🔻نکتههایی دربارۀ مرحوم دعایی و روزنامۀ اطلاعات
🖋 مهدی جمشیدی
اشاره: این نکتهها را در جریان گفتگوی انتقادی در یک گروه مجازی نگاشتم و در برابر آنها به من حمله شد. اینک برای جلوگیری از تحریف مواضعم، آنها را بازنشر میدهم. پس از انتشار حکم انتصاب مدیر مسئول جدید روزنامۀ اطلاعات، همین نکتهها، دستمایۀ تمسخر و ملامت من گردید. بااینحال، صادقانه و شجاعانه، استدلالهای خود را ثبت میکنم؛ چه درست و چه نادرست.
1- متأسّفانه مرحوم دعایی، "صلح کلّ" بوده و به روی همه لبخند میزده و با همه خوب بوده است؛ به تعبیر استاد مطهری، "جاذبه" داشته، نه "دافعه". به همین دلیل روزنامۀ اطلاعات در طول دهههای گذشته، به یک روزنامۀ بیاثر و کلیشهای تبدیل شد. انقلاب، پُر هست از آدمهای "بینابینی" و "متوسط".
2- در نامۀ تسلیت رهبر انقلاب:
اوّلاً، بر "گذشتۀ سیاسی" تأکید شده نه "اکنونِ سیاسی".
ثانیاً، بر "ارادت سیاسی" تأکید شده نه "عمل سیاسی".
ثالثاً، بر "اخلاق فردی" تأکید شده نه "موضع سیاسی".
رابعاً، هیچ سخنی از "مدیریّت مطبوعاتیِ طولانیمدّتِ" وی به میان نیامده است.
بنابراین، با یک متن "بسیار رقیق" مواجهیم، چون سخن از شخصیّت "بسیار رقیق" در میان است.
3- امّا دربارۀ "ارادت به انقلاب" باید گفت:
اوّلاً، ارادت، "کف" هست نه "سقف".
ثانیاً، خیلیها ارادت دارند و این امر، "خاص" و "تمایزبخش" نیست.
ثالثاً، اگر "مواضع" ایشان با ارادتش تطابق داشت، رهبری از "مواضع" هم میگفت. و نگفت.
رابعاً، ارادت با "تشخیصهای اشتباه" و "بیموضعی" و "انفعال"، قابلجمع هست.
خوشبختانه این بیانیۀ رقیق، درستیِ سخن ما رو اثبات کرد؛ بیانیهای خالی از اشاره به عینیّتهای سیاسی.
4-کسی انتظار ندارد که رهبر انقلاب در پیام تسلیت، از متوفی "انتقاد" کند. بنابراین، از این جهت، راه کشف معنایِ ذهنیِ رهبر انقلاب، بسته هست. راههایی که باقی میماند، اینهاست:
اوّلاً، چیزهایی که گفته است، چه "زمینه" و "گستره"ای را دربرمیگیرد.
ثانیاً، چیزهایی که گفته است چه "غلظت" و "برجستگی"ای دارد.
ثالثاً، چیزهایی که رهبر انقلاب "نگفته" است. میدانیم که رهبر انقلاب، رفتار پدرانه با همۀ جریانهای سیاسی دارد و هرچه که ایشان میگوید از سرِ صداقت و راستی است، امّا گاهی به دلیل مصالح، ایشان حقایقی را "بیان" نمیکند. برای مثال، این که واقعهای رخ میدهد و ایشان "موضعگیریِ آشکار" نمیکند، خودش معنادار است. پس "نگفتهها" نیز معنا دارد. البتّه چنین تحلیلی، دلبخواهانه نیست؛ یعنی نگفتهها در نسبت با "موقعیتِ شخص یا واقعه"، معنادار است. پس "قالب" و "چهارچوب" دارد. شخصی و سلیقهای نیست.
5- در اینجا، از کسی که "مبارز دیرین امام" بود، انتظار میرفت که تا پایان در "خط مبارزه" بماند و مبارزهاش، "جلوه" و "تعیّن" داشته باشد و به این مناسبت، رهبری هم بر "تداوم منش مبارزاتی ایشان" اشاره کند، ولی چون اینگونه نبود، رهبر انقلاب، کفۀ "فضایلِ اخلاقیِ ایشان" را سنگین کرد و کوشید با اشاره به این سجایا، آن "خلاء" را جبران کند. به عبارت دیگر، "گذشتۀ" ایشان، رنگ "مجاهدت" داشته و "اکنونِ" ایشان، رنگ "اخلاق". کاهش غلظت مبارزه در منش ایشان، یک ضعف است، امّا رهبر انقلاب آن را با پُررنگکردن اخلاق، جبران کرده است.
6- مرحوم دعایی، اولاً سیوسهسال در روزنامۀ اطلاعات بود و به گمان دوستان، خدمات فراوان کرد، امّا رهبر انقلاب در پیامش، حتّی در حد دو کلمه، اشارهای به این سیوسهسال نکرد؛ و ثانیاً شش دوره، یعنی بیستوچهار سال هم ایشان نمایندۀ مجلس بوده و باز هم رهبر انقلاب، کوچکترین اشارهای به اینهمه سال حضور در مجلس نکرده است. چرا؟! یعنی در طول این چهل سال، چنانکه در بیانیه آمده، ایشان فقط "ارادت به انقلاب" و "فضایل اخلاقی" داشته است؟! یعنی اهمّیّت این دو، کمتر از خصوصیّتِ "پایداری و وفا در دوستی و رفاقت" بوده که رهبر انقلاب، این مطلب را آورده، ولی این سالهای انبوه را ناگفته باقی گذاشته است؟! ارادت ایشان به انقلاب، اغلب در حد ارادت باقی ماند و در دهههای اخیر، به کنش تبدیل نشد.
7- جریان اعتدالگرا و اصلاحطلب، قصد تقابل دارند؛ که "دعایی" چنینوچنان بوده و "شریعتمداری"، اینطور است! جریان اصلاحات شروع کرد به "مبالغه" و "الگوسازی" و "قدیسپروری" دربارۀ این مرحوم. در حالیکه بیموضعی و صلحکلبودن و به روی همه لبخند زدن و با همه خوببودن، فضیلت نیست. ما شریعتمداریِ عزیز را الگوی کنشگریِ موفق مطبوعاتی میدانیم، نه آن مرحوم را.
✍️@cultural_governance
#مطبوعات | #روزنامه | #مکتب_امام
#واحد_سیاسی
┏━━━🔸💠🔸━━━┓
🆔 @basije_haghani
┗━━━🔸💠🔸━━━┛
◀️شایستهسالاری به سبک سید علی خامنهای
🔰درآمدی بر حکم انتصاب رئیس جدید مؤسسه اطلاعات
⭕️«یک وقتی به خود آقای خاتمی هم گفتم که اگر امروز یک جریان چپی در کشور وجود نداشت، من لازم میدانستم یک جریان چپ بهوجود بیاورم تا برآیند این دوتا حرکت -حرکت آقای هاشمی و او-یک برآیند معتدل شود.» اینها سخنان رهبر انقلاب است در دیدار برخی فضلای حوزه علمیه قم، سی تیرماه ۸۸. در شرایطی که اصلاحطلبان به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری دهم اعتراض دارند و برخی چهرههای نشاندار و برجستهشان هر روز هیزم در آتش اختلافات میریزند و التهاب سیاسی و فضای داغ انتخاباتی روزهای پیش از انتخابات را به خیابانها میکشانند تا حاکمیت مجبور شود از راهها و شیوههای غیرقانونی انتخابات را باطل کنند. همان روزها که اصلاحات همه سرمایهاش را در تنور اعتراض حرکت هیجانی موسوم به جنبش سبز سوزاند. و امروز در حکم انتصاب سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت دوازدهم به سرپرستی مؤسسه اطلاعات، رهبر انقلاب نوشته است: «چند وجهی بودن نگاهها و سلایق سیاسی در میان نخبگانی که در اعتقاد راسخ به انقلاب و نظام اسلامی مشترکند، وجود روزنامهای با این خصوصیت را مفید و شاید الزامی میکرده، و اکنون نیز آنچنان است.»
⭕️رهبر انقلاب در همه ۳۳ سال زعامت نظام جمهوری اسلامی، هیچ یک از احکامی که امام خمینی رحمت الله علیه صادر کردند، باطل نکرد و هیچ یک از اشخاص و چهرههایی که ایشان منصوب کردند، با وجود اختلاف نظر شدید سیاسی کنار نزد. حالا اما پس از مرحوم دعایی، رهبر انقلاب در تداوم مشی فکری اعتدالگونه و نگاه تکثرزای فرهنگی خود، سید عباس صالحی را به مدیریت مؤسسه اطلاعات منصوب میکنند. صالحی غیر از مشی حوزوی و سابقه مطبوعاتی، در دولت روحانی، به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رسید و در همه هشت ماه گذشته، ترجیح داد با برخی اقدامات و تصمیمات دولت سیزدهم مخالفت توئیتری کند.
⭕️برخلاف نگاههای تقلیلگرایانه و رویکردهای تکفیرسازانه چند سال اخیر که آن هم به واسطه نفوذ بالا و تأثیر عمیق شبکههای اجتماعی رخ داده، چپ و راست، اصولگرایی و اصلاحطلبی، در میدانهای سیاست و فرهنگ، مکمل یکدیگرند. جریان اصلاحات با همه فراز و نشیبهایی که از دهه ۶۰ تاکنون داشته و با همه اصراری که به معارضه با نظام سیاسی مستقر دارد، به هیچ عنوان مقابل انقلاب و ضدانقلاب نیست.
اصرار و پافشاری برخی نوباوگان سیاسی برای آنکه همه اصلاحات را نفوذ و خیانت جا بزنند، خلاف نظر و سیره رهبر انقلاب است. اگرچه کثیری از اصلاحطلبان هم از این نقش و اتهام استقبال میکنند و مرتباً کوشش دارند در مسابقه سیاهنمایی اقتصادی و نومیدسازی اجتماعی، حتی از براندازان نیز سبقت بگیرند.
اما واقعیت این است که انتصابها و انتخابهای رهبر انقلاب در همه سالهای زعامت، این گونه بوده است که غیر از هدایت فکری و راهبری اجتماعی، در احکام نیز به گونهای از تعادل سیاسی باور داشتهاند. از این روست که باید تصریح کرد اتفاقاً بزرگترین حامی اصلاحطلبی، شخص رهبری است و اوست که شمایل میانهروی و نماد اعتدال است نه الف و ب که به اسم اعتدال، نفاقورزی میکنند و به نام اجتماع، دشمنتراشی.
⭕️رویشهای انقلاب فقط برآمدن این مداح یا فراگیر شدن آن سرود نیست. رویشهای انقلاب یعنی خلاف آنچه به نظر میرسد، جمهوری اسلامی همچنان کارگزاران صدیق و کاردانی دارد که به اصول قانون اساسی و اهداف جمهوری اسلامی پایبندند و توان مدیریت و توشه کادرسازی را دارند. از میان رفتن یا کناره گرفتن مدیران در نهادهای بنیاد مستضعفان، آستان قدس رضوی یا حتی اعضای شورای نگهبان که همگی مسئولیتهای سنگین و فرسایندهای هستند، مانع انجام مأموریتها نشده و اتفاقاً انتخابها و انتصابها نشان میدهد علمداران یا ژنرالها اندک نیستند و این میتواند وجه دیگری از «بنبست نداریم» مورد تأکید رهبری باشد. غیر از این، توازن سیاسی و تعادل اجتماعی مورد نظر رهبر انقلاب، گزاره راه نداشتن اصلاحطلبان به قدرت را نیز باطل میکند.
⭕️کشورداری با توئیتر بازی تفاوت دارد. اداره ایران با مدیریت یک اداره فرق دارد. بیاعتنایی به تفاوتها و تمایزها، انکار استعدادهاست و انکار استعدادها، راه را میبندد و امید را کدر میکند. ایران امروز به هنرمندانی نیاز دارد که سازش و سازگاری و همراهی و موافقت را آموزش دهند، نه اینکه مرتباً خطکشی کنند و خود را محتسب و دیگری را آلوده فریاد کنند. و عجیب اینجاست که محتسبها و هادینماها خود را متصل و منتسب به چهرهای کنند که عین رفق و مداراست و این را هم در بیان نشان داده و هم در حکم اثبات کرده. باشد که برخی کاتولیکتر از پاپها عبرت گیرند و جامعه را پارهپاره نکنند. ریزشهای انقلاب، نخستین نشانهشان، سبقت از رهبر جامعه است.
✍️@cultural_governance
#واحد_سیاسی
┏━━━🔸💠🔸━━━┓
🆔 @basije_haghani
┗━━━🔸💠🔸━━━┛
🔰 بسم الله الرحمن الرحیم 🔰
🔶 یکی از اهدافی که طرح صراط بسیج مدرسه علمیه حقانی از ابتدای شروع کار خود به دنبال آن بوده بحث آشنایی و شناخت موسسات و مراکز تخصصی سطح عالی می باشد؛
🔸 جهت رسیدن به این مطلوب، جلسات گفتگو و مصاحبه با مسئولین این مجموعه ها با همکاری تعدادی از طلاب دغدغه مند مدرسه علمیه حقانی صورت گرفت که نتیجه این جلسات خدمت شما ارائه داده میشود.
🔸 جهت افزایش بهرهوری از این گفتگوها، ابتدا با کمک اساتید، مشاورین و طلاب سوالاتی که برای شناخت موسسات مهم و تاثیر گذار بودند طراحی شد و سپس با مسئولین موسسات (مدیران، مسئولین آموزش و ...) مصاحبه صورت گرفت.
🔸 با توجه به تعداد بالای مجموعه های تخصصی و از طرف دیگر محدودیتهای زمانی و ...، تنها تعدادی از موسسات مورد بررسی قرار گرفتند.
❗️❗️❗️ نکته ❗️❗️❗️
این مصاحبه ها اطلاعات ارزشمندی در اختیار متقاضیان ورود به سطوح عالی قرار می دهند؛ لکن برای انتخاب نهایی، نیاز است که طلاب محترم تحقیقات بیشتر و همچنین مشورتهایی را با اساتید و محصلین موسسات داشته باشند و با توجه به شرایط شخصی، موسسه مطلوب خودشان را انتخاب کنند.
#آشنایی_با_موسسات
#واحد_علمی
#طرح_صراط
┏━━━🔸💠🔸━━━┓
🆔 @basije_haghani
┗━━━🔸💠🔸━━━┛
🔰 موسسه عالی فقه و علوم اسلامی
🔸 تحت اشراف مقام معظم رهبری مدظله العالی 🔸
✅ پذیرش سال تحصیلی 1402-1401
💠 مقطع خارج تخصصی در 6 رشته:
🔹 فقه اقتصاد
🔹 فقه جزا
🔹 فقه سیاسی
🔹 فقه خانواده
🔹 فقه تربیت
🔹 فقه معاملات
💠 مقطع خارج عمومی
🔹 سالهای اول و دوم خارج
💠 مقطع سطح عالی
🔹پایه 7 تا 10
⏱ ثبت نام از 11 اسفند 1400
🔴 اطلاعات بیشتر و ثبت نام
http://www.mfos.ir
⬇️ دانلود فایل PDF دفترچه راهنمای پذیرش
🆔 @mfos_ir
🌐 www.mfos.ir
☎️ 02532401545
مصاحبه مؤسسه فقه و علوم اصلاح شده-کم حجم.mp3
12.3M
🔰 آشنایی با موسسات
🔸 موسسه فقه و علوم اسلامی
🔸 مصاحبه با آقای جعفری، مدیریت محترم سطح عالی موسسه
🔹 فایل صوتی
#آشنایی_با_موسسات
#واحد_علمی
#طرح_صراط
┏━━━🔸💠🔸━━━┓
🆔 @basije_haghani
┗━━━🔸💠🔸━━━┛
موسسه فقه و علوم 1400، آقای جعفری.pdf
210.8K
🔰 آشنایی با موسسات
🔸 موسسه فقه و علوم اسلامی
🔸 مصاحبه با آقای جعفری، مدیریت محترم سطح عالی موسسه
🔹 فایل پیاده سازی شده
#آشنایی_با_موسسات
#واحد_علمی
#طرح_صراط
┏━━━🔸💠🔸━━━┓
🆔 @basije_haghani
┗━━━🔸💠🔸━━━┛
بسم الله الرحمن الرحیم
اللهم صل علی محمد و آل محمد
و عجل فرجهم
«طرح جامع هدایت علمی تربیتی»
🔵 تجربه ای متفاوت در طلبگی 🔵
🔵 بر اساس اهداف و شرایط هر طلبه 🔵
در مدرسه علمیه الهادی (علیه السللام)
آشنایی إجمالی و ثبت نام (پایه ۷ تا ۱۰):
http://tarhe-j-hedayat.ir
ارتباط با معاونت آموزش مدرسه:
@Ha2218
موسسه الهادی.mp3
19.39M
🔰 آشنایی با موسسات
🔸 موسسه الهادی
🔸 مصاحبه با آقایان سیادت و رستمی گیلانی، از اساتید محترم موسسه
🔹 فایل صوتی
🔹 سایتhttp://tarhe-j-hedayat.ir/
#آشنایی_با_موسسات
#واحد_علمی
#طرح_صراط
┏━━━🔸💠🔸━━━┓
🆔 @basije_haghani
┗━━━🔸💠🔸━━━┛
موسسه الهادی، اسفند 1400.pdf
340K
🔰 آشنایی با موسسات
🔸 موسسه الهادی
🔸 مصاحبه با آقایان سیادت و رستمی گیلانی، از اساتید محترم موسسه
🔹 فایل پیاده سازی شده
🔹 سایتhttp://tarhe-j-hedayat.ir/
#آشنایی_با_موسسات
#واحد_علمی
#طرح_صراط
┏━━━🔸💠🔸━━━┓
🆔 @basije_haghani
┗━━━🔸💠🔸━━━┛
1_1376859485.pdf
617.7K
🔰 آشنایی با موسسات
🔸 موسسه الهادی
🔹 فایل پیوست، برنامه اجرایی استادیاری
🔹 سایتhttp://tarhe-j-hedayat.ir/
#آشنایی_با_موسسات
#واحد_علمی
#طرح_صراط
┏━━━🔸💠🔸━━━┓
🆔 @basije_haghani
┗━━━🔸💠🔸━━━┛
گزارش-مختصر-طرح-راهنما-۱۴۰۰ (1).pdf
1.05M
🔰 آشنایی با موسسات
🔸 موسسه الهادی
🔹 فایل پیوست، گزارش مختصر طرح راهنما
🔹سایت http://tarhe-j-hedayat.ir/
#آشنایی_با_موسسات
#واحد_علمی
#طرح_صراط
┏━━━🔸💠🔸━━━┓
🆔 @basije_haghani
┗━━━🔸💠🔸━━━┛
◻️تاریخ ثبت نام در سامانه پذیرش سایت مرکز فقهی صاحب الامرعج:
۱۲/۰۱/۱۴۰۱ الی ۲۳/۰۲/۱۴۰۱
به آدرس:
https://paziresh.saheb-e-amr.ir/
نکته مهم:
متقاضیانی که مراحل ثبت نام در سامانه فوق را تکمیل نمایند در اولویت انجام فرایند جذب قرار دارند.
◻️متقاضی، علاوه بر ثبت نام و شرکت در آزمون مشترک، برای مصاحبه شفاهی، حتما در سامانه پذیرش وبسایت این مرکز فقهی نیز باید ثبت نام نماید.
◻️شرایط و تاریخ مصاحبه علمی و شناختی مرکز فقهی حضرت صاحب الامرعچ در کانال ایتا به آدرس زیر اعلام خواهد شد.
@paziresh_sahebeamr
◻️راه های ارتباطی:
وب سایت:
Saheb-e-amr.ir
کانال ایتا:
@paziresh_sahebeamr
شماره تماس مرکز فقهی(ساعات ١٠ الی ١٣ غیر ایام تعطیل):
٠٢۵٣٧٨٣٨٣۴٠
شماره تماس مسئول پذیرش پایه٧:
۰۹۹۱۲۰۵۵۱۹۹
◻️آدرس: قم - میدان روح الله - پشت بیت حضرت امام خمینی«ره»- مکانِ مدرسه علمیه گلپایگانی«ره» - دفتر مدرسه حضرت صاحب الأمر«عج»
لطفا جهت انجام امور پذیرش بدون هماهنگی قبلی، به آدرس فوق مراجعه نفرمایید.
🔸مرکز فقهی حضرت صاحب الامرعج
@paziresh_sahebeamr
Saheb-e-amr.ir