بَرَهوت تیوی
🔹قحطی بزرگ در #هند در سالهای ۱۸۷۶-۱۸۷۸ یکی از ناشناختهترین موارد #نسلکشی استعماری بریتانیا است. با تلفات حداقل ۱۰ میلیون نفر، قحطی مساحت ۶۷۰.۰۰۰ کیلومتر مربع را در بر گرفت و ۵۹ میلیون نفر را تحت تأثیر قرار داد.
🔸روایات رایج امروزی اغلب #قحطی را بهدلیل "رویداد اقلیمی عجیب" و در آن زمان بهدلیل "واکنش طبیعت به پرورش بیش از حد هندیها" مقصر میدانند. هر دوی آنها همدستی امپراتوری #بریتانیا را نادیده میگیرند که تحمیل اقتصاد #بازار_آزاد، هند را به شدت متحول کرد.
🔹کارل مارکس این را «تخریب جامعه روستایی خودکفای هند» برای «تجارت آزاد انگلیسی» نامید. میلیونها جریب زمین که بهطور سنتی برای امرار معاش داخلی استفاده میشد برای تولید محصولات صادراتی مانند گندم و پنبه تصرف شد و هندیها را در معرض خطر کمبود مواد غذایی قرار داد.
🔸در روزهای اولِ قحطی، لرد لیتون، نایبالسلطنهی هند، که بهطور گسترده گمان میرفت از روانپریشی و اعتیاد به تریاک رنج میبرد، هر درخواستی برای کاهش رنج میلیونها نفر را رد کرد و در عوض تمرکز خود را بر آماده شدن برای تاجگذاری ملکه ویکتوریا بهعنوان ملکه هند داشت.
🔹نکته مهم تاجگذاری ملکه ویکتوریا، ضیافتی یک هفتهای برای ۶۸۰۰۰ شخصیت برجسته بود که در آن زمان گرانترین وعدهی غذایی در تاریخ جهان بود. ۱۰۰.۰۰۰ نفر در مدرس و میسور در جریان جشنهای لیتون از گرسنگی مردند.
🔸در همین حال، لیتون سعی کرد قحطی را از بقیهی جهان پنهان کند. مطبوعات محلی گزارش دادند که مرگهای ناشی از گرسنگی عمداً بهعنوان تلفات وبا یا اسهال خونی اشتباه گزارش میشوند تا مقیاس واقعی قحطی پنهان شود.
🔹بریتانیاییها ادعا کردند که قحطی ناشی از خشکسالی شدید است که منجر به شکست محصول شده است. اما با انباشته شدن اجساد در آخرین سال قحطی، لیتون بر صادرات رکورد ۳۲۰.۰۰۰ تن گندم به بازارهای اروپایی نظارت کرد!
🔸به دلیل اشتیاق لیتون برای تأمین بودجه حملات نظامی بریتانیا در افغانستان، بودجهی امدادی کمیاب بود. تنها نوع مجاز در بیشتر مناطق، اردوگاههای کار سخت بود که در آن کارگران غذای کمتری نسبت به زندانیان اردوگاه نازیها در بوخنوالد داشتند.
🔺این تنها اولین قحطی بود که توسط بریتانیاییها در هند مهندسی شد. تا سال ۱۹۰۲، تا ۲۹.۳ میلیون نفر تحت سلطهی بریتانیا از گرسنگی جان خود را از دست دادند؛ فجایعی که بهعنوان یک کاتالیزور برای مبارزه آزادی هند عمل میکرد. (لینک)
🔺@barahoot_tv1
✳️ بایدن، تصویری از پیام تشکر یک شهروند آمریکایی پیرامون بخشش بدهیهای دانشجویی رو منتشر کرد.
🔹این کاربر نوشته: «ممنون آقای رئیس جمهور؛ در سن ۵۱ سالگی، من و شوهرم بالاخره میتونیم پسانداز کردن برای خرید اولین خونمون رو شروع کنیم.»
🔺@barahoot_tv1
✳️ تعطیلی غول فولاد جهان در آلمان
🔹آرسلور میتال #آلمان، دومین فولادساز بزرگ جهان، بهدلیل افزایش شدید قیمت گاز و انرژی، کارخانهی خود را در اروپا تعطیل کرده است.
(لینک)
🔺@barahoot_tv1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ تظاهرات گسترده در #فرانسه
🔹صدها معترض به خیابانهای پاریس آمدهاند و علیه ناتو، اتحادیه اروپا، افزایش قیمت انرژی و تورم اعتراض کردهاند.
🔺@barahoot_tv1
✳️ قحطی عمدی و نسلکشی در ایرلند
🔹قحطی ایرلند، بین سالهای ۱۸۴۵ تا ۱۸۵۴، یکی از قحطیهای مرگبار تاریخ است. #قحطی با آفتی که به جان سیبزمینیها افتاد شروع شد. در آن زمان، سیبزمینی یکی از منابع غذایی اصلی مردم و محصول غالبِ #ایرلند بود.
🔸#انگلیسیها شرایط ناامیدی شدید و وابستگی شدید به محصول سیبزمینی را از طریق مجموعهای از قوانین کیفری تحقیرآمیز و از پیش برنامهریزیشده ایجاد کردند که عمدا و بهطور سیستماتیک ایرلندیها را خلع سلاح کردند.
🔹ایرلند برای سیر کردن مردمش احتیاج به کمک جدی داشت، اما کشتیهای انگلیسی اجازه نمیدادند که کشتیهای حامل کمکهای بشردوستانه به ایرلند برسند. این قحطی حدود ۱.۲ میلیون زن، مرد و کودک را قربانی کرد. (لینک)
🔺@jenayaat
🔺@barahoot_tv1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ با توجه به افزایش قیمت برق تا ۵۰۰ درصد در #ایتالیا، مشاغل برای صرفهجویی در هزینهها، لامپها را خاموش کرده و شمع روشن کردند.
🔺@barahoot_tv1
✳️ او وارث و ادامه دهنده صدها سال استعمارگری بود
🔹اوایل سال ۱۹۵۲ زمانی که الیزابت و فیلیپ به تازگی به خانه خود در کنیا رسیده بودند، از بریتانیا نامهای حاوی خبر درگذشت پادشاه رسید. مارتین چارتریس از الیزابت خواست که یک نام سلطنتی برای خودش انتخاب کند، ملکه پاسخ داد که «قطعا همان الیزابت مناسب است». الیزابت رسما ملکه پادشاهی بریتانیا شد.
🔸حالا ملکه بعد از ۷۰ سال پادشاهی در سن ۹۶ سالگی درگذشته است. خبر مرگ ملکه الیزابت، برای مردم کشورهایی که سالهای زیادی تحت استعمار بریتانیا بودند مایه خوشحالی شد؛ برای مردم هند، ایرلند، استرالیا و بسیاری از کشورهای آفریقایی.
🔹زمانی میگفتند خورشید در امپراطوری بریتانیا غروب نمیکند، امپراطوری که توانسته بود از غرب تا شرق گسترش پیدا کند و برای صدها سال ثروت این کشورها را غارت کند. امپراطوری بریتانیا بسیار ثروتمند بود و بخشی از این ثروت افسانهای به خاندان امپراطوری و ملکه الیزابت به ارث رسید.
🔸تنها ۲۲ کشور وجود دارد که بریتانیا هرگز به آنها حمله نکرده است. کشتیهای بریتانیا در مجموع ۳ میلیون آفریقایی را به عنوان برده به دنیای جدید منتقل کردند؛ امپراطوری که فقر و قحطی را به آسیا و آفریقا برد.
🔹بریتانیا امروز با ۳ هزار میلیارد دلار تولید ناخالص داخلی جزو ۱۰ اقتصاد برتر دنیاست، سرمایه عظیمی که با استعمارگری این کشور در آفریقا، آسیا و آمریکا کم کم جمع شد.
🔸ملکه ثروتمند بریتانیا نمادی از دزدی و استعمار بود. به تاج ملکه توجه کنید، الماس «کوه نور» که بزرگترین الماس دنیاست و متعلق به #هند است روی تاج ملکه قرار دارد.
علاوه بر کوه نور، بزرگترین الماس تراش شفاف دنیا که به «ستاره بزرگ آفریقا» معروف است هم روی عصای ملکه جا خوش کرده است، الماسی که از آفریقای جنوبی به سرقت رفته و ۴۰۰ میلیون دلار ارزش دارد.
🔹ممکن است کسی بگوید ملکه دخالتی در این استعمارگریها نداشته و شخصیتی غیرسیاسی بوده است. همین اواخر بیش از ۱۰۰ شخصیت از #جامائیکا در نامهای از ملکه الیزابت درخواست غرامت کردند اما ملکه نه عذرخواهی کرد و نه غرامتی داد.
🔸گاردین میگوید تا حالا بیش از ۱۰۰۰ قانون توسط ملکه یا شاهزاده چارلز از طریق یک رویه محرمانه قبل از تصویب توسط نمایندگان منتخب پارلمان بریتانیا مورد بررسی قرار گرفته است.
🔹داغ استعمار بریتانیا هنوز هم تازه است، چندی پیش «لیدیا تورب» سناتور استرالیایی که از تبار بومیان استرالیاست هنگام سوگند در پارلمان استرالیا ملکه الیزابت را «استعمارگر» خواند. استرالیا در گذشته یکی از مستعمرههای بریتانیا بود اما همچنان پس از استقلال، ملکه الیزابت رئیس تشریفاتی این کشور بود.
◀️ در سالهای اخیر درخواستهای زیادی برای رویارویی سلطنت با گذشته استعماری خودش مطرح شده است. در دوران حاکمیت ملکه الیزابت که شاهد عذرخواهی و یا اعلامیه رسمی در این زمینه نبودیم، آیا چارلز سوم، پادشاه جدید بریتانیا در آینده سخنی در این رابطه بیان خواهد کرد یا نه؟
🔺@barahoot_TV1
✳️ یه کاربر توئیتر از هند این عکس رو گذاشته و نوشته «شما این کار را با اجداد من انجام می دهید و می خواهید من برای مرگ ملکه شما سوگواری کنم؟»
🔺@barahoot_TV1
✳️ ۲۱ سال از حادثه (؟) #۱۱سپتامبر گذشت. پس از این واقعه دولت آمریکا لشکرکشی گستردهای به افغانستان و عراق کرد. اکنون پس از دو دهه، نتیجه چیست؟
جالب است بدانید که اسم عملیات حمله به افغانستان «عملیات بلند مدت آزادی» بود! عملیاتی که پس از دو دهه، منتج به سلطه طالبان بر افغانستان و آوارگی و مرگ میلیونها انسان بیگناه شد.
🔺@barahoot_TV1