⭕️ ترامپ و «دارودسته فیسبوکی»!
👤 حسن میثمی
💢در لابهلای تمامی اتفاقات سه روز گذشته در آمریکا، آن چیزی که بیش از همه توجهم را جلب کرد، بیانیه مارک زاکربرگ، بنیانگذار شبکه اجتماعی «فیسبوک» بود. بیانیهای که چند ساعت پس از محدودکردن حساب کاربری دونالد ترامپ، رئیسجمهوری مستقر ایالات متحده آمریکا منتشر شد و قصد داشت محدودیتهای دوهفتهای آقای رئیسجمهوری را در پلتفرمهای تحت مدیریت خود (فیسبوک و اینستاگرام) توجیه کند:
🔺 «در طول چند سال گذشته، ما به رئیسجمهوری ترامپ اجازه دادهایم که از پلتفرم ما با قوانین خاص ما استفاده کند. اگر پستهای او سیاستهای ما را نقض کرده، در مواردی محتوا را حذف یا پستها را برچسبگذاری کردیم. ما این کار را انجام دادیم زیرا معتقدیم که عموم مردم حق دسترسی سریع به گفتار سیاسی و حتی سخنرانیهای بحثبرانگیز را دارند اما شرایط کنونی متفاوت است و شامل استفاده از پلتفرم ما برای تحریک خشونتآمیز علیه یک دولت منتخب دموکراتیک است.»
💢این بخشی از آن چیزی که بود که مدیر بزرگترین و مؤثرترین پلتفرم اجتماعی جهان میگوید. میدانید کجای این بیانیه بیش از همه نگرانم کرد؟ زاکربرگ برای مسدودکردن رئیسجمهوری کشورش به هیچ دستور قضایی یا دستوری از نهاد قانونی استناد نمیکند و میگوید «ما» اینطور تشخیص دادیم.
🔺اینکه یک آمریکایی مالک یک پلتفرم آمریکایی برای یک واقعه سیاسی در جامعه آمریکایی رأساً تصمیم میگیرد، علاوه بر اینکه نشاندهنده قدرت مالک این پلتفرم است، گزاره بزرگتری را به رخ همه کشورهایی میکشاند که محصولات فیسبوک در کشورشان خودنمایی میکند: «من مدیر پلتفرم آمریکایی میتوانم برای کشور غیرآمریکایی تو هم تصمیمگیری کنم، بدون آنکه تو در تصمیم من دخالتی داشته باشی!»
💢سابقه فیسبوک در مدیریت انقلاب رنگین اوکراین در ۲۰۰۴، مدیریت بیداری اسلامی (موسوم به بهار عربی) مصر در ۲۰۱۱، مدیریت اغتشاشات لندن در ۲۰۱۱، سرکوب و حذف محتواهای مرتبط با محور مقاومت در سالهای اخیر، حذف بدون وقفه محتواهای مربوط به سردار شهید سلیمانی در اینستاگرام و دهها اتفاق مشابه دیگر، به ما میگوید این نوع کارها از مدیر یهودی زاده بنگاه فیسبوک برمیآید؛ فیسبوکی که برخی محصولاتش همچون اینستاگرام و واتساپ در کشور ما سهم قابلتوجهی از پهنای باند را در اختیار داشته و قرابت جدی با جریان دموکرات در آمریکا دارد.
💢هر چه زمان بیشتر جلو میرود، بیشتر شاهد توسعه قدرت نرم پلتفرمها و دادههای کلان رایج در آن میشویم. فکر نمیکنم احدی از مردم ما تمایل داشته باشد یک آمریکایی و نظام بالاسریاش برای انتخابات ما تعیین تکلیف کند. کاش «متولیان ارتباطات در کشور» کمی دقیقتر گوش کنند. صدای آژیر خطر را نمیشنوید؟
#جنگ_رسانه_ای
#رسانه_شناسی
#نبرد_ادراکی
⭕️نگاهی به اقدامات برخی کشورها برای مقابله با اخبار جعلی در فضای مجازی
💢موضوع اخبار جعلی (Fake Nwes) و شکل پیشرفته آنها تحت عنوان جعل عمیق (DeepFakes) با توجه به گسترش وسیع رسانههای مجازی در دنیا و کانالهای خبری به خصوص در پیامرسانها و شبکههای اجتماعی که محمل آسان و ارزانی برای تولید و توزیع فراهم کردهاند به مسئله و چالش مهمی برای همه کشورها و کسب و کارها تبدیل شده است.
💢اغلب کشورها نسبت به قانونگذاری و تنظیمگری برای مقابله با این روند نگران کننده اقدام کرده یا در حال اقدام هستند و جرایم مرتبط با این موضوع را بسیار تشدید کردهاند. کشورهای اروپایی و پیشرو در فضای مجازی اقدامات سختگیرانهتری را آغاز کردهاند که جرایم تعیین شده در این خصوص، موید این موضوع است.
💢برای مثال آلمان در قانون بهبود تنفیذ قوانین در شبکههای اجتماعی، جولای ۲۰۱۷ جریمه تا سقف ۵ میلیون یورو برای افراد حقیقی و ۵۰ میلیون یورو برای افراد حقوقی را در نظر گرفته است.
💢فرانسه قانون نفرت پراکنی برخط را در جولای ۲۰۱۹ تصویب و شبکههای اجتماعی را الزام کرده است که محتوای مخرب ظرف مدت ۲۴ ساعت را حذف کنند و جریمه ۱.۴ میلیون دلاری را در صورت تخطی در نظر گرفته است.
💢مالزی لایحه ضد اخبار جعلی را در آوریل ۲۰۱۸ ارائه کرده که بر اساس آن جرم انگاری انتشار یا عدم همکاری در اجرای اقدام مقتضی در خصوص اطلاعات و اخبار جعلی انتشار یافته ۱۲۲ هزار دلار جریمه و تا ۶ سال حبس برای متخلف دارد.
💢سنگاپور این قانون رسانههای اجتماعی را به قرار دادن هشدار، حذف یا اصلاح درخصوص محتوا و اخبار جعلی بر اساس دستور مقامات دولتی الزام کرده و ۷۲۰ هزار دلار جریمه برای شرکتها و تا ۱۰ سال حبس و ۱۰۰ هزار دلار جریمه برای افراد در موارد نقض قانون و تشخیص آسیب رساندن به منافع ملی در نظر گرفته است.
📚عصرهوشمندی
#سواد_رسانه_ای
#رسانه_شناسی
💠 حدیث روز 💠
💎 تفاوت سخاوتمند با بخیل
🔻 امام رضا عليه السلام:
السَّخِيُّ يَأْكُلُ مِنْ طَعَامِ النَّاسِ لِيَأْكُلُوا مِنْ طَعَامِهِ وَ الْبَخِيلُ لَا يَأْكُلُ مِنْ طَعَامِ النَّاسِ لِئَلَّا يَأْكُلُوا مِنْ طَعَامِه
❇️ #سخاوتمند از خوراك مردم بخورد تا مردم از خوراكش بخورند و بخيل از خوراك مردم نخورد تا از خوراكش نخورند.
📚 تحف العقول، ص۴۴۲
•┈┈••✾••┈┈•
بایدن، رئیسجمهور آمریکا:
🔸 با بزرگترین بحران اقتصادی روبهرو هستیم.
🔹 میلیونها آمریکایی یا گرسنهاند یا کارشان را از دست دادهاند.
🔹 8 میلیون آمریکایی منتظر دریافت کمک های مالی فوری هستند.
🔹اجارهبهای 14 میلیون مستأجر آمریکایی عقب افتاده است و بسیاری از آنان به اخراج تهدید شدهاند.
#اخبار_خارجی
🔸سران اروپا در نشست شورای اروپا درباره گسترش افسارگسیخته گونههای کرونا به شدت ابراز نگرانی کردند.
🔹شمار فوتی های کرونا در آلمان از مرز 50 هزار نفر گذشت.
🔸رسانههای فرانسوی: تاکنون 9 تن براثر تزریق واکسن آمریکایی فایزر در فرانسه جان خود را از دست دادهاند.
📣📣توجه توجه مسابقه مسابقه 🌺🌺 به مناسبت چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و ایام الله دهه فجر کانون بسیج فرهنگیان شهید رجایی ناحیه _ یک _قم درنظر دارد ، مسابقه خاطره گویی دوران پیروزی انقلاب اسلامی برگزار نماید ... سروران گرامی خاطراتشان به صورت فایل صوتی ، ویدیو یا نوشته متن به آیدی amoozadi99 ارسال نمایید ...به خاطرات برگزیده جوایز و تقدیر نامه تعلق میگیرد . 🌺🌺 کانال بسیج فرهنگیان شهید رجایی ناحیه یک قم.
بررسی ویژگی های #گپ و واتساپ
۱. 📹 هر دو تماس تصویری و کنفرانس گروهی دارند.
۲. #گپ قابلیت 🎥 پخش زنده را در گروه و در کانال دارد اما واتس اپ نه!
۳.اگر محتوای شما در نرم افزار پاک شد(مثلا حافظه ی موبایل شما پر شد و خواستید حافظه را خالی کنید) میتوانید در #گپ فایل مورد نظر خود را دوباره دانلود کنید ولی در واتس اپ نه!
۴.در گپ بات هایی🤖 مثل «بات آزمون» وجود دارد برای طراحی 📝آزمون تستی، تشریحی و حتی رسانه ای(در صورت سوال میتوانید به جای متن مثلا یک فایل 🎧صوتی و 📷تصویری بگذارید) حتی میتوانید بات🤖 طراحی کنید(اگر حرفه ای هستید) اما واتس اپ باتی ندارد!
۵.از همه مهم تر بحث حریم خصوصی: در #گپ تنها افرادی شماره ی 📱شما را در پروفایلتان میبینند که از قبل شماره شما را دارند در غیر این صورت فقط آیدی شما را میتوانند ببینند اما در واتس اپ شماره ی شما برای همه مشخص و کاملا واضح است.
بماند که اطلاعیه واتس اپ🇺🇸 در مورد اشتراک اطلاعات کاربرانش با فیسبوک🇺🇸 خود حکایت دیگریست....
✍🏻 « #آرام » عضو جبهه
✌️🏻 فرمانِ #جهش_تولید و #قوت_در_فضای_مجازی را باید، با حذف بدافزارهایِ کثیفِ آمریکایی و تقویت نرمافزارهای خوبِ ایرانی شروع کنیم.
پس یا علی (ع)!