#سؤال
سلام علیکم خداقوت
این مطلب صحت داره که آقای مکارم میگن وضوی جبیره کفایت میکنه ودیگه نیازی نیست بعدقضای نمازروبه جابیاریم؟
هدایت شده از محمد حسین
#پاسخ
سلام واحترام
نظر ایشون همان بود که فرمودند
نظر مراجع دیگر: نماز خواندن با ناخن کاشته، اشکال ندارد؛ ولی وضو که مقدمه نماز است و نمی شود بدون وضو نماز خواند، باید صحیح باشد. بنابراین، کسی که ناخن کاشته، یعنی ناخن چسبانده، وضویش صحیح نیست. در نتیجه، اگر با وضوی باطل نماز بخواند، نمازش صحیح نیست. حال اگر خانمی ناخن کاشت و در موقع نماز می خواهد نماز بخواند، باید برای وضو ناخنها را بردارد و وضو بگیرد. اگر به طوری چسبیده که قابل برداشتن نیست یا با مشکلاتی همراه است، باید وضوی جبیره نیت کند و با وضوی جبیره نمازش را بخواند. در این صورت، نمازش صحیح خواهد بود
🔹🔹
آیتالله نوری همدانی (مدظله العالی):
اگر چنین ناخنی قابل کندن نیست، اگر ناخن مصنوعی در محل تیمم نباشد، باید تیمم نماید و اگر در مواضع تیمم باشد، باید هم وضو و غسل جبیرهای انجام داده و هم تیمم کند
آیتالله فاضل لنکرانی (ره):
اگر ناخن مصنوعی روی پوست دست یا ناخن چسبیده باشد، باید بر طرف شود و در صورت عدم امکان حکم وضو و غسل جبیره را دارد
آیتالله وحید خراسانی (مدظله العالی):
اگر در جای وضو و غسل چیزی چسبیده که برداشتن آن ممکن نیست یا موجب حرج (سختی) است، بنابر احتیاط واجب هم وضو یا غسل جبیرهای گرفته و هم تیمم نماید. همچنین احتیاط واجب آن است که بعد از برداشتن ناخن نمازهای خوانده شده را قضا نماید
آیتالله صافی گلپایگانی (مدظله العالی):
کاشتن ناخن به صورتی که برای وضو و غسل نتوانند آن را بردارند، اشکال دارد؛ ولی چنانچه شخصی مرتکب این عمل شده باشد، در صورت امکان، پس از برداشتن ناخن وضو و غسل را به طور طبیعی انجام دهد و در صورت عدم امکان، با همان حال وضو و غسل جبیره ای و احتیاطاً تیمّم هم انجام دهد
آیت الله مکارم شیرازی (مدظله العالی):
اگر کسی ناخن مصنوعی بکارد، در صورت امکان می بایست برای وضو و غسل ناخن مصنوعی را بردارد، اما اگر برداشتن آن ممکن نباشد یا موجب حرج و سختی غیر قابل تحمل باشد، به صورت جبیره ای وضو و غسل را انجام دهد؛ یعنی روی ناخن مصنوعی دست تر بکشد، وضو و غسل صحیح است
حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی):
اگر ناخن کاشته شده قابل برداشتن نبوده یا ازاله آن مستلزم ضرر و مشقّت باشد و با وجود ناخن ها قدرت بر رساندن رطوبت به پوست دست نباشد، مسح روى همین ناخنها کافى است و غسل نیز همین حکم را دارد
خمینی (ره):
کسی که ناخن کاشته، یعنی ناخن چسبانده، وضویش صحیح نیست. در نتیجه، اگر با وضوی باطل نماز بخواند، نمازش صحیح نیست. حال اگر خانمی ناخن کاشت و در موقع نماز می خواهد نماز بخواند، باید برای وضو ناخنها را بردارد و وضو بگیرد. اگر به طوری چسبیده که قابل برداشتن نیست یا با مشکلاتی همراه است، باید وضوی جبیره نیت کند و با وضوی جبیره نمازش را بخواند. در این صورت، نمازش صحیح خواهد بود
#جهادتبیین
ابرگروه( براهین )پاسخگویی به شبهاتمذهبی وسیاسی روز در ایتا
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال《 براهین 》👈 @barahin
🌟کپی و نشر آزاد، با ذکر صلوات به نیت فرج🌟
#سوال
سلام. وقت بخیر. با یکی بحث دارم. میگه من شیعه هارو قبول ندارم. اخوندارو چندساله تولیدش کردن و بهم میگه بهم بگو حضرت محمد شیعه بوده یا سنی، همین برات کافیه بفهمی سنی ها کارشون درسته و براساس سنت پیامبر زندگی میکنند و شیعه ها خدارو مقابل ادمای دیگه قرار میدن.داخل همه گروه ها میفرستم. لطفا هرکه بلده درست جواب بده تا براش بفرستم.
هدایت شده از یا زینب (س) اللهم عجل لولیک الفرج
سلام و عرض ادب
#پاسخ ⬇️
🔹نحوه پیدایش مذهب تشیع:
آنچه بر حسب تحقیقات علمی، به دور از عواطف تقلیدی و احساسات مذهبی به دست آمده، این است که شیعه در زمان رسول خدا (ص) به وجود آمده است و ایشان اوّل کسی هستند که این بذر را نشانده، پرورش داده و در تمام مراحل زندگیشان مواظب آن بودهاند.
اینک چند حدیث از رسول خدا(ص) می آوریم:
رسول خدا(ص) فرمودند: ای علی تو و شیعیانت در کنار حوض بر من وارد می شوید. (مجمع الزوائد، ج ۹، ص ۱۳۱؛ کنوز الحقائق، ص ۱۸۸، الاستیعاب، ج ۲، ص ۴۵۷)
🔸ای علی! به زودی تو نزد خدا وارد میشوی در حالی که شیعیان تو راضی و مورد رضایت خدا هستند و دشمنانت معذّب به عذابی سخت خواهند بود. (الصواعق المحرقة، ص ۹۳؛ مجمع الزوائد، ج ۹، ص ۱۳۱).
علی و شیعة او، آنها در روز قیامت رستگارند.( کنوز الحقائق، ص ۹۲)
شیعة علی، آنها رستگارند. (همان، ص ۸۲)
ای علی، خدا تو و ذریّة تو و فرزندانت و اهل و شیعة تو و دوستان شیعة تو را آمرزید. همانا تو دارای قلب بزرگی هستی.( الصواعق المحرقة، ص ۹۶).
🔹سیوطی در تفسیر قول خدای متعال که میفرماید: آنهایی که ایمان آوردند و عمل صالح انجام دادند، آنها بهترین مردمند. میگوید: ابن عساکر از جابر بن عبدالله روایت کرده است که گفت: نزد پیامبر(ص) بودیم؛ پس علی (ع) وارد شد. پیامبر(ص) گفت: سوگند به آن کسی که جانم در دست قدرت اوست، این علی و شیعة او رستگارانند. و این آیه نازل شد: «انّ الّذین آمنوا و عملوا الصّالحات اولئک هم خیر البریّة»؛ پس اصحاب پیامبر(ص) وقتی علی (ع) می آمد، می گفتند: «خیر البریّه» آمد.( الدرّ المنثور)
#جهادتبیین
ابرگروه( براهین )پاسخگویی به شبهاتمذهبی وسیاسی روز در ایتا
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال《 براهین 》👈 @barahin
🌟کپی و نشر آزاد، با ذکر صلوات به نیت فرج🌟
#سوال:
در خصوص حکمت ۱۴۱ نهج البلاغه که فرموده است: "اندک بودن تعداد زن و فرزند یکی از دو آسایش هست." توضیح می فرمایید؟
هدایت شده از یا زینب (س) اللهم عجل لولیک الفرج
سلام و احترام
#پاسخ ⬇️
🔹استدلال براى كمى فرزند به این حدیث: « قِلَّةُ الْعِيَالِ أَحَدُ الْيَسَارَيْنِ؛ كمى افراد نانخور انسان يكى از دو وسيله توانگرى مىباشد»، مردود و غلط مي باشد.
ديده شده است كه بعضى از غير مطّلعين براى رجحان كاهش فرزند به این روايت استدلال كردهاند و ندانستهاند كه:
عيال در لغت عرب به معنى فرزند نيست؛ چه بسا فرزندانى كه نانخور انسان نيستند، و چه بسا عائلهاى كه فرزند نمىباشند. عيال به معنى نانخور و در تحت عيلوله و مخارج انسان در آمدن است؛ مانند خادم و خادمه و شاگردان كسب و غلام و كنيز و ميهمانان وارد بر انسان، و تكفّل مخارج بسيارى از اقوام و محارم و زوجه و امثال ها كه تحت مخارج و عيلوله انسان زيست مي كنند.
🔸بنا بر اين نسبت ميان عيال و اولاد، نسبت عموم و خصوص مِن وجه مىباشد. و منافات ندارد كه ترغيب به كثرت فرزندان شده باشد؛ با وجود اين، توصيه شده باشد كه هر چه انسان بتواند افراد تحت عيلوله خويشتن را تقليل كند و کاهش دهد که يك گونه توانائى و توانگرى را حائز گرديده است. اين از يك ناحيه.
و از ناحيه ديگر، در جمله «أَحَدُ الْيَسَارَيْن»، ترغيبى و تحريضى بدان نيست؛ بلكه توانگرى براى انسان از دو راه تحصيل مىشود: يكى از راه كسب مال و صرف آن بر عائله كثيره؛ و ديگرى حصر عائله در قلّت با وجود كمي مال. هر كدام را مي خواهى انتخاب كن!
🔹ضمنا توجه نشده به گفتار ديگر حضرت علی (ع) قبل از اين حكمت كه مىفرمايد: « تَنْزِلُ الْمَعُونَةُ عَلَى قَدْرِ الْمَئُونَةِ؛
كمك و مساعدت آسمانى به مقدار مؤونه زندگى و مخارج لازم فرود مى آيد».
بنا بر اين: «هر كه بامش بيش برفش بيشتر». خداوندِ رازق عالم قادر حكيم، كه از عوالم غيب روزى را نازل مىفرمايد براى هر فرد بخصوصه روزى جداگانه مي رساند؛ براى يكى، يكى؛ براى هزار، هزار.
بسيار عجيب است اين شرع مبين و آئين توحيدى و معرفتى، كه چگونه در عمل و متن كار، ما را به خدا پيوسته و مربوط مىسازند. در «وسائل الشّيعة» چهار روايت در كراهت اعراض از نكاح به جهت بيم از تنگدستى و ترس از فقر، و پنج روايت در استحباب اقدام به نكاح با وجود فقر و تنگدستى وارد است که از هر کدام به یک مورد اشاره می کنیم:
قال الصادق(ع) : « مَنْ تَرَكَ التَّزْوِيجَ مَخَافَةَ الْعِيلَةِ فَقَدْ أَسَآءَ بِاللَهِ الظَّنَّ؛ هر كس كه از ترس مخارج زندگانى ازدواج را ترك كند، به ذات اقدس الله سوء ظنّ برده است».
قال الصادق(ع): «جَآءَ رَجُلٌ إلى النَّبىِّ (صَ) فَشَكَا إليهِ الْحَاجَةَ. فَقَالَ: (لَهُ- خ) تَزَوَّجْ! فَتَزَوَّجَ فَوُسِّعَ عَلَيْهِ ؛ مردى به حضور پيامبر صلّى الله عليه و آله شرفياب شد و از تنگدستى و نيازمندى به او شكايت آورد. حضرت به او فرمود: ازدواج كن! چون ازدواج كرد، روزي اش گشایش پیدا کرد».
و حتی باید گفت که:
مستفاد از آيات و روايات این است که طريق صحيح حفظِ نسل بشر، نكاح است و حفظ نسل، مطلوب شارع و عقلاست، حتّى نسل حيوانات و گياهان را هم بايد حفظ كرد، چون حتماً مصالحى بوده كه خداوند آن ها را آفريده است. شاهد آن حديث مشهوری است که در آن پیامبر (ص) فرمود:
🔸«تناكحوا تناسلوا تكثروا فأنّى أباهى بكم الأمم يوم القيامة و لو بالسقط ؛ نكاح كنيد تا بسيار شويد بدرستى كه من فخر مي كنم به شما امّتها در روز قيامت و اگر چه از شكم ساقط شود» .
#جهادتبیین
ابرگروه( براهین )پاسخگویی به شبهاتمذهبی وسیاسی روز در ایتا
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال《 براهین 》👈 @barahin
🌟کپی و نشر آزاد، با ذکر صلوات به نیت فرج🌟
سلام و احترام و خداقوت🙏
یه پاسخ محترم برای این متن میخواستم👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
🔴 آیا تا به حال درباره معنای ماه های ایرانی و عربی عربستان تحقیق کرده اید؟!
🏵 معنی ماه های ایرانی :
❤️ فروردین 👈 انسان هاى پاک
💛 اردیبهشت 👈 بهترین راستی
💚 خرداد 👈 رسایی کمال
💙 تیر 👈 ایزد باران
💜 اَمرداد 👈 جاودانگی
♥️ شهریور 👈 شهریاری نیک
💛 مهر 👈 پیوستن با مهربانی
💚 آبان 👈 آب ها
💙 آذر 👈 آتش
💜 دی 👈 دانای آفریننده
❤️ بهمن 👈 منش نیک
💛 اسفند 👈 آرامش
⚪️ معنی ماه های عربی عربستان :
◼️ محرم 👈🏼 حرام بودن قتل
◻️ صفر 👈🏼 تهی از مال به دلیل غارت
◼️ ربیع الاول 👈🏼 ماه اول
◻️ ربیع الثانی 👈🏼 ماه دوم بهار
◼️ جمادی الاول 👈🏼 یخبندان اول
◻️ جمادی الثانی 👈🏼 یخبندان دوم
◼️ رجب 👈🏼 عظیم به دلیل توقف جنگ
◻️ شعبان 👈🏼 فرقه و اختلاف
◼️ رمضان 👈🏼 ریگستان گرم
◻️ شوال 👈🏼 جفت گیری شتران
◼️ ذوالقعده 👈🏼 دست برداشتن از جنگ
◻️ ذی الحجه 👈🏼 ماه زیارت
📣 لطفا نشر دهید تا هممیهنان با معنای این ماه ها آشنا شوند 🌺
هدایت شده از h...m.p.r
🔰پاسخ:🔰
✅این وجه تسمیههایی که برای ماههای قمری و ماههای ایرانی بیان شدهاند دقیق نیستند بلکه به نحو جهتدار و مغرضانهای ویرایش شدهاند. 👈به این معنی که اگر یک ماه ایرانی چند معنا داشته یا معنایش با چند واژه مختلف قابل بیان بوده و طراحان شبهه بهترین گزینه را برگزیدهاند و اگر یک ماه عربی چند معنا داشته و با چند واژه قابل ترجمه بوده است 👈بدترین گزینه را برگزیدهاند تا نشان دهند که فرهنگ عرب بیارزش و بدوی است و ماههای قمری را که مبنای برخی از عبادات (مثل روزه و حج) هستند به تمسخر بگیرند.
✅در مغرضانه بودن این مطلب همین بس که:
کسی که این مطلب را نوشته، می توانست محرّم را به معنای «ماه آغازین سال که درباره آن تاکید ویژهای بر صلح و دوری از جنگ شده» ترجمه کند اما به عمد چنین نکرده است.
👈میتوانست ماه صفر را به معنای «ماه تهیدستی» (بخاطر وضعیت سفرهای فصلی تجاری و زیارتی» نامگذاری کند ولی عمدا آن را به «غارت» ارتباط داده است. 👈ضمنا یکی از معانی صفر اینست که شهر مکه در این ماه از زائر تهی میشد.
👈می توانست ماه ربیع الاول را به معنای «اولین ماه بهار» ترجمه کند ولی آن را به معنای «ماه اول» ذکر کرده است. ربیع الاول در واقع به عنوان «ماه بارش باران» و ربیع الثانی به عنوان «ماه رویش گیاهان» شناخته میشده است.
👈همچنین میتوانست ماه «جمادی الاول» را به معنای «ماه اول زمستان» ترجمه کند ولی آن را به «یخبندان اول» ترجمه کرده است.
👈ماه «رجب» را میتوانست به معنای «ماه صلح» نامگذاری کند ولی عمدا عبارت «عظیم به دلیل توقف جنگ» نامیده تا مسخره به نظر برسد.
👈همچنین واژه «شعبان» اساسا به معنای «تفرقه و اختلاف» نیست بلکه چند معنا برایش بیان شده که یکی از آنها «روانه شدن ایلها به سوی مناطق مختلف در جستجوی آب» و دیگری «پدیدار شدن» است.
👈ماه «رمضان» را میتوانست به معنای «ماه سوزاندن ناپاکیها و گناهان» ترجمه کند ولی به معنای «ریگستان» ترجمه کرده که به کلی غلط است زیرا در عربی ربطی بین «ریگ» و «رمضان» نیست.
👈آنچه درباره «شوّال» ادعا شده کاملا غلط است زیرا اساسا شوّال ماه جفتگیری شتر نبوده و معنای این کلمه با «خودداری و زیر بار نرفتن» تناسب بیشتری دارد.
👈ماه ذی قعده را می توانست به معنای «ماه آرامش، صلح و آمادگی برای زیارت خانه خدا» ترجمه کند اما عمدا چنین نکرده است.
✅ما هم میتوانیم اسامی ماههای ایرانی را به تمسخر بگیریم ولی اولا چون خودمان ایرانی هستیم غرور و غیرت ملی مان چنین اجازهای به ما نمیدهد 👈و ثانیا قرآن فرموده: «یکدیگر را مسخره نکنید».👈 قرآن فرموده: «با مردم به نیکویی سخن بگویید».
✅فقط همین اندازه بدانیم که ترجمهای که برای واژه «فروردین» ادعا شده است چندان دقیق به نظر نمیرسد زیرا ” فروردین برگرفته از fravaši است که در اوستا برای ارواح درگذشتگان پارسا بکار میرود که آنها را پس از مرگ راهنمایی میکنند.👈 برخی نیز ریشه این واژه را از *fra-vrti میدانند که به معنی «تصمیم درست»است اما عده ای دیگر آن را از *par-var میدانند به معنی «نیروی دفاعی»”.
👈در متنی که نشر شده بود، درباره ترجمه نام سایر ماههای پارسی نیز فریبکاری شده است.
👈بنابراین اینگونه متنها از نظر تاریخی و زبانشناسی فاقد ارزش هستند و آمیزهای از مطالب درست و نادرست به شمار میروند که با هدفی پلید تبلیغ می شوند.
✅هدف کسانی که این مطالب را طراحی و به صورت سازماندهی شده نشر میکنند این است که مسلمان بودن ایرانیان را زیر سوال ببرند ولی نکته ای که فراموش کردهاند اینست که “اسلام، نژادپرستانه و ضدایرانی نیست”.
⬅️حتی بر فرض که نام برخی از ماههای قمری به زیبایی برخی از ماههای ایرانی نباشد باز هم باید دانست اسلام مدتها بعد از این نامگذاریها آمده و یک ریشه آسمانی دارد و هدفش اصلاح همه نابسامانیها در همه فرهنگها و مقابله با نژادپرستی است.
#جهادتبیین
ابرگروه( براهین )پاسخگویی به شبهاتمذهبی وسیاسی روز در ایتا
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال《 براهین 》👈 @barahin
💐نذر سلامتی و فرج آقا امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف،کپی با ذکر صلوات