✅آیه الله جوادی آملی
➖عید ما زمانی است که دور #شمس_حقیقی بگردیم
🌷نکتهای که باید به آن دقت داشت این است که این زمین است که ۳۶۵ روز تلاش و کوشش کرد که یک دور به دور آفتاب بگردد. ما فکر میکنیم اگر زمین مثلاً پنجاه بار به دور خورشید گشت، ما نیز پنجاه سال رشد کردهایم، در حالی که اگر انسان پنجاه مطلب علمی فهمید، پنجاه سالش است! ما باید ببینیم فروردین ما چه زمانی است! عمر هر کسی به اندازهی #فهم و #علم اوست.
☀ #عید ما به این نیست که زمین به دور آفتاب بگردد تا ما عمرمان زیاد شود. ما اگر دور شمسِ حقیقی حرکتی کردیم آن وقت عمر ما زیاد میشود و بالا میآید. اگر دور #اهل_بیت علیهم السلام گشتیم و از معارف اینها استفاده کردیم و راه اینها را ادامه دادیم، ما هم دور شمس گشتهایم و عمرمان زیاد شده است.
@bahjath
✅حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
بالاترین ذکر، همین ذکری است که عرض میکنم: نیت بکند که اگر خدا به او صد سال عمر داد، یک دفعه عالماً، عامداً، مختاراً معصیت خدا را نکند. این بالاترین ذکر است. ذکر عملی است! اگر همه ما این ذکر را داشته باشیم، همه ما با فضل خدا اهل بهشتیم، اگر این ذکرمان دوام داشته باشد.
📚 بیانات آیتالله بهجت قدسسره در درس خارج فقه، کتاب حج، ٢٧/٠۶/١٣٨۵
@bahjath
✅ حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
📝تنها انتظار فرج کافی نیست، تهیّأ (آمادگی)، بلکه طاعت و بندگی نیز لازم است، مخصوصاً با توجه به قضایایی که پیش از ظهور امام زمان عجلاللهتعالیفرجهالشریف واقع میشود.
📚 در محضر بهجت، ج١، ص ١١٩
@bahjath
◾️ آمادگی برای ظهور
✅حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
تنها انتظار فرج کافی نیست، تهیأ (آمادگی)، بلکه طاعت و بندگی نیز لازم است، مخصوصاً با توجه به قضایایی که پیش از ظهور امام زمان عجلاللهتعالیفرجهالشریف واقع میشود، بهحدی که: «مُلِئَتْ ظُلْماً وَ جَوْراً؛ (جهان مملو از ظلم و جور میگردد).
خدا میداند که بهواسطه ضعف ایمان بر سر افراد چه میآید. خدا کند ظهور آن حضرت با عافیت مطلقه برای اهل ایمان باشد و زود تحقق پیدا کند. مگر امکان دارد عافیت مطلقه بدون ایمان، طاعت و بندگی انجام گیرد؟! خدا به اهل ایمان توفیق دهد که از فِتَن مُضِله (فتنههای گمراهکننده) کنارهگیری کنند.
📚 در محضر بهجت، ج۱، ص ۱۱۹
@bahjath
۲۶ رجب (سه سال قبل از هجرت ) سالروز وفات حضرت ابوطالب عمو و مدافع پیامبر اسلام ص و پدر امیرالمومنین علی ع تسلیت باد
@bahjath
رحلت حضرت ابوطالب (ع)
بسم الله الرحمن الرحيم
۲۶ رجب بنابر نقلی ، سال روز رحلت مؤمنِ قریش، یار و پشتیبان رسول خدا «صلی الله علیه و آله » و پدر والا مقام أمیرالمؤمنین حضرت أبوطالب « سلام الله علیه» است رتبه ي ایمان آن مرد بزرگ به حدی است که امام باقر« علیه السلام» در این باره فرمودند :«والله إن ایمان أبی طالب «سلام الله عليه» لو وضع فی کفه میزان و إيمان هذاالخلق فی کفه میزان لرجّح ایمان أبی طالب علی ایمانهم۱.»
📗 ایمان ابیطالب ، للشیخ المفید ص۴
« بخدا قسم به درستی که اگر ایمان أبی طالب در یک کفه ترازو قرار گیرد و ایمان این مردم در کفه دیگر ،ایمان أبی طالب بر ایمان این مردم برتری یابد»
مقام آن حضرت به حدی است که أمیرالمومنین « عليه السلام»درباره ایشان می فرمایند :
«والذی بعث محمداً «صلی الله علیه وآله» بالحق نبیاً ، لو شفع أبی فی کل مُذنب علی وجه الأرض لشفعه الله فیهم.
📗بحار الانوار ج۳۵ ص۱۱۰
« قسم به خدایی که محمد «صلی الله علیه وآله» را در حق به نبوت برگزید ، اگر پدرم درباره هرگنهکاری روی زمین شفاعت کند هر آینه خداوند شفاعت او را در حق آنان می پذیرد.»
مصیبت فقدان این عموی مهربان و دلسوز چنان برای رسول اکرم « صلی الله علیه وآله » دشوار و ناگوار بود که آن حضرت سال وفات ایشان و حضرت خدیجه «سلام الله علیها »را عام الحزن « سال اندوه» نامیدند۴.
قبرمطهر آن حضرت در شهر مکه معظمه و در قبرستان أبوطالب«حجون» قرار دارد که سزاوار است کسانی که به زیارت خانه خدا مشرف می شوند اززیارت قبر مطهر ایشان که در کنار حضرت خدیجه« سلام الله علیها» وحضرت عبدالمطلب واقع است، غفلت ننمایند .
@bahjath
🌸مبعث رسول اکرم ص مبارک باد
آیتالله العظمی بهجت ره:
پیامبر اکرم ص مظهر صفت خاصه رحمت حضرت حق و آیینهدار جمال حق است که نور رحمت در او بظهور پیوسته و از او به دیگران میتابد.
@bahjath
💠 توصیه مؤکّد حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی (دامت برکاته) نسبت به اعمال ایّام #مبعث
◀️ شب مبعث احتمال شروع #شب_قدر می رود.
✅ ماه پربركت #رجب فضايل فراواني دارد؛ شما كه #اعتكاف داشتيد و ايامي را با روزه گذرانديد روزه بيست و هفتم ماه پربركت رجب را هم فراموش نكنيد كه معادل با روزه ايام سال است [و] آن دعاي شب بيست و هفتم و روز بيست و هفتم را حتماً بخوانيد ببينيد كه در آن دعا، انسان خدا را سوگند ميدهد و عرض ميكند: «اللهم إنّي اسئلك بالتجلّي الأعظم في هذه الليلة»؛ سراسر عالم تجلي حق است: «الحمد لله المُتَجَلّي لِخَلقِهِ بِخَلقه» اما هيچ تجلّي به اندازه تجلّي بعثت خاتم انبيا كه اولين و آخرين انسانها در پيشگاه او خاضع و خاشعاند نيست، لذا در دعاي شريف بيست و هفتم رجب آمده است كه تو را به تجلي اعظمي كه در اين شب اتفاق افتاده است مورد سؤال قرار ميدهم و از تو چيزی ميطلبم.
✅ بعضي از بزرگان احتمال دادند كه شب قدر از همان بيست و هفتم شروع ميشود [يعني] بيست و هفتم ماه رجب است و نيمه ماه شعبان است و نوزدهم و بيست و يكم و بيست و سوم ماه مبارك رمضان؛ ميگويند اين پنج شب از اطراف علم اجمالي است كه احتياط اين است كه انسان اين پنج شب را دريابد تا توفيق ادراك ليله قدر را پيدا كند.
✅ شما بزرگواراني كه اهل اعتكافيد ميبينيد كه روزه گرفتن براي ديگران بسيار سخت است اما براي شما بسيار آسان؛ سه روز از ديگران فاصله گرفتن به فكر و ذكر و مطالعه و تأمل پرداختن براي ديگران سخت است ولی براي شما آسان چرا که خداوند در قرآن فرمود: ﴿فأَمّا مَنْ أَعْطي وَاتَّقي ٭ وَصَدَّقَ بِالْحُسْني ٭ فَسَنُيَسِّرُهُ لِلْيُسْري﴾؛ اگر كسي چند قدم بيايد ما انجام كارهاي خير را بر او آسان ميكنيم؛ پس ميبينيد به آساني سه روز روزه ميگيرد [و] خيلي براي او آسان است [در حالي كه] ديگري اگر بخواهد روزه بگيرد براي او دشوار است.
🔺 بیانات معظم له در خطبه های نماز جمعه 75
🚨 منبع: news.esra.ir
@bahjath
🔸اینکه بِهِت برمیخوره، نشانۀ خوبی است🔸
شاید اواخر دوره راهنمایی بودم، همراه پدر به مجلس ختمی رفته بودیم. اصلا یادم نیست مجلس چه کسی بود، اما مسجد را بیاد دارم. پدر به دلیل مشکل شنوایی که داشتند، خیلی توجهی به مطالب سخنران نمیکردند و معمولاً یک جزء قرآن را بر میداشتند و با صدای بی جوهری میخواند تا تمام شود. در حالیکه سر به زیر داشتند و جزء خوانی میکردند، پک پذیرایی را جلویشان گرفتند. برنداشتند. به من رسید، دستم را دراز کردم که بردارم اما پدرم آستین من را بصورتی که جلب توجه نکند در نیمه راه گرفتند! دستم را برگرداندم. خیلی به من برخورد. سکوت کردم و هنگام برگشت، با ترشرویی در ماشین جلوی راننده به پدر گفتم: «شما امام جمعه ای، ریش سفیدی، روحانی هستی، شأنی داری، هرچه هستی برای خودت هستی، چه ارتباطی به من دارد؟ شما صلاح نمی دانی پذیرایی را برداری، بر ندار. اما من بچه ام شأنی ندارم.»
پدر تبسمی کرد و گفت: «من هم می دانم شأنی نداری باباجان. من برای شأنش نگفتم. مگر من می خوام پسرم را ریاکار بار بیارم؟ باباجان من می خواهم مال شبهه ناک نخوری!»
با تعجب گفتم شبه ناک؟
ادامه دادند: «این قبیل پذیرایی ها نوعاً از مال متوفی تهیه میشود. متوفی هم که مالی ندارد. هرچه هست به ورثه تعلق دارد. حالا یکی از ورثه اگر راضی نباشد، صحیح نیست مصرف شود. آدم همانگونه که وقتی می خواهیم چیزی را بخوریم، کاملاً شست و شو می دهیم تا پاک و پاکیزه بشود، و کوچکترین آلودگی در آن نباشد، با همین وسواس باید نسبت به حق الناس و مال شبه ناک حساس باشیم تا مبادا چیزی که می خوریم به اندازه ارزنی طیّب نباشد.»
بعد به راننده گفتند: جلو یک فروشگاه بایست. خودشان از ماشین پیاده شدند و به قدر یک کیسه پر از تنقلات و ساندیس و ... خریدند. بعد خودشان باز کردند و با محبت و اصرار به من خوراندند.
سپس گفتند: «باباجان اینکه بهت برمیخوره از خوبی فطرتت هست. فطرت، زبان #تحکّم را نمیپسندد، آن را مخالف عزت نفس میداند و با آن مخالفت میکند. قدر عزت نفست را بدان و من را ببخش. برایم دعا کن»
📝#خاطره دکتر محمد علی حائری شیرازی (فرزند مرحوم آیت الله حائری شیرازی)
@bahjath