#پرسش_و_پاسخ
💠 نزول کامل قرآن در شب قدر
❓ پرسش : نزول کامل قرآن در شب قدر به چه صورت بوده است؟
✍️ طبق آیه اوّل سوره قدر:
إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ فِي لَيْلَةِ الْقَدْرِ
و آیه سوم سوره دخان :
إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ فِي لَيْلَةٍ مُبَارَکَةٍ إِنَّا کُنَّا مُنْذِرِينَ،
کلّ قرآن در یک شب و آن هم شب قدر بر #پیامبر_اکرم_(ص) نازل شده است.
▫️روشن است که نزول یکباره و تمام قرآن، به معنای نزول آن در قالب الفاظ و كلمات، و به صورت آيات و سور نیست؛ بلکه بنا بر ديدگاه برخی مفسّران مانند علّامه طباطبایی، حقيقت و روح قرآن، چیزی غیر از الفاظ و اجزایی مانند آیه و سوره است و این حقیقت در قالب زمان، محصور نیست.
▫️بر این اساس، در نزول دفعى و یکباره قرآن، اين حقيقت، بر پيامبر(ص) نازل شده است و در نزول تدريجى، همان حقيقت، به شکل الفاظ و كلمات، در قالب زمان و در مناسبت های مختلف (شأن نزول) بر پیامبر اسلام وحی گردیده است.
🔻علاوه بر آیات، در روایات نیز به نزول قرآن در شب قدر، تصریح شده است.
در روایتی از #امام_باقر_علیه_السلام آمده است:
🔅«چون امیر مؤمنان(ع) جان به جان آفرین سپرد، حسن بن علی(ع) در مسجد کوفه به خطابه ایستاد و پس از حمد و ثنای خداوند و درود فرستادن بر پیامبر(ص) فرمود:
«ای مردم! در این شب، مردی درگذشت که نه در میان پیشینیان، کسی چون او بوده است و نه آیندگان به پای او می رسند ... و در همان شبی در گذشت که وصیّ موسی، یوشع بن نون، در گذشته است و در همان شبی که عیسی بن مریم به آسمان برده شد، و در همان شبی که قرآن، فرو فرستاده شد».
📚الکافی، ج ۱، ص ۴۵۷، ج ۸.
✳️ @bahjat_alabd
Mirza-16.mp3
3.5M
حجتالاسلاموالمسلمین #میرزامحمدی
شب قدر، قلب ماه رمضان
✳️ @bahjat_alabd
هدایت شده از کانال اخبار فوری و مهم
🌹مرحوم دولابی🌹
🔸امیرالمؤمنین علیه السلام فرمود: #ساعت ها چقدر سرعت دارند برای تمام کردن #روزها. روزها چقدر سرعت دارند برای تمام کردن #ماه ها.
🔹ماه ها چقدر سرعت دارند برای تمام کردن #سال ها و سال ها چقدر سرعت دارند برای تمام کردن #عمرها.
🔸پس فرصتمان خیلی #کم است و باید آن را #غنیمت دانست و به هدر نداد و باید در کار #سرعت داشت.
📔 مصباح الهدی 229
🔺کانال معرفتي طَریقُ السُّلُوک «کانال تخصصی یادنامه اولیاء الله و احوالات بزرگان عالم اسلام»
✳️ @bahjat_alabd
4_5875074386830034872.mp3
2.23M
🎙واعظ: حاج آقا #دارستانی
🔖 اختلاف بین همسر و مادر 🔖
✳️ @bahjat_alabd
💎 تعریف درست روزه
🔻پيامبر اکرم صلياللهعليهوآله:
إنَّ الصِّيامَ لَيسَ مِنَ الأَكلِ وَالشُّربِ فَقَط؛ إنَّمَا الصِّيامُ مِنَ اللَّغوِ وَالرَّفَثِ ، فَإِن سابَّكَ أحَدٌ أو جَهِلَ عَلَيكَ فَقُل: إنّي صائِمٌ
❗️ روزه تنها پرهيز از خوردن و آشاميدن نيست.
همانا روزه، پرهيز از بيهوده گويى و دشنام دادن است.
پس اگر كسى دشنامت داد، يا با تو نابخردى كرد، بگو: «من روزهام».
📚 صحيح ابن حبّان: ج ۸ ص ۲۵۶ ح ۳۴۷۹
✳️ @bahjat_alabd
🔹شرط نیل به لقاء الله🔹
علّامه آیةالله حاج سیّدمحمّدحسین حسینی طهرانی قدّس سرّه
🔸قلْ إِنَّما أَنَا بَشَرٌ مِثْلُکمْ يُوحى إِلَيَّ أَنَّما إِلهُکمْ إِلهٌ واحِدٌ فَمَنْ کانَ يَرْجُوا لِقاءَ رَبِّهِ فَلْيَعْمَلْ عَمَلًا صالِحاً وَ لا يُشْرِک بِعِبادَةِ رَبِّهِ أَحَداً*
🌱«بگو- اى پيغمبر- که اينست و غير از اين نيست که من بشرى مى باشم همانند شما که به من وحى کرده مى شود که: فقط معبود شما معبود واحد است! پس هر کس اميد ديدار و لقاى پروردگارش را داشته باشد، بايد حتماً کار نيکو انجام دهد و هيچ کس را با پروردگارش انباز و همتا قرار ندهد»
🌱لقا و زيارت خدا فقط امکان پذير مى باشد براى ايمان آورندگان به خداوند در صورتى که به هيچ وجه من الوجوه با وى شريک و همتا و انبازى را به جاى ننهند،
🌱نه بطور جلىّ و نه بطور خفىّ، نه در مقام وجود و ذات، نه در مقام اسم و صفت، نه در مقام فعل و کردار؛ بايد فقط و فقط خداوند را مؤثّر بدانند که: لا مُؤَثِّرَ فى الْوُجودِ إلّا اللَّهُ؛ نه به منهاج شرک جلىّ، و نه به منهاج شرک خفیّ.
🌱مؤمن باید در سبیل خدا تمام تأثیرهای استقلالی که تا بحال مؤثّر میدانسته است نفی کند و از صُقع و ناحیۀ درونی نفس خود بیرون بیفکند، تا خداوند را آنطور که شاید وباید زیارت کند.
*سورۀ الکهف، آیۀ ۱۱۰
📚«الله شناسی» ج ۱ ص ۲۳۷ تا ۲۴۳
#نکات_تفسیری
✳️ @bahjat_alabd
❇️حضرت علامه حسن زاده آملی:
⬅️ اساس تقوی دو چیز است؛
🔹1_ألتعظیم لأمر الله
بزرگ شمردن امر خدا
🔹2_و ألشفقه علی خلق ألله.
شفقت و دلسوزي به خلق خدا
👈هزار_و_یک_نکته ص ۳۰۹
✳️ @bahjat_alabd
#دوجورعبادتداریم
۱_عبادت جاهل
۲_عبادت دانا
♥️ #امام_علی علیه السّلام:
1⃣🔹عبادت کنندهای که عبادتش از روی فهم و دانایی نباشد، مانند الاغ آسیاب است که فقط به دور خودش میچرخد و از جای اولش دور نمیشود.
2⃣🔹دو رکعت نماز شخص دانا، بهتر از هفتاد رکعت نماز شخص نادان است. زیرا وقتی فتنه و تباهکاری به شخص دانا روی میآورد، او به وسیله دانش خود، از آن بیرون میرود. ولی وقتی فتنه به جاهل و نادان رو میآورد، او را به دلیل نادانیاش گمراه میکند.
📚بنادر البحار، جلد ۱، صفحه ۱۲۴
به نقل از جلد اول بحارالانوار
✳️ @bahjat_alabd
🌷 آیت الله شاه آبادی(ره) :
👌 بدان كه تو هستي و نمي ميري . بدنست كه مي ميرد ، تو هستي و زنده .
☘️ حساب كار خودت را بكن كه چه تهيه ديده اي براي زندگي آخرت . ببين براي اين دو روزه ، كه مي داني ثباتي در آن نيست ، چه كوششها و تقلاها مي كني .
🌿 براي آن جا كه به حكم فطرت هستي و زندگي ابدي است ، چه كوشش كرده و چه تهيه ديده اي ؟ در آن جا زندگي انفرادي است ، احتياجات را خودت منفردا بايد رفع كني ؛ باب استقراض و استعداد مسدود است . اين جا آمده اي كه تهيه براي آن جا ببيني .
✳️ @bahjat_alabd