🔰رابطه وعدهها و انتظارات
👈کارزار انتخابات به فاز تبلیغات رسیده است و نامزدهای ریاست جمهوری وعدهها و قولهایی برای پس از انتخاب شدنشان میدهند؛ وعدههایی که گاه فقط مصرف انتخاباتی دارد و برخی نامزدها در گرماگرم انتخابات و برای جذب آرای مردم آنها را ردیف کردهاند.
🌀نکات تحلیلی:
❇️ در خصوص وعدههای انتخاباتی چند نکته قابلتأمل است:
1⃣ یکی از شاخصههای نامزد اصلح برای انتخابات ، مطابق فرمایشات مقام معظم رهبری، اطلاع از اختیارات و مسئولیتهای ریاست جمهوری است. ازجمله مواردی که این شاخص را تبیین میکند، و به عبارتی نشان میدهد که کدام نامزد از منظر این شاخص اصلحتر است، توجه به شعارهای انتخاباتی است. شعاری که با امکانات و اقتضائات کشور همخوانی ندارد و البته راهکارهای دستیابی و تحقق آن شعار و وعده بهخوبی بیان نمیگردد، نشاندهنده عدم اطلاع نامزد از امکانات، مسئولیتها و مقدورات است.
2⃣ اتفاقی که بخصوص در دو دوره گذشته انتخابات ریاست جمهوری رخداده، آن است که برخی از نامزدها وعدههایی را دادند که باعث افزایش انتظارات مردم شد؛ اما در نقطه مقابل، این وعدهها با واقعیتهای میدان و صحنه عمل، همخوانی نداشت، لذا اتفاق این بود که مردم با این وعدهها و امید به تحقق آنها وارد فضای بعد از انتخابات شدند؛ اما عدم تحقق این وعدهها و شکاف میان انتظارات با واقعیت روز جامعه، باعث تولید سرخوردگی شد؛ واقعیتی که امروز آن را باید بهعنوان یکی از اصلیترین دلایل پایین آمدن مشارکت در انتخابات دانست.
3⃣ وعدههای کاذب، یک شاخص منفی به نام عدم اعتماد در جامعه تولید میکند که نتایج نظرسنجیهای معتبر، آن را بهعنوان یکی از دلایل عدم مشارکت بخشی از جامعه در انتخابات نشان میدهد. وعده حل مشکلات در 100 روز، ایجاد رونق اقتصادی که مردم به یارانه نیازی نداشته باشند و ...، وقتی بیان شد و نمودی پیدا نکرد، بخشی از مردم را نهتنها به صاحب وعده، بلکه به سایر نامزدها نیز بیاعتماد میکند و لذا افکار عمومی تصور میکنند که احتمالاً بقیه نامزدها نیز در بیان وعدهها دروغ میگویند.
👈بنابراین مطالبه بیان وعدههای واقعی و مبتنی بر مقدورات و ارائه منابع و راهکارهای تحقق آن میبایست مدنظر مردم و رسانهها باشد؛ امری که باعث میشود فضای انتخاباتی از احساسات به سمت منطق انتخاب درست حرکت کند.
#مصطفی_برزکار
💠 همتی شفاف سازی کند؛
تیم تورم ساز در محکمه اقتصاد
✍ محمد ایمانی
🔹حجم نقدینگی در ابتدای دولت روحانی در سال 92، حدود 430 هزار میلیارد تومان بود و با 1100 هزار میلیارد تومان افزایش، به در پایان سال 96 و آغاز سال 97، حدود 1520 هزار میلیارد تومان در پایان سال 96 رسید.
♦️اما پس از روی کار آمدن آقای همتی در بانک مرکزی، رقم مذکور به 3700 هزار میلیارد تومان رسیده، که افزایش سه و نیم برابری به نسبت سال 97 و هفت برابری به نسبت سال 92 را نشان می دهد.
🔹طبق گزارش اردیبهشت ماه بانک مرکزی، میزان نقدینگی در سال 99، معادل 40/6 درصد، یعنی بالغ بر یکهزار هزار میلیارد تومان افزایش داشته است. به واسطه همین افزایش سرسام آور نقدینگی، برآورد یک مرکز تحقیقاتی وابسته به وزارت کار و رفاه نشان میدهد، احتمالا نرخ تورم در مرداد ماه به ۴۵ درصد خواهد رسید.
♦️طبعا آقای همتی، تنها مقصر این اتفاق نیست و مقصر اصلی، رویه غلط شخص آقای روحانی (به کمک آقای نوبخت در سازمان برنامه و بودجه) است که بنای تصمیمات را بر عدم مدیریت نقدینگی، و پول پاشی برای سر هم بندی وضعیت اقتصادی گذاشته بودند.
🔹در این رویکرد به جای مهار تورم و حمایت از تولید، بنا بر خلق و توزیع پول بی پشتوانه گذاشته می شود که خود موجب افزایش نقدینگی و جا به جایی رکورد های تورمی است
♦️نقش آقای همتی، این بوده که مقاومت قاطع در برابر این سوء تدبیر فاحش نکرده و کج دار و مریز، با فرامین روحانی تا کرده است. او نمی تواند خود را مسلوب الاختیار معرفی کند.
🔹این سوء مدیریت، موجب تحمیل بدهی های هنگفت به دولت آینده شده و به تعبیر اقتصاد دانانی مثل فرشاد مومنی و حسین راغفر -که از کارشناسان حامی دولت روحانی در گذشته محسوب می شدند- "دولت روحانی، #آینده_فروشی کرده است".
♦️تاسف بار تر این که نقدینگی چند برابر شده در این دوره، نه صرف حمایت از تولید و رونق اقتصاد، بلکه غالبا صرف هزینه های جاری شده، یا در خدمت سوداگری و اختلال در نظام توزیع کالا شده هزینه شده است.
🔹بانک مرکزی مسئول اصلی نظام مالی و پولی و بانکی و ارزی کشور است. هر چند که عملکرد دیگر اجزای دولت، از جمله سازمان برنامه و بودجه، و زارتخانه های اقتصاد و صمت و نفت، تاثیر جدی بر شکل گیری نظام اقتصادی تاثیرات می گذارد، اما این بانک مرکزی مسئول است نظام مالی، پولی، بانکی و ارزی کشور است.
♦️اگر دولت به بانک مرکزی، به چشم قلّک و حساب در اختیار خود نگاه کرده و خلق پول و بر برداشت های بی رویه اصرار داشته، این بانک مرکزی است که باید دیدبان و پاسبان سیاست های مالی و بانکی می بوده است. رئیس بانک مرکزی به صرف عضویت در کابینه نمی تواند تسلیم زیاده خواهی بی پایان دولت شود.
🔹آقای همتی اگر موافق این روند مداوم خسارت آفرینی نبود، نباید خواسته های غیر قانونی دولت را امضا و اجرا می کرد؛ باید دستگاه های نظارتی و رسانه ها را در جریان می گذاشت و در صورت ناتوانی برای مقاومت، استعفا می داد. نه این که اجازه دهد رکورد انفجار نقدینگی و تورم حاصل از آن، در دوره مدیریت وی ثبت شود.
♦️اکنون حداقل انتظار از جناب همتی، اولا عذرخواهی و ثانیا شفاف سازی -ولو دیرهنگام- ماجراست تا مردم بدانند تیم روحانی و نوبخت و جهانگیری، به موازات منت گذاشتن و شعار رونق اقتصاد، در واقع مشغول ترتیب دادن کدام بلای خانمان برانداز بوده و چگونه مسیر دولت بعد را مین گذاری کرده اند.
🔹این، یک "محاکمه اقتصادی"، پیش چشم مردمی است که هنوز نمی دانند دولت با کدام برنامه، 18 میلیارد دلار از ذخایر ارزی را با وجود ادعای خالی بودن خزانه، بر باد داد و پس از آن هم مرتکب خلق پول، برداشت های بی رویه و استقراض های بی پشتوانه شد.
اصلاح طلبان در حال بررسی و قانع کردن همدیگر برای یکی از سه راهبرد زیر هستند:
۱ - بیرون کشیدن مهرعلی زاده و همتی از رقابت ها و ترک صحنه از سوی این دو
۲ - رادیکال کردن این دو در صحنه با هدف چالش سازی
۳ -حمایت از همتی و پیروزی احتمالی
💠 #علامه_مصباح_یزدی «رضوان الله علیه»
✍🏻 انجام وظیفه در ایام انتخابات پاداش صدها سال عبادت است...
🔻صدها هزار جوان پاك و مخلص فدا شدند تا این انقلاب به ثمر نشست؛ خدای متعال نیز با عطا كردن نعمت وجود امام خمینی رحمت الله علیه و جانشین شایستهاش ، نعمت را بر ما تمام كرد و امروز این انقلاب در موقعیت حساسی قرار گرفته است.
🔻 شناسایی و انجام وظیفه در روزهای باقی مانده تا انتخابات، می تواند ارزشی بیش از صدها سال عبادت داشته باشد و در مقابل، كوتاهی و اشتباه در این امر ممكن است عقوبتی بیش از گناه صدها سال داشته باشد. لذا باید ارزش و اهمیت هر ساعت و لحظة این روزها را در چنین موقعیت خطیری بدانیم و در انجام وظیفه كوتاهی نكنیم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
با دیدن این یک دقیقه، #شورای_نگهبان را بابت ردصلاحیت برخی کاندیداهای ریاست جمهوری تمجید خواهید کرد.
⭕️ خرگوش، لاک پشت و همتی
🔹داستان مسابقه خرگوش و لاک پشت ارزش یادآوری دارد: اطمینان خرگوش از پیروزی قطعی و خواب خرگوشی و برد لاک پشت!
🔹 اصلاح طلبها امیدوارند « همتی » لاک پشتی باشد که این دوره پیروز انتخابات ریاست جمهوری شود، چون :
▪️ آنهایی که ۱۸ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی از بانک مرکزی گرفته و به هیچ کس حساب پس ندادند ...
▪️۶۷۰۰ نفری که از بانک مرکزی، صدها هزار سکه تمام بهار ۱ و نیم میلیون تومانی دریافت کرده و بعدا دانه ای ۱۰ میلیون تومان فروختند...
▪️آنهایی که در قرمز ترین شرایط بورس ، هفته ای ۱۰۰۰ میلیارد تومان سود بردند....
و آنهایی که بدون وثیقه هزاران میلیارد تومان از بانکها وام گرفته و پس ندادند..
برای ریاست جمهوری «همتی» لحظه شماری می کنند و حاضرند برای پیروزی او «سلبریتی و شاخ اینستاگرامی» اجاره کنند و کنتراتچی های کلاب هاوس را بخرند! این عده حتی می توانند بزرگان اصلاحات را وادار به حمایت تمام عیار از همتی کنند و مانند سال ٩٢ شبکه رای اصلاحات را درخدمت او قرار داده و درصد رای دهندگان به همتی را از ۴ به ۵١ درصد برسانند و ٨ سال دیگر هم به مکیدن خون ملت را ادامه بدهند.
✳️ اما آگاهی مردم می تواند جلوی این فاجعه را بگیرد و مانع ادامه پیداکردن دولت روحانی شود. مردم باید بدانند هنر همتی، ٣ برابر کردن قیمت ارز و چاپ هزاران میلیارد تومان پول بدون پشتوانه بوده و یکی از مقصران وضعیت فعلی اقتصادی کشور، جناب همتی است و به همین دلیل ایشان باید محاکمه و مجازات شود نه این که به ریاست جمهوری برسد و دلار را به هفتاد یا صد هزار تومان برساند(همان طور که طی دو سال دلار ١٠ هزار تومانی را به ٣٠ هزار تومان رساند).
❇️ رای به همتی= ادامه دولت روحانی
✍ دکتر کوشکی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺مهدی طائب خطاب به سیدحسن خمینی: با این روش معلوم است کشور را به دست که میدادید
⛔️ افاضه ای جدید از مشاور معزول
♨️ #حسام_الدین_آشنا مشاور معزول حسن روحانی در توئیتی نوشت:«تندروها خوب آغاز میکنند و بد میبازند. آنها در ابتدا با اعلام پیروزی قطعی، اراده حامیان حریف را متزلزل؛ آراء مردد را در سبد خود سرازیر و سرخوردگان را از صندوق ناامید میکنند؛ اما هر چه زمان میگذرد و مبارزه گرمتر میشود، شعارهای فریبنده رنگ میبازد و آدمبرفیها آبمیشوند.»
♨️ به نظر می رسد منظور آقای آشنا از این توئیت، توصیف خود و مرادش حسن روحانی است. چرا که این سخن دقیقاً منطبق بر عملکرد هردوی آنان است.
♨️ روحانی و آشنا، با تندروی و اعتماد به نفس کاذب و بیش از حد خود در انتخابات های 92 و 96 توانستند آراء مردد را به سبد خود واریز نمایند. اما هرچه زمان گذشت وعده های دروغین آنان مشخص شد شعارهای فریبنده حسن روحانی و طیف غربگرا رنگ باخت و همان مردم مردد، مصمم به کنارگذاشتن آنان شدند.
♨️ آری همانطور که خداوند متعال فرمود: «وَمَنْ أَعْرَضَ عَنْ ذِكْرِي فَإِنَّ لَهُ مَعِيشَةً ضَنْكًا وَنَحْشُرُهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ أَعْمَى»... (و هر کس از یاد من اعراض کند همانا (در دنیا) معیشتش تنگ شود و روز قیامتش نابینا محشور کنیم).
♨️ هنگامی که حسن روحانی و آشنا به جای توکل بر خداوند متعال، چشم امید به کدخدای جنایتکار داشتند، باید هم برجامشان فرجامی برایشان نداشته باشد و کدخدای محبوبشان دست آنان را در پوست گردو بگذارد.
#حسین_کاظمی
#مشارکت_حداکثری
#انتخابات
#سرطان_اصلاحات
📌تازه ترين جزئيات از مقاومت آمريكايي ها براي لغو تحريم ها در مذاكرات نشست وين
🔹آمريكايي ها در دور اخير نشست ايران با گروه ٤+١ در وين نامه اي با محتواي سخت تر و سنگين تر از گذشته ارائه كرده و محورهايي را مشخص كرده اند.بر اساس اين نامه آمريكايي ها وعده داده اند كه دستور اجرائي تحريم دفتر رهبري و نهادهاي زير مجموعه دفتر رهبري را لغو كنند.همچنين نهاد سپاه را از ليست تحريمي خارج ميكنند اما دستور تحريم هاي تسليحاتي متعارف را لغو نميكنند.كارشناسان در اين باره معتقدند كه اقدام آمريكايي ها كاملا خلاف قطع نامه سازمان ملل،ضد برجام و در مواردي حتي نقض صريح برجام است.
🌓 روشنا
💠 شبهه : رأی نمیدهم چون با رأی دادن هیچ
تغییری ایجاد نمیشود!
📝 پاسخ :
من چند تا سوال میپرسم جوابش را عزیزان فکر
بکنند.
یارانه بنزین به خودروها داده میشود یا به
مردم؟
خدمات درمانی به چه صورت تقویت بشود؟
با خصوصی شدن یا با دولتی بودن؟
دولت به بازار
مسکن وارد بشود یا بازار را رها کند؟
شرکتهای دولتی به طلبکارانش واگذار بشود یا افرادی که
اهلیت دارند؟
دولت به دنبال ورود به بازار کشورهای
دیگر باشد یا با رها کردن بازار، بازارش را در اختیار
کشورهای دیگر قرار بدهد؟
دولت به دنبال تامین
بودجه از طریق نفت باشد یا با رونق صادرات؟
دولت با اعطای حقوق نجومی به مدیرانش انگیزه
بدهد یا کار کردن مدیران را وظیفه خودش بداند؟
پاسخ تمام این سؤالات بستگی مستقیم به رأی
ما دارد.
رئیس جمهوری که ما انتخاب میکنیم
پاسخ تمام این سوالات را مشخص میکند و دیدیم
که در سالهای مختلف همین اتفاق افتاده است.
رای ندادن یعنی رها کردن سلامت یعنی رها کردن
پول یعنی رها کردن آموزش یعنی رها کردن امنیت
و به دست نیاوردن ذره ای فایده.
شبهه انتخابات2.pdf
1.8M
🔰 #بخوانید | شبهات پیرامون انتخابات
🔹 پاسخ به برخی شبهات مطرح در مورد انتخابات