کرسی تدریس.mp3
1.62M
🎙 امامت تمام نشد مگر وقتی که جعفر بن محمد (علیهما السلام) بر کرسی تدریس نشست.
👤 بیان آیةالله وحیدخراسانی
🆔 @balagh_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👤 استاد هادی
🔹 تفکرات غیرمنطقی: تعمیمهای بیمورد
بدون داشتن دلیل موثق، حکم یک چیز را به کل چیزهای دیگر انتقال دادن را تعمیم بیمورد گویند؛ مثلا با خستگی بدن خودش حکم کند که کل افراد دیگر هم خستهاند.
🆔 @balagh_ir
🔻 مجموعه سخنرانی مکتوب ویژه شهادت امام جعفر صادق (ع)
💠 سیره قرآنی امام جعفر صادق (ع)
https://www.balagh.ir/content/14903
💠 نقش امام جعفر صادق (ع) در تقریب بین مسلمانان
https://www.balagh.ir/content/14902
💠 طرح اندیشه مهدویت از سوی امام صادق (ع)
https://www.balagh.ir/content/14917
💠 استراتژی زیبا در قالب دانشگاه
https://www.balagh.ir/content/14912
💠 موضع امام صادق (ع) در برابر نهضتهای علوی
https://www.balagh.ir/content/14898
💠 غالیان در زمان امام باقر و امام صادق (ع)
https://www.balagh.ir/content/14915
💠 چرا امام صادق (ع) قیام ابومسلم را تایید نکرد
https://www.balagh.ir/content/14908
💠 نیم نگاهی به سران جریانهای انحرافی عصر امام صادق (ع)
https://www.balagh.ir/content/14899
💠 امام صادق (ع) و تأسیس مذهب شیعه جعفری
https://www.balagh.ir/content/14916
💠 پنج روش امام صادق (ع) در مقابله با انحرافات اعتقادی
https://www.balagh.ir/content/14914
💠 عملکرد امام صادق (ع) نسبت به عقاید انحرافی
https://www.balagh.ir/content/14913
🆔 @balagh_ir
✅ با توجه به اینکه کعبه خانه خدا است، چرا میگویند حرمت مؤمن از حرمت کعبه بالاتر است؟
✍️ پاسخ: اگرچه کعبه نمادی برای عبادت است و از همینرو به بیت الله شناخته میشود؛ اما افرادی که در درجههای بالای ایمان باشند و خدا در دلهایشان جا داشته باشد به یقین ارزش آنها از مقداری سنگ و گل بالاتر است.
🔹به عنوان نمونه، حضرت ابراهیم(ع) و حضرت اسماعیل(ع) که خانهی خدا را تجدید بنا نمودند، دو پیامبر بزرگ خدا میباشند که به طور قطع ارزشمندتر از آن مصالح ساختمانی هستند که در ساخت کعبه به کار رفته است. البته این بدان معنا نیست که کعبه حرمتی ندارد و میتوان به آن بیاحترامی نمود؛ بلکه بدان معنا است که در مقام مقایسه، حرمت مؤمن در مقامی بالاتر از حرمت کعبه قرار میگیرد، و روایاتی که در این زمینه وجود دارد، ناظر به همین واقعیت هستند:
🔸ابن عباس میگوید: رسول خدا(ص) به کعبه نگریست و فرمود: آفرین بر تو، خانهای که چقدر بزرگی و احترامت چقدر زیاد است. سوگند به خدا، احترام مؤمن نزد خدا از تو بیشتر است؛ زیرا حرمت تو فقط از یک جهت است (که خونریزی در تو حرام است)، ولی مؤمن از سه جهت احترام دارد: خون وی محترم است، مالش حرمت دارد و بدگمانی نسبت به او حرام است.
🔹شبیه این سخن از جابر بن عبدالله انصاری هم نقل شده است.
🔸امام باقر(ع) در مقابل کعبه فرمود: سپاس خدا را که تو را ارجمند و شریف و بزرگوار ساخت و پناهگاه مردم نمود و وسیلهی امنیت قرار داد. به خدا قسم که حرمت مؤمن از حرمت تو بالاتر است».
🔹امام صادق(ع) فرمود: «حرمت مؤمن از کعبه بالاتر است».
🔸امام هادی(ع) فرمود: «رسول خدا(ص) اطراف خانه خدا طواف میکرد، حجر الاسود را میبوسید، با آنکه حرمت پیامبر و مؤمن از حرمت خانه خدا بالاتر است...».
🔹عباد بصری به امام صادق(ع) گفت: سخنی به نقل از شما شنیدهام که میخواهم از درستی آن آگاه شوم؟ امام(ع) فرمود: کدام سخن؟! عباد گفت: شما فرمودید که مقام مؤمن از این بنیان باارزشتر است؟! امام(ع) فرمود: بله! حرمت مؤمن از کعبه بالاتر است، اگر مؤمن به این کوهها بگوید تا نزد وی بیایند، کوهها خواهند آمد.
🔸اگرچه برخی از این احادیث بدون سند ذکر شده و پارهای از آنها نیز ضعیف شمرده شدهاند؛اما با توجه به فراوانی روایاتی که در این زمینه و در منابع معتبر وجود دارند و اینکه منافاتی با عقاید شیعه ندارد، میتوان آنها را پذیرفت. و همانگونه که در ابتدا گفته شد، بسیار منطقی است که بگوییم مقام ابراهیم(ع) و اسماعیل(ع) که سازندگان کعبه بودند از مقام خود کعبه ارزشمندتر است.
🌐 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🆔 @balagh_ir
هدایت شده از بلاغ | دستیار فرهنگی
📌 قابل توجّه طلّاب محترم؛
👈 طلّابی که در سامانه سمتا عضویت داشته و مایل به استفاده از واحدهای اقامتی مؤسّسه وسف هستند، میتوانند از طریق تارنمای مؤسّسه وسف به نشانی vesf.dte.ir نسبت به رزرو واحد اقامتی اقدام نمایند.
▫️نام کاربری: کد ملّی
▫️رمز عبور: کد سمتا
🆔 @balagh_ir
هدایت شده از خبرگزاری حوزه
9.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 ویدئو؛
◀️ متن و حاشیه کنگره #شهدای_روحانی در ۳ دقیقه
✳️ نسخه با كيفيت
سبک شمردن نماز.mp3
1.92M
🎙 شفاعت ما نمیرسد به کسی که نماز را سبک بشمارد.
👤 بیان آیةالله وحیدخراسانی
🆔 @balagh_ir
💠 ویژگیها و شاخصههای نظام آموزشی امام صادق (علیه السلام)
🔸 وجود انحرافات فرهنگی و بدعتهای دینی در عصر امویان لزوم بازنگری در فرهنگ اسلامی، بویژه فرهنگ مذهب تشیع را فزونی بخشیده بود.
🔸 مناسبترین شرایط فرهنگی، اجتماعی و سیاسی مختص عصر امامین صادقین است که فرصتی مناسب را برای انجام فعالیتهای فرهنگی فراهم آورد.
🔸 امام صادق (ع) از بسترها و زمینههای موجود عصر خویش بهره جست و توانست با انجام فعالیتهای فرهنگی گسترده، نظام فرهنگی جامعه شیعه را طراحی و مدیریت نماید.
🔸 از محورهای مهم فعالیت آن حضرت، طراحی نظام آموزشی منسجم است که مولفههای ویژهای را به خود اختصاص داده است.
🌐 مشاهده متن کامل یادداشت:
https://www.balagh.ir/content/14911
#یادداشت_تبلیغی
🆔 @balagh_ir
🔰 آیا صحت دارد که شافعی و حنبلی و مالکی از شاگردان امام جعفر صادق (ع) بودهاند؟
✍️ از ميان رهبران مذهبي اهل سنت، ابوحنيفه (نعمان بن ثابت) (۸۰ ـ ۱۵۰ هـ ق) و مالك بن انس (۹۳ ـ ۱۹۷ هـ ق) در دوران امام صادق (ع)(۸۳ ـ ۱۴۸هـ ق) مي زيسته و محضر ايشان را درك كرده اند، اما محمد بن ادريس شافعي (۱۵۰ـ۲۰۴هـ ق) و احمد بن حنبل (۱۶۴ ـ ۲۴۱) كه تولدشان بعد از شهادت امام صادق(ع) بوده نمي توانند، محضر ايشان را درك كرده باشند، لذا جزء شاگردان بدون واسطه آن حضرت محسوب نمي گردند.
درباره ابوحنيفه نقل شده كه وي از شاگردان امام صادق(ع) بوده است.(۱) و در عظمت علمي امام گفته است: "من دانشمندتر از جعفر بن محمد نديده ام."(۲) و در عين حال ايشان در برابر امام صادق ـ عليه السّلام ـ قرار داشته است.
مالك بن انس پيشواي فرقه مالكي مي گفت: "مدتي نزد جعفر بن محمد رفت و آمد مي كردم و او را همواره در يكي از سه حالت ديدم، يا نماز مي خواند يا روزه بود و يا قرآن تلاوت مي كرد. و هرگز او را نديدم كه بدون وضو حديث نقل كند. در علم و عبادت و پرهيزكاري، برتر از جعفر بن محمد هيچ چشمي نديده و هيچ گوشي نشنيده و به قلب هيچ بشري خطور نكرده است."(۳)
از اين بيان استفاده مي شود كه مالك نيز از محضر امام صادق(ع) استفاده نموده و حديث شنيده است، و جزء شاگردان رسمي و يا غير رسمي ايشان محسوب مي گردد. و در عين حال ايشان نيز در مدينه فتوا مي داد و خود را صاحب رأي و بي نياز از امام (ع) مي دانست.
بنابراين برخي از رهبران مذاهب اهل سنت، مانند ابوحنيفه و مالك بن انس، در زمان امام صادق(ع) بوده و برخي ديگر مانند شافعي و احمد بن حنبل بعد از شهادت امام صادق(ع) به دنيا آمده اند.
و لكن از آنجايي كه احمد شاگرد شافعي بوده است و شافعي شاگرد مالك بن انس، و مالك ان سخنان را در باره امام صادق ذکر کرده است .پس می توان گفت همه انان از ان حضرت مستقیم یا غیر مستقیم، استفاده علمی کرده اند.
📚 پینوشت ها:
۱. شرح نهج البلاغه، ج ۱۵، ص ۲۷۴، کتابخانه نجفی مر عشی ، قم، ۱۴۰۴ه .
۲ . ذهبي، شمس الدين محمد، تذكرة الحفاظ، بيروت، داراحياء التراث العربي، بي تا، ۱/ ۱۶۶.
۳ . ابن حجر عسقلاني، تهذيب التهذيب، چاپ اول بيروت دار الفكر ،۱۴۰۴ه.ق، ج۱، ص۸۸ حيدر، اسد، الامام الصادق و المذاهب الاربعه، ۱/ ۵۴.
🌐 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🆔 @balagh_ir
هدایت شده از بلاغ | دستیار فرهنگی
📌 قابل توجّه طلّاب محترم؛
👈 طلّابی که در سامانه سمتا عضویت داشته و مایل به استفاده از واحدهای اقامتی مؤسّسه وسف هستند، میتوانند از طریق تارنمای مؤسّسه وسف به نشانی vesf.dte.ir نسبت به رزرو واحد اقامتی اقدام نمایند.
▫️نام کاربری: کد ملّی
▫️رمز عبور: کد سمتا
🆔 @balagh_ir
balagh.ir.mp3
1.28M
▪️ این که ما امام حسین (ع) رو یه جور دیگه دوست داریم یعنی چیزیمونه؟! مشکلی داریم؟ امام صادق (ع) پاسخ میدهد...
👤 شیخ حسین انصاریان
🏴 شب زیارتی أباعبدالله (ع) و همچنین شهادت امام جعفر صادق (ع) 🏴
🆔 @balagh_ir
شهادت امام صادق (علیه السلام).mp3
3.06M
🎙 شهادت أعظم المبيّنين قرآن است؛ كسی كه اگر او نبود ...
👤 بیان آیةالله وحیدخراسانی
🆔 @balagh_ir