سلام اساتید محترم وقتتان بخیر
#سؤال
👇...!؟؟؟
🟠دلایل سکوت سیستمی به افشاگری تخلف ادعایی باغ ازگل
✍محمدرضا جوادی یگانه:
🔸در ده روز اخیر دو افشاگری در باره حجتالاسلام کاظم صدیقی شده است، یکی اینکه باغ چهارهزار و دویست متری در ازگل به نام موسسه شخصی خود و فرزندان و نزدیکانش درآمده بوده و دیگری واریز ماهانه یک میلیاردی اجاره هتلی در مشهد به حساب شخصی آنها. در باره اولی، مسئولان موسسه، کلیت ماجرا را طی چند بیانیه و مصاحبه قبول کردهاند و اعلام کردهاند در صدد رفع هستند، و در باره دومی هیچ تکذیبی هم نشده است.
🔸بر اساس شواهد موجود، و اطلاعات در دسترس، و بیانیههای منتشره موسسه، ظاهرا تخلفی رخ داده، آگاهانه یا بدون اطلاع. اما مساله اینجاست که چرا با حجتالاسلام صدیقی برخوردی نمیشود؟ منظور از برخورد دستگیری یا عزل نیست، بلکه ارسال نشانههای علنی نارضایتی نظام از این رفتار به جامعه است. چرا هم به نماز جمعه میرود و هم به مراسمهای مهمتر دعوت میشود؟
🔸پرسش دقیقتر اینکه حجتالاسلام صدیقی چه میکرد چنین برخوردی با او میشد؟ به نظرم این تخلف ادعایی دو ویژگی باید میداشت تا برخورد سریعی با او صورت گیرد.
🔸اول، اگر از بیعت و وفاداری خارج میشد یا شده بود، یعنی عمل او به گونهای بود که خروج از بیعت با نظام تلقی میشد یا خودش از ابتدا در حلقه بیعت کنندگان و وفاداران نبود و تنها کارگزار نظام بود.
🔸دوم، اگر تخلفش فردی بود و ممکن بود که با خودش برخورد کرد بدون اینکه این برخورد، نشانه وجود یک فساد سیستمی یا تغییر جریان تلقی شود. شخصی کردن املاک خالصه و دولتی سابقه دیرینهای در تاریخ ایران دارد و در زمانه ضعف حکومت مرکزی صورت میگرفته است. اما در مورد حجتالاسلام صدیقی، اگر بنا باشد چنین پروندهای مورد رسیدگی قرار گیرد و با او برخورد شود، قاعدتا «ماهیت زنجیرهای عمل» ایجاب میکند که با سایر افرادی هم که چنین سوء استفادهای کردهاند، هم برخورد شود و این ماجرا سر دراز دارد.
🔸زمینهای واگذارشده و تسهیلات صادرشده و شرکتهای خصولتی شده، زیاد هستند و نمیشود با امام جمعه موقت تهران برخورد کرد و بقیه را رها کرد. و چون رویه امتیاز دادن به وفاداران، رویه رایجی است، برخورد با مورد حجتالاسلام صدیقی، انتظار برخوردهای بعدی را به دنبال خواهد شد.
🔸یعنی مورد حجتالاسلام صدیقی، پیوند خورده به سیاست نظام در نگاهداری وفاداری وابستگان. منظورم این نیست که سایر امتیازات، از حالت نهادی به شخصی تبدیل شده و تخلفی چون تخلف ادعا شده در مورد حجتالاسلام صدیقی در آن رخ داده، بلکه منظور رویهای است که امتیاز به وفاداران، مجاز و بلکه مقبول است. و پیگیری علنی و سریع این تخلف ادعایی، تنها به حجتالاسلام صدیقی محدود نخواهد ماند.
🔸اما چنانچه در این ده روز مشاهده کردیم، پاسخهای ایشان و موسسه تحت نظرشان، مشکلاتشان را بیشتر کرده است و بر ابهامات افزوده است. اگر ایشان تیم رسانهای و مشاوره آگاه! از حساسیتها و فضای رسانهای داشتند، به او مشورت میدادند که کلمهای توضیح به «افکار عمومی» ندهند! چون افکار عمومی نیست که مبنای توجه و عمل مسئولان است. نگاه کنید به افشاگریهای پیشین که افشا شدهها ترجیح دادند هیچ واکنش علنی و عمومی نشان دهند و منتظر بمانند تا افشاگری بعدی و بحران بعدی، مساله را از تب و تاب بیندازد. بماند که یک تفاوت افشاگری با شفافیت در همین نکات است.
🔸در شرایط نزدیک به دو جامعه شدهای شده ایران، افکار عمومی یا منتقدان، گروه مرجع تصمیمگیری نظام برای برخورد با حجتالاسلام صدیقی نیست. گروه مرجع برخورد، شخصیتهای موثر و رسانههای مهم نواصولگرایان است. تا وقتی آنها به این نتیجه نرسند که لازم است رابطه فساد ادعایی در باره حجتالاسلام صدیقی با نظام قطع شود، هیچ برخوردی با حجتالاسلام صدیقی اتفاق نخواهد افتاد.
🔸رابطه میان دو جامعه موجود در ایران قطع شده است. جامعه وفاداران، هر چند از تخلف ادعایی نگران و ناراضی هستند، اما امیدوار هستند که ماجرا فیصله پیدا کند و وجهه نظام بیش از این خدشهدار نشود و البته نمیخواهند با هم صدا شدن با افشاگران و منتقدان، نظام را تحت فشار بگذارند.
🔸برای نظام سیاسی هم، مدتی است که نظرات جامعه معترضان هیچ اهمیتی ندارد و نظام سیاسی دریافته که معترضان، از نظام سیاسی دل کندهاند و نفرتشان از نظام بیش از این نمیشود. و لذا جلب نظر آنها فایدهای ندارد.
🔸منتقدان و دلسوزان هم، جایگاهی در تصمیمگیری معترضان و نظام ندارند. معترضان از همه میانجیها و گروههای مرزی گذر کردهاند و لذاست که اهمیت دادن به این میانجیها، سودی برای بهبود وضعیت از نظر نظام ندارد. البته خطای نظام در بند آخر است. برای بازگشت به وفاق اجتماعی، نظام سیاسی باید پیشقدم شود. اعتماد سلب شده طرفینی، به تدریج برخواهد گشت.
⁉️جعل یا عدم جعل امضای آیتالله صدیقی
📌۲۷اسفند:حضرت آیتالله صدیقی اعلام میدارند، که امضای اینجانب در ثبت موسسه پیروان اندیشه قائم جعلی است و از دست جاعلان شکایت میکنند و اصلا نمیفرمایند که امضای بنده پای سند نقل و انتقال زمین جعلی است، عبارت ایشان در نامه به دادستان این است:
«...متاسفانه فرد مذکور با سوءاستفاده از اعتماد اقدام به تدوین و ثبت اساسنامه، جعل امضاء اینجانب، تسهیم سهام به آن کیفیت و بدون اطلاع تولیت، مدیر حوزه و برخی اعضا نموده و مع الاسف حتی بدون ورود و امضاء اینجانب و برخی اعضا ثبت این قضیه صورت پذیرفته است»
📌۱فروردین:باتوجه به ابهامی که برای برخی پیش آمد و فکر کردند، آیتالله صدیقی امضای پای ثبت سند زمین را جعلی اعلام کردهاند، شورای حوزه بیانهای داد، و در بند۲ تصریح کرد که امضای پای ثبت موسسه جعلی بوده و در بند۳ اعلام کرد که امضای پای سند زمین توسط خود حاج آقا و با حضور در دفترخانه انجام شده
📌 ۷فروردین متنی از طرف دفترخانه منتشر میشود، که آیتالله صدیقی خودشان به دفترخانه آمدند و سند زمین را امضا کردند. این بهانهای میشود برای هیاهوی رسانهای و بیاحترامی و نسبت دروغگودادن و...
📌در حالیکه اگر کسی دقت کند میبیند، این مطلب شش روز قبل در بیانیه شورای حوزه با صراحت بیان شده بود و مطلب جدیدی نیست، جعل هم صورت گرفته و کسی انکار نکرده، بلکه از ابتدا گفته شد، امضای استاد پای ثبت موسسه جعلی است.
اما امان از شیادان رسانه و امان از بیتوجهی برخی از ما در برخورد با رسانه
✍حسن مرادی؛ مدیر حوزه علمیه امام خمینی،شعبه۲
#جنگ_شناختی
#مطالبه_کنیم_اماقاضی_نباشیم
سلام و ادب
#مرتبط
🟢🔸🔻 انواع عدالتخواهی
🔹 عدالتخواهی به طور کلی به دو نوع مومنانه و کاسبکارانه تقسیم می شود:
⬅️ اگر عدالتخواهی کسی از روی دلسوزی و با رعایت شاخص هایی همچون بازی نکردن با آبروی افراد، مخرج مشترک پیدا نکردن با دشمن و پرهیز از سیاه نمایی باشد، ارزشمندترین اقدام برای تحقق اهداف اسلام و انقلاب به شمار می آید.✅
اما در مقابل بعضی به اسم عدالتخواهی، کاسبی راه انداخته که اقسام آنها به این شرح است:⬇️⬇️⬇️⬇️
1️⃣ عدالتخواهی غیر اخلاقی:
این جریان برای کاسبی در عدالتخواهی هیچ حد و مرزی نمی شناسند. آبروی افراد برای آنها از بی ارزش ترین هاست و هیچ مرزی برای حریم شخصی و عمومی افراد قائل نیستند.
2️⃣ عدالتخواهی شتابزده:
هر چه دیدند و دست شان رسید، بدون تحقیق و بررسی به سرعت منتشر می کنند و به همین دلیل در اغلب موارد مورد سوء استفاده کارفرماهای سیاسی و ابرپروژه بگیرها قرار می گیرند.
3️⃣ عدالتخواهی سوپرمنی:
عدالتخواهی این افراد اغلب برای ایجاد قهرمان های دست ساز است. برای همین مهمترین هدف شان دیده شدن است و جائیکه عدلیه ورود کند و بخواهد عالمانه و منصفانه قضاوت کند، زیست عدالتخواهی آنها نیست و نابود می شود.
4️⃣ عدالتخواهی فریبنده:
در این سبک عدالتخواهی یک مصداق را در فرد یا نهاد پیدا می کنند و آن مصداق را به کل تعمیم می دهند. این خطای شیطانی مهمترین ابزار برای تخطئه و حذف کامل افراد و بدتر از آن ایجاد تلقی فساد سیستمی است.
5️⃣ عدالتخواهی کاریکاتوری:
مهمترین ویژگی این گروه جابجا کردن اصل و فرع است. یک حاشیه را تبدیل به اصل می کنند تا مخاطب از ظاهر فرعیات منکر اصول شود.
6️⃣ عدالتخواهی در بن بست:
پروژه نهایی این افراد القای بن بست است. اینکه عدلیه تعطیل است و نهادهای نظارتی خوابند و هیچ اراده ای برای مبارزه با فساد نیست، جز همین افشاگری های توئیتری.
7️⃣ عدالتخواهی تخیلی:
این جریان هیچ اعتنایی به واقعیت های زمانه ندارد و در یک رویای خیالی و توهمی هر نوع عقلانیتی را مصلحت اندیشی می دانند. برای این جریان، آرمان ابزار ظاهرسازی در عدالتخواهی کاسبکارانه است.
8️⃣ عدالت خواهی فصلی:
این گروه ها اغلب در بزنگاه ها فعال می شوند. حالا این بزنگاه یا زمان انتخابات است یا زمانیکه یک مجموعه خوب می درخشد و باید تخطئه شود یا شرایطی که فرد باید تمام و کمال حذف شود تا پروژه ای که دست گرفته است ناتمام بماند یا چه و چه. خلاصه اینکه برای اینها عدالتخواهی پوسته ای برای پروژه های مهمتر است.
محسن مهدیان (با اصلاح و ویرایش)
🇮🇷🌷گلزار شهدای تبریز قدم میزدم، نوشته ای که بالای سر شهدا نصب بود نظرم را جلب کرد:
"هر اتفاقی افتاد، نباید صداتان دربیاید! ما رفتیم زیر آب سرباز عراقی ما را ندید فقط دو سه تا از بچه های دسته یک را دید، هیچ کار نکردند یکی یکی تیر خوردند و رفتند زیر آب حتی ناله هم نکردند."
با خودم گفتم آن روز چرا رزمندهها ناله نکردند؟🤔
درد نداشتند؟ چرا؛ داشتند! جسم عزیزشان را گلولهها سوراخ نکرده بود؟ چرا؛ کرده بود!
آنچه باعث صبرشان شده بود، دو چیز بود:
۱. دشمن نشنود.
۲.زحمت دیگر رزمندهها هدر نرود.
🥀👈امروز خون همان شهدا نتیجه داده و حکومت اسلامی سرپا و سربلند است.
ایراد ندارد؟
چرا دارد
اختلاف نداریم؟ داریم
اشتباهات و کوتاهیهای مسئولین درد ندارد؟
دارد
✅ اما همان دو چیز باید باعث صبرمان شود:
۱. دشمن نشنود و از اختلافات ما خوشحال نشود!
۲.زحمت دیگر رزمندهها هدر نرود!
گاهی باید سرمان را زیر آب کنیم و صدایمان درنیاید!
⬅️ پس انتقاد و مطالبهگری نکنیم⁉️
چرا، اینکه واجب است
اما آنقدر سنجیده و هوشمندانه باید باشد که هم دشمن نشنود هم ...
#به_سبک_شهداعمل_کنیم
#سلام_برشهدا
#یادشهداباصلوات🥀
به کانال شهدایی براهین وعمار بپیوندید↙️↙️
@shohadabarahin_amar
#سؤال
آیا مطلب زیر که نقل قولی است از یکی از اساتید بزرگوار حوزه علمیه صحت دارد؟ چگونه چنین سخنی قابل پذیرش است درحالی که رهبر عزیزمان فرمودند: به قله نزدیک شده ایم؟ همچنین جوانان را به امید و امیدواری به آینده مژده داده اند به ویژه در بیانیه گام دوم؟
*مرگ مذهب در آیندهٔ نزدیک!*
*حجتالاسلام محمد ذکایی*
*استاد حوزهٔ علمیهٔ قم*
*در آیندهای نه چندان دور و با مرگ نسلهای دههٔ ۴۰ به پایین، دیگر چیزی به نام مذهب و اعتقاد، در بین نسلهای جوان، دیده نخواهد شد!*
*مردم، عامل فقر، بیچارگی و گرفتاری خود را، در ایدئولوژی میبینند و با مرگ هر روحانی، به ویژه مرگ مسؤولان، شادی خود را بروز میدهند!*
*به نظر میرسد سیاست، آسیب فراوانی به دین و مذهب در کشورمان وارد ساخته است و هر کدام از ما، متوجه فاصله گرفتن از اعتقادات مذهبی در بین آحاد مردم شدهایم.*
*تنها راه نجات دین و مذهب از آسیب بیشتر، خروج روحانیت از پستهای حکومتی و سیاسی و پرداختن به مسائل اعتقادی جامعه است که البته خیلی دیر شده و نسلهای ۵۰ تا۹۰ اکثراً بدون مذهب هستند.*
*در صداوسیما، فقط مردم متدین و جامعهٔ دیندار نشان داده میشوند، ولی در زیر پوست شهر، همهٔ ما میدانیم که دیگر چیزی به نام دین در بین اکثریت مردم، موضوعیت و اهمیت ندارد و پنهان کردن صورت مسأله نیز، دردی از بیمذهبی، دوا نمیکند.*
*ما نتوانستیم در ۴۳ سال، بر اعتقادات مردم بیفزاییم و یا حداقل آن را حفظ کنیم.*
*با تمام بودجههای چندین هزار میلیاردی، دهها نهاد دینی و حوزههای علمیه، عملاً خروجی آنها صفر و حتی منفی بوده است!*
*متأسّفانه، ما ظاهرسازی و تبلیغ را بر تربیت نسل ترجیح دادیم.*
*اگر در خانواده، اقوام، همکاران و دوستان خود بنگریم، متوجه میشویم که به جز چند پیرزن و پیرمرد که آنها هم تربیت شدهٔ سالیان بسیار دورند، اغلب پرورش یافتگان جمهوری اسلامی، حتی نماز نمیخوانند که هیج، تمام مظاهر دین را تمسخر میکنند!*
*بنابراین آینده نشان میدهد ایران تبدیل به بیدینترین و سکولارترین کشور مسلمان خواهد شد.*
*نشانههای این تغییر بنیادی، در رفتارها و دهنکجیهای جوانان و مردم، به آنچه مسؤولان میگویند مشخص است.*
*استقبال بینظیر مردم از نوروز و دیگر جشنهای ملی غیرمذهبی، از آثار این تغییر بنیادی در عقاید مردم است.*
*پرواضح است که اگر بودجههای کلان مذهبی را صرف زدودن فقر میکردیم، بیشتر به نتیجه میرسیدیم.*
*برخی طلبهها به من میگویند که ما نمیتوانیم با لباس روحانیت، بیرون برویم، زیرا مورد ناسزای مردم قرار میگیریم.*
*یک روز یکی از طلبهها به من گفت: فرزند خردسالی دارم، دستش را گرفتم تا برای خرید به بازار برویم، هنگام خروج از منزل به من گفت: اگر با لباس روحانیت بیایی، من با تو بیرون نمیآیم!*
*در آنجا با تمام وجودم شرمسار شدم و به یاد سخن آیتالله طالقانی افتادم که میگفت: **روحانیت اگر وارد حکومت شود، نه تنها خود، که دین را نیز از بین خواهد برد!*
*به منزل باز گشتم و درعالم تنهایی گریستم. همسرم متوجه حال خرابم شد و پرسید چرا منقلبی؟ گفتم چرا نباشم؟ امروز بیست سال تحصیل مرا در حوزه، فرزند خردسالم به چالش کشید!*
محمد ذکایی
استاد حوزه علمیه قم ۱۴۰۲
🔴 #شبهه
🌱 متنی طولانی در فضای منتسب به یک روحانی بنام زکایی منتشر شده است و نویسنده در این نوشته مدعی شده است چرا مردم در فضای مجازی از مرگ روحانیت شاد میشوند
🔻 پاسخی در این خصوص:👇⬇️
🌱 سلام و عرض ادب و تشکر از طالبان حقیقت
1⃣ این نوشتار مدت مدیدی است که در فضای مجازی بدون ذکر نام نویسنده منتشر شده است. این بار به صورت جعلی و فیک در ابتدای نامه یک اسم روحانی که هویتی مجهول دارد ذکر کرده اند تا خواننده بیشتر به متن نامه توجه کند و به تعبیر با توسل به دروغ به دنبال اعتبار بخشی به اکاذیب هستند.
2⃣ ادعای اینکه مردم با مرگ روحانیت خوشحال میشوند ادعایی بدون سند بوده و نویسنده ی این خزعبلات سعی کرده امیال و مکنونات قلبی خود را بدون هیچ پایه علمی به همه مردم تسری دهد. این یک تکنیک نخ نمای در بحث عملیات روانی است تا مخاطب را وادار کنند در مقام توجیه و دفاع ناخواسته در زمین طراحی شده نویسنده این اراجیف بازی کند و نویسنده ادعای بدون سندش را به عنوان یک فکت به مخاطب منفعل القاء میکند .
3⃣ اینکه جماعتی به اقتضای ذات و عده به اقتضای جنگ ادراکی دشمن از مرگ روحانیت خوشحال شوند امری بعید به نظر میرسد. در قران کریم میخوانیم : یقتلون النبیین بغیر الحق!
🔹جبهه باطل با شهادت امام حسین (ع) هلهله کردند . در طول تاریخ خاصیت جبهه باطل هیاهو و جولان دادن بوده است که اکنون با فضای مجازی به این هیاهوها ضریب داده شده است
4⃣ البته لباس روحانیت نه تنها عصمت نمی آورد بلکه مسئولیت می آورد و این موضوعی است که امام خمینی با همین دغدغه و جهت تذکر به روحانیت کتاب جهاد اکبر و منشور روحانیت نوشته اند و در جایی فرموده اند: ساواکی پیش من محترم تر است از آخوند فاسد! ، آن قدر صدمهای که اسلام از یک آخوند فاسد میخورد از محمد رضا نمیخورد! در روایات هست که آخوند فاسد و ملّای فاسد در جهنم از بوی تعفنش اهل جهنم در عذاب هستند. در این دنیا هم از بوی تعفن بعض از آخوندهای فاسد دنیا در عذاب است
5⃣ سیل خروشان جمعیت در تشییع حاج قاسم به عنوان کسی افتخارش سربازی ولایت بود و به تعبیر رهبرانقلاب او پرورش یافته مکتب اسلام و امام خمینی به عنوان یک روحانی بود به همگان اثبات کرد مردم فقط از روحانی نما برائت میطلبند ولی عاشق شاگرد مخلص و واقعی این مکتب هستند.
6⃣ اما حقیقتی که وجدان های آگاه و منتقدان منصف از آن آگاهند اینست که رمز دشمنی دشمنان خارج نشین و هم آوایی آنان با جماعتی در داخل علیه روحانیت، سپاه و شهدا چیست!!؛ اگر عزیزی آگاه نیست بهتر است تاریخ معاصر را مرور کند
7⃣ البته تاکید و تصریح میکنم ذکر آنچه گذشت هرگز بدین معنا نیست از فرصت های فضای مجازی جهت افشای برخی خطاهای موردی و کجروی ها استقبال نکنیم و همه را دشمن قلمداد کنیم. ولی بایست هوشیار باشیم تا کاسبان از آب گل آلود ماهی مطلوب و مسموم خود را صید نکنند!
🖌 محمدصادق سلطانزاده بشرویه
#جهادتبیین
ابرگروه( براهین )پاسخگویی به شبهاتمذهبی وسیاسی روز در ایتا
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال《 براهین 》👈 @barahin
🌟کپی و نشر آزاد، با ذکر صلوات به نیت فرج🌟
7.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#پاسخ
رهبرانقلاب : با این همه حملهای که علیه روحانیت میشود در دستگاههای تبلیغاتی و مانند اینها، ببینید(استقبال)مردم را، ببینید نمازهای جماعت را، ببینید پای منبرها را. روحانیت مورد اعتماد است.
#جهاد_تبیین
ابرگروه( براهین )پاسخگویی به شبهاتمذهبی وسیاسی روز در ایتا
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال《 براهین 》👈 @barahin
🌟کپی و نشر آزاد، با ذکر صلوات به نیت فرج🌟
38.06M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#پاسخ
کسانی که شخصیت خودشان در معرض نابودی است دائماً یأس آفرینی میکنند
#جهاد_تبیین
ابرگروه( براهین )پاسخگویی به شبهاتمذهبی وسیاسی روز در ایتا
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال《 براهین 》👈 @barahin
🌟کپی و نشر آزاد، با ذکر صلوات به نیت فرج🌟
#سوال
✅نکته مهم؛
یکسال نوروز با محرم یکی شد
مردم حرمت شکنی کردن ۳۰ سال از زیارت امام حسین علیه السلام محروم شدند.
🏴امسال هم ۱۳ به در ، با شهادت امیرالمومنین مولاعلی علیه السلام یکی شده
⬅️مواظب باشید روزه خواری و حرمت شکنی ماه رمضان نکنید..
⬅️مواظب باشید روز شهادت حرمت شکنی نکنید..
❇️خدا روی امیرالمومنین حساسه ، خدای نکرده جوری ادبتون میکنه که تا عمر دارید یادتون نره..
یا از زیارتش محروم میشیم
یا گرفتاری سخت در زندگی
یا بلای عمومی
یا ......
✅نشر این پیام صدقه جاریه است ، برای کسانیکه فهمش دارن رعایت کنند..
هدایت شده از محمد حسین
#پاسخ
سلام واحترام
⭕️سند روایت نقل شده ومنبع آن را ذکر فرمایید.
◀️پس از سال ۱۳۸۱ تا چند سال نوروز همچنان با ایام محرم و صفر مقارن بود و ایرانیها عزت نگهداشتند برای دینشان بسیار و نوروز را فرصتی کردند برای کار خیر و تقرب به الله؛ «نوروز ایرانی و مسلمانی» بود و هست هنوز.
💠اما امسال نیز عیدنوروز با ماه رمضان مصادف شده است، بنابراین باید بخشی از لذتهای نوروز را به خاطر ماه رمضان محدود کنیم که این یک تمرین رشد کردن برای انسان است.
کسانی که ساکن شهرها هستند، دید و بازدید و تفریحها را به بعد از افطار موکول کنند، کسانی هم که به سفر میروند، طبق حکم خداوند روزه بر آنها واجب نیست، و سپس باید قضای آن را ادا کنند اما حتما باید حرمت روزه داری دیگران را نگه دارند.
رمضان ماه سلوک عمومی است و جامعه باید رنگ دل کندن از مادیات را داشته باشد، شهر باید روزه دار جلوه کند نه فرد و این باید رعایت شود.
#جهادتبیین
ابرگروه( براهین )پاسخگویی به شبهاتمذهبی وسیاسی روز در ایتا
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال《 براهین 》👈 @barahin
🌟کپی و نشر آزاد، با ذکر صلوات به نیت فرج🌟