبانش پس بگیرند. چفیه دیگر نه مختص سرزمین فلسطین که نمادی برای مقاومت شده است. چفیه عَلَمی را میماند که پیشاپیشِ سپاه اسلام به اهتراز درآمده و با آن میشود انسانهای آزاده جهان را شناخت. بعد از طوفانالاقصی و نسلکشی صهیونیستها در غزه، چفیه بیش از پیش در جهان شناختهتر شد، بهطوریکه در تظاهرات دانشجویان در اروپا و آمریکا، بیشترین نشانی که از فلسطین حاضر است، همان چفیه و پرچم فلسطین است. چفیه که در زبان عربی به آن کوفیه میگویند، طرحی از برگهای زیتون را داراست که نمادی از مقاومت است و تورهایی که راوی ماهیگیری و زندگی زمان صلح مردمان فلسطینی در گذشته است. عمده هنرمندان دنیا، در کارهای گرافیکی و نقاشیهای خود در حمایت از مردم فلسطین، از چفیه استفاده کردهاند. بعضی هنرمندان نگاه متفاوتی به خود چفیه داشتهاند مثل تشبیه برگهای زیتون به پرنده یا تشبیه خطهای تور ماهیگیری به مردمی مقاوم که مثل زنجیری دستبهدست هم دادهاند. برخی نیز برای تصویرِ شخصیتها، چفیه را مکملی برای آنان آوردهاند مانند رزمندهای که صورت خود را با چفیه پوشانده و اسلحهای در دست دارد. چفیه نیز در کنار نمادهایی مانند هندوانه، مثلث قرمز، درخت زیتون، کبوتر، مسجدالاقصی و ... جزء پرتکرارترین نماد گرافیکی حاضر در آثار فلسطینی است و از همه نمادهای دیگر پررنگتر و عمومیتر است.
در این فرسته، 10 پوستر گرافیکی با محوریت چفیه را میبینیم.
🔺رسانه بافتار
🆔https://eitaa.com/joinchat/4285857982C557b3c5b35
🔹دوربین به زائر نزدیک میشود
معرفی ۵ مستند درباره «پیادهروی اربعین»
🔺رسانه بافتار
🆔https://eitaa.com/joinchat/4285857982C557b3c5b35
بافتار
🔹دوربین به زائر نزدیک میشود معرفی ۵ مستند درباره «پیادهروی اربعین» 🔺رسانه بافتار 🆔https://eitaa.
در لانگشات (نمایِ باز) پیادهروی اربعین، آدمها قطره میشوند؛ قطرههایی در اقیانوسِ زائران، همه عازم کربلا؛ اما وقتی قاب را بستهتر میکنی و روی تکتکِ زائران میایستی، قصه فرق میکند؛ آدمها دیگر قطره نیستند. هر کدامشان، یک جهاناند. برای این سفر، برای بهجان خریدن گرما و غربت و خستگی، دلیلی دارند و هر زائر، با همسفر کنار دستیش، دلیلی متفاوت.
این آدمهایِ جدای از هم فاصلهای با هم ندارند. «حبِ حسین» آنها را کنار هم جمع کرده است و حالا همسفرند و زائر امام حسین (ع). برای درک جهان این آدمها باید پای روایتهایشان بنشینیم. روایت به کمک ما میآید تا از آن لانگشاتِ بگذریم و بهسراغِ این آدمها برویم تا از زاویهدید آنها به جهان - و پیادهروی اربعین - نگاه کنیم.
در این فرسته، پنج مستند با حالوهوای اربعین را انتخاب کردهایم. هر مستند با رویکرد و از زاویهای به این پدیدهِ بزرگِ انسانی نگریسته و روایتهای متفاوتی از اربعین خلق کرده است. مجموع این روایتها در کنار هم، ابعادِ مختلفِ اربعین را آشکار میکنند؛ از حسوحالِ موکبداران عراقی و شوروشوق آنان برای پذیرایی از «مهمانانِ حسین»، تا تجربه همسفر شدن از قلب اروپا تا کربلا با یک مسلمانِ اروپایی، یا گذر از جنگلهای سرسبزِ شمال به دشتِ کویری کربلا همراه مشتیاسماعیل.
شما چه مستندهای دیگری درباره اربعین میشناسید؟ برایِ بافتار بنویسید.
🔺رسانه بافتار
🆔https://eitaa.com/joinchat/4285857982C557b3c5b35
🔹مداحی در دل مقاومت
۷ نوحه از مداح لبنانی؛ حسین خیرالدین
پینوشت: نوحهها توسط «بافتار» ترجمه شدهاند.
🔺رسانه بافتار
🆔https://eitaa.com/joinchat/4285857982C557b3c5b35
بافتار
🔹مداحی در دل مقاومت ۷ نوحه از مداح لبنانی؛ حسین خیرالدین پینوشت: نوحهها توسط «بافتار» ترجمه شد
🔹فیلمی از او منتشر شده که در صحن حرم امیرالمومنین (ع) از فراق دوستانی شِکوه میکند که دوشادوش هم در هیئت سینه میزدند و امسال در بینشان نیستند؛ آنها شهید شدهاند. از «حسین خیرالدین»؛ مداح لبنانی و هیئت «روضتین» حرف میزنیم.
🔹حسین خیرالدین، مداحی که هیئت «روضتین»، محل اصلی حضور اوست و چند سالیست که اجراهای پرشورش، گرمابخش هیئتهای لبنانی شده است. هیئت «روضتین» بیروت توسط فرماندهان بزرگ ح.ز.باللّه تأسیس شده و از دل همین هیئت، تاکنون شهیدان بسیاری تربیت شدهاند.
🔹خیرالدین را شاید در هیئتهای ایرانی دیده باشید. در چند سال اخیر تعاملش با ایران و مداحان ایرانی زیاد شده و به هیئتهای مختلفی در ایران نیز دعوت میشود. همچنان که خودش نیز بارها میزبان مداحان ایرانی مانند میثم مطیعی، مهدی رسولی و حسین طاهری در بیروت بوده است. در گذشته شاهد اتصال و پیوندِ آیینی و فرهنگی بین هیئتهای ایرانی با هیئتهای عراقی بودهایم و این بار شاهد این داستان در بین هیئتهای ایرانی و لبنانی هستیم.
🔹ارتباط و تعامل خیرالدین با فرهنگ عزاداری ایرانی در حدی است که تأثیر آن در سبک و اجرای نوحههایش ظهور پیدا کرده. خیرالدین از نغمه نوحههای ایرانی برای آثارش استفاده میکند. ترکیب این ملودیها با شعر و لحن عربی، حظ دیگری از آن نغمهها ساخته است. او نشان داده که میتواند حماسه را آنطور که شایسته حماسهخوانی است اجرا کند در حالی که از پس اجرای نوحههای احساسی نیز برمیآید.
🔹پس از طوفانالاقصی و با آغاز جنگ در جنوب لبنان با رژیم صهیونیستی، جلسه روضتین رنگ دیگری به خود گرفت؛ بهطوریکه دکور محرم امسال نیز به همین مسئله اختصاص پیدا کرد. میکائیل براتی گرافیست و تصویرساز ایرانی، دکور امسال روضتین را به سبک «دیجیتالپینت» طراحی کرد. او ترکیب جنگ عاشورا و جنگ امروز لبنان را در آن به تصویر کشیده است که بخشی از آن را در طرح جلد این فرسته میبینید.
🔹مداحی خیرالدین در هنگامه جنگ با رژیم صهیونیستی برای ما یادآور آهنگران است در هشت سال دفاع مقدس. جالب است که او رجزی همنغمه با «ای لشکر صاحب زمان» نیز در روزهای پس از طوفانالاقصی خوانده است. گویی خیرالدینها پا جای پای آهنگرانها و اکبر شریعتیها گذاشتهاند در میدان مقاومت.
🔹فرسته حاضر ۷ برش از نوحهها و رجزهای حسین خیرالدین است. موضوعات متفاوت در نوحهها نشانگر توجه این مداح به مسائل سیاسی جهان اسلام است. امید داریم که تعاملات فرهنگی بین کشورهای جهان اسلام بیش از پیش باد.
🔺رسانه بافتار
🆔https://eitaa.com/joinchat/4285857982C557b3c5b35
May 11
سفر الی الله
۹ مداحی خاطرهانگیز اربعینی
اربعین هر سالی، رنگوبوی مخصوص خودش را دارد؛ حتی آن سالی که کرونا هست و امکان زیارت وجود ندارد. یکی از چیزهایی که اربعین هر سال را متفاوت از سالهای دیگر میکند، مداحی مشهور آن سال است. مداحیهای اربعینی، بیش از مادحینشان مشهور میشوند و در موکبها و در طریق شنیده میشوند. مداحی در واقع یکی از هنرهای دینی است که میتواند باعث تقویت ارتباطات میانفرهنگی شود.
هر سال در عراق، یک مداحی انتخاب میشود و بهعنوان مداحی «مشایه» در موکبها منتشر میشود. شهرت این مداحیها در هر سال به قدریست که گویی یک شعار است که بهصورت مردمی انتخاب شده و در طول راه پخش میشود؛ البته مداحیهای خاطرهانگیز چیزی بیشتر از اینهاست. مداحی خاطرهانگیز اربعینی مثل مداحی محمدحسین پویانفر در زمان کرونا، میتواند یادآور دوری از امام هم باشد. مداحیهای خاطرهانگیز، تلفیقی از مداحیهای ایرانی و عراقی است. مداحیهایی که هرکدامشان خاطرات شیرینی را بهیادمان میآورند.
پ.ن: عکس روی جلد، هیئت میثم مطیعی در سال گذشته است که در عمود ۲۰۲ مسیر نجف به کربلا برپا شده است.
🔺رسانه بافتار
🆔https://eitaa.com/joinchat/4285857982C557b3c5b35