💎امیرالمؤمنین عليه السلام فرمودند:
از خشم بپرهيز كه آغاز آن، ديوانگى و پایان آن، پشيمانى است.
📙غررالحكم حدیث ۲۶۳۵
📡پایگاه اطلاع رسانی بلاغ:
🆔 @balagh_ir
eitaa.com/joinchat/3864854532C34751c9911
✳️عوامل و زمينههای طلاق؛
اختلاف سلیقه و بهانه گیری
اختلاف سلیقه بر سر خرید مانتو، زندگی نوپای زن و شوهر جوان را به بنبست کشاند و تصمیم گرفتند از یکدیگر جدا شوند. این در حالی است که خانواده هایشان با جدایی آنان مخالف هستند. این زن و مرد جوان، پشت در شعبه ۲۶۸ دادگاه خانواده نشسته و منتظر بودند ...
(تفاوت مالی و فرهنگی، اختلاف عقیده و اختلاف سلیقه و بهانه گیری)
✔️برشی از کتاب "سیلاب زندگی" فصل اوّل؛ عوامل و زمينههای طلاق. کاری از گروه تولید محتوای معاونت فرهنگی وتبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم.
🔺تفاوت مالی و فرهنگی
مرد جوان در دادگاه گفت: «زندگیمان از نظر دیگران، آنقدر مطلوب است که فکر میکنند جدایی ما یک شوخی است؛ درحالیکه این، فقط ظاهر زندگی ماست و در اصل، مشکلات زیادی را در این سال ها تحمل کردهایم.»
🔹این زوج، با حضور در دادگاه خانواده، درحالیکه با آرامش درخواست طلاق توافقی خود را به رئیس دادگاه تسلیم می کردند، به تشریح دلایل خویش برای جدایی پرداختند. مرد جوان اظهار کرد: «از همان ابتدا که با هم آشنا شدیم، تصمیم گرفتیم با وجود همه مشکلاتی که در انتظارمان است، ظاهر زندگیمان به گونه ای باشد که دیگران تصور کنند ما همیشه خوشبختیم.» زن جوان نیز با بیان اینکه از ابتدا فاصله طبقاتی داشتیم، گفت: «خانواده همسرم از نظر مالی در سطح بالایی قرار دارند و همین موضوع، باعث به وجود آمدن اختلاف در زندگی مشترکمان شد. البته این موضوع هیچگاه برای همسرم اهمیت نداشت
⚜ادامه مطلب👇
https://www.balagh.ir/content/16997
📡پایگاه اطلاع رسانی بلاغ:
🆔 @balagh_ir
eitaa.com/jo
✳️خانه امام زمان(عج) کجاست؟
حضرت مهدی(ع) قبل از ظهور در «ذی طوی» به سر می برد و آن گاه که اراده الهی بر ظهور آن حضرت تعلق گیرد از آنجا وارد مسجدالحرام می شود.
اشاره:
🔺پنهان زیستی امام مهدی(ع) نه تنها چگونگی زندگی آن حضرت را در هاله ای از اسرار فرو برده که بسیاری از موضوعات مربوط به حیات آن امام را نیز جزو امور پنهان نظام هستی قرار داده است.
✔️یکی از مهم ترین این امور پنهان، محل زندگی آن حضرت در طول غیبت ایشان است. از این رو بسیاری علاقه مندند بدانند که خورشید پنهان در کدامین بخش از این کره خاکی به گذران عمر می پردازد و به بیان دیگر کدامین قسمت از زمین این منزلت را دارد؟در این مقاله تلاش شده که به این پرسش پاسخ داده شود.
🔹میلیون ها انسان عاشق و شیفته صدها سال است که در هر پگاه آدینه زبان به ندبه می گشایند و این گونه می سرایند:
🔹ای کاش می دانستم در چه جایی منزل گرفته ای و چه سرزمین و مکانی تو را دربر گرفته است! آیا در کوه رضوایی و یا جای دیگری و یا در ذی طوی هستی؟ دشوار است بر من که مردمان را ببینم و تو دیده نشوی.۱
🔻حال برای روشن شدن این موضوع، پای به گلستان کلام معصومین(ع) می گشاییم و با سیری در کلام نورانی ایشان از آن انفاس قدسی برای حل این معما استمداد می طلبیم
⚜ادامه مطلب👇
https://www.balagh.ir/content/16751
📡پایگاه اطلاع رسانی بلاغ:
🆔 @balagh_ir
eitaa.com/joinchat/3864854532C34751c9911
♨️اطلاعیه
دوره عمومی "تربیت مبلغ فرهنگی-ورزشی" برگزار می شود به همت مرکز آموزش های کاربردی دفتر تبلیغات اسلامی
🔶مرکز آموزش های کاربردی معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، دوره عمومی تربیت مبلغ فرهنگی-ورزشی را برگزار می کند.
✔️به گزارش خبرنگار بلاغ، مرکز آموزش های کاربردی با همکاری اداره کل تبلیغ تخصصی معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، دوره عمومی تربیت مبلغ فرهنگی-ورزشی را برگزار می کند.
🔹شایان ذکر است شرایط شرکت در دوره؛ پذیرش در مصاحبه، سطح دو حوزه علمیه، قهرمانان و مقام آوران ورزشی، فعالان پژوهشی در حوزه فقه ورزش و ورزش در اسلام و دارندگان مدرک مربی گری و یا داوری در یکی از رشته های ورزشی می باشد.
🔹از مزایای این دوره آموزشی می توان به صدور گواهی، تشکیل پرونده در تبلیغ تخصصی، امکان حضور و تبلیغ در محیط های ورزشی و امکان گذراندن دوره تکمیلی اشاره نمود.
🔹گفتنی است طلابی که به یکی از زبان های خارجی (به خصوص عربی و انگلیسی) مسلط باشند در اولویت پذیرش خواهند بود.
🔹لازم به ذکر است شروع این دوره آموزشی؛ ۲۳ بهمن ماه لغایت ۲۰ اسفند ماه ۱۴۰۰ هرروز از ساعت ۱۵ الی ۲۰ می باشد.
🔸علاقمندان جهت شرکت در این نشست ها می توانند از تاریخ ۲۰ دی ماه لغایت ۳۰ دی ماه ۱۴۰۰ با مراجعه به آدرس اینترنتی el.balagh.ir اقدام به ثبت نام نمایند.
📡پایگاه اطلاع رسانی بلاغ:
🆔 @balagh_ir
eitaa.com/joinchat/3864854532C34751c9911
✳️پاگشای شبهات قومیتی در عزای فاطمیه(س)
1️⃣ این چند روزه کلیپ مداحی عربی با موضوع انکار شهادت حضرت فاطمه (س) و نبودن فرزندی برای ایشان به نام محسن (ع)، با استناد به سخن شیخ مفید (ره) دست به دست میشود که این قضیه تاریخی را، ساخته ایرانیان (با واژه تحقیرآمیز خدعه و نیرنگ مجوس) و از روی لجبازی با عمر بن خطاب میداند؟
هیئت و گروه سینهزنی ( هیئت الصرخی)، وابسته به سید محمود الحسنی الصرخی، روحانی ساختار شکن عراقی است که با وجود سواد پایین حوزوی، ادعای اعلمیت و مرجعیت و حتی ولایت سیاسی بر همه مسلمین دارد. (کتاب مسائل و ردود فی موضوعات مختلفه، ج1 مسئله56- نوشته عباس الکعبی از شاگردان او). ولی رساله عملیّه او با نام «منهاج الواضح» گواهی خوبی بر بیسوادی او است. این احتمال وجود دارد که با انکار مسلمات تاریخی شیعه به دنبال دست و پا کردن موقعیتی برای خود در بین برخی اهل سنت عرب زبان باشد.
2️⃣ نسبتی که به شیخ مفید (ره) (۳۳۶ـ۴۱۳ق) میدهد، برداشتی گزینشی است که از کتاب « المسائل السَرَوِیَه» که در یازده بخش، پاسخهایی است به پرسشهای رسیده از شهر ساری ایران به این عالم بزرگ شیعه که ساکن بغداد بوده است. شعر مداح این هیئت، اشاره دارد به پاسخی درباره امکان ازدواج عمر با ام کلثوم دختر حضرت علی(ع). نکته جالب اینکه؛ پرسشگر این سوالها ایرانیها بودهاند و این نامه اهالی شهر ساری، هم مستند انکار شهادت توسط ایرانیها است و به همین نامه متهم به ساختن خبر شهادت هم میشوند!!!
3️⃣ قبول شهادت حضرت زهرا (س) توسط شیخ مفید (ره) در کتاب مزار ص 179 با این سلام ( َايَّتُهَا الْبَتُولُ الشَّهِيدَةُ الطَّاهِرَةُ لَعَنَ اللَّهُ مَانِعَكِ إِرْثَكِ وَ دَافِعَكِ عَنْ حَقِّكِ وَ الرَّادَّ عَلَيْكِ قَوْلَكِ لَعَنَ اللَّهُ أَشْيَاعَهُمْ وَ أَتْبَاعَهُمْ وَ أَلْحَقَهُمْ بِدَرْكِ الْجَحِيمِ...) مورد قبول قرار گرفته است. و وجود فرزندی بنام حضرت محسن(ع) در کتاب ارزشمند «الارشاد فی معرفة حجج الله علی العباد» (ص ۲۵۵) از عالم شیعی چنین آمده است: یَذکرُ أنّ فاطمهَ صلواتُ الله علیها أسقطَتْ بعدَ النّبی ولداً ذکَراً کانَ سَمّاه رسولُ اللّهِ وهوحملُ مُحَسِّنَاً.
4️⃣ امّا ازدواج عمر با ام کلثوم ( از مسائل اختلافی بین تاریخنگاران) که برخی وقوع این ازدواج را شاهدی بر عدم وجود اختلاف میان امام علی (ع) و عمر بن خطاب دانستهاند، مورد قبول شیخ مفید (ره) نبوده و او این نقل را ساخته زبیر بن بکار، متهم به دروغ گویی و از دشمن امیرمؤمنان(ع) میداند. (المسائل السَرَوِیَه ، صص۸۶ و ۸۷). جا دارد از گوینده این استدلال پرسید: بر فرض قبول حرف شما، واقعیت تاریخی ازدواج پیامبر(ص) با رَمله (امحبیبه) دختر ابوسفیان میتواند این نتیجه را در پی داشته باشد که هیچ اختلافی بین پیامبر(ص) و ابوسفیان نبوده و جنگ های پس از این ازدواج که به فتح مکه نیز منتهی شد، حاصل سوء تفاهم و یا تخیل تاریخ نگاران بوده است؟
#شبهات_دینی
📡پایگاه اطلاع رسانی بلاغ:
🆔 @balagh_ir
eitaa.com/joinchat/3864854532C34751c9911
🏴 شهادت حضرت زهرا (سلام الله علیها)
🔻اخیراً کلیپی در انکار شهادت حضرت فاطمه (سلام الله علیها)، ازعده ای افراد عراقی توسط شبکههای وهابی در حال پخش است و با تکیه بر این کلیپ مدعی هستند که شیعیان عراق بیدار شده و متوجه شده اند که شهادت بی بی دوعالم، افسانه است!
اما حقیقت ماجرا و دروغ وهابیت در اینجاست که این افراد فرقه منحرف و ضاله یهودی بعثی میباشند که رهبر آنان شخصی به نام "صرخی" می باشد و این فرقه هم به مانند جریان احمد بصری، فرقهای ضاله و برخواسته از دل یهود و سعودی می باشد. الحمدالله سالها قبل انحرافات و بیوگرافی این فرقهها و فتنهها توسط شیعیان برای همه بیان شده است.
یکی از بزرگترین اهداف تاسیس این فرقه دشمنی با ایرانیان است و این جریان در تمامی حملهها به کنسولگری ایران در عراق نقش مهمی را داشته است که اتفاقا در همین کلیپ هم ایرانیان را مجوسی معرفی میکند.
▪️در این کلیپ میگویند شیعه گول نخور و ادعا میکنند که شیخ مفید قائل به شهادت حضرت زهرا (سلام الله علیها) نبوده و منکر هجوم به خانه وحی بوده و رابطه خوبی بین خلفاء و حضرت فاطمه (سلام الله علیها) بوده است. لذا دو مستند از شیخ مفید ارائه می شود که هم نظر ایشان درباره این نکات واضح است و هم دروغگویی این فرقه نیز مشخص می شود:
1⃣ شیخ مفید از حضرت امام صادق علیه السلام نقل کرده است:
📝عُمَر، حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) را با لگد زد در حالی که ایشان به حضرت محسن حامله بود. در اثر این ضربت محسن سقط شد. سپس چنان سیلی به صورتش زد، که گویا من آن وقتی را که گوشواره از گوششان افتاد، میبینم
📚 الاختصاص صفحه ۱۸۳
🏷اسکن: https://b2n.ir/s65383
2⃣ بیان مرحوم شیخ مفید حول شهادت و مظلومیت سیدة نساءالعالمین در بیان زیارت آن حضرت
📝 سلام بر شما ای رسول خدا، سلام بر دختر راستگو و پاکتان و سلام بر شما ای بانو فاطمه دختر رسول خدا. سلام بر شما ای بتول شهیده پاکیزه. خدا لعنت کند کسی را که به شما ظلم کرد و منع کرد شما را از حقتان (اجرای ولایت) و دور ساخت شما را از ارث تان (فدک) و خدا لعنت کند کسی را که شما را تکذیب کرد و بر سختیهای شما فزود و جان مقدستان را به لب آورد و خدا لعنت کند کسی را که با اذیت های بسیارش نگذاشت آب خوش از گلویتان پایین رود (به علت شکسته شدن قفسه سینه حضرت حتی آب گلو را هم به سختی...) و خداوند لعنت کند کسی را که به بیت شریف شما ذلت را داخل کرد (کنایه از هجوم به بیت حضرت و هتک حرمت) و خداوند لعنت کند پیروانشان را و به غضبش ملحق کند آن ها را به پست ترین جایگاه های جهنم.
📚 المقنعة ص۴۵۹
🔖اسکن: https://b2n.ir/z39579
#شبهات_دینی
📡پایگاه اطلاع رسانی بلاغ:
🆔 @balagh_ir
eitaa.com/joinchat/3864854532C34751c9911
1_767161266.mp3
3.35M
🎙شاید باور نکنید..
سخته اما شدنی است
حجت الاسلام #عالی
📡پایگاه اطلاع رسانی بلاغ:
🆔 @balagh_ir
eitaa.com/joinchat/3864854532C34751c9911
♨️ رایگان شدن تعرفه ترافیک اینترنت سامانه های آموزشی دفتر تبلیغات اسلامی در همراه اول
🔸با پیگیری مدیریت فناوری اطلاعات دفتر تبلیغات اسلامی تعرفه ترافیک اینترنت سامانه های آموزشی دفتر در همراه اول رایگان شد.
🔹 مشاهده این خبر در:
🌐 http://dte.bz/3bCPQ
📡پایگاه اطلاع رسانی بلاغ:
🆔 @balagh_ir
eitaa.com/joinchat/3864854532C34751c9911
✳️حکمت تکرارها
❓پرسش: حکمت تکرارهایی که در قرآن هست چیست؟ مثلا چندین جا داستان ابلیس عینا تکرار میشود. یا چندین جا داستان موسی تکرار میشود.
✍️پاسخ: علما و مفسّران به این سؤال دو جواب داده اند:
1️⃣اوّل این که: تاریخ انبیا درسهای عبرت متعدّد و فراوانی دارد و قرآن مجید از زاویه های مختلف به آن نگریسته و ما را به آن درس ها رهنمون می شود. به عنوان مثال گاه از این زاویه به داستان حضرت موسی(علیه السلام) نگاه می شود که چگونه آن حضرت در دامان فرعون پرورش یافت، در حالی که او برای نابودی موسی تمام فرزندان پسر بنی اسرائیل را به قتل می رساند و تنها دختران را زنده نگه می داشت. آری! اگر خداوند اراده کند علیرغم قصد فرعون، قاتل او را در دامان خودش پرورش می دهد. و گاه از این زاویه به داستان آن حضرت نگاه می شود که با جسارت، شجاعت، با دستی خالی و بدون سپاه و لشکر در مقابل فرعونی که ادعای خدایی می کرد و همه چیز در اختیار داشت، قد علم کرد و شجاعانه دعوتش را ابلاغ نمود. و گاه از این زاویه به داستان آن حضرت نگاه می شود که با تکیه بر لطف و عنایت الهی جادوی تمام ساحران مصر را باطل کرد و آنها را وادار به تسلیم نمود.
بنابراین داستان انبیاء درس های مختلفی دارد و قرآن مجید از زوایای مختلف به آن پرداخته است، و در حقیقت این امر تکراری نیست، هر چند در ظاهر تکرار شده است.
2️⃣دوم این که: فصاحت و بلاغت اقتضا می کند که مطالب مهم تکرار گردد. این که در سوره الرحمان آیه شریفه «فَبِأَیِّ آلاَءِ رَبِّکُمَا تُکَذِّبَانِ» تکرار شده، بدان جهت است که خداوند متعال در این سوره نعمت های مختلف مادّی و معنوی را بیان کرده و پس از ذکر هر نعمتی از انسان سؤال می کند که کدام نعمت از نعمت های الهی را می تواند انکار کند؟ نتیجه این که فلسفه تکرار، یا پرداختن به یک موضوع از زوایای مختلف است، یا اهمیّت آن موضوع سبب تکرار شده است.»
مرکز ملّی پاسخگوییبه سئوالات دینی
📡پایگاه اطلاع رسانی بلاغ:
🆔 @balagh_ir
eitaa.com/joinchat/3864854532C34751c9911
💠دیدار دیروز حاج منصور با آیت الله ناصری و توصیه های ایشان درباره #امام_زمان علیه السلام
📡پایگاه اطلاع رسانی بلاغ:
🆔 @balagh_ir
eitaa.com/joinchat/3864854532C34751c9911
♨️سرپرست اداره اعزام مبلغان و گروه های تبلیغ عمومی خبر داد:
اعزام ۱۳۰ گروه تبلیغ عمومی و ۱۷۰۰ مبلغ در ایام فاطمیه و هفته بصیرت
سرپرست اداره اعزام مبلغان و گروه های تبلیغ عمومی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم از اعزام ۱۳۰ گروه تبلیغ عمومی و ۱۷۰۰ مبلغ طی ایام فاطمیه و هفته بصیرت به نقاط مختلف کشور خبرداد.
✔️به گزارش خبرنگار بلاغ، حجت الاسلام مهدی کریم زاد سرپرست اداره اعزام مبلغان و گروه های تبلیغ عمومی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم از اعزام ۱۳۰ گروه تبلیغ عمومی و ۱۷۰۰ مبلغ طی ایام فاطمیه و هفته بصیرت به نقاط مختلف کشور خبرداد.
🔹حجت الاسلام کریم زاد با اشاره به تقارن ایام فاطمیه امسال با هفته بصیرت و سالگرد شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی اظهار کرد: بدلیل این مناسبت ها برنامه ها و فعالیت های گروه های تبلیغ عمومی حول محور مباحث بصیرت فاطمی و مواسات و همدلی در سیره شهدا بود.
🔹وی در ادامه افزود: در راستای تلاش در جهت رفع آسیب های احصا شده هر منطقه که پیش از اعزام مدیران گروه های تبلیغی نسبت به آن مطلع بودند بیش از ۱۳۰ گروه تبلیغ عمومی و ۱۷۰۰ مبلغ از حوزه علمیه قم با رویکرد تبیین معارف فاطمی و بصیرت افزایی در نقاط مختلف کشور مشغول فعالیت مقدس تبلیغ شدند
⚜ادامه مطلب👇
https://www.balagh.ir/content/17185
📡پایگاه اطلاع رسانی بلاغ:
🆔 @balagh_ir
eitaa.com/joinchat/3864854532C34751c9911
✳️ویژگی ها و فضایل ام البنین علیها السلام
#یاداشت_تبلیغی
🔻ام البنین علیها السلام مادر حضرت عباس علیه السلام، یکی از مادران برجسته تاریخ است که زندگی او مالامال از عشق به ولایت و امامت بود. این بانوی با فضیلت و آگاه به زمان خویش، از جمله کسانی بود که ازحریم حسینی دفاع می کرد و مجلس عزای شهید کربلا را برپامی داشت.
🔶ام البنین علیها السلام مادر حضرت عباس علیه السلام، یکی از مادران برجسته تاریخ است که زندگی او مالامال از عشق به ولایت و امامت بود. این بانوی با فضیلت و آگاه به زمان خویش، از جمله کسانی بود که از حریم حسینی دفاع می کرد و مجلس عزای شهید کربلا را برپامی داشت. صفات و ویژگی های فردی ایشان شامل: فضایل اخلاقی، کمالات انسانی، نیروی ایمانی، شکیبایی، بصیرت و... او را به شایستگی، در خانه امامت، بانوی بانوان کرده بود. ام البنین علیها السلام با معرفتی که به مقام اهل بیت علیهم السلام داشت، فرزندانی همچون حضرت ابوالفضل علیه السلام را در دامان خود پرورش داد که تا آخرین لحظات زندگی خویش دست از ولایت نکشیده اند. در این مقاله ویژگی هایی چون وفاداری، ادب، ولایت دوستی و ولایت پذیری، شجاعت، صبر، سخنوری و شاعری، علم و دانایی که بخشی از فضایل ام البنین علیها السلام است بررسی می شود. روش مورد استفاده برای انجام این پژوهش از نوع روش تحقیق تاریخی. توصیفی و روش گردآوری اطلاعات، کتابخانه ای می باشد
ادامه مطلب👇
https://www.balagh.ir/content/17184
📡پایگاه اطلاع رسانی بلاغ:
🆔 @balagh_ir
eitaa.com/joinchat/3864854532C34751c9911