🔻«درباره جلیلی و ما مستأجرهای پرایدسوار»
🔸جلیلی یک جریان است،
جریانی که در بدترین شرایط معیشتی با دفاع از مبانی انقلاب و در حالیکه طرف مقابل به ناحق او را علت مشکلات معرفی میکرد،
میتواند در کوتاهترین زمان اقلا ۱۰ میلیون «دل» جذب کند و با دست خالی کل تیم آقایان خاتمی، روحانی واین جریان را جدی گرفت و به رسمیت شناخت،
این جریان به درستی «نخ تسبیح» همه آنهایی است که به آینده جمهوری اسلامی ایران امیدوارند،
حتی اگر میخواهند جلیلی نباشد و از جلیلی تنفر دارند؛ راهش این نیست که هر دوره تلاش کنند او که گفتمان این جریان را نمایندگی میکند را کنار بزنند.
راهش این است که کسی را معرفی کنند که توان نمایندگی این جریان قدرتمند اقلا ۱۰ میلیونی را داشته باشد،
کسی مثل جلیلی که «از طلبه و دانشجو تا خانهدار و کارمند و کلا ما مستاجرهای پرایدسوار» بتوانیم با دلهایمان برای او تا کف دورافتاده ترین نقاط کشور برویم که گفتمانش را ترویج کنیم.
با سبک «سیاست ورزی پدرسالارانه» برخی عزیزان نمیشود این جریان را حذف کرد... اساسا نمیشود سیاست ورزی کرد...
این جریان یک جریان انسانی است، ربات نیست که هربار به میل پدرسالارگونهی برخی عزیزان تنظیم شود و حرکت کند.
امیدوارم عبرت بگیرند.
📝محمدطاهر رحیمی
🔗لینک کانال:
🆑 @baraye_mellat
🔺 شش نکته درباره چرایی شکست دکتر جلیلی
اول. ایجاد تصویر تندرو از ایشان و اطرافیانش بخاطر حجم گسترده تخریب ها، هم از طرف اصولگرایان در دور اول و هم اصلاح طلبان، نوعی نگرانی را در دل برخی از طبقه متوسط ایجاد کرد و کاری که ایشان در مناظره اخر در معرفی اعضای متخصص دولت سایه خود کرد باید زودتر و بهتر اتفاق می افتاد.
دوم. تقریبا همه بدنه پرانرژی کشور در فتنه تردید ناشی از اجماع مانده بود و حتی رای دهندگان به ایشان در دور اول هم کار خاصی نکردند و عملا تبلیغات انتخابات از یکشنبه تا چهارشنبه دور دوم بود که اگر این تمرکز زودتر رخ میداد حتما بیش از چهار میلیونی که در دور دوم زنده شد, قابلیت به میدان آمدن داشت.
سوم. ایشان چهره ای علمی و راهبردی است که در یافتن زبان مردم و بیان ساده تر موضوعات، موفق نبودند هر چند با بهبود جدی نسبت به قبل مواجه بودیم. تیم رسانه ای و چهره های اقماری هم می توانستند خلاقانه تر این نقیصه را برطرف کنند که نکردند! جریان عدالت خواه معتدل که حامی اصلی ایشان در این دهه بوده هم از نداشتن یک رسانه قوی رنج میبرد.
چهارم. گرچه شهید رییسی عزیز واقعا دلسوزانه کار کرده بود ولی عملا نتوانسته بود برخی مشکلات فراگیر مثل بورس, مسکن، تورم و.. را کاهش جدی بدهد هر چند بعد از ایجاد یک ثبات نسبی در حال کاهش آنها بود. اینکه دکتر جلیلی خودش را محصور در تداوم مسیر دولت ایشان کرد و حتی نقدهایی مودبانه و منصفانه - که میدانیم وجود دارد- را مطرح نکرد بنظرم یک عامل منفی در بخشی از جامعه ای شد که گرچه از شهادت ایشان متاثر بود ولی این نقدها در درون او وجود داشت و بیان نقدها میتوانست ایجاد امید اصلاح را تقویت نماید.
پنجم. ایشان یا نزدیکان شان باید زودتر از این لایه فرهنگی اجتماعی بدنه خودجوش انقلابی را نیز در دولت سایه خود ترکیب می کردند تا نوعی تشکیلات فراگیر به موقع عمل کند حال آنکه ارتباطات ایشان با لایه اندیشکده ها و کارشناسان دولت بود و به موضوعات تخصصی کشور درگیر بودند. البته این نقیصه در کل ساختار اصولگرایی است که تشکیلات ندارد و تا بخواهی تشتت دارد! این یعنی دور بعد هم همین بساط خواهد بود! واقعا رای ثابت هیچ جریانی بیش از پنج شش میلیون نیست و مابقی باید هر دوره خلق بشود.
ششم. گرچه دکتر جلیلی فارغ از مناسبات مذهبی و قومی به مسایل استانهای مرزی و برخی اقوام و اهل سنت کشور هم همت گمارده بود ولی عملا یک برنامه منسجم جدی در این زمینه نداشت تا شکاف عمیق موجود را برطرف نماید و عملا کوتاهی جدی دستیاری اقوام مذاهب دولت شهید رییسی -که فرصت تاریخی این سه سال را از دست داد- به پای ایشان هم نوشته شد!
📝 علیرضا کمیلی
🆑 @baraye_mellat
🔺همانها که به جلیلی میگفتند دیکتاتور و طالبان و کره شمالی، حالا دارند به هر دری میزنند که دولت سایه را تعطیل کنند. نایسهای اهل تساهل و تعاملِ دیروز، امروز با خشم مطالبهی بگیر و ببند دارند. حالا اگر این تلاشهایشان فقط از بغض جلیلی بود قابل درک بود. میشد به عنوان یک انتقامگیری کینهتوزانه فهمشان کرد. از این رایِ شگفتانگیزِ «جلیلیِ راینیاور» عصبانی هستند و آدمها در عصبانیت خوی اصلیشان را نشان میدهند. در این حالت طبیعی است اصلاحطلب و اصولگرا بالاتفاق بخواهند درِ دولت سایهی جلیلی را تخته کنند. بدبختی اصلی اما این است که خیلی از اینها واقعا معنای دولت سایه را هم نمیدانند. رسماً چهل پنجاه سال از مرزهای دانش سیاسی عقباند. دانش بخورد توی سرشان، اخبار هم نمیخوانند. اخبار هم بخورد توی سرشان، ویکیپدیای یکی مثل تونیبلر را هم نخواندهاند که ببینند طرف نصف رزومهاش پیش از نخستوزیری، فعالیت در دولت سایه بوده. با یک مشت عقبماندهی مدعی طرفیم که مطالعاتشان در حد ویکیپدیا هم نیست. این از نادانهایشان. اما آنها که میدانند معنی دولت سایه چیست، میدانند دولت موازی نیست، میدانند ایدهای مترقی در دنیاست و باز هم تخریب میکنند، در عین نشان دادن تمامیتخواهی خودشان، عملا دارند گرای خوبی به سعید جلیلی میدهند. دارند خیلی رک و راست میگویند از تشکلیابیِ آن رای ده میلیونیِ دور اول میترسند. از امتدادِ این اپوزسیونِ یک ماهه، در تمام چهارسال آینده، هراس دارند. میدانند آنچه میتواند معجزه کند تشکلیابی خارج از دولت است. دولت سایه صرفاً بسیجِ نخبگان بود، ارتباطی به بدنه اجتماعی نداشت. و آنها دارند دولت سایه را میزنند تا پس از انتخابات، بدنه عمومیِ رایدهنده به آن بدنه نخبگانی متصل نشود. از تشکلیابیِ یک اپوزسیون خارج از دوگان اصولگرایی و اصلاحطلبی، ترس دارند. و جلیلی باید از این پاس گل استفاده کند. دارند راهنمایی خوبی به او میکنند. باید ضمن تشکر از این حملهها و ضمنِ تثبیتِ ساختارِ سیاستیِ دولت سایه، این بار ساختاری سیاسی را با بدنه اجتماعیِ متشکل شده در هشتم و پانزدهم تیر، پایهگذاری کند.
📝 علی آبکار
🔗لینک کانال:
🆑 @baraye_mellat
🔻حضور دکتر سعید جلیلی در مراسم عزاداری اباعبدالله | مسجد ارک تهران.
🔗لینک کانال:
🆑 @baraye_mellat
12.4M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻«پاسخ دکتر جلیلی به شایعات اخیر»:
🔴تا امروز اصلا بابک زنجانی را ندیدهام!
کسانی که این مباحث را مطرح میکنند از فساد صورت گرفته، مطلع هستند و خوشبخاته دادگاه پیگیر این مسائلست. هرچه دادگاه به این افراد نزدیکتر میشود صدای این افراد بیشتر بلند خواهد شد.
🔴در مورد کرسنت عرض کردم؛ جای متهم در دادگاه است نه در مناظره. معتقدم که اگر ابعاد پرونده کرسنت برای مردم عزیز روشن بشود متهمان پرونده باید به دنبال سوراخ موش بگردند، آن هم از ترس مردم نه از دادگاه و احکام، از ترس افکار عمومی چرا که باید پاسخ بدهی بابت خیانتهایی که صورت گرفته است.
🔴دروغهایی گفته میشود مثل دیدار با بابک زنجانی، نشان میدهد که کسانی از اتهامات و مفاسد بزرگ و رفتارهای غلطی که به بیت المال و منافع مردم ضربه زده، امروز فرار روبه جلو میکنند.
🔴من کسی نیستم که در مبارزه با فساد با چهارتا دروغوکذب، صحنه را خالی کنم یا جا بزنم، محکمتر خواهم ایستاد و میدانم صدای اینها بلند خواهد شد و اینها امروز نگران این هستند که مبارزه با فساد حداقل یک پشتوانه ۱۴ میلیونی پیدا کرده است، میخواهند این اعتماد مردم را ضعیف کنند!
🔗لینک کانال:
🆑 @baraye_mellat
🔻و اما تحجر!
خط خبری تحجر از کجا آمده است؟ فکر میکنید از کسانی که دلسوز قالیبافند؟ خیر!
میدانید چرا از فردای انتخابات این حجم مطالب شروع به تولید شده است؟
و دوستان حامی جلیلی هم در این بازی افتادند؟!
اسم رمز هم خطر تحجر است!
قاعدتا فکر میکنید خب عده ای دلخورند و دارند دق دلی را بر سر هم خالی میکنند
اما نه من ماجرا را اینطور نمیفهمم
چون به نظرم بوی سفارش در برخی مطالب و حتی عنوانگذاریها خیلی راحت به مشاممان میرسد
حالا چرا سفارش به نظرتان؟
چون امت حزبالله در این انتخابات یک دکانی را بهم زد
یک بازی مشخص و تکراری را خرد کرد
خودش را نشان داد و گفت من هستم! من توده نیستم! باید اقناعم کنی و حرف بزنی!
این دکان، ذی نفعانی داشت که حزب الله را به شکل تودهٔ بردههای فرمانبر میخواستند
تولیدِ سفارش شدهٔ این مطالب برای بازگشت به تنظیمات کارخانهٔ مدنظر آن آقایان است وگرنه نه قالیباف برایشان مهم است نه با جلیلی کاری دارند.
میخواهند آن جهل توده ساز و آن تودهٔ در دست و آن منطق نهادهای کذا پسند را در دستشان نگه دارند و نگذارند چیزی این روزها حرکت دیگری بسازد از جنس احیای واقعی سیاست توسط حزباللهی ها و به کمک همین ۱۴ میلیون متحد شده بیاید.
پروژه، پشیمان کردن حزب الله و مردم از منطق سرسپرده نبودن و توده نشدن و صاحب فکر بودن است! نه درد اخلاق جدی است نه درد فرهنگ نه مبارزه با حقیقت تحجر نه نگرانی از مظاهر ضعف عقلانیت در جبهه!
حالا چهار نفر هم با همین دردها ممکن است قلم بزنند و یاری پروژه آقابان را بکنند لکن انسان باید بصیرت داشته باشد و بازی ها را بشناسد.
بگذارید برایتان مثالی بزنم:
ازآغاز فرآیند انتخابات شنیده بودم تصمیمگیری شده بساط رائفیپور جمع شود، خب! اصلا فرض که خیلی هم خوب! حالا بهانه چیست که یکسری اسامی هی این روزها مطرح میشوند؟ تخریب ناجوانمردانه آقای قالیباف! این هم قبول، کار بسیار غلطی بوده! ولی چطور میشود مدعیان مبارزه با امثال رائفی پور سراغ او بروند اما سراغ سفارشدهنده پروژه و حامیان رائفی پور در همان انتخابات مجلس نمیروند؟! ماجرا وقتی جالب تر میشود که برخی سفارشدهندگان یا برخی حامیان رائفی پور در مجلس ۱۴۰۲، خودشان از همین ذی نفعان پیش گفته در انتخابات ۱۴۰۳ بودند! چرخ روزگار سه ماه بعد همان ها که پشت تازاندن رائفیپور به قالیباف بودند را حالا حامی قالیباف در ریاست جمهوری کرده بود! حالا دم خروس را باور کنیم یا قسم حضرت عباس مبارزه با تحجرتان را؟!
📝حجتالاسلام مجتبی عرب
🔗لینک کانال:
🆑 @baraye_mellat