رنگآمیزی غم
کودکان فلسطینی در آثار «أمیرة الطناني»
🔺رسانه بافتار
🆔https://eitaa.com/joinchat/4285857982C557b3c5b35
بافتار
محروم کردن کبوتر از آسمان و پرواز، شبیه دریغ کردن گل از آب را میماند. کدام گلی است که بیآب توان زنده ماندن داشته باشد؟ حکایت کودکان غزه، حکایت همین کبوترهاست؛ کودکانی که باید سرگرم بازی و غرق شدن در رؤیاهای شیرینشان باشند، حالا اسیر صیادی شدهاند که لبخندشان را به یغما برده است.
آثار فلسطینی «أمیرةالطناني» این زن گرافیست مصری درصدد پر کردن جای خالی شادی و به حاشیه راندن غمهاست. او با استفاده از رنگها به نحو اغراقآمیز، میخواهد رنگ غم و رنج را بکاهد. آنقدر در صحنههای غزه، غم و درد پررنگ و قدرتمند است که طنانی میخواهد با مبالغه در رنگآمیزیهای تیز و گرم، تلطیف و قابل تحملش کند. کودکان آثار او غالباً لباس رنگی و شاد بر تن دارند. نهفقط کودکان که در فضای کلی اثر نیز، شاهد استفاده از رنگهای شاد و گرم هستیم. اما باز در میان این همه رنگ، سر و دستهای زخمی باندپیچی شده با آن صورتهای غمگین و چشمهای گریان، همه چیز را به هم میریزد. البته توجه مستمر او به کودکان، حالوهوای اثر او را به دنیای کودکانه نزدیک میکند و همین، در استفاده از این رنگها بیتاثیر نبوده است.
أمیرةالطناني در آثارش از نمادهای سنتی فلسطین مانند چفیه، زیتون، کبوتر، پرتقال و حتی هندوانه استفاده بسیاری میکند. او این نمادها را به صورت اغراقآمیز و به شکلی بزرگتر از حد معمول و در قامت یک انسان در طراحیهایش حاضر میکند، انگار که هرکدام از این نمادها نشان از بزرگی فلسطین دارد. بهعنوان مثال در یکی از آثار، بچههایی با سرهای زخمی میبینیم که با قابلمههای خالی در دست، تکیه به پرتقالهای بزرگی زدهاند و منتظر غذا نشستهاند. در پسزمینه، کوفیه فلسطینی کشیده شده تا نشان دهد بچههای فلسطینی با اینکه در سرزمین پرتقال زندگی میکنند اما در قحطی و گرسنگی به سر میبرند. یا کبوترهای بزرگی که نمادی از پروازند، با سیمخاردار پرهایشان بسته شده و پرواز را از آنها گرفتهاند. غالب این تصاویری که از کودکان در آثار او وجود دارد از عکسها و صحنههای واقعی الهام گرفته شده مانند کودکی که بچهگربهای را از زیر آوار نجات داده یا کودکانی که در صف غذا منتظر ایستادهاند؛ اما او با رنگها و اغراقهایی که در اشیاءِ اطراف کودکان بهوجود آورده، به آنها روح داده و به نوعی فضای امیدوارانهای را با این رنگها خواسته به مخاطب منتقل کند. در این فرسته، منتخبی از آثار أمیرةالطناني هنرمند مصری را باهم میبینیم.
🔺رسانه بافتار
🆔https://eitaa.com/joinchat/4285857982C557b3c5b35
اهلی درد و اهل درمانم
شعری از فاطمه عارفنژاد برای پرستار فلسطینی
بهمناسبت ولادت حضرت زینب (س) و روز پرستار
🔺رسانه بافتار
🆔https://eitaa.com/joinchat/4285857982C557b3c5b35