فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽📖 هر صبح و شام با قرآن 📖
🎬 تلاوت صفحه ۵۵۷
📲ویدئو باکیفیت ، ترجمه صوتی
وتفسیر:👈 balaq.ir/post/1454
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
#هر_صبح_و_شام_با_قرآن
#پایگاه_فرهنگی_و_تبلیغی_بلاغ
دوستان را به بلاغ دعوت نمایید.👇
@balaq_ir |بلاغ| balaq.ir
﷽ 🗓 #حدیث_روز ۲۵
💎 امام علی علیهالسلام«در توصیف زمانه بعثت»
📜 خداوند او را در زماني فرستاد كه روزگاري بود پيامبري برانگيخته نشده بود ، و مردم در خوابي طولاني به سر ميبردند ، و فتنه ها بالا گرفته و كارها پريشان شده بود ، و آتش جنگها شعله ميكشيد ، و دنيا بي فروغ و پر از مكر و فريب گشته ، برگهاي درخت زندگي به زردي گراييده و از به بار نشستن آن قطع اميد شده بود...
📚 نهج البلاغه، خطبه ۸۹
#حدیث_روز
#اعتکاف_بهار_دلهای_منتظر
دوستانرابه عاکفین دعوت نمایید👇
@akefines |عاکفین| akefin.com
﷽💠 #بخونید:
💎 عنوان: کلام ولایت ۱۲
👌 موضوع: تقدیر از پشتیبانی عظیم مردمی در حادثه سیل اخیر
🔰 رهبر معظم انقلاب (مدظلهالعالی):
📋 ملت عزیز ما بهخاطر حادثهی سیل دچار گرفتاری، تلفات جانی و خسارات است که امید داریم انشاءالله مسئولین محترم با پشتیبانی عظیم مردمی بتوانند بار سنگین این حادثه را از مردم ایران بردارند و به برکت این روز عزیز، خداوند تفضل کند و دل مردم شاد شود.
بحمدالله تلاش مردمی در این قضیه بسیار خوب بود؛ بار اول هم نیست، در همهی حوادث طبیعی، ملت ایران حقیقتاً جانانه وارد میدان میشوند. این روح همبستگی و حالت بسیجشوندگی مردم استثنائی است؛ مشوق و کمک دولت هم هست.
🔸️ هم مردم وارد شدند و هم مسئولین با اتفاق کلمه و وحدت توانستند کارهای ابتدایی را انجام دهند؛ البته کارهای بسیاری باقی است، کارهای اصلی بعد از این است. این ویرانیها و تخریب خانهها و مزارع باید جبران شود و خواهد شد.
🔺️ مردم عزیز به همکاریشان با مسئولین ادامه دهند که همکاری مردم حقیقتاً #گره_گشا است.
بیانات ۱۳۹۸/۰۱/۱۴
#کلام_ولایت
#اعتکاف_بهار_دلهای_منتظر
دوستانرابه عاکفین دعوت نمایید📚
@akefines |عاکفین| akefin.com
﷽📜 هر روز یک درس از قرآن کریم ۲۷۸
📖 درس امروز منتخب صفحات ۵۵۷ و ۵۵۸
👌عنوان: دوستان ودشمنان انسان
💎آیه: «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِنَّ مِنْ أَزْوَاجِكُمْ وَأَوْلَادِكُمْ عَدُوًّا لَكُمْ فَاحْذَرُوهُمْ وَإِنْ تَعْفُوا وَتَصْفَحُوا وَتَغْفِرُوا فَإِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَحِيمٌ»؛ (سوره تغابن آیه ۱۴)
ای کسانی که ایمان آوردید! همانا برخی از همسران و فرزندانتان دشمنانی برای شما هستند ؛ پس از آنان بر حذر باشید و اگر (از خطایشان) درگذرید و (بی توبیخ) چشم پوشی کنید و آن را بپوشانید (خدا نیز با شما چنین کند) به یقین خداوند آمرزگار و رحیم است .
⬇️
⬆️
مقدمه
امام باقر ع درباره این آیه فرمودند: وقتی بعضی از مردان می خواستند از مکه هجرت کنند ، فرزند و همسرش دامن او را می گرفتند و می گفتند: « تو را به خدا سوگند! هجرت نکن ، زیرا اگر بروی ما بعد از تو بی سرپرست خواهیم شد » بعضی می پذیرفتند و می ماندند. آیه فوق نازل شد و آن را از قبول این گونه پیشنهادات و اطاعت فرزندان و زنان در این زمینه ها برحذر داشت ، اما بعضی دیگر اعتنا نکرده و می رفتند و به خانواده خود می گفتند: « به خدا ! اگر با ما هجرت نکنید و بعدا در (دارالهجره) مدینه نزد ما آئید هرگز به شما اعتنا نخواهیم کرد» ولی به آن ها دستور داده شد که هر وقت خانواده شان به آن ها پیوستند ؛ گذشته را فراموش کنند و جمله (و ان تعفوا و تصفحوا و تغفروا فان الله غفور رحیم) به همین معنا است.
📋واژه ها:
احذروا: بپرهیزید (فعل امر حاضر از ماده « حذر»)
تعفوا: گذشت کنید (فعل مضارع مجزوم از ماده « عفو»)
تصفحوا: سرزنش را ترک کنید (فعل مضارع مجزوم از ماده « صفح»)
📌نکات تفسیری
۱-دشمنی برخی ا زهمسران و فرزندان با انسان مومن
قرآن کریم مال و فرزند را به طور کلی ابزار آزمون الهی شمرده و می فرماید: (انما اموالکم و اولادکم فتنه و الله عنده اجر عظیم) اما دشمن بودن همسران و فرزندان را به صورت جزئی بیان می کند؛ زیرا هر مال و فرزندی وسیله امتحان است؛ ولی هر همسر و فرزندی دشمن انسان نیست (پس کلمه « من» در آیه مورد بحث برای تبعیض است )
۲-دوستان و دشمنان انسان
محبت اصیل و حقیقی ، سرمایه افزایش انسان است. ممکن است انسان در اثر گرایش به طبیعت و سرگرمی به زیورهای طبیعی از آن غافل شود و به دوستی باطل و کاذب مبتلا گردد؛ لذا انبیاء و اولیای الهی با هدایت انسان ، محبت اصیل و فطری را از محبت فرعی و طبیعی جدا می کنند. بر همین اساس در آیات قرآن آنچه غیر خدا است یا صبغه خدایی ندارد و ممکن است انسان را سرگرم کند و او را از پیمودن راه کمال باز دارد ، دشمن انسان سالک معرفی شده است . ا زمهم ترین آن ها مال و زن و فرزند است : (زین للناس حب الشهوات من النساء و البنین و القناطیر المقنطره من الذهب) محبت امور مادی از زنان و فرزندان و اموال هنگفت از طلا و نقره و اسب های ممتاز و ... در نظر مردم ، زینت داده شده است .
هر گونه محبتی ، مایه گرایش محبت به محبوب و برقراری ارتباط وجودی با او است ؛ لذا امیرالمومنین ع فرمود: « لو آن رجلا احب حجرا حشره الله معه : اگر مردی سنگی را دوست داشته باشد خداوند با او محشورش می کند » رابطه قلبی به هر سوئی متوجه بود، انسان به آن سو گرایش می یابد. گاهی ممکن است این گرایش و دوستی کاذب، انسان را تا حد حیوانات و جمادات متوقف کند (اولئک کالانعام) (فهی کالحجاره) بنابراین اگر اولاد و همسران در سیر تکامل دین حرکت نمی کنند ؛ دشمن انسانند.
۳-سر تأکیدنسبت به حقوق والدین بر خلاف اولاد و همسر
خدای سبحان، درباره والدین بارها امر به احسان کرده و احسان به آن ها ، کنار اطاعت از خداوند آمده است و بی احترامی به آنان را حرام می داند ، ولی درباره همسران و فرزندان این مقدار تأکید نشده است . در هیچ آیه ای به وجوب احسان به آنان مطرح نشده و در برخی آیات آن ها را فتنه و وسیله آزمایش و در برخی موارد دشمن انسان معرفی می کند. سر این تفاوت آن است که احسان به والدین به سفارش نیاز دارد؛ زیرا پدر ومادر در معرض فراموشی فرزندان قرار دارند و فرزند هنگامی که مستقل می شود و خانواده تشکیل می دهد، ارتباط عاطفی او با والدین کاهش می یابد و آن ها را تنها به گذشته خود مربوط می داند ؛ در حالی که فرزند بالغ نسبت به همسر و فرزندان خود احساس دیگری دارد خلاصه گرایش به همسر و فرزند به اندازه نصاب لازم در طبیعت آدمی وجود دارد و نیازمند به سفارش نیست. این گرایش، غالبا از حد نصاب لازم نیز می گذرد لذا قرآن در پی مهار کردن آن است و می فرماید: برخی از اولاد و همسران شما ، دشمن شمایند یا می فرماید مراقب باشید که اولاد شما را از یاد خدا غافل نکنند (یا ایها الذین امنوا لا تلهکم اموالکم و لا اولادکم عن ذکر الله )
۴-فرق میان عفو و صفح مغفرت
با توجه به معنای لغوی عفو و صفح و غفران ، روشن می شود که سلسله مراتب بخشش گناه را بیان می کند؛ زیرا عفو، به معنای صرف نظر کردن از مجازات است و صفح مرتبه بالاتری است ؛ یعنی ترک هر گونه سرزنش و غفران به معنای پوشاندن گناه نادیده گرفتن و به فراموشی سپردن آن ها است .
⬇️
⬆️
۵-محبت و عفو و گذشت را دریغ نکنیم
از آن جا که ممکن است این دستور ( فاحذروهم) بهانه ای برای خشونت و انتقام جویی و افراط از ناحیه پدران و همسران شود، بلافاصله می فرماید: اگر عفو کنید و صرف نظر کرده و ببخشند، خداوند نیز شما را مشمول عفو و رحمتش قرار میدهد ؛ چرا که خداوند غفور و رحیم است به این ترتیب ، افراد با ایمان در عین قاطعیت مقابل زن و فرزندانی که آن ها را به راه خطا دعوت می کنند باید تا آن جا که می توانند از محبت و عفو و گذشت دریغ نکنند که همه این ها وسیله ای برای تربیت و بازگرداندن آنان به خط اطاعت خداوند است.
۶-وظیفه ما در قبال اشتباه دیگران
عفو کردن (تعفوا) و عدم سرزنش (تصفحوا) مهم است ؛ ولی به کلی نادیده گرفتن (تغفروا) مهم تر است ؛ لذا:
اولا، کلمه « تغفروا» بعد از آن دو آمده که نشان دهنده مرحله بالاتری از عفو و صفح است ثانیا در پایان آیه خداوند به غفور توصیف شده در رهبری امت نیز قرآن به پیامبرش سه دستور می دهد (فاعف عنهم واستغفر لهم و شاورهم فی الامر) یعنی علاوه بر گذشت و به کلی صرف نظر کردن از لغزش ها باید با آنان مشورت نیز انجام و به آنان شخصیت داده شود.
📢پیام ها
۱-لازمه ایمان واقعی ، مقاومت برابر خواسته های عاطفی و ناحق همسر و فرزند است ، گر چه ممکن است دشمنی آنان را همراه داشته باشد (یا ایها الذین امنوا ان من ازواجکم و اولادکم عدوا لکم)
۲-ایمان به دین اسلام، ممکن است دشمنی برخی ازمردم، حتی خویشاوندانی چون همسر و فرزندان را برانگیزد (یا ایها الذین امنوا ان من ازواجکم و اولادکم عدوا لکم)
۳-مومنان باید برابر دشمنی و مخالفت همسران و فرزندان خویش هشیار بوده وآنان را زیر نظر داشته باشد (عدوا لکم فاحذروهم )
۴-جلوگیری مومنان از دین داری و انجام تکالیف دینی (همچون جهاد، هجرت و ...) دشمنی با آنان شمرده می شود (عدوا لکم فاحذروهم )
۵-نباید تسلیم خواسته های نابجایی همسر و فرزندان شد؛ ولی در عین حال رابطه عفو و گذشت و بخشش را باید رعایت کرد (فاحذروهم و ان تعفوا و تصفحوا و تغفروا)
۶-تعادل میان وظیفه و غریزه در زندگی خانوادگی لازم است ؛ نه به سبب عواطف و غرائز ، دست از وظیفه و هجرت و جهاد بردارید و نه به دلیل انجام وظیفه ، عواطف خانوادگی را نادیده بگیرید (فاحذروهم و ان تعفوا و تصفحوا و تغفروا )
۷-به دنبال عفو و مغفرت شما ، عفو و مغفرت الهی است (و تغفروا فان الله غفور رحیم)
🗄 منبع: تفسیر همراه
🆔 @balaq_ir|بلاغ| balaq.ir
﷽ 👪 #سبک_زندگی_اسلامی ۱۲
👌موضوع: بدترین انسان ها
💎 پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله:
📋 بدترين مردم، بدگمان ها هستند
و بدترين بدگمانان، تجسس كنندگانند
و بدترين تجسس كنندگان، بازگو كنندگانند
و بدترين بازگو كنندگان، فحّاشان و پرده درانند.
📚 مستدرك الوسائل، جلد۹ صفحه ۱۴۷
#سبک_زندگی_اسلامی
#اعتکاف_بهار_دلهای_منتظر
دوستانرابه عاکفین دعوت نمایید👇
@akefines |عاکفین| akefin.com
5.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
﷽📖 هر صبح و شام با قرآن 📖
🎬 تلاوت صفحه ۵۵۸
📲ویدئو باکیفیت ، ترجمه صوتی
وتفسیر:👈 balaq.ir/post/1455
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
#هر_صبح_و_شام_با_قرآن
#پایگاه_فرهنگی_و_تبلیغی_بلاغ
دوستان را به بلاغ دعوت نمایید.👇
@balaq_ir |بلاغ| balaq.ir
6.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
﷽📖 هر صبح و شام با قرآن 📖
🎬 تلاوت صفحه ۵۵۹
📲ویدئو باکیفیت ، ترجمه صوتی
وتفسیر:👈 balaq.ir/post/1457
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
#هر_صبح_و_شام_با_قرآن
#پایگاه_فرهنگی_و_تبلیغی_بلاغ
دوستان را به بلاغ دعوت نمایید.👇
@balaq_ir |بلاغ| balaq.ir
﷽📜 هر روز یک درس از قرآن کریم ۲۷۹
📖 درس امروز منتخب صفحات ۵۵۹ و ۵۶۰
👌عنوان: همسر شایسته
💎آیه: «عَسَى رَبُّهُ إِنْ طَلَّقَكُنَّ أَنْ يُبْدِلَهُ أَزْوَاجًا خَيْرًا مِنْكُنَّ مُسْلِمَاتٍ مُؤْمِنَاتٍ قَانِتَاتٍ تَائِبَاتٍ عَابِدَاتٍ سَائِحَاتٍ ثَيِّبَاتٍ وَأَبْكَارًا»؛ (سوره تحریم آیه ۵)
اگر (پیامبر) شما را طلاق دهد، امید است پروردگارش به جای شما همسرانی بهتر از شما به او بدهد که تسلیم (فرمان خدا) مومن، فرمانبردار، اهل توبه، عبادت پیشه، اهل روزه، بیوه یا دوشیزه باشند.
🖋مقدمه
قرآن کتاب جامعی است که بسیاری از سوال ها را پاسخ داده و درباره نیازهای بشر سخن می گوید. یکی از دغدغه های جوانان که ذهن آن ها را مشغول کرده و درباره آن زیاد سوال می کنند، انتخاب همسر است و این که یک همسر شایسته و نمونه باید دارای چه اوصافی باشد؟ خداوند در این آیه شش صفت برای همسران نیک ذکر کرده است که به بحث درباره آن می پردازیم.
⬇️
⬆️
📋واژه ها:
عسی: امید است (فعل ماضی از ماده « عسی»)
یبدل: عوض می کند (فعل مضارع از ماده « بدل» باب افعال)
قانتات: فروتنان، فرمانبرداران (اسم فاعل ا زماده « قنت»)
سائحات: هجرت کنندگان (اسم فاعل ا زماده « سوح»)
ثیبات: بیوه ها، زنانی که قبلا شوهر کرده اند (از ماده « ثیب»)
أبکار: دوشیزگان، دختران باکره
📌نکات تفسیری
۱-تهدید الهی
در طول تاریخ، بزرگانی بوده اند که همسرانی در شأن خود نداشتند و از عدم شرایط لازم در آن ها رنج می بردند، مانند حضرت لوط ع امام حسن ع امام جواد ع و ... آیات فوق نشان می دهد بعضی از همسران پیامبر اکرم ص چنین بودند که نه تنها معرفت لازم را به مقام نبوت نداشتند بلکه گاه او را همچون یک فرد عادی بازخواست کرده یا تحت فشار قرار می دادند. یا به سبب رقابت هایی که بایکدیگر داشتند، روح پاک حضرتش را آزرده می کردند. گاه نیز به اعتراض یا افشای سرش می پرداختند. تا آن جا که خداوند به سرزنش آن ها و دفاع از پیامبر پرداخته و آن ها را به طلاق تهدید می کند , همان طور که بعد از نزول آیات فوق ،پیامبر حدود یک ماه از همسرانش فاصله گرفت، تا شاید اصلاح شوند و در مشربه ام ابراهیم سکونت داشت و ماریه قبطیه کنیز آن حضرت خدمتش می کرد.
۲-روزنه امید
دو گروه در زندگی مشترک زناشوئی خود دچار یأس و ناامیدی می شوند:
الف) گروهی که هیچ گونه تفاهم و سازش در زندگی مشترک خود نداشته و همیشه دچار اختلاف و نزاع هستند و از طرفی هم از کلمه طلاق و جدایی واهمه و ترس دارند نه تن به صبر و سازش و زندگی می دهند و نه طلاق گرفته بلکه برای حفظ آبرو از طلاق هم فراری اند.
ب) گروهی که طلاق گرفته و فکر می کنند سیاه بخت شده اند و دیگر در آسمان زندگی ستاره ای برای خود ندارند.
آیه به هر دو گروه نوید وامید می دهد و چراغ سبز زندگی را برای هر دو روشن می کند که طلاق کوچه بن بست زندگی نیست ؛ بلکه با رعایت اوصاف مذکور شاید همسران بهتر و با فضیلت تری جای آنها را بگیرند.
۳-اوصاف همسر شایسته
خداوند متعال در آیات متعدد، برای همسران شایسته اوصافی را بیان کرده و در این آیه شش صفت برای همسر خوب برشمرده است که عبارتند از:
الف) اسلام
یعنی اقرار به وحدانیت خدا و گردن نهادن و تسلیم شدن. اگر کسی مسلمان نبود ازدواج با او جایز نیست (ولا تنکحوا المشرکات حتی یومن ... و لا تنکحوا المشرکین حتی یومنوا)
ب) ایمان
ایمان ، عبارت است از شناخت خدا و پیامبر و عمل به آنچه که آنان از جانب خدا آورده اند (آمن الرسول بما انزل الیه من ربه ...)
ج) تواضع و اطاعت
اطاعت از دستورات و اوامر و نواهی الهی که یکی از مصادیق آن، اطاعت و فرمانبرداری از شوهر است. پیامبر اکرم ص می فرماید: بدترین زنان شما، زنی است که مقابل خویشانش مطیع باشد ؛ ولی زیر بار (حرف) شوهرش نرود و کینه توز باشد و از کارهای زشت پروا نکند و در غیاب شوهرش زینت و آرایش کند و ...
د) توبه
غیر از معصومان ع بقیه انسان ها جایز الخطا هستند ؛ لذا اگر در زندگی مرتکب خطا و اشتباهی شدند؛ باید توبه و عذرخواهی کنند و بر اشتباه خود اصرار نورزند.
هـ) عبادت
عبادت، در روح و جانشان اثر بگذارد و در اجرای فرایض و سنت های الهی متعبد باشند و از روی اخلاص پرستش معبود کنند.
و) هجرت کننده
اگر در زندگی مشترک خود لازم به هجرت و مسافرت باشد، بهانه و عذر نیاورند و تابع شوهر بوده و او را تنها نگذارند و همیشه یار و مددکار هم باشند.
۴-زن شایسته
اسلام به اوصاف باطنی بیش از ظواهر زیبا و فریبنده سفارش کرده است ؛ زیرا لازمه ثبات و دوام زندگی ایده آل، صفای روح و کمال و اوصاف باطنی است و گرنه چه بسیار از زندگی هایی که به سبب هواهای نفسانی و ظاهر گول زننده متلاشی شده اند. خداوند اوصاف مذکور را لازم دانسته و ارا اختصاص به دوشیزگان نداده است ، بلکه فرموده است : خواه بیوه باشند یا دوشیزه . لذا آیه روی باکره و غیر باکره بودن تکیه نکرده و به آن ، اهمیتی نداده است ؛ زیرا در مقابل اوصاف معنوی که ذکر شده، این مسأله اهمیت چندانی ندارد. اگر امر بین زن بیوه با صفات مذکور و دختر با کره بدون صفات، دایر شود ، بیوه مقدم است و نوبت به دومی نمی رسد.
📢پیام ها
۱-داشتن همسر ، امری لازم برای پیامبر ص است (ان یبدله ازواجا خیرا منکن)
۲-طلاق، باید پس از تلاش برای رفع نقص ها و ضعف های آنان و بی نتیجه ماندن آن باشد (ان تتوبا الی اله ... عسی ربه ان طلقکن ان یبدله ازواجا خیرا منکن ... ثیبات و ابکارا)
۳-نقش مثبت و سازنده اسلام، ایمان، فرمانبرداری، توبه کردن، در زندگی مشترک میان زنان و مردان (ان یبدله ازواجا خیرا منکن مسلمات ... سائحات)
۴-در زندگی ، گاهی تهدید لازم است (عسی ربه ان طلقکن)
⬇️
5.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
﷽📖 هر صبح و شام با قرآن 📖
🎬 تلاوت صفحه ۵۶۰
📲ویدئو باکیفیت ، ترجمه صوتی
وتفسیر:👈 balaq.ir/post/1458
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
#هر_صبح_و_شام_با_قرآن
#پایگاه_فرهنگی_و_تبلیغی_بلاغ
دوستان را به بلاغ دعوت نمایید.👇
@balaq_ir |بلاغ| balaq.ir