🔴👈راههای افزایش مواد آلی خاک
✍️از جمله راههای افزایش مواد آلی خاک میتوان به موارد ذیل اشاره کرد :
1️⃣ افزودن کود حیوانی؛ یکی از راههای بسیار مهم افزایش ماده آلی در خاک است.
2️⃣ افزودن بقایای گیاهی؛ شاخ و برگ گیاهی را کشاورز میتواند بعد از هرس کردن، مستقیماً مورد استفاده قرار دهد. یا اینکه در جایی، آنها را انبار کرده و اصطلاحاً به کود کمپوست تبدیل کند.
3️⃣ افزودن کود کمپوست زباله شهری؛ یکی از راههای بسیار مهم است که میتوان از طریق آن، ماده آلی خاک را افزایش داد.
4️⃣ افزودن کود سبز؛ به عبارت دیگر کاشت گیاهانی در روی زمین. قبل از اینکه گیاه به مرحله رشد نهایی برسد آنها را شخم زده و به خاک اضافه کرد.
5️⃣ افزودن بقایای حیوانی؛ که از جمله میتوان به پودر ماهی، پودر خون، پودر استخوان، شاخ، مو و استخوان اشاره کرد.
#مواد_عالی_خاک
#تقویت_خاک
#خاک_غنی
هدایت شده از طبیعت هرمزگان
🌿درختکاری در سیره ائمه اطهار
رسول خدا (ص) : هرکه درختی بکارد هربار انسانی یا یکی از مخلوق خدا از آن بخورد برای وی صدقه ای محسوب شود.
نهج الفصاحه صفحه
🌿روابط عمومی منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان
هدایت شده از تبریز خبرلری
💢 خریدن «ماهی قرمز» خوشآمدگویی به یک گونه مهاجم است
▫️ماهی قرمز گونهای غیربومی و تهاجمی است که با ورود به آبهای آزاد و رودخانهها با گونههای بومی وارد رقابت غذایی میشود و آسیبهای بزرگی به محیط زیست وارد میکند.
▫️علاوه بر اینکه ماهی قرمز گونهای مهاجم محسوب میشود، میتواند حامل ویروس و باکتریهایی باشد که باعث آسیب رساندن به محیطی شود.
صدیقی، کارشناس محیط زیست:
▫️تعداد زیادی از این گونه ماهی وارد تالابهای کشور از جمله شادگان، انزلی، چغاخور، آجیگل، آلماگل و بسیاری از رودخانه های کشور شده است!
🌐 @Tabriz_khabarlary
🌐 instagram.com/Tabriz_khabarlari
🔴🔴🔴
هموطنان عزیز لطفاً به هیچ وجه ماهی عید خودتونو توی تالاب ها ،رودخانه ها و دریاچه ها رها نکنید❗️❗️❗️
زیرا این گونه مهاجم و غیر بومی ،تهدید بزرگی برای گونه های بومی محسوب میشود.
#ماهی_قرمز_مهاجم_تهدیدجدی
با نگاهی به سرگذشت تالاب های گیلان و پس از ورود گیاه آزولا به تالاب ها و آبندان های این استان که بیم آن میرفت تا حیات طبیعی آن را با تهدیدی جدی مواجه سازد در سالیان اخیر گونه های غیر بومی و مهاجم جدیدی نظیر سنبل آبی و کاهوی آبی نیز به عرصه های تالابی استان راه یافتند که همچنان تالاب انزلی با گیاه سنبل آبی دست به گریبان است و روند مبارزه با این گیاه نیز بدون حمایت و همکاری بین بخشی دستگاه های اجرایی و مردم امیدوارکننده نخواهد بود و اخیرا به سایر منابع آبی استان نظیر رودخانه چمخاله و تالاب کیاکلایه در لنگرود نیز راه یافته است.
در این میان گونه ای که در سالهای اخیر بصورت نامحسوسی در حال افزایش جمعیت و پراکنش در محیط های آبی استان به پیش می رود دوزیستی بزرگ چثه بنام لاک پشت گوش قرمز است.
بطور کلی در کشور ما 10 گونه لاکپشت با نام های لاکپشت سرخ، سبز، پوزه عقابی، زیتونی رایدلی، برکه ای اروپایی، برکه ای خزری، فراتی، مهمیزدار و افغانی زیست می کنند. این دوزیستان سالهاست که دارای پراکندگی در نقاط مختلف کشور بوده و برخی از آنان مانند لاکپشت فراتی گونه ای در خطر انقراض محسوب می شوند.
لاکپشت گوش قرمز با نام علمی Trachemys scripta لاکپشتی بومی ایالات متحده و خلیج مکزیک است که در آب های شیرین زیست می کند و مشخصات ظاهری آن سبز رنگ بوده و دست و پا و گردن دارای نوارهای سیاه و خطوط زرد و سبز کمرنگ است و بارزترین مشخصه آن لکه قرمز رنگ کنار گوش هاست.
متاسفانه در سالهای اخیر این گونه همراه با انواع لاکپشت های بومی و انواع سمندر ها به عنوان حیوان خانگی بفروش می رسد در حالی که تجارت و یا واردات گونه های غیربومی در کشور ممنوع بوده و صرفا با مجوز سازمان حفاظت محیط زیست امکان پذیر است اما لاکپشت گوش قرمز عمدتا از کشور های جنوب شرق آسیا و بعضا از مرز های غربی کشور قاچاق شده و به عنوان حیوان خانگی در فروشگاه های پت و آکواریوم عرضه می شود.
در ایام عید نوروز نیز با عرضه و تقاضای بسیار زیاد گونه های حیات وحش به عنوان حیوان خانگی مواجه ایم که میطلبد دستگاه های مربوطه ضمن برخورد و جلوگیری از قاچاق حیوانات نسبت به آموزش و آگاهی رسانی به شهروندان نیز تلاش نمایند.
اما این همه ماجرا نبوده و داستان غم انگیز برای زیست بوم های تالابی کشور از اینجا آغاز می شود که بسیاری از افرادی که لاکپشت های گوش قرمز را به عنوان حیوان خانگی خریداری می کنند پس از مدتی به دلیل عدم توانایی در نگهداری و یا عدم انگیزه آن را در محیط های تالابی مانند ماهی قرمز چینی رهاسازی کرده و به گمان خود در حق آن لطف می کنند غافل از اینکه گونه ای غیر بومی را وارد زیست بوم کشور کرده و موجب برهم خوردن تعادل و شرایط زیستی برای سایر گونه ها می شوند.
طبق مشاهدات عینی و گزارشات در استان گیلان به دلیل وجود آب شیرین و تغذیه آسان تا کنون در تالاب بین المللی انزلی، تالاب عینک رشت، استخر شهر لاهیجان و تالاب کیاکلایه لنگرود لاکپشت گوش قرمز در سنین و جثه های مختلف مشاهده شده است که می طلبد تا قبل از ازدست رفتن تنوع آبزیان در تالاب های استان و پیشگیری از بروز هرگونه فاجعه زیستی برای مهار آن پژوهش های لازم و برنامه مدیریتی برای حذف این گونه تدوین گردد.
#گونه_مهاجم
#تهدیدی_برای_گونه_های_بومی
#عید
تالاب ها دارای اشکال گوناگونی از حیات گیاهی و جانوری هستند که این مجموعه بصورت یک چرخه، خدمات و کارکرد های فراوانی تولید و ارائه می کند.
به گزارش حکیم مهر به نقل از گیل خبر، استان گیلان به دلیل شرایط اقلیمی خاص خود دارای تالاب های بزرگ و کوچک فراوانی بوده که هر یک از این تالاب ها ایفاگر نقش خود در بهبود حال تنوع زیستی و ساکنان اطراف آن هستند.
اما چند صباحی است که حال برخی از تالاب های گیلان به دلیل ورود برخی گونه های گیاهی یا جانوری ناخوش است که در این یادداشت به یکی از این گونه های مهاجم می پردازیم.
گونه غیر بومی همانطور که از نام آن پیداست مربوط به زیستبوم یک منطقه نبوده و از نقطه ای دیگر وارد منطقه جدید شده است. اما پیش از پرداختن به ادامه موضوع باید این مطلب را در نظر داشت که آیا هر گونه جدید غیربومی الزاما مهاجم نیز محسوب می شود ؟
گونه مهاجم گونه ای غیربومی است که در رقابت بر سر منابع غذایی و حیاتی با گونه های بومی به حذف گونه بومی و تکثیر بیشتر خود در محیط می پردازد
#لاک_پشت_غیربومی_مهاجم
#تهدیدی_برای_گونه_های_بومی
#عیدنوروز
تبریزیم
محصولات پاسیوی یکی از همشهری ها😍😍 این درخت موز خودش یه تنه جور بخور در رو تمام اون گل های غیرمثمر اط
گلدان موز پاکوتاه بهترین گزینه برای نگهداری داخل آپارتمان 👌👌
#موز
#گلدان_مثمر
هدایت شده از تبریزیم
۸٠ درصد گیاهانی که تو سطح شهرها کاشته میشه گیاهان و درخت های غیر بومی هست در واقع نهال درخت های بومی تولید نمیشه که مردم بکارن
با توجه به گسترش شهرها به نظرتون تا چند ساله دیگه پوشش گیاهی بومی منطقه تون کلا عوض میشه؟
و به دست فراموشی میره...
#درختان_مثمر_بومی_را_احیا_میکنیم
#درختان_مثمر_بکاریم
#باغ_مزرعه_مرتع_قرانی_روایی
#تبریزیم
#تبریز_را_کاجستان_نکنید
درخت شاه بلوط در یکی از خیابان های تبریز 😍۱۴۰۰
همشهریان عزیز جلوی درب منزل خودتون درختان مثمر بکارید
#درختان_مثمر_ایندگان_حیوانات_پرندگان_زنبور
#درب_منازل_کوچه_حاشیه_خیابان_درختان_مثمر
#درب_منازل_کوچه_خیابان_حاشیه_خیابان_پارک_محوطه_ادارات_مدارس_دانشگاه_بیمارستان_درختان_میوه
#درختان_مثمر_بکاریم
#نه_به_درختان_بیثمرغیربومی
#اری_به_درختان_مثمر
#بیداری_مردم
#بیداری_مسئولین
#درختکاری
#تبریزیم
@basamarazari