📽زندگی پس از زندگی غفلت از مرگ / بخش اول
⭕️میگویند انسان از ریشه نسی و نسیان گرفتهشده، یعنی اصل را همین غافل بودن گرفتهاند و واقعا چه چیزی سنگینتر و دردناکتر از غفلت و دوری از حقیقتی که توجه به آن میتواند سعادت ابدی آدمی را تضمین کند. ما فراموش کرده ایم، چه کسی بودیم و از کجا آمدیم و به کجا میرویم، ولی فراموش نشدهایم.
🔷گروهی نیازشان را از دنیا طلب میکنند که سرانجامش انحراف است و شکست و سرخوردگی. گروهی دیگر موجودی هوشمندتر را سرپرست و نگهدار خود میدانند که آنان نیز راه بهجایی نمیبرند. ولی آنهایی که خدای یگانه را رب خود نامیده اند، حرف اصلی در خصوص آنهاست. اینان به فرموده قرآن باید استقامت پیشه کنند تا یاری پروردگار و ملائکه شامل حالشان شود، و این یعنی کار سخت است، و حقیقتا هم سخت است. فقط کافی است بدانید که عالمی بالاتر وجود دارد که بازتاب اعمال ما در آن بهصورت حقیقت وجودیشان نمایان میشود و خوب و بد آنها در آن عینیت پیدا میکند و اتفاقاً همانجا نیز یکی از مقاصد و منازل ما بعد از منزل مرگ و پیش از قیامت است.
👈ادامه مطلب
https://b2n.ir/m20058
📎 #نقدرسانه
📎 #تلویزیون
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
📽زندگی پس از زندگی پس از بیداری/ بخش دوم
⭕️بیایید نگاهی به کتاب منازل الآخرة شیخ عباس قمی بیندازیم. منازلی در پیش روست که همگی سخت و صعبالعبورند، آنهم نه یکی و دوتا. امام علی علیهالسلام در بخشی از خطبه 204 میفرمایند آگاه باشید که گردنههای سخت و منزلگاههای مخوف و هولناكى در پيش داريد كه ناچارید به ورود به آنها، توقف در آنها و پاسخگویی به اعمال خود؛ «فَإِنَّ أَمَامَكُمْ عَقَبَةً كَؤُوداً، وَ مَنَازِلَ مَخُوفَةً مَهُولَةً، لاَبُدَّ مِنَ الْوُرُودِ عَلَيْهَا، وَ الْوُقُوفِ عِنْدَهَا».
🔷همه نکات اخلاقی در خصوص تقوا را میتوان در همین کلام قرآنی جمع نمود، «قولوا قولا سدیدا». سخن باید سنجیده و محکم باشد، عاری از غل و غش باشد، خالی از هوای نفس باشد، وگرنه این مخالف تقواست، و خروج از تقوا مساوی است با گرفتار شدن در مسیرهای انحرافی، طوفانهای سوزانی که انسان را به هر سو میکشانند و خلاصی از آنها سختتر از حفظ خود از گرفتاری در آنهاست، و نهایت آن پرت شدن در دره های عمیق دوری از رحمت پروردگار است، دره هایی که گاه عمق آن به هفتاد سال میرسد.
👈ادامه مطلب
https://b2n.ir/u77272
📎 #نقدرسانه
📎 #تلویزیون
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
📽زندگی پس از زندگی؛ «تطهیر»/ بخش سوم
⭕️مسیر بندگی خط مستقیمی است که ابتدای آن توکل و توسل و توفیق است و انتهای آن رضوان الهی. در میان این راه انسان آزمایش میشود و با این آزمایش است که اگر غل و غشی در نیات او باشد عیان میشود، و اگر بود باید برطرف گردد زیرا در درگاه الهی جز طیبات راه ندارد.
🔷این همان قول سدید و استوار است، منتها این بار در برابر دوستان. بله، در برابر دوستان هم باید تقوای الهی را رعایت کرد. برای تربیت هم، برای تبلیغ هم، برای مدیریت هم. در همه عرصهها باید این محکم بودن سرلوحه کار قرار داشته باشد، پیامبر گرامی اسلام میفرمایند خدا رحمت کند بندهای را که وقتی کاری را انجام میدهد آن را محکم و متقن انجام میدهد، «رَحِمَ الله اِمرَأً عَمِلَ عَمَلاً فَاَتقَنَه» (مسائل علی بن جعفر و مستدركاتها، علی بن جعفر علیهالسلام ص ۹۳).
👈ادامه مطلب
https://b2n.ir/t32875
📎 #نقدرسانه
📎 #تلویزیون
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
📽زندگی پس از زندگی مردن پیش از مرگ/ بخش چهارم
⭕️در خصوص یادآوری مرگ حرف بسیار است. حتی فیلمهای زیادی هم درباره این موضوع ساختهشده است که نشان میدهد بشر همواره این دغدغه را با خود داشته و این سؤال برایش مطرح بوده است. حال که اینجا نقطه پایان من در این دنیا است، پس مبدأ و نقطه آغاز من کجاست؟ و اگر من ازاینجا نیستم پس چگونه اینجا پایان بیابم؟ این سؤال که ریشه در فطرت انسانی دارد، آمیخته با گمگشتگی و سرگردانی او در این دنیاست و آنچه گهگاه میبیند باز این سؤال را به خاطرش میآورد. یکی از قویترین این یادآورها دیدن مرگ اطرافیان است و درد فراق عزیزان.
🔷هدف اصلی یاد مرگ همین خضوع و خشوع در برابر پروردگار متعال است تا نفس سرکش مهار شود و انسان با عمل به دستورات پروردگار متعال راه صلاح پیش گیرد. اگر انسان مرگ را فراروی خویش بیند و عقبههای آن را در نظر آورد، بیگمان به دنیای پست دل نخواهد سپرد و از تن دادن به فریبکاریهای آن سر باز میزند. امیر مؤمنان (علیه السلام) با یادآوردن مرگ و تبعات آن، مردمان را به اصلاح خود میخواند و میفرماید: «اُذْکُرُوا انْقِطَاعَ اللَّذَّاتِ، وَ بَقَاءَ التَّبِعَاتِ.» (نهجالبلاغه، حکمت ۴۳۳) به یاد دارید که لذّتها تمامشدنی است، و پایانِ ناگوارِ آن بر جای ماندنی.
👈ادامه مطلب
https://b2n.ir/g65210
📎 #نقدرسانه
📎 #تلویزیون
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
📽نقدی بر زندگی پس از زندگی؛ «منِ واقعی!»
⭕️برنامه زندگی پس از زندگی، با تحقیق و اجرای آقای عباس موزون، با پرداختن دقیق و پژوهشی به یک مسأله ی ماورایی یعنی «تجربه مرگ موقت»، طرفداران زیادی کسب کرده و تأثیر زیادی بر روی زندگی آنها گذاشته است. البته محبوبیت این برنامه به مذاق بعضی ها خوش نیامده و در صدد تخریب مغرضانهی برنامهی زندگی پس از زندگی و عباس موزون می باشند.
🔷نکته دیگر مربوط به هراس نداشتن هیچ کدام از تجربه گران از مرگ است، زیرا با مشاهده قسمتی از عالم غیب، فرومایگی و بی ارزشی دنیا برای آنها مشخص شده و غالبا اشتیاقی به بازگشت به دنیا ندارند.
👈ادامه مطلب
https://b2n.ir/g86046
📎 #نقدرسانه
📎 #تلویزیون
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
📽یادداشتی بر فیلم گشت 3؛ سقوط آزاد!
⭕️اگر گشت ارشاد یک، با اقبال خوب مردم وحتی منتقدان روبهرو میشود به این دلیل بود که اولا فیلم ساز آنجا مسئله داشت و هدفش فقط گیشه نبود، علنا محصولات غذایی و کنسرو ماهی را توی چشممان نمیکرد و حداقل سعی میکرد اندکی سینمایی باشد. گشت یک فضایی نزدیک به واقعیت داشت و انسانهایش قابل درک و لمس بودهاند اما در گشت سه هیچ انسان قابل باوری دیده نمیشود...
🔷آقای سهیلی با این فیلم چه چیزی را میخواهد به مخاطبینش اضافه کند؟ اگر اندکی بررسی کند متوجه خواهد شد که واکنشهای مخاطبین از سری اول تا الان چقدر متفاوت بوده که نشان از روند نزولی و عدم اقبال تماشاگران دارد. به هر قیمتی پر فروش بودن نتیجهای جزء سقوطی آزاد از پرتگاه نخواهد داشت. استفاده از خوانندهای که موسیقی زیر متوسطی ارائه میدهد به همراه شعارهایی که اندازه دهان کاراکترها نیست شاید این روزها بفروشد ولیکن سرنوشتی جزء سطحی گری و در نهایت سقوط نخواهد داشت. نمونههای بسیاری نیز در همین سینمای ایران وجود دارد.
👈ادامه مطلب
https://b2n.ir/a27257
📎 #نقدرسانه
📎 #سینمایـایران
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
💢 مصرف کفاره در غیر مورد آن
💠 سوال:
صندوقی برای جمع آوری کفارات در مسجد گذاشته ایم و مبلغ زیادی در آن ریخته شده است، آیا می توان برای مخارج مسجد از آن استفاده کرد؟
✍🏻 پاسخ:
جایز نیست؛ کفاره باید طبق موازین شرعی به مصرف فقرا رسانده شود.
🔺 بخش استفتائات پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
📎 #احکام
📎 #احکام_روزه
📎 #کفاره_روزه
📎 #ماه_ضیافت_الهی
📎 https://btid.org/fa/news/207960
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
🔹وقتی یه رفیق صمیمی داشته باشی، خوشحالی اون، خیلی برات مهمه.
🔸علاوه بر این، همیشه سعی میکنی تا از چیزی ناراحت نشه.
🔹همیشه به دیگران تأکید میکنی تا هوای اون رو داشته باشن. خلاصه همهجوره بهش محبت میکنی.
✅خدا تمام بندههاش رو دوست داره. از تک تک ما میخواد تا حواسمون به بقیه هم باشه؛
اما با اینکه خدا نسبت به ما اینقدر لطف و محبت داشته، ما نسبت به هم نوع خودمون بیتفاوتیم.
در دعای ابوحمزه میخوانیم: خدایا هر وقت من چیزی از تو خواستم به من دادی، اما هروقت مخلوقاتت چیزی از من میخواهند، من به آنها نمیدهم.
🕋 شاخصه: کرامت نفس و شناخت جایگاه انسانی خود
📝 لینک مطلب
https://btid.org/fa/news/206126
📎 #خدا_شناسی
📎 #دانش_آموزی
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📀 #پادکست ویژه هشتم شوال
◾️ میسوزم از اینکه ...
🎙 حسین سیبسرخی
📎 #تولیدات_چندرسانهای
📎 #بقیع
📎 #هشتم_شوال
📎 #تخریب_بقیع
🌐https://btid.org/fa/video/207774
🔰 معاونت تبلیغ و امورفرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📱 #استوری ویژه هشتم شوال
◾️ نه حرم و بارگاه و گنبدی داره بقیع
🎙 حسین سیبسرخی
📎 #تولیدات_چندرسانهای
📎 #بقیع
📎 #هشتم_شوال
📎 #تخریب_بقیع
🌐https://btid.org/fa/video/207775
🔰 معاونت تبلیغ و امورفرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
🔸آدمهایی که از اهمیت خاصی برخوردارن، اجازه ملاقات به هرکسی نمیدن.
🔹مثلا شما هیچوقت به راحتی یه وزیر رو نمیتونی ببینی.
🔸نمیتونی هر خواستهای که داری رو با رئیس یه کشور مطرح کنی.
🔹معمولا نیاز به یه نفر داری که رابطه خوبی با این افراد داشته باشه و سفارشت رو بکنه.
✅یکی ازخصوصیات خدای مهربون ما اینه که برای صحبت کردن باهاش نیاز به کسی نداریم، اون به حرف ما گوش میده، و حاجت ما رو برآورده میکنه.
🕋 شاخصه: کرامت نفس و شناخت جایگاه انسانی خود
📝 لینک مطلب
https://btid.org/fa/news/206190
📎 #خدا_شناسی
📎 #دانش_آموزی
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
⭕️ سوال
⁉️ آیا عایشه به هنگام ازدواج با پیامبر شش یا هفت سال سن داشته است؟
🔰 پاسخ
🔹 اهل تسنن در جهت فضیلت تراشی برای عایشه، مطالبی را بیان میکنند که باعث شده است دشمنان اسلام، به ویژه آتئیستها بدترین تهمتها را به ساحت مقدس پیامبر گرامی اسلام روانه کنند. آنچه در مورد سن عایشه گفته میشود به دلایل مختلف تاریخی باطل است.
🔸 یکی از این دلایل تفاوت سنی عایشه و خواهرش است. مورخان بر این باورند که اسماء خواهر عايشه، بیست و هفت سال قبل از هجرت پيامبر به دنيا آمده است. همچنین تصریح کردهاند که وی ده سال از عايشه بزرگتر بوده است.
🔹 بنابراين با توجه به گزارشات تاریخی بیان شده، از آنجايي که اسماء، بیست و هفت سال قبل از هجرت پيامبر يعنی چهارده سال قبل از بعثت به دنيا آمده است و از طرفی ده سال از عايشه بزرگتر بوده، ثابت میشود که تاريخ تولد عايشه چهار سال قبل از بعثت پیامبر بوده است. از طرفی عايشه در سال سیزدهم بعثت به عقد نبی مکرم اسلام درآمده است که با توجه به گزارشات فوق ثابت میشود که این عقد در سن هفده سالگی بوده است.
🔸 نکته قابل توجه این است که سن عایشه در هنگام عقد، هفده سال بوده است ولی بعد از عقد چندین سال منزل پدرش مانده بود و ازدواجی صورت نگرفت. با توجه به گزارشات تاریخی معتبر، ازدواج پیامبر با عایشه در سن بیست و دو سالگی بوده است.
🔹 در نتیجه سن ازدواج عایشه هرگز شش و یا هفت سال نبوده است.
🌐 جهت مطالعهی بیشتر مراجعه فرمایید:
https://btid.org/fa/news/207611
📎 #اعتقادات
📎 #ازدواجهای_پیامبر
📎 #عایشه
🔰 معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org