📌 درگذشت سید صدرالدین صدر
🔹سید صدرالدین موسوی صدر در سال ۱۲۶۰ش در کاظمین متولد شد. دوران کودکی را در سامرا گذراند و ادبیات و ریاضیات را از استادان آندیار فرا گرفت. به سفارش پدرش، برای تکمیل تحصیلات، رهسپار نجف شد و دروس دوره سطح را از علمای بزرگ آموخت. سپس رهسپار ایران شد و حدود شش سال در مشهد به تدریس پرداخت.
🔸پس از مدتی به نجف رفت و در درس محمدحسین نایینی شرکت کرد. سپس به ایران بازگشت و در قم به تدریس و وعظ پرداخت. در یکی از سالها، هنگامی که برای زیارت به مشهد رفته بود، در آن شهر اقامت گزید و به تدریس و اقامه نماز جماعت در مسجد گوهرشاد پرداخت.
🔹️در آن زمان، مؤسس حوزه علمیه قم شیخ عبدالکریم حائری یزدی دوران کهنسالی را میگذراند و نگران آینده حوزه تازه تأسیس بود. او به منظور تقویت حوزه علمیه قم و تأمین آینده آن، گروهی را به مشهد فرستاد تا از صدر برای اقامت در قم دعوت کنند. وی دعوت مؤسس حوزه علمیه قم را پذیرفت و رهسپار قم شد. حائری صدر را وصی خود قرار داد و به پیشنهاد او سید محمد حجت کوه کمری نیز به وصایت وی برگزیده شد.
🔸️پس از وفات مؤسس حوزه علمیه، مرجعیت و زعامت حوزه را آیات عظام، خوانساری و صدر بر عهده گرفتند. سید صدرالدین صدر در ۵ دی ۱۳۳۲ در قم درگذشت. وی آثار زیر را از خود به یادگار گذاشت: «المهدی»، «خلاصه الفصول»، «الحقوق»، «مختصر تاریخ اسلام»، «حاشیه عروه الوثقی»....
#تقویم_تاریخ
#دی_۵
#صدرالدین_صدر
✳️ @bahjat_alabd
مرحوم آیت الله شیخ عباس قوچانی:
عارف بحق آقای قاضی ره در اواخر عمر یک تحیّر و شیفتگی و بیقراری نسبت به حضرت سیدالشهداء(علیه السلام) داشت و هر روز هنگام طلوع و بخصوص هنگام غروب آفتاب گریه می کرد.
📕 یادداشتهای خطی علامه تهرانی، جنگ۱۸، ص ۱۸۲
✳️ @bahjat_alabd
📢 پیام رهبر انقلاب اسلامی به سیویکمین اجلاس سراسری نماز
🔹حضرت آیتالله خامنهای در پیامی به سیویکمین اجلاس سراسری نماز، ضمن تقدیر از اقدامات مخلصانهی حجتالاسلام والمسلمین محسن قرائتی، نمازگزاران را به اقامه نماز اوّل وقت و حفظ توجه و حضور قلب برای اثرگذاری نماز در دل و جان و عمل فردی و اجتماعی آنان توصیه کردند و جوانان را بیش از سایرین مخاطب این سخن دانستند.
🖼 متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
✏️ بسم الله الرّحمن الرّحیم
✏️ خدا را شکر که سلسلهی مبارک اجلاسهای نماز در طول سالیان ادامه یافت و این اقدام مخلصانهی جناب آقای قرائتی (دامت افاضاته) برکت کرد و چنان که انتظار میرفت، ادامه یافت و امید است برکات آن همچنان ادامه داشته باشد.
✏️ توصیهی موکّد اینجانب، اوّلاً اقامهی نماز در اوّل وقت است، و ثانیاً سعی در حفظ توجّه و حضور قلب؛ نمازگزار بداند با مخاطبی سخن میگوید که مالک همهی عالم وجود و ملِک روز رستاخیز است. نماز با این دو خصوصیّت در دل و جان نمازگزار و آنگاه در عمل فردی و اجتماعی او اثر میگذارد. جوانان بیش از دیگران مخاطب این توصیهاند. امید است توفیق الهی شامل حال آنان باشد.
والسّلامعلیکمورحمةالله
📝 سیّدعلی خامنهای
۱۴۰۳/۱۰/۵
✳️ @bahjat_alabd
💠 از ویژگی های مهم آیتالله محمدعلی اراکی که به صورت چشمگیری در ایشان مشهود بود خوش محضر بودن ایشان و مانوس بودن شان با افراد بود. مجلس ایشان، مجلس بسیار مفیدی بود و کمتر پیش می آمد که انسان به محضرشان برود و مطلبی علمی، اخلاقی، تاریخی و یا غیر آن را استفاده نکند.
🎙 آیتالله کریمی جهرمی
✳️ @bahjat_alabd
🔸 #عکسنوشت
💠 باید به خدا برسیم
قرب نوافل یعنی از ذرهذرۀ دستورات شرع به خدا برسیم. نماز، نور امیرالمؤمنین است. نماز شب و نوافل همه از برکت خدای تعالی و اهلبیت است. مگر میشود کسی قرآن بخواند و نور علی را نبیند. صدقه که میدهیم باید حضرت زهرا را ببینیم. باید در مستحبی که انجام میدهیم به او برسیم. باید از تمام مطالب به خدا برسیم.
┄┅═✧❁❁•••❁❁✧═┅┄
آیت الله #تقوایی
✳️ @bahjat_alabd
☫بِسْـــــمِالـلَّـهِالرَّحْـمَنِالرَّحِیـــــمِ☫
این جان عرشی را، این سیمرغ ملکوتی را،پایبند یک مشت هوای نفسانی نکن، از تعلقات آزادش بگذار تا به سوی اسماء و صفات الهی و به جانب مدارج و معارج قرآنی ارتقاء بنماید
📔 نور علی نور
عـــــلامه ذوالفنـــون#حســـن_زاده_آمــلی
📚متن دروس و شرح دستورالعملهای عرفانی و اخلاقیِ سیر و سلوک علامه ذوالفنون
✳️ @bahjat_alabd
.
﷽؛
🏷 مشورت کن و عمل کن!
🔅 #پیامبر_اکرم (ﷺ) :
✓ «احتياط و دور انديشى آن است كه با صاحب نظر مشورت كنى و به نظر او عمل نمايى».
⁙ «الحَزمُ أن تَستَشِيرَ ذَا الرَّأيِ و تُطِيعَ أمرَهُ».
📚 بحار الأنوار : ج۷۵ ص۱۰۵ ح۴۱
✳️ @bahjat_alabd
💠آیت الله وحید خراسانی:
🔸در مقام حضرت ام البنين (سلام الله علیها) همين بس كه فرزندی تربيت كرد كه پشت و پناه كسی بود كه او پشت و پناه عالم امكان است.
✳️ @bahjat_alabd
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 نقشها و شغلها
✏️ بینش اسلامی، برای شغلها به اندازهی بینشها و به اندازهی نقشی که در پشت آن ایستاده، ارزش قائل است.
📄 برشی از کتاب
📚 روابط متکامل زن و مرد
#تربیت
#عین_صاد
✳️ @bahjat_alabd
9.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♦️ویژگی هایی درباره مسجد نصیرالملک شیراز که احتمالا نمیدونید!
✳️ @bahjat_alabd
12.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅شرح حدیث زندگی
📍قسمت اول
🔹شرح حدیث ابتدای درس خارج فقه مقام معظم رهبری (مدظله العالی)
🔸️موضوع: رفتار غیر منصفانه انسان در برابر خداوند.
🗓۱۳۹۶/۰۲/۱۰
#حدیث_زندگی
#کلام_معصوم
✳️ @bahjat_alabd
📌 درگذشت آیت الله مرتضی طالقانی
🔹مرتضی طالقانی در سال ۱۲۳۶ دیده به جهان گشود. پدرش در همان آغاز کودکی او را به مکتب خانه فرستاد و کتاب های فارسی و قرآن مجید و بعضی از کتاب های عربی را فراگرفت. او پس از مدتی از زادگاهش طالقان، هجرت کرد و به سوی تهران رهسپار شد.
🔸در این شهر با کمال جدیت شروع به تحصیل نمود و مقدمات را نزد استادان فن فراگرفت و هفت سال در تهران از محضر بزرگان بهره مند شد. سپس تصمیم گرفت به اصفهان مهاجرت کند. پس از مدتی نیز در ۳۳ سالگی، به سوی حوزه نجف رهسپار شد.
🔹با تلاش بسیار، همراه با استعداد ذاتی و داشتن تقدس و تقوا در جایگاه بلندی از دانش های حوزوی قرار گرفت و در پی آن، گروه زیادی از طلاب و فضلای نجف، به گرد شمع وجودش حلقه زدند.
🔸آثار متنی که دانشوران و شاگردانش در ترجمه او نوشتهاند بیشتر تعلیقه و حاشیه بر کتابهای مختلف است، مانند: «شرح لمعه»، «رسائل شیخ انصاری»، «صحیفه سجادیه»، «نهج البلاغه» و ... . وی در ۶ دی ۱۳۲۲ در ۸۹ سالگی، در نجف درگذشت.
#تقویم_تاریخ
#دی_۶
#مرتضی_طالقانی
✳️ @bahjat_alabd