شهادت غریبانه امام محمدباقر (علیه السلام)رابه محضرآقاامام زمان ارواحنا له الفداء ومقام معظم رهبری مدظله العالی و عموم شیعیان جهان تسلیت عرض می کنیم.
تنهاترین غریب دیار مدینه بود...
او مرد علم و زهد و وقار و سکینه بود...
صد باب علم از کلماتش گشوده شد...
در بین عالمان به خدا بی قرینه بود...
◾سالروز شهادت جانسوز نهال گلشن دین، نور دیده زهرا، سپهر دانش و بینش،امام محمد باقر علیهالسلام تسلیت باد...
11.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 #موشن_گرافی | 5 مرداد 1367 #عملیات مرصاد ، حماسه ارتش صیاد
🔻عملیات مرصاد به فرماندهی شهید سپهبد علی #صیاد_شیرازی علیه #منافقین در تنگه چهار زبر انجام شد که برگ زرینی از افتخارات هوانیروز، نیروی هوایی و نیروی زمینی ارتش است.
عملیات #مرصاد فرصتی بود تا ارتش انتقام 10سال خیانت منافقین از اول انقلاب تا سال 1367 را در یک روز بگیرد:
🛑 تکرار تعطیلی حج بعد از ۱۰۲ سال
🔹مراسم حج امسال متفاوتتر از سالهای گذشته با حضور ۱۰۰۰ زائر در سایه کرونا برگزار خواهد شد.
🔹گفتنی است اولین بار نیست که حج تمتع به صورت محدود برگزار میشود و در طول تاریخ ۱۴۰۰ ساله اسلام حج تمتع به دلایلی متوقف شده است، در قرنهای ابتدایی اسلام مهمترین دلیل تعطیلی حج جنگ و نا امنی بود هرچند که سیل، قحطی و خشکسالی نیز مانع برگزاری حج شده است.
🔹برخلاف تصورات تا به امروز ۴۰ مرتبه مراسم حج کاملا تعطیل شده است، در سال ۹۳۰ میلادی حج به مدت ۱۰ سال تعطیل شد که طولانیترین تعطیلی حج بوده است در آن زمان قرامطه به مکه حمله کردند و به بهانه شرک بودن حج ۳۰ هزار حاجی را کشتند.
🔹از ۱۱۸۴ تا ۱۱۹۵ میلادی هشت بار حج به دلیل شیوع بیماریهای کشنده تعطیل شد، از وبا، حصبه و دیستانتری تا بیماریهای ناشناخته دلیل این تعطیلیها بود و آخرین تعطیلی حج در سال ۱۹۱۸ به دلیل شیوع آنفولانزای اسپانیایی بوده است.
مام باقر (علیه السلام) خطاب به «جابرن یزید جُعفی» چنین فرمود::
«ای جابر، ترا به پنج چیز توصیه میکنم: اگر به تو ظلم شد، ظلم نکن، اگر به تو خیانت کردند، تو خیانت نکن، اگر تو را تکذیب کردند، عصبانی مشو، اگر تو را مدح کردند، خوشحال مشو، اگر تو را بدگویی کردند، بی تابی مکن!؛ ای جابر در آنچه از بدی هایت میشنوی، فکر کن! اگر دیدی آن بدی را داری، پس سقوط تو از چشم خدا مصیبت بارتر است از اینکه از چشم مردم بیفتی، و اگر دیدی آن بدی در تو نیست، پس بدون تحمّل رنجی به ثواب الهی رسیده ای» (مجلسی، بحار الانوار، ج 78، ص 162، ح 1).
🔴سوال:آیا امام حسین حج تمتع رو رها کرد و حج رو ترک کرد و روانه عراق شد ایا این گناه نیست؟
♦️پاسخ:این سخن كه امام حسین (ع)حجّ خود را نیمه تمام گذاشت، سخن نادرستی است؛ زیرا امام در روز هشتم ذی حجه «یوم الترویه» از مكّه خارج شد.
📚الکافی ج4 ص535
📚لهوف ص124
♦️در حالیكه اعمال حجّ كه با احرام در مكّه و وقوف در عرفات شروع میشود از شب نهم ذی حجه آغاز میشود.
♦️ بنابراین، امام اصولاً وارد اعمال حج نشده بود، تا آن را نیمه تمام گذارد.آنچه لازم است اینکه هر کس وارد حرم می شود باید مُحرِم شود و بعد به شرط انجام اعمال عمره می تواند از احرام خارج شود. و قطعا امام در مدت حضور چند ماهه خود در مکه عمره را انجام داده بودند. و حتی شاید بارها و بارها از احرام خارج شده و مجددا محرم شده و عمره دیگری انجام داده باشند.و این مطلب در منابع روایی به صورت مکرر بیان شده است .
♦️امام صادق فرمود:
" شخصى كه عمره بجا میاورد هر گاه از عمره فراغت حاصل كند هر جا كه بخواهد میتواند برود. زیرا امام حسین علیه السلام در ماه ذى حجة عمره بجاى آورد و در روز ترویه متوجه عراق شد در صورتى كه مردم متوجه منا شده بودند. عمره در ماه ذى حجه براى كسى كه قصد حج را ندارد مانعى نخواهد داشت."
📚الکافی ج4 ص535
📚وسایل الشیعه ج14 ص311
♦️از این رو، امام با انجام عمره، می توانستند از احرام خارج شوند و ایشان اصلا حج تمتع را شروع نکرده بودند، تا آن را نیمه کاره رها کنند.آنچه صحیح است و باید بیان نمود، این است که امام برای حفظ حرمت حرم، و جلوگیری از ترور ایشان در مکه، به تمتع نپرداختند. و حفظ حرمت حرم، مهم تر از انجام تمتع بود.
📚لهوف ص82
📚کامل فی التاریخ ج2ص565
♦️از نظر فقهی نیز تبدیل احرام حج به عمره صحیح نیست و کسی که محرم به احرام حج است اگر نتواند حجش را به اتمام برساند تنها با قربانی کردن از احرام خارج میشود
📚تهذیب الاحکام ج12 ص349
♦️آیه الله سید محسن حکیم می آورد:
"این که در برخی از کتابهای مقتل امده است که امام حسین عمره اش را به عمره مفرده تبدیل کرد که نشان می دهد ایشان عمره تمتع به جا اورده و از عمره مفرده عدول کرده است در برابر احادیث وارده از اهل بیت قابل اعتماد نیست"
📚مستمسک العروه الوثقی ج11 ص192
♦️بدیهی است که اگر دلیل قابل اعتمادی وجود داشت که امام حسین احرام حج را به عمره تبدیل کرده است فقها بر خلاف ان فتوا نمی دادند اما چنان که آمد نه تنها دلیلی بر این نکته وجود ندارد بلکه دلایلی بر خلاف ان نیز در دست است
📚دانشنامه امام حسین ج5 ص111