1_888465618.mp3
5.04M
🕋 اذان ظهر
🔸به افق تهران
🎤با صدای زنده یاد
رحیم مؤذن زاده
🤲 اللهم عجل لولیک الفرج
✋
خودآزاری جمعی ایرانیان
🔹تجربه عجیبی در سخنرانیها و ارائه ها در جاهای مختلف پیدا کرده ام و آن «میل شدید جامعه به طرح نکات منفی و ناامیدکننده در مورد ایران» است. هر چقدر از مشکلات و وخیم بودن شرایط صحبت کنی، مورد استقبال بیشتری قرار میگیری. هر چقدر بذر نا امیدی بیشتری نسبت به آینده پراکنده کنی عالم تر قلمداد میشوی.
🔸اگر نقاط مثبت را هم بگویی یا چشم اندازهای پیشرفت را هم بیان کنی، چنان با دیده تردید در تو مینگرند که گویی از حکومت پول گرفته ای تا به مردم اطلاعات نادرست دهی.
🔹 شگفت است که ما از آزار خود لذت میبریم و به آن عادت کرده ایم. بله باید مشکلات را گفت ولی پیشرفت ها را هم دید.
🔸آدمی احساس می کند که مردم تلافی رفتار حکومت در دهه های گذشته را می خواهند درآورند. در گذشته حکومت صرفا پیشرفت ها را گزارش میکرد و مشکلات را انکار مینمود حالا جامعه از این سمت به موضعگیری افتاده و صرفاً بر تاریکی ها چشم دوخته است.
🔹واقعیت این است که در کنار تاریکی، روشنی ها هم هست و باید این روشنایی ها را هم دید. خدا نگذرد از کسانی که ما را به جایی رساندند که خوبی های ایران را کم نمایی و خوبی های غرب را بیش نمایی (overestimate ) می کنیم
و به عکس، بدی های خودمان را بیش نمایی و بدی های غرب را کم انگاری میکنیم.
🔴 تحلیل و تجویز راهبردی
🔹آنچه در بالا خواندیم نوشته دکتر علی سرزعیم، نویسنده برخی از مقالات در روزنامه دنیای اقتصاد بود. من نیز تجربه ای به شدت مشابه با وی دارم.
🔸 نمی خواهم من هم دوباره از ایران و ایرانی انتقاد کنم. بس است! فقط این نکته را بگویم که آنقدر جو ناامیدی سنگین است که در جمع های مختلف حتی نمی شود از نشانه های قطعی پیشرفت نیز سخن گفت. به محض شنیدن یک بهبود رتبه یا افزایش یک شاخص، شروع می کنند به زیر سوال بردن آمار و ارقام حتی شاخص های بین المللی را.
🔹انگار یک ولع خاصی دارند که شما از ناامیدی، فلاکت و بدبختی بگویید.
وقتی صحبت از مشکلات می کنید همه به دیده تحسین در شما می نگرند و شما احساس روشنفکری می کنید. اما وقتی در مورد پیشرفت ها می گویید همه به شما به دیده جیره خوار حکومت نگاه می کنند.
🔸امیل سیوران فیلسوف اهل رومانی، جمله ای گفته است که سخت باید به آن اندیشید:
«ناامیدی جمعی مهمترین عامل انهدام ملتها است. ملتی كه دچار آن شود هرگز نخواهد توانست دوباره روی پای خود بایستد.»
🔹من دو راهکار/تکنیک را گاهی (و نه همیشه) برای خودم استفاده می کنم و از آن جواب گرفته ام که با شما نیز در میان می گذارم.
🔻 راهکار اول:
هر گاه مشکلی را مطرح می کنم، برای آن راه حل ارایه می کنم. این گونه باعث می شود که ذهنم را ورزش دهم که راه حل محور (solution minded) باشد و همچنین از تلخی انتقاد بکاهم و دریچه ای رو به حل مساله و روشنایی در کنار نشان دادن یک تاریکی باز کنم.
🔻 راهکار دوم:
اگر مشکلی را در جامعه می بینم قبل از آنکه از آن انتقاد کنم، خودم آن را ترک می کنم. مثلا به جای آن که در مورد آشغال ریختن در خیابان صحبت کنم خودم آن را ترک می کنم و سپس در مورد آن سخن می گویم. اگر نتوانستم آن را رعایت کنم، دیگر انتقاد نمی کنم.
مثلا من چون خودم بد رانندگی می کنم هیچگاه در جمع از رانندگی بد دیگران یا رفتارهای زشت ترافیکی انتقاد نمی کنم، چون خودم هنوز تبدیل به یک راننده منظم و قاعده مند نشده ام.
🔹تاکید می کنم که در کنار همه مشکلات، وضعیت کشور با بیست سال پیش قابل مقایسه نیست. من تصمیم گرفته ام به جای آن که یک روشنفکر منفی نگر محبوب باشم، یک تحلیل گر مثبت اندیش و واقعیت گرا باشم. شما را نیز به مثبت اندیشی و مبارزه با مازوخسیم (خودآزاری)جمعی دعوت می کنم...
✍ دکتر زهرا سادات اخلاقی
✅ کانالجامع خبری، تحلیلی، آموزشی باسواد رسانهای
👇
https://eitaa.com/joinchat/3688300608Cf61f1be155
✋
افزایش درآمدهای نفتی و غیرنفتی کشور در ماههای اخیر
🔺بر اساس گزارش رئیس کل بانک مرکزی در ۹ ماه گذشته چهل میلیارد دلار به بازار عرضه شده و این در حالی است که در طول سال ۱۳۹۹ این رقم در مجموع سی و شش میلیارد و پانصد میلیون دلار بوده است.
🔹رئیس جمهور با اشاره به این گزارش بار دیگر بر لزوم اختصاص به هنگام ارز مورد نیاز برای تامین دارو و پیشبینیهای لازم در این زمینه تاکید کرد.
✅ کانالجامع خبری، تحلیلی، آموزشی باسواد رسانهای
👇
https://eitaa.com/joinchat/3688300608Cf61f1be155
7.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✋
جاسوسی اطلاعاتی شرکت آمازون
🔺گزارش ابراهیم سمیره نماینده کنگره آمریکا از شرکت آمازون:
🔹وی از جزئیات کامل اطلاعاتی که توسط شرکت آمازون جمع آوری شده حیرت زده شده است. این نماینده میگوید آمازون بیش از هزار شماره تماس شخصی تلفن وی را در اختیار دارد. این شرکت میداند که سمیره که به عنوان یک مسلمان بزرگ شده، در ۱۷ دسامبر سال گذشته دقیقاً به کدام بخش از قرآن گوش داده بود.
وی در واکنش به این رویه از آمازون پرسید:
🔹 آیا آنها محصولات میفروشند یا از مردم عادی جاسوسی می کنند؟
🔹بررسیهای یکی از خبرنگاران نشان داد که آمازون بین دسامبر ۲۰۱۷ تا ژوئن ۲۰۲۱ بیش از ۹۰۰۰۰ بار از طریق الکسا گفتگوهای اعضای خانواده وی را ضبط و جمعآوری کرده که به معنای ضبط به طور متوسط روزانه ۷۰ مورد گفتگو است. از این طریق اطلاعاتی مانند نام فرزندان خردسال این خبرنگار و آهنگهای مورد علاقه آنها به دست آمازون افتاده است.
✅ کانالجامع خبری، تحلیلی، آموزشی باسواد رسانهای
👇
https://eitaa.com/joinchat/3688300608Cf61f1be155
✋
جریمه چندباره پلتفرمها در روسیه
🔺روسیه جریمه ای ۹۸ میلیون دلاری برای گوگل و ۲۷ میلیون دلاری برای فیس بوک تعیین کرده است. این نخستین باری است که کشور مذکور جریمه هایی کلان برای شرکت ها تعیین می کند.
🔹دادگاهی در مسکو اعلام کرد گوگل را به دلیل حذف نکردن محتوای غیر قانونی ۷.۲ میلیارد روبل (۹۸ میلیون دلار) جریمه کرده است.
🔹این درحالی است که متا (شرکت مادر فیس بوک) نیز ۲ میلیارد روبل (۲۷.۱۵ میلیون دلار) به دلیل حذف نکردن محتوای غیرقانونی جریمه شده است.
🔹سرویس فدرال نظارت بر ارتباطات، فناوری اطلاعات و رسانههای جمعی روسیه اعلام کرد فیس بوک و اینستاگرام ۲ هزار محتوای خلاف قانون روسیه را حذف نکرده اند. گوگل نیز ۲۶۰۰ محتوای غیرقانونی را در پلتفرم خود حفظ کرده است.
🔹روسیه در سراسر سال جاری میلادی جریمه هایی کوچک برای شرکت های بزرگ فناوری وضع کرد. اما جریمه هایی که اخیرا وضع شده اند برای نخستین بار شامل درصدی از درآمد سالانه شرکت ها در روسیه هستند و در نتیجه مبلغ آنها به میزان قابل توجهی افزایش یافته است.
🔹گوگل تاکنون بیش از ۳۲ میلیون روبل جریمه برای عدم حذف محتوای غیرقانونی در روسیه پرداخت کرده است./مهر
✅ کانالجامع خبری، تحلیلی، آموزشی باسواد رسانهای
👇
https://eitaa.com/joinchat/3688300608Cf61f1be155
8.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✋
حواسمان به ورودیهای ذهنمان باشد
🔺همانطور که در رژیم غذایی مراقبیم که هرگونه مواد غذایی را نخوریم؛ در استفاده از رسانهها هم باید این نکته را مدنظر قرار دهیم.
✅ کانالجامع خبری، تحلیلی، آموزشی باسواد رسانهای
👇
https://eitaa.com/joinchat/3688300608Cf61f1be155