🔻چرا ۱۶ آذر روز دانشجو نامیده شد؟
🔹سوم آذر ۱۳۳۲، اعلامیه کوتاه دربار از سفر نایب ریاست جمهوری آمریکا، ریچارد نیکسون و همسرش به ایران در بازه زمانی هجدهم تا بیست و یکم همین ماه خبر میدهد. همین روزها خبر برقراری مجدد روابط سیاسی ایران و انگلستان هم منتشر میشود. این روابط مهر ۱۳۳۱ در اعتراض به بیاعتنایی انگلستان به بحث ملی شدن صنعت نفت، از جانب ایران قطع شده بود. حالا کمتر از چهارماه پس از کودتا، مصدق در دادگاه نظامی دارد محاکمه میشود، شاه قرار است برای سفیر انگلستان فرش قرمز پهن کرده و میزبان معاون رئیسجمهور آمریکا باشد.
🔹دهم آذرماه، روزنامه اطلاعات با چاپ عکسی از فضلالله زاهدی و وزیر دفاع در کنار رئیس هیئت مستشاری آمریکا در ایران، از اعطای نشان همایون درجه دوم به او با موافقت شاه خبر میدهد. چهارشنبه یازده آذر سفیر کبیر آمریکا در ایران، کاردار جدید را به وزارت خارجه معرفی میکند. چهاردهم آذرماه، تیتر یک روزنامه اطلاعات این است: «از امروز روابط سیاسی ایران و انگلیس برقرار گردید»
🔹اینها همه یعنی بر باد رفتن رویای مصدق-کاشانی و همهی زحماتی که برای ملیشدن صنعت نفت کشیده شده بود.
🔹چهاردهم و پانزدهم آذر راهپیماییهای پراکندهای در دانشگاه تهران و اعتصاباتی در بازار صورت گرفت. ۱۶ آذرماه دانشجویان وقتی وارد دانشگاه شدند، نیروهای گارد را دیدند که اطراف و داخل دانشگاه مستقر شدهاند. ساعت ده صبح وقتی چند سرباز با مسلسل وارد کلاس نقشهبرداری میشوند، همه از ترس فرار میکنند. چند دقیقه بعد نیروهای گارد رسما به دانشکده فنی حمله میکنند. مصطفی چمران که خود، یکی از این دانشجویان است نُه سال بعد این لحظه را اینطور توصیف میکند: "رگبار گلوله باریدن گرفت و چون دانشجویان فرصت فرار نداشتند، به کلی غافلگیر شدند و در همان لحظه اول عده زیادی هدف گلوله قرار گرفتند. هماو میگوید بدن مجروحین در حدود دو ساعت در وسط دانشکده افتاده بود و خون جاری بود تا بالاخره جان سپردند.
🔹۱۸ آذر، نیکسون طبق برنامه به تهران آمد. شاید یکی از تلخترین قابهایی که از این سفر سه روزه در تاریخ ایران به یادگار ماند، حضورش در تالار دانشکده حقوق و اعطای دکترای افتخاری به او بود. چهار روز پس از به رگبار بستهشدن دانشجویان دانشگاه تهران، حالا دکتر سیاسی، رئیس دانشگاه، میزبان نیکسون شده بود. نیکسون لباس دکترای افتخاری دانشگاه را بر تن کرد، عکس یادگاریاش را گرفت و تهران را ترک کرد. اما از آن سال، ۱۶ آذر به یاد سه شهیدِ قربانیشده پیش پای آمریکاییها، روز دانشجو نامیده شد.
@basaeer
🔴 اینجا ایران نیست‼️؛ اینجا قطر نیست‼️
🔻 موج دستگیری کاربران فضای مجازی منتقد دولت توسط پلیس آلمان
🔸 حمله پلیس آلمان به بیش از ۹۰ خانه در ۱۴ ایالت این کشور برای دستگیری برخی از کاربران فضای مجازی به اتهام توهین (به سیاستمداران)، شایعه پراکنی و تحریک به خشونت در پیامرسانها و فضای مجازی
@basaeer
🔴 برخورد تمدنها
وقتی در ایران، چین و اکنون سوریه جرقه آشوب زده شده است، یعنی باید منتظر اتفاقات مشابهی در روسیه، عراق و لبنان نیز باشیم.
آشوبهایی در وهله اول با یک مطالبه مدنی، در ادامه با چاشنی خرابکاری و تجزیهطلبی و در نهایت با هدف کودتا، براندازی نظام سیاسی، فروپاشی ارضی و یا حمله نظامی.
۱۴۰۱/۹/۱۳
👤احمد قديري
@basaeer
🔴رویکرد برخی کشورها برای حذف نام "ایران" از یک فناوری صادراتی/حضور جراحان هندی در ایران
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو:
🔹دستگاه تشخیص مارجینهای سرطانی حین جراحی به جراح کمک خواهد کرد که در حین عمل جراحی، بافتهای آلوده را شناسایی کند.
🔹کشورهایی چون هند، اندونزی و آلمان تقاضای خرید این دستگاه را دارند، ولی به ما گفتند که رد پایی از ایران نباشد که ما آن را قبول نکردیم.
🔹قرار است گروهی از جراحان هندی به ایران سفر کنند تا با این دستگاه، جراحی انجام دهند.
🔹ایران تنها کشوری است که موفق به ساخت این دستگاه شده است.
@basaeer
7.96M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 اشکهای حسین راغفر برای آینده ایران/ معترضان از خارج خط میگیرند و میخواهند ایران را به لیبی و سوریه تبدیل کنند
دکتر حسین راغفر اقتصاددان و تحلیلگر مسائل اقتصادی:
🔹اغتشاشاتی که در روزهای اخیر در خیابانها در حال رخ دادن است، کانون داخلی ندارد. خارجیها برای تداوم اغتشاشات خیابانی در ایران نقشه کشیدهاند. اعتراضات اخیر، آینده تاریکی را برای کشور به بار خواهد آورد، تمامیت ارضی ایران در خطر است.
@basaeer
6.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 نماینده مجلس ایرلند خطاب به سران اروپا؛ آیا در مورد جنایات اسرائیل اقدامی کردهایم؟!
«ریچارد بوید برت» نماینده مجلس ایرلند:
🔹سکوت اروپا در قبال پاکسازی قومی، محاصره غزه و 70 سال جنایت علیه فلسطینیان جای تعجب دارد؛ آیا ما اسرائیل را به خاطر جنایتهایش تحریم میکنیم؟!
@basaeer
🔴 با دکتر بهاروند، نابغه ایرانی آشنا شوید
🔹 ایشان جزو دو درصد برتر پژوهشگران پراستناد جهان است و در سال ۲۰۱۷ به عنوان یکی از ۲۰ فرد تاثیرگذار دانش سلولهای بنیادی از سوی سایت the niche در سطح جهانی معرفی شد. ایشان در سال ۲۰۱۹ برنده جایزه بین المللی آکادمی جهانی علوم (TWAS) در حوزه زیست شناسی شد،همچنین جایزه بین المللی یونسکو در حوزه علوم زیستی را در کارنامه خود دارد.
🔹 از وی چهار کتاب به زبان انگلیسی توسط انتشارات springer و john wiley شده است. تاکنون ۳۸۶ مقاله بین المللی،۱۰۲ مقاله داوری شده داخلی به همراه ۷ فصل در کتب بین المللی از ایشان به چاپ رسیده است.
🔹 دکتر حسین بهاروند،استاد ممتاز،موسس و رئیس پژوهشکده زیست شناسی و فناوری سلول های بنیادی پژوهشگاه رویان است. وی در سال ۱۳۸۷ به همراه همکارانش موفق به تولید سلول های بنیادی پرتوان القایی (ips) انسانی و موشی شد. با حمایت و مدیریت او تاکنون سه شرکت شکل گرفته اند که شامل کارخانه تولید سلول برای سلول درمانی،تولید پروتئین های نوترکیب و بانک سلول های بنیادی خون بند ناف می شود
@basaeer
🔴چاهی که دولت روحانی برای رئیسی کند!
مهدی پناهی، روزنامه نگار اقتصادی با اشاره به تیتر روزنامه اصلاح طلب هم میهن نوشت:
🔹اصلاحطلبان حقیقت را میدانند اما باز هم میخواهند با تیترهایشان لگد به دولت، حاکمیت و آرامش مردم بزنند!
🔹روزنامه هممیهن(خبرنگارانش شروعکننده قائله مهسا امینی بودند) تیتر زده "ارزانفروشی بنزین به خارجیها" در دولت رئیسی اما در متن میگوید که تعهد دولت روحانی است!
🔹معما ارزانفروشی بنزین در ۱۴۰۱ به سال ۹۹ و روحانی برمیگردد که بخاطر کاهش مصرف (تعطیلی کرونا و افزایش قیمت آبان ۹۸) و مازاد تولید، بنزین روی دست مانده را با قراردادهای چند ساله و قیمت ثابت(نه شناور) به خارجیها فروخت!
🔹اگر دولت رییسی به قرارداد عمل نمیکرد جریمه هم میشد!
@basaeer
اذعان دستگاههای جاسوسی آمریکا و رژیم صهیونیستی به مصون بودن ایران در برابر اغتشاشات
🔹آوریل هاینس، مدیر اطلاعات ملی آمریکا درباره اغتشاشات گفت که جمهوری اسلامی ایران این موضوع را تهدیدی علیه ثبات خود نمیبیند.
🔹آمیت ساعار، تحلیلگر ارشد اطلاعات ارتش رژیم صهیونیستی نیز اذعان کرده که این اغتشاشات قادر به تهدید موجودیت نظام حاکم بر ایران نیست.
@basaeer
🔴 شکست کمپینهای دروغین/خریدهای ایرانیان در آبان۶۶هزارمیلیاردتومان افزایش یافت
🔹رصد تراکنشهای انجامشده در شبکه شاپرک ابزار خوبی برای فهم تغییر و تحولات بازار است.این تراکنشها که شامل تراکنشهای موبایلی،کارتخوانهاو خریدهای اینترنتی است،رفتار خرید مردم و فعالان اقتصادی در بازار را به خوبی ترسیم میکند.
🔹 طبق گزارش بانک مرکزی ایران،در مهرماه تراکنشهای شاپرک کاهش۱۵/۵هزارمیلیاردتومانی نسبت به شهریور داشت که برخی از تحلیگران این موضوع را به اغتشاشات ربط داده وبرخی دیگر معتقد بودند در شهریور بهدلیل شروع سال تحصیلی خریدها افزایش یافته و کاهش آن در مهرماه تاحدودی طبیعی است.
🔹 اما در آبانماه رقم تراکنشهای شبکه شاپرک به حدود۷۷۱هزارمیلیاردتومان رسیده که نسبت به تراکنشهای مهرماه رشد نزدیک به۶۶هزارمیلیاردتومانی را نشان میدهد.همچنین تراکنشهای شاپرک در آبان،رکورددار سال جاری است.
🔹 در ماههای اخیر،رسانههای خارجی با راهاندازی اخبار دروغ،قصد داشتند با ایجاد کمپینهای تحریمی علیه برندهای ملی،اقتصاد ایران را زمینگیر کنند که این آمارها نشان میدهد کمپینها با شکست روبرو شده است.
@basaeer