eitaa logo
بصیر
348 دنبال‌کننده
9.1هزار عکس
6.3هزار ویدیو
407 فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
💬 نفت دارد تمام می شود، چاره‌ای جز توسعه صنعت هسته‌ای نداریم ♨️ پرفسور مسعود درخشان استاد تمام اقتصاد دانشگاه معتقد است: 🔺 تا حدود شش یا هفت سال پیش برخی مقامات ارشد نفت می‌گفتند ما تا 300 سال دیگر گاز داریم بعداً به 150 سال و سپس به حدود 100 سال تخفیف دادند. همۀ این آمارها نادرست است. مجموع ذخایر اثبات‌شدۀ نفتی برای تمام میادین تولیدی کشور حدود 65 تا 70 میلیارد بشکه است. با فرض اینکه روزانه به‌طور متوسط حدود سه میلیون و 200 هزار بشکه و سالیانه نزدیک به یک میلیارد و 200 میلیون بشکه از ذخایر نفتی کشور را تخلیه کرده باشیم اکنون باید حداکثر حدود 52 میلیارد بشکه نفت باقی مانده باشد. 🔻 در شرایط کنونی به‌نظر می‌رسد استفاده از انرژی هسته‌ای در سطح گسترده باید در اولویت باشد و هرچه زودتر باید سرمایه‌گذاری‌های سنگینی را در این حوزه آغاز کنیم. نه‌تنها باید به‌دنبال انرژی خورشیدی و بادی برویم بلکه باید همچون هند از فضولات حیوانی و پسماندهای شهری نیز برای تولید انرژی استفاده کنیم. کشورهای اروپایی به‌ویژه آلمان که بهرۀ چندانی از تابش خورشید ندارند سرمایه‌گذاری‌های سنگینی را در انرژی خورشیدی انجام داده‌اند. ایران که به لحاظ بهره‌مندی از تابش خورشید جزو کشورهای برتر جهان است.
♨️ تفکیک، ادغام یا تجمیع دو وزارتخانه⁉️ 🔰پس از گذشت ده ماه از تشکیل دولت سیزدهم، این دولت نیز همچون دولت سابق به دنبال احیای «وزارت تجارت و خدمات بازرگانی» است. وزارتخانه‌ای که برای چندمین بار تفکیک یا ادغام می‌شود. آنگونه که آقای جهرمی سخنگوی دولت در توئیتی بیان نمود، هدف از تشکیل این وزارتخانه «تقویت و تجمیع ابزارهای نظارتی دولت بر بازار، کنترل مؤثرتر قیمت‌ها، تسهیل تجارت و رونق تجارت خارجی، سیاست‌گذاری واحد و چابکی در امور بازرگانی و حمایت جدی‌تر از مصرف‌کننده از جمله دلایل دولت برای تشکیل وزارت بازرگانی است.» 1⃣دولتی‌ها زمانی به فکر تفکیک این وزارتخانه می‌افتند که گمان می‌کنند نظارت بر بازار از دست آنها خارج شده است. و البته زمانی که تصور می‌نمایند واردات در جهت خلاف تقویت تولید ملی حرکت می‌کند، به دنبال ادغام آن دو می‌روند. بنابراین ایجاد تعادل و نظارت بر بازار و کنترل واردات، چالشی برای دولت‌ها بوده است. در واقع بحث بر سر نسبت توزیع و تجارت با رفاه مردم است. البته برخی معتقدند وزارت خانه صمت بسیار گسترده و با اهداف متناقض است و مدیریت آن از عهده یک وزیر خارج می‌باشد، لذا ادغام آن با هدف کوچک‌سازی دولت اشتباه بوده است. 2⃣نکته‌ی مهمی که در مورد جایگاه تجارت و توزیع وجود دارد این است که هر دوی آنها باید در مسیر تقویت تولید باشند. بنابراین کار و تولید و فعالیتِ مولد در اولویت است. لذا هر سیاستی که در جهت تضعیف بخش تولید باشد باید محدود، هدایت و کنترل گردد. تجربه نشان داده که بخش تجارت و تجّار غالبا نسبت به اقتضائات تولید بی توجه هستند و به دنبال کسب منافع شخصی می‌باشند. لذا مدیریت این بخش باید در زیرمجموعه تولید قرار گیرد. در واقع قرارگاه توزیع باید متناسب با ملاحظات و سیاست‌های بخش تولید عمل کند. 3⃣ تصور اشتباه این است که گمان می‌شود مشکلات تورمی و تجارت کشور ناشی از سیاست‌ها و ساختار وزارتخانه صمت است و لذا باید معاونت‌های آن از هم جدا شوند. این در حالی است که تفکیک این دو وزراتخانه پاک کردن صورت مسئله است. در واقع باید آسیب‌شناسی شود و مشکلات موجود مرتفع گردد. و این ممکن نیست مگر با ادغام واقعی و نه تجمیع وزارتخانه‌ها. چه اینکه ادغام دو وزارتخانه صنایع و بازرگانی ادغام نبود بلکه به نوعی تجمیع بود زیرا معاونت‌ها و سازمان‌ها به همان شکل در جای خود باقی ماند. هدف از ادغام، چابک‌سازی است. و چابک‌سازی یعنی بهینه‌سازی و افزایش کارامدی نهادها. ادغام یعنی حذف تودرتوی نهادی و موازی کاری سازمان‌ها که یکی از عوامل اصلی نابسامانی‌های حوزه تجارت و نظام توزیع است و در قالب حکمرانی اقتصادی طرح می‌شود. 🔚 به نظر می‌رسد راه حل رفع نگرانی‌های دولت در باب نظارت و کنترل بر بازار و مدیرت تجارت از مسیر تجربه شکست خورده گذشته، نمی گذرد. بلکه باید مشکلات فعلی آسیب‌شناسی و برای آنها راهکار اندیشیده شود. مشخصا در خصوص وزارتخانه صمت نیز باید ادغام واقعی مبتنی بر حذف تودرتوی نهادی و افزایش کارامدی شکل گیرد. ✍🏻 علی محمدی
اوپک: ایران پارسال ۲۵ میلیارد دلار نفت فروخت 🔹طبق گزارش اوپک، درآمد نفتی ایران در سال ۲۰۲۱ به ۲۵.۳ میلیارد دلار رسید و ۳ برابر سال ۲۰۲۰ بود. با روی کار آمدن دولت سیزدهم، فروش نفت از روزی ۴۰۰ هزار بشکه به بیش از یک میلیون بشکه رسیده است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ‏" اینها اگر بتونن دوصفحه توافق بنویسن، بنده در مقابلشان تعظیم می‌کنم و دستشان را می‌بوسم. تحریم ها کاغذ پاره بود لغو شد و تمام شد!"
12.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴آلمان سال 1920 چکار کرد که شد قطب صنعتی جهان؟! کاری که دولت آقای رئیسی داره انجام میده، دقیقا همین اقداماته! ۱. حمایت از تولید داخلی ۲‌ تکیه به جوانان نخبه ایرانی ۳. اصلاح ساختارهای اقتصادی ۴. تلاش برای همراه کردن مردم با اصلاحات اقتصادی ۵. عدم وابستگی به آمریکا و غرب ۶. گسترش روابط اقتصادی و سیاسی با همه کشورهای جهان ۷. تک قطبی نکردن اقتصاد و سياست کشور ۸. و ... البته متناسب با فرهنگ و جامعه ایرانی
🔸جروزالم پست؛ نمایش قدرت سپاه با ساخت شناورهای پیشرفته رسانه صهیونیستی درباره ساخت شناور رادارگریز نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نوشت: ایران که معمولاً به قایق‌های تندرو و پهپاد مجهز است، در حال نوین‌سازی خود است و در حال ساخت کشتی است. این تحرکات بدان معناست که به‌زودی سپاه می‌تواند کشتی‌های بزرگ‌تری را روانه دریا کند
⚜️⭕️ چهار تهدید حیاتی پیش روی رژیم صهیونیستی 🔹 روزنامه هاآرتص چندی پیش در گزارشی، به چهار تهدید حیاتی که رژیم صهیونیستی با آن مواجه است، اشاره کرده است؛ اولین مسأله، ترکیب جمعیتی و تبعات آن است‌. 🔸 تهدید دوم طبق این روزنامه این است که کابینه صهیونیستی از هرگونه فعالیتی در شهرهای عرب‌نشین از سیستم جمع‌آوری مالیات گرفته تا انجام امور جاری به طور مستمر شانه خالی کرده و پیامدهای این سیاست در یک سال اخیر خود را در درگیری‌های شدید در شهرهای مختلف در خلال جنگ ۱۲ روزه غزه و همچنین عملیات‌های انفرادی در جامعه عربی علیه یهودیان خود را نشان داده است. 🔸 تهدید حیاتی سوم علیه رژیم موقت صهیونیستی از نگاه روزنامه هاآرتص به مسأله سربازگیری و تغییر مفاهیم نظامی از جمله کاهش ارزش نیروی زمینی در جنگ‌های آتی مربوط می‌شود. این روزنامه در این خصوص نوشت که علی‌رغم تزریق بودجه هنگفت برای افزایش توان ارتش صهیونیستی، اما این بودجه دو مشکل اساسی فوق‌الذکر را نتوانسته حل کند. 🔹 کاهش رغبت جوانان اسرائیلی برای حضور در خدمت نظامی در ۲۰ سال اخیر در رژیم صهیونیستی توجه محافل پژوهشی را به خود جلب کرده است. عدم حضور در ارتش شاید در یک منطقه و کشور دیگری موضوع چندان حادی نباشد، اما در سرزمین اشغالی که مؤسسان آن امنیتی بودن را جزو عناصر اصلی اسرائیل تعریف کرده‌اند، یک تهدید امنیتی محسوب می‌شود. 🔹 طبق این گزارش «بحران نیروی انسانی» تهدید اصلی ارتش اسرائیل است زیرا فقط نیمی از مردان جوان در سن ۱۸ سالگی به خدمت سربازی می‌روند. این بحران تنها از عدم سربازگیری از حریدی‌ها ناشی نمی‌شود، بلکه عمدتاً ناشی از تغییرات در جامعه اسرائیل و ماهیت سربازان وظیفه است. 🔸 هاآرتص در پایان به تهدید موجودیتی چهارم پرداخت و آن را «تهدید سایبری» دانست و نوشت که صهیونیست‌ها به میزان لازم به این تهدید توجه نمی‌کنند و عل‌رغم اینکه به قدرت سایبری خود می‌بالند، اما همان لحظه نیز با ضد حملات بسیار شدیدی مواجه می‌شوند.
🔰دلال‌های آمریکایی در ایران آمریکا در پی آن است تا با ترفند تعلیق تحریم‌ها به صورت موقت در قالب احیای برجام، بحران اقتصادی را پشت سر گذاشته و سپس تحریم‌ها و به‌خصوص تحریم‌های مالی و نفتی را بر ایران از سر بگیرد. در این میان، برخی رسانه‌ها و فعالین غرب‌گرای داخلی بدون سنجیدن جوانب مسئله و با بزک چهره کریه آمریکا، برای نجات دادن کاخ سفید از مخمصه، خود را به آب‌وآتش می‌زنند. در حال حاضر اقتصاد آمریکا و اروپا، رکوردهای تورمی بی‌سابقه را تجربه می‌کنند و پیش‌بینی می‌شود تدریجاً وارد رکود سنگین شوند. پیش‌ازاین رابرت هابک، وزیر اقتصاد آلمان گفته بود: «برای جبران کمبود گاز روسیه، باید به دوران استفاده از زغال‌سنگ برگردیم». در این شرایط ویژه، آمریکا و اروپا نیازمند فوری "بازگشت نفت ایران به بازار" هستند»؛ اما سابقه عهدشکنی این دولت‌ها در کنار خوی سلطه گری و غارتگری آن‌ها، این هشدار را می‌دهد که باید با دقت و هوشیاری واکنش نشان داد.
🔰شرق: مدیر از خارج وارد کنیم! روزنامه شرق در مطلبی با عنوان «راهی جز توسعه روابط بین‌الملل نیست»، نوشت: «اینکه حال کشورمان در زمینه‌های مختلف ازجمله اقتصادی، اجتماعی و محیط‌زیست خوب نیست، دیگر برای همه مثل روز روشن است. کشور در دوره‌های مدیریتی متفاوت به‌جایی رسیده که حتی در تأمین حداقل‌های معیشت مردم به مشکل خورده است. توسعه، مختل شده و جامعه ایران به عقب برگشته است! ما رفاه و اقتصاد را به همه کشورهای منطقه و همه دوستان و نزدیکانی که مهاجرت کرده‌اند، باخته‌ایم. چرا؟ چون پیشرفت و توسعه کشورها بدون کمک یکدیگر ممکن نیست و گذر از بحران‌ها به‌خصوص برای ایران که با ده‌ها بحران بزرگ دست‌وپنجه نرم می‌کند، بدون کمک‌های جهان نه‌تنها دشوار بلکه غیرممکن به نظر می‌رسد. در چنین شرایطی چه باید کرد؟ بایدها و نبایدهای زیادی وجود دارد. یکی از کارشناسان عرصه سیاست می‌گفت یکی از این بایدها می‌تواند جهانی‌شدن و استفاده از مدیران خارجی باشد». اتفاقاً در حدفاصل سال‌های ۹۳ تا ۱۴۰۰ دقیقاً این طیف در دولت روی کار بود که معتقد بود باید مدیر از خارج وارد کرد. همین طیف با چنین رویکردی، قیمت ارز را ۸ برابر، قیمت طلا را ۱۰ برابر، قیمت مسکن را ۷ برابر، قیمت خودرو را ۶ برابر و قیمت بقیه کالاها را تا ۳۰۰ درصد افزایش داد.
📌عاقبت عملیات روانی دشمن 🔺در سال‌های دفاع مقدس یکی از روش‌های مقابله رژیم بعث ایادی استکبار علیه ایران این بود که قبل و بعد از عملیات‌های نظامی، با دو شیوه متفاوت عملیات روانی می‌کردند؛ قبل از عملیات تلاش داشتند که مردم را از هیبت نظامی خود بترسانند تا مقاومت و حضور مردم در جبهه‌ها کاهش یابد و بعد از عملیات‌ها هنگامی‌که شکست‌هایی را متحمل شده بودند، ادعا می‌کردند که پیروزی‌های بی‌شماری به دست آورده‌اند؛ اما چون جمهوری اسلامی ایران فقط یک شبکه رادیویی و یک شبکه تلویزیونی داشت نمی‌توانست این حجم عظیم از دروغ‌پراکنی را پاسخ بگوید و یا مردم را اقناع کند. بسیاری از مردم که شبانه‌روز پای ثابت شنیدن رادیو بی‌بی‌سی، رادیو اسرائیل، رادیو حزب بعث، رادیو منافقین، مسکو، برلین، کویت و... بودند این شایعات را باور و چهره به چهره منتقل می‌کردند. اکنون سه دهه از آن ایام گذشته است و قطعاً نمی‌توان کلمه کلمه آن دروغ‌های رسانه‌ای، شایعات و عملیات‌های رسانه‌ای را به یاد آورد؛ اما می‌توان به برآیند و نتیجه جنگ روانی آمریکا، فرانسه، آلمان، شوروی، عراق، عربستان و ده‌ها کشور دیگر علیه انقلاب اسلامی نظری داشت و پرسید، آیا همه آن شایعه‌ها درست بود؟! اگر درست بود، چرا قطعه‌ای از ایران جدا نشد؟ چرا ایران تحت اشغال باقی نماند؟ چرا حاضر شدند در قطعنامه ذکر کنند که به ایران غرامت بدهند؟ و... گزاره‌های‌خبری:  1️⃣ اگر در ایام دفاع مقدس دو شبکه رادیویی و تلویزیونی، یک خبرگزاری و دو روزنامه داشتیم، اکنون همه این رسانه‌ها به گسترش کمی و کیفی بسیار رسیده‌اند؛ اما در جبهه مقابل هم شاهد رشد بی‌رویه این رسانه‌ها هستیم، به‌گونه‌ای که می‌توان گفت که بازوی رسانه‌ای ایران در مقایسه با جبهه مقابل همچنان مانند ایام دفاع مقدس و شاید کمتر است. 2️⃣ امروزه در جنگ روانی علیه انقلاب اسلامی، در زمینه برجام و فعالیت‌های هسته‌ای و دروغ‌گویی در مورد مذاکرات، عملکرد دولت، مشکلات اقتصادی، فسادهای اقتصادی بسیار می‌شنویم و برخلاف گذشته که رسانه داخلی بسیار محدودی برای همراهی با دشمن وجود داشت، در این برهه شاهد رسانه‌های داخلی با میلیون‌ها مخاطب هستیم که از نظام بودجه دریافت می‌کنند و با ناامید کردن مردم و ایجاد هراس نسبت به آینده، همان کار رادیو اسرائیل را در زمان دفاع مقدس انجام می‌دهند. 3️⃣این رسانه‌ها در دوره رئیس‌جمهور سابق آمریکا (ترامپ) به‌گونه‌ای مویرگی و اثرگذار، جنگ روانی ایجاد کرده بودند که قحطی در پیش است، نظام 40 سالگی خود را نمی‌بیند و ...؛ به دنبال همین سیاه‌نمایی‌ها بود که شاهد صف‌های طولانی در اکثر فروشگاه‌های زنجیره‌ای برای خرید کالاهای اساسی بودیم و بسیاری از فروشگاه‌های بزرگ در طول ساعاتی اندک از کالا خالی می‌شد. 🔹️نکته پایانی: باطل همواره مستکبر، بالانشین و همچون کف روی آب خودنما و میان‌تهی است، کما اینکه قرآن کریم می‌فرماید: «فَاَمَّا الزَّبَدُ فَیَذهَبُ جُفآء»؛ باطل کف روی آب و فلزات است که درنهایت از بین رفته و حباب آن می‌ترکد (رعد، 17). تبلیغات و جنگ روانی علیه انقلاب هم شبیه کف روی آب است. اگر این هجمه رسانه‌ای که علیه ایران وجود دارد، علیه هرکدام از کشورهای غربی و عربی دشمن ایران وجود داشت، نه‌تنها با قحطی گسترده و مداوم مواجه بودند، بلکه نمی‌توانستند کوچک‌ترین بحران‌ها و کوتاه‌ترین روزها را به‌پایان برسانند. ✍
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ‏این صف تخم مرغ در عربستانه! کاش اصلاح طلبا ازش یه "مرغ سحر ناله سرکن" و چندتا "کاریکاتور" توروزنامه هاشون بزنن ببینیم واسه بقیه هم بلدن یا فقط ازخودتحقیری رنج میبرن!
پهپادهای حزب الله بر فراز کاریش چه می خواستند ؟ 🔸️رژیم صهیونیستی مدعی شده که ۳ فروند پهپاد حزب الله بر فراز میدان گازی کاریش (مورد مناقشه با لبنان ) رهگیری و منهدم کرده است. 🔸️انهدام این ۳ پهپاد توسط موشک های ضدهوایی ناوچه ها و هواپیمای اف ۱۶ اسرائیل انجام گرفته است . در این خصوص چند نکته باید ذکر گردد. 1️⃣ حزب الله بدون تردید به عمد این پهپادها را به این منطقه مورد اختلاف ارسال کرده تا هشداری جدی به اسراییل در خصوص استخراج از این میدان داده باشد. البته تل آویو فعلا استخراج از این میدان را متوقف کرده اما به نظر می رسد مقصود حزب الله از این اقدام تاثیرگذاری بر مذاکرات غیر مستقیم در خصوص تعیین خطوط آبی باشد . 2️⃣ حزب الله قصد انهدام سکو و شناور را نداشته زیرا اگر تمایل به این امر داشت می توانست از طریق اژدر ، موشک و یا قایق تندرو به این امر مبادرت کند .‌ 3️⃣ پهپادها به جای حرکت در ارتفاع پایین که از گزند رادارهای اسراییلی مصون بمانند در ارتفاعی پرواز کرده اند که به عمد در دید قرار بگیرند تا پیغام سیاسی - نظامی خود را منتقل کرده باشند . 4️⃣ دبیرکل حزب الله تاکید کرده بود که در صورت نظر دولت مستقر دربیروت و نپذیرفتن خواسته های آن توسط رژیم صهیونیستی، مقاومت آمادگی دارد تا حاکمیت لبنان را از طریق نظامی بر میدان کاریش اعمال کند و به نظر میرسد اقدام امروز حزب الله گام اول و هشداری در این خصوص بوده است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⁉️ فائزه هاشمی: ایران خطرناکتر از اسرائیل هست چون کنار روسیه، سوریه و یمن است! چی شد؟! یقه‌ی کدخداتون، آمریکا رو که کیلومترها دورتر از مرزِ قاره‌ی آمریکا، اومده و در خاورمیانه جنگ افروزی میکنه رو ول کردید چسبیدید به کمک ایران برای نجات منطقه؟! کدخداتون با عربستان کودکان یمن رو به خاک و خون کشید، داعش رو ساخت و حمایت کرد، جنایاتی در ویتنام و عراق و افغانستان مرتکب شد پس چرا برده‌ درگاهش موندید باز؟!
📊پرداخت حقوق و دستمزدهای بالا در صنایع رانتی-خصولتی 🔹میانگین حقوق و مزایای کارکنان بنگاههای بزرگ صنعتی خصولتی-رانتی به ترتیب «پتروشیمی»، «نفتی»، «خودروسازی» و «فلزات اساسی» بین ۷۰ تا ۱۳۰ درصد بیش از سایر بنگاههای صنعتی و بین ۲.۵ تا بیش از ۴ برابر بنگاههای خصوصی کاربر است. 🔹بالا بودن میانگین حقوق و مزایای بنگاههای بزرگ صنعتی خصولتی-رانتی «پتروشیمی»، «نفتی»، «خودروسازی» و «فلزات اساسی» نسبت به سایر بنگاههای صنعتی بیش از هر چیز در نتیجه وجود رانت های گسترده، سوددهی بالا و پرداخت حقوق و مزایای بسیار بالا به گروه خاص کارکنان در بالای هرم سازمانی می باشد
علت زلزله‌های متعدد در جنوب ایران چیست؟ 🔹مهدی زارع، استادتمام پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی: تغییر شکل صفحات زمین در منطقه تنگه هرمز دلیل زلزله‌های اخیر هرمزگان است و اتفاقا میزان کمی از این تغییر شکل دائمی پوسته زمین به شکل زمین‌لرزه ظاهر می‌شود. 🔹اگر زلزله به‌خاطر وقوع انفجاری رخ دهد، در این صورت نگاشت انفجار بلافاصله تشخیص داده می‌شود. در جهان حدود ۵۰۰ ایستگاه لرزه‌نگاری وجود دارد که ظرف دقایقی پس از هر حادثه آن را ثبت و اگر مثلا علت آن انفجار باشد اعلام می‌کنند. پس اینکه گفته شود زلزله‌های جنوب ایران به دلیل اتفاقاتی غیر از زلزله است، کاملا غیرعلمی است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 اظهارات بی‌شرمانه مزدوران تجزیه طلب شبکه سعودی اینترنشنال: ایران 2500 سال گذشته اصلا وجود نداشته اما دولت کردستان تحت عنوان امارت اردلان 600 سال وجود داشته است! 🔻 استفاده کارشناس پان‌ترک شبکه سعودی اینترنشنال از عبارت جعلی "خلیج" به جای "خلیج فارس" در برنامه زنده برای خوش‌آمدن کارفرمای سعودی!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دانشمند آمریکایی: کرونا از آزمایشگاهی در آمریکا نشأت گرفته است «جفری ساکس» که دو سال ریاست کمیسیون کووید را در مجله «لنست» برعهده داشته گفت: 🔹من پس از دو سال تحقیقات فشرده متقاعد شدم این ویروس از یک بیوتکنولوژی آزمایشگاه آمریکا نشأت گرفته و منشأ طبیعی نداشته است. 🔹از نظر من این یک اشتباه بزرگ بیوتکنولوژی و نه یک حادثه سرریز طبیعی است. ما به طور قطع نمی‌دانیم اما شواهد کافی برای تحقیقات بیشتر وجود دارد اما این مسئله نه در ایالات متحده و نه جای دیگری مورد تحقیق قرار نمی‌گیرد.
🔴روزنامه جوان: یک شبکه جاسوسی آمریکایی-انگلیسی در دولت احمدی نژاد نفوذ کرده بود 🔹روزنامه جوان نزدیک به سپاه در بخشی از مطلبی که به تجلیل از حسین طائب رئیس پیشین سازمان اطلاعات سپاه پرداخته است نوشت: از نکاتی که درباره شخصیت فرمانده سابق اطلاعات سپاه باید به آن توجه شود، مقابله با یکی از خطرات جدی در دولت به‌ظاهر عدالت‌خواه احمدی‌نژاد بود، بسیاری از متدینین و حامیان انقلاب که هنوز دل درگرو احمدی‌نژاد دارند، به‌صورت کامل اطلاع ندارند که نفوذ به معنای واقعی کلام، چگونه در دولت احمدی‌نژاد اتفاق افتاد؟ 🔹و چگونه یک پیرزن خبره و آموزش‌دیده به نام پریوش سطوت(همسر دکترحسین فاطمی)، به‌راحتی و با چراغ سبز رئیس‌جمهور و مشایی، وارد حوزه برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری برای دولت شد؟ 🔹یکی از مشکلات در همان دوره، اقدامات پیچیده و خاص امنیتی برای رصد نفوذ شبکه انگلیسی – آمریکایی به داخل دولت بود که با توجه به نگاه افکار عمومی به آن دولت، امکان انتشار و رسانه‌ای کردن بسیاری از اقدامات خلاف امنیت ملی نبوده است 🔹و تنها قسمتی از این کوه یخی، در ماجرای خانه‌نشینی احمدی‌نژاد ظهور کرد که در همان مقطع، سازمان اطلاعات سپاه وارد حوزه عملیات و اقدام علیه جریان نفوذ و انحراف شد، درواقع با بصیرت و هوشیاری به موقع فرماندهی وقت اطلاعات، یکی از خطرناک‌ترین جریانان سیاسی - امنیتی تاریخ معاصر، مورد ضربه قرار گرفت.
ورود نفتکش جدید ایران به بندر «بانیاس» در شمال سوریه 🔹 منابع رسانه ای از ورود یک نفتکش جدید جمهوری اسلامی ایران به بندر «بانیاس» در شمال سوریه خبر دادند. این منابع اعلام کردند: مواد نفتی که به بندر بانیاس رسیده، حاصل فعال سازی خط اعتباری میان دمشق و تهران است. 🔹 این سومین نفتکشی است که در طول چند هفته اخیر وارد سوریه شده است. ورود نفتکش جمهوری اسلامی ایران به سوریه همزمان با سفر وزیر خارجه کشورمان به دمشق اتفاق افتاد.
⚜️⭕️تورم در ۳۷ کشور جهان دو برابر دو سال قبل شد 🔺 شاخص‌های اقتصادی نشان می‌دهد که روند افزایشی نرخ تورم در جهان برای مدت نامشخص ادامه‌دار خواهد بود. 🔹در این‌باره روزنامه همشهری در گزارشی خاطرنشان کرد: اقتصاد جهان پیش از آنکه بتواند خود را تمام و کمال از چاله رکود ناشی از همه‌گیری کرونا برهاند، درون چاهی عمیق به نام تورم افتاد. 🔹 تورم تقریبا تمامی اقتصادهای جهان به‌ویژه اقتصادهای بزرگ در آمریکا و اروپا را تحت‌تأثیر قرار داده است. جنگ اوکراین، مختل شدن چرخه تامین کالا، افزایش قیمت انرژی و مواداولیه و همچنین موادغذایی در کنار اتخاذ سیاست‌های مالی غیرمسئولانه از سوی بانک‌های مرکزی، از عوامل اصلی ایجاد ابرتورمی است که جهان را درگیر خود ساخته است. 🔹 تا یک‌سال پیش، زمانی که اقتصاد جهان هنوز در قله شیوع ویروس کرونا و تبعات آن بود، افزایش نرخ تورم در نتیجه مختل شدن زنجیره تامین و کمبود نیروی کار، منجر به افزایش قیمت‌ها شد، اما سیاستگذاران این افزایش قیمت‌ها را گذرا می‌دانستند که به مرور زمان خودبه‌خود اصلاح خواهد شد. 🔹اکنون اما جهش نرخ تورم تحت‌تأثیر افزایش قیمت کالاها و صعودی‌شدن شاخص‌هایی مانند انتظارات تورمی مصرف‌کنندگان، به سطحی فراتر از حد کنترل رسیده و خوش‌بینی‌ اقتصاددانان را درباره گذرا بودن این پدیده به چالش کشیده است. فارغ از این، مشخص نیست آیا بانک‌های مرکزی در کشورهای مختلف می‌توانند از عهده مهار غول تورم بربیایند یا خیر؟ 🔹آمریکا به‌عنوان بزرگ‌ترین اقتصاد جهان هم از این بحران مستثنا نبوده است. براساس جدیدترین گزارش اداره آمار اشتغال در آمریکا، نرخ تورم سالانه که براساس شاخص قیمت مصرف‌کننده برآورد شده، در ماه گذشته میلادی در آمریکا به ۸.۶ درصد رسیده و این بالاترین نرخ تورم طی ۴۱ سال گذشته در این کشور محسوب می‌شود. 🔹 نتایج پژوهشی جدید از مرکز تحقیقات پیو(PEW) نشان می‌دهد روند افزایش تورم در گوشه و کنار جهان قابل توجه است؛ به‌طوری که از ۴۴ کشور مورد مطالعه این مؤسسه، نرخ تورم در ۳۷ کشور با اقتصادهای پیشرفته طی ۲ سال گذشته رشد چشمگیر داشته است. 🔹این پژوهش نشان می‌دهد قیمت‌های مصرف‌کننده در تقریبا تمامی ۴۴ کشور نسبت به دوران پیش از شیوع کرونا به اندازه قابل‌توجهی افزایش داشته است. 🔹مرکز تحقیقات پیو براساس داده‌های سازمان توسعه و همکاری‌های اقتصادی(OECD) گزارش داده که متوسط تورم سالانه در ۳۷کشور مورد بررسی در ۳ ماهه اول سال۲۰۲۲ دوبرابر ۳ ماهه اول سال۲۰۲۰ بوده است. در این میان، در ۱۶ کشور نرخ تورم در ۳ماهه اول سال ۲۰۲۲ بیش از ۴ برابر زمان مشابه در سال۲۰۲۰ بوده است. در میان کشورهای مورد بررسی، ترکیه در ۳ ماه اول سال‌جاری از بالاترین نرخ تورم برخوردار بوده و تورم آن به ۵۴.۸ درصد رسیده است...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❌ روایتی کوتاه از قوانین سگ‌گردانی در ایران و سایر کشورها
✳️ رشد نقدینگی منفی شد 🔹در فروردین امسال حجم نقدینگی به ۴۸۲۳.۲۹ هزار میلیارد تومان رسید که نسبت به ماه قبل از آن (اسفند ۱۴۰۰) ۲ دهم درصد کمتر شده است. ⭕️با انضباط مالی و پولی دولت سیزدهم؛ رشد نقدینگی منفی شد/ با توقف استقراض دولت از بانک مرکزی و کاهش خلق پول نظام بانکی، برای اولین بار پس از ۹ سال رشد ماهانه نقدینگی در فروردین امسال منفی شد/ پیش از این در فروردین ۱۳۹۲ در دولت دهم رشد ماهانه نقدینگی منفی شده بود اما در دولت‌های یازدهم و دوازدهم با رشد سرسام‌آور نقدینگی مواجه بودیم که نتیجه استقراض‌های گسترده دولت از بانک مرکزی و خلق پول بی‌رویه توسط نظام بانکی بود.
❇️پیغام باقری در دوحه قطر به امریکایی ها وپاسخ نماینده امریکا 🔻جناب آقای جوزف بورل به نماینده امریکا بگویید همین الآن با کشور متبوعش و رئیس جمهورشان تماس بگیرد تا دستور بدهند سرمایه های انتقالی مردم ایران در زمان شاه به امریکا و اروپاو پولهای بلوکه شده ایران را به حساب ما بریزند ، ما توافقات وین را اینجا امضا می کنیم. 🔸نماینده اروپا لحظاتی بعد از سوی نماینده امریکا پیغام آورد ، شما صنعت هسته ای را در حد برجام محدود و تعطیل کنید، ما تحریم نفتی شما را برمی داریم، تحریم های اقتصادی هزارگانه را نیز برمی داریم ، درخواست شما در مورد پولهای بلوکه شده خارج از توافق برجام است پولهای بلوکه شده فرایندی دارد به مرور طی می شود. 🔹همین که تحریم های اقتصادی شما از جمله تحریم سپاه را برمی داریم وبه سوئیفت وصل می شوید، نفع اقتصادی شماست. 🔸باقری با تمسخر به مورا گفت: برداشتن تحریم نفتی ما که فقط سود امریکاست چون ما بیشتر نفت به اروپا صادر می کنیم و با کاهش قیمت نفت روزانه میلیونها دلار پول کمتری بدست می آوریم وطرفهای غربی پیوسته میلیونها دلار از کاهش قیمت نفع می برند. 🔹بدیهیست تعطیلی صنعت هسته ای هم به ضرر ماست. کجای این توافق نفع اقتصادی ماست؟ 🔸تنها نفع ما می توانست همین دادن پولهای بلوکه شده در امریکا باشد که آن را هم به نابودی صنعت هسته ای ما در حد برجام موکول می کنید ، چه تضمینی وجود دارد وقتی ما فردا نفت خودرا روانه اروپا کردیم ونفت ارزان شد همان پول کم نفتمان را هم بدهید؟ چه تضمینی وجود دارد وقتی ما صنعت هسته ای خودرا جمع کردیم ،شما پولهای بلوکه شده را بدهید؟ 🔺آیا امریکا حاضر است چند کشتی بزرگ به عنوان ضمانت و وثیقه در اختیار ما بگذارد؟ پاسخی که مورا از نماینده آمریکا آورد این بود ؛ ما اجازه دادن چنین تعهداتی نداریم. مذاکرات دوحه در همین جا بدون نتیجه پایان یافت.
💬 کدام کشورها به حذف ارز ترجیحی در ایران اعتراض کردند؟ 🔹 یکی از مدیران اقتصادی دولت اخیرا در جلسه‌ای با اشاره به وضعیت تامین کالاهای اساسی کشور گفته است: درباره نقش کالاهای استراتژیک در امنیت غذایی چند نکته باید در نظر گرفته شود؛ اول این که مواد غذایی در دسترس باشد. دسترسی یا فیزیکی است یا باید اقتصادی باشد. یعنی بعضی‌ها اصلا پول ندارند بخرند و یا اصلا جنس نیست. به عنوان نمونه الان وضعیت جنگ اوکراین باعث شده که دسترسی فیزیکی به روغن کم شود. کویت پولدار است اما نگران است. کشورهای شمال آفریقا که اصلا گرفتار شده‌اند و می‌گویند میزان ذخیره غذایی آن‌ها زیر یک ماه است. پس معلوم است که دسترسی برای روغن وجود ندارد. الان که دولت این سیاست حذف ارز ترجیحی را اجرا کرد، ۷ کشور منطقه فریادشان بلند شد و اعتراض کردند و برخی از اجناس در کشورهای عراق، امارات، تاجیکستان، ترکیه، پاکستان، افغانستان و ... گران شد. مشخص شد که این اقلام و اجناس از ایران به صورت قاچاق خارج می‌شود. یکی از مسئولین که متولی دانه‌های روغنی است چند وقت قبل در جلسه‌ای میگفت که من در فروشگاهی در تاجیکستان دیدم که همه روغن‌ها از دو برند معروف ایرانی است که در بازار آنجا به فروش می‌رسد و این در حالیست که ما در داخل برای تولید روغن ارز ترجیحی می‌دادیم اما تولیدکنندگان به قیمت جهانی صادر می‌کردند.
🔴 ونزوئلا یک میلیون هکتار زمین در اختیار ایران قرارد داد علی رضوانی‌زاده نائب رئیس انجمن کشت فراسرزمینی: 🔹 ونزوئلا با هدف کشت فراسرزمینی یک میلیون هکتار زمین کشاورزی در اختیار ایرانیان قرار داده است. 🔹اقلیم ونزوئلا برای کشت گندم مناسب نیست، این کشور برای کشت محصولات استراتژیکی چون ذرت و سویا مناسب است؛ ارزش اقتصادی سویا به مراتب از گندم بالاتر است. 🔹ونزوئلا مستعدتر از برزیل و روسیه برای کشت فراسرزمینی است. به نظر می‌رسد این کشور می‌تواند خلاء اوکراین را در جهان پرکند. باید از روابط خوب سیاسی شگل گرفته بین ایران و ونزوئلا برای ایجاد امنیت غذایی کشور و جهان بهره بگیریم؛ متاسفانه ما در زمینه فرصت‌سوزی‌ها در جهان در رتبه نخست هستیم.
❇️آغاز عملیات احداث کارخانه ی طلای کردستان از هرتن ماده ی معدنی یک گرم طلا استحصال می شود بعد از کش و قوس های فراوان از جمله انجام تغییرات و اصلاحیه های لازم و مدنظر سازمان محیط زیست و وزارت نیرو، قرار است بزودی عملیات اجرای ساخت کارخانه استحصال طلای کردستان در سقز آغاز شود. به گزارش ایرنا، پنج طرح پیشران برای بخش صنعت و معدن کردستان تعریف شده است که عملیات اجرایی آنها با حضور رییس جمهور و هیات همراه به استان بزودی آغاز می شود. یکی از این طرح ها معدن طلای کردستان است که در فاصله ۳۵ کیلومتری جنوب غربی شهرستان سقز و در اراضی روستای قلقله از توابع این شهرستان واقع شده است. این محدوده در پی مطالعات بنیادی و اکتشافات ناحیه‌ای که توسط سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی در دهه ۱۳۷۰ انجام شد، شناسایی شده است. براساس مطالعاتی که توسط بخش طلای سازمان زمین شناسی کشور انجام شده حدود ۲۰۰ کیلومتر مربع بعنوان منطقه امیدبخش برای اکتشافات بعدی معرفی شده است. با انجام اکتشافات مقدماتی - نیمه تفصیلی در دهه ۱۳۸۰ حدود ۱۸.۷۵ کیلومتر مربع برای درخواست یک فقره پروانه اکتشاف به سازمان صنایع و معادن وقت معرفی شد که با موافقت این سازمان پروانه اکتشاف محدوده طلای قلقله در سال ۱۳۸۸ به نام سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور صادر شد.
🔴 چرا تبیین لازم است؟ چون شیطان و دشمنان ما دائماً مشغول عملیات روانی علیه ما هستند 📌 اثر وسوسۀ شیطان و تبلیغات منفی دشمن این است که آدم‌‌ها ناامید و ناسپاس می‌شوند 🔻 مهم‌ترین کار ابلیس علیه انسان «عملیات روانی» است و انسان در مقابل، نیاز به تبیین و روشنگری دارد. 🔻 محور عملیات روانی دشمنان علیه ما «تمسخر، سرزنش و ترساندن» است. ____ چرا لازم می‌شود ما به تبیین، تبلیغات و دفاع از دین در جامعه بپردازیم؟ چرا لازم است مدام روشنگری کنیم؟ این‌همه ابهام از کجا ایجاد می‌شود؟ در جلسات قبل دو دلیل از قرآن برای لزوم جهاد تبیین عرض کردیم. دلیل سومی که مکرراً در قرآن بیان شده، این است که خداوند قبل از اینکه ما را بیافریند دشمن ما» یعنی شیطان را آفرید و انسان در متن یک درگیری و دشمنی آفریده شد. ما دشمنی مثل ابلیس داریم که مهم‌ترین کارش «عملیات روانی» است. شیطان عملیات‌های روانی گوناگونی علیه انسان انجام می‌دهد لذا انسان دائماً به تبیین و روشنگری نیاز دارد. شیطان چه‌کار می‌کند؟ مثلاً آنچه در زمین هست برای ما زینت می‌دهد تا از خدا غافل بشویم «لَأُزَيِّنَنَّ لَهُمْ فِي الْأَرْضِ‏» یا هر موقع کار خلافی کردیم، کارمان را برای ما زیبا جلوه می‌دهد «فَزَيَّنَ لَهُمُ الشَّيْطانُ أَعْمالَهُم‏» ما را می‌ترساند، یا ما را وسوسه می‌کند تا وعده‌های خدا را پیش ما دروغ جلوه بدهد. در مقابل این کارهای شیطان، انسان دائماً نیاز دارد که یک نفر به او حرف‌های خوب و مثبت بزند و دروغ‌های شیطان را برایش برطرف کند. یکی از اصول دین، همین است که «ای انسان، تو دشمنی داری به نام ابلیس!» و یکی از وجوه ایمان به غیب، ایمان به وجود همین دشمن قطعیِ انسان یعنی ابلیس است. قرآن می‌خواهد دربارۀ شیطان این حس را به ما بدهد که همیشه مراقبِ این دشمن باشیم و ما هم باید به بچه‌ها بگوییم که انسان در متن درگیری و مبارزه آفریده شده و دشمن او قبل از خودش آفریده شده... ولی ما بعضاً اشتباه می‌کنیم و می‌گوییم «به بچه نگو دشمن دارد، اضطراب می‌گیرد!» ما غیر از ابلیس، دشمنان دیگری هم از کفار تا منافقین داریم. کار اینها هم عملیات روانی علیه ما است. مهم‌ترین عملیات‌های روانی‌شان «تمسخر، سرزنش و ترساندن» است. سرزنش هم یک نوع عملیات روانی است که روحیۀ آدم را خراب و تضعیف می‌کند. دشمنان ما سعی می‌کنند احساس ضعف را به ما القاء ‌کنند و به ما بگویند که وعده‌های خدا و پیغمبر دروغ است. هر کسی دیندار شد باید بداند که او را مسخره‌ می‌کنند، سرزنش می‌کنند، می‌ترسانند و انواع عملیات روانی‌ را علیه او به کار می‌گیرند. فرزندت را متقاعد کن که باید در مقابل مسخره‌کننده بایستد و الّا صدمه می‌خورد و زندگی خوبی نخواهد داشت. خدا خواسته است که مسلمانی‌کردن و ایمان داشتن، در متن درگیری و عملیات روانی باشد. فکر نکنید تصادفاً چون آمریکا با ما دشمن است علیه ما مشغول عملیات روانی است و اگر با او رفیق بشویم یا کوتاه بیاییم یا انقلابی نباشیم از ما دست برمی‌دارند. چرا ما به جهاد تبیین نیاز داریم؟ چون بیست‌وچهارساعته توسط دشمنان‌مان در حال بمباران هستیم. هم ابلیس و هم سایر دشمنان ما می‌خواهند ما را به اشتباه بیاندازد، پس مدام نیاز به روشن‌گری داریم. لازمۀ قرار نگرفتن تحت تأثیر دشمن این است که آدم دائماً حقایق را برای خودش تبیین کند، مدام آیه‌های قرآن را بخواند، مدام زندگی اولیاء خدا را مرور کند! وعده‌های خدا را یادآوری کند و دلِ خودش را به وعده‌های الهی محکم کند تا تحت تأثیر تبلیغات دشمن قرار نگیرد. قوم سبأ که باغ‌ها و نعمات فراوانی داشتند، به‌خاطر اینکه کفران نعمت کردند، خداوند نعمت‌هایشان را از آنها گرفت و دربارۀ آنها فرمود: «هَلْ نُجازِي إِلَّا الْكَفُورَ»، آیا ما جز آدم ناسپاس را مجازات می‌کنیم؟ خدا خیلی از ناسپاسی بدش می‌آید. نباید فرهنگ زبانیِ‌ ما ناسپاسی باشد. اگر شما اخبار و صفحات بیگانگان و دشمنان‌تان را و حرف‌های شیطان را که در دل‌تان وسوسه می‌کند گوش بدهید، قطعاً آدم ناسپاسی می‌شوید. قرآن می‌فرماید: ابلیس از چهار طرف انسان را محاصره می‌کند تا شکر نکند و به یک موجود منفی تبدیل بشود «وَ لا تَجِدُ أَكْثَرَهُمْ شاكِرينَ» هر موقع منفی شدی بگو لعنت بر شیطان. اگر رسانه‌هایی مثل بی‌بی‌سی و صدای آمریکا را ببینید متوجه می‌شوید که اینها می‌خواهند تو را ناسپاس بار بیاورند. بعضی از سیاسیون هم کارشان این است که ملت را ناامید کنند، دائم حرف منفی می‌زنند و می‌گویند «نمی‌شود، نمی‌توانیم، شدنی نیست و...» 👤علیرضا پناهیان- ۱۴۰۱/۳/۱۷
⛔️جناب آقای و همه حامیان دوآتشه مرحوم هاشمی رفسنجانی تحویل بگیرند! اما به راستی چرا نمی‌توان و نباید حساب فائزه هاشمی را از حساب شخص هاشمی و جریان حامی او جدا کرد؟ اولا فائزه هاشمی یک فرد معمولی نیست که نظرات شاذ و بعضا خلاف مسلمات دینی و قانونی دارد، او برآمده از دل جریان قدرتمند سیاسی_خانوادگی آقای هاشمی است؛ هم دختر اوست، هم عروس مرحوم لاهوتی، هم عضو شورای مرکزی حزب دست‌ساز موسوم به کارگزاران! طبعا او همواره از و قدرت پنهان جریان سیاسی منسوب به آقای هاشمی بهره برده وگرنه هرگز یک شخص معمولی نمی‌تواند اینچنین ساختارشکنانه و بعضا دین‌ستیزانه موضع‌گیری نماید و از چنگال قانون بگریزد! ثانیا آقای هاشمی و حامیان دوآتشه ایشان به طور شفاف و صریح با اظهارات و عملکردهای جنجالی وی مرزبندی نکردند! گرچه گاهی برای آرام کردن فضای سیاسی و خروج از فشار افکار عمومی، چنین ژستی گرفته می‌شود اما مرزبندی یعنی دیگر فرد مطرود نتواند از ظرفیت سیاسی و پایگاه اجتماعی شما بهره‌مند باشد و اگر غیر از این باشد یعنی اتفاقی جز یک نمایش در کار نیست! ثالثا مخاطبان و مردم فائزه را از پدرش و همه حامیان هاشمی جداگانه تصور نمی‌کنند و چنانچه فاصله‌گذاری بسیار شفاف صورت نپذیرد، ملت همه شذوذات را به پای شخص مشهور می‌گذارند(درست یا غلط) لذا آنگونه که در برخوردهای امام و رهبری با برخی نزدیکان در موارد مشابه سراغ داریم، حامیان هاشمی باید تکلیف‌شان را با این مواضع روشن کنند!
⛔️ زمانی امضا کری بود و امروز تصویب کنگره تضمین است ✍جواد خسروی با توجه به پایان دور جدید مذاکرات هسته‌ای در دوحه قطر و نبود اراده جدی از سوی آمریکایی‌ها در عمل به تعهدات برجامی، رسانه‌های منسوب به اصلاح‌طلبان و دولت سهامی اعتدال سعی در مقصر جلوه دادن دولت انقلابی دارند! نکته : 1⃣ روزنامه آرمان در مطلبی پیرامون مذاکرات دوحه نوشت: «واقعیت این است که هیئت مذاکره‌کننده ایرانی می‌داند، آمریکا نمی‌تواند برای همیشه تضمین دهد و اگر قرار باشد تضمینی دهد این کنگره است که باید این موافقتنامه را تصویب کند تا به صورت قانون درآید وگرنه اگر الان رئیس‌جمهور فعلی آمریکا این موافقتنامه را امضا کند، رئیس‌جمهور بعدی آن را لغو می‌کند.» 2⃣جریانی که دیروز ادعای «امضای کری تضمین است» و «امکان ندارد آمریکا زیر تعهدش بزند و نمی‌تواند این کار را بکند؟» داشت، امروز به وضوح نقد دیروز دلسوزان نظام را تأیید می‌کند؛ که تضمین وابسته به تصویب کنگره است و در غیر این صورت، امضای رئیس‌جمهور فعلی آمریکا توسط رئیس‌جمهور بعدی لغو خواهد شد، که شد و حال آنکه پاسخ آن ادعاهای خلاف واقع و فرصت‌سوزی هشت ساله را چه کسانی باید بدهند؟ 3⃣بانیان وضع موجود از تغییر تیم فعلی مذاکره‌کننده سخن می‌گویند و جایگزینی کسانی را مطالبه می‌کنند که به برجام اعتقاد دارند و اما آیا منظور آنها از برجام همان برنامه جامع اقدام مشترک با عمل به همه تعهدات توسط ایران و دستاورد هیچ در قبال آن است که از آن جز عبرتی به جای نمانده که تیم فعلی به درستی با پند گرفتن از برجام قبلی بر سر میز احیای برجام حضوری هوشمندانه دارد. 🔺نکته پایانی: آمریکا در دور قبل مذاکرات از لغو تحریم‌ها در قبال بازگشت ایران به تعهداتش سر باز زده و به سراغ فشار و تهدید به استفاده از مکانیسم ماشه، ارجاع پرونده به شورای امنیت و در نهایت صدور قطعنامه شورای حکام رفته بود که با مقاومت هوشمندانه دولت انقلابی از این حربه ره به جایی نبرد و با توجه به تشدید بحران انرژی به واسطه جنگ روسیه و اوکراین با یک تغییر تاکتیکی نه راهبردی دوباره به میز مذاکره برگشت تا با سوءاستفاده مقطعی از صادرات نفت ایران و ایجاد توازن در بازار عرضه انرژی، مشکل حاد انرژی در غرب را حل کند بدون اینکه چرخه انتفاع اقتصادی در دایره تحریم‌ها و بازگشت پول فروش نفت به داخل رقم بخورد.
🔰 چه کسی مقصر برجام است؟! ✍ با توجه به پایان دور جدید مذاکرات هسته‌ای در دوحه قطر و نبود اراده جدی از سوی آمریکایی‌ها در عمل به تعهدات برجامی، رسانه‌های منسوب به اصلاح‌طلبان و دولت سهامی اعتدال سعی در مقصر جلوه دادن دولت انقلابی دارند! 🔹️گزاره‌های خبری:  1️⃣روزنامه آرمان در مطلبی پیرامون مذاکرات دوحه نوشت: «واقعیت این است که هیئت مذاکره‌کننده ایرانی می‌داند، آمریکا نمی‌تواند برای همیشه تضمین دهد و اگر قرار باشد تضمینی دهد این کنگره است که باید این موافقتنامه را تصویب کند تا به صورت قانون درآید وگرنه اگر الان رئیس‌جمهور فعلی آمریکا این موافقتنامه را امضا کند، رئیس‌جمهور بعدی آن را لغو می‌کند.» 2️⃣پایگاه خبری آفتاب نیز با زیر سؤال بردن تیم فعلی مذاکره‌کننده، راه خروج از بن‌بست مذاکرات را اینگونه بیان می‌کند: «راه درست اینست که مسئولیت مذاکرات برجامی برعهده کسانی باشد که به اصل برجام اعتقاد دارند و این واقعیت را درک کرده باشند که با احیاء برجام و لغو تحریم‌ها بسیاری از مشکلات مردم حل خواهد شد.» 🔹️گزاره‌های تحلیلی:  1️⃣جریانی که دیروز ادعای «امضای کری تضمین است» و «امکان ندارد آمریکا زیر تعهدش بزند و نمی‌تواند این کار را بکند؟» داشت، امروز به وضوح نقد دیروز دلسوزان نظام را تأیید می‌کند؛ که تضمین وابسته به تصویب کنگره است و در غیر این صورت، امضای رئیس‌جمهور فعلی آمریکا توسط رئیس‌جمهور بعدی لغو خواهد شد، که شد و حال آنکه پاسخ آن ادعاهای خلاف واقع و فرصت‌سوزی هشت ساله را چه کسانی باید بدهند؟ 2️⃣بانیان وضع موجود از تغییر تیم فعلی مذاکره‌کننده سخن می‌گویند و جایگزینی کسانی را مطالبه می‌کنند که به برجام اعتقاد دارند و اما آیا منظور آنها از برجام همان برنامه جامع اقدام مشترک با عمل به همه تعهدات توسط ایران و دستاورد هیچ در قبال آن است که از آن جز عبرتی به جای نمانده که تیم فعلی به درستی با پند گرفتن از برجام قبلی بر سر میز احیای برجام حضوری هوشمندانه دارد. 💥نکته پایانی: آمریکا در دور قبل مذاکرات از لغو تحریم‌ها در قبال بازگشت ایران به تعهداتش سر باز زده و به سراغ فشار و تهدید به استفاده از مکانیسم ماشه، ارجاع پرونده به شورای امنیت و در نهایت صدور قطعنامه شورای حکام رفته بود که با مقاومت هوشمندانه دولت انقلابی از این حربه ره به جایی نبرد و با توجه به تشدید بحران انرژی به واسطه جنگ روسیه و اوکراین با یک تغییر تاکتیکی نه راهبردی دوباره به میز مذاکره برگشت تا با سوءاستفاده مقطعی از صادرات نفت ایران و ایجاد توازن در بازار عرضه انرژی، مشکل حاد انرژی در غرب را حل کند بدون اینکه چرخه انتفاع اقتصادی در دایره تحریم‌ها و بازگشت پول فروش نفت به داخل رقم بخورد.