فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 وقتی آقا هم برای سرودخوانی دخترها دست زدند
🔹 ما کف زدن اقا رو ندیده بودیم که با این دخترای گل دیدیم 😁
باباها واسه دخترا چه کارا که نمیکنن😄😄
@barnamehaye_farhangi
روزمان راباتدبری درآیات قرآنی شروع می کنیم
🌺 🌿 🌺 🌿 🌺
🌟 سوره مبارکه حجرات، آیات ۲ تا ۵ 🌟 :
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لاَ تَرْفَعُوا أَصْوَاتَكُمْ فَوْقَ صَوْتِ النَّبِيِّ وَلاَ تَجْهَرُوا لَهُ بِالْقَوْلِ كَجَهْرِ بَعْضِكُمْ لِبَعْضٍ أَن تَحْبَطَ أَعْمَالُكُمْ وَأَنتُمْ لاَ تَشْعُرُونَ (۲) إِنَّ الَّذِينَ يَغُضُّونَ أَصْوَاتَهُمْ عِندَ رَسُولِ اللَّهِ أُولئِكَ الَّذِينَ امْتَحَنَ اللَّهُ قُلُوبَهُمْ لِلتَّقْوَى لَهُم مَغْفِرَةٌ وَأَجْرٌ عَظِيمٌ (۳) إِنَّ الَّذِينَ يُنَادُونَكَ مِن وَرَاءِ الْحُجُرَاتِ أَكْثَرُهُمْ لاَ يَعْقِلُونَ (٤) وَلَوْ أَنَّهُمْ صَبَرُوا حَتَّى تَخْرُجَ إِلَيْهِمْ لَكَانَ خَيْراً لَهُمْ وَاللَّهُ غَفُورٌ رَحِيمٌ (۵)
🌟 معنی آیات🌟 :
ای کسانی که ايمان آوردهايد ، صدای خود را از صدای پيامبر بلندتر، مکنيد و همچنان که با يکديگر بلند سخن میگوييد با او به آواز بلند سخن مگوييد، که اعمالتان ناچيز شود و آگاه نشويد. (۲) کسانی که در نزد پيامبر خدا صدايشان را پايين میآورند همانهايند که خدادلهايشان را به تقوی آزموده است آنهاراست آمرزش و مزد بسيار. (۳) آنهايی که از آن سوی حجرهها ندايت میدهند بيشتر بیخردانند. (٤) اگر صبر میکردند تا تو خود بيرون میآمدی و نزد آنها میرفتی برايشان ، بهتر میبود، و خدا آمرزنده مهربان است. (۵)
🌟شرح آیات 🌟 :
🌺🌿 ۲ تا ۵. آداب حضور نزد پیامبر ﷺ 🌿🌺 : پیامبر ﷺ که روحی لطیف داشت و فردی آزاده بود، در میان گروهی گرفتار شده بود که از بسیاری از مزایای اخلاقی دور بودند و با شخصیتی یگانه چون او طوری سخن میگفتند که گویی با یک فرد عادی سخن میگویند. در سال نهم هجرت که آن را «عام الوفود» مینامند، هیئتها و دستههای گوناگونی از قبایل اطراف برای تشرّف به اسلام به مدینه میآمدند. افراد تازه وارد، وقت و بی وقت، پشت در اتاق پیامبر میایستادند، فریاد میکشیدند که «ای محمد، بیرون بیا.» این کار، علاوه بر این که استراحت رسول خدا ﷺ را به هم میزد، نوعی بیاحترامی به شخصیتی مانند پیامبر خدا بود. از این رو، قرآن در آیهٔ چهارم این سوره، این گونه افراد را کمفهم و بیخرد شمرده و عمل صحیح در این موارد را در آیهٔ پنجم بیان کرده است. آن حضرت نه تنها در این قسمت از آداب معاشرت، از بیگانگان و عربهای بیابانی ناراحتی داشت، برخی از یاران و اصحاب نزدیک آن حضرت هم ادب سخن گفتن را در محضر وی مراعات نمیکردند. نقل شده است: هیئتی به نمایندگی از قبیلهٔ «بنی تمیم» وارد مدینه شد. هر کدام از ابوبکر و عمر، شخصی را برای ملاقات با آنها معین کردند. اختلاف آنان در تعیین آن فرد، منجر به مشاجره و فریاد آنان در محضر پیامبر ﷺ شد و باعث رنجش خاطر او گردید. برای جلوگیری از تکرار این حرکات ناشایست در محضر آن پیشوای بزرگ، آیات دوم و سوم نازل گردید که نتیجهٔ این عمل زشت را «حبط» و نابودی ارزش اعمال خیر معرفی کرد. سزاست که بدانیم چرا این نوع بیاحترامی در محضر پیامبر ﷺ سبب نابودی پاداش اعمال میگردد. علت آن است که احترام در ظاهر، حاکی از احترام باطنی نسبت به پیامبر ﷺ است و ناگفته پیداست که حرکات و اعمال ما، زاییدهٔ عقیده و مراتب ایمان ماست و ارتکاب چنین حرکات ناشایست و بیاعتنایی به چنین شخصیتی، از بیاعتنایی قلبی به شخص پیامبر و مقدسات مذهبی حکایت میکند. باید توجه داشته باشیم که این قبیل احترامها، به پیامبر عظیم الشأن اختصاص ندارد؛ بلکه همهٔ پیشوایان اسلامی و علما و اساتید و پدران و مادران و عموم بزرگان، شایستهٔ این گونه احترامها هستند. (منشور جاوید، ج ۷، ص ۳۹۷ و ۳۹۹)
🌹🌿🌹🌿🌹
@barnamahye_farhangi
📌گناه عمومی باعث شکست دولت امیرالمؤمنین بود!
«وقتی در جامعه گناه منتشر شود و مردم با گناه خو بگیرند، کار کسی که در رأس جامعه قرار دارد و می خواهد مردم را به خیر و صلاح و معروف و نیکی سوق دهد، با مشکل مواجه خواهد شد؛ یعنی نخواهد توانست، یا به آسانی نخواهد توانست و مجبور است با صرف هزینه ی فراوان این کار را انجام دهد.
♦️ یکی از موجبات ناکامی تلاش های امیرمؤمنان با آن قدرت و عظمت در ادامه ی این راه، که بالاخره هم به شهادت آن بزرگوار منجر شد، همین بود».
🎙سال 1379 بيانات در خطبه هاى نماز جمعهى تهران
#کشف_حجاب
#بیتفاوت_نباشیم
#برخورد_قاطع
@ barnamahye_farhangi