┈•꧁༼﷽༽꧂•┈
🔰 تازهترین تصاویر منتشر شده از علامه ذوالفنون
🔰همزمان با چهلمین روز ارتحال مرحوم علامه حسنزاده آملی، بیت شریف ایشان تصاویری از این سالک توحیدی - که در حال مطالعه قرآن کریم و کتب حکمی هستند - را منتشر کرده است.
🔰از نکات جالب این تصاویر وجود قاب عکسی از تصویر همسر مرحومهشان بر روی میز مطالعه است که نشان از علاقه و احترام وافر حضرت علامه به همسر مرحومهشان دارد.
از نکات جالب دیگر نسخه خطی بودن کتابها و نیز مطالعه کتابهایی به زبان فرانسوی است.
#علامه_حسن_زاده_آملی
#واحد_تهذیب
┏━━━🔸💠🔸━━━┓
🆔️ @basije_haghani
┗━━━🔸💠🔸━━━┛
🚨 نویسندگی در زندان
💠 #ترجمه کتاب الاسلام و مشکلات الحضاره سید قطب را در همین #زندان (زندان سوم، سال ۱۳۴۶) شروع کردم، بیشتر کتاب را ترجمه کردم؛ اما حالت دلتنگی و ناراحتیِ ناشی ماندن مدتی طولانی در سلّولی کوچک و تاریک که حالت یکنواختی و تکرار بر آن حاکم فرما بود مانع از آن شد که کار ترجمه را به اتمام برسانم و مقدمه را بنویسم، این کار به صورت ناقص باقی ماند، تا اینکه در اثنای چهارمین زندان آن را تکمیل کردم، لذا کار کتاب در یک زندان آغاز شد و در زندانی دیگر به پایان رسید.
📘 #خون_دلی_که_لعل_شد، ص ۱۵۲
#واحد_سیاسی
┏━━━🔸💠🔸━━━┓
🆔️ @basije_haghani
┗━━━🔸💠🔸━━━┛
┈•꧁༼﷽༽꧂•┈
#علما_در_آئینه_ایام
💠به مناسبت سالروز رحلت علامه طباطبایی(ره)
✍ سید محمدحسین طباطبایی، معروف به علامه طباطبایی (تولد ۱۲۸۱ ش، تبریز، وفات ۲۴ آبان ۱۳۶۰ ش، قم) نویسنده ی تفسیر ارزشمند المیزان، حکیم و مفسر قرآن، فیلسوف، اصولی، فقیه، عارف و اسلامشناس شیعی قرن ۱۴ق، می باشد.
✅ اهمیت وی به جهت زنده کردن حکمت و فلسفه و تفسیر در حوزههای تشیع بعد از دوره ی صفویه بودهاست. به ویژه اینکه وی به بازگویی و شرح حکمت صدرایی بسنده نکرده، و به تأسیس معرفتشناسی در این مکتب پرداخته است. همچنین با انتشار کتب فراوان و تربیت شاگردان برجسته در دوران مواجهه با اندیشههای غربی نظیر مارکسیسم به اندیشه ی دینی حیاتی دوباره بخشیده است و حتی در نشر آن در مغرب زمین نیز کوشیده است.
✅ سید علی قاضی، مهمترین استاد او و مؤثرترین شخص در تربیت روحی وی بود به طوری که خود علامه گفته است:
💦 «ما هر چه داریم از قاضی داریم.»
✅ از جمله شاگردان وی شهیدان بهشتی، مطهری، باهنر، مفتح و اکثر مراجع و آیات عظام فعلی را می توان نام برد.
📚 از جمله آثار وی تفسیر المیزان، شیعه در اسلام، بدایة الحکمة، نهایة الحکمة، اصول فلسفه و روش رئالیسم، رسالة الولایة، تعلیقه بر بحار الانوار، حاشیه بر اسفار و..... می باشد.
#واحد_تهذیب
┏━━━🔸💠🔸━━━┓
🆔️ @basije_haghani
┗━━━🔸💠🔸━━━┛
يَا فاطِمَةُ اشْفَعِي لِنا فِي الْجَنَّةِ...
🏴 مراسم عزاداری به مناسبت وفات حضرت فاطمه معصومه (س)
🔺با سخنرانی :
حجت الاسلام والمسلمین سید حسین مؤمنی
🔻 و با نوای :
کربلایی هادی خادم
📅 چهارشنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۰
⏱️ بعداز نماز مغرب و عشاء
حسینیه شهید ردانی پور
هیئت شهدای مدرسه علمیه حقانی
@haghani_heiat
#واحد_هیئت
┏━━━🔸💠🔸━━━┓
🆔️ @basije_haghani
┗━━━🔸💠🔸━━━┛
🔰علامه#طباطبائی، مخالف ولایت فقیه بود؟
🔹پاسخ علامه #مصباح به این شبهه: علامه طباطبائی قبل از نهضت امام(ره) و مطرح شدن حکومت اسلامی، ولایت فقیه را اثبات کرده بود
🔆 سالها قبل از انقلاب، علامه طباطبائی ولایت فقیه را تبیین کرده بود و آن را از بدیهیات می دانست || علامه طباطبائی می گوید «همه شئون اسلام، اجتماعی است؛ اسلام شأن فردی ندارد»
🔹 علامه طباطبائی در سال 41، قبل از این که نهضت اسلامی شروع شده باشد و قبل از این که طرحی بلکه اسمی از حکومت و نظام اسلامی مطرح شده باشد، مقاله «ولایت و زعامت » را می نویسد و به اثبات ولایت فقیه می پردازد.
🔹 وی زمانی چنین مقاله ای را نوشته است که سال ها بعد از آغاز نهضت، هنوز بسیاری از مراجع حتی مقبوله حنظله را دال بر ولایت فقیه نمی دانند و برخی دیگر نیز آن را ظنی دانسته و با ضمیمه کردن مطالب دیگر به دنبال اثبات ولایت فقیه از منظر اسلام بودند؛ اما سالها قبل علامه طباطبائی این مسأله را تبیین کرده است.
🔸علامه طباطبائی، ولایت فقیه را امری فطری می داند که حتی کودکان هم درک می کنند.
🔹 از منظر علامه طباطبایی، همه شئون اسلام اجتماعی است.
علامه طباطبائی نه تنها اصل تفسیر را زنده کرد، بلکه راه و روش استفاده از قرآن برای همه نیازمندی های اجتماعی را نیززنده کرد.
🔹 ایشان در تفسیر المیزان ذیل آیه آخر آل عمران بحث مفصلی در مورد مسائل اجتماعی – آن هم در تفسیر قرآن – مطرح می کند و تمام شئون اسلام را اجتماعی می داند و بحث «من یتقلد ولایة امرالمجتمع » که در واقع بحث از ولایت بر جامعه اسلامی است، یکی از بحث هایی است که ایشان در آن، مطرح می کند.
9 آذر 96
مشروح:
http://mesbahyazdi.ir/node/6718
🔹به مناسبت سالروز وفات #علامه_طباطبایی
#واحد_سیاسی
┏━━━🔸💠🔸━━━┓
🆔️ @basije_haghani
┗━━━🔸💠🔸━━━┛