کلاس سواد رسانه ای:
📔 خطای دید
قسمت های تاریک و روشن اطراف دانه هایی که در تصویر می بینید باعث می شود در ذهن این توهم ایجاد شود که تصویر در حال حرکت است با اینکه عکس زیر کاملا ثابت است.
در فجازی به چشمانمان هم اعتماد نکنیم
#مردم_میدان
#سید_علیرضا_آل_داود
⭕️در گفت وگو تفصیلی کیهان با سیدعلیرضا آل داود، پژوهشگر فضای مجازی و مدرس سواد رسانهای بررسی شد:
✅جنگ رسانهای غرب علیه ایران از 88 تا 1400
⭕️در حال حاضر چون در یک جنگ شناختی، ادراکی از سمت دشمن قرار داریم نمیتوانیم به رسانهها فقط از یک بعد و به طور تک موضوعی نگاه کنیم. درحقیقت همگی به عنوان یک مجموعه که همپوشانی دارند با یکدیگر، هجمهای با قالب خودشان را طراحی میکنند.
در دنیای رسانهای شده اکنون ما رسانههایی داریم که فرم، قالب و محتوای هر یک با دیگری متفاوت است. برای مثال شبکه ایران اینترنشنال، من وتو و بیبی سی فارسی، در صدر شبکههای ماهوارهای هستند که بر ضد ایران برنامه تولید میکنند اما همین شبکهها اگر در توییتر، اینستاگرام وتلگرام فعالیت نداشته باشند ضریب کمتری از مخاطب را خواهند داشت. چون در عصر فعلی مردم بیشتر به فضای مجازی متصل هستند.
📶https://kayhan.ir/fa/print/219861
🎯 آنقدر بازی کن تا بمیری
— بازیهای ویدئویی بازتابی از شرایط تولیدشان هستند، چیزی شبیه خودِ «کار» در قرن بیستویکم
📍 استیون پول، نظریهپرداز بازی، میگوید بازیهای ویدئویی مدرن، مثل کار ماشینیشدهاند. ما قوانین بازی را یاد میگیریم یا در چنبرۀ آنها منضبط میشویم و بهخاطر رعایتِ دقیق آنها بازخورد مثبت میگیریم. «درست همانند یک کارمند مطیع، عملیاتی را انجام دادید که از شما خواسته شده بود. در واقع، بازی وظیفهای کاری بوده است». یک روزنامهنگار بازی، در کتاب جدیش به نام ریسِت کن خواننده را به سفری پرماجرا به پشتِ پردۀ شرکتهای بازیسازی میبرد.
🔖 ۴۳۰۰ کلمه
⏰ زمان مطالعه: ۲۶ دقيقه
📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
https://tarjomaan.com/barresi_ketab/10678/
مدرس سواد و تربیت رسانهای شوید 📱
👇👇👇👇👇
💠https://eitaa.com/joinchat/225181696C454655872b
💠پدیده سواد مصنوعی و الگوی جدید جهل
🔸 هر روز میلیاردها مطلب در فضای مجازی منتشر میشود و این بمباران اطلاعاتی باعث شده تا «همه ما» راجع به «همه چیز» اطلاعاتی به دست آوریم اما با ويژگی هایی خاص.
🔹کارل تارو ژورنالیست معروف ژاپنی می گوید: هر وقت هر کسی از هر چیزی سخن میگوید ما وانمود می کنیم که دربارۀ آن میدانیم. همکارانمان دربارۀ فیلم، کتاب، قیمت ارز، حمله نظامی آمریکا صحبت میکنند سرمان را بالا و پایین می بریم یعنی من هم دربارۀ آن می دانم.
🔸این در صورتی است که آن ها دربارۀ آن موضوع فقط نظرات کس دیگری را در یک شبکه اجتماعی خوانده اند و آن را بازگو می کنند همان گونه که ما نیز چنین می کنیم. ما به شکلی خطرناک به نوعی کپی برداری از دانایی نزدیک میشویم، که در واقع الگوی جدید نادانی است. ما با #سواد_مصنوعی روبرو هستیم.
✍تحلیل و تجویز راهبردی:
رسانه ها باعث شده اند به سرعت برق در معرض اخبار و به سرعت باد در معرض تحلیل اخبار قرار بگیریم. محیط اطراف ما پر است از اخبار مغشوش، اعداد و ارقام گول زننده و حرف های جهتدار. سه مساله این موضوع را تشدید می کند:
۱. حجم بالای اخبار و تحلیل ها. اطلاعات بیشتر یعنی فرصت کمتر برای بررسی دقیق تر آن ها.
۲. سبک زندگی شتابان: زندگی امروزی نسبت به 200 سال پیش بسیار چگال تر شده است. یعنی میزان رخدادهای کاری و ارتباطاتی در واحد زمان بیشتر شده است.
۳. سواد مصنوعی: نظرات ما از پرسهزدن در شبکههای اجتماعی سرچشمه میگیرند، نه مطالعۀ کتابها! این کپی برداری از دانایی، در واقع الگوی جدید نادانی است.
به همین خاطر است که اخبار درست، غلط، شایعه و حقیقت در فضای مجازی تقریبا هم ارزشاند. چرا؟ چون ما فرصت نمی کنیم که درستی آن چه را که دریافت می کنیم، بررسی کنیم. بلافاصله آن را می خوانیم و احتمالا آن را برای دیگران فوروارد (ارسال) می کنیم و در گفتگوهای خانوادگی یا دوستانه یا کاری مان از آن اطلاعات استفاده می کنیم که نشان دهیم از زمانه عقب نیستیم.
چه می توان کرد؟
۱. تعلیق قضاوت. نه باور کنید و نه رد کنید. زمانی که استدلال به نفع یا علیه آن گفته یا نوشته ندارید نه ردش کنید و نه تأیید، قضاوت خود را معلق کنید تا زمان دریافت اطلاعات کافی برای قضاوت.
۲. در حالت غیر طبیعی قضاوت نکنید. مطالعات نشان داده اند زمانی که افراد از آرامش فکری بیشتری برخوردارند، کیفیت قضاوت های حرفه ای شان افزایش می یابد. بنابراین زمانی که شتاب زده، هیجانی، خسته و پریشان هستیم، کیفیت قضاوت های ما افت می کند و قضاوتی که در زمان شتاب زدگی می کنیم به اندازه قضاوت یک فرد مست [غیر عادی]، غیرقابل اتکاست.
۳. به ساختارهای مشکوک، حساس باشید. جملاتی که با فعل مجهول و بدون فاعل ساخته شدهاند مانند «گفته میشود» یا «شنیدهها حاکی از آن است که» و «یا بر اساس اخبار منتشر شده» روشی برای پیچاندن شما هستند. در این ساختارها خبر وجود دارد. اما منبع خبر وجود ندارد.
۴. برای هر چه می خوانید یا می شنوید از خودتان بپرسید:
الف) آیا از منبع خبر/گزارش مطمئن هستم؟
ب) آیا شواهد تاییدکننده یا استدلال های قانع کننده آورده شده یا اینکه یک حرف به زبان های مختلف تکرار شده؟
ج) آیا بین مقدمه و اطلاعات ارایه شده و نتایج رابطه منطقی وجود دارد؟
د) آیا تمام واقعیت بیان شده یا بخشی از واقعیت؟
۵. از چرا و کلمات هم خانواده استفاده کنید. آدم های دقیق دائم می پرسند چرا؟ چرا کاندیدای ریاست جمهوری شما بهتر است؟ چه چیز باعث می شود که فکر کنید قیمت ارز بالا می رود؟ چطور به این نتیجه رسیدید؟
۶. در فلسفه منطق، فصلی وجود دارد به نام مغالطات. برای تقویت تفکر سنجش گرانه (انتقادی) بخش مغالطات را بخوانید تا با بیش از ۷۰ نوع مغالطه (=دامگاه اشتباه ذهنی) آشنا شوید.
۷. حضور در شبکه های اجتماعی مفید است. جریان آزاد اطلاعات در آن بسیار جذاب، مفید و غنیمت است. اما فراموش نکنیم که آن ها نمی توانند جایگزین کتاب و تفکر عمیق شوند.
مدرس سواد و تربیت رسانهای شوید 📱
👇👇👇👇👇
💠https://eitaa.com/joinchat/225181696C454655872b
جنگ شناختی، هویت و ایدئولوژی زدایی/ راهبرد جریان انقلاب در برابر این جنگ چیست؟
✍ سید علیرضا آلداود
رهبر معظم انقلاب در دیدار رمضانی ۱۴۰۱ با دانشجویان فرمودند:
شما امروز میشنوید در خیلی از بیاناتی که در روزنامهها و در فضای مجازی پخش میشود، مسئلهی ایدئولوژیزدایی به عنوان یک کار لازم [مطرح میشود]؛ این همان هویّتزدایی است. ایدئولوژی، تفکّر، ارزشها، هویّت یک ملّت است. امروز قبلهی اینها آمریکا است و آمریکاییها دائم روی ارزشهای آمریکایی تکیه میکنند که ارزشهای آمریکایی این جور میگوید، ارزشهای آمریکایی این جور میخواهد ــ ارزشهای آمریکایی یعنی همان ایدئولوژی ــ [امّا] اینها حاضر نیستند این را از آمریکا یاد بگیرند.
⭕️ جنگ شناختی به عنوان سلاح افکار عمومی با هدف دستکاری گفتمان عمومی توسط عناصر خارجی است که به دنبال تضعیف وحدت اجتماعی یا آسیب رساندن به اعتماد عمومی به نظام سیاسی هستند، پاشیدن بذر بی اعتمادی از اهداف اصلی این جنگ به حساب می آید.
⭕️ در عصر فعلی، جنگ شناختی ابزار اصلی دستیابی به سیاست های نو استعماری توسط صهیونیستها با هدف پیاده سازی نظم نوین جهانی و حکمرانی شبکه ای آنان در جهان است.
⭕️ یکی از اهداف ایجاد متاورس توسط زاکربرگ و نیورالینک توسط ایلان ماسک فراهم کردن ابزار این جنگ شناختی-ترکیبی برای اهداف ذیل الذکر برای مدیریت یکطرفه با ارزشهای آمریکایی-صهیونیستی آینده انسانها است و این تلاشی جدید برای تصرف و حفظ قلمروها و سرزمینهای ذهنی و قلبی بشر است.
⭕️ در سرزمین مادری ما نیز به دلیل وجود فضای مجازی ول (بستر جنگ شناختی دشمن) و فقدان سند راهبرد سایبری، نفوذ و ... در این عرصه تأثیرات مخرب این جنگ شناختی-ترکیبی به وضوح قابل مشاهده است و دشمنان با اخبار جعلی و پیامهای مهندسی شده به سمت فرسایش شناخت ملت، آرمانها، ارزشها، هویت و ایدئولوژی آنان حرکت کرده و آرمانها و ارزشهای خود را تلاش میکنند جایگزین کنند.
⭕️ نکته مهم اینجاست تا در تودههای مردمی آگاهی عمومی حساسیت نسبت به این نبرد شناختی-ترکیبی وجود نداشته باشد یعنی آنان آماده پذیرفتن هر نوع حملهای می باشند که نتیجهاش هم فریب، حرکت در مسیر طراحی شده توسط دشمن، اختلال محاسباتی یا تسلیم شدنشان است.
⭕️از دیگر اهداف آینده این جنگ شناختی-ترکیبی عبارتند از:
1⃣ مردم در سطح کشور توانایی درک و احساس خطرات اجتماعی-فرهنگی-ملی-هویتی-اقتصادی-سیاسی و... را از دست داده و نسبت به سرنوشت خود، فرزندان و کشورشان بیتفاوت شده و تبدیل به سربازان دشمن برای نابودی فرهنگ و هویت ملی دینی خود میشوند.
2⃣ مردم نسبت به اتفاقات مهم در جامعه بیتفاوت میشوند و دشمن پس از مدتی با بمباران اطلاعاتی نا امید کننده، پیام های جعلی و تحقیر کننده آنان را به سمت جنبشهای اجتماعی حرکت میدهد و در اکثر این جنبشها چاشنی اصلی موضوعات احساسی و هیجانی ناشی از اختلال شناختی محاسباتی و فریب است.
3⃣ ارزشهای جدید و طراحی شده حیوانی توسط سلبریتیهای سقوط کرده یا اجیر شده(شوالیههای جنگ شناختی) و گروههای سیاسی لیبرال(ارتش سری روشنفکران) جایگزین ارزشهای انسانی و ایرانی-اسلامی می شود.
4⃣ مردم در برابر آشوبهای واپایش شده و انقلابهای رنگی به شدت آسیب پذیر شده به طوریکه نمیتوانند در فضای فتنهگون راه درست را تشخیص بدهند.
5⃣ مردم بخصوص نوجوانان و جوانان به شدت در این جنگ شناختی-ترکیبی سطحی شده و توانایی فکر کردن عمیق را از دست میدهند، با بمباران اطلاعاتی دچار توهم همه چیز دانی شده و برای گرفتن لایک و دیده شدن بیشتر دست به هر اقدام سبک و عجیبی میزنند.
⭕️ در پایان باید گفت برای مقابله با ایدیولوژی زدایی توسط دشمن در کشور باید بستر این جنگ شناختی-ترکیبی را مانند بسیاری از کشورهای پیشرفته با قوانین مناسب مدیریت کرد، سواد رسانهای و فضای مجازی مردم، مدیران و مسئولان را ارتقا داد، همیشه در لایه پدافند نباید قرار داشته باشیم و باید رو به آفند شناختی نیز بیاوریم، برای آینده این فضا مخصوصا در حوزه متاورس، اینترنت ماهوارهای، نیورالینک و دیگر فناوریهای جدید برنامه ریزی مناسب و به موقع انجام دهیم.
⭕️ همانطور که بارها گفتهام و نوشتهام مقابله با این جنگ شناختی-ترکیبی نیاز به فرماندهای مانند شهید حاج قاسم سلیمانی دارد... کجاست حاج قاسم فضای مجازی ؟!
#جنگ_شناختی
#تسخیر_ذهن_ها
#تسخیر_قلبها
نفوذ تا بالاترین سطوح آکادمیک کشور؛
مهماننوازی دانشگاههای ایران برای جاسوسان ارشد آمریکا +تصاویر
«آلن گودمن» که سابقه جاسوسی علمی در سازمان جاسوسی آمریکا (سیا) را دارد پس از سفر به ایران و بازدید از پژوهشگاههای و دانشگاههای کشورمان گفت:«حسننیت بهشدت زیادی در فضای آموزشی ایران نسبت به آمریکا موج میزند! این وضعیت، سنگ بنایی است که میتوان همکاریهای جدید آموزشی را بر آن استوار کرد.»
http://m.hamandishi.ir/news/326359/
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
امام خامنهای ۹۵/۳/۶:
جنگ نرم جدید عبارت است از نفوذ
دیدن این بخش از فرمایشات رهبر حکیم انقلاب اسلامی برای تمام مدیران انقلابی در ایران از نان شب واجب تر است
┄┅┅┅✿✾❀✾✿┅┅┅┄
💠 مدرس سواد و تربیت رسانهای شوید 📱
💠https://eitaa.com/joinchat/225181696C454655872b
┄┅┅┅✿✾❀✾✿┅┅┅┄
✔️کلاه گشاد بایدن بر سر اروپا برای یک مُشت رای!
🔹طی روزهای اخیر ادعاهای مقامات آمریکایی درباره نقش پهپادهای ایرانی در جنگ اوکراین شدت گرفته و حتی ادعای حضور نظامیان ایرانی در کریمه را نیز به آن افزودهاند!
🔹«آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا بار دیگر مدعی شده پهپادهایی که روسیه در روزهای گذشته از آنها برای حمله به نقاطی در اوکراین استفاده کرده ساخت ایران بوده است.
🔹مقامات آمریکایی با پیشفرض صحت این ادعاها، آن را ناقض قطعنامه 2231 شورای امنیت میدانند، حال آنکه از اکتبر 2020 بر اساس همین قطعنامه، تمام محدودیتهای تسلیحاتی ایران رفع شده است.
🔹اینگونه جوسازیهای ضد ایرانی در حالی صورت میگیرد که همزمان یک کلیدواژه توسط مقامات کاخ سفید تکرار میشود و آن احتمال پیروزی جمهوریخواهان در انتخابات کنگره است.
🔹سناریوی بحرانزایی و ایجاد فضای امنیتی و وحشت همگانی با محوریت جنگافرزی مستقیم یا غیر مستقیم، مولفهای است که معمولا دولتمردان آمریکا برای اهداف انتخاباتی بهکار میگیرند.
🔹ذیل همین رویکرد بود که «جرج بوش پسر» اشغال افغانستان و عراق را رقم زد و «باراک اوباما» در سوریه و لیبی جنگافروزی کرد و با ادعای حذف «اسامه بنلادن» حملات پهپادی صورت داد.
🔹در این شرایط تنها ابزار باقیمانده برای بایدن، حفظ آتش جنگ اوکراین است، لذا جنگ ادراکی رسانههای غربی برای برجستهسازی تاثیرات جنگ اوکراین بر تهدیدات روسیه علیه آمریکا، برای باورپذیرتر شدن منجر به طرح ادعای نقش ایران در تغییر موازنه جنگ شد.
🔹آمریکاییها طی ماههای اخیر چند اقدام هماهنگ و موازی را برای وابستهسازی شدید اروپا به خویش و اجبار آنها برای تداوم جنگ در اوکراین صورت دادهاند.
🔹آمریکا در حالی وعده تامین نیازهای انرژی اروپا را داده بود که عملا با گرفتارسازی اروپا در بحران انرژی و به شهادت بسیاری از اسناد، حمله تروریستی به خطوط لوله نورد استریم، اکنون با چهار برابر قیمت واقعی، نفت و گاز را به آنها میفروشد.
🔹اروپا این بار در خطایی دیگر، در تله فضاسازی سران کاخ سفید درباره نقش ایران و پهپادهای ایرانی گرفتار آمده و بدون هیچ نشانه و منطقی بدون توجه به استدلالها و مواضع ایران در این خصوص، کورکورانه همان ادعاهای دروغ را تکرار میکنند.
🔹سران آمریکا علاوه بر این، با تحریک اروپا برای جوسازیهای ضد ایرانی، در حال خراب کردن سایر پلهای قاره سبز برای تامین انرژی و پایان یافتن جنگ اوکراین هستند، حال آنکه مقامات اروپایی به اعضای بیجیره و مواجب ستاد انتخاباتی دموکراتها تبدیل شدهاند.
🔹این تحولات را میتوان کلاه گشادی دانست که بایدن برای مشتی رای بر سر اروپا گذاشته، چنانچه جنگهای افغانستان، عراق، سوریه، لیبی و... نیز جز منفعتطلبی آمریکاییها برای اهداف انتخاباتی و جاهطلبیهای جهانی آنها نبود اما ظاهرا اروپا همچنان قصد عبرتآموزی ندارد.
@jahaannews
jahannews.com
🔴 از سلف مختلط شروع میکنند و کمکم به خوابگاه مختلط و استخر مختلط میرسند!
إِنَّ النَّفْسَ لَأَمَّارَةٌ بِالسُّوءِ...
🔴به پویش مردمی #بیداری_ملت بپیوندید👇
http://eitaa.com/joinchat/963837952Cb758f6bd13
#محرمانه_روزنامه
📍بخشی از تصاویر صفحه نخست تعدادی از روزنامههای روز دوشنبه ۲ آبان ۱۴۰۱
👌 #محرمانه کانال حرفهایها
http://eitaa.com/joinchat/361299968Ca15e2013ea
محرمانه را به دیگران هم معرفی کنید