بافتار
او انتخاب میکند که بماند و همین، او را قهرمانِ داستان زندگیاش میکند. در روزهایی که همسایهها جانشان را برمیدارند تا به مکانی امن در بیروت یا شهرهای شمالی بروند، او میماند تا از حریم خانه محافظت کند. کمی آنطرفتر نیز شوهرش اسلحه به دست گرفته تا مرزهای کشور را حفظ کند. زنی باردار، همراه دو دختر کوچک و خانواده شوهرش، در خانهاش میماند و روزها را به امید «آخرین روز جنگ» و رسیدن به روز پیروزی سپری میکند.
«آخرین روز جنگ» خاطرات زنی از جنگ ۳۳ روزهٔ لبنان با اسراییل در سال ۲۰۰۶ است. داستان کتاب درباره پشتصحنه جنگ است؛ جنگی که قسمتی از زندگی خانوادگی شده است. «رقیه کریمی» نویسندهٔ این کتاب در پی روایتهایی از برخورد زنان با جنگ و مقاومت زنانه آنها برای حفظ زندگی است. قهرمان کتاب ـ که به درخواست خودش نامی از او برده نمیشود ـ در طول این ۳۳ روز زیر بمبارانهای رژیم صهیونیستی به زندگی ادامه میدهد و چراغ خانهاش را روشن نگه میدارد.
فصلبندیهای کتاب بر اساس موقعیتهای مختلفی است که او در این ۳۳ روز از سرگذرانده؛ از وحشتِ بمباران روستا تا جستوجو برای پیدا کردن دارویی کمیاب، از نان پختن برای اعضای خانواده اجرای عملیات نجاتِ پیرمردی تنها، از مواجههٔ رودررو با تانکهای اسراییلی تا ترک خانه در حساسترین روزهای جنگ؛ همهاش تجربههای شگفتی هستند که مقاومت زن لبنانی را روایت میکنند.
در این روزها که زنانِ جبههٔ مقاومت پابهپای مردانِ مجاهد، جنگ را تاب میآورند و امانتدارِ زندگی میشود، خواندن کتابهایی از جنس «آخرین روزهای جنگ» شاید کمی ما را به تجربههای این روزهای آنان در لبنان نزدیک کند. در این فرسته، بریدههایی از این کتاب خواندنی درباره زندگی زنان در جنگ را انتخاب کردهایم.
🔺رسانه بافتار
🆔https://eitaa.com/joinchat/4285857982C557b3c5b35
رنگهای مکسّر
«فلسطین» در ۹ نقاشی از کامیار صادقی
🔺رسانه بافتار
🆔https://eitaa.com/joinchat/4285857982C557b3c5b35