:سوال ۱۰۵۶
بنام حق
جناب ستوده با سلام درمورد پاسخ به سوال۱۰۵۵
با احترام، در خصوص چت بانامحرم چقدر این مطلب حق وچقدراین غفلت درگروهها فراوان وچقدراز افرادمذهبی با پروفایل های مذهبی درگیراینغفلت هستند. اماحقیر با طرح سوال ذیل درخواست راهنمایی دارم:
فرضا حقیر در یکی از کانالهای مختلط مذهبی مطالب معارفی وحقایق را میخواهم ترویج ونشربدهم ناچار با قدری شوخ طبعی ونرمخویی در مواجهه با سوالات وچت با دختران وبانوان ،سعی میکنم انها رابامطالب جذاب معرفتی مشغول کنم و گاهی نیز بحث وجدل رخ میدهد وعمومانسوان قهرمیکنند یا به پی وی بنده میآیندوانتقادخودازمطالب من وردکردن نظراتشان را مطرحمیکنند.
از یک طرفوجودخود را برای پاسخ به شبهات وشیطنتها ودوری ازغفلت لازم می دانم وازیک طرف نیز ازچت وعمومی وخصوصی بانسوان هم احساس نگرانی میکنم.
وهم از نظر شرعی نمی دانم تکلیفم چیست ومرددهستم صورت مسئله را پاک وخودرا کنار کشیده رهاکنم ویاادامه دهم؟
بنظر شما باتوجه به اینکه شان من در ان گروه شبیه حضرتعالی به اضافه شوخ طبعی است ،منچکارکنم؟اگه فاز مزاح حلال وشوخ طبعی مودبانه را کنار بگذارم فکرمبکنم حرفهایم جانیفتد وخریدارنداشته باشد.لطفامن وامثال مرا برای تصمیمگیری راهنمایی فرمایید.
غیراز کلیت مورد فوق،مزید برعلت مدیراین گروه که فردی مطلع وحزب اللهی است بارها امده در پی وی ومراحمایت کرده ودرمورداداره گروه گاهی اصرارکرده من بشوم مدیر ،که نپذیرفتم ولی قول راهنمایی وکمک پشت صحنه دادم ا.
بطور طبیعی بخاطر مشورت های خصوصی باهم خیلی هم قاطی شدیم ..
سر یک ماجرا ایشان یکهو اعتراف کرد یک خانم است! و من بشدت جاخوردم زیرااصلا گمان نمی کردم وی زن با شد حالانمیدانم این رادیگرچکارکنم ؟
ان النفس لاماره بالسوالا ما رحم ربی
این مطالب را در پی وی شما قرار میدهم تا پس از پاسخ ، درگروه بگذارید.باعذر ازمزاحمت طولانی شدن.
پاسخ سوال ۱۰۵۶
سلام علیکم،
ابتدا مقدمه ای کوتاه
چت با نامحرم در فضای مجازی، زمانی که هدف از این برقراری ارتباط با جنس مخالف فرد را به سمت گناه بکشد. از نظر شرع مقدس اسلام هر گونه ارتباط بین دختر و پسر، قبل از ازدواج، اعم از ارتباط مستقیم و غیر مستقیم، اگر با قصد لذت (جنسی) باشد و یا خوف فتنه و ترس افتادن به گناه در آن وجود داشته باشد، جایز نبوده و اشکال دارد.
حتی برای چت کردن معمولی هم مراجع فرمودند،
سوال: چت کردن با جنس مخالف و رد و بدل کردن صحبت های معمولی، چه حکمی دارد؟
همه مراجع:در صورتی که خوف فتنه و کشیده شدن به گناه وجود داشته باشد. جایز نیست.
باتوجه به متن استفتاء از مقام معظم رهبری ،درباره چتکردن با نامحرم👇
س: نظر جنابعالى در مورد چت كردن دختر و پسر چيست؟
ج) با توجه به مفاسدى كه غالباً بر آن مترتب است، جايز نيست.
ضمن تشکر از جنابعالی واظهار لطف شما نسبت به حقیر ،از اینکه دغدغه ارشاد نسل جوان را در آن محیط دارید ، نفس عمل بد نیست ،
اما باید بسیار هوشیار بود ،اول باید دید که آیا در آن محیط حرفهای شما تاثیر مثبت دارد یا خیر ،
دوم اینکه احتمال این را باید دادکه شوخی های شما ،شایدبرروی طرف مقابل اثرات منفی داشته باشد ،
سوم اینکه شد غلامی به جوی کاب آرد ،آب جوی آمد و غلام ببرد
باید مواظب خودتان هم باشید ،که دراین گرداب گرفتار نشید ،
فرمودید که در آن محیط یک جورایی نقش بنده را دارید ایفا میکنید،برای روشنگری ،اما بنده بخاطر همین خطراتی که عرض کردم ،اجازه چت کردن رادر گروه نمیدم وبا آن مخالفم ،
شما فرمودید ،زمانی که میخواهید مطالب معارفی را ترویج کنید ناچاربا قدری شوخ طبعی با دختران وبانوان سعی میکنید آنها را با مطالب جذاب ومعرفتی مشغول کنید ،باید عرض کنم
شوخی کردن با نامحرم ، همین رفتارهای خودمانیمان گاه روح یک انسان را وابسته به ما میکند و یا از بعد دیگر انسان هوسبازی را وسوسه ارتباط صمیمانهتر میکند. فرمودید گاهی اوقات قهر میکنند وادامه مطالب گروه را در پی وی بصورت خصوصی بیان میکنند ،
بسیاری از ما در دنیای حقیقی برخی از کارها را انجام نمیدهیم، حاضر نیستیم مثلا عکسمان را به غریبهای بدهیم. در کلاممان با مخاطب غیر همجنس از واژههای خودمانی استفاده کنیم و یا بسیاری از مسائل دیگر را مراعات میکنیم.
اما معلوم نیست چرا در فضای مجازی گاه اینگونه نیست؟ آیا چون فرد را مستقیم نمیبینیم شرم و حیاءمان کم شده است؟؟یا تصور میکنیم در فضای مجازی اینگونه ارتباطات آسیبزا نخواهد بود که اگر اینگونه میاندیشیم سخت در اشتباهیم.
با توجه به مثالی که زدید ،بعداز کلی چت کردن ،متوجه شدید که مدیر گروه خانم هست ،بله در فضای مجازی متاسفانه ،هویت هیچکس مشخص نیست ،وبه همین علت باید اجتناب کرد ،واز این نوع گروها بخاطر خوف افتادن به گناه خارج شد ،
سخن پایانی به افرادی که عضو این گروهای چت مختلط به ظاهر با نام مذهبی هستن 👇
کاش اندکی معقولانهتر به آنچه در اطاقمان میگذرد میاندیشیدیم.وبه حریم محرم ونامحرم توجه بیشتر می کردیم. کاش میدانستیم برخی انسانها بهواسطه شرایطی که دارند و برخی از حساسیتهای روحی ممکن است با همین شوخی کردن هاوواژههای خودمانی وابسته میشوند و آن وقت است که تو میمانی و اشتباه جبرانناپذیری که کردهای.
(ستوده)
گروه براهین .(پاسخگویی به شبهات مذهبی وسیاسی روز )تلگرام👇
کانال براهین پاسخگویی به شبهات مذهبی وسیاسی روز
شبهه ۱۰۵۷
پاسخ شبهه ۱۰۵۷
❌ شایعه:
آیت الله بروجردی:
شاه باید حکومت کند. شما عمامه به سرها مال حکومت نیستید!.
یک روحانی از آیت الله بروجردی پرسید چرا برای نجات نواب صفوی از اعدام، نزد شاه وساطت نکردید؟!
وی در جواب گفت چون اون میخواست شاه را از حکومت بردارد و شما عمامه به سرها را به جای او بنشاند!.
آن روحانی پرسید این کار چه عیبی دارد؟
آیت الله بروجردی جواب داد، عیب این کار این است که وقتی شما در راس کارها قرار بگیرید، به اسم دین کارهایی خواهید کرد که مردم دیگر دین را هم قبول نداشته باشند. شما به اسم دین، به دین ضربه خواهید زد!.
✅پاسخ:
1⃣ این متن، دستکاری شده و جعلی قسمتی از یک شبهه اعتقادی سیاسی است که سید صادق طباطبایی در کتاب خاطرات سیاسی خود نوشته و صحت ندارد.
*اصل شبهه اعتقادی سیاسی نوشته شده در کتاب:*
"این آقایان(نواب صفوی و فدائیان اسلام) میخواهند شاه را بردارند ولی امثال شما(روحانیون) را به جای او بگذارند!.
اشکال بزرگ این امر در اینجاست که شاه با اسلحه توپ و تفنگ به جان مردم میافتد، با این اسلحه میشود مقابله کرد، ولی اگر شما(روحانیون) به جای او نشستید، اسلحه شما ایمان و عقاید مردم است که به جان مردم میاندازید. با این اسلحه نمیتوان به راحتی مقابله کرد و لذا دین و ایمان مردم به بازی گرفته میشود!."
2⃣ مطلب فوق در کتاب خاطرات سیاسی سید صادق طباطبایی (خواهرزاده امام موسی صدر، و برادر زن سید احمد خمینی، و دایی سید حسن مصطفوی بود که در تاریخ ۲ اسفند ۱۳۹۳ در ٧١ سالگی درگذشت.) نوشته شده است اما حجت الاسلام سید هادی خسروشاهی چنین سخنانی را جعلی دانسته و این تعبیرات را تعبیر یک مرجع تقلید مثل حضرت آیت الله بروجردی نمی داند.
✅در این رابطه بیشتر بخوانید:👇
http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13911027000759
3⃣ شهيد نواب صفوي در زمينه اعتقاد به اصل تشکيل حکومت اسلامي، هيچ اختلافي با هيچ يک از علما و مراجع نداشتند و اختلافاتي هم که اين روزها برخي با تمسک به برخي خاطرات، نقل مي کنند در باره اصل تشکيل حکومت ديني و اموري از اين قبيل نبود!، بلکه اختلاف در باره شرايط و زمينه هاي عملي ساختن حکومت ديني و وظايف حوزه هاي علميه در عصر غيبت بود، به گونه اي که کساني همچون نواب صفوي و بعدها امام خميني(ره)، معتقد بودند در حال حاضر زمينه هاي لازم براي تشکيل حکومت ديني به دست ولی فقیه جامع الشرایط فراهم است.
4⃣ مرحوم آيت الله العظمي بروجردي(ره) نیز معتقد به لزوم تشکيل حکومت ديني بودند، ولي در عين حال زمينه را براي قيام و تشکيل حکومت ديني مناسب نديده و بيش از هر چيز به دنبال حفظ اساس حوزه هاي علميه و تقويت بنيان هاي ديني بودند و اين نگاه را که مبتني بر احتياط حداکثري بود تا آخر عمر حفظ نمودند.
✅در این رابطه بیشتر بخوانید:👇
http://pasokhgooyan.blogfa.com/post/1556
5⃣ آیت الله بروجری و بعضی از علما مطمئن بودند که رژیم شاه، نواب و فدائیان اسلام را اعدام نخواهد کرد و نهایتا زندانی خواهند نمود، بخاطر همین منتظر و پیگیر نتیجه دادگاهی بودند اما روند دادگاهی نواب بصورت غیر عادی طی شد و فرصت ده روزه ی اعتراض به رای نداشتند و بلافاصله رای اعدام صادر و تایید شد!.
روزی که حکم اعدام نواب صفوی صادر می شود آیت الله بروجردی شبانه نامه ای به شاه فرستادند. نامه به تهران میرسد و مشخص میشود شاه به "پیست اسکی آبعلی" رفته است. آنجا نامه به دست شاه میرسد و شاه میگوید زود اعدام را انجام دهید و بگویید نامه بعداً به دست من رسیده است!.
این بود که قبل از طلوع آفتاب، نواب را اعدام کردند.
بعد از اینکه نواب شهید شد آیتالله کاشانی را به همین اتهام دستگیر کردند. بلافاصله آقای بروجردی تند برخورد کردند، چون اعدام نواب صفوی تجربه بود لذا دیگر آقای کاشانی یک روز هم در زندان نماندند و فوری او را آزاد کردند.
✅در این رابطه بیشتر بخوانید:👇
http://pasokhgooyan.blogfa.com/post/1555
--------------------------
کانال براهین پاسخگویی به شبهات مذهبی وسیاسی روز
سوال ۱۰۵۸
سوال یکی از کاربران محترم درباره این کلیپ بالا👆
سلام آقای ستوده ،طاعاتتون قبول وقتتون بخیر
ببخشید تو این فیلم ک تو فضا مجازی هم حرف و حدیث براش میگن
یه رفع شبهه میخواسم
ممنون میشم یه دلیل قانع کننده بفرمایید
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥توضیحات #محمود_کریمی در واکنش به حکایتی که از یک #قمارباز مطرح کرد و در فضای مجازی با انتقاد های تند مواجه شد:
🔹#حکایت بود و تصورات آن فرد شرابخوار و.. نه واقعیت!
🔻 آقای #کریمی: همه #وعاظ، #مداحان و خصوصا مداحانی در این سطح نباید هر حکایت و حرفی را در جلسات و محافل عمومی تکرار کنند. وقتی که جماعت زیادی یک برداشت ناصواب از یک روضه داشته باشند این یعنی نوع بیان و محتوا اشتباه بوده و مشکل داشته
ضمنا همه منتقدین معاند نیستند ؛ البته اگر یک خطا هم موجب بی انصافی و ندیدن یک عمر نوکری این بلبل خوش نوای حسینی شود مشخص است که هدف تخریب یک تفکر است نه انتقاد از یک شخص!
#صداوسیما #روضه #امام_حسین #حاشیه