🌓 یقه سفید ها و یقه طلایی های اقتصاد ما
👈 به بهانه برخی اخبار تلخ اقتصادی و اختلاسی
🔹یادداشت روز
🔴 جمهوری اسلامی را نه کودتای نظامی، نه حمله نظامی و نه انقلاب مخملی از پا میاندازد؛ بلکه فساد اقتصادی است که قطعا نظام را با چالش جدی مواجه خواهد کرد.
🔴آن یقه سفیدی که میلیاردها ریال را به هزاران نفر وام نمیدهد و به یکباره هزار میلیارد به یک نفر وام میدهد بخش زیادی از جامعه مانند ایتام، زنان بیسرپرست و غیره را قربانی خود کرده است.( احمد توکلی به نقل از خبرگزاری ایسنا)
🔴یقه سفیدها در مقابل یقه آبی ها یا یقه چرکین ها که بیانگر جرم فرادستان جامعه در مقابل فرودستان است؛ نخستین بار توسط جرمشناس و جامعهشناس مشهور امریکایی ادوین ساترلند در دهه ۵۰ قرن ۲۰ مورد استفاده واقع شد؛ که خیلی هم در مباحث جرم شناسی بخصوص با توجه به آعاز تلنگر مباحث اخلاق کاربردی و حرفه ای مورد توجه ویژه ای قرار گرفت؛ و امروز در همه جوامع به یک چالش جدی حقوقی؛ اخلاقی و آسیب شناسی اجتماعی تبدیل شده؛ و صد تاسف آنکه امروزه به یقه طلایی ارتقاء یافته است.
🔴در واقع جرم یقه سفیدی جرمی است که شخص با نفوذ و برخوردار از یک موقعیت مناسب اجتماعی، به اعتبار حوزه نفوذ خود و با سوءاستفاده از اعتماد و اطمینان ایجاد شده که مبین قانون شکنی است، انجام میشود.
🔴بزهکار یقه سفید با استفاده از اقتدار و وجایگاه اجتماعی و سیاسی و در پناه ظاهر فریبنده و استعداد فکری خود، به ارتکاب جرایمی همچون اختلاس و پولشویی از طریق وجاهت بخشی صوری به درآمدهای نامشروع دست میزند.
🔴برخی از این گونه جرایم در آمارهای رسمی ثبت نمیشوند؛ آن هم بدلیل دشواری کشف جرم این نوع مجرمان است؛ برعکس جرایم شهروندان عادی که همواره آشکار و عیان است.
🔴طبق ضرب المثل معروف؛ دو چیز همیشه مخفی است، یکی مرگ آدم فقیر و دیگری ننگ آدم غنی؛ یا گفتهاند دو چیز همیشه آشکار است: یکی مرگ آدم غنی و دیگری ننگ آدم فقیر.
🔴مجرم یقه سفید حتی در فرض کشف جرم و دستگیری؛ با زرنگی هایی مانند جعل اسناد و مدارک، پشت هم اندازیها و استفاده از کارشناسان خبره و وکلای سرشناس، سعی در قانونی جلوه دادن اعمال و اموال خود دارد؛ که متاسفانه امروزه جامعه ما با طیف گسترده ای از این مُجرِمان با نفوذ درگیر است.
🚫بالاتر و نسل جدید یقه سفیدها، یقه طلایی ها هستند؛ یعنی بزهکاران جدیدی که با زد و بندهای پیچیده با سازمان های دولتی به ثروت های کلان باد آورده ای میرسند؛ که در کشور ما هم از این موارد کم نداریم!
🚫 این بزهکاران دارای رانت ارتباطی یا مقام بالای دولتی اند؛که نظام قضایی و اجرایی و تقنینی را تحت تأثیر نفوذ خود قرار میدهند؛ به گونه ای که نظام قضایی موفق به برخورد جدی و موثر با آنان نمیشود.
🚫این گروه در کشور ما به تعبیر برخی ها بیشتر با عنوان دانه درشت ها شناخته شده اند، که خیلی دیرتر از ریزها و متوسط ها به چنگال عدالت می افتند.
♨️نتیجه راهبردی آن که سیستمی شدن فساد؛ از جمله کارهای این رنگین یقه گان است که می تواند برای نظام هزینه های سنگینی ایجاد کند؛ پس باید ریشه ای با این غده پیل افکن از طریق سالم سازی منابع انسانی و سیستم ها و فرآیندها پیکار و ستیز کرد.
🔺بنابر دیدگاه دانشمند عدالت گرا مرحوم محمد رضا حکیمی؛ ما طاغوت سیاسی را شکست دادیم؛ اما در طاغوت اقتصادی همچنان گرفتاریم!
✍مسلم محمدی
🌍پایگاه نقد و تبیین🔻
https://eitaa.com/joinchat/2013790376Cc0f9186832
20.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تولید_محتوا
🔻آموزش ویرایش فایل PDF📱
🖋با نرم افزار Xodo
🌐 لینک های مرتبط:
▫️لینک دانلود برنامه
عضو شوید👇👇👇
کانال #برگزیده_ها_دکتر_فانیدپور
@Bargozidehhaa
✅در صورت مفید بودن مطالب کانال، آن را به دوستان خود معرفی کنید.
کی قرار است افق دیدمان را اندکی بالاتر ببریم؟
کی قرار است متوجه شویم تا زمانی که #استقلال_دیجیتال و #استقلال_سایبری نداشته باشیم، نه #امنیت داریم و نه #اقتصاد، نه #دیانت داریم و نه #فرهنگ!
کی قرار است ... 😔😔
✍🏻محسن انبیائی
@anbiaei14
آنچه سیاستمداران و روشنفکران و ... در آیینه نمیبینند، او در خشتِ خام میبیند!
خدایا! ما را شکرگزار وجود چنین رهبری قرار بده!🤲🇮🇷
✍🏻محسن انبیائی
@anbiaei14
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅اگر امروز زنده بود و این کلمات را بر زبان میآورد، بدترین نسبتها را به او داده و خانهنشینش میکردند! مجری نشست خبری رئیسجمهور هم کاریکاتور او را میکشید و آن دیگری او را به تفکر طالبانی محکوم میکرد!
✅ما راه شهیدان را ادامه داده و ملامت ملامتکنندگان و مسخره مسخرهکنندگان انشاءالله مانع مسیر مقدس ما نخواهد شد!
وَسَلَامٌ عَلَيْهِ يَوْمَ وُلِدَ وَيَوْمَ يَمُوتُ وَيَوْمَ يُبْعَثُ حَيًّا!🌹🇮🇷
✍🏻محسن انبیائی
@anbiaei14
✅کتاب صعود آزاد جهت دریافت دیجیتال در سامانه پاتوق کتاب قرار گرفت.
پاتوق کتاب - دانلود کتاب صعود آزاد: آموزه های معارفی بر پایه نهج البلاغه و روش تدریس کشف تحلیلی سیال-ADDTM
https://patogh.mobi/book/%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%D8%B5%D8%B9%D9%88%D8%AF-%D8%A2%D8%B2%D8%A7%D8%AF:-%D8%A2%D9%85%D9%88%D8%B2%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D8%B9%D8%A7%D8%B1%D9%81%DB%8C-%D8%A8%D8%B1-%D9%BE%D8%A7%DB%8C%D9%87-%D9%86%D9%87%D8%AC-%D8%A7%D9%84%D8%A8%D9%84%D8%A7%D8%BA%D9%87-%D9%88-%D8%B1%D9%88%D8%B4-%D8%AA%D8%AF%D8%B1%DB%8C%D8%B3-%DA%A9%D8%B4%D9%81-%D8%AA%D8%AD%D9%84%DB%8C%D9%84%DB%8C-%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D9%84-ADDTM
✴️دوپامین مایه حیات ذهن هست. انگیزه، اشتیاق و ولع همه اش کار دوپامین است.
💫اگر بتونی میزان دوپامین ذهن رو کنترل کنی اون وقته که آماده جهش بزرگ میشی.
✨خطر ماجرا اینجاست که دوپامین، اعتیادآور است، پس نمیشه همین جوری بدون راه بلد رفت سراغش.
☀️نکته دیگه ماجرا این که دوپامین نقطه عطف ماجراست که یا تو رو به اوج میبره یا نابودت میکنه پس باید راه های به اوج رسوندن از طریق دوپامین رو بلد باشی.
🤵♂میدونی توسعه و پیشرفت دوپامین محور چیه؟
https://eitaa.com/drrezayounesi
░▒▓█ گروه آموزشی دکتررضا █▓▒░
✴️میدونستی معادل واقعی احساس چیه؟
💫احساس یه ماده شیمیایی در بدن انسان هست که بهش میگن سروتونین.
✨هرچی سروتونین بیشتر میشه احساسات قوی تر میشه.
☀️اینکه بلد باشی چطور میزان سروتونین خودت رو به تعادل برسونی، منجر میشه تا از نظر احساسی هم متعادل باشی.
🤵♂راه های به تعادل رسوندن سروتونین رو بلدی؟
https://eitaa.com/drrezayounesi
░▒▓█ گروه آموزشی دکتررضا █▓▒░
💢 کلگوییهای باطل در اقتصاد ایران
🔹 در سی و چهارمین همایش بانکداری اسلامی، بزرگی مدعی شد؛ «تجربه 45 سال نشان داد که تفکرات چپ، اقتصاد ایران را بیشتر از مغول ویران کرد.» ( انتخاب، 20 / 6 / 1403).
🔹 ایشان دو ادعا کرده است:
🔺اول اینکه پس از انقلاب، تفکر چپ تا به امروز حاکم بوده است و دیگر اینکه نتیجه آن ویرانی بوده است.
🔺در مقابل این دیدگاه، گروهی نیز در چند سال اخیر وضعیت کنونی را معلول حاکمیت لیبرالها میدانند. آنان معتقد بودند که لیبرالها اقتصاد ایران را در دست داشته، ولی همواره آنان فرار به جلو کرده و مسئولیت تصمیمات خود را نمیپذیرند.
‼️ به نظر میرسد در هر دو سخن به واقع خبطهای بزرگی رخ داده است.
🔹 مدتهاست به دام کلگوییهای باطل که واقعیت آن را نفی میکند، افتادهایم. سخنانی که ترسیم یک وضعیت ایدهآل از کل دوره پهلوی و یک تصویر از کل دوره پس از انقلاب ارائه داده و سپس در این مورد به قضاوت میپردازد. در حالی که اساسا حکومتها دارای فراز و فرود بوده و در دورههایی، موفقیت داشته و در دورههایی نیز با مشکلات و افول مواجه هستند.
🔹 عملکرد دهه چهل را چگونه می توان با عملکرد دهه 50 یکی دانست. یکی رشدهای اقتصادی بالا با تورم های بسیار پایین و حرکت به سمت یک سرمایهداری ملی را نوید میداد و دیگری با سیاستهای غلط منجر به بیماری هلندی شده، رکود به همراه تورم و از دست رفتن منابع ارزی بسیار را نتیجه داد. امری که در کنار سایر عوامل سیاسی و اجتماعی منجر به انقلاب شد.
🔹 همین اتفاق نیز برای دوران پس از انقلاب باید ملاحظه شود. دوران پس از انقلاب نیز یک خط ثابت دنبال نشده است و فراز و فرودهایی را تجربه کرده است. بنابراین اولین ایراد این کلگوییها، بیتوجهی به فراز و فرود دوران و نگاه سطحی به یک دوره به نسبت طولانی از تاریخ است.
🔹 یکی از مشکلات کشورهای در حال توسعه از جمله ایران، دولتهای بزرگ بوده است. بانک جهانی و صندوق بینالملل پول، این دولتها را تشویق کرده تا سیاستهایی را برای رسیدن به توسعه، اعمال کنند. برای این امر، ایران در دهه 70 ، سیاستهای تعدیل ساختاری را در همسویی با پیشنهادات این دو سازمان بین المللی انجام داد. تلاش شد، یارانهها حذف، دولتها کوچک و خصوصیسازی شده و نرخ ارز نیز آزاد گردد. به این ترتیب حرکت به سمت اقتصاد بازار را آغاز کردند. تفکر حاکم بر دولت آقای هاشمی به مانند نگاه خودش، تفکر اقتصاد بازار بود. همزمان با ایران، گروهی از کشورهای دیگر نیز به این توصیهها با آرمان دستیابی به اقتصاد بازار اقدام کردند.
🔹 اما نتیجه چه شد؟ پس از چند سال، حجم دولت افزوده شد، کسری بودجه شدیدتر شد، بنگاههای دولتی تبدیل به بنگاههای خصولتی شد و نرخ ارز نیز بالاجبار در سال 74 در نرخ 300 تومان تثبیت شد. به علاوه اینکه کشور شاهد چند ناآرامی کوچک نیز در اعتراض به آن سیاست بود. در دولت هفتم و هشتم نیز، مقامات اقتصادی نگاه به اقتصاد بازار داشتند. دولت نهم که با شعارهای چپگرایانه شروع کرد در ادامه در دولت دهم به سمت آزادسازیها رفت.
🔹 بنابراین کلگرایی و تعبیرات 45 سال تفکر چپ یک توهم بیش نیست. این چه چپگرایی است که نرخ ارز از حدود 7 تومان تا به امروز بیش از 8570 درصد افزایش یافته است؟
🔹 بانک جهانی در ارزیابیهای خود، اعمال سیاستهای راست گرایانه تعدیل اقتصادی که در دهه 70 در ایران نیز دنبال شد را نادرست دانسته و بحث از زیرساختهای لازم برای تغییر ریل را مطرح کرد. از این رو در سال 1995 بحث حکمرانی خوب را مقدم بر اصلاحات یادشده دانست. در مطالعات خصوصیسازی، بسیاری از این واگذاریها غارت منابع ملی تعبیر شد. آزادسازیها بدون توجه به زیرساختهای مناسب مانند حکمرانی خوب، بهبود فضای کسب و کار، منجر به سرمایهداری رانتی غارتی خواهد شد.
🔹 غفلت دیگر گوینده محترم، نادیدن شرایط تاریخی است. ایران هشت سال درگیر جنگ بود. آیا در این هشت سال امکان اعمال سیاستهای اقتصاد بازار برای همه کالاها و نرخ ارز وجود داشت؟ آیا کشورهای سرمایهداری در شرایط جنگی مانند دوران صلح کشور را اداره میکردند و کنترلی بر بازار و اقتصاد نداشتند؟ همچنین اقتصاد ایران در دهه 90، با شدیدترین تحریمها مواجه شد. آزادسازی قیمتها اعم از کالاها، نرخ ارز و دیگر متغیرها در شرایط تحریمی چه بلایی سر کشور میآورد؟
🔹 نکته دیگر اینکه آیا تمامی این 45 سال، روند اقتصاد منفی و نزولی بوده است؟ کافی است روند اقتصادی حداقل 8 ساله دوره خاتمی نگاهی شود. متوسط رشد اقتصادی، روند کاهش تورم، نرخ اشتغال زایی و .. نیز دیده شود. باید با نگاهی عمیق تر تحلیل مسائل را دنبال کرد.
🖋 محمدرضا یوسفی
🔖 دانشیار دپارتمان اقتصاد دانشگاه مفید
•✾•🌿🌺🌿•✾•
دفتر هماندیشی اساتید دانشگاه مفید
🆔 https://eitaa.com/joinchat/3558408917C9d54c2058d
نطق در جلسه غیرعلنی مجلس در حضور رئیس محترم جمهور و در اعتراض به برخی مواضع اشتباه ایشان
🔹امروز بعد از صحن علنی مجلس، ریاست محترم جمهور در صحن مجلس حاضر شدند و جلسه به صورت غیر علنی ادامه پیدا کرد. با یادآوری بیانات امام راحل (ره)، نطقی را در حضور ایشان و در اعتراض به برخی مواضع اشتباه ایشان در نشست خبری دیروزشان (به ویژه اینکه گفتند نمیخواهیم انقلاب را صادر کنیم!) خدمت ایشان تقدیم کردم.
🔹آنچه در این نطق به آن استناد کردم این فرمایش مرحوم امام(ره) بود: "اینکه می گوییم باید انقلاب ما به همه جا صادر بشود، این معنی غلط را از او برداشت نکنند که ما میخواهیم کشورگشایی کنیم. ما همۀ کشورهای مسلمین را از خودمان میدانیم. همۀ کشورها باید در محل خودشان باشند. ما میخواهیم این چیزی که در ایران واقع شد و این بیداری که در ایران واقع شد و خودشان از ابرقدرتها فاصله گرفتند و دادند و دست آنها را از مخازن خودشان کوتاه کردند، این در همۀ ملتها و در همۀ دولتها بشود، آرزوی ما این است. معنی صدور انقلاب ما این است که همۀ ملتها بیدار بشوند" (صحیفه امام، ج ۱۳، ص ۲۸۱).
🔹اینکه بالاترین مقام اجرایی کشور هنوز نه اطلاع درستی از دیدگاهها و مواضع امامین انقلاب دارد و نه درک درستی از مفهوم صدور انقلاب دارد جای گلایه دارد و امیدواریم این موضع گیری اشتباهشان را که فرمودند نمیخواهیم انقلاب را صادر کنیم حتما در نشستهای آتی خبری جبران بفرمایند. قصد داشتم ویدئوی این نطق را هم منتشر کنم اما مدیران مربوطه فرمودند که چون صحن غیر علنی بوده امکان انتشار این ویدئو را ندارند و لذا به همین چند سطر بسنده میکنم.
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
هدایت شده از احمدحسین شریفی
🔸مدیریت و مدارا
✍️ احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔻چند مهارت لازم برای کسب موفقیت در مدیریت عبارتند از:
✔️مهارت مدارا و صبوری در برابر مخالفان؛
✔️مهارت گوش سپردن به نقدهای منتقدان؛
✔️و مهارت بیاعتنایی به حاشیههای حاشیهسازان.
#مدیریت
#موفقیت
@Ahmadhoseinsharifi
🌹