تشکیل گروه اقدام ایران در وزارت خارجه امریکا که برایان هوک رفیق جان بولتون را بالای سر آن گذاشته اند چیزی جز آشکارسازی نصفه نیمه یک تلاش پنهان نیست. گروه اقدام ایران نسخه آشکارسازی شده ‘مرکز عملیات ایران’ در سازمان سیاست که مایک دی آندریا آن را اداره می کند و ماه هاست در دوبی بیتوته کرده است. آشکارشدن این تلاشها نشان دهنده افزایش سهم عملیات روانی، دیپلماسی و اقدام دیپلماتیک در کنار عملیات پنهان در راهبرد امریکا است. نبردی که ما درگیر آنیم بسیار بیش از آنکه یک نبرد اطلاعاتی یا اقتصادی باشد، یک جنگ ادراکی است. مسئله این است که چه کسی ذهن ها، مفاهیم و برداشت ها را کنترل می کند والا همه می دانند تغییر دادن واقعیت فیزیکی به این سادگی ها نیست. ایجاد تمرکز در تلاشها یکی از نخستین شروط ورود به فضای جنگ ادراکی است. امریکا برغم آنکه سیستمی سخت گرفتار بحران دارد، در حال ‘نمایش تمرکز’ در مقابل ایران و بر ایران است. سوال این است که دولت در ایران تا چه حد بر جنگ با امریکا ’متمرکز’ است؟
« مهدی محمدی »
🌍 ۵ قدم برای رسیدن به جنگ‼
🔻 استفان والت، استاد سرشناس روابط بینالملل دانشگاه هاروارد در مطلبی در نشریه فارن پالسی در مورد جنگ ایران و آمریکا نوشت:
🔻رهبران دنیا قبل از شروع جنگ چند استدلال دارند:
1⃣خطری سنگین و رو به رشد، پیشرو است
2⃣ جنگ آسان و ارزان خواهد بود
3⃣ جنگ مشکلات زیادی را حل خواهد کرد
4⃣دشمن یا شرور است یا دیوانه یا شاید هر دو
5⃣صلح با برخی کشورها غیرقانونی است
🔹وی با برشمردن این ۵ کلیدواژه و استدلال که از سوی تندروهای آمریکایی برای آغاز یک جنگ استفاده میشود، نتیجهگیری کرد که ترامپ قصد آغاز یک جنگ مستقیم را ندارد. این استاد نئورئالیست افزود: «رئیسجمهور آمریکا در تلاش است تا با تهدید، امتیازاتی را از طرف مقابل دریافت کند.»
#جنگ_نخواهد_شد
#مذاکره_نخواهیم_کرد
#دیدگاه_تحلیلگر
🔴کردزمن: در جنگهای خاورمیانه باختیم چون میخواستیم «برنده» باشیم!
🔻آنتونی کردزمن تحلیلگر باسابقه اندیشکدههای آمریکایی در امور خاورمیانه با انتشار یادداشتی در پایگاه مرکز مطالعات راهبردی و بینالملل (CSIS) نوشت:
🔹پیروز واقعی تحولاتِ چند سال اخیرِ سوریه، بشار اسد بوده و حتی آمریکا با اقداماتش به صورت غیرمستقیم به قدرتگیری او کمک کرده است. حدود ۷۵% از جمعیت سوریه تحت حاکمیت او قرار دارد و هر روز قلمروهای تازهای را بازپس میگیرد.
علی علیزاده، تحلیلگر سابق شبکه بی بی سی که در گذشته به عنوان تحلیلگر مسائل روز ایران در این شبکه فعالیت داشت، با انتشار فیلمی در صفحه اینستاگرامش نوشت: " تیر نود و چهار گفتم آیتالله خامنهای معمار بزرگ گرفتن تضمین امنیتی ایرانست. تجربه برجام و روند اتفاقات سه سال گذشته در این نگاه مطمئن ترم کرد. تازه میفهمم آیت الله خامنهای برای حفظ کلیت توان دفاعی-امنیتی ایران (موشکی، حزبالله، حشد عراق، جلوگیری از سقوط سوریه، نپذیرفتن برجام دو و سه) چه فشار قلدرانه و سنگینی بمدت بیست و نه سال نه فقط از غرب که از غربگرایان داخل نظام تحمل کرده.
چه کسی یکسال پیش باور میکرد که غربگرایان نظام برای مذاکره با ترامپ هم فشار آورند و جو روانی بسازند؟ یا حتی پس از شکست برجام، ادغام گرایان نئولیبرال ایرانی بجای عقب نشینی، رفتار تهاجمی اتخاذ کنند؟ دیدن ولع و شهوت بیپایان تسلیم-گرایان، تازه کار سخت و مسیر ناهموار بیست و نه ساله رهبر ایران را مشخص میکند.
آیت الله خامنهای هم میتوانست مثل بزرگان استحاله یافته و لیبرال شدهی نظام، روی محبوبیت سرمایه گذاری کند و کشور را در مسیر مطالبات کوتاه مدت و فریبنده بیاندازد. اما او حتی به قیمت دشنام و شعار و گاه از دست دادن محبوبیت، گفت مجبوریم مقاومت کنیم و تسلیم خلع سلاح نشد تا امنیت ملی ایران در این منطقه آتش زده تضمین و بستر و زیرساخت دفاعی برای منافع ملی و اقتصادی درازمدت ما ایجاد شود. رفتاری که از نظر من نشانه شجاعت سیاسی است.
این مصاحبه تقریبا پایان همکاریم با بیبیسی مدعی آزادی بیان بود. خارج از بیبیسی هم، آغاز بایکوت و حذف از بسیاری محافل سیاسی و روشنفکرانه و بعدها حتی دوستانه و خانوادگی شد. همینطور آغازی بر از دست دادن روابط کاری و همینطور درآمد حاصل از مشاوره و تحلیل مسائل مرتبط با ایران.
این سه سال زوایایی از نگاهم تغییر کرده که خوانندگان این صفحه با این تغییرات آشنا هستند. همچنان هم تحلیلم از آیتالله خامنهای تحلیلی عرفی در مقام یک رهبر سیاسی است و هرگز جانمازی آب نکشیدهام. اوایل باور نمیکردم تفسیری ساده درباره واقعگرایی سیاست خارجی رهبر ایران (انهم وقتی هنوز در مسایل داخلی نگاهم به شدت منتقدانه و عملا اپوزیسیونی بود) چنین هزینهای داشته باشد. اما همین برخورد خصمانه مدعیان رواداری در عمل مهمترین قطب نما و راهنمایم شد.
بسیاری از منظر دلسوزی گفتند حرفهایم درباره امنیت ملی و یا در نقد اپوزیسیون ایران ستیز را بدون اشاره به آیت الله خامنهای بزنم. همین تجربیات چشمم را به فضای سنگینی که علیه او ساختهاند باز کرد. حالا بعد از سه سال، برغم بعضی انتقادات، خامنهای برای من، نام مقاومت علیه امپریالیسم است و علت اصلی هجمه سنگین علیه او هم سرسختیش در مبارزه با استعمار
🔵 ادبیات منفعل، آمریکا را وحشی تر می کند
✍ "مایک پمپئو" وزیر خارجه آمریکا (رئیس پیشین CIA ) دیروز، از «گروه اقدام ایران» به ریاست برایان هوک و با هدف هماهنگی امور مرتبط با ایران رونمایی کرد. این اقدام در شصت و پنجمین سالگرد کودتای 28 مرداد 1332 انجام شده است.
🔹پمپئو گفت "مذاکره با ایران پیششرطهایی دارد. امیدواریم به زودی به توافقی جدید با ایران دست پیدا کنیم. راهبرد آمریکا، افزایش فشار بر ایران تا زمانی است که شاهد تغییر زیادی در رفتار ایران در داخل و خارج باشیم".
♦ هوک نیز که همزمان مدیر سیاستگذاری وزارت امورخارجه هست، می گوید "ما روشن گفته ایم حاضریم با ایران مذاکره کنیم و توپ در زمین جمهوری اسلامی ایران است. رفع تحریمها و از سرگیری روابط کامل دیپلماتیک و تجاری با ایران منوط به تغییر رفتار جدی ایران است. با حدود ۲۰ کشور مذاکره کردهایم و رایزنیها برای فشار بیشتر بر این کشور در جریان است".
🔹 آنها بی پروا می گویند که در حال خصومت و افزایش فشار برای دیکته کردن خواست های خود هستند؛ بی آنکه کمترین شرمندگی درباره نقض توافق موجود (برجام) داشته باشند. اما این طرف موضع آقای روحانی عجیب و تاسف بار است. او روز چهارشنبه، با ادبیاتی عاطفی و حاکی از دلشکستگی از آمریکا #گله کرد و پاسخ گستاخانه طرف مقابل را دیروز گرفت.
♦ به ادبیات آقای روحانی دقت کنید؛ "آمریکا خود کاری کرده که شرایط مذاکره را از بین برده؛ با روند خوبی داشتیم مذاکره میکردیم اما خودش آن را تخریب کرده و پل را خراب کرده و آن طرف ایستاده و میگوید باید چگونه عبور کنم!؟ اگر میخواستید عبور کنید، چرا خراب کردید؟ #اگر_میخواستید_همدیگر_را_ببینیم چرا پل را خراب کردید؟ خودشان پل را خراب کرده و آن طرف ایستاده و داد میزنند. این که نشد. اگر راست میگویید بیایید پل را دو مرتبه درست کنید".
🔹 آیا این ادبیات، ادبیات یک دولتمرد مقتدر و معترض به نقض عهد است؟ دشمن از این سخنان، انزجار و اقتدار و بی اعتمادی و بی میلی به مذاکره را برداشت می کند و مجبور به دادن امتیاز می شود یا احساس می کند فشارش نتیجه داده و به نوعی گلایه و درخواست از موضع پایین منتهی شده و بنابراین مسیر بدعهدی و فشار کاملا درست است؟!
♦ اکنون که مذاکره جدید، با توجه به موضوع عهدشکنی گستاخانه آمریکا، ممنوع و منتفی است. اما به فرض محال، اگر قرار بر مذاکره هم بود، نوع واکنش های آقای روحانی، بدترین مواضع است؛ درست نظیر ادبیاتی که قبل و بعد از انتخابات سال 92 با مضمون اظهار ضعف و اشتیاق به مذاکره و توافق به هر قیمت به کار بست (آمریکا کدخداست/ خزانه خالی است/ نباید با شعارهای توخالی مقابل ابرقدرت ها ایستاد) و حاصل آن، امضای توافقی نامتوازن و اجرای نامتوازن تر برجام بود.
✍محمد ایمانی
🔴 بالاتر از اس۳۰۰ یعنی تجلّیِ #ما_می_توانیم
🔻امیر احدی: از سامانه موشکی «باور ۳۷۳» با قابلیت بالاتر از «اس ۳۰۰» رونمایی می شود
معاون امور بینالملل وزارت دفاع نیروهای مسلح:
🔹متخصصان کشورمان توانستهاند سامانهای طراحی کنند که از موشک «اس ۳۰۰» قابلیت بیشتری دارد و «باور ۳۷۳» نام دارد که تا پایان امسال رونمایی خواهد شد.
🔹اگر داعش نتوانست به مرزهای ما نزدیک شود و در سوریه و عراق سرکوب شد، به خاطر قابلیت دفاع راهبردی است به طوریکه داعش در دید موشکهای نقطهزن ما قرار دارد.
🔹با قدرت میتوان گفت اگر دشمن یکی بزند، ۱۰ تا خواهد خورد و به قول رهبر معظم انقلاب دوره بزن دررویی تمام شده است و دیگر دورهای که دشمن به ناو ما موشک بزند و سپس به فرمانده خود مدال افتخار هم بدهد، تمام شده است.
🔴 دریای خزر؛ معامله یا مذاکره!
قصد ارایه دلایل و اسناد و مباحث جدی در باب کنوانسیون دریای خزر ندارم،چرا که؛
🔻 اولا امروز رسانه ها مملو از اطلاعات جدی درباره این سوژه است.
🔻 دوم اینکه اساسا کمتر کسی در فضای مجازی ،حال و حوصله خواندن و شنیدن مطالب جدی دارد؛ این همان بی سوادی عصر ارتباطات است که صدای محققان و پژوهشگران را در آورده است.
🔴 تنها به چند نکته کلی اشاره می کنم:
🔹 اول، در این جوسازی ها یک تناقض وجود؛،خیلی ازکسانی که صدای وا مصیبتا سر می دهند که ایران دریای خزر را فروخت و چه وچه ،همان هایی هستند که معتقدند ایران باید پای مذاکره با امریکا بنشیند، چه طور می شود مذاکره با 5کشور حاشیه دریای خزر خیانت باشد اما مذاکره با امریکا لازم و ضروری؟ چگونه می شود از دل مذاکره با چند کشور همسایه که دشمنی خاصی هم با ایران ندارند، ضرر و زیان ایران بر می خیزد اما قرار است از دل مذاکره با امریکایی که ایران را تحت فشار قرار داده و پای مذاکره می کشاند، منافع ملی برخیزد؟
🔹 دوم اینکه اساسا این جماعت درک درستی از مذاکره ندارند، مذاکره در عرف بین الملل یعنی دو یا چند کشور که دارای اختلاف ارضی و منافعی و... دارند ،بدون اجبار و فشار،بر سر مذاکره بنشینند و راه حلی برای اختلاف خودشان پیدا کنند، حال در این راه حل ممکن است منفعت یکی کمتر و دیگری بیشتر تامین شود و این به قدرت چانه زنی آن کشورها بستگی دارد.با این تعریف، صرف نظر از
🔴 نتیجه،اجلاس اخیر دریای خزر نمونه ای از یک مذاکره عادی است، چرا که ایران نه با کشورهای مذاکره کننده در حال جنگ و تخاصم بود و نه از سوی آنها برای مذاکره تهدید شده بود.ضرورت هایی همه طرف ها را پای مذاکره کشانده است.
اما گاهی یک یا چند کشور قدرتمند، طرف یا طرف هایی را تهدید می کنند که باید پای مذارکه بنشیند و سر آنچه دارد و قدرتمندان از داشته های او خشنود نیستند، مذاکره کنند، اینجا در حقیقت معنای حقیقی مذاکره مطرح نیست چرا که آنکه از سر اجبار پای مذاکره نشسته،معلوم نیست قدرت چانه زنی لازم را داشته باشد ،اینجاست که گاه معامله و یادآور است بگوییم امتیاز دهی یک طرف جای مذاکره چند طرفه را می گیرد،نمونه آن در ماجرای برجام یا مذاکره کره شمالی و امریکا مشهود بود،چرا که طرف هایی از موضع قدرت،درحالی ایران و کره شمالی را به دلیل برخورداری از توان هسته ای پای مذاکره کشاندند که خودشان دارای این توانایی بودند.جالب اینجاست برخی از جوسازان سر ماجرای دریای خزر،مدافع برجام بود.
🔻 « فاطمه امیری رز » 🔻
دومینوی بازداشتها بعد از احمد عراقچی، به "میثم رضایی"(رئیس انجمن واردکنندگان خودرو) رسید
رضایی، جعبه سیاهِ شریعتمداری(وزیر صنعت) هم به نوعی بحساب میاد و حتماً حرفهای شنیدنی زیادی از "هکِ سایت" وزارت خانه و واردات تعداد زیادی خودرو داره
.علی قلهکی.
روحانی:جو اقتصاد کشور با بگیر و ببند درست نمی شود.
با بشین و بخند که درست نشد، اجازه بده راه های دیگه رو امتحان کنیم شاید شد .
🔴 پیشنهاد مذاکره ترامپ اتفاقا پیام خوبی دارد!
🔹 فرضیه۱: فرض کنید امریکا توان این را داشته باشد که فشارهای اقتصادی را بیشتر از این کند و از مردم ایران هم برآورد این را داشته باشد که تا چند ماه آینده موج گستردهای از اعتراض و اغتشاش داخلی شکل بگیرد و جنگ داخلی آغاز شود و بتواند ایران را همانند سوریه کند و پروژه تخریب ایران را کلید بزند؛با این فرضیه چرا باید ترامپ پیشنهاد مذاکره به ایران بدهد؟!چرا نباید صبر کند و نابودی ایران را ببیند؟اگر او توان فشار بیشتر و نابود کردن ایران را دارد،چرا باید فقط به گرفتن چند امتیاز دیگر مانند تسلیم قدرت دفاعی و منطقهای ما راضی شود؟!
🔹 فرضیه۲:حالا فرض کنید ترامپ تمام توان خود را برای ضربه به اقتصاد ایران به میدان آورده و بیش از آنچه در میدان عمل کرده، توانسته با جنگ روانی بر جامعه ایرانی تاثیر بگذارد و اتفاقا روی دولت ضعیف و بیبرنامه ما هم حساب باز کرده تا یک فشار مقطعی با شیب تند بیاورد و افکار عمومی و مسئولان اجرایی ما را بترساند و بلافاصله پیشنهاد مذاکره را روی میز بگذارد تا اهرمهای قدرت ایران را در مذاکره از ما بگیرد. اهرمهایی مانند حضور منطقهای و قدرت موشکی. اهرمهایی که باعث شده وقتی امریکا میخواهد ایران را تهدید کند،تازه تهدید کند که کیلومترها آن طرفتر پایگاه ما در سوریه را میزند؛یا وقتی ما را تهدید نفتی میکنند پاسخش را نه از ما، بلکه از دوستان ما در تنگه باب المندب دریافت میکنند؛ و همین قدرت باعث شده مرز امنیت ما کیلومترها آن طرفتر از مرز سرزمینیمان باشد.
🔹 به نظر من اتفاقا پیشنهاد مذاکره ترامپ، پیام خوبی برای ما دارد؛یعنی ترامپ فقط توان یک فشار مقطعی بر اقتصاد ما را دارد نه بیشتر؛ و حتی برآوردش از جامعه ما این نیست که با وجود گلایههای مردم و فشارها، امروز اتحادشان را به هم بزنند و اتفاق گسترده و ویژهای برای تخریب ایران رقم بخورد. این یعنی فقط اندکی صبر و همتی بلند برای کار نیاز داریم تا از این مرحله هم عبور کنیم؛ ترامپ روی اشتباه محاسباتی یا خیانت بعضی مسئولان ما هم حساب باز کرده. اگر مسئولان ما هم تصمیم درست را بگیرند و ریشه مشکلات را در داخل ببینند و کمر همت ببندند برای حل آنها، امریکا با تمام دشمنیهایش بزودی محکوم به شکست خواهد بود.
🔹 اما اگر دوباره بعضیها مرعوب شوند و اهرمهای قدرت ما را تسلیم کنند،باید منتظر باشیم که دو سه ماه بعد دوباره ترامپ زیر توافق بزند و لب مرز ما بیاید؛و تازه در شرایطی که ما دیگر توان دفاع از خود را هم نداریم.
انتخاب با ماست؛ شکست امریکا یا پاس گل به امریکا برای سوریهای کردن ایران!
🔴 چرا جنگ نمی شود؟
🔹 عبدالله گنجی
دو عبارت «جنگ نمیشود» و «مذاکره نمیکنیم» بسیاری از نگرشها و تصمیمات را تنظیم کرد. گزاره اول پیشبینی مبتنی بر شناخت و گزاره دوم تصمیم نظام است. منطق رهبری درباره اینکه جنگ نمیشود چیست؟ چه حجتی دارد که حتی از واژه «احتمالاً جنگ نمیشود» استفاده نمیکنند؟
۱- راهبرد امریکایی مبتنی بر سه گزاره «فشار اقتصادی و روانی» به منظور «نارضایتی اجتماعی و اقتصادی» با هدف «بیثباتسازی سیاسی و امنیتی» است. علاوه بر آن سه عبارت «مشکلات معیشتی مردم ایران»، «فساد در حاکمیت» و «هزینه هنگفت ایران در منطقه» را با هدف تبدیل گزاره براندازی به فروپاشی به کار میبرند؛ بنابراین راهبرد آنان نظامی نیست، اما تلاش میکنند گزینه جنگ را برای ادراک ما معتبرسازی و فرایند تسلیم و مذاکره را به زعم خودشان شروع نمایند.
۲- رئیسجمهور امریکا اهل هزینه و فایده اقتصادی است و از هزینه ۷هزار میلیاردی امریکا در منطقه به شدت ناراحت است و از اعراب میخواهد هزینه تأمین امنیتشان در مقابل ایران را پرداخت نمایند و هزینه ماندن در کردستان سوریه را نیز از عربستان گرفت؛ بنابراین او اهل هزینه نیست و پولی را صرف جنگ نخواهد کرد.
۳- قدرت بازدارندگی ایران عامل بسیار مهمی در پیشگیری از جنگ است و امریکاییها از این قدرت مطلع هستند و میدانند دوران «بزن و دررو» گذشته است و ممکن است حیثیت ابرقدرتیشان دچار آسیب جدی شود.
۴- شکستهای پیدرپی امریکا و همپیمانان در منطقه دستگاه محاسباتی آنان را از توهم خارج کرده است و میدانند وقتی همه سلاح و تدبیر و پول اعراب و غرب از پس پابرهنگان یمن برنمیآید، جنگ با ایران کابوسی تلخ است. امریکاییها در عراق، سوریه، لبنان، یمن و افغانستان در پیشبرد برنامههای خود ناکام بودهاند و عامل آن را ایران میدانند.
۵- نگرانی از امنیت صهیونیستها عامل مهم دیگری است. آنان برآوردی ندارند که در روز حادثه از دور و نزدیک چه بر سر صهیونیستها خواهد آمد؟ و هزاران موشک حزبالله و حماس و دهها هزار نیروی چند ملیتی مستقر در سوریه چه خواهند کرد؟ بنابراین ریسک ناامنی برای صهیونیست را انجام نخواهند داد.
۶- تفکرِ صرفاً اقتصادی رئیسجمهور امریکا نگران وضعیت و قیمت انرژی در فردای جنگ است. معلوم نیست در فردای جنگ تأسیسات نفتی همپیمانان امریکا در منطقه خلیج فارس چه خواهد شد و قیمت نفت هم اقتصاد امریکا را به چالش میکشد و هم باخت آن را نمایش خواهد داد.
۷- در دسترس بودن نیروهای امریکایی از نگرانیها و موانع شروع یک جنگ در منطقه است. امریکاییها به خوبی از نفوذ منطقهای ایران و ارتباط آن با ملتها (به جای دولتها) مطلع هستند. دهها هزار نیروی نظامی امریکا در افغانستان، عراق، سوریه و کشورهای حاشیه خلیج فارس به مثابه گوشت زیر دندان ایران هستند. آنان مرتب خاطره ۴۳۰۰ نظامی کشتهشده امریکایی در عراق از ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۴ را مرور میکنند و میدانند که جنگ با ایران صرفاً دریایی و هوایی نخواهد بود و ما در نزدیکترین نقطه به آنان که به فکرشان هم نمیرسد حضور داریم.
۸- آسیبپذیری همپیمانان امریکا در منطقه که نوسازی بزکگونهای را به برکت دلارهای نفتی رقم زدهاند، عامل بازدارنده دیگری است. زندگی امیران نفتی خلیج فارس از جهت استحکام درونی شبیه زندگی در شیشه است و با اولین برخورد یک جسم سخت به هم خواهند ریخت. راهبرد اعلامشده و همیشگی جمهوری اسلامی ایران است که از هر نقطهای که به ما حمله شود به همان نقطه حمله خواهیم کرد. کسانی که بخواهند دریا و سرزمین در اختیار امریکاییها قرار دهند از این راهبرد مطلع هستند.
۹- ایران از قرن هجدهم میلادی (پایان افشاریه) تا کنون صرفاً در موضع دفاع بوده و به هیچ کشوری حمله و تجاوز نکرده است. این راهبرد همچنان باقی است و دکترین جمهوری اسلامی صرفاً دفاعی است بنابراین ایران نیز هیچوقت آغازگر یک جنگ نخواهد بود؛ بنابراین «جنگ نخواهد شد» یک گزینه معتبر هم برای دشمن و هم برای ملت ما است. آرامش ملت ما و به بازی گرفتن گزینه جنگ از یک سو و قدرت بازدارندگی که دشمن را از اقدام نظامی بر حذر میدارد، از سوی دیگر نشانگر این مهم است. تصمیمهای کارگشای حاکمیت، اولویتبندی منابع، اطلاعرسانی صادقانه به ملت، وحدت کلمه و ارتباطات شرقی میتواند ما را بدون جنگ و بدون مذاکره وارد فردای متفاوت کند. انشاءالله.
💎 بسیار جالبه و واقعا جای شکر نعمت داره
🔶 سید عباس موسوی، بنیانگذار حزب الله لبنان تعریف کرده که وقتی امام از دنیا رفت جهت عرض تسلیت خدمت حاج سید احمد اقا فرزند امام رفتم.خواستم ایشان را تسلی دهم یادم امد از انچه در کتاب خوانده بودم.حدیث پیامبر(ص)که می فرماید: در اخرالزمان فرزندی از فرزندان من میاید که همنام عیسی روح الله است و در مقابل ظلم میایستد اما عمرش کفاف نمیدهد جانشین او که همنام تو یا علی هست واز ناحیه دست راست جراحت دارد حکومتش انچنان طولانی میشود تا پرچم را به دست مهدی ال محمد میسپارد.سید احمد اقا گفت:اتفاقا درهفتم تیر سال شصت که اقای خامنه ای صدمه انفجار دید،امام در خانه مرا صدا کرد و گفت چرا ناراحتی احمد برای اقای خامنه ای اتفاقی افتاده گفتم بله.در مسجد اباذر بمب منفجر شده.امام گفت.ایا دستش هم جراحت دیده .تعجب کردم گفتم:بله.امام ناگهان سر به سجده گذاشت و گفت:الهی شکر،الهی
شکر،الهی شکر
🔷 سید احمد اقا میگه،تعجب کردم.دست اقای خامنه ای صدمه دیده الهی شکر؟
حالا که شما این حدیث را گفتی فهمیدم چرا امام خدا را شکر کرد.
♦️جعبه سیاه واردات غیر قانونی خودرو بازداشت شد
🔹یکی از اعضای ارشد انجمن صنفی واردکنندگان خودرو بازداشت شده است.
🔹وی در صنعت خودرو معروف به دست راست شریعتمداری وزیر صنعت، بوده است و به همت دستگاه اطلاعاتی کشور دستگیر شده است.
🔹این فرد بعد از چند روز کار اطلاعاتی در ارومیه و به هنگام عزیمت به پایتخت، بازداشت شده است.
🔹گفته میشود این فرد از ارکان تخلفات چند هفته اخیر واردات خودرو به کشور بوده که با حمایت ویژه مسئولان وزارت صنعت، اقدامات غیرقانونی گستردهای را در این حوزه انجام داده است.
🔹این فرد حکم جعبه سیاه شریعتمداری را در ماجرای "هک سایت" و واردات بیضابطه خودرو به کشور، داشته است.
✅ از این مرحله هم به سلامت عبور خواهیم کرد..
امروز مهمان آقای رئیسی در حرم امام رضا بودیم. گفتند من خودم مکرر شاهد تضرع مقام معظم رهبری در حرم بودم. ایشان بعد از نماز ظهر گاهی تا ۳۰ دقیقه سر از سجده بر نمیدارند.
در چند روزی که ایشان مشهد بود مکرر از ایشان نقل شد که با قاطعیت فرموده بودند ما این مشکلات را به سلامت رد خواهیم کرد..
محمد علی الفت پور
⭕ حرف روز
🔹گروه اقدام برای چیست؟
🔻 در حالی که پیشتر اعلام شده بود مرکز اعمال تحریمها و محدودیتهای اقتصادی علیه جمهوری اسلامی ایران در وزارت خزانهداری آمریکا خواهد بود، وزیر خارجه آمریکا اعلام کرد به زودی از «گروه اقدام ایران» رونمایی خواهد شد. طبق اخبار منتشر شده، «رایان هوک» مسئولیت نهاد «گروه اقدام ایران» را بر عهده گرفته است؛ وی که از مشاوران جان بولتون است، بیشتر فعالیتهایش درباره ایران بوده است. هوک درباره حوزه فعالیتهای این گروه ضد ایرانی میگوید: «گروه اقدام ایران» ضمن هماهنگی با شرکای آمریکا، میکوشد با طراحی راهبردی جدید که همه سطوح «تهدیدهای» جمهوری اسلامی را در برگیرد! با ایران مقابله کند.
🔻علاوه بر این، از مجموع اظهارات آمریکاییها در این چند روز اخیر و به ویژه پس از اعلام این خبر میتوان نتیجه گرفت که آمریکاییها تصمیم دارند با گفتوگوها و هماهنگیهای سیاسی با دولتها، به آنها درباره پیامدهای تعامل اقتصادی با ایران هشدار دهند. 🔻همچنین مایک پمپئو همزمان با تشکیل این گروه اعلام کرد، هدف از ایجاد آن هماهنگی و اجرای سیاست ایالات متحده در برابر ایران، در دوره پس از خروج آمریکا از توافق هستهای سال ۲۰۱۵ با هدف تغییر رفتار جمهوری اسلامی است.
⭕ نکته مهم این است که هم اکنون وزارت خزانهداری آمریکا با تجدید نظر در سازمان انسانی و مالی خود، مدتها است در سطح جهان سرگرم مذاکره با دولتها برای متوقف کردن روابط و تجارت اقتصادی با ایران است؛ بنابراین کارکرد این گروه تازگی ندارد. معنای این رفتار جدید آمریکاییها آن است که قصد دارند در کنار اقدامات معطوف به «جنگ اقتصادی»، پروژهای را آغاز کنند که در راستای «جنگ روانی» موضوعیت دارد. با این وضعیت، به نظر میرسد مهمترین اهداف عملیاتی این گروه تأثیریگذاری بر محیط سیاسی جمهوری اسلامی ایران از طریق عملیات روانی خواهد بود. به این شکل که این گروه با تمرکز بر رسانهها و با استفاده از جنبههای تبلیغاتی و ابزارهای روانی خواهد کوشید ادراکات و ذهنیتهای جامعه ایرانی را در تقابل با بخش موشکی و اقتدار منطقهای کشور تغییر داده و محاسبات مسئولان ایرانی را در حوزه تصمیمگیری به سمت «اتخاذ تصمیمات دشوار» سوق دهند.
🔴 دریای خزر؛ معامله یا مذاکره!
قصد ارایه دلایل و اسناد و مباحث جدی در باب کنوانسیون دریای خزر ندارم،چرا که؛
🔻 اولا امروز رسانه ها مملو از اطلاعات جدی درباره این سوژه است.
🔻 دوم اینکه اساسا کمتر کسی در فضای مجازی ،حال و حوصله خواندن و شنیدن مطالب جدی دارد؛ این همان بی سوادی عصر ارتباطات است که صدای محققان و پژوهشگران را در آورده است.
🔴 تنها به چند نکته کلی اشاره می کنم:
🔹 اول، در این جوسازی ها یک تناقض وجود؛،خیلی ازکسانی که صدای وا مصیبتا سر می دهند که ایران دریای خزر را فروخت و چه وچه ،همان هایی هستند که معتقدند ایران باید پای مذاکره با امریکا بنشیند، چه طور می شود مذاکره با 5کشور حاشیه دریای خزر خیانت باشد اما مذاکره با امریکا لازم و ضروری؟ چگونه می شود از دل مذاکره با چند کشور همسایه که دشمنی خاصی هم با ایران ندارند، ضرر و زیان ایران بر می خیزد اما قرار است از دل مذاکره با امریکایی که ایران را تحت فشار قرار داده و پای مذاکره می کشاند، منافع ملی برخیزد؟
🔹 دوم اینکه اساسا این جماعت درک درستی از مذاکره ندارند، مذاکره در عرف بین الملل یعنی دو یا چند کشور که دارای اختلاف ارضی و منافعی و... دارند ،بدون اجبار و فشار،بر سر مذاکره بنشینند و راه حلی برای اختلاف خودشان پیدا کنند، حال در این راه حل ممکن است منفعت یکی کمتر و دیگری بیشتر تامین شود و این به قدرت چانه زنی آن کشورها بستگی دارد.با این تعریف، صرف نظر از
🔴 نتیجه،اجلاس اخیر دریای خزر نمونه ای از یک مذاکره عادی است، چرا که ایران نه با کشورهای مذاکره کننده در حال جنگ و تخاصم بود و نه از سوی آنها برای مذاکره تهدید شده بود.ضرورت هایی همه طرف ها را پای مذاکره کشانده است.
اما گاهی یک یا چند کشور قدرتمند، طرف یا طرف هایی را تهدید می کنند که باید پای مذارکه بنشیند و سر آنچه دارد و قدرتمندان از داشته های او خشنود نیستند، مذاکره کنند، اینجا در حقیقت معنای حقیقی مذاکره مطرح نیست چرا که آنکه از سر اجبار پای مذاکره نشسته،معلوم نیست قدرت چانه زنی لازم را داشته باشد ،اینجاست که گاه معامله و یادآور است بگوییم امتیاز دهی یک طرف جای مذاکره چند طرفه را می گیرد،نمونه آن در ماجرای برجام یا مذاکره کره شمالی و امریکا مشهود بود،چرا که طرف هایی از موضع قدرت،درحالی ایران و کره شمالی را به دلیل برخورداری از توان هسته ای پای مذاکره کشاندند که خودشان دارای این توانایی بودند.جالب اینجاست برخی از جوسازان سر ماجرای دریای خزر،مدافع برجام بود.
🔻 « فاطمه امیری رز » 🔻
🔵قاسم شعله سعدی بازداشت شد
🔹در جریان تجمع غیرقانونی چند نفره امروز مقابل مجلس شورای اسلامی، قاسم شعله سعدی بازداشت شد.
🔹علاوه بر قاسم شعله سعدی، آرش کیخسروی، محمد نوریزاد و مسعود جوادیه نیز بازداشت شدند.
🔹شعله سعدی دیروز در پیامی ویدیویی اعلام کرده بود که به پیروی از محمد مصدق برای مقابله با نظارت استصوابی در میدان بهارستان حاضر خواهد شد تا از انتخابات آزاد در ایران دفاع کند.
🔸پلیس هنوز رسما این خبر را تایید نکرده است.
۸۰ هزار حاجی ایرانی برای مناسک حج رفتن عربستان،ولی عربستان:
سوری ها،قطری ها و یمنی ها رو به حج راه نداده چون میگه اونا مزدوران ایران هستند!!
⭕️ میثم رضایی رئیس اتحادیه واردکنندگان خودرو که بازداشته،دفتری درمیدان فاطمی داشت که یکی از ستادهایِ انتخاباتی روحانی بود وبعد هم برای قدردانی از زحماتش اجازه واردات حدود ۱۰۰۰ خودروی خارجی بدون ضابطه به او داده شد
اینجاست که معلوم میشه چرا روحانی میگه با بگیر و ببند اقتصاد درست نمیشه
🔴 قرارگاه فرهنگی عمار
🔴 این ملّت شایسته و بایسته ی خدمت هستند
🔻کودتای ۲۸ مرداد ۳۲ دستپخت چندساعته ی ناشی از هم افزایی سه ضلع بود: بی بی سی لندن ؛ دلارهای روزولت آمریکایی ؛ فتنه گران و شعبان بی مخ ها
اضلاعی که در فتنه ۸۸ و اغتشاشات سالیان اخیر با هم افزایی بیشتر آپدیت شد ولی در مدت زمان کمتری ناکام ماند
بدون شک از دشمنی دشمن و خباثت رسانه ای دشمن کم نشده است ، اما آنچه تابستان داغ را در اوج مطالبات بحق اقتصادی سرد کرد صبرانقلابی و هوشمندی مردم و سکانداری رهبرانقلاب بود.
این ملّت شایسته و بایسته ی خدمت هستند؛
✍ #محمدصادق_سلطانزاده
💢آیا بولتون شکست جمهوری خواهان در انتخابات کنگره را پیش بینی کرده؟
❇️«جان بولتون» مشاور امنیت ملی آمریکا در مصاحبه با شبکه «ای بی سی نیوز» گفت: روسیه تنها کشوری نیست که در انتخابات میان دوره ای کنگره آمریکا قصد دخالت دارد؛ بلکه احتمال دخالت چین، کره شمالی و ایران نیز وجود دارد
🌀خبرنگار از بولتون سوال می پرسد که آیا از چین موردی دیده شده است که بولتون می گوید نمیخواهم وارد جزییات شوم که چیزی دیده ام یا نه فقط به این انتخابات میان دوره ای نگاه کنید که ما بیشتر از دخالت این کشورها نگران هستیم
🌿 اندیشکده راهبردی تبیین🌿
👈 استفاده از پول داخلی راهکار امام باقر علیه السلام برای دور زدن تهدید و تحریم ارزی
تا زمان عبدالملک مروان از پول های رایج رومی در سرزمین های اسلامی استفاده می شد و بعد از مدتی مسلمانان متوجه شدند در حاشیه آن ها نوشته شده است پدر پسر روح القدس و به دنبال پاک کردن این عبارات از پول های رومی بودند. خبر په پادشاه روم رسید و پادشاه روم بعد از نامه نگاری و مذاکره مکتوب و ارسال برخی هدایا قصد داشت که مسلمانان را از این تصمیم باز دارد.
بعد از مدتی جواب مثبتی از مسلمانان دریافت نشد و پادشاه روم #تهدید کرد که بر پول ها دشنام به پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله خواهد نوشت و در این صورت دیگر عملا مسلمانان به دلیل این که نمی توانستند از پول خارجی استفاده کنند تحریم اقتصادی-سیاسی شده و ضربه سختی به آنان وارد می شد.
حاکم وقت از روح بن زنباع مشورت گرفت که در مقابل این مشکل چکار کند و او گفت تنها کسی که راه چاره را می داند #امام_باقر علیه السلام است.
به ناچار عبدالملک والی خود در مدینه را نزد امام فرستاد و دستور داد شرایط را جهت سفر امام به شام مهیا سازد.
سپس امام به شام رفت و خلیفه وقت که راهی جز مشورت گرفتن از امام باقر علیه السلام جهت فرار از #تحریم روم را نداشت از ایشان مشورت گرفت.
امام نیز پیشنهاد چاپ پول داخلی و اسلامی را به او داد و حتی برخی ویژگی ها جهت جلوگیری از جعل پول داخلی را تذکر داد.
از خلیفه نیز خواست تا به مردم اعلام کند از این به بعد تنها با پول داخلی خرید و فروش کنند و استفاده کنندگان از ارز خارجی که پول رومی بود را مجازات کند تا با این کار پول داخلی به بازار وارد شده و استفاده از پول روم کاسته شود.
بعد از عملی کردن این کار به پادشان روم نامه نوشتند که حالا اگر دوست دارید #تهدید خود را عملی کنید اما دیگر روم چنین تحریمی را عملیاتی نمی دید زیرا دیگر مسلمانان اصلا از ارز خارجی استفاده نمی کردند که تغییر آن تأثیری بر مردم داشته باشد.
📚 برگرفته از حياة الحيوان الكبرى - كمال الدين دميري - ج 1 ص 97 و أعيان الشيعة - السيد محسن الأمين - ج ۱ ص ۶۵۱
به بهانه۲۸مرداد سالروزکودتای آمریکایی انگلیسی علیه دولت دکتر مصدق
💢کاری که #آمریکا با دکتر مُصدق کرد
در جریان #تحریم ایران توسط انگلستان در ماجرای ملی شدن صنعت نفت، وقتی دولت مصدق با خزانه خالی و بحران اقتصادی مواجه شد از #دولت_آمریکا درخواست کمک مالی کرد.
در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۳۱ جمهوری خواهان در آمریکا به پیروزی رسیدند، مصدق در خرداد سال ۱۳۳۲ بعد از اینکه آمریکایی ها مدام اعطای کمک مالی را به تعویق می انداختند، به #پرزیدنت_آیزنهاور نامه نوشت و تهدید کرد اگر آمریکا به ایران کمک نکند، او سیاستش را تغییر خواهد داد.
اما این نامه جواب عکس داد، آیزنهاور در پاسخ ضمن بیان #شروطی برای مصدق نوشت:
"اگر ایران این شرایط را رعایت نکند، دولت آمریکا با اعطای وام در حق مودیان مالیاتی آمریکایی شرط #انصاف را رعایت نکرده است"
اما این همه ماجرا نبود، مصدق با سفیر آمریکا در تهران، هندرسون قرار گذاشته بود که در صورت منفی بودن پاسخ دولت این کشور، نامه منتشر نشود و محرمانه باقی بماند.
اما آمریکا نه تنها به #مصدق کمک مالی نکرد بلکه نامه را منتشر کرده و باعث ایجاد جاروجنجال سیاسی در مطبوعات ایران و مخالفین مصدق شدند.
مصدق حرف از حکومت اسلامی و مبارزه با آمریکا نمیزد، اما آنجا که اقتضای منافع آمریکا بود، آمریکایی ها در مقابل انگلستان او را رها کرده و با اجرای کودتا موافقت کردند.
آمریکا، آمریکاست تاریخ جنایتشان را رتوش نکنیم.
#علیرضا_زادبر
🔴 اعلام بن بست
🔺مرعشی: مذاکره به بنبست رسیده
عضو حزب کارگزاران:
🔹دربرابر کسانی که میگفتند نمیشود به آمریکا اعتماد کرد، حرف روشنی نداریم
🔹مامعتقد بودیم بامذاکره وتعامل بادنیا میتوان مشکلات راحل کرد.
🔹 مهم 🔹
♦️آقایان یادشان نیست، چون تجربه نکردند
هادی غفاری:
🔹باید به سال ۵۵-۵۶ باز گردید و جنایتهای هویدا را ببینید. نگاه نکنید (هویدا) یک خودکار بیک را ۱۰ سال پنج ریال نگه داشت، به این نگاه کنید که برابر قانون سرپرست برخی تشکیلات مهم مانند ساواک با وی بود. هویدا در تمامی جنایتهای ساواک دست داشته است. شما معنای جنایت را نمیتوانید بفهمید مگر اینکه به آن دچار شده باشید. این شعر یادتان باشد، «به دریا رفته میداند مصیبتهای طوفان را.» آب در ۱۰۰ درجه به نقطه جوش میرسد و دمای سیگار ۴۰۰ درجه سانتی گراد است. بدن من پر از جای سیگار است، هنوز سیاهی برخورد سیگار بر بدنم پاک نشده است. وقتی سیگار روی بدن من روشن میکردند و صدایی بدتر از حیوان از من خارج میشد.
🔹حدود ۴۴ سال از سالهایی که شکنجه میشدم، میگذرد. الان که حضور شما نشسته ام خدا را گواه میگیرم که ضربات کابل آن چنان رگهای پای من را پاره پاره و متلاشی کرده است الان هم پاهایم میسوزد.
🔹هر روز صبح که از خواب بلند میشوم باید کلی پایم را در آب سرد نگهدارم که خونهایی که کف پای من میآید، برگردد. افرادی که از شاه و هویدا دفاع میکنند این چیزها را ندیدند و اظهار نظر میکنند. «آپولو» را ندیده اند. ظرف یا استوانه مسی بزرگ روی سر میانداختند و با چوب یا آهن به آن میزدند، طوری که صدایی شبیه انفجار بمب اتم در گوش شما طنین افکن میشد.
🔹آقایانی که امروز از عملکرد رژیم گذشته دفاع میکنند به پنکه بسته نشده اند تا ۱۰-۱۵ روز ادرارشان دست خودشان نباشد. ۶ ماه شما را حمام نبرند تا بدنتان بوی عفونت و نجاست بگیرد. روزی هر چقدر ناله کردم که اسهال گرفته ام و نمیتوانم خودم را نگه دارم اجازه ندادند به دستشویی بروم در کاسهای مدفوع و ادرار کردم. نیم ساعت بعد در همان کاسه غذا خوردم...
🔹هویدا مسئول مستقیم تمام شکنجهها بود. خواهر من را لخت کردند و مرا تهدید کنند که اعتراف نکنی با خواهرت چنان میکنیم. آنها ندیده اند دست بسته را از پشت ببندند و بالا بکشند و آویزان کنند. این شکنجه بیشتر از ۳۰ ثانیه انجام نمیشود، چون انسان را میکشد. سوزاندن پاها با اتوی داغ را ندیدند و نمیدانند چیست.
🔹کف پای من قطرش به بیش از ۲۰ سانت میرسید حسینی شکنجه گر ساواک یا همان «استوار شعبانی معروف» برای اینکه پاهای من عفونت نکند و نیازی به بیمارستان نباشد و بار بعد هم بتواند شکنجه کند با بیش از ۱۰۰ کیلو وزنش روی جفت پای من میایستاد تا چرکها خارج شود در این وضعیت صدایی بدتر از صدای حیوان از انسان خارج میشود.
🔹از پدرم میخواستند که من را با شلاق بزند. بعد همان شلاق را به من میدادند و میگفتند پدرت را بزن. وقتی من امتناع میکردم آن چنان مرا کتک میزنند که پدرم به من میگفت: «بزن پسر خودت را راحت کن!»
در دانشکده الهیات بازداشتم کردند و تا خود زندان اوین داخل ماشین کتکم میزدند. سال ۵۴ به زور به من سم خوراندند و بلافاصله آزادم کردند. یکی، دو ساعت نگه ام داشتند بعد در خیابان رهایم کردند گوشه خیابان نشستم و خون استفراغ کردم. الان معده من یک سوم معده انسان معمولی است.
«ازغندی» سربازجوی من در زندان بود چنان با پوتین بر دهان من زد که فک من شکست و دندان هایم خورد شد (دهانش را باز میکند و میگوید) اینها که میبینید دندانهای من نیست و استخوان مصنوعی است.
🔹 آقایان یادشان نیست، چون ندیدند و تجربه نکردند و امروز متاسفانه هویدا را تطهیر میکنند./تاریخ ایرانی