📚📏📚📏📚
💠قرص زیر زبانی
💢پرسش:
🔰آیا مصرف قرص زیر زبانی در حال روزه جایز است؟(به حلق نمیرسد، بلکه از زیر زبان جذب بدن میشود و انرژیزا هم نیست)
✅پاسخ:
✍️آیات عظام خامنهای سیستانی: استفاده از چنین قرصی روزه را باطل نمیکند.
✍️آیت الله مکارم: درصورتیکه مجبور باشد استفاده کند، ولی بعداً روزه را قضا کند.
📎 #احکام
📎 #ماه_رمضان
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
☀️ امروز:
شمسی: یکشنبه - ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۰
میلادی: Sunday - 09 May 2021
قمری: الأحد، 26 رمضان 1442
🌹 امروز متعلق است به:
🔸مولی الموحدین امیر المومنین حضرت علی بن ابیطالب علیهما السّلام
🔸(عصمة الله الكبري حضرت فاطمة زهرا سلام الله عليها)
💠 اذکار روز:
- یا ذَالْجَلالِ وَالْاِكْرام (100 مرتبه)
🆔 @balagh_ir
✍️امام سجّاد عليه السلام در مناجاتبه درگاه خداوند:
🗞و سُقمي لا يَشفيهِ إلاّ طِبُّكَ، و غَمِّي لا يُزيلُهُ إلاّ قُربُكَ، و جُرحِي لا يُبرِئُهُ إلاّ صَفحُكَ، و رَينَ قَلبي لا يَجلوهُ إلاّ عَفوُكَ
🔹بيمارى مرا جز طبابت تو درمان نمى كند و اندوه مرا جز نزديك شدن به تو نمى زدايد و زخم مرا جز گذشت تو بهبود نمى بخشد و زنگار دلم را جز بخشش تو، صيقل نمى دهد.
📚ميزان الحكمه جلد9 صفحه544
🆔 @balagh_ir
معرفت به خدا.mp3
1.59M
♨️معرفت به خدا
🎤حجت الاسلام #رفیعی
📡حداقل برای☝️نفر ارسال کنید.
🔴بهترین #سخنرانی های روز
🆔 @balagh_ir
📚📏📚📏📚
💢وجوب قرض کردن غیر فقیر برای پرداخت فطریه
✅پرسش:
🔰شخصي شب #عيد_فطر فقير نمي باشد وليکن پولي جهت دادن فطريه ندارد البته، برنج وگندم نيز ندارد که پرداخت کند. آيا واجب است که براي پرداخت فطريه، پول قرض کند؟
✅پاسخ:
💠آیات عظام:
✍️خامنه اي: اگر امکان قرض کردن برايش هست، قرض کند.
✍️زنجاني: اگر قرض کردن يا فروش اموال يا راه ديگري باشد که برايش حرج نداشته باشد و حيثيتش هم خدشه دار نشود بايد زکات فطره را بدهد.ش10928
✍️مکارم: به چنين کسي دادن فطريه واجب نيست.ش611479
✍️بهجت: اگر غير از آنچه خرج مي کند ، با قرض کردن بتواند زکات فطريه را بدهد به طوري که نظم امور او بهم نخورد و موجب اجحاف نباشد بنا بر احتياط واجب بايد زکات فطره را بدهد.رساله مساله 1563
📚منبع: استفتائات کتبي مرکز ملي پاسخگويي به سؤالات ديني
📎 #احکام
📎 #ماه_رمضان
🌐منبع:مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
💠پذیرش رشته های تخصصی سطح سه تخصصی حوزه در مرکز تخصصی آخوند خراسانی
✍️تفسیر و علوم قرآن، علوم و معارف حدیث، فلسفه و کلام اسلامی، اخلاق و تربیت اسلامی، فقه مقارن و کلام مقارن رشتههای تخصصی این مرکز در سطح ۳ هستند.
👈اعطای مدرک تخصصی رسمی حوزه علمیه خراسان، بهره مندی از اساتید توانمندی کشوری حوزه و دانشگاه، امکان ادامه تحصیل در مقطع تحصیلی سطح ۴ و دکترای تخصصی، انتشار مقالات در نشریات دفتر تبلیغات اسالمی و اعطای جوایز و کمک هزینه تحصیلی از جمله مزایای تحصیل در این مرکز تخصصی است.
💢مشاهده ادامه مطلب:
👇👇👇
https://www.balagh.ir/content/14827
🆔 @balagh_ir
💠معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی؛
🔹بالندگی دفتر تبلیغات اسلامی مدیون پشتوانه عظیم حمایت امامین انقلاب
✍️معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی، بالندگی این دفتر را مدیون پشتوانه عظیم عنایات امام راحل و رهبر معظم انقلاب دانست و گفت: نوآوری، روزآمدی و توجه به نیازهای روز جامعه جزء ذات این دفتر است.
💢مشاهده ادامه مطلب:
👇👇👇
https://www.balagh.ir/content/14804
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
👇👇👇
♨️سوال:
🔰بعد از بهشت چه چيزي در انتظار انسان هست؟
✍️پاسخ:
✅در اين باره باره بايد توجه داشت هرچند شايد نتوان براي کم و کيف آن زندگي جاودان بر اساس تصورات دنيايي توضيح روشن و دقيقي داد و چگونگي حيات و زندگي در آخرت به صورت کامل و واضح براي ما روشن نيست.
🔹اما اصل حيات بهشتي با همه شکوه و زيبايي ها و تنوع آن همواره ادامه خواهد داشت و به پايان نخواهد رسيد ، اما در مورد احتمال تکراري و ملالت بار شدن اين زندگي و لذت ها بايد گفت:
🔷در بهشت هم انسان مي تواند با افزودن به درجات معرفت و شناخت خود مراتب بالاتري از قابليت هاي انساني را براي خود رقم بزند و به کمالات بيش تري دست يابد. شوق رسيدن به مراتب بالاتر و بهره هاي روجي و معنوي همراه آن خود بالاترين انگيزه و هدف براي انسان بهشتي است .
👈هرچند بر فرض که زندگي بهشتيان تنها لذت محض و بهره هاي التذاذي از حيات ابدي بهشت باشد ، در آن عالم نيز هر لحظه و آن، چيز تازه اي تحقق مي يابد. خلقت تداوم يافته و هر لحظه چيزي نو پديد مي يابد. نوعي حيات ناشناخته در همه موجودات وجود دارد که شوق و ميلي جديد را آن به آن تجديد مي سازد؛ تصور هر نوع ملالت و يکنواختي ناشي از زندگي ما در عالم دنياست که غرق در محدوديت ها و کاستي است.
💠همه لذت ها در آن جا از خلوص تمام برخوردار است. به علاوه ظرفيت ما در درک آن ها مانند دنيا نيست . در واقع همان احساس ميل به غذاي لذيذ که پس از مدتي در همان انسان سير بي ميل به غذا دوباره شکل مي گيرد، در بهشتيان بدون فاصله محقق مي شود. تفاوت مهم بين نعمت ها و انسان هاي بهشتي و دنيايي است .
♻️ً نعمت هاي بهشت همواره جسماني نيستند. بلکه در بسياري از موارد روحاني خالص يا مخلوطي از نعمت جسماني و روحاني اند که در آن ها محدوديت هاي مادي و جسماني وجود ندارد؛ آيا در عشق يک عالم بزرگ به مطالعه و تحقيق و لذت روحي که از آن مي برد، تکرار و يکنواختي معنا پيدا مي کند؟ مسلما نعمت هاي عظيم روحي بهشتيان هزاران بار از اين نمونه ها فراتر است.
🔰حتي در مورد نعمات جسماني و حسي بهشت نيز همين اصل برقرار است. زيرا از آن جا که ذات و صفات خدا بي نهايت است، بدون شک جلوه هاي او نيز بي پايان است. هر روز لطف و عنايت تازه اي و هر دم رحمت جديدي از آن خزانه غيب به بهشتيان مي رسد، به گونهاي که اصلاً تکراري در آن نيست.
امام صادق (ع) فرمود: «خداوند بهشتى آفريده که هيچ چشمى نديده و هيچ مخلوقى از آن آگاه نيست. خداوند هر صبحگاه آن را مى گشايد و مى گويد: بوى خوشت را افزون کن و نسيمت را بيفزا». (1) بنا بر اين براي بهشتيان هيچ گونه ملال و دلزدگي از بهشت و نعماتش معني و مفهوم ندارد.
«👈براي اهل بهشت سفره هايي مي گسترانند که بر آن، آنچه مورد علاقه آن هاست، قرار داده مي شود. طعام هايي که از آن لذيذتر و معطر تر نيست». (2)
🗞در بهشت نوعي تکامل وجود دارد، در همه چيز حتي در خود بهشتيان. هر تکاملي جلوه جديدي از زيبايي هاي همان منظر واحد را به انسان مي نماياند، چه رسد به اينکه همان منظر نيز در حال تکامل است.
🔷واقعيت بهشت و نعمت هاي آن برتر از درک ما بوده، مقايسه آن با دنياي مادي به اين اشکال ها منتهي مي شود، اما از مجموع اين امور اين حقيقت متجلي مي گردد که نوعي تکامل و التذاذ هميشگي و غير قابل تصور و انقطاع در زندگي ابدي بهشتيان جريان دارد. تصور ابديت همين نعمت و کمال روزافزون خود يکي از بزرگ ترين لذت هاي بهشتيان است که يقين دارند اين حقيقت بي بديل هيچ گاه از آن ها سلب نخواهد شد.{
📚پي نوشت ها:
1. بحرانى سيد هاشم، البرهان فى تفسير القرآن ، بنياد بعثت ، تهران، 1416 ه ق ، ج4 ،ص 394 .
2. علامه مجلسى، بحار الأنوار، مؤسسة الوفاء بيروت ، 1404 ه ق ، ج8،ص199.
📎 #اعتقادی
🌐منبع:مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
✍پیام حضرت آیت الله اعرافی به مبلغان اعزامی ماه مبارک رمضان
🔰آیت الله اعرافی مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور در پیامی از مبلغان ماه مبارک رمضان خواستار دعوت از علاقمندان و جوانان مومن جهت ورود به حوزه های علمیه شد.
جهت مشاهده متن پیام به لینک زیر مراجعه نمایید.
🌐 balagh.ir/content/14830
🆔 @balagh_ir
☀️ امروز:
شمسی: دوشنبه - ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۰
میلادی: Monday - 10 May 2021
قمری: الإثنين، 27 رمضان 1442
🌹 امروز متعلق است به:
🔸سبط النبي حضرت امام حسن مجتبی علیه السّلام
🔸سیدالشهدا و سفينة النجاة حضرت امام حسین علیهما السّلام
💠 اذکار روز:
- یا قاضِیَ الْحاجات (100 مرتبه)
🆔 @balagh_ir