12.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
نقش بی تفاوت ها!
به کانال ما بپیوندید👇
╔═💎💫═══╗
@bahhhr
╚═══💫💎═╝
{ #تلنگرانه⁉️}
🔘وقتے بیرون میرے چادر و حجاب و سربه زیری😄🌸
توے دنیاے مجازے ولے...
توی گروه مذهبے با نامحرم چت میڪنے😕
اونم با لقب "برادر"🙁
بقیہ نمیبینن..درست✅
ولے خدا ڪہ میبینہ!😓
اسم خودتو گذاشتے مذهبے؟!😕💔
اینو یادتوڹ باشھ همیشھ:
مذهبے بودن مهم نیست!!
"مذهبے موندن مهمھ!!!
با یه برادر یا خواهر گفتن هم
نه کسی به ادم محرم میشه و نه گناه ادم توجیه....
#حواسمون_جمع_باشه👌
سلام دوستان عزیز،شبتون بخیر🌷
میخوایم با سه شیوه صحیح و تاثیر گذار امر به معروف و نهی از منکر آشنا بشیم.
البته اینو فراموش نکنیم که تذکر ساده زبانی هم،بهترین و راحت ترین نوع امربه معروف و نهی از منکره.
@bahhhr
فقط نکته ای که وجود داره اینه که شاید مطالب یکمی طولانی باشه،اما با توجه به اهمیت این موضوع که *امام علی علیه السلام* دراین مورد فرمایش گرانقدری دارند و فرمودند: «وَماأعمالُ البِرِّ كُلُّها وَالجِهادُ فى سَبیلِ اللّهِ عِندَ المرِ بِالمَعرُوفِ وَالنَّهىِ عَنِ المُنكَرِ إِلاّ كَنَفثَةٍ فى بَحرٍ لُجِّىٍّ:
همه كارهاى خوب و
*جهاد در راه خدا* در برابر امر به معروف و نهى از منكر چون:
*قطرهاى است در دریاى عمیق* . »(نهج البلاغه، حكمت374 )
از شما عزیزان میخوام مطالب رو با تمرکز تا پایان مطالعه کنید🌸.
@bahhhr
اما ما را چه می شود که اینقدر نسبت به این موضوع بی تفاوتیم؟
بسیاری از ما می دانیم که این امر چقدر اهمیت دارد و اطلاعات زیادی در مورد آن داریم و روایات زیادی در این مورد شنیده ایم اما به بهانه های مختلف مثل اینکه چه فایده؟ ما که شرایطش را نداریم،از کجا معلوم تأثیر داشته باشد.
در پاسخ باید گفت *ما مأمور به وظیفهایم نه مأمور به نتیجه* به ما دستوری داده شده که *باید انجام شود* اگر ما این کار را نکنیم زشتیهای دیگران *دامن ما را هم خواهد گرفت* . چون ما اشتباهات را دیدیم و سکوت کردیم و *این سکوت گویی تأییدی است بر آن چه ناشایست بوده است* . و باید بدانیم که امر به معروف فوت و فنی دار که باید آموخت تا درد بی تفاوتیها درمان شود. که اگر خوب در این زمینه فکر کنیم و مغزمان را بکار بیندازیم میتوانیم برای آن چه در ذهن داریم *ایده* دهیم و پیاده کنیم و رضایت پروردگارا بدست بیاوریم.
@bahhhr
*بی توجهی عموم جامعه به وظیفه امر به معروف و نهی از منکر!*
اگر همه مردم جامعه نسبت به این وظیفه شرعی عمل نمایند قریب به اتفاق مواردی که نیاز به امر به معروف یا نهی از منکر دارد با همان تذکر زبانی برطرف میشود ولی مشکل اینجا است که مردم نسبت به این فریضه دینی احساس وظیفه نمینمایند .
مثال : امروزه اگر مردم ببینند خانمی بر ترک موتور سوار شده و احتمالاً چادر و یا مانتوی وی در بین پرههای چرخ گیر میکند هر کسی به نحوی این مسئله را تذکر میدهد تا بالاخره این مسئله را اصلاح کند حال اگر همین روحیه در گناهان رایج جامعه نیز توسط مردم پی گرفته میشد و هر کس که با منکری مواجه میشد با همان زبان ساده و بدون مشکل آفرینی تذکر میداد با اطمینان خاطر میتوان اذعان نمود که بالاخره فرد خطا کار مجبور میشد خودش را اصلاح کند .
*در اینجا توجه شما را به یک نمونه تاریخی جلب مینماییم :* مرحوم آیت الله شاه آبادی استاد عرفان امام خمینی بودند و حضرت امام(رحمة الله) از آن بزرگوار به«شیخ ما» یا« شیخ بزرگوار ما» یاد میکردند و این تعبیر، نشانِ عظمت آن عارف بزرگ نزد حضرت امام خمینی بود. از ویژگیهای مرحوم شاه آبادی آن بوده که عرفان آن بزرگوار، مانع حضور وی در صحنههای اجتماع نبوده است. تلاشهای آن مرحوم با عنوان امر به معروف و نهی از منکر، گویای این نکته است. آوردهاند که در نزدیکی منزل مرحوم شاه آبادی، دکتری منزل داشت که تحت تأثیر فرهنگ غربی برای دخترش یک معلم موسیقی استخدام کرده بود و طبعاً نواختن وقت و بی وقت آلات موسیقی موجب سلب آرامش همسایهها میشد. مرحوم شاه آبادی برای دکتر پیغام فرستاد که دست از این کار بردارد و موجبات آزار همسایهها را فراهم نکند، اما جواب دکتر آن بود که من دست از این کار برنخواهم داشت و تو نیز هر آن چه میخواهی انجام بده! ابتکار مرحوم شاه آبادی آن بود که به مردم گفت: از این پس هر کس از کنار مطب این دکتر عبور میکند، وارد مطب شود و با زبان نرم و ملایم دکتر را از این کار باز بدارد. مردم نیز طرح مرحوم شاه آبادی را اجرا کردند دیری نگذشت که دکتر خود را با مخالفت افکار عمومی مواجه و به قول معروف هوا را ابری دید.
برای مرحوم شاه آبادی پیغام فرستاد که شما با پشتوانهی مردمی کار خود را انجام دادی. اگر به مراجع قضایی مراجعه میکردی، به راحتی جوابشان را میدادم، امّا این شیوه را پیش بینی نکرده بودم. به این طریق مرحوم شاه آبادی توانست جمعی را از آزار و اذیّت برهاند و در حقیقت با یک منکر به صورت عملی مبارزه کند. به نظر میرسد که مرحوم شاه آبادی این شیوهی نهی از منکر را از رسول مکرم اسلام(صلّی الله علیه و آله) اقتباس و پیروی کرده باشد. مردی خدمت رسول خدا(صلّی الله علیه و آله) آمد و از این که همسایهاش او را آزار میرساند، زبان به گلایه گشود. رسول خدا(ص) که کانون علم و بردباری بود، او را به صبر دعوت کرد. مرد آرام شد و رفت. چند روز بعد برگشت و از آزار و اذیّت همسایه زبان به شکایت باز کرد. مجدداً رسول خدا(صلّی الله علیه و آله) او را به شکیبایی فرا خواند. دوباره پس از چند روز، آن مرد بازگشت و از همسایهاش شکوه نمود. این بار پیامبر(صلّی الله علیه و آله) به او فرمود: اسباب خود را جمع کن و داخل کوچه قرار بده. مردم که از کوچه عبور میکنند، از تو علّت این اقدام را سؤال میکنند و تو نیز علّت این کار خود را به آنها بگو (آزار و اذیّت همسایه) مرد همین ابتکار را به کار برد. رهگذران بودند و سؤال و جواب این مرد و بالاخره مراتب به گوش همسایهی مردم آزار رسید و آبروی خود را در خطر از دست رفتن دید. خدمت همسایه رسید و با الحاح و التماس از او خواست اسباب خود را به منزل ببرد و بیش از این به مردم چیزی نگوید و قول داد که من بعد همسایهی خود را آزار نرساند. مرد که مقصود را حاصل دید، اسباب خود را به منزل برگرداند و از آن پس همسایهاش او را آزار نرساند
.( مجله دیدار شماره 43- چهارم دی 1382 )
@bahhhr
👆👆👇👇
پس ببینید،اگر همه مردم جامعه نسبت به این وظیفه شرعی عمل نمایند قریب به اتفاق مواردی که نیاز به امر به معروف یا نهی از منکر دارد با همان تذکر زبانی برطرف میشود😊.