آیا تا بحال خود را تحقیر و سرزنش کرده اید؟؟
بیشتر در چه مواقعی با این حالت برخورد کردید؟
👆👆
🔰چه افرادی در جامعه بیشتر مستعد خودتحقیری هستند؟
⚠️ آیا روند موجود در فضای مجازی، می تواند در افرادی که زمینه های خودتحقیری را دارند، سبب افزایش خودتحقیری شود؟
🔻متاسفانه در پاسخ به این سئوال باید گفت بله؛ به دلیل اینکه در شبکه های اجتماعی افراد تصویر واقعی خود را نشان نمی دهند و تصویری ایده آل و کمال طلبانه از خود و زندگی خود را به نمایش می گذارند، گاهی افرادی که دچار احساس حقارت هستند با دیدن این تصویر ها نسبت به خود و شرایط زندگی شان احساسات منفی پیدا می کنند.
🔷واژه مخالف خودتحقیری، خودشیفتگی است.
در واقع خودتحقیری در برابر خودشیفتگی قرار می گیرد. همچنان که کسی که احساس حقارت می کند ممکن است احساس انزوا کرده، تعاملات اجتماعی برقرار نکند و از جمع دور شود، خودشیفتگی هم مطلوب و پسندیده نیست و مشکلات خاصی به همراه خود دارد.
☑️ البته نمیتوانیم این طور بگوییم که فضای مجازی و شبکه های اجتماعی باعث افزایش خود تحقیری در جامعه می شوند. زیرا درباره برخی از افراد، شبکه های اجتماعی هیچ تأثیری روی آنها ندارد. ممکن است فردی دارای شرایط اقتصادی پایینی باشد اما از عزت نفس مطلوبی برخوردار باشد و بنابراین برای او تصاویر شبکه های اجتماعی اصلاً مهم نیست.
💢در عین حال ممکن است فردی جز افرادی باشد که درگیر اختلالات روان شناختی مثل افسردگی هستند و این افراد در هر شرایطی احساس حقارت را تصور می کنند. یعنی برای آنها فضای مجازی و فضای واقعی تفاوتی ندارد.
❇️این طور نیست که فضای مجازی بتواند اثر بیشتری روی این افراد بگذارد. این افراد در فضای واقعی زندگی هم ممکن است با این احساس مواجه شوند.
برای مثال اگر این فرد به یک سوپرمارکت برود و چیزی بخرد و صاحب مغازه باقی پول او را به کندی پرداخت کند، او تصور می کند که چون وضع مالی پایینی دارم پولم را به کندی پرداخت کرده است.
📑 بنابراین کسی که احساس حقارت می کند در هر فضایی احساس حقارت می کند و فضای مجازی یکی از این فضاها است. این طور نیست که فکر کنیم حتماً فضای مجازی ایجاد احساس حقارت را در این افراد افزایش می دهد یا این طور نیست که بتوانیم بگوییم فضای مجازی باعث احساس حقارت در افراد شده است.
💐 💐 💐 💐
🔆 شناسایی و بیان موانع رشد زمانی میتواند موثر باشد که راه کارهای مناسب نیز بررسی و اجرا گردد.
✅یکی از ریشه های خودتحقیری، خود کم بینی است و این مسئله ارتباط مستقیمی با میزان عزت نفس و اعتماد به نفس دارد.
📑تقریبا تمام کارشناسان معتقدند اولین قدم در مسیر رفع این موانع مهارت خودآگاهی است.
⚜در این کانال بارها در مورد این مهارت نکاتی بیان شده و از زوایا مختلف مورد بررسی قرار گرفته که همراهان همیشگی کانال حتما این موارد را مطالعه کرده اند.
لذا امروز با تکیه بر مطالب قبلی به چند تکنیک کاربردی در این زمینه اشاره میکنم.
چقدر خودتان را میشناسید⁉️
🔹آیا میدانید چه تواناییها و شایستگیهایی دارید؟
از ضعفها و قوتهایتان آگاهید؟ میدانید چه اثری روی دیگران میگذارید؟ و… .
💎برای آنکه بتوانید به سؤالاتی ازاینقبیل پاسخ دهید، لازم است بر یکی از مهارتهای بسیار مهم زندگی مسلط شوید: مهارت خودآگاهی.
🔖میتوانید با افزایش میزان خودآگاهیتان، از بسیاری از بیماریها و آسیبهای روانی و اجتماعی جلوگیری کنید، شخصیت محکمتری داشته باشید و زندگیتان را طوری بسازید که لایقش هستید.
Ⓜ️خودآگاهی یعنی دانستن اینکه چه چیزی به شما انگیزه میدهد. خودآگاهی یعنی درک نیازها و خواستههای خود شما، شناخت ضعفها و قوتهایتان و توانایی ارزیابی دقیق احساساتتان.
✅افرادی که خودآگاهاند، میدانند که در اعماق وجودشان چه کسی هستند.
8.11M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا