🔎📖🔍 🔎📖🔍
✅پرسش:
🔰چرا تاثير گناهان ما بر نسل ما اثر ميگذارد مگر نه اينکه هر کس را در قبر خود ميگذارند چرا بايد مثلا من تاوان گناهي را که اجدادم انجام داده را پس دهم؟
✍️پاسخ:
✅اصل کلّی و قاعده ی شک ناپذیر و محکم در دین اسلام همان است که خداوند متعال بیان فرموده که:
💢هیچ كس بار گناه دیگرى را بر دوش نمى گیرد. و اینكه براى انسان بهره اى جز سعى و كوشش او نیست. و اینكه تلاش او به زودى دیده مى شود. سپس به او جزاى كافى داده خواهد شد.»1
👈طبق براهین عقلی و صریح آیات قرآن کریم شکّی در این نیست که خداوند متعال عادل است؛ پس محال است کسی را به خاطر کاری که نکرده است مجازات کند؛ لذا عذاب، فقط در مقابل گناه اختیاری است و بس.
👈حوادث و اتفاقات در این عالم بر اساس علت و معلول صورت می گیرد؛ بنابراین هر حادثه ای و از جمله تولد فرزندان و تکوین آن ها، نیز روحیات و آثارشان، بر اساس علت های خاص خود است و خداوند نیز بر اساس همان چیزی که علت ها اقتضا دارد، به موجودات فیض می بخشد. پس اگر فرزندی در خلقت جسمانی یا روحی دارای نقص است، مربوط به علت های آن است.
👈بنابراین تأثیر کارهای پدر و مادر بر فرزندان، یکی از آثار وضعی و تکوینی اعمال آنها است و اگر به خداوند نسبت داده میشود، به خاطر آن است که تمام آثار تکوینی و خواص علت و معلول به او منسوب است و به هیچ وجه ظلم و ستمی از ناحیه خداوند بر کسی نخواهد شد.
💥به قول شاعر همواره «گندم از گندم بروید جو ز جو » بر این اساس از زمین خوب و حاصل خیز گیاه خوب می روید و در زمین نامرغوب گیاه نامرغوب رشد می کند.2
♻️جهان آفرینش، جهان تأثیر و تأثر است و به ویژه پدیده ها از علل حقیقی و اعدادی خود تأثیر می پذیرند. پدر و مادر نیز از علل اعدادی و شرایط پیدایش فرزندان هستند كه بدین دلیل رفتار آنها در پیش از تولد كودك و انعقاد نطفه و در حین آن و در دوران بارداری و تولد و پس از آن بر كودك تأثیر دارد.
🔹اما در قیامت به هیچ عنوان آثار رفتار پدر و مادر از فرزندان بازخواست نمی شود.
همان گونه که بیان شد این ها نتیجه طبیعی اعمال و بر اساس قانون علیت است. اگر این شخص تمام تلاش اختیاری خود را انجام دهد ولی به خاطر اعمال دیگران (چه والدین و چه افراد دیگر) نتواند به کمال لایق خود برسد؛ شخص او مقصّر نیست؛ ولی در مقابل، آن کسانی که با اعمالشان مانع از رشد این شخص شده اند مقصّرند؛
🌱لذا عدل الهی ایجاب می کند که حق این شخص را از آن افراد بستاند؛ و طبق روایات اهل بیت(علیهم السلام) در چنین مواردی یا گناهان چنین کسی را بر دوش آن افراد می گذارند یا ثواب آنها را به این شخص منتقل می کنند؛ یا اگر با این دو روش حق این شخص ادا نشد ، خداوند متعال او را از فضل خود برخوردار می کند.
💠بنابراین، عدل خدا اجازه نمی دهد که کسی حتی ذرّه ای هم از حق خود محروم بماند. همچنین اگر کار والدین و دیگران باعث شده که این شخص راحت تر در مسیر عبودیت قرار گیرد، والدین او یا هرکسی که در رشد او نقش داشته است؛ از ثواب این شخص بهره می برند؛ بدون آن که از ثواب این شخص چیزی کاسته شود.
🔹در مقام تکلیف هر انسانی بر اساس تواناییها و استعدادهای ویژه ای که دارد (که بعضاً از پدران به ارث رسیده) تکلیف میشود و خداوند بر اساس عدل با آنها رفتار خواهد نمود و چه بسا نقائص به ارث رسیده به نوعی جبران شود.
🔸1. (نجم/38-41) « أَلَّا تَزِرُ وَازِرَةٌ وِزْرَ أُخْرَى وَأَن لَّیْسَ لِلْإِنسَانِ إِلَّا مَا سَعَى وَأَنَّ سَعْیَهُ سَوْفَ یُرَىثُمَّ یُجْزَاهُ الْجَزَاء الْأَوْفَى
🔸2. « وَالْبَلَدُ الطَّیِّبُ یَخْرُجُ نَبَاتُهُ بِإِذْنِ رَبِّهِ وَالَّذِی خَبُثَ لاَ یَخْرُجُ إِلاَّ نَكِدًا كَذَلِكَ نُصَرِّفُ الآیَاتِ لِقَوْمٍ یَشْكُرُونَ» (اعراف/58)
📎 #اعتقادی
🌐منبع:مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
✍️امام صادق علیه السلام:
🔸نفس المهموم لظلمنا تسبيح و همّه لنا عبادة.
▪️آنکه برای ظلمی که به ما وارد شده، اندوهگین باشد،نفسش تسبیح و حزنش عبادت است.
📖بحارالانوار، ج 44،ص 278
#یا_صدیقه_الشهیده🥀
#ایام_فاطمیه💔
#شهادت_حضرت_زهرا_س_تسلیت_باد🥀
🆔 @balagh_ir
👇👇👇
♨️سوال:
🔰علت احیای #فاطمیه چیست و چه سودی برای ما دارد؟
✍️ پاسخ:
✅ قطعاً تمام آثار و برکاتی که در رابطه با برپایی مجالس عزادرای اهل بیت عصمت و طهارت(ع) وجود دارد، در برپایی مجالس عزای سیدة النساء العالمین حضرت زهرای اطهر(س) نیز وجود دارد. ما با شرکت در این مراسمات یا برگزاری آنها، خود را به اهل بیت پیامبر (ص) نزدیک تر می کنیم، مناقب و کمالات آنها را بیشتر می شناسیم و وظیفه خود در محبت اهل بیت (علیهم السلام) را انجام می دهیم:
💠«قُلْ لا أَسْئَلُكُمْ عَلَیْهِ أَجْراً إِلاَّ الْمَوَدَّةَ فِی الْقُرْبى[شوری/۲۳] بگو: «من هیچ پاداشى از شما بر رسالتم درخواست نمىكنم جز دوستداشتن نزدیكانم [اهل بیتم]»
🏴این مجالس، مجالسی است که معارف دینی را نشر می دهد، و انسان را در پیمودن مسیر الهی کمک می کند. خصوصا که تضرع و گریه در مصائب اهل بیت، پلیدی های دل را می شوید و اثر گناهان در ایجاد قساوت را رفع می کند. و حضور در این مراسمات، خود نشانه ای از تقوا است:
«مَنْ یُعَظِّمْ شَعائِرَ اللَّهِ فَإِنَّها مِنْ تَقْوَى الْقُلُوبِ[حج/۳۲] هر كس شعائر الهى را بزرگ دارد، این كار نشانه تقواى دلهاست.»
🔹همچنین باید به اثر عظیم این مجالس، در تبلیغ حق توجه داشت. تمام مصائبی که حضرت زهرا(س) تحمل نمودند، در جهت احیای مسیر صحیح توحید بود. مسیری که بعد از پیامبر(ص) عده ای آن را به انحراف کشاندند. اما حضرت زهرا(س) با ایستادگی خود، و نثار جانش، کوشید تا چراغی در تاریخ روشن کند که تمام جویندگان حقیقت، آن را بیابند.
♻️از همین رو می بینیم که باطل پیشگان، چقدر از برپایی این مراسمات خشمگین می شوند و سعی در بی رونق کردن آن می کنند و در این راه از انواع ترفندها مثل شبهه پراکنی و ... استفاده می کنند. آنها سعی می کنند چراغ مسیر هدایت را خاموش کنند، تا کفر و نفاق مسیر انحراف پوشیده ماند، اما خدای متعال اراده کرده است که نور حقیقت همه جا را فراگیرد:
🗞«یُریدُونَ أَنْ یُطْفِؤُا نُورَ اللَّهِ بِأَفْواهِهِمْ وَ یَأْبَى اللَّهُ إِلاَّ أَنْ یُتِمَّ نُورَهُ وَ لَوْ كَرِهَ الْكافِرُونَ[توبه/۳۲] آنها مىخواهند نور خدا را با دهان خود خاموش كنند ولى خدا جز این نمى خواهد كه نور خود را كامل كند، هر چند كافران ناخشنود باشند.»
✍️حضرت آیت الله وحید خراسانی در رابطه با بزرگداشت ایام فاطمیه می فرماید: از آنجا که رسول اکرم(صلى الله علیه وآله) ... واسطه تربیت تکوینیه و تشریعیه رب العالمین نسبت به ماست، و بر هر مسلمانى ... حق حیات ابد دارد، به مقتضاى ادراک عقل به وجوب شکر منعم، و حکم شرع به لزوم مودّت ذى القربى: (قُلْ لا أَسْئَلُکُمْ عَلَیهِ أَجْراً إِلاَّ الْمَوَدَّةَ فِی الْقُربى) و این که فاطمه احبّ و اَقرب خلق به رسول خداست، وظیفه ما این است که در این مصیبت کبرى که ناموس خدا و بضعه خاتم انبیاء و کفو سید اوصیا و مادر ائمه هدى نیمه شب غریبانه دفن شد، و قبر او که گنجینه اسرار خداست مخفى مانْد، بپا خیزیم و آن چه در توان داریم، در تعظیم شعائر روز شهادت او انجام دهیم، چون شهادت آن حضرت سند احقاق حق اوّل المظلومین است «وَ لَمْ أَرَ مِثْلَهُ حَقًّا أُضِیعا».
📎 #تاریخی
📎 #ایام_فاطمیه
🌐منبع:مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
☀️ امروز:
شمسی: دوشنبه - ۰۸ دی ۱۳۹۹
میلادی: Monday - 28 December 2020
قمری: الإثنين، 13 جماد أول 1442
🌹 امروز متعلق است به:
🔸سبط النبي حضرت امام حسن مجتبی علیه السّلام
🔸سیدالشهدا و سفينة النجاة حضرت امام حسین علیهما السّلام
💠 اذکار روز:
- یا قاضِیَ الْحاجات (100 مرتبه)
🆔 @balagh_ir
✍️حضرت زهرا (س):
🔹هر كس عبادات و كارهاى خود را خالصانه براى خدا انجام دهد، خداوند بهترین مصلحت ها و بركات خود را براى او تقدیر مى نماید.
📚(بحار: ج 67، ص 249، ح 25)
📎 #ایام_فاطمیه
🏴شهادت مظلومانه حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها تسلیت یاد.
🆔 @balagh_ir
🔹سبقت و ثبات قدم از ویژگی های آیت الله یزدی بود
✍️معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در دیدار با فرزند مرحوم آیت الله یزدی اظهار داشت: یکی از ویژگی های مهم ایشان ساده زیستی بود و هر زمان که تجملی را در حوزه علمیه می دید به شدت با آن برخورد می کرد.
♻️معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی به موضوع "ساده زیستی علما" اشاره کرد و گفت: آیت الله یزدی به تبعیت از علمای راستین مکتب تشیع و به معنای دقیق کلمه ساده زیست و از تجملات دوری می کردند. متاسفانه این ساده زیستی علما در رسانه ها منعکس نشده است.
💢مشاهده ادامه مطلب در لینک زیر:
https://www.balagh.ir/content/13892
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
🥀▪️🥀▪️🥀
☑️ مادرم! یک دعا برای خودت نکردی!
▪️زندگی فاطمهی زهرا سلاماللَّهعلیها از همهی ابعاد، زندگیای همراه با کار و تلاش و تکامل و تعالی روحی یک انسان است. شوهر جوان او دائماً در جبهه و میدانهای جنگ است؛ اما در عین مشکلات محیط و زندگی، فاطمهی زهرا سلاماللَّه علیها، مثل کانونی برای مراجعات مردم و مسلمانان است.
▪️او دختر کارگشای پیغمبر است و در این شرایط، زندگی را با کمال سرافرازی به پیش میبرد: فرزندانی تربیت میکند مثل حسن و حسین و زینب؛ شوهری را نگهداری میکند مثل علی و رضایت پدری را جلب میکند مثل پیغمبر! راه فتوحات و غنایم که باز میشود، دختر پیغمبر ذرهای از لذتهای دنیا و تشریفات و تجملات و چیزهایی را که دل دختران جوان و زنها متوجه آنهاست، به خود راه نمیدهد.
🔳 عبادت فاطمهی زهرا، سلام اللَّه علیها، یک عبادت نمونه است. «حسن بصری» که یکی از عباد و زهاد معروف دنیای اسلام است، دربارهی فاطمهی زهرا سلام اللَّه علیها میگوید: به قدری دختر پیغمبر عبادت کرد و در محراب عبادت ایستاد که «تورمت قدماها». پاهای آن بزرگوار از ایستادن در محراب عبادت، ورم کرد!
▪️ امام حسن مجتبی علیهالصّلاةوالسّلام میگوید: شبی - شب جمعهای - مادرم به عبادت ایستاد و تا صبح عبادت کرد. «حتی انفجرت عمود الصبح». تا وقتی که طلوع فجر شد. مادر من از سر شب تا صبح مشغول عبادت بود و دعا و تضرع کرد. امام حسن، علیهالصّلاةوالسّلام، میگوید - طبق روایت - شنیدم که دائم مؤمنین و مؤمنات را دعا کرد؛ مردم را دعا کرد؛ برای مسائل عمومی دنیای اسلام دعا کرد. صبح که شد گفتم: «یا اماه!»؛ «مادرم!» «لم لا تدعین لنفسک کما تدعین لغیرک» «یک دعا برای خودت نکردی! یک شب تا صبح دعا، همه برای دیگران!؟» در جواب فرمود: «یا بنی، الجار ثم الدار» «اول دیگران بعد خود ما!» این، آن روحیهی والاست.
📚بیانات مقام معظم رهبری در تاریخ ۱۳۷۱/۰۹/۲۵
📎 #ایام_فاطمیه
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
🥀▪️🥀▪️🥀
💢پرسش:
🔰چرا حضرت علي علیه السلام بعد از مرگ حضرت زهرا سلام الله علیها از قاتلين انتقام نگرفتند؟
✍️پاسخ:
✅چند دليل را ميتوان بيان کرد:
1. 📌اول اينکه حضرت علي يار و همراهي براي قيام يا انتقام نداشتند . روزي اشعث بن قيس گفت: يا علي! چرا شمشير نکشيدي؟ علي(علیه السلام) به او فرمود: همه اهل بدر و پيش کسوتان مهاجر و انصار را به کمک خواستم ولي از آن همه مسلمان فقط چهار نفر پاسخ مثبت دادند: سلمان، ابوذر، مقداد و زبير و از اهل بيت خودم هم کسي نداشتم که با آن بتوانم حقم را بگيرم چون حمزه در احد به شهادت رسيد و برادرم جعفر هم در موته شهيد شد و کسي برايم نماند مگر دو نفر ذليل، خوار، عاجز و ناتوان، عباس و عقيل. به خاطر نبودن يار و ياور حقم را گرفتند.»(1)
پس حضرت ياوري براي انتقام نداشت.
2. 📌حضرت علي براي بقاي دين مامور به صبر بود. امام على(علیه السلام) در پاسخ به حضرت فاطمه(سلام الله علیها) فرمود: «اگر مىخواهى نام پدرت[رسول الله(صلی الله علیه و اله)] همچنان باقى بماند، بايد صبر كنيم». براساس روايتى ديگر، امام على(علیه السلام) فرمود: «به خدا قسم، اگر خطر نابودى دين و بازگشت كفر و پراكندگى مسلمانان در ميان نبود، اين گونه صبر نمىكردم». (2)
3. 📌مصلحت سنجي که حضرت علي داشتند و سعي ميکرد اوضاع جامعه اسلامي آرامش خود را داشته باشد اتفاقات مهم سياسي و ضد ديني در ان برهه به وجود امده بود لذا حضرت مصلحت ديد دست به قيام نزند اين تحولات عبارت بود از خطر مرتدين، ظهور پيامبران دروغين، خطر حمله روميان و... لذا حضرت علي علیه السلام مصلحت را در سکوت داست و دست به قيام نزد.
🔹در نهجالبلاغه نيز مىخوانيم كه آن حضرت فرمود: «من رداى خلافت را رها ساختم و دامن خود را از آن درپيچيدم و كنار رفتم، در حالى كه در اين انديشه فرو رفته بودم كه آيا با دست تنها و بدون ياور به پا خيزم و حق خود و مردم را بگيرم و يا در اين محيط پر خفقان و ظلمتى كه پديد آوردهاند، صبر كنم؟ محيطى كه پيران را فرسوده، جوانان را پيرو مردان با ايمان را تا واپسين دم زندگى به رنج وا مىدارد. عاقبت ديدم بردبارى و صبر، به عقل و خرد، نزديكتر است، لذا شكيبايى ورزيدم، ولى به كسى مىماندم كه خار در چشم و استخوان در گلو دارد، با چشم خود مىديدم ميراثم را به غارت مىبرند».(3)
📌 آرى، حضرت على(علیه السلام) درانتقام از ظالمان و غاصبان کاري نکرد، تا زحمتهاى 23 ساله پيامبر و خون شهدايى چون حمزه، جعفر طيار و... به هدر نرود. ايشان به جهت حفظ اسلام از انتقام خودداري کرد تا اصل اسلام باقى بماند.
📚پي نوشت:
1. بحارالانوار، ج 29 ص 465 ح 55
2. بحارالانوار، مجلسى، ج 32 ص 61
3. نهج البلاغه خطبه 3
📎 #تاریخی
📎 #ایام_فاطمیه
🌐منبع:مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
#یا_فاطمہ_زهرا_س♥️
زهرا ڪه عنایتش به دنیا برسد
باشد ڪه بہ فریادِ دلِ ما برسد
یارَبّ سببی سازڪه در روز جزا
پرونده ما بہ دسٺ زهرا برسد
#یا_صدیقه_الشهیده🥀
#ایام_فاطمیه💔
#شهادت_حضرت_زهرا_س_تسلیت_باد🥀
🆔 @balagh_ir
مداحی آنلاین - پرم شکسته مثل کبوتر - محمود کریمی.mp3
10.7M
🔳 #ایام_فاطمیه
🌴پرم شکسته مثل کبوتر
🌴دلم گرفته کجایی مادر
🎤 #محمود_کریمی
⏯ #زمینه
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
🌐📝🌐📝🌐
💢پرسش:
🔰علت اختلاف تاریخ شهادت حضرت زهرا (علیها السلام) چیست؟
قسمت اول:
✍️پاسخ:
✅عواملي چند ممکن است منشأ اختلاف باشد؛ از جمله:
1. 📌نقل حوادث تاريخي در آن دوران همانند امروز نبوده که به صورت نوشته و کتاب در آيد و به نسلهاي بعدي منتقل شود، بلکه انتقال رويدادهاي تاريخي به طور عمده شفاهي بود و از خاطر و ذهن افرادي به اذهان ديگران منتقل ميشد. کسي نميتواند ادعا کند که همه اين ناقلان از اشتباه مصون بودند.
2.📌 از سوي ديگر در آن روزها مسلمانان سرگرم جنگ بودند، در چنين شرايطي کمتر دغدغه داشتند که حوادث تاريخي را به طور دقيق ثبت نمايند. [1]
3.📌 اختلاف و دستهبنديهاي سياسي که پس از رحلت رسول خدا ـ صلي الله عليه و آله و سلم ـ پديد آمد و کساني که روي کار آمدند و قدرت را در دست گرفتند، تا آن جا که توان داشتند، تاريخ حادثهها را دستکاري کردهاند. [2]
👈پراکندگي گفتار تاريخنگاران در اين موضوع گواهي روشن بر تحريف عمدي آنان در تاريخ شهادت حضرت زهرا ـ سلام الله عليها ـ است.
🗞در رابطه با زمان شهادت حضرت زهرا ـ سلام الله عليها ـ روايات متفاوتي نقل شده است که سند برخي از اين روايات «مرفوع» است و در نتيجه از اعتبار کافي برخوردار نيستند و برخي روايات نيز مدت زندگي حضرت زهرا ـ سلام الله عليها ـ را پس از رحلت پدر گرامياش دو يا شش و يا هشت ماه بيان کردهاند، چون اين دسته از روايات نيز سند درستي ندارند و يا از امام معصوم نقل نشدهاند نميتواند معتبر و قابل توجه باشند.
▪️بعضي از احاديث گوياي اين است که حضرت پس از رحلت رسول خدا ـ صلي الله عليه و آله و سلم ـ سه ماه يا يکصد روز در قيد حيات بود.[3]
▫️اين گونه احاديث را ممکن است با حديث مشهور طبري که شهادت حضرت را سوم جمادي الثانيه ميداند.[4] بدين طريق جمع کرد که سه ماه پنج روز کمتر از سوم جمادي الثانيه يعني نود و پنج روز است و يکصد روز، پنج روز بيشتر از نود و پنج روز ميشود و تفاوت چند روز قابل توجه نيست، مرحوم علامه مجلسي نيز به اين مطلب اشاره دارد. [5]
🔘در نتيجه تنها رواياتي که قابل تأمّل است؛ روايات هفتاد و پنج روز و سوم جمادي الثانيه يعني نود و پنج روز است.
ادامه دارد...
📚پی نوشت:
[1]. شهيدي، سيد جعفر، زندگاني فاطمه زهرا (س)، تهران، دفتر نشر فرهنگ اسلامي، چاپ چهل و ششم، 1387ش، ص155.
[2]. همان، ص155.
[3]. مجلسي، محمد باقر، بحارالأنوار، بيروت، موسسه الوفاء، 1404ق، ج43، ص213.
[4]. محمد بن جرير طبري، دلائل الامامه، نجف، 1383ش، ص43.
[5]. مجلسي، محمد باقر، بحارالأنوار، همان، ج43، ص215 و 216.
📎 #تاریخی
📎 #ایام_فاطمیه
🌐منبع:مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
🔹به همت مرکز آموزش های کاربردی دفتر تبلیغات اسلامی؛
👈نشست مجازی آنلاین "معارف فاطمی" برگزار می شود
💠مرکز آموزش های کاربردی معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، نشست مجازی آنلاین "معارف فاطمی" را برگزار می کند.
🗞گفتنی است این نشست با حضور آیت الله میرباقری، آیت الله نجم الدین طبسی و حجج اسلام؛ رفیعی، فرحزاد، حسینی قمی، میرشفیعی و حامد کاشانی برگزار خواهد شد.
💢شرکت کنندگان محترم می توانند با مراجعه به لینک زیر جهت ثبت نام در این نشست از روز دوشنبه ۸ دی ماه تا روز جمعه ۱۲ دی ماه، اقدام نمایند.
👇👇👇
https://www.balagh.ir/content/13928
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
👇👇👇
♨️سوال:
🔰آیا اسلام ما ارزش دارد، در حالی که به دلیل، تقلید از اجدادمان مسلمان شده ایم!
✍️پاسخ:
✅نقطه شروع در اینجا مهم نیست. و آنچه اهمیت دارد، عاقبت کار است و میزان کمالاتی که می توانیم در تمام مسیر به دست آوریم.
👈شاید بتوان گفت که هیچ کودکی در روز شروع تحصیلش، با اشتیاقِ به درس، مدرسه نرفته و آگاهانه تحصیل را شروع نکرده است. اما از میان همین کودکان، عده ای به نقطه اوج علمی می رسند و در این راه کمالات فراوانی کسب می کنند. هرگز نمی توان برای ارزیابی یک استاد دانشگاه و یا دانشمند، روز شروع تحصیل او را به رخش کشید که چگونه در پشت مادر مخفی شده و از رفتن به کلاس ابا می کرده است!
✍️محیط زندگی ما، و دین اجدادی فضای مناسبی را در اختیارمان می گذارد تا از آن استفاده کنیم و در مسیر کمال پیش رویم. مثل اینکه نهالی در باغ پر آبی غرس شود. این درخت می تواند از فضای مستعد باغ بهره مند شود و به اوج شکوفایی برسد. که این محیط مناسب، ارزش میوه او را کم نمی کند.
🍀البته کسی که در محیط ناسالم رشد کرده و برای به دست آوردن دین حق، تلاش بیشتری کرده، ارج و منزلت زیادی دارد، اما منزلت این شخص، هرگز منافاتی با مسلمانی که تمام اجدادش مسلمان بوده اند، ندارد. چون شاید این شخص، در ادامه دادن مسیر، به همان اندازه تلاش کرده باشد.
💥و به این نکته نیز باید توجه کرد که جدا بودن از حق، برای کسانی که محیط مستعد و مناسبی داشتند، بسیار ناروا است. و گناه کسی که در خانواده ای مسلمان بوده و از اسلام جدا افتاده، بیشتر است از کسی که در جامعه ای کافر رشد کرده است.
🔹به هر حال هر کس باید متوجه باشد که جز تلاشش، بهره ای نخواهد داشت:
🍀«وَ أَنْ لَیْسَ لِلْإِنْسانِ إِلاَّ ما سَعى [نجم/۳۹] و اینكه براى انسان بهرهاى جز سعى و كوشش او نیست.»
👈و توجه به محیط سالمی که در آن رشد کرده ایم، و حقی که از کودکی آموخته ایم، بار مسئولیتمان را بیشتر می کند و عمل ناپسندمان را زشت تر می کند.
📎 #اعتقادی
🌐منبع:مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
✍️مقام معظم رهبری :
🌹روز ۹ دی برخاسته از بصیرت است
از دشمن شناسی ، وقت شناسی و از حضور در عرصه مجاهدانه است.
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
☀️ امروز:
شمسی: سه شنبه - ۰۹ دی ۱۳۹۹
میلادی: Tuesday - 29 December 2020
قمری: الثلاثاء، 14 جماد أول 1442
🌹 امروز متعلق است به:
🔸زین العابدین و سيد الساجدين حضرت علي بن الحسين عليهما السّلام
🔸باقر علم النبی حضرت محمد بن علی عليه السّلام
🔸رئيس مكتب شيعه حضرت جعفر بن محمد الصادق عليهما السّلام
💠 اذکار روز:
- یا اَرْحَمَ الرّاحِمین (100 مرتبه)
🆔 @balagh_ir
✍️پیامبر (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) فرمود:
🔹«لَیْسَ الْاَعْمَی مَنْ یَعْمَی بَصَرُهُ اِنَّمَا الْاَعْمَی مَنْ تَعْمَی بَصِیرَتُهُ؛
🔅کور آن نیست که چشمش نابینا باشد بلکه کور (واقعی) آن کسی است که دیده بصیرتش کور باشد.
📚نهجالفصاحه، ص۶۵۶، ح۲۳۷۳.
🗞 #حدیث_روز
🆔 @balagh_ir
پایگاه اطلاع رسانی بلاغ - برکت - استاد عالی.mp3
3.78M
♨️برکت
🎤حجت الاسلام #عالی
📡حداقل برای☝️نفر ارسال کنید.
🔴بهترین #سخنرانی های روز
🆔 @balagh_ir
🔹 #یادداشت_تبلیغی
♻️بصیرت مداری در انديشه مقام معظم رهبری
✍️تاکنون از خود پرسیده ایم چه عواملی باعث میشود برخی افراد دچار بی بصیرتی شده، نتوانند سره را از ناسره تشخیص دهند؟ بهراستی برای گم نکردن راه چه باید کرد؟ چگونه میتوان راه را بازشناخت و فریفته ی سخنان و رفتارهای دشمنان نقابدار و منافقان فتنه گر و فتنه گران منافق نگردید؟! چگونه میتوان بین حق و باطل، جدایی افکند و راه را از کژراهه شناسایی نموده، مسیر را اشتباهی نپیمود؟
🔅راهکار همان است که رهبر معظم انقلاب بارها تأکید کرده اند که: «شما در جبهه ى جنگ اگر راه را بلد نباشید، اگر نقشه خوانى بلد نباشید، اگر قطب نما در اختیار نداشته باشید، یک وقت نگاه میکنید مى بینید در محاصره ى دشمن قرار گرفته اید؛ راه را عوضى آمده اید، دشمن بر شما مسلط میشود. این قطب نما همان بصیرت است».۱
‼️ولی آیا بصیرت برای اشخاص خاصی لازم است یا مسئله ای عمومی است؟ آیا بر همگان لازم است که بینش والایی داشته باشند؟ رهبر معظم انقلاب میفرمایند: «اگر همه ی تعاریفی که در خصوص بصیرت آورده شده را در یک جمله خلاصه کنیم میتوان گفت: بصیرت یعنی وجود چشمان تیزبینی در انسان که بتواند پشت صحنه ی مسائل پیچیدهی سیاسی را بهخوبی تشخیص دهد. این مهم در طول دوران تاریخ معاصر ایران و حوادث بعد از انقلاب، خط کش جدا شدن افراد هوشیار از غافل بوده است».۲
💢مشاهده ادامه مطلب:
👇👇👇
https://www.balagh.ir/content/7889
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
🔹☀️🔹☀️🔹
♻️پرسش:
🔰جایی می خواندم علت عذابهایي که در اين دنيا مي کشيم، گناه هایمان است. برام سوال شد که حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم که گناه نکرده اند چرا اينهمه سختي تحمل کردند؟
✍️پاسخ:
✅درست است که بسياري از سختي ها و مشکلات، ممکن است به خاطر گناهان باشد و تلنگري براي انسان تا به خود بيايد و در رفتار خويش تجديد نظر نمايد. اما اين همه ي فلسفه ي مشکلات و سختي ها نيست.
💥توجه داشته باشيد که اصولا دنيا محل سختي هاست و ساختار آن به شکلي است که پيچيده با کمبود و نقص بوده و براي انسان رنج و سختي به همراه دارد.
🌱علاوه بر آن، برخي از مشکلات به عنوان عاملي براي ارتقاي درجه بالاتر رفتن جايگاه معنوي شخص عمل ميکنند.
🔹و از همه مهمتر، اين است که دنيا محل امتحان و آزمايش انسان است و يکي از اصلي ترين عوامل امتحان انسان، همين سختي ها و مشکلات هستند تا آزموده و آبديده شود و براي حضور در جايگاه نعمت هاي الهي بعني بهشت، به آمادگي کامل برسد.
👈پس به برخي از اين دلايل، حتي بهترين خلق خداود يعني پيامبر گرامي اسلام صلی الله علیه و آله و سلم نيز دچار سختي ها و مشکلات بودند.
💢علاوه بر اين، خصوصيت ديگري براي ايشان مطرح بود که همانا مسئوليت رسالت و هدايت انسان ها بود و ايشان که از کاملترين مظاهر رحمت و مهرباني الهي بودند، به خاطر هدايت انسان ها دچار رنج و سختي مي شدند تا جايي که خداوند به ايشان فرمود اينقدر خود را به سختي نينداز !
📎 #اخلاقی
🌐منبع:مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
🏴در آستانه اولین سالگرد شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی
📲ویژه نامه شهید #حاج_قاسم سلیمانی منتشر شد
📥فیلم
📥تصاویر
📥کتاب
📤اشعار
📤یادداشت
💢مشاهده ادامه مطلب:
👇👇👇
https://www.balagh.ir/content/13929
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
May 11
🏴در آستانه اولین سالگرد شهادت سردار #حاج_قاسم سلیمانی
👌تصاویر گرافیک بسیار زیبا از سردار دلها
📲لطفا برای دانلود تصاویر با کیفیت بالا روی لینک زیر کلیک کنید
👇👇👇
https://www.balagh.ir/content/13927
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
🔹☀️🔹☀️🔹
💢پرسش:
🔰نترسيدن از غير خدا چگونه حاصل مي شود؟
✍️پاسخ:
✅برای آنکه یک فرد از غیر خدا نترسد، نیاز است که در همه ابعاد زندگی خود، خدای متعال را احساس نموده و درک کند که او در همه زندگی او را یاری می رساند.
1️⃣برای اینکه شخصی به این مرتبه از درک برسد، نخست باید در زمینه قدرت خدا متعال کتاب زیاد مطالعه کند.
2️⃣سپس با تفکر در آن سعی کند آثار وجود خدا در زندگی خود را بیابد.
👈اگر این دو مسئله را رعایت نماید، در گذر زمان، آرام آرام، توکل او به خدای متعال زیاد شده و از غیر خدای متعال نخواهد ترسید.
📎 #اخلاقی
🌐منبع:مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
☀️ امروز:
شمسی: چهارشنبه - ۱۰ دی ۱۳۹۹
میلادی: Wednesday - 30 December 2020
قمری: الأربعاء، 15 جماد أول 1442
🌹 امروز متعلق است به:
🔸امام موسي بن جعفر حضرت كاظم عليه السّلام
🔸السلطان ابالحسن حضرت علي بن موسي الرضا عليهما السّلام
🔸جواد الائمه حضرت محمد بن علي التقي عليهما السّلام
🔸امام هادي حضرت علي بن محمد النقي عليهما السّلام
💠 اذکار روز:
- یا حَیُّ یا قَیّوم (100 مرتبه)
🆔 @balagh_ir
✍️امام صادق عليه السلام:
🔹معَ التَّثَبُّتِ تَكونُ السَّلامَةُ، و مَعَ العَجَلَةِ تَكونُ النَّدامَةُ
🔅با آرامش و درنگ، سلامت همراه است و با شتابزدگى، پشيمانی همراه است
📚ميزان الحكمه جلد7 صفحه 82
🗞 #حدیث_روز
🆔 @balagh_ir
پایگاه اطلاع رسانی بلاغ - توجه پیامبر به جوانان.mp3
1.78M
♨️اهمیت جوان
🎤حجت الاسلام #عالی
📡حداقل برای☝️نفر ارسال کنید.
🔴بهترین #سخنرانی های روز
🆔 @balagh_ir
👈نشست مجازی آنلاین "معارف فاطمی" برگزار می شود
📲این نشست با حضور آیت الله میرباقری، آیت الله نجم الدین طبسی و حجج اسلام؛ رفیعی، فرحزاد، حسینی قمی، میرشفیعی و حامد کاشانی برگزار خواهد شد.
💠شایان ذکر است زمان برگزاری این نشست ۱۳ دی ماه لغایت ۲۰ دی ماه، ساعت ۹ صبح، می باشد.
💥در صورت قبولی در آزمون، همراه با گواهی به افراد برتر جوایز نقدی اهدا خواهد شد.
🌟رتبه اول : ۵نفر(به هر نفر) یک میلیون تومان
🌟رتبه دوم: ۱۴نفر(به هر نفر) پانصد هزار تومان
🌟رتبه سوم: ۱۳۵ نفر(به هر نفر) سیصد هزار تومان
🌟رتبه چهارم: ۱۳۵ نفر(به هرنفر) صد هزار تومان
✍️شرکت کنندگان محترم می توانند با مراجعه به لینک زیر جهت ثبت نام در این نشست از روز دوشنبه ۸ دی ماه تا روز جمعه ۱۲ دی ماه، اقدام نمایند.
👇👇👇
https://www.balagh.ir/content/13928
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
May 11