#سوال
سلام خسته نباشید میشه بفرمایید طبق کدام آیه یا آیات از قرآن حکم برخورد با محارب اعدام است؟یا اگر حدیث هم داریم میشه لطف کنید بفرمایید.ممنون
✅ محاربه
🔻 قسمت اول
🔹با توجه به هجمه دشمن به اجرای حکم اعدام از یکسو و ایجاد/القای برخی شبهات مهم در فضای مجازی، با رویکرد تبیین و پاسخ به سوالات و شبهات از منظر حقوقی و فقهی:
🔺۱. تعریف:
محاربه سلاحکشیدن با هدف ایجاد ترس در مردم است. فقهاء کسی را که به وسیله سلاح مال مردم را میدزدد یا آنان را به اسارت میبرد را هم مصداق محارب میدانند. مجازات محاربه جزء #حدود است و در قرآن بیان شده است.
🔺۲. نص قرآنی:
«إِنَّما جَزاءُ الَّذینَ یُحارِبُونَ اللهَ وَ رَسُولَهُ وَ یَسْعَوْنَ فِی الْأَرْضِ فَساداً أَنْ یُقَتَّلُوا أَوْ یُصَلَّبُوا أَوْ تُقَطَّعَ أَیْدیهِمْ وَ أَرْجُلُهُمْ مِنْ خِلافٍ أَوْ یُنْفَوْا مِنَ الْأَرْضِ ذلِکَ لَهُمْ خِزْیٌ فِی الدُّنْیا وَ لَهُمْ فِی الْآخِرَةِ عَذابٌ عَظیمٌ»؛(مائده:۳۳) کیفر آنها که با خدا و پیامبرش به جنگ برمیخیزند، و اقدام به فساد در روى زمین میکنند، [و با تهدید اسلحه، به جان و مال و ناموس مردم حمله میبرند،] آن است که کشته شوند یا به دار آویخته گردند یا [چهار انگشت از] دست [راست] و پاى [چپ] آنها، بعکس یکدیگر، بریده شود و یا از سرزمین خود تبعید گردند. این رسوایى آنها در دنیاست و در آخرت نیز دچار مجازات سختی خواهند شد.
بنابراین:
طبق نص قرآن، حد محاربه یکی از چهار مجازات زیر است و انتخاب هر یک در اختیار قاضی است:
◾️الف. اعدام
◾️ب. صلب
◾️ج. قطع دست راست و پای چپ
◾️د. نفی بلد
👇👇👇👇👇
✅ محاربه
🔻 قسمت دوم
🔺۳. عدم امکان عفو:
اگر عنوان اتهامی، #محاربه و #افساد فی الارض باشد با عفو صاحب دم، حد محاربه و افساد ساقط نمیشود. بدین علت که در محاربه و افساد، جنبه عمومی (حق الله) بر جنبه خصوصی (حق الناس) ترجیح دارد. بازگشت حکم محاربه به امنیت و ابعاد اجتماعی آن است. این نظر میان فقهاء، اجماع دارد بنابر این گذشت اولیاء دم، مسقط حد محاربه نیست. قانونگذار هم چنین میگوید:
🔹ماده ۱۹۲ قانون مجازات اسلامی:
حد محاربه و افساد فی الارض، با عفو صاحب حق، ساقط نمی شود»
🔹 ماده ۳۸ قانون مجازات اسلامی در محاربه و افساد، از جهات مخففه مجازات نیست.
🔺۴. مبنای محاربه:
آن چه مبنا و تشکیلدهنده جرم محاربه میباشد، #سلب آرامش و #سلب امنیّت عمومی بوده و این هدف با هر وسیلهای اعم از سلاح گرم یا سرد انجام شود، بر آن جرم محاربه صدق میکند.
🔺۵. عناصر محاربه:
🔹الف. عنصر مادی: عنصر مادی یا رفتار فیزیکی در جرم محاربه اسلحه کشیدن (تجرید السلاح) برای ایجاد ناامنی در محیط (ِلاخافه الناس) است. سلاح با لحاظ ریشه واژه محاربه (حرب: در مفهوم نزاع و جنگیدن)، ناظر به هر وسیلهای است که عرفاً سلاح و وسیله نزاع تلقی شود اعم از سرد یا گرم.
🔹ب. عنصر روانی: عنصر روانی جرم محاربه #قصد تجاوز به جان، مال یا ناموس مردم و یا #قصد ارعاب مردم است. بنابراین اگر کسی با انگیزه شخصی به سوی یک نفر سلاح بکشد، محاربه محسوب نمیشود چرا که عمل او جنبه شخصی داشته نه جنبه عمومی.
بهعلاوه این عنصر در برگیرنده سوءنیت اعم از سوءنیت عام که عمد بودن عمل ارتکابی از سوی مرتکب را نشان میدهد یا سوءنیت خاص که رسیدن به نتیجه است را بیان میکند و در این جرم ایجاد نا امنی و خواستن محیطی نا امن و ضرر زدن را در برمیگیرد.
👇👇👇👇👇
✅ محاربه
🔻 قسمت سوم
🔺۶. منظور از سلاح:
مطابق ماده ۲ قانون مجازات قاچاق اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیرمجاز مصوب ۱۳۹۰ ، مقصود از سلاح و مهمات در این قانون، انواع سلاحهای گرم و سرد جنگی و شکاری اعم از گلوله زنی و غیرگلوله زنی و مهمات مربوط به آنهاست.
همچنین در تبصره الحاقی مصوب ۱۳۸۷ به بند ۳ ماده ۶۵۱ قانون تعزیرات مصوب ۱۳۷۵ بیان داشته، منظور از سلاح عبارت است از:
• انواع اسلحه گرم از قبیل تفنگ و نارنجک.
• انواع اسلحه سرد از قبیل قمه، شمشیر، کارد، چاقو، پنجه بوکس.
• انواع اسلحه سرد جنگی مشتمل بر کاردهای سنگری متداول در نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران یا مشابه آنها و سرنیزههای قابل نصب بر روی تفنگ.
• انواع اسلحه شکاری شامل تفنگ ساچمه زنی، تفنگهای مخصوص بیهوش کننده جانداران و تفنگهای ویژه شکار حیوانات آبزی.
🔺۷. مصادیق جرم محاربه:
در برخی مصادیق محاربه وجود دو رکن دست بردن به سلاح و سلب امنیت عمومی ضروری فرض شده است و در برخی از آنها بدون ضرورتی برای معیار نوعی (ایجاد اختلال در امنیت عمومی) صرفاً احراز معیار ذهنی (قصد اخلال یا مقابله با نظام) کافی دانسته شده است.
🔺۸. توبه محارب و تأثیر آن بر مجازات:
با لحاظ تبصره ۱ ماده ۱۱۴ و ماده ۱۱۶ قانون مجازات اسلامی توبه محارب صرفاً قبل از تسلط یا دستگیری موجب سقوط حد است و نه پس از دستگیری.
👇👇👇👇👇
✅ محاربه
🔻 قسمت چهارم
🔺۹. قاعده درأ و تأثیر آن در محاربه: بهطور کلی مفاد #قاعده_درأ آن است که حدود با شک و شبهه از بین میروند و مجازات حدی فقط زمانی جاری میشود که جای هیچگونه شک و شبههای در میان نباشد. قاعده درأ در قانون مجازات اسلامی اینگونه بیان شده است:
🔹 هر گاه وقوع جرم یا برخی از شرایط آن و یا هر یک از شرایط مسئولیت کیفری مورد شبهه یا تردید قرارگیرد و دلیلی بر نفی آن یافت نشود، حسب مورد جرم یا شرط مذکور ثابت نمیشود.
🔹 اما به لحاظ مفهوم ماده ۱۲۱ قانون مجازات اسلامی (در جرایم حد به استثنای محاربه، افساد فی الارض، سرقت و قذف، به صرف وجود شبهه یا تردید و بدون نیاز به تحصیل دلیل، حسب مورد جرم یا شرط مذکور ثابت نمیشود) و تبصره ۱ ماده ۲۱۸ قانون مجازات اسلامی در محاربه و افساد فی الارض، صرف وجود شبهه یا صرف ادعای فقدان یکی از شرایط مسئولیت کیفری، مسقط حق به استناد قاعده درأ نیست بلکه دادگاه موظف به تحقیق و بررسی میباشد.
🔸 ضمنا موضوع هم از منظر اهل سنت و هم ابعاد حقوقی و فقهی دیگری دارد که اگر ضرورتی بود عرض خواهد شد.
✅ خطِ تبلیغی دشمن
🔰 یادمان باشد، از این پس خط تبلیغی دشمن در رسانه ها حول چند محور پیاده سازی میشود:
1️⃣ مظلوم نماییِ محکومین اغتشاشات اخیر
2️⃣ زیر سوال بردن احکام قضایی بر دو مبنا:
🔸 در خصوص محکومین اغتشاشات اخیر
🔸 مقایسه با دیگر پرونده های قضائی در حوزه های امنیتی یا اقتصادی هم از زاویه زمان صدور حکم هم از زاویه میزان و شدت مجازات
3️⃣ تحریک به تجمع و اعتراضات صنفی مرتبط با محکومین مانند پزشکان، مهندسان، دانشجویان، زنان، هنرمندان و ...
4️⃣ تحریک قومیتها و اقلیتها به تجمع و اعتراض نسبت به محکومان هم قوم و مذهب آنان
5️⃣ انحراف افکارعمومی از محکوم کردن اغتشاش گران به سمت محکوم کردن و معترض شدن به حاکمیت و مسئولین
❇️ مراقب باشیم، ناخواسته در پازل دشمن قرار نگیریم و تکمیل کننده برنامه های او نشویم
✍️ سید احمد رضوی
🔰 صراط؛ مروج گفتمان اصیل انقلاب
http://eitaa.com/joinchat/1112735758C332d249c3e
هدایت شده از محمد حسین
🔻بیانیه حجت الاسلام خسروپناه علیه کسانی که نسبت به حکم اعدام برخی اغتشاشگران اعتراض دارند
بسم الله الرحمن الرحیم
«إِنَّمَا جَزَاءُ الَّذِينَ يُحَارِبُونَ اللَّهَ وَرَسُولَهُ وَيَسْعَوْنَ فِي الْأَرْضِ فَسَادًا أَن يُقَتَّلُوا أَوْ يُصَلَّبُوا أَوْ تُقَطَّعَ أَيْدِيهِمْ وَأَرْجُلُهُم مِّنْ خِلَافٍ أَوْ يُنفَوْا مِنَ الْأَرْضِ ذَٰلِكَ لَهُمْ خِزْيٌ فِي الدُّنْيَا وَلَهُمْ فِي الْآخِرَةِ عَذَابٌ عَظِيمٌ»(مائده/۳۳)
«مجاﺯﺍﺕ ﺍﻓﺮﺍﺩ ﺷﺮﻭﺭی ﻛﻪ ﺑﺎ ﺧﺪﺍ ﻭ ﺭﺳﻮﻟﺶ ﻣُﺤﺎﺭﺑﻪ ﻣﻲﻛﻨﻨﺪ ﻭ ﺑﺎ ﺧﺮﺍﺑﻜﺎﺭیﻫﺎی ﺑﺮﻧﺎﻣﻪﺭﻳﺰیﺷﺪﻩ ﺍﻣﻨﻴﺖ ﺟﺎﻣﻌﻪ ﺭﺍ ﺑﺮ ﻫﻢ ﻣﻲﺯﻧﻨﺪ، ﺍﻳﻦ ﺍﺳﺖ: به ﺗﻨﺎﺳﺐ ﺟﺮﻣﺸﺎﻥ ﻭ ﺑﺪﻭﻥ ﺗﺮﺣّﻢ، ﺁﻥﻫﺎ ﺭﺍ ﺑﻜُﺸﻨﺪ ﻳﺎ ﺑﻪ ﺻُﻠّﺎﺑﻪ ﺑﻜِﺸﻨﺪ ﻳﺎ ﭼﻬﺎﺭ ﺍﻧﮕﺸﺖ ﺩﺳﺖ ﺭﺍﺳﺖ ﻭ ﭼﻬﺎﺭﺍﻧﮕﺸﺖ ﭘﺎی ﭼﭙﺸﺎﻥ ﺭﺍ ﻗﻄﻊ ﻛﻨﻨﺪ ﻳﺎ ﺍﺯ ﺷﻬﺮﺷﺎﻥ ﺗﺒﻌﻴﺪﺷﺎﻥ ﻛﻨﻨﺪ. ﺗﺎﺯﻩ، ﺍﻳﻦﻫﺎ ﺭﺳﻮﺍﻳﻲ ﺁﻥﻫﺎ ﺩﺭ ﺩﻧﻴﺎﺳﺖ ﻭ ﺩﺭ ﺁﺧﺮﺕ ﻫﻢ ﻋﺬﺍﺑﻲ ﺑﻲﺍﻧﺪﺍﺯﻩ ﻧﺼﻴﺒﺸﺎﻥ ﻣﻲﺷﻮﺩ.»
حکم اعدام برخی از اغتشاشگران محارب، برخی از مدعیان فلسفه اخلاق را وا داشت تا به نفی خشونت توصیه کنند و شخص مدعی فقاهت را وا داشت تا عنوان محارب را از جانیان بزداید و شخص مدعی علم حقوق نیز همین ادعا را تکرار کرد.
اما باید از اینها پرسید این چه فلسفه اخلاق و علم فقه و علم حقوقی است که فقط در دفاع از اغتشاشگران ضد انقلاب و فحاشان بی اخلاق و فاسقان ضد مذهب، کارایی دارد؟ آنگاه که جوانان و دانشمندان این مرز و بوم توسط کومله و تجزیه طلبان و منافقان و داعشیان قطعه قطعه می شدند، اخلاق و فقه و حقوق این مدعیان کجا بود؟
دوستان می پرسند اینان که درس خوانده حوزه علمیه هستند، چرا اینگونه استدلال می کنند؟ پاسخ این است که انحراف یک تفسیر و تطبیق به رای حوزوی از انحراف فکری یک دانشگاهی به مراتب بدتر است.
وقتی محقق حلی در شرائع الاسلام به صراحت می نویسد: المحارب کل من جرد السلاح لإخافة الناس فی بر او بحر لیلا کان او نهارا فی مصر و غیره، و شیخ طوسی در خلاف می فرماید: المحارب الذی ذکره الله تعالی فی آیه المحاربه هم قطاع الطریق الذین یشهرون السلاح و یخیفون السبیل، و ابن ادریس در السرائر می فرماید: المحارب کل من شهر السلاح لإخافة الناس فی بر كان او فی بحر فی العمران و الامصار او فی البراری و الصحاری؛
همچنین وقتی آیه شریفه با ظهور قریب به نص بر حکم شرعی محارب دلالت دارد؛ آنگونه که در ترجمه تفسیری آن بیان شد؛
حال چگونه این طائفه مدعی اخلاق و فقه و حقوق، قمه کشان معرکه گیر فحاش قطاع الطریق را محارب نمی دانند و به واسطه مخالفت باحکم شرعی اعدام آنها خوراک رسانه اجانب را تامین می کنند.
خداوند اهل علم را از تحمیل سیاست زدگی بر اخلاق و فقه و حقوق نجات دهد و عاقبت همه ما را ختم به خیر گرداند.
ودیگر 🔴چرا بابک زنجانی اعدام نشد؟
درمتن ماده ۱قانون تشدیدمجازاتِ مرتکبین ارتشا،اختلاس وکلاهبرداری به صراحت واژه رد مال،تاکید شده.بخشی ازاموال زنجانی خارج کشوره و تا رد کامل دیون به بیت المال،مجرم باید زنده بمونه وگرنه اموالش توسط کشور مذبور ضبط واسترداد مال سخت میشه
🔴 چرا عیسی شریفی اعدام نشد؟
در پرونده شریفی به جرم مشارکت درکلاهبرداری باندی،تاکنون مبلغ ۵هزارو۸۵۳ میلیاردو۵۳۰ میلیون و۶۳۶ هزارو ۷۰۶ ریال بدهی متهمان درقالب املاک ومستغلات براساس ارزش زمان وقوع جرم(سالهای۹۲ تا۹۵) به بیت المال مستردشده بقیه اش مونده.
🔴 چرا طبری اعدام نشد؟
طبری به جرم پولشویی ورشوه در دادگاه کیفری،تنها چندروز پس ازنشستن رئیسی بر مسنددستگاه قضا،دستگیرشد،به ۳۱سال حبس،پرداخت ۱۰۰میلیاردتومان جزای نقدی، انفصال دائم ازخدمات دولتی وضبط اموال ناشی ازارتشا محکوم شد.طبق قانون،مجازات پولشویی اعدام نیست
والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته
هدایت شده از جان من و سید علی💕
👆 حکم #اعدام محاربین در #قرآن کریم.
🔹️ بر اساس آیه قرآن، برای محارب ۴ حکم به صورت تخییری بیان شده است:
۱- قتل
۲- به دار آویختن
۳- بریدن دست و پا به صورت مخالف
۴- تبعید
#محاربه #امنیت #قوه_قضاییه