بلد طیّب/منان رئیسی
مهار تورم، رشد تولید و مسئله مسکن زمان لازم برای مطالعه، ۳ دقیقه: در شرایطی که سال جدید سال مهار ت
لزوم تکانه شدید اقتصادی؛ پیشنهادی برای دولت محترم
🔹طبق گزارش مرکز پژوهشهای مجلس، کسریِ کالری برای مستاجرها که مجبور به تامین هزینه اجاره مسکن هستند حادتر شده است؛ بهطوری که متوسط کالری دریافتی آنها به ۱۹۹۰ کیلوکالری رسیده که پایینتر از حداقل کالری مورد نیاز روزانه (۲۱۰۰ کالری) است. تاسف مضاعف این است که طی سالهای اخیر، دائما بر درصد مستاجران نیز افزوده شده است. برای بهبود این وضعیت که نه در شان نظام اسلامی است و نه در شان این مردم نازنین چه باید کرد؟
🔹اکنون دو راه داریم: یا باید با نگاهی برونزا به سمت تجدیدنظر کلان در سیاستهای خارجی کشور برویم تا از محل رفع تحریمهای بیرونی، گشایشهای اقتصادی حاصل شود. اما واضح است که چنین راهکاری به معنای عدول از بسیاری از مبانی ارزشی و اعتقادی انقلاب است. یا باید با نگاهی درونزا، در جستجوی ابزاری برای ایجاد تکانه اقتصادی مثبتی باشیم تا با بهرهگیری از آن تکانه شدید، تورم را علاج کنیم.
🔹اما واضح است که در چنین راهکار درونزایی، صرفا میتوانیم به داشتههای داخلی خود تکیه کنیم. سوال این است که کدام داشته داخلی است که هم به وفور در دسترس ما باشد و هم بتواند تکانه شدید اقتصادی ایجاد کند و هم فشار چندانی به سایر بخشها وارد نکند؟ طلا، خودرو، تسهیلات بانکی و یا ...؟ تنها داشتهای که حائز همه ویژگیهای لازم میباشد زمین است. دولت محترم با رفع خود تحریمیِ زمین، میتواند عرضه گسترده زمین را به ابزاری برای ایجاد تکانه شدید اقتصادی (بدون ایجاد فشار بر سایر بخشها) تبدیل کند. البته با ساز و کاری که این عرضه گسترده زمین منتج به سفتهبازی و سوداگری نشود و مبرهن است که تمهید چنین ساز و کاری (اگر گوش شنوایی برای بازنگری در اشتباهات قبلی و ایجاد تحول اساسی در سیاستهای مسکن و شهرسازی وجود داشته باشد) شدنی است، انشاالله تعالی.
@baladetayyeb
قالب کردن گنجشک به جای قناری ممنوع!
🔹 طبق ابلاغ رئیس جمهور محترم، مقرر بوده است تا نهضت ملی مسکن با متوسط تراکم ۶۰ نفر در هکتار و با الگوی اسلامی ایرانی اجرا شود. از سوی دیگر، تاکنون بارها از طرف مقامات مربوطه اعلام شده است که عمده اراضی لازم برای نهضت ملی مسکن تامین شده است. معاون محترم شهرسازی وزارت راه و دبیر شورای عالی شهرسازی نیز اخیرا طی مصاحبهای رسمی اعلام کردهاند که در طرح نهضت ملی مسکن حدود ۳۰ هزار هکتار اراضی به محدوده شهرها الحاق شده و تاکید فرمودهاند که این رقم بسیار بالایی است. بر فرض که همین مقدار نیز در درون شهرها به نهضت ملی مسکن اختصاص یابد (که البته قطعا درون شهرها کمتر از این است) نهایتا و در حالت خوشبینانه در مجموع، ۶۰ هزار هکتار برای نهضت ملی مسکن اختصاص خواهد یافت.
🔹 باتوجه به بُعد خانوار فعلی (یعنی عدد ۳.۳ نفر به ازای هر خانواده) آنگاه بایستی گفت که جمعیت ساکن در ۴ میلیون مسکنی که وعده دولت محترم بوده است چیزی در حدود ۱۳ میلیون نفر خواهد شد. حالا با یک تقسیم ساده، تراکم نفر در هکتار نهضت ملی مسکن به دست میآید: ۱۳ میلیون تقسیم بر ۶۰ هزار هکتار که برابر میشود با عدد ۲۱۶ نفر در هکتار. حالا برای اینکه عمق فاجعه را بهتر متوجه شوید این عدد را با تراکم فعلی تهران (به عنوان متراکمترین کلانشهر کشور و یکی از متراکمترین پایتختهای جهان) که اکنون حدود ۱۵۰ نفر در هکتار است مقایسه بفرمایید؛ یعنی تراکم نهضت ملی مسکن که قرار بوده با الگوی اسلامی ایرانی اجرا شود حتی از تراکم تهران با این همه ساختمانهای متراکم و معضلات ترافیکی و زیست محیطی و اجتماعی هم بیشتر خواهد شد!
🔹 اینکه شورای عالی شهرسازی اجازه آزادسازی اراضی را برای تامین تراکم مد نظر رئیس جمهور نمیدهد و دولت محترم نیز هیچ واکنشی به این تشتت و ناهماهنگی و کارشکنی نشان نمیدهد معنایی جز روزشماری برای تحقق یک فاجعه شهرسازانه در آینده نه چندان دور ندارد. اینها را نوشتم تا اگر از دولت محترم یا مجلس محترم، کسی این یادداشت را دید کمی نسبت به تبعات چنین فاجعهای (اعم از تبعات زیست محیطی و فرهنگی و آسیبهای اجتماعی و ...) بیاندیشد تا بلکه قدمی برای اصلاح فرایند فعلی بردارد. در غیر این صورت و در صورت تداوم وضع فعلی، امیدوارم حداقل از این به بعد، مقامات مربوطه از شعار معماری و شهرسازی اسلامی ایرانی برای نهضت ملی مسکن استفاده نفرمایند و اینطور واژه اسلام و اسلامی را به بازی نگیرند و گنجشک را به جای قناری به ما قالب نکنند!
@baladetayyeb
فَاعْتَبِرُوا يَا أُولِي الْأَبْصَار:
آنچه ملاحظه میفرمایید تصاویری است از شهرک کولون در هنگ کنگ که از لحاظ جمعیتی به شدت متراکم بود و نهایتا بعد از ۹۶ سال، در سال ۱۹۹۴ پس از تخریب توسط دولت هنگ کنگ به یک پارک شهری تبدیل شد. از ویژگی های خاص این شهرک آمار بالای آسیبها و معضلات اجتماعی نظیر نرخ بالای تنفروشی، اعتیاد، قماربازی و ... بود. سوابق این شهرک و برخی نمونههای مشابه دیگر، اثبات میکند که بین افزایش بیش از حد تراکم از یک سو و آسیبهای اجتماعی از سوی دیگر، رابطه معنادار و مستقیمی وجود دارد.
اینکه بارها عرض شد که متراکم ساختن کلانشهرها به بهانه صرفه جویی در هزینههای مدیریت شهر، اشتباه راهبردی است و نه تنها هزینهها را کاهش نمیدهد بلکه هزینههای پنهان مضاعفی را به حاکمیت تحمیل میکند دلیلش چنین شواهدی است. سوال اساسی و بیپاسخ ما این است که اگر متراکم سازی کلانشهرها منتج به تحمیل هزینههای پنهان به حاکمیت میشود (که میشود) و اگر این نوع شهرسازیِ متراکم هیچ نسبتی با فرهنگ و سبک زندگی ما ندارد (که ندارد) پس چرا کماکان درب سیاستهای شهرسازی و مدیریت شهری ما بر همان پاشنه سابق میچرخد؟!
پینوشت: مدیران مربوطه که ظاهرا گوش شنوایی برای تجدید نظر در اشتباهات قبلی ندارند اما خدمت قشر متدین و کفن پوشانی که دغدغه مسائل فرهنگی و اجتماعی نظیر عفاف و حجاب و ... را دارند عرض میشود که کاش موضوع را عمیقتر میدیدیم و برای یک بار هم که شده برای حل ریشههای این نوع معضلات اجتماعی کفن میپوشیدیم.
@baladetayyeb
کار زیبای شهرداری تهران در شبیهسازی کفشداری حرم امام رضا(ع) روی پلهای عابر پیاده به مناسبت ولادت ایشان 😍
سالروز میلاد موفورالسرور ولی نعمت ما ایرانیان، امام رئوف، حضرت علی ابن موسی الرضا(ع) مبارک باد 🌹
@baladetayyeb
♦️نامه بسیار مهم آیت الله اعرافی (مدیر محترم حوزههای علمیه) به ریاست محترم جمهور درباره ضرورت اصلاح سیاستهای مسکن و شهرسازی♦️
🔸اگر چنانچه با تغییر رویکرد آپارتمانی به ویلایی(یک یا دوطبقه) برای ۸۰ درصد مردم در شهرهای کشور (برخلاف ۱۵ درصد فعلی) از سوی شورای عالی مسکن و شهرسازی میشد، علاوه بر کاهش حدود ۵۰۰ میلیون تومانی هزینه ساخت امکان مشارکت مردم و کاهش تصدی گیری دولت و نیز ساخت تدریجی بنا فراهم میشد و شرایط برای خانه دار شدن مردم( به ویژه دهک های پایین جامعه) تسهیل و تسریع می گردید.
🔸در اسرع وقت نسبت به برنامه ریزی جهت احیای منضبط زمین و واگذاری گسترده آن به مردم، مالیات بر زمینهای احتکار شده از سوی سرمایه داران و نهادهای دولتی دستورات مقتضی را صادر بفرمایید.
ستاد راهبری معماری و شهرسازی اسلامی
https://eitaa.com/setad_memari
@baladetayyeb
اگر ظرفیت بینظیر حوزههای علمیه، اساتید و علمای حوزوی و به تبعش مجامع و هیاتهای مذهبی به نحو بایسته به میدان بیاید حتما جریان سکولار به حاشیه خواهد رفت و انشاالله اتفاقات خوبی در عرصه مسکن و شهرسازی برای مردم نازنین ایران رقم خواهد خورد. مرحبا به آیتالله اعرافی و احسنت به حاج مهدی سلحشور. انشاالله با تداوم احساس مسئولیت علمای عظام و با پیجویی و پیگیری مجامع و هیاتهای مذهبی، بالاخره گفتمان انقلاب اسلامی بعد از چند دهه، سنگر معماری و شهرسازی را نیز فتح خواهد کرد. الیس الصبح بقریب
@baladetayyeb
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این ویدئو که بیانگر روش متفاوت دکتر منان رئیسی (استاد دانشگاه قم) برای انتقال سلوک شهدا به نسل جوان از طریق ابزارهای هنری و معمارانه است را ملاحظه بفرمایید.
@baladetayyeb
لطفا ابتدا این تصویر را بنگرید و سپس گوشی خود را کاملا برعکس کنید و دوباره به تصویر بنگرید و از هنر و معماری منطقه اورامان كردستان (روستای سروآباد یا ژیوار) حظ ببرید.
#عصرتاریخ
#معماریبومی
@baladetayyeb
بلد طیّب/منان رئیسی
بخشی از راه حل مسئله مسکن در این ویدئو تقدیم شده است. تنظیم گری بازار با سیاستهای مالیاتی از مهمترین
یک آمار عجیب اما واقعی:
طبق اعلام سازمان امور مالیاتی، از مجموع ۲۰۰۰ میلیارد تومان مالیات خانههای لوکس در سال گذشته، فقط ۶ میلیارد تومان وصول شده! درمورد خودروهای لوکس هم از ۲۲۰۰ میلیارد تومان، فقط ۲۰ میلیارد وصول شده است! در خصوص مالیات بر خانههای خالی نیز هنوز توفیق چندانی حاصل نشده است.
برای تنظیم بازار مسکن، چیزی که مهمتر از تصویب قانون است، اجرای درست قانون است. اگر قوانینی نظیر مالیات بر خانههای لوکس، مالیات بر خانههای خالی و ... به درستی اجرا نشوند هرچقدر هم که عرضه مسکن و عرضه زمین را زیاد کنیم توفیق چندانی برای کنترل بازار مسکن و مستغلات حاصل نخوهد شد و همین زمینها و خانههای جدید، به ابزاری برای سوداگری بیشتر تبدیل میشوند. قبلا عرض کردیم که حالا که دولت محترم، فرایند اخذ مالیات را خیلی گران و کند انجام میدهد بهتر است این مسئولیت خطیر را به شهرداریها واگذار نماید تا با توجه به اِشراف بیشتر میدانی که دارند، این کار را ارزانتر و سریعتر و با بهرهوری بیشتری انجام دهند. تحقق این پیشنهاد به معنای تحقق بازی برد-برد برای دولت و مدیریت شهری است و به علاوه به دلیل ایجاد منابع پایدار جدید، با بخشی از درآمد حاصل از این پیشنهاد، جلوی تراکم فروشیها را نیز تا حد زیادی میتوان گرفت.
@baladetayyeb
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شقشقیه شهرسازانه؛ بخش کوتاهی از صحبتهای ارائه شده توسط محمد منان رئیسی (مدیر پژوهشکده معماری و شهرسازی اسلامی) در اولین نشست فصل حضور با حضور برخی مقامات و امام جمعه محترم قم.
@baladetayyeb
🔹 آیت الله حائری شیرازی: "حرفی که به کسی یا فرزندت میزنی، دانه است و فکر او زمین. ببین در این زمین چقدر بذر میتوان پاشید؟ اگر در یکمتر زمین یک کیلو گندم پاشیدی، همه دانهها سبز نمیشوند، تازه اگر هم دربیایند، همدیگر را خفه میکنند. موعظه زیاد، باعث میشود که حرفها همدیگر را لِه کنند".
🔹 پینوشت شهرسازانه: تبلور کالبدی این کلام حکیمانه را در شهرسازی معاصر نیز میتوان دید. ازدحام و تراکم بیش از حد، مانع شکوفایی استعدادهای انسانی میشود به نحوی که با تاثیر سوء بر پاسخگویی به نیازهای انسان، استعدادهای او را به تعبیر مرحوم آیتالله حائری "لِه میکند". درخصوص ارتباط معنادار تراکم با عدم شکوفایی استعدادهای انسان شواهد جالبی در دست است. برای مثال، طبق آمارهای موجود، باوجود همه محرومیتهای آموزشی که بین شهرستانها و تهران وجود دارد، میانگین و درصد قبولیهای کنکور در استانهایی نظیر یزد و سمنان، از پایتخت با آن همه امکانات آموزشی بیشتر بوده است! (واضح است که منظور از میانگین، رتبههای برتر کنکور نیست بلکه منظور، درصد قبولیها به کل جمعیت دانشآموزان شهر است). کمااینکه سرانه معضلات و آسیبهای اجتماعی (اعم از نرخ جرم و طلاق و اعتیاد و ...) در بافتهای متراکم و عمودیِ کلانشهرهایی همچون تهران که شخصیت و استعدادهای انسانی را "لِه میکند" به مراتب بیشتر از بافتهای مسکونی شهرهای کم تراکمی نظیر یزد و سمنان و ... است.
@baladetayyeb
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مهم/ این ویدئو را ببینید و سپس خودتان قضاوت بفرمایید که تکلیف ما در قبال این نوع مصوبات که به نام مردم اما به کام سرمایهداران و در جهت تهرانیزه کردن کل کشور است چیست؟!
@baladetayyeb
May 11
برنامه عیار، شبکه افق، سه شنبه ۱۶ خرداد، ساعت ۲۲ با موضوع "مسکن محرومان".
به امید خدا در این برنامه آنچه باید بگویم را بدون محافظهکاریها و ملاحظهکاریهای بیجا خواهم گفت تا مشخص شود که دلایل وضعیت فعلی مسکن و شهرسازی ما و محرومیت بخش قابل توجهی از مردم از مسکن مطلوب چیست؟
محمدمنان رئیسی، مدیر پژوهشکده معماری و شهرسازی اسلامی
@baladetayyeb
ارتباط ویژن و میژن؛ حلقه مفقوده شهرهای ما
🔹 ویژن و میژن (vision & mission)، مفاهیمی هستند که در بسیاری از شهرهای جهان، نقشه راه مدیران بر اساس این دو تنظیم میشود. اولی به معنای چشم انداز است؛ نوعی آرمان و ایدهآل. اما دومی، ماموریتها برای رسیدن به اولی را مشخص میکند. همیشه میژنها بایستی بر اساس ویژنها تنظیم شوند. حالا به عکس فوق بنگرید؛ دو تصویر از دبی به فاصله حدودا ۵۰ سال. چشماندازی که ۵۰ سال قبل برای این شهر تنظیم کرده بودند، مبنای ماموریتهایی بود که طی همه این سالها، تکلیف مدیرانشان را مشخص میکرد. به این معنا که هر لحظه میدانستند که به دنبال چه هستند و برای یافتن آن، باید چه ماموریتی را انجام دهند.
🔹 سوال این است که ویژن شهرهای ما چیست؟ آیا ایدهآل ما هم شهری همچون دبی با غایتهای نظام سرمایهداری است یا چشمانداز دیگری داریم؟ در چشماندازهای اسناد ما مفاهیمی همچون هویت، بومیگرایی، سبک زندگی اسلامی و ... دائما تکرار شدهاند اما چرا هرچه جلوتر میرویم، از این مفاهیم بیشتر فاصله میگیریم؟ چون بین اغلب وظایفی که مدیران ما برای خودشان تعریف میکنند با این چشماندازها کمترین نسبتی برقرار نیست. نمیشود که در کلام، دائما ترجیعبند همه ابیاتمان شهر اسلامی ایرانی باشد ولی در عمل، مدیری که با تراکمفروشیِ بیشتر، درآمدزایی بیشتری کرده باشد را باعرضهتر بدانیم! تحقق تمدن نوین اسلامی و تبلور سبک زندگی ایرانی آنگاه شدنی است که حلقه مفقوده شهرهایمان (یعنی ایجاد ارتباط منطقی بین میژنها و ماموریتها با ویژنها و چشماندازهایمان) را کشف کنیم.
@baladetayyeb
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مسئولان محترمی که خود را مرید امام راحل(ره) میدانند این ۲ دقیقه از توضیحات دکتر منان رئیسی را ببینند و بیاندیشند که این نوع شهرسازی متراکم و صحنهگردانی بانکها و بنگاههای بزرگ اقتصادی در کلانشهرها که دائما به نفع قشر سرمایهدار و به ضرر قشر مستضعف جامعه بوده هیچ ارتباطی با هشدارهای امام راحل ندارد؟!
@baladetayyeb
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️ قیمت زمین در تهران بیش از ۱۱۰۰ برابر در ۳۰ سال اخیر رشد کرده است...!
🔸دکتر محمد منان رییسی (مدیر پژوهشکده معماری و شهرسازی اسلامی): قیمت زمین در تهران حتی نسبت به دلار و طلا چندین برابر افزایش یافته و دلیل این امر، سیاستهای اشتباه شورای عالی شهرسازی و کمربندی است که دور تهران و دیگر کلانشهرها بستهاند و اجازه توسعه شهری نمیدهند.
🔸هر وقت خواسته اند عرضه را زیادتر کنند، تراکم فروختهاند، رانتی که در اختیار سرمایهداران قرار میگیرد و نشانه آن، چند میلیون خانه خالی است که در تملّک بانکها و سرمایهداران و ... است.
🔸مالیات از خانه های خالی و لوکس هم به درستی اجرا نمیشود در حالیکه در غرب، مالیات سنگینی بابت این موارد اخذ می شود.
#تراکم_فروشی
#احتکار_زمین
@baladetayyeb
بلد طیّب/منان رئیسی
مکاشفهای از مرحوم آقا نجفی قوچانی، به نقل از کتاب طوبای کربلا، با پینوشتی معمارانه: "از نجف برای
این تصویر، قدیمیترین عکس از حرم دردانه خداست؛ وَالوِترَ المَوتوُر. خدا رحمت کند مرحوم کافی را که میفرمود نگویید دنیا بلکه بگویید حسین آباد، چون این حسین علیه السلام بود که دنیا را آباد کرد.
تا مسیرم به درِ خانه ات افتاد…حسین
خانه آباد شدم خانه ات آباد…حسین
صید دام تو شدم عزّت و جاهم دادی
جان فدای کرمت حضرت صیاد…حسین
@baladetayyeb
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این توضیحات دکتر منان رئیسی را ببینید و بعد خودتان قضاوت بفرمایید که چه کسانی مستحق هتک حرمتها و جسارتهایی بودند که طی ماههای قبل شاهدش بودیم؟ رهبرمان که حتی در جزییات مسائل تخصصی از هیچ نوع خیرخواهی کوتاهی نکردند و یا آن مسئولانی که توصیههای ایشان را شنیدند و هیچ توجهی نکردند؟ دیگر ایشان باید چه کاری انجام میداد که نداده است؟!
@baladetayyeb
نشانهای از عمق تمدن اسلامی در مهد لیبرالیسم:
نام این شهر رويايى و كوچك که در جنوب شرقی فرانسه قرار دارد "رحمه الله: Ramatuelle" است که از واژگان قرآنی گرفته شده است! اين شهر کوچک در قرن نهم ميلادى توسط مسلمانان اندلس ایجاد شد و جالب آنکه در معماری آن، چیدمان خانهها به نحوی است که تداعی کننده آیه ۸۷ سوره یونس است: "وَاجْعَلُوا بُيُوتَكُمْ قِبْلَة: و خانههایتان را روبروی هم قرار دهید". به بافت مدوّر رحمه الله بنگرید و ملاحظه بفرمایید که چیدمان خانههای این شهر رویایی در قلب اروپا چقدر تداعیکننده این آیه شریفه است!
@baladetayyeb
نمایی سِحرآمیز از معماری ایرانی
این تصویر مسحور کننده، بخشی از کاخ گلستان (واقع در قلب بافت تاریخی تهران) است که در اواخر دهه ۹۸۰ هجری قمری در دوران صفویه ساخته شد و پس از آن، توسط پادشاهان قاجار به عنوان محل استقرار مورد استفاده قرار گرفت. پرونده ثبت کاخ گلستان در فهرست میراث جهانی یونسکو در سال ۲۰۰۷ به این سازمان ارسال شد و سرانجام پس از ۶ سال پیگیریهای فراوان، به عنوان نخستین اثر تاریخی ثبت جهانی در شهر تهران، در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شد. گرچه از منظر آموزههای دینی، معماری نباید به ابزاری برای فخرفروشی اغنیا و حکّام و ... تبدیل شود اما آنچه غیر قابل انکار است این است که در تاریخ معماری ایران و حتی جهان، کمتر تصویری را به این زیبایی و با این قدرت افسون گری میتوان یافت.
@baladetayyeb
بلد طیّب/منان رئیسی
از پاپ کاتولیک تر! تصور شما از نیویورک چیست؟ احتمالا شهری مملو از آسمانخراشها و برجهای بلندمرتبه؛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
راه حل قیمت بالای مسکن چیست؟ افزایش عرضه مسکن در کلانشهرها و به تبعش تراکم بیشتر آنها و یا توسعه محدوده قانونی شهر؟
لطفا این ویدئوی ۴ دقیقهای را ببینید و پاسخ کارشناسان آمریکایی به این سوال را ملاحظه بفرمایید. ما که هرچقدر گفتیم که این نوع شهرسازی متراکم با اصول و مبانی شهرسازی اسلامی سازگار نیست گوش مسئولینمان بدهکار نیست، امیدوارم سیاستگذاران شهرسازی ما لااقل این ویدئو را ببینند و باور کنند که خود غربیها هم دیگر این نوع شهرسازی متراکم را کنار گذاشتهاند. این نوع شهرسازی متراکم که هنوز مورد تاکید مدیران ما است چه نوع شهرسازی است که نه در آموزههای اسلامی توجیهی دارد و نه در مکاتب معاصر غربی؟!
@baladetayyeb
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
به مردم چه پاسخی باید بدهیم؟ به شهدایمان چه پاسخی باید بدهیم؟ قبیله گرایی تا کی و تا به کجا؟
@baladetayyeb
بلد طیّب/منان رئیسی
به مردم چه پاسخی باید بدهیم؟ به شهدایمان چه پاسخی باید بدهیم؟ قبیله گرایی تا کی و تا به کجا؟ @balade
سند محرمانه.pdf
2.28M
درسهای مهم یک سند محرمانه برای ما:
این سند محرمانه وزارت امنیت داخلی آمریکا (مربوط به سال ۱۹۴۴) است که بعد از ۶ دهه، در سال ۲۰۰۸ از محرمانگی خارج شد و به صورت عمومی منتشر شد. بخشی از این سند مربوط به «شیوه کاهش بهرهوری و قدرت سازمانی برای دولتهای متخاصم» است که آن را به نیروهای نفوذیاش آموزش میداده است. به ترجمه تحتالفظی برخی از بخشهای این سند به شرح زیر توجه بفرمایید و ملاحظه نمایید که آنها چقدر روی انتصابات سیاسی و غیرتخصصی برای تضعیف ما حساب باز کرده بودهاند:
- به افراد غیرمتخصص بها دهید تا امید و انگیزه افراد کارآمد و حرفهای کم شود.
- افراد غیرمتخصص را ارتقا دهید و از آنها تعریف کنید.
- در تقسیم کارها، ابتدا غیر مهم را به متخصصین و مهم را به آدمهای ناکارآمد محول کنید.
طبق بندهای فوق، واضح است که آنها از سالها قبل کاملا متوجه بودهاند که اگر میخواهند به کشورهایی همچون ایران ضربه بزنند بایستی کاری کنند که با قبیلهگرایی و انتصابات سیاسی، نیروهای متخصص به حاشیه رانده شوند و عجیب آنکه با وجود افشای این سند محرمانه، هنوز به این راهبرد آنها در کشور ما توجه کافی نمیشود! آیا محتوای این سند، همان چیزی نیست که در فضای سیاسی کشور ما (چه در طیف چپ و چه در طیف راست) به وفور مشاهده میشود؟ و آیا این سند محرمانه همان چیزی نیست که سالها قبل، شهید چمران با این جملات درباره آن هشدار داده بود: "میگویند تقوا از تخصص لازمتر است، آن را میپذیرم. اما می گویم آن کس که تخصص ندارد و کاری را میپذیرد، بیتقواست".
@baladetayyeb