✋
از مصادیق تجاوز به ذهن
🔺از مصادیق تجاوز به ذهن، ساخت دنیاهای موازی بود که توسط فضای سایبر رقم خورد.
🔹فضا، جایی است که جهات جغرافیایی در آن چندان معنایی ندارد.
🔹آمارها از پیوستن چندین برابری مردم جهان در این دوسال کرونا به این فضا حکایت دارد.
🔻مکانی بدون زمان، قانون، تاریخ، هویت، نژاد،... البته برای کاربرانش!
✍ قاسم پروینی
✅ کانالجامع خبری، تحلیلی، آموزشی باسواد رسانهای
👇
https://eitaa.com/joinchat/3688300608Cf61f1be155
✋
شما محصول مصرفی کدام کمپانی اسراییلی هستید؟
👇
https://eitaa.com/joinchat/3688300608Cf61f1be155
✋
3 نکته از یک فایل صوتی
🔺 وایرال یا چرخش سریع و قارچ گونه فایل صوتی قدیمی فرمانده سابق سپاه نشان داد که ما در حوزه رسانه با سه مشکل اساسی مواجهیم:
1⃣ - بنا به آمار رسمی، بیش از 65درصد افراد بالای 15ساله حداقل در یک شبکه اجتماعی عضو هستند و برخی کارشناسان معتقدند میانگین حضور جامعه در فضای مجازی به 7 ساعت رسیده است. اما آیا راهبردِ منسجمِ رسانه ای برای این حضور قارچی و سریع داریم؟ قطعا در نبود یک راهبرد منسجم و مدون برای زیستِ مجازیِ، یک رسانه معلوم الحال مانند صدای آمریکا به راحتی می تواند محاسبات ذهنی جامعه را دستخوش تغییر کند.
2⃣ - نکته دوم، با وجود اینکه آموزش سواد رسانه ای از اواخر دهه 70 میلادی به مباحث آموزشی برخی کشورها راه یافت ولی این موضوع در کشور ما به مجمع الجزایری از آموزش ها تبدیل شده است که هیچ معیار و استاندارد مشخص برای اثرسنجی آن وجود ندارد. قتل مونا، وایرال فایل صوتی اخیر و ... را می توان حاصل نبود سواد رسانه ای در فضای جامعه به بحث گذاشت.
3⃣ - اما بحث سوم اینکه ما فاقد یک راهبرد منسجمِ آفندی و پدافندی در عرصه رسانه هستیم و با وجود دستگاه های عریض و طویل رسانه ای و فرهنگی، در مقابل چنین پدیده هایی نمی توانیم یک حرکت منسجم و منظم را شکل دهیم. افرادی که خود را موظف به پاسخ می دانند فاقد داده کافی برای تحلیل هستند و ساختارهایی که داده کافی دارند درگیر تصمیم گیری هایِ بروکراتیک.
🔻 نکته آخر اینکه اگر معتقد به جنگ رسانه ای هستیم راهکار آن به فرموده رهبر معظم انقلاب بازسازیِ انقلابی و عقلانی ساختار فرهنگی و رسانهای کشور برای طراحی دقیق و عملیات به هنگام است که نیازمند یک عزم جهادی و انقلابی است.
✍یعقوب ربیعی
✅ کانالجامع خبری، تحلیلی، آموزشی باسواد رسانهای
👇
https://eitaa.com/joinchat/3688300608Cf61f1be155
✋
مگه آدمحسابیها چه جورین؟
🔺هنگامی که بخواهیم از کسی تعریف کنیم و او را متمایز از دیگران بشماریم می گوییم او آدم حسابی است. اما براستی آدم حسابی کیست ؟
🔹١- آدم حسابی حرف حسابی می زند. اهل مغلطه نیست، اهل حرّافی و هرزگویی نیست، اهل سخنان درهم ریخته و بی هدف هم نیست. برای همین شنوندگانش او را آسان می فهمند. سخنانش برخاسته از دانش است، نه شهوت کلام یا خودنمایی.
🔸 ٢- آدم حسابی اهل تخریب دیگران و تهمت زدن به کسی نیست. او برای حذف رقیب، توطئه چینی یا زیرآبزنی نمی کند.
🔹٣- آدم حسابی قانونگراست. اهل دور زدن قانون نیست. رشوه نمی دهد و رشوه قبول نمی کند. اهل پارتی بازی و رابطه سالاری نیست.
🔸 ٤- آدم حسابی از اقرار به اشتباهاتش ابا ندارد و هرگاه متوجه اشتباه شد، در صدد جبران آن یا برگشت از راه رفته بر می آید.
🔹٥- آدم حسابی به اقتضای جلسه و محفلی که در آن نشسته است سخن نمی گوید. سخن او همواره برخاسته از باورهایش است.
🔸 ٦- آدم حسابی با برخی افراد و افکار نمی تواند کار کند و قبولشان ندارد. او خود را مجبور به این کار نمی کند.
🔹٧- آدم حسابی در مسائل کوچک صرف وقت نمی کند و درباره ی مسائل مهم بی تفاوت نیست.
🔸 ٨- آدم حسابی با بالادستی هایش تعارف ندارد. اگر اشتباهی از ایشان ببیند می گوید و اگر اقناع نشود از همکاری و همراهی با ایشان کناره می گیرد.
🔹٩- آدم حسابی در هر پست و مقامی که مشغول باشد، تمام تلاشش در راستای انجام مأموریتهای محوله به بهترین شکل است. او برای خوشآیند رئیسانش یا به طمع پست و مقامی بهتر، تصمیم نمی گیرد و کار نمی کند.
🔸 ١٠- آدم حسابی اهل باج دادن و معامله کردن در وظایف و اختیاراتش نیست. او از دید همکارانش آدم سختی به نظر می رسد.
🔹١١- آدم حسابی به کسانی که از او تعریف و تمجید می کنند با احتیاط نگاه می کند و به کسانی که او را نقد می کنند خوب گوش می کند و در صدد تلافی برنمی آید.
🔸 ١٢- آدم حسابی در مقابل کاری که برای دیگران میکند انتظاری از ایشان ندارد و در زمانی که کارش به آنها بیافتد به ایشان یادآوری نمی کند که چه کارهایی برایشان کرده است.
🔹١٣- آدم حسابی در قید و بند دریافت تبریک و تسلیت از دیگران یا برگزاری مراسم بزرگداشت و تکریمش نیست. او کیش شخصیت ندارد.
🔸 ١٤- آدم حسابی وامدار فرد یا گروهی نمی شود. او تلاش می کند کاستی هایش را با عزت نفس پر کند، اما آزادگیش را در گرو نیازهایش نگذارد.
🔹١٥- آدم حسابی بر اساس باورهای راستینش در گروه، حزب یا سازمانی وارد می شود. او اهل یافتن همفکرانش است، نه همفکر شدن برای رسیدن به امیالش.
🔸 ١٦- آدم حسابی دارای یک سلسله ارزشهای اخلاقی است که آنها را با اندیشه و پژوهش خود یافته است، نه توصیه و تلقین دیگران.
🔹١٧- آدم حسابی اهل مدرک گرایی نیست. او نداشتن عنوان دکتر و مهندس را کسر شأن نمی داند و به دنبال خرید مدرک یا عنوان تقلبی نیست. او یادگیری را یادگرفته است و اگر مدرکی هم دارد اساسش دانایی و توانایی بوده است.
🔸 ١٨- آدم حسابی نه اهل توهین است و نه اهل لودگی. او با گفتارش دیگران را خودخواسته به احترام وامیدارد. او آدم خشکی نیست. انضباط و چارچوب اخلاقی و شخصیت مشخصی دارد، اما دیگران از معاشرت با او زده نمی شوند.
🔹١٩- آدم حسابی به کاری که می کند اعتقاد دارد و کاری نمی کند که به آن باور نداشته باشد. برای همین آمادگی بیشتری را برای جدا شدن از گروه، حزب، سازمان یا شغلی که مغایر با باورهایش باشد دارد.
🔸 ٢٠- آدم حسابی با واژه ی "مصلحت" رفتار و گفتارش را توجیه نمی کند. مصلحت برایش مانند سوزنی است که او به ندرت به جان خود فرو می کند.
🔻باید اقرار کرد که "آدم حسابی بودن" کار دشواری است و به ویژه در اوضاع کنونی جامعه ی ما "آدم حسابی ماندن" دشوارتر. در زمانی که آشفتگی به جان جامعه افتاده است، برشمردن و یاداوری ویژگیهای آدمهای حسابی به ما کمک می کند که این نیاز راستین را به فراموشی نسپریم.
✍گاهنامه مدیر
✅ کانالجامع خبری، تحلیلی، آموزشی باسواد رسانهای
👇
https://eitaa.com/joinchat/3688300608Cf61f1be155