👈 حجتالاسلام ابوالقاسم دولابی در برنامه جهان آرا:
🔰 در یک جا حضرت علی(ع) نتوانست پیامبر(ص) را به پیروزی برساند، یعنی جنگ احد، چرا که دنیاطلبان به خاطر تعلقات مادی به حضرت محمد(ص) پشت کردند.
پیام اصلی جنگ احد این است که اگر فرمانده پیامبر و مرد میدان علی باشد، ولی مردم همراهی نکنند شکست خواهیم خورد.
🔰 در جنگ صفین هم علی(ع) فرمانده و مالک اشتر مرد میدان بودند ولی به خاطر وجود گروهی سادهلوح که مرد دیپلماسی هم نبودند، فریب معاویه را خوردند و شکست را برای لشکر حق رقم زدند.
عنصر دیپلماسی و مرد میدان باید در کنار هم، گوش به فرمان ولی خدا باشند.
🔰 امروز ولی ما کسی که خدا ما را با او امتحان میکند، رهبر معظم انقلاب هستند.
خداوند به این وسیله ما را آزمایش و غربالگری میکند، اگر ایمان و باور داشته باشیم، در کنار اولیای خدا آرامش و سعادت خواهیم داشت.
🔰 اگر جملاتی که در فایل صوتی اخیر بیان شده از من صادر شده بود، از شرم آب میشدم.
نیروی قدس در زمان ما، عامل جلوگیری از دیپلماسی انفعالی است و اگر نبود، قدرت چانهزنی سیاسی هم نداشتیم.
🔰 کشورهای منطقه در زمانهایی دست نیاز به سوی ایران دراز میکردند ولی برخی دوستان گمان میکردند اگر به سمت آنها بروند، آمریکا ناراحت میشود و مذاکرات به جایی نمیرسد در حالیکه اگر این کار را میکردیم، آمریکا میفهمید دست ما خالی نیست و مذاکرات هم بهتر جواب میداد.
🔰 ابوموسی اشعری به معاویه و قول عمر و عاص بیشتر اعتماد داشت تا به علی(ع)، امروز هم زشت است که گروهی به قول جان کری، بیشتر اعتماد میکنند تا هشدارهای رهبریاین اعتماد شد و نتیجهاش را هم دیدیم
🔰 شرک ویروس اصلی برای معنویت آدمی است و هر روز جهش مییابد، امروز مهمترین بت، استکبار جهانی است و کسی که جلوی استکبار سر خم کرد، مشرک است.
اگر میخواهیم رئیس جمهور مناسب انتخاب کنیم، باید کسی باشد که نظریه ولایت فقیه را با جان و دل پذیرفته باشد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👈این فیلم تا الان اجازه اکران نداشت ..
👈لطفا اینقدر پخش کنید تا همه ببینند.
حتی منافقان
✍گفتاری از آیت الله جوادی آملی/ هرگاه جامعه اسلامی دچار مشکلات شود، منافقان آن را به سوء مدیریت رهبری جامعه نسبت می دهند.
🔰همين گروهي كه يا در اثر «نفاق» يا در اثر «ضعف ايمان»، آن سخنان را با رسول خدا(صلّي الله عليه و آله و سلّم) در ميان گذاشتند، گاهي پيشنهاد ميدادند كه دفاع بر ما واجب بشود. وقتي كه دفاع بر اينها واجب شد، ميگفتند زود است، چرا مهلت ندادي! همين گروه، اگر فتح و پيروزي و عزّت و امثالذلك نصيبشان بشود، ميگويند اين نعمتهايي است كه از طرف خدا به ما رسيده است و اگر شكست و رنج و بلا و مِحنت و گراني و قحطي و امثالذلك برسد، براساس تطيّري كه رسم آنها بود، ميگفتند اين بدقدمي تويِ پيامبر است ـ معاذ الله ـ؛ تطيّر ميزدند. يا آنها كه به اين خرافات معتقد نبودند، ميگفتند اين از سوء مديريت و ضعف رهبريِ توست، اين دوتا حرف را ميزدند. فرمود:
🔸«إِن تُصِبْهُمْ حَسَنَةٌ يَقُولُوا هذِهِ مِنْ عِندِ اللّهِ وَإِن تُصِبْهُمْ سَيِّئَةٌ يَقُولُوا هذِهِ مِن عِندِكَ؛و اگر به آنها (منافقان) حسنة (و پيروزي) برسد ميگويند از ناحيه خدا است و اگر سيئة (و شكستي) برسد ميگويند از ناحيه تو است»(نساء:79)؛
به تويِ پيامبر نسبت ميدهند، مشابه همان كاري كه پيروان موساي كليم داشتند. در سورهٴ مباركهٴ «اعراف» از وضع پيروان موساي كليم اينچنين ياد ميكند، آيه 131 سورهٴ مباركهٴ «اعراف» اين است كه:
🔸«فَإِذَا جَاءَتْهُمُ الْحَسَنَةُ قَالُوا لَنَا هذِهِ وَإِنْ تُصِبْهُمْ سَيِّئَةٌ يَطَّيَّرُوا بِمُوسَي وَمَنْ مَعَهُ؛ هنگامي كه نيكي (و نعمت) به آنها ميرسيد ميگفتند به خاطر خود ماست! ولي موقعي كه بدي (و بلا) به آنها ميرسيد ميگفتند از شومي موسي و كسان او است!»
«تطيّر»؛ بدقدمي، فالِ بدزدن، تشئّم كه از طَيران طير معمولاً اينها اين شئومت را به ياد داشتند، اخذ شده است. اينها به موساي كليم(سلام الله عليه) ميگفتند در اثر بدقدمي تو و همراهان توست كه ما الآن به زحمت افتاديم.
مشابه اين معنا را هم مسلمينِ ناآگاه صدر اسلام به رسول خدا(صلّي الله عليه و آله و سلّم) ميگفتند. ريشهاش هم در سورهٴ مباركهٴ «بقره» است كه ﴿تَشَابَهَتْ قُلُوبُهُمْ﴾ (بقره: 118) دلهاي اينها يكي است، طرز تفكّر اين كافران و منافقان يكي است ﴿تَشَابَهَتْ قُلُوبُهُمْ﴾. اينها اگر خيري ببينند، ميگويند از طرف خداست و شرّي ببينند براساس بدقدمي رسول خدا ـ معاذ الله ـ يا براساس ضعف رهبري و مديريت او تكيه ميكنند و اسناد ميدهند.
(جلسه 172 درس تفسیر سوره مبارکه نساء)
🔰پی نوشت:
این آیه شریفه قرآن، حکایت امروز منافقانی است که روزی #برجام را هدیه و نعمت خدا می دانستند و امروز مشکلات اقتصادی ناشی از آن را متوجه رهبر انقلاب می نمایند که از ابتدا با آن مخالف بود.
عجب شعر زیبایی 👏👏
عده ای سرب وگلوله، عده ای میلیاردها
هردو تا خوردند اما این کجا وآن کجا
😢😔
این یکی از سوز ترکش، آن یکی هم در سونا
هردو میسوزند اما این کجا وآن کجا
😢😔
عده ای بر روی مین و عده ای بر بال قو
هردو خوابیدند اما این کجا وآن کجا
😢😔
این یکی بر تخت ماساژ، آن یکی بر ویلچرش
هردو آرام اند اما این کجا وآن کجا
😢😔
این یکی در عمق دجله، آن يکی آنتاليا
هر دو در آبند اما این کجا و آن کجا
😢😔
این یکی با گازخردل، آن يكی با گاز بنز
هردو میسازند اما این کجا و آن کجا
😢😔
عده ای کردند کار و عده ای بستند بار
هر دو فعالند اما این کجا و آن کجا
😢😔
*باکری ها سمت غرب و خاوری ها سمت غرب*
هر دو تا رفتند اما این کجا و آن کجا
😢😔
*این یکی بر پشت تانک و آن یکی بر صدر بانک*
هر دو مسئولند اما این کجا و آن کجا
منبع: نیمه پنهان
🔴آیا #آمریکا پست دیدبانی خود را ترک میکند؟
🔸️سرانجام پس از ۲۰ سال از اشغال #افغانستان که با کشتار مردم بیگناه، غارت، گسترش تروریسم و توسعه بازار مواد مخدر همراه بود، آمریکا تصمیم دارد تا ارتش خود را از این کشور خارج کند. جنگی که به بهانه نابودی القاعده و ریشه کنی طالبان شروع شد اکنون در نقطه بن بست بیست ساله قرار گرفته است.
🔸️به اقرار کارشناسان یکی از مهم ترین دلایل اشغال افغانستان 《مهار ایران》 بود، مسئله مهمی که هیچگاه برای آمریکایی ها حاصل نشد.
🔹از سوی دیگر چالش امنیتی ایجاد شده برای آمریکا در سراسر منطقه غرب آسیا پس از شهادت سردار سلیمانی، آنها را وادار ساخته تا پست دیدبانی خود در شرق یعنی افغانستان را ترک کنند. هر چند این خروج تنها خروج ارتش آمریکاست و نباید از سرویس های اطلاعاتی و امنیتی غربی که در افغانستان باقی هستند غفلت کرد.
🔸️در بعد رقابت های بین المللی آمریکا با چین و روسیه نیز باید گفت سرمایه گذاری های کلان چین و نیز حضور فعال روسیه در روند های سیاسی افغانستان مسئله دیگری است که از ناتوانی راهبرد آمریکا در این کشور حکایت دارد.
🔸️در سطح داخلی نیز آمریکا هیچ توفیقی در نابودی طالبان نداشته، طالبان از ایده 《امارت اسلامی》 خود دست برنداشته و مناطق عمده را در اختیار دارد.
🔹بنابراین آمریکا همه عرصه ها را در افغانستان به رقبا و دشمنان خود واگذار کرده است و این برای آنها مشابه تکرار تجربه جنگ ویتنام است.
✍محمدرسول نجاتی آرانی
✅ شورای نگهبان چه افرادی را تایید صلاحیت نمی کند؟
🔹بر اساس مصوبه جدید شورای نگهبان برای مشخص شدن جزییات شرایط کاندیداتوری، از این پس داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری برای ثبتنام باید این شرایط را داشته باشند:
▪️سن: ۴۰ تا ۷۵ سال
▪️حداقل دارای مدرک کارشناسی ارشد یا معادل آن
▪️سابقه تصدی حداقل ۴ ساله در سمتهای مدیریتی
▪️وزرا، استانداران، شهرداران شهرهای بالای ۲ میلیون نفر، فرماندهان نظامی با جایگاه سرلشگری و بالاتر میتوانند کاندیدا شوند
▪️داشتن عدم سوءپیشینه و نداشتن سابقه محکومیت کیفری
⁉️هدف از این مصوبات چه بوده؟
🔹نظیف، عضو حقوقدان شورای نگهبان در مورد علت تصویب این قانون می گوید: مقرر شد مصوبه سال ۱۳۹۶ این شورا در خصوص شفافسازی «تعریف و اعلام معیارها و شرایط لازم برای تشخیص رجل سیاسی، مذهبی و مدیر و مدبر بودن نامزدهای ریاست جمهوری» اصلاح شود.
🔹مقرر شد برای روشنتر شدن ملاکهای مذكور، داوطلبان ریاستجمهوری هنگام ثبتنام، حداقلی از مدرک تحصیلی، حداقلی از سنوات و سوابق مدیریتی و حداقل و حداكثری از سن داشته باشند و وضعیت ثبتنام داوطلبان نیز تا حدی ساماندهی گردد.
🔹این اصلاحیه برای اجرا به وزارت کشور ابلاغ شد.
✳️نکات راهبردی:
1⃣هدف از این قانون گویا نمودن تفسیر رجل سیاسی می باشد،از سالهای گذشته یکی از ابهامات در زمان انتخابات ریاستجمهوری تفسیر شورای نگهبان از این واژه بوده که
از سال ۱۳۹۶ این شورا به در صدد اعلام معیارها،شرایط و ضوابط رجل سیاسی برای نامزدهای ریاستجمهوری بوده است.
و برای ثبت نام نشدن یک یا چند نامزد مشخص در این دوره تصویب نشده است.
2⃣این قانون حداقل های ثبت نام ریاستجمهوری را ذکر کرده است،کمااینکه برای هر پست حداقلی مدیریت قوانین سخت ترس از این مصوبه وجود دارد.
3⃣در سالهای گذشته یکی از تفریحات خبرنگاران و رسانه ها اعلام خبر نامزدهای ریاستجمهوری متعددی بود که ازکمترین صلاحیت برای این پست برخوردار بودند و دستمایه طنز رسانه ها و مردم میشدند.تصویب این قانون از مضحک جلوه دادن عالیترین مقام اجرایی کشور جلوگیری کرده است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⁉️پاسخ به چند شبهه مهم سیاسی
⭕️آیا برجام تصمیم نظام بود و ظریف مجری آن؟
⭕️تا چه حد از سیاست خارجی در دست وزارت خارجه قرار دارد؟
⭕️آیا مذاکرات وین تصمیم نظام است؟
#کلیپ_سیاسی
✅آخرین مواضع آمریکا در لغو همه تحریمها
مواضع علنی و روشن مقامات آمریکایی شامل رییس جمهور آمریکا، وزیر امور خارجه و سخنگوی وزارت امور خارجه این کشور و یکی از مقامات بلندپایه آمریکایی که اخیرا با خبرنگاران مصاحبه کرده به روشنی نشان میدهد آمریکا همچنان علنا بر مواضع غیر منطقی خود پافشاری میکند و هنوز از مواضع خود عقب نشینی نکرده است. این مواضع علنی شامل موارد متعددی است که برخی از آنهاعبارت اند از:
🔹عدم لغو بسیاری تحریمها بویژه تحریمهای اقتصادی مهم و صرفا تعلیق و توقف موقت آنها در بازه های ۴ ماهه و ۶ ماهه.
🔹عدم برداشتن همه تحریمها حتی تحریمهای مغایر برجام همچون آیسا، ویزا و کاتسا.
🔹عدم لغو بسیاری از تحریمهایی که با برچسبهای بظاهر غیر برجامی در دوره ترامپ وضع شدهاند که در واقع هدف از تصویب آنها باقی ماندن فشارها بر ایران حتی در صورت احیای برجام بوده.
🔹عدم قبول راستی آزمایی اقدامات آنان در برداشتن برخی تحریمها و سپس بازگشت ایران به تعهدات برجامی.
🔹عدم لغو یکجای تحریمها و تاکید چند باره بر مرحله ای بودن برداشته شدن تحریمها در برابر اقدامات مرحلهای ایران در توقف اقدامات جبرانی و حتی عدم پذیرش اجرای کامل برجام و بند ۲۹ آن که آمریکا را موظف میکند اقداماتی را که مانع عادی شدن روابط تجاری و اقتصادی ایران با جهان است متوقف کند.
🔰در امریکا یا هر کشور دیگر، رییس دولت با یک توئیت می تواند کل بازارهای مالی و اقتصاد را مثبت یا منفی کند. اما چرا در ایران مسئولین سه قوه، جلسه برای بورس می گیرند ولی اتفاقی نمی افتد؟ فارغ از مشکلات ساختاری و سیستمی در اقتصاد ایران، دو دلیل اصلی دارد:
1⃣_سرمایه گذاران به گفته مسئولین اعتماد ندارد. چون مسئولین سابقه خود را در گذشته خراب کرده اند.
2⃣_رییس دولت، اقتصاد را به شدت به انتظارات سیاسی شرطی کرده است.
✍علی محمدی
🔴دپوی ۳میلیون تن کالای اساسی توسط ۵۰واردکننده
♦️معاون فنی گمرک: طبق بررسیهای صورت پذیرفته موجودی ۶ قلم کالای اساسی مشمول ارز ترجیحی ٤٢۰۰ تومانی شامل گندم، ذرت، جو، دانه های روغنی، کنجالۀ سویا و روغن خام در بنادر و گمرکات کشور معادل ۴.۱۵۴.۹۸۰ تن برآورد شده است.
♦️موجودی کالاهای اساسی مشمول ارز ترجیحی موجود در بندر امام خمینی(ره) برابر با ۳.۰۸۹.۵۸۵ تن بوده و به عبارت دیگر بیش از ۷٤ درصد کالاهای اساسی مشمول ارز ترجیحی در بندر امام خمینی(ره) دپو شده که متعلق به ٥٠ واردکننده است.
زمان امام که نه هستهای داشتیم نه موشکی آمریکا بدتر از حال بود مستقیم هم در خلیج فارس جنگ کردیم. مشکل اونها هویت حقیقی جمهوری اسلامی است.
اگر دولت ما این را باور داشت در پاسخ به چرایی عدم رفع تحریم، این سئوال را پاسخ میداد که: مگر آمریکاییها دیوانهاند دشمن خود را تقویت کنند؟
@Dr_A_Ganji
💠 آخرین وصیتنامه امیرالمومنین(ع) به امام حسن و امام حسین علیهمالسلام اظهار داشت: حضرت در بخش دیگری از این وصیت میفرمایند: «اللَّهَ اللَّهَ فِی الْجِهَادِ بِأَمْوَالِکُمْ وَ أَنْفُسِکُمْ وَ أَلْسِنَتِکُمْ فِی سَبِیلِ اللَّه؛ خدا را خدا را درباره جهاد با اموال و جان و زبانتان در راه خدا»
✅چهره هایی که از ریاست جمهوری ۱۴۰۰ بازماندند
🔻داوطلبان شرکت در انتخابات ریاست جمهوری از این پس باید در بازه سنی ۴۰ تا ۷۵ سال قرار داشته باشند، «سیدمحمد غرضی» (متولد بهمن ۱۳۲۰) و محمدجواد آذری جهرمی (متولد شهریور ۱۳۶۰) به دلیل عدم احراز شرایط سنی مندرج در مصوبه شورای نگهبان امکان ثبتنام در انتخابات ریاست جمهوری پیشرو را ندارند.
البته آقای جهرمی دارای مدرک مقطع کارشناسی مهندسی برق از دانشگاه صنعت آب برق
هم می باشند.که این هم یک عامل دیگر در مورد ممنوعیت ثبت نام ایشان.
🔻افراد دارای سابقه قطعی محکومیت قضایی امکان ثبتنام در انتخابات ریاست جمهوری را ندارند، احتمالا «مصطفی تاجزاده» به موجب محکومیت امنیتی مرتبط با فتنه ۸۸، مشمول این بند از مصوبه شورای نگهبان شود.
🔻از سوی دیگر برخی چهرههای سیاسی که تاکنون کاندیداتوری خود در انتخابات آتی ریاست جمهوری را اعلام کردهاند، فاقد حداقل سابقه مدیریتی مندرج در مصوبه شورای نگهبان هستند و از این منظر حائز شرایط ثبتنام در انتخابات ریاست جمهوری نخواهند بود که از جمله این چهرهها احتمالا میتوان به «سعید محمد» فرمانده سابق قرارگاه خاتم الانبیا اشاره کرد.
البته این برداشتی است که میتوان از شرایط اعلام شده داشت و در این زمینه باید منتظر تصمیم نهایی شورای نگهبان بود.
♦️ توافق وین، در دسترس یا دور از دسترس؟
🔹 این روزها خبرهای مختلفی مبنی بر اینکه ایران و آمریکا در آستانه توافق هستند، به گوش میرسد. با این حال، طرفین مذاکرات سعی میکنند با احتیاط نسبت به تأیید این گمانهزنیها اقدام کنند. و بعضاً خلاف آن، از راهی طولانی برای رسیدن به توافق سخن میگویند.
🔸 مذاکرات در دو محور موازی به پیش میرود. اول اینکه ایالات متحده کدامین تحریمها را بر خلاف تعهداتش در برجام قلمداد کرده و رفع نماید. و دوم اینکه ایران چگونه گامهای کاهش تعهدات را بازگردانده و به طور کامل به برجام متعهد شود.
🔸 مهمترین مسأله در محور اول، آن است که ایران بر لغو کلیه تحریمهای پس از برجام تأکید دارد، حال آنکه آمریکا صرفاً تحریمهای متن برجام و برخی تحریمهای دوره ترامپ را مد نظر دارد. و دیگر اینکه لزوماً آنها را لغو نمیکند، بلکه بعضاً به تعلیق آنها اشاره میکند.
🔸 در خصوص مسأله دوم، این نکته مهم وجود دارد که ایران عمل به تعهداتش را به راستیآزمایی لغو تحریمها موکول کرده، حال آنکه طرف مقابل از اجرای همزمان سخن میگوید. این در حالی است که ارزیابی تأثیر رفع برخی تحریمها مانند بازگشت ارز حاصل از فروش نفت، به بیش از یک الی دو ماه زمان نیاز دارد.
🔸 آنچه طبق گمانهزنیها اکنون تا حدی به پیش رفته، توافقهای اولیه بر روی فهرستی از افراد و نهادهایی است که از تحریمهای آمریکا خارج خواهند شد. در عین حال که همچنان اختلافنظرهای اساسی در خصوص تعلیق یا لغو تحریمها، اهمیت تحریمهای غیرهستهای و همچنین زمانبندی بازگشت طرفین به تعهداتشان، پابرجاست.
✅ بر همین اساس نکات فنی مانند راستیآزمایی و چگونگی بازگشت در کنار اراده آمریکا برای گروگانگیری برخی تحریمها جهت وادارسازی ایران به مذاکره در دیگر موضوعات، میتواند در هر نقطهای، این گفتگوها را متوقف سازد.
🔴اولین ضربه آخرین ضربه
👤سرلشکرسلامی: حباب امنیت ملی اسرائیل ترکید
✅✅صهیونیستها در غروب سیاسی به سر میبرند و فروپاشی آنها میتواند از درون باشد. اینها در ۱.۵ سال گذشته خودشان را باد کردند و تلاش کردند دامنه شرارتها را زیاد کنند.
✅✅از چند هفته پیش تمام آسیبهای رژیم صهیونیستی نشان داده شد. خیلی ساده میشود تجارت دریایی آنها را مختل کرد. انفجار مهیب در کارخانه ساخت موتورهای پدافندهوایی و ساخت ماهوارهها بادِ بادکنک صهیونیستها را خالی کرد.
✅✅اولین ضربه به اینها میتواند آخرین ضربه باشد. با یک عملیات میشود این رژیم را منهدم کرد. این اتفاقات میتواند تکرارپذیر باشد. این رژیم نمیتواند فقط مولد شرارت باشد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تحلیل_تصویری
🔴 عجله ابوموسیاشعری در اجرای برجام معاویه!
💬 #ردپا
✅ وقتی امضای عمروعاص تضمین بود!
💢 #پ_ن: آیا دولت در بازگشت به برجام بمانند ابوموسی اشعری عمل خواهد کرد؟ چه کسی باید مراقب باشد؟
✅ خواسته های گستاخانه آمریکا و اروپا در وین
🔹 آمریکا و اروپا در ازای توقف موقت برخی تحریمهای برجامی خواستار تخریب سانتریفیوژهای نسل های جدید IR-9 , IR-6 و IR-4 و .. شده اند. این در حالی است که آمریکا هنوز حاضر به لغو تحریمها و اجرای تعهدات خود طبق برجام هم نشده است.
🔹 پرس تی وی مطلع شده است طرف آمریکایی و اروپایی در مذاکرات وین در پی تحمیل تعهدات جدید در زمینهی هستهای به کشورمان در ازای توقف موقت برخی تحریمهای برجامی و نه لغو آنها شده اند که تخریب سانتریفیوژهای نسل جدید از جمله این درخواست های زیاده خواهانه جدید است. این در حالی است که حتی طبق برجام و در صورت نهایی شدن توافق بازگشت دو طرف به برجام، این سانتریفیوژها نباید تخریب شوند و باید صرفا تحت نظر آژانس انبار شوند. این زیادهخواهی غربیها و اصرار آنها برجام را ممکن است به شکست بکشاند.
🔺️مطهری: شاید لاریجانی به نفع من کنار برود
علی مطهری، نماینده سابق مجلس: دوست ندارم تندروها رأی بیاورند، با ریاستجمهوری یک روحانی مخالفم
🔹فقط خودم میتوانم اهدافم را محقق کنم
🔹به نفع لاریجانی کنار بروم؟ ممکن است ایشان به نفع من کنار برود چون احتمالا رأی من بالاتر است.
🔹ما اگر مسلمان هم نبودیم باید از مردم لبنان، فلسطین و یمن حمایت میکردیم
🔹آرزو میکنم در جنگ با اسرائیل شهید شوم/ تسنیم
⛔️تحریم ها نشکسته، دولت قلکی را که از دارایی های مردم در بورس و بازار ارز و.... پرکرده بود را شکسته
🔹دکتر جواهری استاد اقتصاد و کارشناس خبره بازار سرمایه:
🔻آنچکه مشخص است اتفاقی در حوزه مبادلات پولی و نفتی کشور نیفتاده که باعث ریزش قیمت سکه و دلار شود. بلکه مشخصا خود دولت با ابزارهایی که بانک مرکزی دارد در حال کاهش قیمت ارز است.
🔻پیشتر نیز شخص رئیس جمهور گفته بود که می تواند قیمت دلار را کاهش دهد اما اینکار را نمی کند. مسئول دفتر ایشان نیز گفته بود که برای درآمد زایی دولت قیمت دلار را بالا نگه داشته است.
🔻پایین آمدن قیمت ارز با تزریق ارز از منبع درآمد های دولت به بازار انجام می شود که یکی از آنها درآمد های دولت ناشی از کاهش ارزش سرمایه های مردم در بورس است و احتمالا دولت این قلک خود را شکسته است.
🔻به نظر میرسد رشد بی رویه و غیر منطقی دلار و بورس و... با اهداف غیر اقتصادی و نگاه های سیاسی انجام شده و کاهش آن نیز با همین رویه است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⛔️موضع سپاه درباره حضور نامزدهای نظامی در انتخابات آتی رياست جمهوری چیست؟
🔰 آمریکا در وین به دنبال توافق جدید غیر از توافق برجام است.
"جیک سالیوان" مشاور امنیت ملی دولت بایدن سعی دارد در برهه زمانی فعلی ( که مذاکرات وین در جریان است )، نقش آفرینی پررنگ تری در این خصوص ایفا کند. مشاور امنیت ملی آمریکا گفته است هنوز مشخص نیست که نشست وین برای احیای برجام به توافق جدیدی بیانجامد. او اما تائید کرد که مذاکرات درباره لغو تحریمهای آمریکا و بازگشت ایران به تعهدات هستهای به صورت جدی ادامه دارد.
خبرگزاری رویترز روز جمعه ۱۰ اردیبهشت (۳۰ آوریل) به نقل از جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا گزارش داد که مذاکرات هستهای در وین فعلا در وضعیت "نامشخصی" قرار گرفته و نمیتوان پیشبینی کرد که به یک توافق جدیدی بیانجامد.سالیوان توضیحی درباره جزئیات نشست وین نداد اما خاطرنشان کرد که مذاکرات در این مرحله در جریان است و همه طرفها از جمله ایرانیها تمایل دارند گفتگوها ادامه یابد.شبکه خبری بلومبرگ روز جمعه ۱۰ اردیبهشت (۳۰ آوریل) از قول دو مقام اروپایی، که به دلیل حضور مستقیم در مذاکرات وین مایل به فاش شدن نامشان نبودند، گزارش داد که قدرتهای جهانی تلاش دارند که برجام تا پایان اردیبهشت احیا شود.
یکی از مهم ترین مواردی که در سخنان و مواضع سالیوان به آن توجه شده است، مربوط به استفاده از کلید واژه "توافق جدید" می باشد. به عبارت بهتر، مقامات آمریکایی و اروپایی به گونه ای صحنه مذاکرات را روایت می کنند که گویا قرار است به سبک و سیاق آنچه در بین سالهای 1392 تا 1394 شاهد بودیم، توافق جدیدی میان ایران و طرف مقابل صورت گیرد. این در حالیست که اساسا در اینجا "توافق جدید" محلی از اعراب ندارد! بدیهی است که آمریکا به صورت یک جانبه از یک توافق جمعی به نام برجا خارج شده و اکنون، باید در یک مکانیسم مشخص و کاملا حقوقی که شامل "بازگشت به برجام"،" ارائه تضمین در قبال بازگشت به برجام" و " راستی آزمایی " می باشد، به توافقی که خود در سال 2018 به صورت عامدانه از آن خارج شده، باز گردد. اما چرا سالیوان اساسا توجهی به این موارد ندارد؟!
✍دکتر حنیف غفاری