🌹 دو جمله جاودان حضرت زینب کبری (س) 🌹
الف. تقدیم قربانی به حضرت حق
عقیله بنی هاشم در روز یازدهم محرم وقتی که در گودال قتلگاه کنار بدن پاره پارۀ برادرش، امام حسین (ع) آمد، به جای اظهار ضعف و با استواری و عظمت در برابر دشمن غدار و وحشی، آن بدن را با دستهایش اندکی بلند کرد و فرمود:
«الهی تقبل منا هذا القربان» خدایا! این قربانی را از ما بپذیر. (علامه سید عبدالرزاق مقرم، مقتل الحسین، ص۳۷۹)
و در روایتی دیگر آمده، عرض کرد: «اللهم تقبل منا هذا قلیل القربان؛ خداوندا! این قربانی اندک را از ما بپذیر. (علامه بیرجندی، کبریت الاحمر، ص۳۷۶)
این کلام نورانی ما را با جلالت فوق العادۀ زينب كبرى آشنا مىسازد، كه از او هم چون برادرش سيّد الشهدا صلوات اللّه عليه بر اين نهضت مقدس پيمان گرفته شده بود؛ هرچند كه تفاوت بين امام و خواهر ماجدهاش محفوظ است. در اينجا قرار بر اين رفته است كه چون سالار شهيدان در كوى دوست آرميد، ديگرى به انجام وظيفه و امر واجب خود پردازد كه از آن جمله است تقديم «اين قربانى» به ساحت كبريايى حق متعال و شناساندن مقام عظيم الشأنش، و سپس انجام ديگر تكاليف واجبهاى كه بر گردن داشت. اين هماهنگى بعد از يگانگى نور وجود و همسانى و خمير مايۀ آفرينش اين دو خواهر و برادر، امرى بعيد به شمار نمىرود.
این تعبیر نشاندهندۀ نهایت فروتنی و سپاسگزاری حضرت زینب (س) در پیشگاه خدا است؛ در عین حال تیری همچون شهاب ثاقب بر قلب دشمن است که هان ای دشمنان سنگدل هرگز نپندارید که ما خوار شدهایم، بلکه ما سرافراز هستیم، چرا که برای خداقربانی دادهایم.
ب. زیبا دیدن حوادث عالم با چشم تیز بین توحیدی
«من جز نيكى از خدا نديدهام. اينان جماعتى بودند كه پروردگار متعال شهادت را بر ايشان مقدر فرموده بود. آنان نيز با آغوش باز به سوى آرامگاه خود شتافتند و اميد است كه در آيندۀ نزديك، خداوند تو و ايشان را در مقام پرسش باز دارد و ايشان با تو به احتجاج پردازند و حق خويش را طلب كنند. آنگاه خواهى ديد كه چه كسى پيروز شده است و كدام يك از شما رستگار گشتهايد. اى پسر مرجانه! مادرت در عزايت بگريد.»
(المقرّم، مقتل الحسين عليه السّلام،/422-423)
بر همین اساس، در مجلس ابن زیاد در کوفه، ابن زیاد با گستاخى و بى ادبى در حضور بازماندگان شهیدان به زینب (س) گفت: «حمد و سپاس خداوندى را که شما را رسوا و دروغ شما را آشکار کرد.» اگر این سخن گستاخانه بى جواب مىماند، به روحیۀ بازماندگان شهیدان آسیب مىرسید و اثر منفى مىگذاشت؛ ولى زینب (س) با کمال قاطعیت در پاسخ او فرمود: «انما یفتضح الفاسق و یکذب الفاجر و هو غیرنا.» فقط شخص فاسق رسوا مىشود و بدکار دروغ مىگوید و او دیگرى است، نه ما.
باز او از روی شماتت به زینب سلام الله علیها گفت: «دیدی که خداوند با برادر و خاندانت چه کرد؟» در پاسخ فرمود: «مَا رَاَیتُ إِلاَّ جَمِیلا» جز زیبایی چیزی ندیدم. اینان افرادی بودند که خداوند مقام ارجمند شهادت را سرنوشتشان ساخت، از این رو داوطلبانه به آرامگاههای خود شتافتند، و بهزودی خداوند بین آنان و تو جمع کند، تا تو را به محاکمه بکشند، اکنون بنگر در آن محاکمه چه کسی پیروز و چه کسی شکست خورده و درمانده است؟ مادرت به عزایت بنشیند، ای پسر مرجانه.
زینب (س) میگوید: «مَا رَاَیتُ إِلاَّ جَمِیلا» یعنی جز زیبا چیزى ندیدم. در اوج بلا تنها دیدن زیبایی توحید نیست، بلکه بالاتر از آن دیدن جلوۀ ذات «جمیل» جل و علا است و این مرتبهای است که افراد و اکمل اولیاء به آن رسیدهاند...
تحلیلی بر کلام حضرت زینب (ع) که فرمود: «ما رأیت الا جمیلا»، جز زیبا چیزی ندیدم.
آنچه دیده زینب اندر کربلا زیبایی است
سختی و رنج و بلا نامش مگو شیدایی است
اگر گاهی «عظمت در نگاه است، نه در چیزی که بدان می نگرند»، آنگونه که برخی گفتهاند، گاهی هم زیبایی در نگاه و دید انسان است، نه در دیدنیها.
آنکه به چشم «نظام احسن» به همۀ هستی مینگرد، از این نگاه، خیلی چیزها هم «دیده» میشود، هم «زیبا» دیده میشود، تا چه عینکی بر چشم زده باشیم و از کدام زاویه به هستی و حوادث بنگریم.
زیبابینی هستی و حیات، هم آرامش روح و وجدان میبخشد، هم صلابت و پایداری و پایمردی میآفریند و هم قدرت تحمل ناگواریها را میافزاید.
از این نگاه، «عاشورا» همانگونه که زینب کبری (ع) فرمود، جز «زیبایی» نبود.
آنچه زینب قهرمان در مقابل طعنه و طنز دشمن نسبت به این حادثه، بر زبان راند (ما رأیت الا جمیلا)، - جز زیبا ندیدم - پیشتر آرزوی حسین بن علی (ع) بود که در طلیعۀ این سفر، آرزو و اظهار امیدواری کرده بود که آنچه پیش میآید و آنچه ارادۀ خداست، «خیر» برای او و یارانش باشد، چه به صورت «فتح»، چه به شکل «شهادت»:
«ارجو ان یکون خیرا ما اراد الله بنا، قتلنا ام ظفرنا»[۵]
زیبا دیدن خواهر و خیر دیدن برادر، مکمل یکدیگرند.
🌸 🌸 🌴🌴🌴 🌸 🌸
🌸 فضای مجازی 🌸
🌻 قاعده اخلاقی ۳🌻
🌻 افراط یا تفریط در هر زمینهای خلاف اخلاق و عدالت است. رعایت اخلاق اقتضا میکند از هر چیزی در جای مناسب و به اندازه مناسب استفاده شود.
🌻بر این اساس افراط در استفاده از فضای مجازی بطوریکه جای رسانههای دیگر مخصوصا کتاب را در زندگی ما پر کند غیراخلاقی است. مطالعه روزانه از ضروریات زندگی انسان است.
🌸 🌸 🌴🌴🌴 🌸 🌸
whatsapp:
https://chat.whatsapp.com/CuqYQtcWHq3880LErLHWum
Telegram:
https://t.me/joinchat/AAAAAEbt0MfYB4nP6Lc9KA
Eitaa:
https://eitaa.com/joinchat/1991966774Cc747920321
🌹زیبایی حماسه عاشورا از منظری متفاوت🌹
🌴 عاشورا یک رسم الخط بود، ترسیم روشن خطی که حق و باطل را جدا کرد و مسلمان ناب را از مسلمان نمای مدعی باز شناساند.
🌹رسم الخط حق و باطل🌹
🌴 از زیبایی های دیگر عاشورا، خط کشی میان حق و باطل و تبیین منطقه حضور و عمل انسانهای «فرشته خو» ست.
🌴 وقتی خوبی و بدی و حق و باطل به هم درآمیزد، تیرگی باطل، حق را هم غبار آلود و ناپیدا جلوه میدهد. در ظلمت آبادی این چنین، گمراهی اندیشهها و انسانها طبیعی است و کفر نقابدار، مسلمانان ساده لوح و سطحی نگر را به شبهه میافکند. زیبایی کار امام حسین (ع) آن بود که مشعلی روشن کرد تا راه روشن شود؛ تیرگیها بگریزد، چهرهها در آن هوای گرگ و میش فتنه و دروغ، نمایان و باز شناسانده شود، تا دیگر فریب و نقاب، بی اثر شود. آیا این زیبا نیست؟
🌴 عاشورا یک رسم الخط بود، ترسیم روشن خطی که حق و باطل را جدا کرد و مسلمان ناب را از مسلمان نمای مدعی باز شناساند. پیروان رحمان و جنود شیطان هر کدام در یک سو به عیان دیده شدند. حق، پی برده و صریح، به نبرد باطل آمد که عیان و بی نقاب به کربلا لشکر کشیده بود و مزورانه بر طبل «یا خیل الله ارکبی» میکوبید. اگر هم اندک تردیدی در «شناخت» باقی مانده بود، خطبههای زینب در کوفه و شام، آن را زدود. این از زیباییهای بس قیمتیِ حادثۀ خونین عاشورا بود.
🌹 تبلور فتح ناب🌹
🌴 از زیباییهای دیگر عاشورا، مفهوم تازهای از «پیروزی» است.
🌴 عدهای به غلط، پیروزی را تنها در «غلبۀ نظامی» میپندارند و شکست را در مظلومیت و شهادت. عاشورا نشان داد که در اوج مظلومیت هم میتوان «فاتح» بود و با کشته شدن هم میتوان دفتر و کتاب پیروزی را نگاشت و با خون هم ترسیم «تابلوی ظفر» میسر است. پس فاتح معرکه کربلا حسین (ع) بود و چه فتح زیبایی!
🌴 این همان «پیروزی خون بر شمشیر» است که در سخن امام راحل (ره) هم جلوهگر شد و فرمود: «ملتی که شهادت برای او سعادت است، پیروز است... ما در کشته شدن و کشتن پیروزیم.»[۸] و این همان آموزش قرآنی «احدی الحسنیین» است که فرهنگ مبارزان الهی است.
🌴 کسی که به «تکلیف» عمل کرده باشد، در هر حال پیروز است، آن هم پیروزی ناب.
گر چه از داغ لاله میسوزیم
ما همان سر بلند دیروزیم
چون به تکلیف خود عمل کردیم
روز فتح و شکست پیروزیم
🌴 این دیدگاه را، هم امام حسین (ع) داشت، هم امام سجاد، هم حضرت زینب (س). با این دید، همۀ آن حوادث تلخ، چون پیامدی به سود اسلام و حق داشت، جمیل و شیرین بود. وقتی ابراهیم بن طلحه از امام زین العابدین پرسید: «چه کسی غالب شد؟» حضرت فرمود: آنگاه که وقت نماز فرا می رسد، اذان و اقامه بگو، خواهی فهمید که چه کسی پیروز شد! و آیا این، در حادثه کربلا زیبا نیست؟ پیروزی، حتی در صورت کشته شدن و شهادت!
🌹حرکت در مسیر مشیت خدا🌹
🌴 زیباترین جلوه این است که انسان، یک عمل و حادثه را در بستر «مشیه الله» و همسو با «خواست خدا» ببیند. اگر سالار شهیدان و یارانش به خون نشستند و اگر زینب و دودمان مصطفی به اسارت رفتند، این در لوح مشیت الهی رقم خورده بود و چه جمالی برتر از این که کارگروهی با جدول مشیت خدا هماهنگ شود؟
🌴 مگر به حسین بن علی (ع) از غیب، خطاب نیامده بود که خواستۀ خدا آن است که تو را کشته ببیند؟ «ان الله شاء ان یراک قتیلا» و مگر مشیت خدا آن نبود که عترت پیامبر در راه نجات دین و آزادی انسان، به اسارت بروند؟ «ان الله شاء ان یراهن سبایا» پس چه غم از آن شهادت و این اسارت؟
🌴 هر دو، هزینهای بودند که برای بقای دین و افشای طاغوت، باید پرداخته میشدند، آن هم عاشقانه، صبورانه و قهرمانانه!
🌴برای زینب بزرگ، که پروردۀ دامان وحی و تربیت شدۀ مکتب علی (ع) است، این حرکت در بستر مشیت الهی، اوج ارزشها و زیباییهاست. وی مجموعۀ این برنامه را از آغاز تا انجام، زیبا میبیند، چون تک تک صحنهها را منطبق با آن «خواستۀ ربوبی» میبیند.
🌴 آیا با این تحلیل و نگاه، حادثه عاشورا زیبا نیست؟
🌸 🌸 🌴🌴🌴 🌸 🌸
whatsapp:
https://chat.whatsapp.com/CuqYQtcWHq3880LErLHWum
Telegram:
https://t.me/joinchat/AAAAAEbt0MfYB4nP6Lc9KA
Eitaa:
https://eitaa.com/joinchat/1991966774Cc747920321
🍂درس هایی از عاشورا 🍂
🌷۶. عاشورا و مقام رضا 🌷
🌷 از جمله آموزه های که دلدادگان به عاشورا و عزا داران و سوگواران حسینی می بایست بدان توجه کنند توجه به مقام رضا است:
🌷 هر كس در كاری كه انجام می دهد انگيزه ای دارد. انگيزه ها معمولاً به مقدار همت و معرفت افراد بستگی دارد يكی برای رهيدن از جهنم و ديگری برای رسيدن به بهشت، سومی برای كسب مال، چهارمی برای نيل به جاه، پنجمی برای بدست آوردن موقعيت، ششمی برای تحصيل شهرت و هفتمی برای....بعضی از این اهداف و انگیزه ها ، شرک و خود پرستی است دغل کاری و ریا کاری و نفاق است، امروز متاسفانه جامعه ما با آن سخت درگیر است.
🌷 اهدافی همچون ترس از جهنم و یا شوق به بهشت اگر چه شارع مقدس بدان اجازه و وعده اجر داده اند ولکن این نوع از نگاه برای متوسطین از اهل ایمان است .
🌷 اهل معنی آن را از نوع شرک خفی و انجام آن را با این نیت دليل بر خود خواهی خود می دانند .
🌷 ولکن عارف تنها به تحصيل رضای دوست می انديشد حتی نجات از جهنم و وصول به بهشت نيز در ضمير او به عنوان هدف اصيل نمی گنجد.
🌷 قرآن كريم در ستايش کسانی که بهره ای از ایمان دارند و از مجاهدان راه حق هستند جهت تشويق آنان به جهاد و مبارزه در راه خدا می فرمايد: 《إنّ الله اشتری من المؤمنين أنفسهم وأموالهم بأنّ لهم الجنّة》؛ خدا جان و مال مؤمنان را در مقابل بهشت می خرد. بدين ترتيب آنچه برای اين طبقه از مؤمنان و مجاهدان مطرح است، بهشت و نعمت های آن است. اما در ستايش اَوْحدیّ و خواص از انسانهای بلندپرواز، می فرمايد: 《ومن النّاسِ من يشری نفسه ابتغاء مرضات الله》 ؛
🌷از ميان مردم كسانی هستند كه جانشان را در قبال رضای الهی می فروشند.
اين آيه؛
🌷 اولا، رضای خدا مطرح است نه بهشت.
🌷 ثانياً حتی قبل از آن كه خدا اعلام كند كه من خريدارم، آنها اقدام می كنند كه ما فروشنده هستيم.《من یشری نفسه》.
🌷 امام حسين(عليه السلام) هدف اصلی سفر به كربلا را تحصيل رضای الهی می داند و لذا در آغاز سفر كنار قبر جدّ گرامش(صلي الله عليه و آله و سلم) از خدا می خواهد كه او را موفّق به اين كار بدارد: (أسئلك يا ذاالجلالِ والإكرام بحقّ القبْر ومنْ فيه إلاّ إخْترتَ لى ما هو لك رضيً ولرسولك رضي) ؛
🌷 ای خدایِ با جلالت و كرامتْ بخش به حق اين قبر و به حق كسی كه در ميان آن غنوده است، از تو می خواهم كه راهی در پيش من بگذاری كه رضای تو و رضا رسول تو(صلی الله عليه و آله و سلم) در آن است.
🌷 آن حضرت در مسير سفر كربلا وقتی به منزل شراف رسيد پس از ملاقات با حرّ و سربازان او هم بعد از نماز ظهر سخنرانی كرد و هم بعد از نماز عصر. در سخنرانی دوم فرمود: (أيّها النّاس فإنّكم إن تتّقوا الله وتعرفوا الحقّ لأهله يكن أرضی لله عنكم)؛ مردم! اگر تقوای الهی را پيشه خود كنيد و بپذيريد كه حق در دست صاحبانش باشد موجب رضای خدا خواهد بود. آن گاه خود را معرفی كرد و فرمود:
🌷 ما اولی از ديگران هستيم. اين جمله روحيهی تحصيل رضای الهی را در جامعه القا و تقويت می كند.
🌷 قبل از حادثهی كربلا، سالهای آخر خلافت معاويه، امام حسين(عليه السلام) در سفر حج خطبه ای در منا خواند و از اوضاع جاری كشور اظهار ناخشنودی نمود. درپايان خطبه فرمود: (أللّهمّ إنّك تعْلم أنّه لم يكن ما كان منّا تنافساً فى سلطانٍ ولا التماساً من فضول الحُطام ولكن لنُري المعالم منْ دينك ونظهر الإصلاح فى بلادك ويأْمن المظلومون من عبادك ويُعمل بفرائضك وسننك وأحكامك)؛
🌷 خدايا تو می دانی كه اين تلاشها و اقدامها نه به منظور رقابت در سلطنت و حكومت است و نه به منظور دست يابی به ثروت و نعمت مادی. بلكه می خواهيم اصول و ارزشهای دين تو را آشكار كنيم و آنها را ارائه دهيم و اصلاح در مملكت تو پديد آوريم و مظلومان از بندگان تو امنيت پيدا كنند و احكام و قوانين تو مورد عمل قرار گيرد.
🌷 یا در وصيت نامهی امام حسين(عليه السلام) ، كه آن را قبل از حركت از مدينه نوشته اند، و در آن از معالم دين، اصلاح در بلاد، ايجاد امنيت برای مظلومان، اِحيای احكام الهی و مبارزه با بدعت، سخن گفته اند، اینها منافاتی با مقام رضا ندارد بلكه عين تحصيل رضای اوست.
🌷 البته امام حسين(عليه السلام) اين را خصلت شخصی خود نمی داند، بلكه خصلت اهل بيت را چنين برمی شمرد: (رضی الله رضانا أهل البيت).
🌸 🌸 🌴🌴🌴 🌸 🌸
whatsapp:
https://chat.whatsapp.com/CuqYQtcWHq3880LErLHWum
Telegram:
https://t.me/joinchat/AAAAAEbt0MfYB4nP6Lc9KA
Eitaa:
https://eitaa.com/joinchat/1991966774Cc747920321
پرسش و پاسخ
✅پرسش
در لحظاتي که خيلي عصباني هستيم و ممکنه حرف يا عمل ناشايستي انجام بديم بايد چه کنيم ذکر يا سوره اي که خيلي سريع آدم رو آروم کنه هست؟
🌺پاسخ
دستورات مختلفي وجود دارد:
1. 📌در حدیثی پیامبر صلی الله علیه و آله می فرماید : إنّ الغضب من الشّيطان. 1
☘️عصبانیت از ناحیه شیطان است
بنابراین گفتن ذکر شريف «اعوذ بالله من الشيطان الرجيم» در هنگام عصبانیت مناسب است.
2. 📌در حديثي وارد شده که ابليس به حضرت موسي گفت: از خشم بپرهيز و زماني که خشمگين شدي بگو (لا حول و لا قوه الا بالله العلي العظيم) که در اثر آن خشم تو فرو مي نشيند.2
3. 📌 توصیه شده در هنگام عصبانیت صلوات فرستاده شود و بعد این دعا خوانده شود:
☘️اللهم صل علی محمدٍ و آل محمدٍ. اللهم اغفِر ذَنبِی وَ اذهِب غَیظَ قَلبِی وَ اَجِرنِی مِنَ الشَّیطانِ الرَّجِیم و لا حَولَ و لا قُوَةَ اِلّا بِالله العلی العَظِیم.3
4. 📌 ابو سعيد خدري از پيامبر (صلي الله عليه و آله) نقل مي کند که حضرت فرمود: غضب جرقه اي است که در قلب انسان قرار مي گيرد، آيا نمي بينيد که چشمان او سرخ و رگ هاي او متورّم مي شود. کسي که چنين حالتي در خود مشاهده کرد، صورتش را بر زمين گذارد (و براي خدا سجده نمايد) به يقين هرکس چنين کند و به درگاه خدا پناه برد و از او رفع شيطان و خشم را بخواهد، آرامش مي يابد.4
5. 📌 تغيير حالت دادن دادن نیز در احادیث توصیه شده است. یعنی اگر شخص عصباني نشسته، بايستد و اگر ايستاده بنشيند و يا از محل دور شود و خود را به کار ديگري مشغول سازد. اين تغيير حالت در فرونشاندن آتش خشم بسيار موثر و مفيد است.
🌼امام صادق (عليه السلام) از پدر بزرگوارش امام باقر (عليه السلام) روايت مي کند که در نزد ايشان در باره خشم سخن به ميان آمد و ايشان فرمود: همانا مرد خشمگين مي شود تا جايي که هرگز خشم او فرو نمي نشيند و خشنود نمي گردد و در اثر آن وارد جهنّم مي گردد، پس هر مردي که در حال ايستاده به خشم آمده بنشيند، زيرا در اين صورت به زودي پليدي شيطان بيرون مي رود و اگر نشسته بايد بايستد.5
6. 📌 توصیه دیگری که در احادیث بیان شده ، تماس بدني از طريق لمس می باشد.
🍀امام صادق (عليه السلام) مي فرمايد: هر مردي که بر خويشاوند خود خشم گرفت، بايد به سوي او رود و به او نزديک شود و با او تماس گيرد، زيرا خويشاوند هنگامي که خويشاوند خود را لمس کند آرامش مي يابد.6
🔻قطعا در اینگونه مواقع باید حریم محرم و نامحرم مراعات شود.
7. 📌در روايتي پيامبر(صلي الله عليه و آله) وضو و غسل را توصیه می فرماید :
(اذا غضب احدکم فليتوضا و اليغتسل فان الغضب من النار). هنگامي که يکي از شما خشمگين شد پس وضوء بگيرد و غسل کند، زيرا غضب از آتش است.7
8. 📌 ذکر يونسيه نیز به عنوان راهکار عمومی برای همه نوع گرفتاری توصیه عام دارد
"لا اله الا انت سبحانک اني کنت من الظالمين" 8
🍀در اين ذکر پناه به خدا ميبريم و او را تسبيح و تقدس ميکنيم .و به اشتباهات و خطاهاي خود اعتراف ميکنيم که هر رنج و گرفتاري که به ما ميرسد از خود ماست پس دست ما را بگير.
پی نوشت
1. بحار الأنوار ج70، ص: 272
2. مستدرك الوسائل و مستنبط المسائل ج12، ص: 15
3. طبرسى، مكارم الأخلاق ، ص: 350
4. مجموعة ورّام ج1، ص: 123
5. وسائل الشيعة ج15، ص: 358
6. بحار الأنوار ج70، ص: 272
7. همان
8. سوره انبیاء ، آیه 87
منبع: مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🌸 🌸 🌴🌴🌴 🌸 🌸
whatsapp:
https://chat.whatsapp.com/CuqYQtcWHq3880LErLHWum
Telegram:
https://t.me/joinchat/AAAAAEbt0MfYB4nP6Lc9KA
Eitaa:
https://eitaa.com/joinchat/1991966774Cc747920321
🌸 فضای مجازی 🌸
🌴قاعده اخلاقی ۴🌴
🌸 بازگویی کارهای بد ۴ صورت دارد:
🌻 ۱. بازگویی گناهان و کارهای بد خود این کار مصداق اشاعه فحشاست و در شریعت نهی شده
🌻 ۲. بازگویی کار کسی که غیبتش حرام است. این صورت مشمول احکام غیبت است.
🌻 ۳. بازگویی کار کسی که غیبتش حرام نیست ولی اطلاع از کار او برای مخاطب ضرورتی ندارد این قسم اشاعه فحشا محسوب میشود که قرآن به صراحت از آن نهی فرموده
🌻 ۴. بازگویی کار کسی که اطلاع از کارش به مخاطب مربوط است و در زندگی او تأثیر دارد. این قسم گاهی جایز و گاهی واجب میشود.
🌸 بر اساس آنچه گذشت در فضای مجازی شرعا و اخلاقا مجاز نیستیم هر مطلبی را باز پخش کنیم چون ممکن است مصداق غیبت یا اشاعه فحشا باشد.
🌸 🌸 🌴🌴🌴 🌸 🌸
whatsapp:
https://chat.whatsapp.com/CuqYQtcWHq3880LErLHWum
Telegram:
https://t.me/joinchat/AAAAAEbt0MfYB4nP6Lc9KA
Eitaa:
https://eitaa.com/joinchat/1991966774Cc747920321
🌷درس هایی از عاشورا🌷
🌷 ۷. عاشورا و رهبری🌷
🌷 یکی دیگر از صفحات درخشان و اموزنده ی کربلا، رهبری هوشمندانه و پیشرو و عزت مند عالم بشریت است:
🌷 رهبری جهان برپايهی تسخير است: 《سخّر لكم ما فی السموات و ما فی الأرض》،
🌷 خداوند نظام كيهانی را با اين ويژگی ها آفريد:
1. هدف همگان را مشخّص كرد.
2. همه را به ابزار تكامل مسلّح نمود.
3. راه كمال را به همگان نشان داد.
4. آنان را به راه درست رهبری كرد؛ 《قدّر فهدی》.
🌷 اين سلسله امور، ولايت تكوينی خداست و پيامبران كه خلفای خدايند از اين ولايت برخوردارند.
خداوند اذن امور ياد شده را در نظام تشريع و قانون گذاری به آنان داده است؛ نه آن كه تدبير را واگذار و تفويض كرده باشد؛
🌷 يعنی انجام اين وظايف را به آنان دستور داد.
🌷 بنابراين، خدا به انسان عقل و اراده و انديشه و انگيزه بخشيد و نيز كمال شايستهی او را به وی نشان داد و آن گاه به پيامبران فرمان داد كه خود نخستين راهيان اين راه باشند و بدين وسيله مردم را هدايت كنند و وقتی مردم به قلّهی هرم كمال رسيدند، آنان را با جاذبه دعوت كنند.
🌷 پيامبران انسان ها را با روش تسخير، و نه با قهر و یا جبر هدایت می کنند.
🌷 تسخير، آن است كه فاعل برتر ( پیامبر و یا ائمه هدی و رهبران دینی )كمال شايستهی فاعل پايين تر(مردم) را تشريح می كند و با فراهم كردن مراكز فكری و تصميم گيری و ديگر امكانات لازم، او را به كمالِ لايق وی رهبری می كند تا او آزادانه راه خويش را برگزيند.
🌷 بنابراين، رهبری پيامبران از سنخ تحريك قيادی است، نه سياقی.
🌷 تحريك قيادی، آن است كه پيشوا، پيش رو قافله است و ديگران را جذب نموده و به دنبال خود می كشاند. پيامبر گرامی (صلي الله عليه و آله و سلم) فرمودند: (انّ الرائد لايكذب أهله)؛
🌷 پيامبران كه پيشاهنگ كاروان بشريت اند، به پيروانشان دروغ نمی گويند. آنان زمانی مردم را به راهی فرامی خوانند كه خودشان، پيشاپيش،ْ آن را پيموده باشند؛
🌷 چنان كه اميرمؤمنان علی بن ابی طالب (عليه السلام) فرمودند: ما هرگز به شما دستوری نداديم، مگر آن كه خود پيش تر آن را انجام داده ايم.
🌷 آن كسی كه با حركت در پيشاپيش كاروان، خطرها را به جان می خرد و به پيشواز زندان، شكنجه، مهاجرت و شهادت می رود، آن گاه امّت را به دنباله روی از خويش فرا می خواند، سخنش نفوذ و اثر ژرفی بر پيروان خواهد داشت؛ ولی رهبران سياقی كه خود حركت نمی كنند و خويشتن را به خطر نمی اندازند، بلكه از عقب قافله، ديگران را به حركت و قيام سوق می دهند، رهنمود آنان نفوذی نخواهد داشت.
🌷 سالار شهيدان، امام حسين (عليه السلام) نيز مانند پيامبران الهی، خود از پيش می رفت و ديگران را به حركت فرا می خواند. آن حضرت در روز هشتم ذی حجّه (روز ترويه) در ميان زائران بيت الله فرمودند: امروز، قربانگاه ما سرزمين كربلا و جامهی احرام ما كفن است. بايد برای نجات اسلام، جان خويش را قربانی كنيم.
🌷 تنها آنان كه جان خود را بر كف دست نهاده اند، با من همراه شوند؛ نه آنان كه اميد نام، نان و غنيمت، سلامت و پيروزی ظاهری دارند. كسانی با من همراه شوند كه وطنشان لقاء الله است؛ نه فلان شهر و فلان عمارت؛ (من كان فينا باذلا ً مهجته موطّناً علی لقاء الله نفسه فليرحل معنا فإنّى راحل مصبحاً إن شاء الله)/ هر كسی كه خون خود را، به قصد لقای الهی بذل می كند، همراه ما بيآيد كه اگر خدا بخواهد، صبح حركت می كنم/.
🌷 از منظر امام حسين (عليه السلام) مهم ترين شرط برای حضور ديگران در كربلا، اين بود كه هر كس لقای الهی را وطن خود می داند و برای آن جنگ می كند و قصدش رسيدن به كمال انسانی است، همراه من بيآيد؛
🌷 امام (علیه السلام) در شب عاشورا نيز فرمود كه دشمنان اسلام با من كار دارند، نه با شما، كربلا راهش برای خروج باز است، هرچند برای ورود بسته است. من بيعت خود را از شما برداشتم و می توانيد با زن و بچه هايتان كربلا را شبانه ترك كنيد؛ چون فردا همهی شما شهيد می شويد؛ ولی عده اي از اصحاب عرض كردند: ما فقط براي لقای الهی آمده ايم و چه چيزی از شهادت بهتر است؟
🌷 امام حسین (علیه السلام) در مواجه با حُر و سپاهيانش فرمود: (ألا ترون إلی الحق لا يعمل به و إلی الباطل لا يتناهی عنه، ليرغب المؤمن فى لقاء ربّه حقّاً حقّاً. فإنّى لا أري الموت إلاّ سعادة والحياة مع الظالمين إلاّ برماً)؛
🌷 مگر نمی بينيد كه به حق عمل نمی شود. و از باطل پرهيز نمی شود. برای احيای حق و نابودی باطل بايد شوق لقاء الله در ميان مردم پديد آيد و مرگ با عزّت، انسان را به لقای پروردگار می رساند/.
🌷 ياران آن حضرت نيز همگی مشتاق شهادت بودند و در شب عاشورا خندان و شادان به مزاح با يك ديگر می پرداختند. امام حسين (عليه السلام) به آنان فرمودند: ای بزرگواران! بردبار باشيد. مرگ، سرپلی است كه شما را به ديدار خداوند می رساند: (صبراً بنى الكرام، فما الموت إلاّ قنطرة)
🌷 و فرمودند؛/ مرگ زينت فرزندان آدم است؛ چنان كه گردنبند زيور زنان جوان است. اشتياق من به مرگ و ديدار نياكانم، مانند اشتياق يعقوب براي ديدار يوسف است؛ (خُطّ الموت علی ولد آدم مخطّ القلادة علی جيد الفتاة و ما أولهنى إلي أسلافى اشتياق يعقوب إلي يوسف).
🌷همهي معصومان (عليهم السلام) شهادت در راه خدا را فخر می دانستند و از مرگ ذليلانه در بستر بيماری بيزار بودند. اميرمؤمنان (عليه السلام) فرمودند: والاترين مرگ، شهادت در راه خداست. به خدا سوگند! هزار ضربت شمشير در ميدان جهاد، بر من آسان تر از اين است كه در راه غير خدا، در بستر راحت بميرم؛ (...لألف ضربة بالسيف أهون علىّ من ميتة علي الفراش فى غيرطاعة الله).
🌸 🌸 🌴🌴🌴 🌸 🌸
whatsapp:
https://chat.whatsapp.com/CuqYQtcWHq3880LErLHWum
Telegram:
https://t.me/joinchat/AAAAAEbt0MfYB4nP6Lc9KA
Eitaa:
https://eitaa.com/joinchat/1991966774Cc747920321
🌹 تاملی در سخنان زینب کبری سلام الله علیها🌹
🌹 در مجلس ابن زیاد 🌹
🌸 اسیران را به مجلس ابن زیاد آوردند. او با گروهی از اشراف و بزرگان کوفه در دارالاماره نشسته بود. زینب کبری(س) لباسهای کهنه و نامناسب بر تن داشت. از این رو به طور ناشناس در میان زنان وارد مجلس گردید و در گوشه ای نشست.
🌸 زنان نیز اطرافش را گرفتند تا کم تر جلب توجه نماید. ابن زیاد که رفتار اهل بیت را زیر نظر داشت متوجه موضوع گردید و برای اینکه زینب را شرمنده نماید گفت: «آن زن کیست که در میان زنان در گوشه مجلس نشست؟» زینب کبری سخن او را پاسخ نداد. ابن زیاد برای بار دوم و سوم این سخن را تکرار کرد، تا سرانجام یکی از زنان گفت: «این زینب دختر فاطمه دختر رسول خداست!»
🌸 ابن زیاد رو به زینب کرد، گفت: «سپاس خدایی را که شما را کشت و رسوا کرد و نشان داد که سخنانتان دروغی بیش نبود!» زینب فرمود: «سپاس خدایی را که ما را به پیامبرش محمد(ص) کرامت داد و از پلیدی ها پاک گردانید. همانا فاسق رسوا گردید و فاجر دروغ می گوید و آن ما نیستیم!».
🌸 ابن زیاد برای اینکه احساسات حضرت زینب را تحریک کند، گفت: «کار خدا را با برادر و اهل بیت خود چگونه دیدی؟» زینب:«جز زیبایی ندیدم! آنان گروهی بودند که خداوند شهادت را برایشان مقدر فرموده بود پس به سوی آرامگاهشان شتافتند. به زودی خداوند میان تو و آنان جمع خواهد کرد و آنان با تو مخاصمه و احتجاج خواهند نمود، آن گاه خواهی دید که پیروز و رستگار کیست. ای زاده مرجانه! مادرت به سوگت نشیند!»
🌸 این سخن بیانگر اوج شخصیت حضرت زینب از نظر معرفت، شناخت، ایمان، رضا و تسلیم در برابر پرورگار است. عظمت و بزرگی این بانوی بزرگ همه را به تعجب و شگفتی وا می دارد. تمام این حوادث ناگوار و سخت چون در راستای خشنودی و رضای خداوند است، در نظر حضرت زینب زیبا و گوارا است.
🌸 ابن زیاد که قصد شرمسار نمودن حضرت زینب را داشت در اوج قدرت و اقتدار آن چنان در مقابل منطق حضرت زینب شکسته شد، که از شدت خشم و عصبانیت قدرت تفکر و اندیشه را از دست داد و تصمیم به کشتن زینب گرفت. این روش همه ستمکاران و زورمداران است که شکست خود را در میدان منطق و استدلال با زور و خشونت جبران می کنند؛ ولی عمرو بن حریث با سخنان خود قدری او را بر سر عقل آورد و به او گفت: «او زن است و زنان به سخنانشان بازخواست نمی شوند!»
🌸 ابن زیاد که با سخن عمرو از کشتن زینب منصرف شد، این بار برای جبران شکست خود به ناسزاگویی روی آورد، گفت: «خداوند دل مرا از جانب «حسین» طغیانگر و سرکشان خاندان تو شفا و آسایش بخشید!»
🌸 این سخن دل حضرت زینب را به شدت به دردآورد، گفت: «به جانم سوگند! بزرگ خاندانم را کشتی، شاخه هایم را بریدی و ریشه ام را بر کندی. اگر این شفای توست، به تحقیق شفا یافتی!»
ابن زیاد: «این زن به سجع سخن می گوید! پدرش نیز شاعر و سجع باف بود!»
زینب:«ای زاده زیاد! زنان را با سجع چه کار؟» (علامه مجلسی، بحارالانوار، ج ۴۵)
🌸 🌸 🌴🌴🌴 🌸 🌸
whatsapp:
https://chat.whatsapp.com/CuqYQtcWHq3880LErLHWum
Telegram:
https://t.me/joinchat/AAAAAEbt0MfYB4nP6Lc9KA
Eitaa:
https://eitaa.com/joinchat/1991966774Cc747920321
🌹تجلی باطن حماسه عاشورا زیباست🌹
فاجعه آفرینان کوفه و شام، فکر میکردند با قتل عام اصحاب حق، خود را جاودانه میکنند. ولی در نگاه ژرف زینب، آنان گور خویش را کندند و چهرۀ نورانی اهل بیت روشنتر و نامشان جاودان و دین خدا زنده و کربلا یک دانشگاه شد.
🌹شب قدر عاشورا🌹
🌴 این صحنه، از درخشانترین جلوه های زیبایی است. کسانی که در سر دوراهی رفتن و ماندن، «ماندن» را که نشان «وفا» و «ایثار» است بر میگزینند و «زندگی بدون حسین» را ذلت و مرگ میشمارند.
🌴 آن خطبۀ امام، آن ابراز وفاداری یاران، آن سخنان و سؤال امام با قاسم، آن شب بیداری اصحاب تا سحرگاهان، آن زمزمۀ تلاوت قرآن و نیایش از خیمهها، آن اعلام وفاداری یاران در حضور زینب کبری و امام حسین (ع)، هر کدام برگی زرین از این «کتاب جمال» است. چرا زینب، عاشورا را زیبا نبیند؟
🌴 آنچه در کربلا اتفاق افتاد، به یک «بنیاد» تبدیل شد، برای مبارزه با ستم در طول تاریخ و در همه جای زمین. آیا این زیبا نیست؟
🌴 لحظه لحظههای عاشورا، به صورت یک «مکتب» در آمد، که به انسان «آزادگی»، «وفا»، «فتوت»، «ایمان»، «شجاعت»، «شهادت طلبی» و «بصیرت» آموخت. آیا این زیبا نیست؟
🌴 خونهای مطهری که در آن دشت بر زمین ریخت، سیلی شد و بنیان ستم را ویران کرد. آیا این زیبا نیست؟
هر بساطی را که عمری شامیان گسترده بود
نیم روزی این حسین بن علی برچید و رفت
و... آیا این زیبا نیست؟
🌴 فاجعه آفرینان کوفه و شام، فکر میکردند با قتل عام اصحاب حق، خود را جاودانه میکنند. ولی در نگاه ژرف زینب، آنان گور خویش را کندند و چهرۀ نورانی اهل بیت روشنتر و نامشان جاودان و دین خدا زنده و کربلا یک دانشگاه شد.
🌴 چرا حضرت زینب(س) فرمودند: «ما رأیت الا جمیلا» ایشان چه چیز زیبایی در کربلا مشاهده کردند؟
🌴 پاسخ از حضرت آیت الله العظمی حسین مظاهری(دامت برکاته)
🌴 شهادت حضرت سیدالشهداء (ع) از طرفی از الطاف خفیه حضرت حق تبارک و تعالی بود. همچنین اسارت خاندان ایشان نیز که استمرار آن شهادت و ادامۀ آن حرکت بود؛ چرا که به سبب این شهادت و اسارت، اسلام احیاء شد و حتی توطئههای دشمنان اسلام را که بیش از چهل سال برای نابودی اسلام محمدی و اسلام علوی و حتی برچیدن اسلام ظاهری ادامه داشت، خنثی کرد. از طرف دیگر در این حادثه، حضرت سیدالشهداء (ع) و یاران باوفای ایشان به فوز و فلاح ابدی نائل آمدند؛ بنابراین از نظر شخصیت بی همتایی مانند حضرت زینب (س)، آنچه واقع شده زیبایی، فوز و سعادت و از هر لطف جلی بالاتر و بهتر است.
🌸 🌸 🌴🌴🌴 🌸 🌸
whatsapp:
https://chat.whatsapp.com/CuqYQtcWHq3880LErLHWum
Telegram:
https://t.me/joinchat/AAAAAEbt0MfYB4nP6Lc9KA
Eitaa:
https://eitaa.com/joinchat/1991966774Cc747920321
🌸 شش وسیله آرامش در قرآن 🌸
🌸 ۱. یاد خدا «ألا بِذکرِالله تَطمَئِنُّ القُلوبِ» (رعد ۲۸)
🌸 ۲. دعای پیامبر «اِنّ صَلاتکَ سَکَنٌ لَهُم» (توبه ۱۰۳)
🌸 ۳. امدادهای غیبی «هُوَالّذی أنزَلَ السّکینَه فی قُلوبِ المُؤمِنین» (فتح ۴)
شاید این مطالب را هم بپسندید:
🌸 ۴. همسر «لِتَسکُنوا اِلَیها» (روم ۲۱)
🌸 ۵. خانه «ألذی جَعَلَ لَکُم مِن بُیوتِکُم سَکَناً» (نحل، ۸۰)
🌸 ۶. شب که زمانی مناسب برای آرمیدن و آسایش است. «جَعَلَ لَکُمُ اللّیلَ لِتَسکُنوا فیهِ»؛ شب برای آرامش و روز برای نشاط و تلاش است. «اللّیل لِتَسکُنوا فیهِ والنّهارَ مُبصراً»
🌸 🌸 🌴🌴🌴 🌸 🌸
whatsapp:
https://chat.whatsapp.com/CuqYQtcWHq3880LErLHWum
Telegram:
https://t.me/joinchat/AAAAAEbt0MfYB4nP6Lc9KA
Eitaa:
https://eitaa.com/joinchat/1991966774Cc747920321