772.pdf
392.3K
⛔️ خشم غربگرایان از یک فرصت استراتژیک
👈به بهانه توافق همکاری ۲۵ ساله ایران و چین
🔰 آنچه غربگرایان نمیگویند
✍🏻 یعقوب ربیعی
♨️ ظاهراً سفر امروز رئیسی و ارتباط دولت جدید با شرق به قبای غربگرایان داخلی مانند آقای زیباکلام، عبدی و امثالهم برخورده است. مثلاً زیباکلام پیشنهاد داده که تابلوی نه شرقی و نه غربی از سر در وزارتخارجه کنده شود. معتقدم برخی غربگرایان داخلی تعمداً یا نادانسته در دهه ۹۰ میلادی و قطببندیهای دهه ۹۰ باقی ماندهاند در صورتیکه:
1⃣ - ایران در دوره معاصر چهار رویکرد در سیاست خارجی خود را تجربه نموده است: موازنه مثبت دوره قاجار، موازنه منفی مصدق، غربگرایی مطلق پهلوی و موازنه عدمی دوره انقلاب اسلامی. شعار نه شرقی و نه غربی به معنای نفی ارتباط با شرق و غرب نیست بلکه براساس سیاست موازنه عدمی و به معنای عدم تعهد و وابستگی مطلق به یکی از قطبهاست.
2⃣ - اما بحث دوم اینکه برخی غربگرایان مانند آقای زیباکلام جهالتاً یا براساس تجاهل مطرح نمیکنند آن است که قطببندیهای دهه نود فروپاشیده و امروز ما شاهد قطببندیهای جدید هستیم. در این چرخش نباید کشورهایی مانند چین، هند، روسیه، برزیل، ترکیه و ... ارتباط با آنها را نادیده گرفت.
3⃣ - اما نکته سوم از ناگفتههای جریان غربگرا اینکه قدرت کشورهای حوزه شرق مانند چین روز به روز در حال افزایش است. مثلاً عربستانیها با این که در حوزه سیاست خارجی به عنوان یک کشور متمایل به آمریکا تعریف میشوند ولی حدود ۷۰ میلیارد دلار تجارت با چین دارند. درصورتیکه آمریکا در حوزه صادرات به عربستان کشور دوم و در حوزه واردات به عربستان کشور سوم هستند.
4⃣ - از سویی قدرت غرب در رقابت با کشوری مانند چین کاسته شده و در حال کاهش است. مثلاً در سال ۲۰۲۰ چینیها بیش از ۳۰۰ میلیارد دلار کالا به آمریکا صادر کرده اند در صورتیکه صادرات آمریکاییها به چین حدود ۱۰۰ میلیارد دلار بوده است. آمریکاییها در تعامل با چین با تراز تجاری منفی بیش از ۲۰۰ میلیارد دلاری مواجه هستند.
5⃣ - باعث تاسف است که بگوییم که در سال ۲۰۲۰میلادی، واردات روسیه از دنیا ۲۳۱.۶ میلیارد دلار بوده، درصورتیکه سهم ما از این بازار چیزی حدود ۸۰۰ میلیون دلار یعنی کمتر از ۰.۴ درصد بوده است. این در حالی است که برای مثال ترکیه ۵.۱ میلیارد دلار، ویتنام ۴ میلیارد دلار و اکوادور با فاصله چند هزار کیلومتری ۱.۴ میلیارد دلار به روسیه صادرات داشتهاند ولی ایران در جایگاه ۴۱ ام صادرکنندگان به روسیه قرار دارد. از طرف دیگر سهم ما از میزان تجارت چین در حدود ۰.۳۶ درصد است.
6⃣ - لذا امروز پس از تجربه منفی دولت قبل در تعامل با غرب، آنچه دولت جدید برای خودش تعریف کرده است نگاه متوازن به سیاست خارجی است. دال اصلی رویکرد دولت انقلابی، نفیِ غربگراییِ مطلق و تامین معیشت مردم و رشد اقتصاد ملی در تعامل با همه بازیگران بینالمللی است.
👌 ما باید سهممان را از تجارت منطقه و شرق پس بگیریم به غر و لند ژورنالیستها و سلبریتیهای غربگرا توجه نکنید.
نماز رئیسی در کاخ کرملین و پیام آن
🔸️کاخ کرملین در چند قرن اخیر حاکمان روسی را در خود سکنی داده است .
🔸️این کاخ به مدت ۷۰ سال مرکز صدور ایدئولوژی کمونیستی ( که اساس آن بر ماتریالیسم یا اصالت ماده بود ) به شمار می رفت و به عبارت دیگر از نظر آنان طبیعت ماورایی نداشت و در نتیجه خدا نیز وجود خارجی ندارد .
🔸️ نماز رئیسی در کاخ کرملین و پخش عمدی عکس آن از سوی مسئولان جمهوری اسلامی پیام شکست تفکری است که روزگاری بر اساس خداناباوری شکل گرفته بود .
🔸️البته این نکته را نیز باید یادآور شد که عمده جمعیت روسیه از مسیحیان ارتودوکس هستند ولی بیش از ۷۰ سال تحت سیطره نظام لنینیستی و دیکتاتوری پرولتاریا قرار داشتند .
نکته : پرولتاریا به معنی مردمان پربچه و کم بهره است که در ادبیات مارکسیستی به طبقات فرودست گفته می شود .
🔴کاسبان تحریم ناراحتید؟
یه دونه حزباللهی توی تلویزیونهای چین و روسیه پیدا نمیکنید که فعالیت سیاسی کنه، ولی دوستان اصلاح طلب شما توی BBC و VOA دارن علیه ایران حرف میزنند.
یه دونه حزباللهی پیدا نمیکنید که گفته باشه امضای فلان مقام چین یا روسیه تضمینه، ولی نماینده شما در مذاکرات عکس نوهاش رو به غربیها نشون میداد و کارت پستال تبریک کریسمس براشون میفرستاد.
مشکل اینجاست که تفاوت وادادگی و تعامل رو نمیدونید! ثانیا چرا ناراحتید که ممکنه اثر تحریمهای اربابتون روی ایران کم بشه؟! به قول رئیس جمهورتون خب اگه میلرزید برید به جهنم.
📸 عکس نوشت | شاه ایران یا نوکر انگلیس!
🔻اسدالله اعلم در کتاب خاطراتش میگوید: «شاه در سال ۱۳۵۳ مبلغ ۵۰۰ میلیون استرلینگ به انگلیس کمک مالی کرد تا شاید صنایع غذایی انگلیس از ورشکستگی نجات پیدا کند. در همان سالی که این مبلغ هنگفت به عنوان کمک به انگلیس داده شد، تنها یک درصد از روستاهای کشور آب آشامیدنی سالم و چهاردرصد برق داشتند.»
🔗 مشاهده تصاویر بیشتر👇
https://basirat.ir/fa/news/335684
🔴میگویم ایران خود را بین ۶ ابرقدت برتر جهان جا داده؛ نوشته ابرقدرتی با گوشت ۱۵۰ هزارتومانی یا پراید ۲۰۰ میلیونی؟!
بزرگوار! مولفه های قدرت چیزهای دیگری هم هستند؛ و الّا آمریکا در گرسنگی، کارتن خوابی، تیراندازی، غارت اموال عمومی و فضولات انسانیِ حاشیه خیابان در تمام دنیا زبانزد است!
✍️عبدالرحیم انصاری
پوست موز، زیر پا و استخوان در گلوی دولت!
🔹روزنامه سازندگی، امروز از قول مرعشی دبیر کل حزب کارگزاران، درباره ارز ۴۲۰۰ تومانی تیتر زد:
🔻"استخوان در گلو"
🔹روزنامه اعتماد هم ۲۲ آبان، تحلیل مشابهی را به قلم عباس عبدی منتشر، و تیتر زده بود:
🔻"دلار ۴۲۰۰ تومانی؛ استخوانی در گلوی دولت".
🔹عبدی یک هفته بعد (۳۰ آذر)، با وقاحت بیشتری که نشان می داد مدعیان اعتدال و اصلاحات، دولت جدید را گرفتار کرده اند، توییت زد:
🔻"دو پوست موز زیر پای دولت است. اول ادامه دلار ۴۲۰۰ تومانی. دوم حذف دلار ۴۲۰۰ تومانی. انتخاب کنید که کدام گام را برخواهید داشت؟"
🔹جالب اینکه دو روزنامه فوق الذکر، ۲۲ فروردین ۹۷ به هنگام تعیین نرخ ۴۲۰۰ برای دلار در دولت روحانی، روایت دیگری از تدبیر دولت داشتند.
🔻اعتماد: "بازگشت اسحاق؛ اعتماد از حضور مقتدرانه جهانگیری برای حل بحران ارزی گزارش می دهد".
🔻سازندگی: "بازگشت جهانگیری؛ معاون اول رئیس جمهور یه ستاد فرماندهی اقتصادکشور بازگشته است".
🔹تصویر سازی سوپرمنی از دولت روحانی درباره تصمیم ارزی، در حالی بود که همان دولت ظرف ۳ سال، حدود ۶۰ میلیارد دلار از ذخائر ارزی را حراج کرد.
✍️ محمد ایمانی
✳️چرا زیباکلام !!!عصبانی است؟
📝 یعقوب ربیعی
✅ ما در جامعه شناسیِ انقلاب اصطلاحی داریم به اسم ترمیدور(Thermidor). ترمیدور به زبان ساده یعنی زمانی که انقلاب خاصیت خودش را از دست داده و به ضد خودش تبدیل می شود. در این دوره انقلابیون از مسند قدرت کنار گذاشته می شوند و افراد غیر انقلابی راس حاکمیت را به دست می گیرند. به زبان ژورنالیست ها این دوره دوره ای است که انقلاب فرزندانِ خودش را می خورد. برینتون نویسنده آمریکایی کشته شدن روبسپیر در فرانسه، سلطنت کرامول در انگلستان، قدرت یابی لنین در روسیه و ... را از جمله دوره های ترمیدور می داند.
🔰 آنچه برخی نیروهای غربگرای داخلی از دهه 70 و به صورت ویژه در دولت قبل و از سال ۹۲ پیگیر بودند سیاست عادی سازی انقلاب یا normalization بود. پیگیری سند ۲۰۳۰، اصرار بر پذیرش یا پیوستن به کوانسیون ها و کارگروههایی مانند پالرمو و fatf، غربگرایی افراطی در حوزه سیاست خارجی و ... از جمله مواردی بود که به شدت از سوی جریان غربگرا پیگیری می شد و می شود. این گروه مرتب در این بوق می دمید که بدون fatf حتی واکسن هم به ما نمی دهند، بدون 2030 از قافله آموزش و توسعه عقب می مانیم و ... .
💠 اما سراب و حباب غربگراها برای شکل گیری ترمیدور یا نرمالیزاسیون، پس از کیاست رهبر معظم انقلاب در مواردی مانند سند ۲۰۳۰، بدعهدی های آمریکایی ها در داستان برجام و روی کارآمدن دولت انقلابی فروپاشیده است. امروز دولت انقلابی نشان داده که نگاهش به دیپلماسی یک نگاه متوازن است؛ با اینکه با غرب مذاکره می کند اما همزمان نگاهش و ارتباطش با شرق و همسایگان را هم پیگیری می کند. در همین زمان کوتاه فرضیه ها و اباطیل جریان غربگرا رو به ابطال گذاشته، نرم واکسیناسیون ملی از بسیاری از بلاد پیشی گرفته، دیگر کسی افزیش توان دفاعی را در مغایرت با دیپلماسی نمی داند و ... .
👌 آنچه امروز زیباکلام، عبدی، حجاریان و امثالهم را می آزارد این است که انقلاب اسلامی برخلاف دیگر انقلاب های دنیا فرزندان خود را نخورده که هیچ، بلکه در حال بازگشت ریل انقلاب به صاحبان و حامیان اصلی خودش است. لذا آنچه زیباکلام و امثالهم می گویند را باید از دریچه این عدم تحقق آرزوهایشان دید، آرزوهایی که در حضور اوبامای مودب، ترامپ تاجر و بایدن خواب آلود فروپاشید.
🔴 نتایج نظرسنجی سفارتخانه غربی درباره رسانههای ایران
🔹یکی از سفارتخانههای وابسته به کشورهای اروپایی اخیرا نظرسنجی برای تعیین نگرش مردم ایران به فضای رسانهای کشور برگزار کرده است. مطابق نتایج بدست آمده در این گزارش که برای اطلاع مقامات وزارت خارجه این کشور تهیه شده است، صداوسیما به عنوان رسانه ملی همچنان در جایگاه نخست اعتماد عمومی و رجوع مردم قرار دارد.
🔻در عین حال در این نگرشسنجی ذکر شده است که بخشی از جامعه ایران که عمدتا جوانان هستند به این دلیل که معتقدند رسانه های داخلی اخبار را کانالیزه و تحریف کرده و واقعیات را منعکس نمیکنند برای دریافت اخبار و ... به رسانههای خارجی نظیر بیبیسی و اینترنشنال مراجعه میکنند.
🔹براساس این تحقیق اگرچه افراد پا به سن گذاشته بیشترین مشتری اخبار صداوسیما هستند اما نخبگان و چهرههای موثر اجتماعی هم مرجع مواضع خود را به رسانهملی و خبرگزاریهای نزدیک به حاکمیت نظیر فارس و ایرنا استناد میدهند.
🔻در بخش دیگری از این تحقیق گفته شده است که در میان مطبوعات ایران، سعی روزنامه کیهان بر این است که روایت مسایل مهم کشور را برعهده داشته و سرمقالههای این روزنامه نیز مواضع رسمی مقامات ایران را اعلام کند. نقشی که بسیار دیگری از رسانهها برای کسب این جایگاه تلاش کردند اما تاکنون ناموفق بودند.
🔹در پایان این گزارش نیز آمده است که علیرغم استفاده از شبکه توئیتر برای اعلام و اطلاعرسانی اخبار در کشورهای غربی، اما این ابزار در ایران بیشتر محور واکنشها و موضعگیریهاست و بستر مناسبی برای انتشار اخبار نیست
برج خلیفه دُبی هدف بعدی انصارالله ؟
🔸️رسانه های وابسته به انصارالله یمن با انتشار پوستری ، با صراحت تهدید به حمله به برج خلیفه دبی نمودند.
🔸️برج خلیفه ، بلند ترین سازه ساخت بشر است که در بندر دبی قرار دارد و نماد اصلی این شهر دانسته می شود .
🔸️ دبی با سیاست های تساهل جهت جذب سرمایه که توسط شیخ محمد بن راشد اجرا شد ، در ۳ دهه گذشته پذیرای هزاران میلیارد دلار سرمایه خارجی گشته و اگر نماد اصلی آن مورد اصابت قرار گیرد و امنیت آن خدشه دار شود بدون تردید روند خروج سرمایه و تجار بین المللی از آن آغاز خواهد شد و خانواده آل مکتوم و به طور کلی امارات به شدت دچار خسران می گردند.
پ ن : تصویری که می بینید پوستر رسانه های انصارالله است که میگوید اتفاق بزرگ در راه است.