سلام
وقت بخیر
#سوال
چرا از واقعه کربلا همش تشنگی رو برای ما میگن اصل واقعه کربلا رو نمیگن؟
هدایت شده از یا زینب...🍁 ۵۴...🍁
سلام و ادب.
ضمن سپاس از استاد پاسخگو،
‼️مسائل مهمی در قیام کربلا وجود دارد که ظاهری دارد و باطنی.
آنکس که به ظاهر حوادث کربلا پرداخت و در آن فرو رفت،از بطن موضوعات،یعنی عبرت ها دور ماند.
🔹️تشنگیِ اهل بیت علیهم السلام هم درکربلا ظاهری دارد و هم یک پیام در باطن.
ظاهرش همان است که از کودکی شنیده ایم آب را بروی امامِ قیام بستند.
اما در باطن آن این پیام مهم هست؛⬇️
⬅️ از آنجائیکه که انسان کمال را دوست دارد و مقدمه ی رسیدن به کمال هم نوعی تشنگی محسوب میشود، و بر اساس کلام الله / و من الماء کل شی حی/ یعنی حیات شناسی و هستی شناسی بر خود سازی تقدم دارد و آن تشنگی هم یعنی امام علیه السلام تشنه ی معرفت مسلمانان بوده و هست.
🔸️ظاهر تشنگی همان تشنه ی آب است و باطن آن، تشنه ی معرفت و محبت و اطاعت از حجت خدا.
🔹️کتابی هم که استاد محترم توصیه فرمودند بسیار راهگشا می باشد.
#یــازیــنــب
الاقل...محسن خاکزاد
#جهاد_تبیین
هدایت شده از محمد حسین
#پاسخ
سلام واحترام
◀️متأسفانه در حادثه عظیم عاشورا،بیش از آنچه نیاز و لازم بود روی موضوع تشنگی شهدای کربلا بحث شده و آنقدر روی آن مانور داده شده است که بسیاری از مسائل و اتفاقات عبرت آموز و زندگی ساز عاشورا تحت الشعاع قرار گرفته است.
بنابراين عطش و تشنگي بيبشتر مربوط به روز عاشورا مي باشد و نكته مهم ناجوانمردي و بي رحمي و پستي كساني است كه آب را از خاندان پيامبر(صلي الله عليه و آله) دريغ كردند،آنهم از كسي كه چند روز قبل از عاشورا،هنگام مشاهده تشنگي نيروهاي حر،نه تنها آنها را سيراب كرده بود،بلكه اسبان آنها را هم سيرآب كرده بود.جایگاه، مقام، منزلت و حقانیت الهی اهل بیت علیهمالسلام به شهادت و یا چگونه به شهادت رسیدن آنها نمیباشد و نتایج کالبد شکافی چگونگی شهادت آنها و کیفیت صدمات جانی، نه چیزی به مقام و حقانیّت آنها میافزاید و نه چیزی میکاهد.
عاشورا ، روز عاشورایی شدن حق جویان وحق طلبان است. روز انجام برزگترین مسئولیت آدم در دشوارترین شرایط است.
روز عاشورا ، روز دادن آنچه هست برای ایجاد آنچه باید باشد. روز پایداری و وفاداری در عصر غروب دین در روزگار بی تفاوتی هاست.
🔹پیشنهاد میشود برای اشنایی بیشتر با وقایع کربلا این کتاب را مطالعه بفرمایید 👇👇
کتاب تحلیل واقعه عاشورا، فصل چهارم کتاب حماسه حسینی (جلد 1) اثر استاد شهید مطهری است که به علت جذابیت مطالب آن و درخواستهای مکرر علاقهمندان آثار استاد شهید، به صورت مستقل نیز چاپ شده است. دانلود قانونی کتاب تحلیل واقعه عاشورا و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید
#جهادتبیین
ابرگروه( براهین )پاسخگویی به شبهاتمذهبی وسیاسی روز در ایتا
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال《 براهین 》👈 @barahin
🌟کپی و نشر آزاد، با ذکر صلوات به نیت فرج🌟
#سوال
سلام وقتتون بخیر چرا پیروان فرقه های انحرافی مثل طالبان و داعش با اینکه قاری و حافظ قرآن بودن از طریق قرآن هدایت نشدن؟ و رستگار نشدن؟
درباره سبک زندگی اونا میشه بهم اطلاع بدید
هدایت شده از h...m.p.r
#پاسخ⬇️
👈الف – ایمان، محصول شناخت عقلی، فهم و باور قلبی است و رستگاری نیز مستلزم انجام عمل صالح، توأم با ایمان میباشد، یعنی انسان مؤمن، کار خوب را برای خدا انجام میدهد و از کار بد نیز برای او اجتناب میورزد، چرا که مؤمن، معادگراست.
⬅️اما "حفظ آیات قرآن کریم"، یا حتی احکام، یا تاریخ یا هر علم دیگری، کاری مربوط به "ذهن" است؛ لذا یک کافر نیز میتواند قرآن کریم و یا صدها حدیث را حفظ نماید و به هیچ کدام نیز ایمان نداشته باشد و یا عمل ننماید. پس رستگار نمیشود.
👈ب – آن چه که خداوند متعال از بندگانش خواسته، ابتدا ایمان است که مستلزم شناخت و علم میباشد و سپس عمل صالح که مستلزم اطاعت از پیامبر و امامان علیهم السلام و رعایت احکام [بایدها و نبایدها] میباشد و البته تلاش برای خلوص در عمل.
⬅️بنابراین، اگر فلاح و رستگاری در حیات اخروی، مستلزم حفظ قرآن کریم بود، خداوند متعال آن را بر همگان واجب مینمود. اما حفظ آیات، فقط یک فضیلت لحاظ شده است، آن برای مؤمن، نه برای همگان؛ حفظ قرآن کریم نیز یک عمل صالح است که به پشتوانۀ ایمان ارزش دارد، نه یک حکم شرعی. پس، خوشا به حال مؤمنی که آیات قرآن کریم را نیز حفظ نموده است؛ اما معنایش این نیست که اگر کسی حافظۀ قوی نداشته باشد و حفظ ننموده باشد، رستگار نمیشود.
⬅️در قرآن مجید، یک آیه نیز وجود ندارد که فرموده باشد: «حافظان قرآن به بهشت رفته و رستگار میشوند»؛ اما در آیات متعددی فرموده است که فقط اهل ایمان و عمل صالح رستگار میشوند:👇
«الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ طُوبَى لَهُمْ وَحُسْنُ مَآبٍ» (الرعد، 29)
🔆ترجمه: آنان كه ايمان آوردهاند و كارهاى نيك انجام دادهاند، [خوشا به حالشان که] خوشترينها را خواهند داشت و براى آنان بازگشتگاهى نيكوست.
👈ج – چنین نیست که اعضای گروهکهای فاسد، فاسق و تروریستی مانند داعش، همه حافظ قرآن باشند؛ خیر، بلکه بسیاری از آنان حتی نه تنها بیسواد نیز هستند، بلکه تمامی آنها جاهل "بیخِرد" نیز میباشند، چرا که انسان عاقل [حتی اگر مؤمن نباشد]، خود را عامل اهداف امریکا، انگلیس و اسرائیل قرار نمیدهد و تجاوزگر و تروریست نمیگردد.
دقت شود که هر "تعصب کوری"، از جهل، بیسوادی و پیروی از هوای نفس نشأت میگیرد.
👈د – گروهکهای تروریستی که به نام اسلام جنایت میکنند، مانند سازمان منافقین در ایران – طالبان – القاعده – داعش – بوکو حرام و ...، که همه تولید امریکا و سیا و موساد میباشند، پدیدهی جدیدی نیستند؛ در گذشتههای دور و نزدیک نیز از این گروهکها بسیار بودهاند؛ مانند "خوارج" در دوران امیرالمؤمنین علیه السلام، که در بین آنها اهل نماز، روزه، ریاضت، حفظ قرآن و حتی مجاهدت و جنگ در سپاه اسلام نیز بسیار بیشتر بود، و یا برخی از کوفیان که برای ثواب و ورود به بهشت، آن جنایات را در کربلا رقم زدند. اینها همه تابع هوای نفس خودشان و دیگران هستند، اما تحت پرچم و نام اسلام و مسلمانی، خود و دیگران را فریب میدهند.
#جهادتبیین
ابرگروه( براهین )پاسخگویی به شبهاتمذهبی وسیاسی روز در ایتا
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال《 براهین 》👈 @barahin
🌟کپی و نشر آزاد، با ذکر صلوات به نیت فرج🌟
سلام
#سوال
چرا خدا ب فرشتگان گفت ب انسان سجده کنن
خب مگه فقط خدا لایق سجده نیست..پس چرا فرشته باید سجده کنن
هدایت شده از h...m.p.r
⁉️سؤال⬇️
⁉️اگر سجده بر غیر خدا حرام است، پس چرا فرشتگان بر حضرت آدم علیه السلام سجده کردند؟
#پاسخ⬇️
✅در این که این سجده چه سجده ای بوده است، در میان مفسّران گفت وگوست.
1⃣. بعضی معتقدند که این سجده برای خدا بوده ولی به خاطر آفرینش چنین موجود شگرفی، در برابر آدم صورت گرفته است [مثل اینکه ما خدا را سجده میکنیم ولی رو به کعبه می ایستیم، یعنی حضرت آدم قبله گاه فرشتگان بود]
2⃣. بعضی دیگر می گویند سجده برای آدم بوده، ولی نه سجده پرستش که مخصوص خداست؛ بلکه سجده خضوع یا سجده تحیّت و ادای احترام.
💢در کتاب عیون الاخبار از کتاب علی بن موسی الرّضا(علیه السلام) آمده است: «کانَ سُجُودُهُمْ للهِِ تَعالی عُبوُدِیَّتاً وَ لآدَمَ اِکْراماً وَ طاعَةً لِکَوْنِنا فی صُلْبِهِ /
👈 سجده فرشتگان برای خداوند به عنوان پرستش بود و برای آدم به عنوان اکرام و احترام، چرا که ما در صلب آدم بودیم».
👈از این حدیث استفاده می شود که سجده فرشتگان دو جنبه داشت، هم جنبه پرستش خداوند و هم احترام آدم.
⬅️شبیه آنچه در تفسیر بالا گفته شد در آیه ۱۰۰ سوره یوسف آمده است: «وَ رَفَعَ اَبَوَیْهِ عَلَی الْعَرْشِ وَ خَرُّوا لَهُ سُجَّداً»؛ (و پدر و مادر خود را بر تخت نشاند و همگی به خاطر او به سجده افتادند).
⬅️در حدیثی از امام علی بن موسی الرّضا(علیه السلام) در ذیل همین آیه نیز آمده است که فرمود:👇
«اَمّا سُجُودُ یَعْقُوبَ وَ وُلْدِهِ فَاِنَّهُ لَمْ یَکُنْ لِیُوسُفُ وَ اِنَّما کانَ مِنْ یَعْقُوبَ وَ وُلْدِهِ طاعَةً للهِ وَ تَحِیَّةً لِیُوسُفَ کَما کانَ السُّجُودُ مِنَ الْملائِکَةِ لآدَمَ»؛ (امّا سجود یعقوب و فرزندانش سجده پرستش برای یوسف نبود؛ بلکه سجده آنها به عنوان اطاعت و پرستش خدا و تحیّت و احترام یوسف بود همان گونه که سجود ملائکه برای آدم چنین بود).
🔰منبع:
کتاب پیام امام امیرالمومنین علیه السلام، آیت الله مکارم شیرازی، ج ۱، ص ۱۸۸.
#جهادتبیین
ابرگروه( براهین )پاسخگویی به شبهاتمذهبی وسیاسی روز در ایتا
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال《 براهین 》👈 @barahin
🌟کپی و نشر آزاد، با ذکر صلوات به نیت فرج🌟
هدایت شده از h...m.p.r
#پاسخی_دیگر⬇️
✅در پاسخ به این ابهام، ابتدا پرسشی را مطرح می نماییم:👇
⁉️اگر پدری یک بار به فرزندش بگوید که از وسیله نقلیه من جهت تفریحات ناسالم استفاده نکن! و بار دیگر از او درخواست نماید که با همان وسیله نقلیه، مهمانی را به منزلش بازگرداند، آیا می توان این دو گفتار او را متناقض ارزیابی نمود؟!
👈 یقینا، پاسخ شما منفی است و در این دو گفتار پدر، هیچ تناقضی مشاهده نمی شود؛ چراکه شرایط هشت گانه تناقض در آن کامل نیست.👈 بنابراین، اگر آن فرزند به درخواست دوم پدرش پاسخ مثبت نداده و خواهش اول او را بهانه نافرمانی خود قرار دهد، در دیدگاه مردم با انصاف، این بهانه او پذیرفتنی نخواهد بود.
⬅️به همین ترتیب اگر خداوند، یک بار اعلام نماید که سجده ای که نشانه ای از پرستش باشد، بر غیر من مجاز نیست و بار دیگر امر نماید که جهت احترام و نه پرستش، به آدم سجده نمایید، نباید آن دو را با هم متناقض پنداشت، بلکه نافرمانی از دستور او را باید نوعی سرکشی تلقی نمود و مطمئن باشیم که ابلیس نیز با سرپیچی از این فرمان، از دایره بندگی پروردگار خارج شد.
⬅️تمام آنچه گفته شد، با فرض آن است که خداوند قبل از امر ملائکه به سجود؛ سجده بر غیر خود را تحریم نموده باشد،
👈 اما جالب است بدانید که چنین تحریمی از قبل وجود نداشته و در ادیان گذشته نیز سجده بر غیر خدا ممنوع شمرده نمی شد، چون نشانی از احترام بود و نه پرستش!
⬅️بر همین اساس، سجده پدر و برادران یوسف در مقابل او نیز امری ناپسند به شمار نمی آمد و به همین دلیل است که در قرآن، با آن که آیات بسیاری در ارتباط با سجده بر خداوند وجود دارد،👈 اما هیچ آیه ای را مشاهده نمی نماییم که سجده بر غیر خداوند را به صورت مطلق، ممنوع نماید، حتی اگر تنها برای احترام باشد. آیاتی که به نوعی ناظر بر ممنوعیت سجده بر غیر خدا است، منحصر در مواردی است که مانند سجده بر ماه و خورشید، شائبه پرستش آنان را به دنبال داشته باشد.
⬅️البته بعدها و در زمان ظهور اسلام، به دلیل این که سجده به تدریج از حالت احترام خارج شده و به عنوان نمادی از پرستش درآمده بود، پیشوایان دینی و امامان معصوم (ع)، پیروان خود را از هرگونه سجده ای بر غیر خداوند باز می داشتند.
#جهادتبیین
ابرگروه( براهین )پاسخگویی به شبهاتمذهبی وسیاسی روز در ایتا
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال《 براهین 》👈 @barahin
🌟کپی و نشر آزاد، با ذکر صلوات به نیت فرج🌟
5.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سلام اساتید و همگروههای عزیز وقتتان بخیر
#سؤال اساتید محترم جواب این کلیپ رو چ باید داد