772.pdf
392.3K
⛔️ خشم غربگرایان از یک فرصت استراتژیک
👈به بهانه توافق همکاری ۲۵ ساله ایران و چین
🔰 آنچه غربگرایان نمیگویند
✍🏻 یعقوب ربیعی
♨️ ظاهراً سفر امروز رئیسی و ارتباط دولت جدید با شرق به قبای غربگرایان داخلی مانند آقای زیباکلام، عبدی و امثالهم برخورده است. مثلاً زیباکلام پیشنهاد داده که تابلوی نه شرقی و نه غربی از سر در وزارتخارجه کنده شود. معتقدم برخی غربگرایان داخلی تعمداً یا نادانسته در دهه ۹۰ میلادی و قطببندیهای دهه ۹۰ باقی ماندهاند در صورتیکه:
1⃣ - ایران در دوره معاصر چهار رویکرد در سیاست خارجی خود را تجربه نموده است: موازنه مثبت دوره قاجار، موازنه منفی مصدق، غربگرایی مطلق پهلوی و موازنه عدمی دوره انقلاب اسلامی. شعار نه شرقی و نه غربی به معنای نفی ارتباط با شرق و غرب نیست بلکه براساس سیاست موازنه عدمی و به معنای عدم تعهد و وابستگی مطلق به یکی از قطبهاست.
2⃣ - اما بحث دوم اینکه برخی غربگرایان مانند آقای زیباکلام جهالتاً یا براساس تجاهل مطرح نمیکنند آن است که قطببندیهای دهه نود فروپاشیده و امروز ما شاهد قطببندیهای جدید هستیم. در این چرخش نباید کشورهایی مانند چین، هند، روسیه، برزیل، ترکیه و ... ارتباط با آنها را نادیده گرفت.
3⃣ - اما نکته سوم از ناگفتههای جریان غربگرا اینکه قدرت کشورهای حوزه شرق مانند چین روز به روز در حال افزایش است. مثلاً عربستانیها با این که در حوزه سیاست خارجی به عنوان یک کشور متمایل به آمریکا تعریف میشوند ولی حدود ۷۰ میلیارد دلار تجارت با چین دارند. درصورتیکه آمریکا در حوزه صادرات به عربستان کشور دوم و در حوزه واردات به عربستان کشور سوم هستند.
4⃣ - از سویی قدرت غرب در رقابت با کشوری مانند چین کاسته شده و در حال کاهش است. مثلاً در سال ۲۰۲۰ چینیها بیش از ۳۰۰ میلیارد دلار کالا به آمریکا صادر کرده اند در صورتیکه صادرات آمریکاییها به چین حدود ۱۰۰ میلیارد دلار بوده است. آمریکاییها در تعامل با چین با تراز تجاری منفی بیش از ۲۰۰ میلیارد دلاری مواجه هستند.
5⃣ - باعث تاسف است که بگوییم که در سال ۲۰۲۰میلادی، واردات روسیه از دنیا ۲۳۱.۶ میلیارد دلار بوده، درصورتیکه سهم ما از این بازار چیزی حدود ۸۰۰ میلیون دلار یعنی کمتر از ۰.۴ درصد بوده است. این در حالی است که برای مثال ترکیه ۵.۱ میلیارد دلار، ویتنام ۴ میلیارد دلار و اکوادور با فاصله چند هزار کیلومتری ۱.۴ میلیارد دلار به روسیه صادرات داشتهاند ولی ایران در جایگاه ۴۱ ام صادرکنندگان به روسیه قرار دارد. از طرف دیگر سهم ما از میزان تجارت چین در حدود ۰.۳۶ درصد است.
6⃣ - لذا امروز پس از تجربه منفی دولت قبل در تعامل با غرب، آنچه دولت جدید برای خودش تعریف کرده است نگاه متوازن به سیاست خارجی است. دال اصلی رویکرد دولت انقلابی، نفیِ غربگراییِ مطلق و تامین معیشت مردم و رشد اقتصاد ملی در تعامل با همه بازیگران بینالمللی است.
👌 ما باید سهممان را از تجارت منطقه و شرق پس بگیریم به غر و لند ژورنالیستها و سلبریتیهای غربگرا توجه نکنید.
نماز رئیسی در کاخ کرملین و پیام آن
🔸️کاخ کرملین در چند قرن اخیر حاکمان روسی را در خود سکنی داده است .
🔸️این کاخ به مدت ۷۰ سال مرکز صدور ایدئولوژی کمونیستی ( که اساس آن بر ماتریالیسم یا اصالت ماده بود ) به شمار می رفت و به عبارت دیگر از نظر آنان طبیعت ماورایی نداشت و در نتیجه خدا نیز وجود خارجی ندارد .
🔸️ نماز رئیسی در کاخ کرملین و پخش عمدی عکس آن از سوی مسئولان جمهوری اسلامی پیام شکست تفکری است که روزگاری بر اساس خداناباوری شکل گرفته بود .
🔸️البته این نکته را نیز باید یادآور شد که عمده جمعیت روسیه از مسیحیان ارتودوکس هستند ولی بیش از ۷۰ سال تحت سیطره نظام لنینیستی و دیکتاتوری پرولتاریا قرار داشتند .
نکته : پرولتاریا به معنی مردمان پربچه و کم بهره است که در ادبیات مارکسیستی به طبقات فرودست گفته می شود .
🔴کاسبان تحریم ناراحتید؟
یه دونه حزباللهی توی تلویزیونهای چین و روسیه پیدا نمیکنید که فعالیت سیاسی کنه، ولی دوستان اصلاح طلب شما توی BBC و VOA دارن علیه ایران حرف میزنند.
یه دونه حزباللهی پیدا نمیکنید که گفته باشه امضای فلان مقام چین یا روسیه تضمینه، ولی نماینده شما در مذاکرات عکس نوهاش رو به غربیها نشون میداد و کارت پستال تبریک کریسمس براشون میفرستاد.
مشکل اینجاست که تفاوت وادادگی و تعامل رو نمیدونید! ثانیا چرا ناراحتید که ممکنه اثر تحریمهای اربابتون روی ایران کم بشه؟! به قول رئیس جمهورتون خب اگه میلرزید برید به جهنم.
📸 عکس نوشت | شاه ایران یا نوکر انگلیس!
🔻اسدالله اعلم در کتاب خاطراتش میگوید: «شاه در سال ۱۳۵۳ مبلغ ۵۰۰ میلیون استرلینگ به انگلیس کمک مالی کرد تا شاید صنایع غذایی انگلیس از ورشکستگی نجات پیدا کند. در همان سالی که این مبلغ هنگفت به عنوان کمک به انگلیس داده شد، تنها یک درصد از روستاهای کشور آب آشامیدنی سالم و چهاردرصد برق داشتند.»
🔗 مشاهده تصاویر بیشتر👇
https://basirat.ir/fa/news/335684
🔴میگویم ایران خود را بین ۶ ابرقدت برتر جهان جا داده؛ نوشته ابرقدرتی با گوشت ۱۵۰ هزارتومانی یا پراید ۲۰۰ میلیونی؟!
بزرگوار! مولفه های قدرت چیزهای دیگری هم هستند؛ و الّا آمریکا در گرسنگی، کارتن خوابی، تیراندازی، غارت اموال عمومی و فضولات انسانیِ حاشیه خیابان در تمام دنیا زبانزد است!
✍️عبدالرحیم انصاری
پوست موز، زیر پا و استخوان در گلوی دولت!
🔹روزنامه سازندگی، امروز از قول مرعشی دبیر کل حزب کارگزاران، درباره ارز ۴۲۰۰ تومانی تیتر زد:
🔻"استخوان در گلو"
🔹روزنامه اعتماد هم ۲۲ آبان، تحلیل مشابهی را به قلم عباس عبدی منتشر، و تیتر زده بود:
🔻"دلار ۴۲۰۰ تومانی؛ استخوانی در گلوی دولت".
🔹عبدی یک هفته بعد (۳۰ آذر)، با وقاحت بیشتری که نشان می داد مدعیان اعتدال و اصلاحات، دولت جدید را گرفتار کرده اند، توییت زد:
🔻"دو پوست موز زیر پای دولت است. اول ادامه دلار ۴۲۰۰ تومانی. دوم حذف دلار ۴۲۰۰ تومانی. انتخاب کنید که کدام گام را برخواهید داشت؟"
🔹جالب اینکه دو روزنامه فوق الذکر، ۲۲ فروردین ۹۷ به هنگام تعیین نرخ ۴۲۰۰ برای دلار در دولت روحانی، روایت دیگری از تدبیر دولت داشتند.
🔻اعتماد: "بازگشت اسحاق؛ اعتماد از حضور مقتدرانه جهانگیری برای حل بحران ارزی گزارش می دهد".
🔻سازندگی: "بازگشت جهانگیری؛ معاون اول رئیس جمهور یه ستاد فرماندهی اقتصادکشور بازگشته است".
🔹تصویر سازی سوپرمنی از دولت روحانی درباره تصمیم ارزی، در حالی بود که همان دولت ظرف ۳ سال، حدود ۶۰ میلیارد دلار از ذخائر ارزی را حراج کرد.
✍️ محمد ایمانی
✳️چرا زیباکلام !!!عصبانی است؟
📝 یعقوب ربیعی
✅ ما در جامعه شناسیِ انقلاب اصطلاحی داریم به اسم ترمیدور(Thermidor). ترمیدور به زبان ساده یعنی زمانی که انقلاب خاصیت خودش را از دست داده و به ضد خودش تبدیل می شود. در این دوره انقلابیون از مسند قدرت کنار گذاشته می شوند و افراد غیر انقلابی راس حاکمیت را به دست می گیرند. به زبان ژورنالیست ها این دوره دوره ای است که انقلاب فرزندانِ خودش را می خورد. برینتون نویسنده آمریکایی کشته شدن روبسپیر در فرانسه، سلطنت کرامول در انگلستان، قدرت یابی لنین در روسیه و ... را از جمله دوره های ترمیدور می داند.
🔰 آنچه برخی نیروهای غربگرای داخلی از دهه 70 و به صورت ویژه در دولت قبل و از سال ۹۲ پیگیر بودند سیاست عادی سازی انقلاب یا normalization بود. پیگیری سند ۲۰۳۰، اصرار بر پذیرش یا پیوستن به کوانسیون ها و کارگروههایی مانند پالرمو و fatf، غربگرایی افراطی در حوزه سیاست خارجی و ... از جمله مواردی بود که به شدت از سوی جریان غربگرا پیگیری می شد و می شود. این گروه مرتب در این بوق می دمید که بدون fatf حتی واکسن هم به ما نمی دهند، بدون 2030 از قافله آموزش و توسعه عقب می مانیم و ... .
💠 اما سراب و حباب غربگراها برای شکل گیری ترمیدور یا نرمالیزاسیون، پس از کیاست رهبر معظم انقلاب در مواردی مانند سند ۲۰۳۰، بدعهدی های آمریکایی ها در داستان برجام و روی کارآمدن دولت انقلابی فروپاشیده است. امروز دولت انقلابی نشان داده که نگاهش به دیپلماسی یک نگاه متوازن است؛ با اینکه با غرب مذاکره می کند اما همزمان نگاهش و ارتباطش با شرق و همسایگان را هم پیگیری می کند. در همین زمان کوتاه فرضیه ها و اباطیل جریان غربگرا رو به ابطال گذاشته، نرم واکسیناسیون ملی از بسیاری از بلاد پیشی گرفته، دیگر کسی افزیش توان دفاعی را در مغایرت با دیپلماسی نمی داند و ... .
👌 آنچه امروز زیباکلام، عبدی، حجاریان و امثالهم را می آزارد این است که انقلاب اسلامی برخلاف دیگر انقلاب های دنیا فرزندان خود را نخورده که هیچ، بلکه در حال بازگشت ریل انقلاب به صاحبان و حامیان اصلی خودش است. لذا آنچه زیباکلام و امثالهم می گویند را باید از دریچه این عدم تحقق آرزوهایشان دید، آرزوهایی که در حضور اوبامای مودب، ترامپ تاجر و بایدن خواب آلود فروپاشید.
🔴 نتایج نظرسنجی سفارتخانه غربی درباره رسانههای ایران
🔹یکی از سفارتخانههای وابسته به کشورهای اروپایی اخیرا نظرسنجی برای تعیین نگرش مردم ایران به فضای رسانهای کشور برگزار کرده است. مطابق نتایج بدست آمده در این گزارش که برای اطلاع مقامات وزارت خارجه این کشور تهیه شده است، صداوسیما به عنوان رسانه ملی همچنان در جایگاه نخست اعتماد عمومی و رجوع مردم قرار دارد.
🔻در عین حال در این نگرشسنجی ذکر شده است که بخشی از جامعه ایران که عمدتا جوانان هستند به این دلیل که معتقدند رسانه های داخلی اخبار را کانالیزه و تحریف کرده و واقعیات را منعکس نمیکنند برای دریافت اخبار و ... به رسانههای خارجی نظیر بیبیسی و اینترنشنال مراجعه میکنند.
🔹براساس این تحقیق اگرچه افراد پا به سن گذاشته بیشترین مشتری اخبار صداوسیما هستند اما نخبگان و چهرههای موثر اجتماعی هم مرجع مواضع خود را به رسانهملی و خبرگزاریهای نزدیک به حاکمیت نظیر فارس و ایرنا استناد میدهند.
🔻در بخش دیگری از این تحقیق گفته شده است که در میان مطبوعات ایران، سعی روزنامه کیهان بر این است که روایت مسایل مهم کشور را برعهده داشته و سرمقالههای این روزنامه نیز مواضع رسمی مقامات ایران را اعلام کند. نقشی که بسیار دیگری از رسانهها برای کسب این جایگاه تلاش کردند اما تاکنون ناموفق بودند.
🔹در پایان این گزارش نیز آمده است که علیرغم استفاده از شبکه توئیتر برای اعلام و اطلاعرسانی اخبار در کشورهای غربی، اما این ابزار در ایران بیشتر محور واکنشها و موضعگیریهاست و بستر مناسبی برای انتشار اخبار نیست
برج خلیفه دُبی هدف بعدی انصارالله ؟
🔸️رسانه های وابسته به انصارالله یمن با انتشار پوستری ، با صراحت تهدید به حمله به برج خلیفه دبی نمودند.
🔸️برج خلیفه ، بلند ترین سازه ساخت بشر است که در بندر دبی قرار دارد و نماد اصلی این شهر دانسته می شود .
🔸️ دبی با سیاست های تساهل جهت جذب سرمایه که توسط شیخ محمد بن راشد اجرا شد ، در ۳ دهه گذشته پذیرای هزاران میلیارد دلار سرمایه خارجی گشته و اگر نماد اصلی آن مورد اصابت قرار گیرد و امنیت آن خدشه دار شود بدون تردید روند خروج سرمایه و تجار بین المللی از آن آغاز خواهد شد و خانواده آل مکتوم و به طور کلی امارات به شدت دچار خسران می گردند.
پ ن : تصویری که می بینید پوستر رسانه های انصارالله است که میگوید اتفاق بزرگ در راه است.
🔴زیباکلام، سفر روسیه و انگشت کوچیکه!
♦️روزنامه کیهان در ستون گفتوشنود خود نوشت:
🔹گفت: آقای زیباکلام توییت کرده و به وزیرخارجه توصیه کرده که سردر «نه شرقی نه غربی» وزارت خارجه را پایین بیاورد و برای حاج حسین به کیهان بفرستد تا در انبار کالای متروکه روزنامه کیهان نگهدارد!
🔸گفتم: مگر تحلیلهای آقای زیباکلام را با شتر از آمریکا برایش میآورند که آرزوی ۴۳ سال قبل غرب امپریالیسم و شرق کمونیسم را حالا مطرح میکند که کمونیسم فروپاشیده و به موزه تاریخ رفته است و روسیه کنونی نه تزاری است و نه مارکسیسم است بلکه یک کشور سکولار مثل بقیه کشورهاست؟
🔹گفت: مشکل آقایان این است که ایران مثل دولت قبلی و موردعلاقه زیباکلام حاضرنیست به آمریکا باج بدهد و به تعامل تجاری با کشورهای دیگر از جمله چین و روسیه روی آورده است.
🔸گفتم: ایشان هنوز نمیداند که اولاً؛ شرق و غرب جغرافیایی با شرق و غرب سیاسی فرق میکند و ثانیاً؛ منظور از نه شرقی، نه غربی عدم وابستگی به شرق و غرب است و نه تعامل با آنها. ثالثاً؛ ما در زمان حضرت امام(ره) هم با شوروی مارکسیست روابط تجاری و سیاسی داشتیم و این روابط به معنای وابستگی نبود کمااینکه با کشورهایی مثل انگلیس و فرانسه و آلمان که غربی بودند هم رابطه بدون وابستگی داشتیم. رابعاً؛ حضرت امام در همان هنگام جواب غربگداهای امروز را داده و پته آنها را روی آب انداخته و میفرمود؛ تفالههای داخلی آمریکا (دقیقاً با همین تعبیر) شوروی را مطرح میکنند که [جنایات آمریکا] فراموش شود.
🔹گفت: این جماعت که وطن اصلی و همهچیزشون آمریکاست! اینجا چیکار میکنند؟
🔸گفتم: از یارو پرسیدند چند تا بچه داری؟ پنجتا انگشتشو نشون داد و گفت؛ چهارتا! گفتند؛ پس چرا پنج تا انگشتتو نشون میدی؟! گفت؛ این انگشت کوچیکه بچه همسایه است، ولی هر روز خونه ماست!
🔺نامه سردار قاسم سلیمانی به سید حسن نصرالله برای تبدیل صیغه دخترش به عقد دائم!
🔹 ماریا معلوف، خبرنگار مشهور لبنانی در توییترش تصویر نامه محرمانه ای را منتشر کرده است که در این نامه، ۱۰ روز پیش از شهادت حاج قاسم، از سید حسن نصرالله خواسته شده تا عقد موقت، زینب با سید رضا صفی الدین را به عقد دائم تبدیل کند؛
🔹 نکته قابل توجه اینکه اینقدر این نامه ناشیانه تنظیم شده که ذیل و صدر نامه از مهر و سربرگ مکتب حاج قاسم استفاده شده که بعد از شهادت این سردار عزیز جهان اسلام در فرمایشات حضرت آقا آمده است!
🔹 از احمق بودن دشمنان بگذریم، ولی چرا دشمن اینقدر روی یادگار حاج قاسم تمرکز کرده که ایشان را در میان جبهه مقاومت از اعتبار بیاندازد!
☘️
✅ #پرسش_و_پاسخ | پرسش: عده ای بر مبنای اقوال رسانه های بیگانه #شبهه می کنند که انقلاب شکوهمند اسلامی کار انگلیس بوده، پاسخ چیست⁉️
🍃🌹🍃
🔻 پاسخ: اگر انگلستان در تاریخ خود به سدهای محکمی در مسیر استحمار و به تبع آن استثمار و به اصطلاح استعمار به عنوان علمای شیعه انقلابی بر نخورده بود، شاید این دروغ بزرگ گوبلزی قابل باور بود :
آیا امثال میرزای شیرازی ها، سیدلاری ها، رئیسعلی دلواری ها، میرزا کوچک خان ها، فضل الله نوری ها، مدرس ها، کاشانی ها و و ... را نیز انگلستان تقویت کرد تا علیه پیشروی استعمارگر پیر، هزینه سازی و مانع ایجاد کنند⁉️‼️
💠 بلکه این همان جنگ روایت هاست که رهبر و مقتدای بصیر انقلاب اسلامی مدظله العالی در ایام ولادت نورانی عقیله بنی هاشم (حضرت زینب کبری سلام الله علیها روحی فداها ) به آن تاکید فرمودند و برای آگاهی نسل های جوان نیازمند جهاد تبیین همگانی می باشد.
✍️محمدحسین دادخواه
یدالله جوانی، آیا استقلال کشور در خطر است؟.m4a
8.52M
♨️ ارتباط با شرق، نکتهها و شبهات
⁉️علت سفر رئیس محترم جمهور به روسیه چه بود؟ آیا جمهوری اسلامی از شعار نه شرقی و نه غربی عدول کرده است؟ آیا استقلال کشور در خطر است؟ علت شبهه افکنی برخی نیروهای غربگرای داخلی چیست؟ و ...
🎙 با کارشناسی دکتر یدالله جوانی معاون سیاسی سپاه
⭕️ چرا پوتین به استقبال رئیسی نیامد؟ این به معنای بیحرمتی به کشورمان نیست؟
🔰 پاسخ معاون پیشین مراسم و تشریفات دفتر رئیس جمهوری روسیه:
🔹در پایتخت روسیه، فرودگاهها در فاصله بسیاری از کاخ ریاست جمهوری قرار دارند و از قدیم این رسم وجود داشته که در زمان سفر رؤسای جمهور کشورهای مختلف، یکی از وزرای کابینه دولت به فرودگاه میرود تا پای پرواز از مقام مهمان استقبال کند.
🔸هیچگاه سابقه نداشته که پوتین برای استقبال از مقامات همتای خود به فرودگاه رفته باشد.
🔹در سفر آقای رئیسی به مسکو وزیر انرژی این کشور به استقبال رئیس جمهوری کشورمان در فرودگاه رفت و پس از نواخته شدن سرود ملی دو کشور ایران و روسیه، آقای رئیسی از یگان تشریفات مستقر، سان دید؛ بنابراین کاری که روسیه انجام داد بر اساس پروتکل تشریفات این کشور بود و میان رئیس جمهوری ما و روسای جمهور سایر کشورها تفاوتی قائل نشدند.
🔹در طول این سالها نیز هر زمانی که پوتین به ایران آمده نیز یکی از وزرای کابینه به استقبال وی در فرودگاه مهرآباد رفتند
🔹مثلا در سال ۱۳۹۴ محمود واعظی "وزیر وقت ارتباطات و فناوری اطلاعات"، در سال ۱۳۹۶ محمود کرباسیان "وزیر وقت اقتصاد" و در سال ۱۳۹۷ و رضا اردکانیان "وزیر وقت نیرو" به استقبال رئیس جمهور روسیه رفتند.
📌 #غنیمت
1⃣ #همسر_فرعون، تصميم گرفت که عوض شود و یکی از #زنان والای #بهشتی شد.
2⃣ #پسر_نوح تصميمي براي عوض شدن نداشت. لذا غرق شد و درس عبرتی برای آیندگان شد.
.......................................................
اولي همسر يک #طغيانگر بود
و دومی پسر يک #پيامبر...!!!
📌براي عوض شدن هيچ بهانه ای قابل قبول نيست.
اين خودت هستی که تصميم ميگيری تا عوض شوی .
#امیرمومنان علی(ع):
فرصت ها همانند #ابر می گذرند و از دست دادن #فرصت، جای نگرانی دارد.
📚نهج البلاغه، حکمت: ۱۱۸، ص۴۸۹.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🗣 نقل خاطرهی شنیدنی استاد #مومن_نسب از آیتالله محیالدین #حائری_شیرازی. ایشان فرمودند:
😬 من از اینکه جمهوری اسلامی از بین برود نمیترسم!!!😳
😬 بعد از چند لحظه سکوت دوباره فرمودند: من از اینکه آقا را بکشند هم نمیترسم!!!😳
😱 من از این میترسم که ..... لطفا کلیپ را ببینید
✅نشانهشناسی فروپاشی تحریمها در پی عملگرایی دولت رئیسی
درپی گسترش روابط منطقهای ایران، توسعه همکاری با چین و توافقات دوجانبه ایران و روسیه، رویترز نوشت: اخیرا چین حدود چهارمیلیون بشکه نفت خریداریشده از ایران را به ذخیره دولتی نفت افزوده؛ خرید این نفت باوجود ادامه رسمی تحریم ایالاتمتحده صورت گرفته است
گاردین هم نوشت: اثر بازدارنده تحریمهای آمریکا به علت استفاده بیشازحد از تحریمها بهشدت کاهش پیداکرده؛ سابقه طولانی ایران در مقاومت برابر فشارها باعث شده، تحریمها درباره ایران کارایی نداشته باشد
کارشناسان ایران اینترنشنال نیز با ناراحتی از شکست فشارهای حداکثری اعتراف کرده که ایران آمریکا را به بنبست رسانده و آمریکا کاملاً از ایران شکستخورده است!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 امریکا محتاج مذاکره با ایران است
شیوه دولت رییسی در رویارویی با امریکا 👇
1⃣ به امریکا بی اعتنایی کرده
2⃣ امریکارا به مذاکرات وین راه نداده
3⃣ امریکا را تحقیر کرده
4⃣ برای لغو تحریم ها التماس نمی کنه،
5⃣ این امریکاست که محبور است تحریم ها را لغو کند
6⃣ اگر تحریم را لغو نکند بیشتر عصبی میشود چون👇
✅ ایران داره تحریم ها را خنثی می کند
✅چند وقت دیگه تحریم ها بی اثر میشه
✅ ایران نشان داده که با وجود تحریم ها هم میتواند پیشرفت کند
7⃣ رزمایش مشترک ایران با روسیه و چین یگ ضربه محکم به امریکا بود
8⃣ سفر رییسی به روسیه قطعا امریکا را منزوی تر و در منطقه تضعیف خواهد کرد
9⃣ استقلال و اقتدار ایران در مقابل امریکا و عدم مذاکره با او 👇
✅این کشور تروریست را به افول نزدیکتر خواهد کرد
✅و کشورهای دیگر به جمهوری اسلامی نزدیک تر خواهند شد
🔟 در نهایت امریکا در جنگ نرم و جنگ اقتصادی مقابل ایران شکست خواهد خورد
✅ اذا جاآ نصرالله والفتح .....
🔴از ابلاغ نامهی امام به گورباچف تا اقامهی نماز رئیسی در کرملین
درست ٣٣ سال پیش در چنین روزهایی یک فقیه برجسته، یک حقوقدان کارکشته و یک زن مبارز اجازه یافتند که حامل پیامی مکتوب از رهبر یک انقلاب نوپا و یک ملت جنگزده برای رهبر امپراطوری بلوک شرق باشند و برای چند ساعت میهمان کرملین شوند. هر اتفاق شومی نظیر حادثه پرواز IR655 یا سرنوشت نامعلوم امام موسی صدر ممکن بود در انتظار آنها باشد. وقتی قرائت محتوای نامه به شنیده شدن صدای خرد شدن استخوانهای کمونیسم رسید، سنگینی کوهمانند فضا را میشد بر دوش حاملان نامه احساس کرد. سفرای امام بلافاصله بعد از آن دیدار نماز را بدون فوت وقت در فرودگاه مسکو اقامه کردند و به ایران بازگشتند. درست ٣ سال بعد، اتحاد جماهیر شوری از هم فرو پاشید و کمونیسم در موزهی تاریخ جا خوش کرد. آن سفر بیبدیل و آن نامهی بینظیر اما بر صفحههای کتاب تاریخ جاودانه شد.
امروز ایران در آشوب هزار فتنهی خاورمیانه، لنگرگاه ثبات و گرانیگاه امنیت شده است. معادلات چندوجهی منطقه بدون محاسبات و بازیگری ایران حل نمیشود. آرمانهای دوربرد انقلاب اسلامی که روزی در مشکل تامین سیمخاردار برای جنگ تحمیلی گیر کرده بود، امروز به مدد امنیت زیر غرش موشکهای نقطهزن، صادر میشود. پای روسیه را که تازه از خاکستر شوروی بلند شده و جان گرفته، ایران به منازعات سوریه و جنگ با غول داعش باز کرد. یک مجاهد انقلابی [و نه یک دیپلمات قر و فری]، در جلسهای دو جانبه پوتین را متقاعد کرد که صلاح روسیه در پیوستن به ایران در سوریه است. آنچه گورباچف نفهمید، پوتین شیرفهم شد.
آمریکا که گور خود را با نقشهی خاورمیانهی جدید کنده و پایگاههایش در منطقه یکی پس از دیگری در حال تخلیه است، ایران را کارت بازی روسیه در تعامل با خود جا میزند تا با پروپاگاندای رسانهای هرگونه ارتباط خارج از پهنهی استیلای خود را یک بازی دو سر باخت برای طرفین رابطه معرفی کند. چون دست آمریکا از منابع و منافع جمهوری اسلامی کوتاه شده، شعار «نهشرقی، نهغربی» را از مفهوم تهی شده معرفی میکند و تحقق آن را در نفی تعامل ایران با جهان مینمایاند. بلندگوهای داخلی آمریکا و آنها که برای او غش و ضعف میروند، امروز نگران شدهاند که مبادا ایرانِ گرفتار در چنبرهی تحریمهای ظالمانه آمریکا، به روسیه و چین باج سبیل بدهد! پیمانهای اقتصادی منطقهای و دوجانبه سم مهلکی برای آقایی دلار و نقطهی گریز اقتصاد ایران از آسیبپذیری تحریم است و طبیعی است که بجای کف و سوت، صدای جیغ بنفش از حنجرههایی که نذر غرب شدهاند، متصاعد شود.
دو روز پیش ابراهیم رئیسی در سالروز ابلاغ نامهی تاریخی حضرت امام به گورباچف، در اثنای ملاقات ٣ ساعته با پوتین سجاده را بر گوشهای از کاخ کرملین پهن کرد و نماز خواند. با صرفنظر از اینکه آنروزها چه بودیم و امروز به کجا رسیدهایم، این اتفاق شاید ارزش رسانهای خاصی نداشته باشد. اما مرحومه مرضیه دباغ میتواند شهادت دهد که چگونه آن زمان در موضع خوف بودیم و امروز در جایگاه رجا. طبیعی است وقتی که قوی میشویم، خاطرات دوران ضعف از یادمان برود. آنچه که روزی برای ما آرزو بود، امروز تبدیل به خاطره شده است. اگر از حافظهی تاریخی ملت حراست نکنیم، درک عظمت سیر تاریخی تحول ایران در روزمرگی تحلیلهای آبکی از رخدادهای سیاسی گم میشود. ٣٣ سال پیش در چنین روزهایی دست امام روح الله صفحهای دیگر از تاریخ را به نفع ملت ایران ورق زد.
✍ زهرا محسنی فر
🔰سپاه مردمی!
✍️ فرهاد مهدوی
نزولات آسمانی در روزهای اخیر با لطف و عنایت الهی در برخی مناطق کشور افزایش بیسابقهای داشته و سیلاب، آبگرفتگیها، کولاک و برف، شرایط بحرانی برای مردم سیستان و بلوچستان، کرمان، ایلام و برخی نقاط کشور به دنبال داشته است. سپاه پاسداران در اولین ساعات وقوع این حوادث طبیعی، در مناطق سیلزده حاضر شده و در سه محور، تأمین نیازهای سیلزدگان، باز کردن مسیرهای مواصلاتی و ایجاد سیل بند، کمکهای درمانی تا احداث بیمارستان صحرایی، اقدامات تحسینبرانگیزی داشته است.
👈گزارههای تحلیلی:
1️⃣ سپاه پاسداران از ابتدای تولد، "مرد اول" برای مقابله با بحرانها بوده است و در این زمینه نهتنها در بحرانهای نظامی، سیاسی و امنیتی پیشتاز بوده، بلکه برای بحرانهای طبیعی مانند سیل و زلزله نیز همواره در خط مقدم کمکرسانی به ملت، حاضر بوده است و عموماً اولین سازمانی بوده است که در منطقه بحرانزده حاضر شده و راه را برای سایر مسئولین و نهادهای دیگر امدادرسانی گشوده است
.2️⃣سپاه پاسداران در دوره خدمتی خود همه ملت ایران و همه مرزهای کشور را مرز خدمت خود دانسته و هیچگونه تبعیضی بین آنها قائل نشده است؛ برای سپاه، ملت ایران اعم از فارس، ترک، کرد، بلوچ و لر و لک و یا شیعه و سنی و ... در یک مرتبه از اهمیت قرار دارد؛ هنگامیکه سیل در گمیشان، گاومیشان، سیستان و بلوچستان، کرمان، کرمانشاه و ایلام رخ میدهد، نیروها و تجهیزات خود را از سراسر کشور به محلهای بحرانزده فراخوان میکند و به همه خدمت میرساند.
👈گزاره راهبردی:
مقام معظم رهبری در دیدار فرماندهان سپاه در سال 1398 فرمودند که «من صد در صد از سپاه راضی هستم؛ اما به این حد از پیشرفت سپاه قانع نیستم و معتقدم این نهاد براساس تواناییها و استعدادهای خود میتواند ده و حتی صد برابر رشد و پیشرفت کند». ایشان در ادامه، هشت توصیه برای استمرار حرکت پرشتاب و روبهپیشرفت پاسداران انقلاب اسلامی بیان کردند و سپاه در دو سال اخیر برای برآورده شدن انتظارات فرمانده کل قوا، ابتکارات و اقدامات تحسینبرانگیزی داشته است؛ یکی از مهمترین توصیههای رهبر معظم انقلاب «اولویت قرار دادن کار و روحیه جهادی در همه عرصهها» و «کار جهادی در مقابل تنبلی و بیتفاوتی و کار امروز را به فردا انداختن» بود که در این زمینه سپاه پاسداران اقدامات و ابتکارات خوبی داشته است. برای مقابله با بحرانهای طبیعی، سپاه تجربیات گرانبهایی دارد که با ارائه این تجربیات به دولت مردمی، انشاءالله در آینده شاهد کاهش تلفات و ضایعات ناشی از این حوادث طبیعی خواهیم بود.
🔰فریب آمریکاییها را نخورید!
✍️ احمد بنافی
«آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا ضمن بیان اینکه گفتوگوها با ایران درباره بازگشت متقابل به پایبندی به برجام به لحظه تعیینکنندهای رسیده، مدعی شد: «اگر در چند هفته آینده توافقی حاصل نشود، پیشرفتهای هستهای ادامهدار ایران، بازگشت به برجام را غیرممکن میکند».
👈گزاره تحلیلی:
مذاکرات به هسته سخت خود رسیده و طرفین بر سر خواستهها و مواضع خود پافشاری میکنند. به نظر میرسد بخش سخت و مهم مذاکرات بیشتر مربوط به موضوع تحریمها و مدتزمان لازم برای راستی آزمایی باشد؛ چسبندگی بیشازحد آمریکاییها به تحریم، مانع از پیشرفت ملموس مذاکرات شده است. آمریکاییها کماکان به تحریم بهعنوان یک سلاح راهبردی علیه ایران مینگرند. این وابستگی برای آنان اگر در توافق احیای برجام از دست رود، بسیار دردناک و غیرقابلجبران خواهد بود. همین امر باعث شده که آمریکاییها به فکر حفظ بخشی از تحریمها برای در دست داشتن ابزار اعمال فشار مجدد بر ایران در فردای توافق باشند. از طرفی جمهوری اسلامی، آمریکاییها را در یک پروسه زمانی در تنگنای راهبردی قرار داده است که هزینه ادامه وضع موجود را برای طرفهای مدعی بالا میبرد. نکته حائز اهمیت این است که آمریکاییها میخواهند در همین مقطع با اتکای به تاکتیک ایجاد محدودیت و سقف زمانی برای مذاکرات، توان چانهزنی و قدرت امتیازگیری را از ایران بگیرند. اعلام ضربالاجل در مذاکرات چیزی جز عملیات روانی و ابزار فشار برای جلوگیری از امتیازدهی بیشتر به ایران نیست. پذیرش سقف زمانی برای جمهوری اسلامی دقیقاً بازی در طرحی است که آمریکاییها برای ایران تدارک دیدهاند. این شگرد آمریکاییها حین مذاکرات، برای فرار از تنگنای موجود است. آمریکاییها در این مقطع بهشدت به احیای برجام نیاز دارند و سعی میکنند با پیشنهادهای اغواکننده ازجمله توافق موقت و در کنار آن عملیات رسانهای، توافق نهایی را برای خود کمهزینه کنند.
👈جمعبندی:
تیم مذاکرهکننده کشورمان نباید فریب آمریکا را خورده و اسیر بازیهای طرف مقابل شود و خود را در موضع ضعف قرار دهد. آگاهسازی افکار عمومی در کنار جلوگیری از تأثیرپذیری اقتصاد کشور از روند مذاکرات و عملیات روانی طرف مقابل و همچنین عدم پذیرش محدودیت زمانی مذاکرات، تنها راه خنثی نمودن نقشه آمریکایی در مقطع فعلی است
✳️ ابعاد و پیامهای رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۲
🔻 درباره اهمیت و پیام رزمایش مشترک ایرن، چین و روسیه چند نکته را می توان مد نظر داشت:
1⃣ توان و ظرفیتهای نیروی دریایی ایران امروز نه تنها به عنوان یک قدرت منطقهای بلکه در ابعاد جهانی مورد توجه قرار گرفته و زمینهساز آن شده تا کشور با وجود تحریمها و فشارهای حداکثری بتواند دانش بومی دریایی را نهادینه ساخته و در کنار تعمیر و بازسازی ناوگان دریایی به یکی از تولیدکنندگان ناوشکنهای غولپیکر با قابلیت کارکرد عملیاتی در اقیانوسها و آبراههای بینالمللی دست یابد.
2⃣ نقش نیروی دریایی ایران در امنیت منطقه نیز انکارناشدنی است و توقیف کشتی انگلیسی به دلیل آلودگیهای زیست محیطی و ممانعت از نفتکش دزدی آمریکا نمونههایی از این دست است.
3⃣ نکته سوم آنکه؛ حضور ایران در این رزمایشها بر خلاف رزمایشهای دریایی کشورهای جنوبی حاشیه خلیج فارس که با تسلیحات اجارهای همراه است، با تسلیحات و ناوگان دریایی بومی همراه است.
4⃣ این رزمایش را میتوان حلقه تکمیلی روابط اقتصادی و سیاسی در تامین امنیت فراگیر و پایدار دانست که در سفر امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه به چین و سفر آیتالله رئیسی به روسیه به تراز بالایی دست یافت. چرا که تامین منابع اقتصادی و سیاسی بدون امنیت پایدار ناشدنی است.
5⃣ همچنان تجارت دریایی اصلیترین راه تجارت بینالملل است لذا همگرایی امنیتی در حوزه دریایی برای مقابله با دزدی و تروریسم دریایی امری ضروری مینماید.
6⃣ رزمایش مشترک ایران، روسیه و چین به عنوان قدرتهای نوظهور در برابر یکجانبهگرایی آمریکا را میتوان روندی جدید در امنیت بینالملل و نشانهای دیگر بر تغییر در ساختار نظام بینالملل دانست که میتواند زمینهساز امنیت پایدار در حملونقل و تجارت دریایی شود.
7⃣ نکته آخر اینکه؛ این رزمایش سهجانبه پیامی واضح و آشکار مبنی بر بیاثر شدن تحریمها و شکست سیاست فشار حداکثری است و این پیام را برای حاضران در نشست وین دارد که غرب نمیتواند با ادعاهای ساختگی و واهی همچون نزدیک بودن پایان وقت مذاکرات و یا گزینه نظامی و... ایران را مجبور به پذیرش زیادهخواهیهای خود کند.
⭕️ رئیسی و عبور از ۱۶ سال تصورات مردم از احمدی نژاد و روحانی
✍ مهدی جهان تیغی
✔️ فاصله کوتاه سفر از کرملین تا کرمان چگونه راهبردی شد؟
1️⃣ رئیسی در فاصله چند ساعت پس از بازگشت به ایران از سفر روسیه به مناطق سیل زده کرمان رفت. خبر این اقدام بلافاصله با استقبال گسترده مردم و کاربران فضای مجازی رو به رو شد. اما این رفتار به ظاهر ساده رئیس جمهور در واقع یک اقدام راهبردی در حوزه حکمرانی محسوب می شود.
2️⃣ خوب است یاددآوری کنیم در 16 سال گذشته بخش قابل توجهی از افکار عمومی تصوراتی از روسای جمهور در ذهنشان شکل گرفته که ارزش اقدامات اخیر دکتر رئیسی با در نظر گرفتن این ذهنیتها بیشتر نمایان می شود. مردم در پایان فاصله ریاست جمهوری احمدی نژاد از 84 تا 92 تصورشان از رئیس جمهوری همانند او این شد که حضور میدانی گسترده ای دارد ولی در سیاست خارجه برآیند رفتار او سبب تحمیل قطعنامه ها، تحریم و مشکلات اقتصادی شده است. همین ذهنیت فراگیر نیز حسن روحانی را جایگزین، احمدی نژاد کرد. در همین حال همین گستره از افکار عمومی نیز پس از طی کردن سال های 92 تا 1400 تصور راهبردی که از حسن روحانی برایشان شکل گرفت این بود که او اعتقادی به حضور میدانی و مردمی ندارد و کشورداری را از طریق پیگیری روابط خارجی دنبال می کند. البته باید تاکید کرد که هم احمدی نژاد در اواخر ریاست جمهوری هم از حضور میدانی و فهم افکار عمومی دچار انحراف شد و هم حسن روحانی در سیاست خارجه به مسیر انحرافی رفت. منظور بیشتر آنکه هر دو جدای از کارنامه و میزان موفقیت و ناکامیشان در حکمرانی، به غش کردن به یک طرف شناخته شدند.
3️⃣ اما این روزها مردم با رئیس جمهوری مواجه هستند که در سیاست خارجه در فاصله کوتاهی عضویت در سازمان مهم شانگهای را محقق کرده است، فعالتر شدن ایران در سازمان اکو را رقم زده است، قرارداد استراتژیک 25 ساله ایران با چین را وارد فاز اجرا کرده و همچنین مراحل نهایی توافق بلند مدت با روسیه را نیز در حال طی کردن هست. از آن طرف همین رئیس جمهور هر پنجشنبه با کمترین تشریفات به سفر استانی می رود، در موضوعات و مشکلات پیش آمده از کرونا تا سیل بلافاصه حضور میدانی و در میان مردم دارد. می توان گفت پس از 16 سال، دکتر رئیسی، مرد میدان بودن و دیپلمات بودن را همزمان به دوش گرفته و میان این دو عنصر تعادل حقیقی در حکمرانی برقرار کرده است.
سه: فاصله کوتاه سفر از کاخ کرملین تا مناطق سیل زده کرمان یعنی در حکمرانی درست هر چیز به اندازه و سرجایش اهمیت دارد و رئیس جمهور باید هم مرد میدان باشد و هم دیپلمات. اقدامات اینچینی آیت الله رئیسی در واقع رفتار تراز رئیس دولت در جمهوری اسلامی را نشان می دهد. رفتار رئیسی پس از سالها الگوی «رئیسجمهور مطلوب» را دوباره در ذهن مردم ایران زنده کرده است. امید می رود و انتظار هم همین است که روند تکاملی رفتار رئیسی در جایگاه ریاست جمهوری، منجر به احیای ذهنیت مناسب در مردم از یک رئیس جمهور تراز انقلاب اسلامی شود و مهمتر از آن یک رضایت جمعی در پایان ریاست جمهوری او شاهد باشیم. انشاءلله