♦️ چرا کرونا به برتری اقتصادی چین بر آمریکا انجامید؟
📝#تحلیل_کوتاه
🔹 شیوع پاندمی کرونا در سراسر جهان، مشکلات اقتصادی عدیدهای در کسبوکارهای خُرد و کلان ایجاد کرد. زیرا برای جلوگیری از انتقال ویروس میبایست از فعالیتهای تجمعی جلوگیری و مراکز اقتصادی را محدود کرد. مسالهای که به توقف برخی فعالیتهای تولیدی و تجاری و بهتبع آن، افزایش بیکاران انجامید.
🔸 این مشکلات در میان کشورهای توسعهیافته نمود بیشتری داشته است. آنان که بر مبنای نظام تبادل در تجارت آزاد، بر رویکرد مصرفگرایی در داخل و خارج از بازارهایشان تکیه داشتند، به یکباره با افول کسبوکارها مواجه شدند. بهخصوص که هزینههای درمانی و بار مالی ناشی از کرونا نیز بدانها افزوده شد. در این بین، رقابت اقتصادی آمریکا با چین بهشدت از کرونا متأثر شد. زیرا:
1️⃣ چین توانست با اقتدارگرایی متمرکز در مدتی نسبتاً کوتاه بر این بحران فائق آید و بهسرعت فعالیتهای تولیدی و تجاریاش را احیا کند. در حالی که آمریکا با تعللها و تغافلهای دولت ترامپ، ابتدا مسأله را جدی نگرفت و سپس نیز تصمیمهای متناقضی بروز داد.
2️⃣ سیاستهای حمایتی چین در دوران کرونا معطوف به بنگاههای اقتصادی بود و موارد کمتری را بهطور مستقیم به خانوارها اختصاص میداد ولی دولت آمریکا هزینههای بالایی را به عنوان کمک بلاعوض یا وامهای بلندمدت به مصرفکنندگان تخصیص داده است.
3️⃣ کاهش قیمت نفت باعث شد چین میزان هنگفتی از نیازهای انرژیاش را به قیمتی ارزان دریافت کند ولی آمریکا خود از جمله زیاندیدگان کاهش قیمت نفت بود، چنانکه قیمت نگاهداری بخشی از نفت استخراجشده در برههای از زمان، بیش از قیمت فروش آن شد.
🔸 موارد فوق سبب شد چین در ماههای اخیر بتواند تراز تجاری مثبتی برای خود رقم بزند ولی آمریکا با کسری بودجه روبرو شود. این مسأله فراتر از تبعات اقتصادی، بر وجهه بینالمللی دو دولت نیز مؤثر بوده است. چین توانست پس از بحران به مثابه یاریگر بسیاری از دولتها ظاهر شود، ولی آمریکا نهتنها به دیگر کشورها کمکی نکرد بلکه بر مصائبشان افزود.
قاضی مسعودی مقام با اعلام شروع دور تازه رسیدگی به پرونده مدیران #هفت_تپه گفت: اسدبیگی متهم به سردستگی اخلال سازمان یافته ۱.۵میلیارد دلاری در نظام ارزی و پولی کشور است.
۱.۵میلیارد دلار حدود ۴۰هزار میلیارد تومان، معادل یارانه یکساله ۷۸میلیون ایرانی است.
یعنی هفت تپه ای به وسعت ایران!
#سید_نظام_الدین_موسوی
🚩 اسکندری : در نظام برنامهریزی اقتصادی کشور عوامل نفوذی داریم
وزیر اسبق کشاورزی در گفتگو با تسنیم:
🔹 ما در نظام برنامهریزی اقتصادی کشور عوامل نفوذی داریم که بهخوبی نقش خود را بازی میکنند و هر بار، نمیشود، نداریم و نمیتوانیم را بهانه میکنند.
🔹کشور هلند 43 هزار کیلومترمربع وسعت دارد، یعنی از دو استان گیلان و مازندران ما، کوچکتر است؛ متوسط بارندگی سالانه آن 850 میلیمتر و متوسط بارندگی این دو استان، بالای 900 میلیمتر، هلند حدود 17 میلیون جمعیت و ما در این دو استان حدود 7 میلیون نفر جمعیت داریم، هلند 90 میلیارد دلار صادرات محصولات کشاورزی دارد.
🔹یکی از ظرفیتهای کشور در عرصه اقتصاد مقاومتی و موضوع ایجاد اشتغال و افزایش درآمد مردم، بخش کشاورزی است.
قاضی مسعودی مقام با اعلام شروع دور تازه رسیدگی به پرونده مدیران #هفت_تپه گفت: اسدبیگی متهم به سردستگی اخلال سازمان یافته ۱.۵میلیارد دلاری در نظام ارزی و پولی کشور است.
۱.۵میلیارد دلار حدود ۴۰هزار میلیارد تومان، معادل یارانه یکساله ۷۸میلیون ایرانی است.
یعنی هفت تپه ای به وسعت ایران!
#سید_نظام_الدین_موسوی
♦️ نقش آمریکا در جهان در دولت بایدن
#گزارش_کوتاه
🔷 اندیشکده شورای آتلانتیک در گزارشی به قلم جمعی از نویسندگان، سیاست خارجی دولت آتی آمریکا تحت ریاستجمهوری بایدن در قبال دیگر دولتها و مناطق ژئوپلتیک جهان را مورد ارزیابی قرار داده است:
✅ اروپا: بازگشت به سرمایهگذاریهای چندجانبه گرایانه و تقویت اتحاد دو سوی اقیانوس اطلس با هدف احیای نظم جهانی و هنجارهای بینالمللی مطلوب غرب و آغاز مذاکرات دوستانه در راستای حل اختلافات تجاری.
✅ چین: تداوم تؤامان رقابت و همکاری با چین. رقابت در حوزه رهبری جهانی و وادارسازی نسبت به پذیرش معیارهای دموکراسی و همکاریهای اقتصادی در منطقه اقیانوس آرام با ملاحظه منافع متحدان غرب در محدوده اقیانوسیه.
✅ روسیه: تقویت ناتو در برابر سیاستهای تجدیدنظرطلبانه مسکو در منطقه اوراسیا بهویژه تسلیح و تجهیز اکراین و گرجستان در برابر نیروهای مورد حمایت روسیه.
✅ آفریقا: افزایش قدرت نرم آمریکا با هدف بهبود روابط دیپلماتیک بهویژه با آفریقای جنوبی، نیجریه و اتیوپی و تقویت «برنامه تجاری و سرمایهگذاری آفریقا» برای مبادلات تجاری و مالی.
✅ آمریکای لاتین: مقابله هوشمندانه و چندجانبه با ونزوئلا، تقویت پیمانهای تجاری مبتنی بر حمایت از مشاغل داخلی با مکزیک و پیگیری توسعه جامع اقتصادی کشورهای این حوزه برای جلوگیری از روند روبهرشد مهاجرت آنان به آمریکا.
✅ عربستان: تنظیم مجدد روابط با هدف مقابله با تهدیدات ایران علیه متحدان عرب آمریکا و در عین حال همراهی بیشتر با رژیم صهیونیستی.
✅ ترکیه: مدیریت نقش منطقهای آنکارا در سوریه، لیبی و مدیترانه شرقی در کنار ترغیب آن به نقشآفرینی توازنبخش در برابر نفوذ منطقهای روسیه و ایران.
🔹به نظر میرسد تمایز اصلی سیاست خارجی بایدن در مقایسه با ترامپ را باید بازگشت به رفتارهای جمعی و کنشهای چندجانبهگرایانه آمریکا و متحدانش علیه روسیه، چین و ایران قلمداد کرد. نکتهای که میتواند کشورهای رقیب را نیز به صرافت رفتاری جمعی و گروهی برای مقابله با فشارهای جدید بیندازد.
⭕️ - حسن روحانی: با دولت جدید آمریکا به سمت فرصت میرویم...
+ امریکایی ها: حمله نظامی کردیم، به صدام کمک کردیم، ترور و خرابکاری کردیم، تحریم کردیم، سردارتون رو زدیم، از برجام خارج شدیم...دیگه چیکار کنیم از ما ناامید بشی حسن؟
🔶تأیید منابع هزینهای «یارانه سوم»
⚫«حمیدرضا حاجی بابایی»، رئیس کمیسیون برنامهوبودجه مجلس خبر داد:
💢«دیوان محاسبات درآمدهای پیشنهادی کمیسیون برنامهوبودجه مجلس را برای تأمین کالاهای اساسی را کارشناسی و قابل تحقق تشخیص داد و این درآمدهای پیشنهادی را تأیید کرد».
🔷پیش از این، این طرح که از آن به «یارانه سوم» یاد میشود، به دلیل داشتن بار مالی بر دولت، توسط شورای نگهبان رد شده بود.
◼بر اساس خبرهای منتشر شده، مجلس تلاش دارد با مشخص کردن منابع هزینهای مشخص که گفته میشود از محل مالیات بر تراکنشهای بانکی و عوارض گمرکی است، نظر شورای نگهبان در تأیید این مصوبه مجلس را بگیرد.
♦با تصویب نهایی طرح «یارانه سوم» به هر ایرانی مشمول این طرح ماهیانه 120 هزار تومان اعتبار خرید کالای اساسی تخصیص مییابد.
💠 نیمه پر لیوان را ببینید
مجلس توانست: دولت راه افتاد
✍ محمد ایمانی :
🔹مجلس به دنبال اختصاص کالابرگ برای تامین کالاهای اساسی و تامین معیشت مردم بود. اما دولتمردان مصرّانه می گفتند بودجه این کار را ندارند.
♦️حتی آقای نوبخت به عنوان رئیس سازمان برنامه و بودجه، به مجلس حمله کرد و گفت "انتظار مردم برداشتن تحریم ها (مذاکره) است و نه اعانه و یارانه! خزانه با بیش از ۴۸ هزار میلیارد تومان کسری مواجه بوده است".
🔹ادعای نوبخت منعقد نشده بود که آقای روحانی اعلام کرد "به مدت چهارماه به حدود یک سوم ایرانیان، نفری ۱۰۰ هزار تومان کمک بسته معیشتی میدهیم". این وعده، بار مالی ۲۲ هزار میلیارد تومانی در پی دارد.
♦️خیلی ها می گویند دولتمردان نشان دادند با مردم رو راست نیستند. اما همیشه که نباید نیمه خالی لیوان را دید! مهم نیست دولت، با مصوبه مجلس، موظف به ارائه کمک معیشتی به طبقات پایین شود یا راسا اقدام کند.
🔹مهم این است که مجلس جدید، توانسته دولت حسن روحانی را برای خدمت رسانی، از لاک بسته اش خارج کند. مثل سیب هایی که مادر پسرک تنبل قصه ها چید و بالاخره توانست او را وادار کند از خانه خارج شود و به میان مردم برود!
♦️این ماجرا نشان می دهد با همه سختی ها، می شود دولت را به تکاپو واداشت؛ اگر چه با کُندی و رنج فراوان. البته طرح های حمایتی، دم دستی ترین کارهاست و ظرفیت های اقتصادی معطل فراوانی هست که اگر احیا شود، می تواند موجب رونق اقتصاد و تقویت قدرت خرید مردم (و بی نیازی از یارانه) شود.
💠 اجماع درباره یک ارزیابی امنیتی؛
روزهای بسیار خطرناک، پیش روی آمریکاست
♦️اوباما و بایدن: آمریکا بسیار از هم گسیخته و قطبی شده است.
🔹جان برنان رییس پیشین سازمان سیا: "روزهای آینده، برای آمریکا بسیار خطرناک است. ۶۰ روز آینده، از نقطه نظر امنیت ملی، روزهای بسیار بسیار خطرناکی است".
♦️فارین پالیسی: زمانی به هویت مشترک در ایالات متحده افتخار می کردیم و تجزیه، دور از ذهن به نظر می رسید. اما اکنون، جنگ داخلیِ دوباره و تجزیه، در کمین آمریکاست. شبیه جنگ و خشونت هایی که در خاورمیانه و عراق سراغش را می گرفتیم.
#آمریکای_سابق
#ایالات_متفرقه
#ایالات_متحده_سابق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سخنانی که این روزها ما را دلگرم میکند
مقام معظم رهبری: وقتی کارها گره میخورد، وقتی بنبست به حسب ظاهر بوجود میاد گاهی، خدای متعال از یک گوشهی این بنبست، یک راهی باز میکند که هرگز وهم بشر-اندیشهی انسانی- به آن نرسیده بود.
💠 سهامداران در بند!
✍ علی قاسمی :
🔹 «سهام عدالت» بعد از گذشت حدود ۱۴ سال، هنوز ابهامات زیادی دارد. سهامی که در سال ۸۵ برای کمک به اقشار ضعیف ایجاد شده بود نهایتاً پس از کشوقوسهای فراوان، با پیشنهاد ریاستجمهوری و ابلاغ رهبر معظم انقلاب آزاد شد؛ به نظر میرسید با این تصمیم، انتظارها برای ایجاد درآمدی پایدار برای افرادی که دارای سهام عدالت هستند، به پایان رسیده باشد، اما برخی بیتدبیریها در کنار سودجویی برخی کارگزاریها و بانکها در فروش این سهام، لطمه بزرگی به سهامداران و بازار سرمایه زد. دراینبین دو اقدام اساسی باعث شد تا حدی بازار سرمایه به آرامش برسد.
🛑 نکات تحلیلی: ۱ - عرضه بلوکی سهام عدالت بعد از آزادسازی ۶۰ درصدی و امکان فروش آن توسط بانکها و کارگزاریها باعث شد بازار با واکنش منفی نسبت به این عرضهها، روند اصلاح و ریزش به خود بگیر. یکی از اصلیترین دلایلی که در ریزش اخیر بازار که شاخص از دو میلیون و صد هزار واحد به حدود یکمیلیون و دویست هزار واحد رسید، عرضههای آبشاری شرکتهای حقوقی بوده است. این عرضهها با ایجاد ترس در سهامداران خرد، آنها را نیز به سمت صفهای فروش سوق داد. سازمان بورس با علم به اینکه عرضه سهام عدالت یکی از دلایل اصلی ریزش بورس در ماههای گذشته است، هیچ اقدامی دراینباره انجام نداده و پس از گذشت دقیقاً سه ماه از اصلاح، فروش سهام عدالت را ممنوع کرده است. علاوه بر تصمیم دیرهنگام ممنوعیت فروش سهام عدالت، ممنوع شدن عرضه بلوکی سهام توسط شرکتهای حقوقی و معرفی شرکتهای متخلف که توسط مجلس و قوه قضائیه در حال پیگیری است، توانست چند روز آرام را در بورس ایجاد کند.
۲ - یکی از مهمترین ابهاماتی که در حال حاضر حول سهام عدالت وجود دارد، مسئله افزایش سرمایه شرکتهای حاضر در پرتفوی سهام عدالت است؛ زمانی که افزایش سرمایه به روش تجدید ارزیابی رخ میدهد، به سهامداران متناسب با درصد افزایش سرمایه، سهام جایزه تعلق میگیرد که متأسفانه این مسئله در سهام عدالت وجود ندارد، یا اگر افزایش سرمایه از طریق آورده نقدی نیز باشد، سهام حق تقدم نیز به این سهامداران تعلق نمیگیرد.
📝 نکته راهبردی: در چنین وضعیت پیچیده و سردرگم راهکارهایی همچون اضافه کردن سهام عدالت به پرتفوی، بسترسازی برای امکان خریدوفروش سهام عدالت توسط سهامداران و پاسخگو کردن سازمان بورس و یا وزارت اقتصاد، روشهایی است که برای رسیدگی به وضعیت سهام عدالت باید در دستور کار قرار گیرد. تداوم این روند بهگونهای است که میتوان گفت سهامداران عدالت در بند هستند و نمیتوانند از این دارایی خود که سالهای زیادی آن را نگه داشتهاند، سود کسب کنند.