۲۳ آبان ۱۴۰۰
✋
اهدای تخمک؛ ۴ میلیون تومان!
🔺مدتهاست فرآیند اهدای تخمک نیز که تصور میشد با اهداف «دگردوستانه» انجام میشود، تبدیل به تجارتی چراغ خاموش برای زنانی شده که اینگونه تامین معاش میکنند و بعضا در تبلیغات آن نیز از این عرصه رها شده تجاری، به عنوان «فرصت شغلی» برای زنان جوان یاد میشود.
🔹گویا فقر اینبار از چهره و روی زنانه خود وارد عرصه شده و زنان جوان ۱۸ تا ۳۵ ساله که مطابق با آمار همواره نرخ بیکاری بیشتری را نسبت به مردان تجربه کردهاند وارد این چرخه شده و در معاملهای پنهانی، امکان مادری را در ازای چهار تا هشت میلیون و بعضا ارقامی بیشتر به اشتراک میگذارند.
🔹 با چرخی در فضای مجازی میتوان متوجه شد که این فرآیند دلالی تنها به «اهدای تخمک» معطوف نشده و در اهدای «جنین» و «رحم اجارهای» نیز رد پایش دیده میشود.
🔺سیمین کاظمی، جامعه شناس حوزه زنان و پزشک گفته:
🔹واسطهگری و دلالی برای اهدای عضو یک امر شایع است که به اهدای تخمک نیز تسری پیدا کرده است. اهدای تخمک یک عرصه رها شده و بدون ضوابط قانونی است که راه را برای فرصت طلبی و سودجویی عده ای از دلالان و واسطه های اطراف مراکز درمانی باز کرده است.
🔹وقتی اهدای تخمک تحت مناسبات تجاری و بازار انجام شود. بدن انسان و اعضا و اجزایش به کالا تبدیل میشوند. دور از انتظار نیست که خریدار برای کالایی که خریداری میکند، ویژگیهایی را نیز تعیین کند چرا که خانوادهای که قرار است یک بچه را با روشهای پزشکی و پرداخت پول تولید کند، این حق انتخاب را برای خود محفوظ میداند که محصول تولید شده، زیبا هم باشد و نیمی از این زیبایی قرار است از طرف تخمک تعیین شود.
✅ کانالجامع خبری، تحلیلی، آموزشی باسواد رسانهای
👇
https://eitaa.com/joinchat/3688300608Cf61f1be155
۲۲ آبان ۱۴۰۰
۲۳ آبان ۱۴۰۰
۲۳ آبان ۱۴۰۰