ازدواج موقت نیز، همان ازدواج است، با این تفاوت که پایان زندگی مشترک، به مرگ یا طلاق موکول نشده است، بلکه از قبل تعیین شده و بین طرفین به توافق رسیده است. خواه زندگی مشترک یک ساعت باشد و یا پنجاه سال، وقتی برای پایان آن وقتی تعیین و توافق شد، میشود ازدواج موقت و بسیاری از قوانین و تعهدات فردی و اجتماعی ازدواج دائم را جاری و ساری مینماید. چنان که اگر کسی ازدواج دائم نمود و پس از یک یا دو ماه به دلیل اختلاف طلاق گرفت و یا همسرش از دنیا رفت، بسیاری از این قوانین در مورد او به اتمام نمیرسد.
پس، از مهمترین تفاوتهای ازدواج (دائم و موقت) با رابطه نامشروع این است که زمینههای بینظمی، بیتعهدی، سوء استفاده، رواج فساد و فحشا، ظلم و ... را از بین میبرد. و البته در روابط شخصی نیز بسیار مؤثر است. خیلی فرق دارد که انسان به کسی که با او رابطه جنسی برقرار میکند، به چشم همسر نگاه کند و مقابلش متعهد باشد و یا به چشم یک فاحشه و فاسق (زن یا مرد). و این معنا را بانوان که لطیفترند، بیشتر احساس و درک میکنند، چون امر بسیار لطیفی، حساس و ظریفی است.
ازدواج موقت با فحشا و زنا فرق اساسي دارد، از جمله:
1- در ازدواج موقت امکان آميزش جنسي دسته جمعي نيست، اما در زنا هر تعداد پسر مي توانند با يک دختر و بر عکس آميزش کنند. يا دختري هم زمان با چندين نفر رابطه داشته باشد.
2 - در ازدواج موقت اگر فرزندي متولد شود ،حلال زاده است و ارث مي برد و... در صورتي که در زنا اگر فرزندي به دنيا بيايد، حرام زاده است.
3 - در ازدواج موقت شرعا زن و مرد تا زماني که مدت عقد پايان نيافته است، محرم و رابطه بين آن ها مشروع مي باشد، ولي در زنا اين رابطه نا مشروع و حرام ميباشد.
4 - در ازدواج موقت در صورتي که نزديکي صورت بگيرد ، پس از تمام شدن مدت ، زن بايد چهل و پنج روز و يا به اندازه دو حيض کامل ، عده نگه دارد ( از ازدواج با مردان ديگر پرهيز نمايد ) اما در زنا زن پس از اتمام نزديکي با يک مرد، از نزديکي با مرد ديگر خود داري نميکند . بنابر اين اين گونه نيست که زن به اسم صيغه هر روز با کسي باشد.
5 - در ازدواج موقت، صيغه عقد بين زن و مرد خوانده مي شود و اين دو با هم متعهد مي شوند كه نسبت به حقوق هم وفادار باشند. ضمن آنكه نشان دهنده تسليم بودن آن ها در برابر خداوند است، اما در زنا به هيچ حد شرعي و ديني و اخلاقي پايبند نيستند.
6 - ازدواج موقت در بعضي از موارد ، زمينه ازدواج دائم مي شود ، اما معمولا يک مرد غالباً حاضر نيست با زني که زنا کرده است، پيمان وفاداري ببندد و بر عکس .
ابرگروه( براهین )پاسخگویی به شبهاتمذهبی وسیاسی روز در ایتاء👇
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال《 براهین 》👈 @barahin
سلام علیکم
سال قمری به عنوان معیار و میزان محاسبه سن تکلیف در نظر گرفته میشود.
هر سال قمری با سال شمسی تقریبا ۱۱ روز اختلاف دارد. برای تبدیل سال شمسی به قمری، کافی است ابتدا برای دختران روزی را که ۹ سال شمسی آنان کامل میشود و برای پسران روزی را که پانزده سال شمسیشان کامل میشود، مشخص نموده، سپس دختران ۹۷ روز و پسران ۱۶۲ روز از آن کم کنند به این ترتیب روز کامل شدن ۹ یا ۱۵ سال قمری آنان معین میشود.
به عنوان مثال دختری که در تاریخ ۱۵ آذر ماه ۱۳۹۰ به دنیا آمده است، در تاریخ ۱۵ آذر ماه ۱۳۹۹، سن او ۹ سال شمسی کامل میگردد. چنانچه ۹۷ روز از این تاریخ کم کنید، تاریخ ۷ شهریور ماه ۱۳۹۹ به دست میآید که بیانگر تاریخ کامل شدن ۹ سال قمری او و رسیدن او به سنّ تکلیف است.
ابرگروه( براهین )پاسخگویی به شبهاتمذهبی وسیاسی روز در ایتاء👇
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال《 براهین 》👈 @barahin
وظیفه شما در فضای مجازی چیست؟
در فضای غبارآلود مجازی، وظیفه هر فرد مسلمان آگاه فعالیت مؤثر در این فضاست، به قول دیگر میتوان گفت، امروز بعد از نماز، امر مستحبی جوان انقلابی دغدغهمند باید کار فرهنگی و جهادی و فعالیت فعال در فضای مجازی باشد.
مقام معظم رهبری چندین سال است که دغدغه های فرهنگی خویش را مطرح کرده و غفلت از آسیبهای فضای مجازی را متذکر شده و بر اقدام جامع و اثربخش در این حوزه تأکید میکنند.
ایشان زمانی که مباحث اقتصادی و سیاسی مهمی مطرح است، میفرمایند: من (به این موضوع) به اندازه مسائل فرهنگی نگران نیستم. من به خاطر نگرانیهای فرهنگی شبها خواب به چشمم نمیآید. بلند میشوم و نگران هستم.
یکی از ابزارهای مهم جنگ نرم دشمن فضای مجازی هست که نقش تعیین کنندهای در نوع جنگ و مدیریت میدان مبارزه دارد. به همین خاطر در این زمینه اشاره خواهیم داشت به بیانات مقام معظم رهبری در مورد اهمیت فضای مجازی و نقش آن در این برهه بسیار حساس از زندگی مدرن که امروزه شاهد آن هستیم. اهمیت فضای مجازی در نگاه مقام معظم رهبری آنقدر زیاد است که ایشان میفرمایند:
اهمیت فضای مجازی به اندازه اهمیت انقلاب اسلامی است و در جای دیگری میفرمایند:
اگر وظیفه رهبری این انقلاب را بر عهده نداشتم حتما رئیس فضای مجازی کشور میشدم.
فضای مجازی هم مانند سکهای دو رو است که باید هر دو روی آن را باهم دید، رویی که ناظر به فرصتها و نقاط قوت آن بوده و روی دیگر که ناظر به تهدیدهای این فضا میباشد.
باید دانست که شناخت صحیح فضای مجازی و به تبع آن استفاده صحیح و حداکثری از این رسانه عصر جدید مستلزم شناخت و سپس لحاظ کردن هر دو روی سکه است.
با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری در مقوله فضای مجازی چند نکته کلیدی در دل این بیانات قابل توجه و تأمل است:
الف: تدبیر، برنامه ریزی و هدایت فضای مجازی به سمت فرصتها که درغیر این صورت تبدیل به تهدید می شود.
ب: پیشرفت همیشگی و اجتناب ناپذیری تکنولوژی های مدرن جهان
ج: اهمیت فضای مجازی و برابری اهمیت آن با انقلاب اسلامی
به راستی اگر روزی امام خمینی (ره) بنیانگذار انقلاب اسلامی حکم جهاد عمومی برای رفتن به جبهههای جنگ داده بودند، در حال حاضر هم رهبر فرزانه انقلاب حکم جهاد برای همه ما دادند و نیاز هست که در این جنگ نرم همه به صورت کاملاً فعالانه حضور داشته باشیم. با روشنگری و میدان داری به وظایف خود دراین عرصه عمل کنیم. همان طوری که مقام معظم رهبری فرمودند:
اگر از فضای مجازی غافل شویم، اگر نیروی مؤمن و انقلابی این میدان را خالی کنند، مطمئناً ضربه خواهیم خورد. هر کس به اندازه وسع و توان و هنر خود باید در این میدان حضور یابد.
الف: گاهی با یک کلام، یک جمله میتوانیم باعث تقویت روحیه طیف مومن انقلابی فعال در فضای مجازی بشویم. در فضای غبارآلود مجازی، وظیفه هر فرد مسلمان آگاه فعالیت مؤثر در این فضاست، به قول دیگر میتوان گفت، امروز بعد از نماز، امر مستحبی جوان انقلابی دغدغهمند باید کار فرهنگی و جهادی و فعالیت فعال در فضای مجازی باشد.
ب: گاهی انسان حرف حق را میتواند با استدلال قوی و زبان شیوا و هنرمندانه بیان کند که این حرف به گوش و چشم هزاران و شاید میلیونها مخاطب برسد.
ج: گاهی شاید ما حرفی برای گفتن نداشته باشیم، اما میتوانیم انعکاس کارهای خوب و هنری دیگران در فضای مجازی باشیم.
به امید روزی که همه ما سرباز خوبی برای ولایت در میدان جنگ نرم باشیم.
هدایت شده از •♡ټاشَہـادَټ♡•
سلام ببخشید جواب این رو میشه بدید؟
یه بنده خدایی پرسیده جوابش رو نمیدونم
پاسخ:
به لحاظ شرعی اطاعت از دستورات پدر و مادر واجب نیست، مگر به گونهای باشد که اطاعت نکردن، موجب آزارشان شود، و بر فرض آزار نیز اگر دستورشان به چیزی باشد که فرزند با اطاعت از آنها به دچار سختی و مشقت شود، میتواند اطاعت نکند.
بر این اساس آنچه گفته شد، اگر پدر یا مادری، فرزندش را به نماز شب خواندن امر کند، بیشتر مراجع، اطاعت را بر فرزند واجب ندانستند، ولی برخی[1] فرمانبرداری را واجب شمردهاند که شاید مبتنی بر آزار دیدن پدرومادر در صورت نافرمانی باشد.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[2]
حضرت آیت الله العظمی خامنهای (مد ظله العالی):
به طور کلی اطاعت از والدین واجب نیست، ولی ایذای ایشان حرام است مگر در انجام واجبات و ترک محرمات.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
خیر واجب نمیشود.
حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی (مد ظله العالی):
اطاعت دستور مشروع آنان اگر موجب حرج و اختلال در امورات فرزند نشود و اطاعت نکردن موجب اذیت آنها باشد، واجب است.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
بلی واجب میشود.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
واجب نمیشود؛ هرچند بهتر این است که در صورت امکان به گفته آنها عمل شود.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
اطاعت از امر پدر شرعاً واجب نیست؛ مگر در مواردی که اطاعت نکردن باعث آزار و ایذاء وی شود که این موارد هم اگر باعث عسر و حرج فرزند گردد، اطاعت واجب نیست. بنابراین اگر فرزندی بدون اطلاع پدرش، کار جایز یا مستحبی را ترک کند، گناهی نکرده است. همچنین اگر پدر از ترک عمل مستحب یا جایز توسط فرزند مطلع گردد و ناراحت شود، ولی انجام مستمر آن عمل برای فرزند عسر و حرج به دنبال داشته باشد، به میزانی که باعث عسر و حرج میشود، میتواند ترک کند.
لینک به سایت استفتائات
[1]. آیت الله صافی گلپایگانی.
[2]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنهای، سیستانی، شبیری زنجانی، صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی (مد ظلهم العالی)
شبهه می کنن و ایراد میگیرن گروه مذهبی مختلط گناهه حرامه و...
باید حذف کنید باید عضو نشید و..
چه پاسخی بدهیم؟
#سوال ❇️
تشکیل دادن گروه مذهبی دختر وپسربرای چت کردن هم ایراد داره؟
حضور در این گروه چی؟حتی بدون فعالیت!
#گروه_مثلا_مذهبی 🔥
این را بدانیم چت کردن، چت کردنه 😐
فرقی نمی کنه تو چه محیطی باشه ، چت روم یاهو، واتساپ، تلگرام ، وی چت و سایر محیط های چت ، احکام و مضراتشون برابره.
این گروه ها در واقع محیطی یا پاتوقی برای پسر و دختر هست. #افرادهوسباز در چنین محیط هایی جهت #سرگرمی حضور دارن ،🤔
البته هستن یه عده متدین اما خیلی کم.
حالا اگه کسی نام گروهش رو عنوان دینی ومذهبی قرار بده، حکم حرام بودنش همچنان باقیست ، چون چنین عملی از ریشه با احکام اسلامی منافات داره و آن وجود دو جنس مخالف و نا محرم هست☝️
گناه ، گناه است حتی اگر نام آن دین باشد،🙄
سرقت، سرقت است حتی اگر نامش را #سرقت_اسلامی بگزارند ، زنا، زناست حتی اگر نامش را #زنای_اسلامی بگزارند😐
در رد وبدل کردن پیام بین دختران و پسران #فسادموجوداست😓 ،
هر کدوم سعی داره تا بهتر حرف بزنه تا مورد ستایش جنس مخالفش قرار بگیره.
و زن جماعت هم ظریفه اون رو
دچار وسواس شیطانی میکنه، و هر روش حرف زدنی با نا محرم که زننده باشد جایز نیست .✋
از طرفی محیط های چت محل دعوت اسلامی نیستند و طبعا افرادی که وارد چت می شن
عالم دینی هم نیستن از نگاه تقوا، اخلاص وکلا دینی ساخته نشدن، این شیطانه که اونا رو وا داشته تا در چنین محیطهای فاسدی سرگرم بشن و به هنرنمائی بپردازن😑👌
شما شاهد هستید کسانی که عادت به چت کردن دارن ساعات زیادی رو روزانه در چت میگزارنن، حتی شبها تا دیر وقت تو چت حضور دارن🙄،
بطور یقین می تونم بگم این جماعت به عبادت های خودشان نمیتونن پایبند باشند،😔
زیرا آنها غرق درلذت هنر نمائی و در کنار جنس مخالف هستن و به دعوت شیطان لبیک می گن
از طرفی هیچ انسان متقی و مخلصی در چت حضور نداره بخدا🙁۰
یعنی اونایی که مفید برای جامعه هستند وارد چت نمیشن ک
#آنتی_مذهبی_نما ✌
و یک نکته جالب : #مردان_مدعی_مذهب و دین که تو چت حضور دارن وبا نا محرم چت می کنن خودشون هرگز حاضر نخواهند شد #زنانخودشون رو اجازه چت کردن با مردان دیگه بدن! ، یعنی چت کردن رو برای زنان خود کار زشتی می دونن و چت کردن خودشون رو با زنان دیگران دعوت اسلامی ! چه بسا بسیاری اوقات شده که افراد چت ارتباط شان را از چت به تلفن وارتباط خصوص مبدل میکنن ، حرفهای محبت آمیز بین اونا رد و بدل می شه، و حرامه 🤦♂️
شما ساده دلید چون با نامِ خدا و پیغمبر اشکِ حضرت اربابتون رو در میارید.😔
بهتره بجای اینکه بگین تاریخ تشکیل گروه بگین
تاریخ شروعِ #عملیاتعادیسازیارتباطنامحرمان.🤔
خوش امد هم میگویند.😅
متن سنجاق شدهشان اطلاعیه دورهخداشناسی است.😳
میخواند دورِ هم خدا را هم بشناسند😂
اما گوش هایشان ناشنوا وچشمانشان کور است.
زیرا انگار نشنیدن و ندیدن که #ارتباطبانامحرم گناست.
در اخر میخواهند دوستانمان هم به این بازار یوسف فروشی دعوت کنیم..
امان از این قشر مذهبیون جامعه.
هرچه میکشیم از دست این طلبه ها و کارای به ظاهر فرهنگیشان است.
ایکاش کمی مثل شهدا باشیم.😞
به بهانه انجام بحث های مثلا مفید #دخترانِمثلازهرایی
و #پسرانِمثلاعلوی دور هم جمع میشوند.
میگویند پاتق بچه مذهبی ها.😐
اما انگار خبر ندارن پاتق ما بچه مذهبیا توش نامحرمی وجود نداره.🙃🕊
میگن و میخندن باهم اسمشونم گذاشتن منتظر.
پروفایل هاشونم عکسِ شهداست.
۹۰%ساده دل هستن که گرفتار این گناهانِ مخملی میشن.😔👌
🚨۱۰%هم که از اعتماد اطرافیان سواستفاده میکنن😑
و با استفاده از نامِ طلبه و روحانی و...عملیات عادی سازی ارتباط با نامحرم را پیگیری میکنن.
بزارید راحتتون کنم.😊
اون ۹۰%مثل مردم کوفه ساده دلن و باعثِ
گریه های امامشون هستن
و اون ۱۰%هم
که خدا لعنتشون کنه از منافقا هستن.‼️
#درجادهعشقبایدهزینهکرد خواهرمبرادرم.
گاهی هزینه ات میشود زخم زبان از مذهبیون.
گاهی تنها شدن.
گاهی باید چیزی را در کانالت بگویی با اینکه میدانی #خیلیهاهنوزباورشندارن و ممکن حرف ها بخوری.🙃
اما این یک معامله با خداست.
باهاش معامله کن. ♥️🕊
ارتباط و دوستی با نا محرم نوعی زنا هست. حدیث پیامبر صلی الله علیه و سلم آمده است که فرمودند:(بر بنی آدم نصیبش از زنا نوشته شده است
که ناچارا به آن میرسد:
چشمان زنایش #نگاه است،
و گوشها زنایش #شنیدن است،
و زبان زنایش #گفتن است،
و دست زنایش #زدن است،
و پا زنایش #گامبرداشتن است،
و قلب هوس و تمنی میکند،
و #شرمگاه این همه را تصدیق
و یا تکذیب میکند “😐✔️
بنابراین نگاه نامحرم و #سخنگفتن با محبت و دوستی با نامحرم نوعی زنا بشمار میره هر چند گناهش مانند جماع کردن با نامحرم نیست اما حرامه بازم✔️
#پيامبرگفتن « از گناهان کوچک بپرهيزيد زيرا آنها بر شخص جمع مي شوند و او را هلاک مي کنند»