✳️ خون بفروش، پول دربیار!
🔹«دایانا سایر» گزارشگر معروف شبکه ABC World News در گزارشی مینویسد همانطور که به سراسر آمریکا سفر میکردیم، هر صبح قبل از طلوع خورشید، افرادی را میدیدیم که در صفی طولانی انتظار میکشند. هر روز حدود ۹۷ هزار نفر آستینهای خود را بالا میزنند تا پلاسمای خود را #بفروشند.
🔸۵۰۰ مرکز پلاسما در ایالات متحده وجود دارد و تقریباً همهی آنها متعلق به خارجیهاست. آنها #پلاسما را از خون استخراج میکنند تا داروهایی بسازند که به درمان سرطان خون و بیماران پیوندی کمک میکند.
🔹این شرکتها ایالات متحده را به چیزی تبدیل کردهاند که #اوپیک_پلاسما نامیده میشود. فروشندگان آمریکایی ۹۴ درصد پلاسمای مورد استفاده در سراسر جهان را تامین میکنند.
🔸این فروشندگان نه معتاد هستند و نه بیکار، بلکه بیشترشان کارگران تماموقتی هستند که قادر به گذراندن زندگی خود از طریق حقوق ماهیانه نیستند.
🔹به این فروشندگان در هر بار حدود ۳۰ تا ۴۰ دلار پرداخت میشود؛ صنعتی ۲۰ میلیارد دلاری که هر روز بزرگتر هم میشود.
🔸شرکتهای خارجی به دنبال فروشندگان پلاسما در آمریکا هستند چون اکثر کشورهای مبدا پرداخت پول به ازای پلاسما را ممنوع کردهاند. آنها میتوانند در آمریکا به راحتی به تجارت بپردازند.
🔺 @barahoot_TV1
بَرَهوت تیوی
✳️ مطالبهی غرامت برای جنایات امپراتوری بریتانیا
🔹مرگ ملکه الیزابت باعث احیای مطالبات غرامت برای جنایات #امپراتوری_بریتانیا شده است. زمانی که الیزابت در سال ۱۹۵۲ ملکه شد، بیش از یک چهارم جمعیت جهان تحت حکومت او بودند. به لطف بریتانیا! اکثریت قریب به اتفاق آنها با فقر و رنج و مرگ دست و پنجه نرم میکردند!
🔸بین قرنهای ۱۵ و ۱۹، بیش از ۱۰۰ میلیون آفریقایی توسط اروپاییها در غل و زنجیر تجارت برده در اقیانوس اطلس قرار گرفتند. بریتانیاییها نقش اصلی را در ربودن، بردگی و قاچاق مردم آفریقا داشتند.
🔹تجارت برده در اقیانوس اطلس، زیربنای ثروت اروپا و فقر مردم آفریقا و کارائیب امروزی است. اگرچه هیچ #غرامت عادلانهای وجود ندارد که بتواند برابر با عدالت برای جنایات آن دوران باشد، با این حال بریتانیا تقاضای حداقلیِ ۱۰.۶ میلیارد دلاریِ جامائیکا برای غرامت را نیز نادیده میگیرد.
🔸بریتانیا بهندرت غرامت را در نظر میگیرد مگر زمانیکه به نفعش بوده باشد. بهعنوان مثال پس از لغو بردهداری در سال ۱۸۳۳، بریتانیا معادل امروزی بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار را برای "غرامت" صاحبان برده برای "اموال از دست رفته" خود اختصاص داد!
🔹بریتانیا همچنین بر اساس معاهدهای که به جنگ اول تریاک پایان داد، چین را مجبور به پرداخت غرامت کرد. این معاهده چین را مجبور کرد معادل ۷۶۰ میلیون دلار بپردازد و هنگ کنگ را به بریتانیا واگذار کند.
🔸کنیاییها از قبیلههای تالای و کیپسگیس بهدلیل سوء استفادههای استعماری و سرقت زمین از بریتانیا ۲۰۰ میلیارد دلار غرامت میخواهند. استعمارگران بریتانیایی بین سالهای ۱۸۹۵ تا ۱۹۶۳، مردم تالای و کیپسیگیس را مجبور به ترک زمینهای خود در شهرستان کریچو کردند تا مزارع چای برای مهاجران سفیدپوست بسازند.
🔹زمانیکه بریتانیا زمینهای آنها را دزدید، بیش از نیم میلیون کنیایی از جنایاتی مانند اعدام، خشونت جنسی و شکنجه رنج بردند. امروزه اشراف بریتانیا مالک ۱۰۰.۰۰۰ هکتار از زمینهای کشاورزی برتر کنیا هستند و این کشور همچنان توسط شرکتهای چندملیتی بریتانیایی مانند Unilever اشغال شده است.
🔸اگرچه هیچ درخواست رسمی غرامت از سوی دولت هند وجود نداشته است، اما تماسهایی از بخشهای مختلف وجود دارد. اقتصاددانان هندی تخمین میزنند که ثروت خارج شده از هند توسط بریتانیا بین سالهای ۱۷۶۵ تا ۱۹۳۸ بالغ بر ۴۵ تریلیون دلار است.
🔹ائتلافی متشکل از ۱۵ کشور کارائیب که در آن اروپاییها، بهویژه بریتانیاییها، منابع را استخراج کرده و کشورها را به مزرعههای برده تبدیل کردند، خواهان غرامت برای جنایات نسلکشی استعماری و تجارت بردههای فراآتلانتیک هستند.
🔸از ۱۴ کشور فراتر از بریتانیا که در کشورهای مشترکالمنافع باقی ماندهاند، حداقل شش کشور در دریای کارائیب خواهان خروج هستند. این کشورها از باربادوس پیروی خواهند کرد که ملکه را بهعنوان رئیس دولت خود برکنار کرد تا در نوامبر ۲۰۲۱ به جدیدترین جمهوری منطقه تبدیل شود. (لینک)
🔺 @barahoot_TV1
📌دن وایتفیلد، نامزد دموکراتِ کنگرهی آمریکا:
🔹به یاد دارید در سال ۲۰۱۷ زمانیکه به میلیاردرها معافیت مالیاتی ۳.۲ تریلیون دلاری دادیم؟ شما میتوانستید فقط با ۱۰٪ از آن، بدهی پزشکی ۴۰.۰۰۰.۰۰۰ آمریکایی را پرداخت کنید.
🔹ما میتوانستیم ۱۰۰ درصد بدهیهای پزشکی را ۱۰ بار پرداخت کنیم اما در عوض به ثروتمندترین آمریکاییها معافیت مالیاتی دادیم.
#نظام_سرمایهداری
🔺 @barahoot_TV1
✳️ کاش قبلش یه مشورتی از زنان ژاپنی میگرفتی بعد این توئیت رو میزدی!
🔺 @barahoot_TV1
✳️ بنر تماشاگران سلتیک اسکاتلند:
"اگر از خانواده سلطنتی متنفری، دست بزن."
🔺 @barahoot_TV1
✳️ با دوش گرفتنِ گروهی در انرژی صرفهجویی کنید
🔹خانم سوماروگا، وزیر محیط زیست #سوئیس در حال ترویج اقداماتی برای کاهش مصرف #انرژی تا ۱۵ درصد در زمستان امسال است. یکی از پیشنهادات او این است که مردم با هم دوش بگیرند! پیشنهادی که با ناباوریِ مردم مواجه شده.
🔹این اولین بار نیست که ایده دوش گرفتنِ گروهی برای کمک به صرفهجویی در انرژی مطرح میشود. در سال ۱۹۸۵ هم دفتر انرژی فدرال از این اقدام حمایت میکرد با این شعار: «ضایعات کمتر و لذت مضاعف»! (لینک)
🔺 @barahoot_TV1
بَرَهوت تیوی
✳️ قطار سرطان در هند
🔹هر روز یک ایستگاه راهآهن در ایالت پنجاب #هند در ساعت ۹ شب مملو از جمعیتی میشود که میخواهند سوار قطار سرطان شوند. این قطار مسافتی در حدود ۳۲۵ کیلومتر را طی میکند تا به باکانا در ایالت راجستان برسد.
🔸به طور متوسط روزانه ۱۰۰ بیمار سرطانی سوار این قطار میشوند و به همین دلیل به #قطار_سرطان معروف است. بعد از اینکه مصرف #سموم_کشاورزی در پنجاب رشد زیادی کرد، آمار سرطان هم به طرز عیجبی رشد کرد.
🔹بسیاری از فعالان محیط زیست میگویند این سرطانها نتیجهی جنبهی تاریک «انقلاب سبز» است. #انقلاب_سبز به دورهای از اواسط قرن بیستم به بعد اشاره دارد که با تغییر شیوههای کشاورزی، بهرهوری بهطور چشمگیری افزایش پیدا کرد.
🔸«انقلاب سبز» بلافاصله پس از خاتمهی جنگ در سال ۱۹۴۶ میلادی کلید خورد. در این سال «نلسون راکفلر» به همراه «هنری والاس»، وزیر وقت تجارت آمریکا در سفری به مکزیک، آغاز «انقلاب سبز» را اعلام کردند.
🔹انقلاب سبز جایگزینی برای «انقلاب سرخ» شوروی بود. ایالات متحده دانش و فناوری کشاورزی را از ایالات متحده به این کشورها انتقال داد تا الگویی برای #سرمایهداری_مدرن باشند.
🔸مدیریت کلان کشاورزی، توسعهی کشت تکمحصولی، مکانیزاسیون و صنعتی شدن مزارع، انحصاری شدن بذر، کود و سموم کشاورزی، افزایش مصرف سموم و کودهای شیمیایی مهمترین موارد پیگیری شده در انقلاب سبز است. سیطره بر این منابع اساسی علاوهبر سود هنگفت تجاری، در افزایش قدرت اعمال نفوذ آمریکا در این کشورها بسیار مؤثر بود.
🔹کشاورزان پنجاب از ۱۵ سم مختلف و انواع کودهای شیمیایی استفاده میکنند. روزانه حداقل ۱۸ مرگ و میر ناشی از سرطان در ایالت پنجاب ثبت میشود.
🔸انقلاب سبز غذای کافی برای مردم تولید کرد اما به مرور زمان آفات و بیماریهای بیشتر و قدرتمندتری شروع به حمله به محصولات کردند (چون در برابر آفتکشها مقاوم شده بودند). بافت خاک سختتر و آبهای زیرزمینی به مواد شیمیایی آلوده شد.
🔺 @barahoot_TV1
✳️ دهها کارخانه در طیف متنوعی از صنایع مانند فولاد، آلومینیوم، کود و خود صنعت برق مجبور به تعطیلی مغازهها شدهاند، زیرا قیمتهای بالای گاز و برق، کسب و کارشان را بیسود کرده است.
شرکتهای انرژیبر، نمیتوانند در اروپا دوام بیاورند.
🔗 Wall Street Silver
🔺@barahoot_TV1