هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
آقای صدا و سیما
مشخص و واضح است که امسال فیتیله #اربعین را در برنامه هایت پایین کشیده ای.
این را خوب بدان که حرارت حسین علیه السلام نه با تو روشن شده و نه با تو خاموش می شود. فقط نور را در جام جم کم می کنی.
☘️کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
هدایت شده از احمد اولیایی
5.81M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
«برای نسل امروز...»
🔹اینترنت همگانی تقریبا سال ۱۳۷۲ در ایران آغاز شد؛ لذا شاید بتوان گفت دهه شصتیها که اکنون حدود چهل سال دارند و ما قبل آن، تقریبا آخرین نسلی هستند که جامعه و زندگی بدون اینترنت را تجربه کردهاند. یعنی کسانی که از دهه هفتاد به بعد در ایران متولد شدهاند هیچگاه دنیای بدون اینترنت را تجربه نمیکنند.
🔸بیشتر، منظورم «حس» زندگیِ بدون اینترنت است که به طور مثال جنس ارتباطات اجتماعیِ متفاوتتر، گرمتر و عمیقتری را به ما میچشاند. این حس در حافظه جمعی (Collective memory) این نسل که می توان آن را حافظه تاریخی (Historical Memory) نیز نامید، ثبت است. یک تجلی مشترک که آنها را بهم پیوند می زند و حتی با یک کلیپ چند ثانیه ای مانند کلیپ فوق، زنده و تداعی می شود.
🔹نکته اصلی اینجاست که این حافظه تاریخی و جمعی باید به آگاهی جمعی تبدیل شود تا نسل اینترنت هم بتوانند حداقل از مسیر تاریخ شفاهی، آن دوران را فهم کنند، و شاید بتوانند آن زیست را تا حدی برای خود بازسازی کنند. آگاهی جمعی (Collective Consciousness) همان فهم مشترک و بین الاذهانی مردمان آن نسل است که ارزش ها و هنجارها را در بر می گیرد.
@ahmad_olyaei
هدایت شده از احمدحسین شریفی
🟢«مقبولیت مردمی»، «حقانیت» و «عمر بن سعد»!
🖊احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔸یکی از مباحث مهم معرفتی و سلوکی که در هیاهوهای سیاسی کمتر کسی جرئت ابراز آن را دارد این است که بر اساس آموزههای قرآنی که مؤیَد به برهان عقلی هم هست، «مقبولیت مردمی» و «رد و قبول عامه»، برای اثبات یا رد یک اندیشه یا رفتار، ارزش چندانی ندارد؛ یعنی نه نشانه درستی ایده یا رفتاری است و نه نشانه نادرستی آن! معیار درستی و نادرستی در نزد خدای متعال و از نگاه عقل، چیز دیگری است.
به همین دلیل، نامقبولیت پیامهای پیامبران الهی برای اکثریت مردم دوران خودشان، هرگز به معنای نادرستی آن پیامها و حقانیت مردم نبود. به همین دلیل، مخالفتها و بلکه دشمنیهای اکثریت، هرگز آنان را از تلاش در جهت دستیابی به اهدافشان و انجام رسالتشان منصرف یا حتی سست و ناامید نکرد.
غیر حق جان نبی را یار نیست
با قبول و رد خلقش کار نیست
🔹 جالب است بدانیم که عمربن سعد علیرغم همه پلیدی و ناپاکی و ناراستیای که داشت، در ادبیات عامه ملقب به لقب «صدوق» یعنی «بسیار راستگو» شده است! آیا چنین لقبی که از سوی عامه به چنین جنایتکاری داده شده است، تأثیری در کاستن از عمق جنایت او دارد؟! آیا چون عامه او را صدوق خواندهاند، فیالواقع هم صدوق بوده است؟! آیا چون در نزد آنان فردی مقبول بوده است، نزد خدای متعال هم مقبول است؟!
خلاصه آنکه، مقبولیت و منفوریت مردمی، ارزش استقلالی ندارد. به تنهایی نمیتواند نشانه حقانیت باشد. آنچه که برای سعادت حقیقی ما مهم است تلاش در جهت شناخت درست وظیفه و اقدام به انجام وظیفه است:
باز پران کن حمام روح گیر
در ره دعوت طریق نوح گیر
خدمتی میکن برای کردگار
با قبول و رد خلقانت چه کار
🔻 البته نیازی به گفتن نیست که ارزشهای اجتماعی و حکمرانی اسلامی را جز در سایه مقبولیت مردمی نمیتوان اجرا کرد. اما مقام اجرا و تحقق بیرونی، غیر از حقانیت و مشروعیت الهی است.
#عمرسعد
#مقبولیت
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
هدایت شده از پایگاه نقد و تبیین
🌓 مرامنامه اخلاقی سفر اربعین
🔹چند نکته اخلاقی و انسانی که می تواند به زیبائی حرکت عظیم اربعین حسینی و سفر معنوی شما برادر و خواهر زائر ایرانی بیفزاید.
۱.در این چند روزی که عراق هستید، بین آنچه موکبهای کوچک عراقی تقدیم شما میکنند با آنچه در موکبهای ایرانیها توزیع میشود، فرقی قائل نشوید.
متاسفانه گاهی حضور پر رنگ برخی موکب های ایرانی در پذیرایی از زائران، حس میزبانی عراقی ها را به چالش می کشد.
سعی کنید در موکب های عراقی هم تا جایی که مقدور است سکنی داشته باشید.
آنها باید ببیننداینجا ایرانی و عراقی نداریم و همه یک امت واحده هستیم.
۲. در این چند روزی که عراق هستید، اگر در جایی غذای ایرانی توزیع میشود،فریاد نزنید غذای ایرانی!!
با این کار عراقیها احساس بدی پیدا می کنند.
چراکه هیچ موکب عراقی هیچ وقت فریاد نمیزند غذای عراقی!!
۳.در این چندروزی که عراق هستید،
کمک کنید هزینههای دولت عراق برای جمع آوری زباله ها و بهداشت مسیرها بیش از پیش نشود.
۴.در این چند روزی که عراق هستید،
به اعتقادات مذهبی و عربی عراقیها کاری نداشته باشید.
اصلا" روی ایرانی و عراقی بودن صحبت نشود.
۵.در این چند روزی که عراق هستید،
غذایی نگیرید که نمیخورید.
عراقیها خیلی خیلی ناراحت میشوند!
اگر هم گرفتید و بدتان آمد،
به روی خودتان نیاورید و از طرف تشکر کنید.
همان جا جلوی عراقیها ظرف غذا را دور نیندازید.
۶.در این چند روزی که عراق هستید،
مراقب وسایل عمومی و مردمی عراقیها باشید.
خودروها، سرویسهای بهداشتی، محل اسکان و....
۷.در این چند روزی که عراق هستید،
بدانید که عراقیها موظف به خدمت رایگان به شما نیستند!
پس هرجا هزینهای داشت پرداخت کنید.
مثلا" کرایه ماشین!
۸.در این چند روزی که عراق هستید،
اگر در منزلی اسکان یافتید،
خیال نکنید که میزبان تا هر وقت که شما بخواهید،
تمایل دارد و میتواند از شما پذیرایی کند!
۹.در این چند روزی که عراق هستید،
یادتان نرود که عراق کشوری جنگ زده (حمله آمریکا، داعش و ...) و به شدت پرخرج است.
خرج اضافی برای این کشور درست نکنید.
۱۰.در صورت امکان چند هدیه کوچک از ایران خریداری کرده؛
در مسیر به کودکان عراقی هدیه دهید.
۱۱.با خادمان موکب ها از هر ملیتی خوشرو باشید،
قدردانی کنید و عکس یادگاری بگیرید.
۱۲.بعضا" برخی خانمهای ایرانی داخل موکب ها آرایش می کنند.
" توجه داشته باشیدکه زنان عراقی هرگونه آرایش کردن زنان، در ایام عزای اهل بیت ع را بسیار بد و نامناسب می دانند.
۱۳.در کنار استفاده از تصاویر و نشانه هایی که با خود حمل میکنید (مانند تصویر رهبر انقلاب یا سردار سلیمانی) حتماً از تصاویر مراجع عظام تقلید در عراق ( آیات : سیستانی ، حکیم ، صدر) و یافرماندهان الحشد الشعبی (هادی العامری، ابومهدی مهندس و ... ) هم استفاده کنید.
۱۴. رسانه های معاند شدیداً در حال تبلیغ در میان مردم عراق هستند که ایران کشور شما را تسخیر کرده است.
حتما" با همان عربی دست و پا شکسته به عراقی ها بگویید که دفاع از حریم اهل بیت (علیهم السّلام) و مردم عراق را وظیفه دینی ایرانی ها می دانید
و از دوستی و صمیمیت دو ملت و از اینکه به نیابت شان به زیارت امام رضا (علیه السّلام) خواهید رفت به آنها بگویید.
۱۵.به هیچ وجه به تصاویر، بنرها و موکب های جریان انحرافی شیرازی واکنش نشان ندهید.
۱۶.در مسیر پیاده روی، برخی فرقه های انحرافی مانند کلبی ها، یمانی ها، صرخی ها و ... حضور دارند.
وقتتان را با بحث بیهوده با آنها به هدر ندهید و در موکب هایشان نیز اقامت نکنید.
۱۷.تقریبا" همه شما عزیزان ابزار تصویر برداری مناسب در اختیار دارید (حداقل دوربین گوشیهایتان).
اتفاقات و صحنه های ناب این سفر بی نظیر را ثبت و ضبط کرده و با هشتگ های انگلیسی در شبکه های اجتماعی جهانی (مانند گوگل پلاس،فیس بوک، توییتر،اینستاگرام و ...) به اشتراک بگذارید.
۱۸.هر سال به تعداد خبرنگاران غیر مسلمان کنگره عظیم اربعین افزوده می شود.
شما نمایندگان فرهنگ غنی ایرانی- اسلامی هستید. به گونه ای رفتار کنید و سخن بگویید که ایرانیان، به عنوان نمونه ترار یک شیعه به جهانیان معرفی شوند.
۱۹. رسانه ها تمام حربه های خود را به کار گرفته اند دلهای راهیان این سفر را سست کنند؛ پس با اعتقاد کامل عازم این سفر شویم.
۲۰. هدف اصلی این سفر؛ کسب معرفت و معنویت و معاشرت با زائران و عاشقان اباعبدالله الحسین ع است ؛پس مواظب باشیم حاشیه های سفر بر روح و گوهر آن غلبه نکند.
🔼 نشر این مرامنامه اخلاقی پیشنهاد می گردد.
🌍پایگاه نقد و تبیین🔻
https://eitaa.com/joinchat/2013790376Cc0f9186832
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
یک بختآزمایی عمومی دیگر
🔹اتفاق جالبی در تعامل بانکها و خودروسازها در حال رخ دادن است.
🔹شروطی که برای ثبت نام خودرو تنظیم شده بود که خودرو را با تقریب بالایی، افرادی بخرند که نیاز به خودرو دارند عموما حذف شده و خرید خودرو به یک بختآزمایی و سفتهبازی همهگانی تبدیل شده است. حس و حالی شبیه به قمار (به لحاظ فقهی باید فقهای عظام نظر بدهند. من تنها جنس هجمه همگانی که نهایتا با احتمال اندکی امکان موفقیت در آن وجود دارد را عرض میکنم).
🔹در این مدتی که تا قرعهکشی باقی مانده است، نظم اقتصادی کشور و سبک زندگی مردم به هم میریزد تا بلکه شانسی برای پیروزی حاصل شود. فردی که در حال خرید جهیزیه است، خرید خود را به تاخیر میاندازد. فرد دیگری شروع میکند به قرض کردن از این و آن. دیگری یکی از لوازم زندگی خود را میفروشد. آنیکی برای وصول طلب خود به فردی که از او طلب دارد فشار مضاعف میآورد. فرد دیگری سرمایهای را که در یک تولید گذاشته بود برای تولید، از آنجا خارج میکند. آن دیگری، حساب سپرده بلندمدت خود را میبندد تا پولش را وارد این بخت آزمایی کند و ....
🔹نتیجه همه این اتفاقات چیست؟ حجم عظیمی از پول مردم که بنابود مصرف شود، به جهیزیه تبدیل شود، با آن تولید شود، یا این که پس انداز شده بود برای یک امر خاص، وارد یک بخت آزمایی میشود. بانکها یک قرضالحسنه عظیم میگیرند. چون به این پول هیچ سودی تعلق نمیگیرد. همین بانکها اگر بخواهند قرضالحسنه بدهند با نرخ ۴ درصد میدهند. اما این حبس پول توسط مردم، کاملا مجانی و بدون سود است.
🔹خودروسازها هم نقدینگی قرضالحسنه بالایی پیدا میکنند برای آنکه خودرو را تولید کنند و با سود بالا به همین مردم بفروشند. نهایتا هم همینها یا جریانهای مرتبط یا آنهایی که حوالههای متعدد را از مردم خریدهاند، با دستکاری در بازاری که مردم در آن خرید و فروش خودرو میکنند، نرخ ها را بالاتر میبرند و با فشار به شورای رقابت و دولت، قیمتهایشان را روز به روز بالاتر میبرند تا به نرخی که خودشان ساختهاند نزدیکتر شوند.
🔹 در این میان اگر یک جوان ایرانی اراده کند، قطعات همین خودروها را از بازار خریداری کند و گوشه کارگاه خودش مونتاژ کند تا بتواند با قیمت مناسبتری خودرو سوار شود، قانون به او اجازه نمیدهد. چون مالکیت فکری خودرو، مال آن شرکت است. میگویند این جوان نمیتواند پیچها را به طور استاندارد سفت کند. فلان عوارض را هم پرداخت نکرده و ...
🔹این ماجرا با مقداری کم و زیاد سالهاست در اقتصاد کشور رخ میدهد. و اینها همان عواملی است که روح تولید و مواسات را در جامعه به روح سفتهباز، کوتاهنگر و رانتخوار تبدیل میکند.
☘️کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
ماجرای شهرسازی در ایران به یک پینگپونگ بین دو طیف تبدیل شده است. افرادی با نگاه سرمایهداری افراطی و افرادی با نگرش سوسیالیسم با مبنایی ضعیف از نظریه عدالت.
طیف اول معتقدند شهرها نباید دارای تراکم همگانی شوند. متراژ خانهها باید بزرگ باشد و در موارد لزوم، تراکم را با شرط متراژهای بزرگ باید به ثروتمندان واگذار کرد و از مواهب آن به توسعه شهر پرداخت. در این نگاه، مناطق ویژه شهری فقط به ثروتمندان تعلق دارد و اصولا شهر محل مناسبی برای زندگی فقرا نیست. لذا در این نگاه، گرانی توام با متراژهای بزرگ موجب میشود که شهر از ترافیک و آلودگی مصون بماند.
در نگاه دوم، هر آنچه در شهر وجود دارد را باید طبقه متوسط و ضعیف هم استفاده کنند. از این رو آزادسازی تراکم فروشی در همه شهر و ساختن خانههای با متراژ بسیار کوچک قابل پذیرش و توصیه هستند. این رویکرد ترافیک و تراکم بیش از حد را به شهر هدیه میکند و سرمایهداران را به مرور از شهر اخراج میکند و آنها را به ویلاهای خارج از شهر هدایت میکند و شهری پرترافیک و پر از آلودگی را برای طبقه متوسط شهری به یادگار میگذارد. آنچه پس از انقلاب رخ داده است، عمدتا ذیل این نگاه تعریف میشود.
نقطه اشتراک هر دو دیدگاه، جلوگیری از توسعه افقی شهر است. نگاه اول، شهر افقی محدود و گران و نگاه دوم، شهر عمودی با قیمت متوسط را نتیجه میدهد.
دیدگاه سومی که در سالهای اخیر و با پیشرانی برخی از نخبگان حوزوی و دانشگاهی شکل گرفته است، ایده شهر افقی ارزان را با از بین بردن محدودیتهای خودساخته دولتی پیشنهاد میکند. در این دیدگاه، در کشور ایران که شهرها به شدت ظرفیت گسترش افقی را دارند، باید محدوده شهرها را برداشت و اجازه توسعه افقی را داد تا عموم مردم بتوانند با استفاده از زمین رایگان و ارزان، خانهسازی کنند.
☘️کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
نماینده های گرامی
درست است که در ظاهر به عدم برنامه رای میدهید.
اما هرکدام از این افراد پیشنهادی، در ضمن نگاه و جریانی به اقتصاد و فرهنگ و سیاست زیستهاند. با دقت به آن جریانها برنامهها پدیدار میشود.
بیبرنامه بودن، حجابی است برای آنکه نبینید آنچه را که برنامه است.
☘️کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
کافی بود تنها یک بار، یک جا، یک نویسنده بینام و نشان، اما منتسب به جریان انقلاب چنین کلماتی برای دیگران به کار میبرد تا قلمبدستانشان سالها و در هر موقعیتی، تمام جریان انقلاب را متهم به ترویج خشونت کنند!
نمیدانم کدام کلمه بهتر میتواند چنین افراد ضد اسلام و ضد انقلاب را توصیف کند: #فرزندان_یزید یا #نوادگان_حرمله!
✍🏻محسن انبیائی
@anbiaei14
هدایت شده از محسن انبیائی
پولدار باشی یا فقیر!
باسواد باشی یا بیسواد!
جوان باشی یا پیر!
مشهور باشی یا گمنام!
خواص باشی یا عوام!
اینجا فقط یک قطره هستی و لاغیر!
✍🏻محسن انبیائی
@anbiaei14
هدایت شده از اخبار بسیج اساتید
🟢از «فرهنگ قدردانی» تا «فرهنگ پرورش طلبکاران همیشگی»
🖊دکتر احمدحسین شریفی
رئیس دانشگاه قم
🔸یکی از فرهنگهای نادرست و هزینهزا در کشور ما این است که بسیاری از افراد در ازای انجام وظایف طبیعی خود، توقع پاداش دارند. این فرهنگ غلط هزینههای فراوانی را برای کشور ما ایجاد کرده است. قدردانی و تشکر از خدمتگزاران ملازم آن نیست که به پاس خدمتی که وظیفه او بوده است، او را در صدر بنشانیم یا جوایز اجتماعی و فرهنگی و مادی بیشمار به او عطا کنیم. به عنوان مثال اعلام میکنیم که فلان افراد را بدون نوبت و بدون بررسی صلاحیتها و استعدادها در دوایر دولتی استخدام میکنیم! (بخوانید خبر رئیس امور استخدامی را درباره استخدام دولتی مدال آوران👇👇
https://www.mehrnews.com/news/6195902
🔹در خبرها آمد که ژو یاکین، ژیمناست چینی، که چند روز قبل در المپیک ۲۰۲۴ پاریس مدال نقره جهان را برای کشورش کسب کرده بود، بلافاصله بعد از پایان مسابقات به کشورش برگشت و مشغول همان شغل پیشین خود یعنی خدمتکاری در رستوران شد. به همین سادگی! (https://www.tabnak.ir/fa/news/1253715 )
🔸این دختر ۱۸ ساله چینی گفته است «من از هیچ کس هیچ انتظاری ندارم»، «به کار کردن افتخار میکنم» و «میخواهم روی پای خودم باشم». این سخنان و چنان رفتاری نشان میدهد که این دختر جوان در کنار تمرینهای جسمی، تربیت مناسب روحی و ذهنی و بینشی و نگرشی هم داشته است.
♦️به هر حال، میتوان بزرگترین افتخارات سیاسی، مدیریتی، علمی، اقتصادی و فرهنگی را برای کشور خود کسب کرد، بدون آنکه طلبکار زمین و زمان شد. مهم آن است که در کنار پیشرفتهای مادی و جسمی، پیشرفت روحی و معنوی و تربیت اخلاقی هم ایجاد شده باشد. و الا نتیجه آن پیشرفتهای مادی، چیزی جز پسرفتهای اخلاقی و معنوی و فرهنگی نخواهد بود.
#قم
#یادداشت
#مردادماه_۱۴۰۳
#حب_الحسین_یجمعنا
#تبیینگر_حسینی
@Basijasatidk
سازمان بسیج اساتید دانشگاههای استان قم
هدایت شده از قاباندیشه | دکتر مهدی لطفی
🔅اقتصاد مردم پایه
سیاست های اقتصادی یکی از مباحث مهم در نمود عملکرد اجرایی هر دولت است که اگر مدلی بومی برای آن وجود نداشته باشد، هیچ درون زایی، تحرک و پویایی در وضعیت معیشت و تولید آن کشور اتفاق نخواهد افتاد و به ناچار باید نظام سرمایه داری را دنبال نمود.
نظام بانکی، ارز، مالیات، اشتغال، تولید، صادرات، تورم و گرانی و... همه تار و پود برنامه اقتصادی دولت ها هستند که باید برای عبور از بحران تورم و گرانی، مردم را از زیر چرخ دنده های بازار خارج کرد تا خود مردم سکان دار آن باشند.
#اقتصاد_مردم_پایه، محرک موتور اقتصاد فلج ما هست.
✍️دکتر مهدی لطفی
┈┉┅━❀❀━┅ ┉┅━❀❀━┅┈
#مهدی_لطفی | عضوشوید 👇
https://eitaa.com/MahdiLotfi_IR
هدایت شده از محسن عباسی ولدی
35.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#ببینید
💡اربعین، تجلی رزق من حیث لایحتسب
❌ما ده روز خرج میکنیم،امام حسین یکسال خرج ما را میده ...
این آن تفکری ست که تمام مردم عراق را اربعین به خط میکند!
🎙حجتالاسلام استاد عباسی ولدی
📍دهه اول محرم-شب هفتم
هیئت بیت المهدی
@abbasivaladi