به کارگیری نوجوان.mp3
619.1K
🧑🏻تکنیک به کارگیری نوجوان در کارهای منزل
❌ برخی نوجوانان حاضر نیستند کارهایی که والدین از آنها میخواهند را انجام دهند. برای این منظور میتوان آنها را از طریق «تقاضا کردن» ترغیب کرد تا در منزل کار کنند.
🎙پاسخ استاد موسوی نسب را بشنوید.👆
✅ آیدی دریافت سوالات👇
@pasokhgo313
📎https://btid.org/fa/news/227913
📎 #ایران_مقتدر
📎 #جان_فدا
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزههای علمیه
🌐 btid.org
🔻 اعطای فدک به پیامبر صلیاللهعلیهوآله توسط مخیریق
🔹 مخیریق، رئیس قبیله بنىقینقاع، اولین یهودی مدینه بود که به پیامبر خدا صلیاللهعلیهوآله ایمان آورد.
🔹 مخیریق مردی ثروتمند با باغهای نخل بسیار بود. او قبل از جنگ احد، هفت قطعه زمین خود با نام فدک را به حضرت بخشید و در این جنگ در رکاب ایشان به شهادت رسید.
🌐 جهت مطالعهی بیشتر، کلیک کنید:
https://www.adyannet.com/fa/news/40417
📎 #ایران_مقتدر
📎 #جان_فدا
🌐 adyannet.com
🔻 ناخرسندی شدید مجامع یهودی از کابینه افراطی نتانیاهو
🔹 ساختار کابینه جدید نتانیاهو صدای مخالفان یهودیشان را در داخل و خارج از فلسطین اشغالی در آورده است.
🔹 بیش از ۵۱ درصد صهیونیستها از ترکیب دولت جدید ناخرسندند و بیش از 300 نفر خاخام آمریکایی هم با امضای طوماری آن را تحریم کردند.
🌐 جهت مطالعهی بیشتر، کلیک کنید:
https://www.adyannet.com/fa/news/40516
📎 #ایران_مقتدر
📎 #جان_فدا
🌐 adyannet.com
15.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🖥 #ببینید
🎥 فضائل و برتری حضرت زهرا سلاماللهعلیها از زبان پیامبر صلیاللهعلیهوآله👆
📢 در این کلیپ کوتاه، حجتالاسلام رفیعی به بیان فضائل و برتری حضرت زهرا سلاماللهعلیها از زبان پیامبر صلیاللهعلیهوآله میپردازد.
✅ آیدی دریافت سوالات👇
@pasokhgo313
📎https://btid.org/fa/video/229441
📎 #ایران_مقتدر
📎 #جان_فدا
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزههای علمیه
🌐 btid.org
18.16M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌹توصیف حاج قاسم سلیمانی از زبان یک فعال رسانهای لبنانی
📎 #ایران_مقتدر
📎 #جان_فدا
https://www.adyannet.com/fa/news/40593
🌐 adyannet.com
🔻#شعر_نگاشت | همت بلند
🔹 همّت قویدار که مردان روزگار
🔹 از همّت بلند به جایی رسیدهاند
✍️ راز موفقیت انسانهای بزرگ، اقدام و عمل شجاعانه، البته با پشتوانه علم و تحقیق است.
📎 #ایران_مقتدر
📎 #جان_فدا
🔸 https://btid.org/fa/photogallery
🔰 معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزههای علمیه
🌐 btid.org
#دعا_نگاشت | نورِ خدا
🔷 بخشی از دعای بعد از رکعت چهارم نماز شب:
🔻 «وَ بَيِّضْ وَجْهِی بِنُورِکَ وَ اجْعَلْ غِنَایَ فِی نَفْسِی وَ اجْعَلْ رَغْبَتِی فِيمَا عِنْدَکَ».
✍️ [خدایا] و به نور معرفتت روسفيدم كن و ميل و رغبتم را به آنچه در جهانِ باقى نزد توست، معطوف گردان.
📚 بلد الأمین، ص205.
📎 #ایران_مقتدر
📎 #جان_فدا
🔸 https://btid.org/fa/photogallery
🔰 معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزههای علمیه
🌐 btid.org
♨️رفتار محترمانه و مهربانانه امام خمینی رحمةاللهعلیه با همسایگان
🔸یکی از پاسدارهای بیت امام نقل میکند، در جماران حاج آقاخسروشاهی همسایه حضرت امام بود و یادم هست که امام رضواناللهتعالیعلیه چند بار فرمودند که بروید به آقای خسروشاهی بگویید بیاید من میخواهم ایشان را ببینم. من میرفتم و به حاج آقاخسروشاهی خبر میدادم. ایشان میآمد و با آقا ملاقات میکرد.
آقا در آن ملاقات میفرمودند: از اینکه ما همسایه شما هستیم و شما را اذیت میکنیم معذرت میخواهیم، چون پاسدارهای من پشت دیوار شما باعث زحمت و دردسرتان هستند (آن ایام پاسدارها بین دیوار خانه امام و منزل آقای خسروشاهی قدم میزدند) چند بار هم از درخت خانه آقای خسروشاهی گردو به حیاط خانه امام افتاد که حضرت امام شخصاً آنها را جمع میکردند و از دیوار به آن طرف میانداختند.
🌐 جهت مطالعهی بیشتر، کلیک کنید.
https://btid.org/fa/news/231172
📎 #ایران_مقتدر
📎 #جان_فدا
🔰 معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزههای علمیه
🌐 btid.org
💢 #برشی_از_کتاب |مبنای عقلی عقد در ازدواج
💠 کارهای بزرگ نیاز به تعهد و مسئولیت دارند. به همین خاطر عقلا، در کارهای بزرگ مثل انجام معاملات بزرگ از عقد استفاده میکنند. ازدواج نیز یکی از کارهای بزرگی است که نیازمند تعهد و مسئولیت است و تثبیت این تعهدات در قالب عقد تحقق مییابد.
📚قواعد عمومی قراردادها، ج1، ص18.
📎 #ایران_مقتدر
📎 #جان_فدا
🌐https://btid.org/fa/news/201077
🔰 معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزههای علمیه
🌐 btid.org
♨️حقیقت قلب در قرآن
🔸آيات قرآن جايگاه تعقل، انديشه، ادراک و احساسات را قلب شناخته و به این منظور هيچگاه برای معانی تعقل و ادراک كلمه مُخ (مغز) يا جايگاه آن سَر استفاده نشده است.
⏫مغز که مركز تفكر تلقی میشود يک برداشت مادیگرايانه است و كسانی كه روح را به عنوان يک موجود مجرد قبول ندارند همه امور ادراكی انسان را مربوط به مغز میپندارند.
🖇حقيقت آن است كه گرچه مغز به عنوان ابزار و وسايل ادراک نقش اساسی دارد، ولی درک و معرفت عقلی، حسی، وهمی و خيالی انسان به وسيله روح و نفس ناطقه انجام میشود و مغز در واقع ابزار و وسيله كار روح است و خودش مركز تفكر و ساير ادراكات نيست.
📢مبدأ حيات در آدمى، قلب است، به اين معنا كه، روحى را كه معتقد هستیم در هر جاندارى هست، نخست به قلب جاندار متعلق شده و از قلب به تمامى اعضاى زنده نيز سرايت میکند، از این رو آثار و خواص روحى و روانى چون احساسات وجدانى يعنى شعور، اراده، حب، بغض، رجاء، خوف و امثال اينها، همه مربوط به قلب است، به همين عنايت كه قلب اولين عضوى است كه روح بدان متعلق شده است.
🌐 جهت مطالعهی بیشتر، کلیک کنید.
https://btid.org/fa/news/230924
📎 #ایران_مقتدر
📎 #جان_فدا
🔰 معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزههای علمیه
🌐 btid.org
⭕️سوال
❓مثالی برای •توحید افعالی• در قرآن کریم بیان کنید؟
توحید افعالی در مطلب قبلی توضیح داده شد. مراد از توحید افعالی این است که تمامی امور عالم در نهایت به عنایت و قدرت خداوند ختم میشوند.
🔷در ادبیات قرآن، توجه به توحید افعالی بسیار پررنگ است. ازاینرو در موارد متعدد، افعالی که بهظاهر به نظر میرسد فعل غیر خدا باشد، به خدا نسبت داده شده است.
🔹از باب نمونه به یک مورد بسنده میکنیم. در قرآن کریم گاهى تزکیه (اصلاح نفس) به خدا، گاه به پیامبر و گاهى به خود انسان نسبت داده شده است:
1️⃣در جایى خداوند فاعل تزکیه معرفی میشود: «بَلِ الله يُزَكِّی مَنْ يَشاء؛[1] بلکه خدا هر که را بخواهد پاک مىگرداند».
2️⃣جایى دیگر پیامبر فاعل تزکیه معرفی شده و چنین مىفرماید: «يُزَكِّیهِمْ وَ يُعَلِّمُهُمُ الْكِتابَ وَ الْحِكْمَة؛[2] (پیامبر) آنان را پاک مىگرداند و کتاب و حکمت به آنها مىآموزد».
3️⃣در جاى دیگر نیز تزکیه به خود انسان نسبت داده شده است: «قَدْ أَفْلَحَ مَنْ زَكّاها؛[3] به تحقیق رستگار شد کسىکه آن (نفس) را پاک گرداند».
✅وجه جمع این سه آیه که یک فعل را به چندین فاعل نسبت میدهد، این است که فاعل مستقل برای خداست و فاعلیت پیامبر صلیالله علیهوآله و انسان با اجازه خداوند و در طول فاعلیت خداى متعال است و منظور از توحید افعالی نیز همین نگاه است.
📗پینوشت:
[1]. نساء: 49.
[2]. جمعه:2.
[3]. شمس:9.
🌐 جهت مطالعهی بیشتر کلیک کنید:
https://btid.org/fa/news/231118
📎 #ایران_مقتدر
📎 #جان_فدا
🔰 معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزههای علمیه
🌐btid.org
🔶 مباهته، سنت خردمندانه و عادلانه اسلام
یکی از کُنِشگران رسانهایِ نوزرتشتی، مدتی پیش مورد هجمه ناجوانمردانه برخی از جریاناتِ به ظاهر انقلابی، قرار گرفت. این شخصیت نوزرتشتی، در پاسخ، تهمتهایی شرمآور به اهل بیت علیهمالسلام وارد کرد و در پایان مدعی شد که مسلمانها بر اساس قوانین خود، #مباهته کردند و علیه منِ زرتشتی دروغ پراکنی کردند.
☑️ پاسخ به این نوزرتشتی:
این شخص، معنی مُباهته را متوجه نشده؛ پس سخنی نادرست به زبان آورد. او گمان کرد که «مُباهته» به معنی تهمت زدن است. در حالیکه چنین نیست.
در روایتی از رسول الله صلیاللهعلیهوآله آمده:
«إِذَا رَأَيْتُمْ أَهْلَ الرَّيْبِ وَ الْبِدَعِ مِنْ بَعْدِي فَأَظْهِرُوا الْبَرَاءَةَ مِنْهُمْ وَ أَكْثِرُوا مِنْ سَبِّهِمْ وَ الْقَوْلَ فِيهِمْ وَ الْوَقِيعَةَ وَ بَاهِتُوهُمْ كَيْلَا يَطْمَعُوا فِي الْفَسَادِ فِي الْإِسْلَامِ وَ يَحْذَرَهُمُ النَّاسُ وَ لَا يَتَعَلَّمُوا مِنْ بِدَعِهِمْ يَكْتُبِ اللَّهُ لَكُمْ بِذَلِكَ الْحَسَنَاتِ وَ يَرْفَعْ لَكُمْ بِهِ الدَّرَجَاتِ فِي الْآخِرَةِ.
ترجمه: هر گاه پس از من، اهل تهمت و بدعت را ديديد، بيزارى خود را از آنها آشكار كنيد، و بسيار به آنها دشنام دهيد و درباره ایشان بدگویی کنید و آنها را با برهان و دليل، متحیّر كنيد كه نتوانند با فساد، در اسلام طمع كنند. تا مردم از آنها دورى كنند و بدعتهاى آنها را ياد نگيرند، و خداوند در برابر اين كار براى شما حسنات بنويسد و درجات شما را در آخرت بالا برد.»
📚 محمد بن یعقوب کُلَینی، الکافی، تهران: دار الکتب الاسلامیة، ۱۴۰۷ هجری قمری، ج ۲، ص ۳۷۵.
در این حدیث، عبارت 👈🏻 باهِتُوهُمْ 👉🏻 را میبینیم که به معنی مُباهته است. بَاهِتُوهُمْ از ماده «بهت» به معنی تحیّر و شگفتی است. شهید بزرگوار استاد مطهری فرمودند که اولاً این حدیث درباره اهل بدعت است. یعنی کسانی که در دین دست میبرند و با دروغ و حیله، تعالیم پیامبران را تحریف میکنند. ثانیاً معنای حدیث، دروغ بستن و تهمت زدن به این بدعتگذاران نیست. بلکه مفهومش، آنچنان استدلال و سخن گفتنی است که بدعتگذار، مبهوت و متحیّر بماند.
📚 مرتضی مطهری، سیری در سیره نبوی، تهران: انتشارات صدرا، ۱۳۸۷، صص ۱۱۲-۱۱۴.
هم در قرآن و هم در احادیث مختلف از اهل بیت علیهم السلام تهمت زدن منع شده است، چراکه تهمت دنیا و آخرت انسان را ویران میکند. پس محال است که پیامبر صلیاللهعلیهوآله و پیشوایان راستین، کسی را به تهمت زدن تشویق کنند.
آن عبارت «و بسيار به آنها دشنام دهيد» هم به معنیِ دُشنامِ سزا است. نه ناسزا. توضیح اینکه دُشنام، دو گونه است. یک گونه، سِزا (یعنی به حق)، مثلا به کسی که دزد است بگوییم دزد، یا به کسی که خیانت کرده بگوییم خائن، در این صورت به او دشنام دادهایم، اما حرف ناحق نزدهایم. پس این میشود سِزا. اما دُشنامِ ناسِزا یعنی دشنامی که به حق نباشد. "نا" سِزا باشد. حضرات معصومین علیهمالسلام، در صدها حدیث از ناسزا گفتن منع کردند و از مجموع روایات چنین بر میآید که منظور از دشنام در این حدیث، سِزا است.
🔘 این شخص نو زرتشتی، رُطَب میخورد و مَنعِ رُطَب میکند. میگوید مسلمانان به من تهمت زدند، پس انسانهای بدی هستند. اما خودش در تهمت زدن به قرآن و پیامبر و ائمه، از هیچ تلاشی دریغ نکرده و نمیکند.
جهت مطالعه بیشتر کلیک کنید:
adyannet.com/fa/news/40449
📎 #ایران_مقتدر
📎 #جان_فدا
🌐 adyannet.com